דלג לתוכן
תזונה מומלצת למצב של חוסר ברזל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/03/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 11. בבדיקת דם האחרונה שערכו לי גילו שרמת הברזל שלי נמוכה מהרגיל (11.3). רציתי לדעת אילו מאכלים אני יכולה לאכול? אני לא אוכלת דגים.

תשובה:
על פי הנתונים שמסרת אני מניחה שמדובר ברמת המוגלובין של 11.3 ולא ברזל. רמת המוגלובין תקינה בנשים היא 12 עד 16, ועל כן הערך 11.3 הוא מעט מתחת לנורמה. המוגלובין נמוך יכול לנבוע ממספר סיבות אפשריות, ולכן יש להמשיך את הבירור עם רופא המשפחה כדי להבין את הסיבה. אם יתברר כי הסיבה היא חוסר בברזל, מומלץ לשלב בתפריט בשר בקר והודו או מזונות מהצומח העשירים בברזל כגון קטניות, וירקות עליים, אך הגוף אינו מסוגל לקלוט ולנצל ברזל ממקור צמחי באותה היעילות. ויטמין C מסייע לקליטת הברזל שבמזון. ניתן לשפר את הספיגה ממקורות צמחיים על ידי שילוב עם מזונות עשירים בוויטמין C (כגון פלפלים מכל הצבעים, עגבנייה ופרי הדר). רצוי לא לשתות תה או קפה אחרי ארוחה, מכיוון שהם מונעים את ספיגת הברזל. תוכלי לקרוא עוד על המוגלובין על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il
רופאים בתחום
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
ד"ר אריאל דינבר
ד"ר אריאל דינבר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
מומחה ליישור שיניים
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו