דלג לתוכן

חידוש: דפיברילטור שמאפשר לבצע סריקת MRI

חברת ביוטרוניק הודיעה על ביצוע ההשתלות הראשונות בעולם של דפיברילטור דו-חדרי (CRTD) עם אלקטרודה ארבע-קוטבית שמאפשר ביצוע MRI. ההשתלות בוצעו בבתי חולים מרכזיים בגרמניה, שווייץ ודרום אפריקה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/08/2014
2 דקות קריאה

חברת ביוטרוניק הודיעה על ביצוע ההשתלות הראשונות בעולם של דפיברילטור דו-חדרי (CRTD) עם אלקטרודה ארבע-קוטבית שמאושר לביצוע סריקות MRI. ההשתלות בוצעו בבתי חולים מרכזיים בגרמניה, שווייץ, ודרום אפריקה

בצירוף אלקטרודת חדר שמאל ארבע-קוטבית (Sentus LV Quadripolar) ודפיברילטור דו-חדרי המותאם לאלקטרודה ארבע-קוטבית (דפיברילטור מדגם Inventra), מציעה כיום ביוטרוניק מערכות דפיברילטור דו-חדרי שמאפשרות לחולי אי ספיקת לב לעבור סריקות MRI בבטחה.

אלקטרודת ה-Sentus Quadripolar מקלה על הליך ההשתלה בכך שמאפשרת למנתחים גישה לכלי דם בעייתיים עם יכולות קיצוב משמעותיות הרבה יותר. סדרת הדפיברילטורים החדשה (Inventra), שזכתה באחרונה באישור CE וגם היא בעלת אישור לסריקת MRI, מאפשרת שימוש באלקטרודה ארבע קוטבית של חדר שמאל, שאושרה לשימוש בסריקות MRI. 

דפיברילטור הוא מכשיר זעיר, בגודל קופסת גפרורים, עשוי טיטניום, המושתל בחזה של חולים בעלי הפרעות בקצב הלב. המכשיר מכיל מיני-מחשב, המנטר את פעילות הלב ובמקרה חירום נכנס לפעולה, משגר זרם חשמלי רב עצמה ללב, 'מאפס' את המערכת ומחזיר את הלב לקצב הרגיל שלו. 

ככל שחולים מתבגרים, כך עולה השכיחות לתחלואה נלווית, וסריקות MRI הפכו כבר מזמן לאחד הכלים האיבחוניים היעילים ביותר לגילוי בעיות רפואיות כמו שבץ, גידולי מוח ובעיות אורתופדיות שונות. ביוטרוניק מציעה לחולי אי ספיקת לב טיפול באמצעות מכשיר דפיברילטור לסנכרון חדרי שניתן לעבור עמו סריקות MRI. "חולים בעלי מכשיר דפיברילטור ואי ספיקת לב מופנים לא פעם לביצוע סריקות MRI לצורך אבחון", אומר ד"ר אנטוניו קורניס מבית החולים Spedali Civil בברסייה, איטליה, שהיה בין המשתילים הראשונים של המערכת BIOTRONIK ProMRI Inventra HF-T. עם המערכות של ביוטרוניק אני יודע שאני יכול להעניק לחולים טיפול באיכות גבוהה ביותר וגישה רחבה מאד לדיאגנוסטיקה".

בנוסף לטכנולוגיית ProMRI, המערכות החדשות של החברה מפחיתות את כמות השוקים החשמליים באמצעות אלגוריתם מורפולוגי חדש ואופטימיזציה באמצעות מתן קיצוב עלייתי נגד הפרעות קצב מהירות (ATP). שוקים חשמליים ללב בזמן הנכון יכולים אמנם להציל חיי חולים, אבל הם חייבים להתבצע במינימום ההכרחי ותחת בקרה לטובת שיפור איכות החיים של החולים. ביוטרוניק שילבה לראשונה במערכות החדשות טכנולוגיית קיצוב במעגל סגור, המשמש מזה מספר שנים לקוצבי החברה (Closed Loop Stimulation - CLS). שיטת קיצוב זו מסייעת לחולים שבגופם מושתל קוצב או דפיברילטור, להגיב באופן הטבעי ביותר לדרישתם לקצב משתנה, כמו גם למצב הנפשי בו הם נמצאים. 

תמונה: יח"צ

מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה
מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, קרדיולוג מומחה במחלות לב והתמחות בהפרעות קצב
ד"ר יבגני קוץ
ד"ר יבגני קוץ דימות
מנהל יחידת ה-MRI בה"ח מאיר, כפר סבא
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ניתוחי לב

בניהולו של ד"ר דוד יעקובי
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו