x סגור

כתבה פרסומית דפיקות לב מואצות

Share |

סובל מלחץ? התייעץ על המומחה בפורום רפלקסולוגיה >>>

פעימות הלב יכולות להיגרם כתוצאה מאימון מאומץ או מהתרגשות או סתם כך. לעיתים נדירות יש קשר למחלה חמורה. רוב האנשים שמתלוננים על דפיקות לב אינם סובלים מבעיות לב, אך הם מודאגים יתר על המידה לגבי האפשרות למחלה כזו. לכן הם רגישים מדי לפעילות רגילה של ליבם. מקור החרדה הוא לא פעם מחלת לב ממנה סובלים ההורים, קרובי משפחה אחרים או חברים. 

הבנת הדופק
ניתן לחוש דופק בחלק הפנימי של מפרק כף היד, בצוואר או מעל הלב עצמו. בבדיקה הבאה שלכם, בקשו מהאח/ות או הרופא/ה לבדוק את הדרך בה אתם מודדים את הדופק שלכם. מדדו את הדופק שלכם ושל בני משפחתכם, תוך ציון שינויים עם הנשימה. יש שינוי נורמלי בדופק עם הנשימה (מהיר יותר כששואפים ואיטי יותר כשנושפים). על אף שהדופק עשוי להאיץ או להאט, לדופק רגיל יש קצב קבוע. 

פעימות לב נוספות, אקראיות, שאותן אנו חווים כקפיצות או חבטות בחזה, קורות כמעט לכל אחד. בדרך כלל אנשים מבחינים בפעימות נוספות אלו לפני השינה. אין לפעימות לב אקראיות אלו כל חשיבות, אלא אם הן תכופות (יותר מחמש בדקה) או אם הן מתרחשות ברצף של שלוש או יותר. 

דופק מהיר עשוי לחקות מצב של דפיקות לב. קצב לב שעולה על 120 פעימות בדקה (ללא פעילות גופנית) אצל מבוגרים הוא סיבה להיבדק אצל הרופא/ה. ילדים צעירים מתלוננים על דפיקות לב לעיתים נדירות. אם ילד מתלונן, בדקו את המצב עם הרופא/ה שלכם. 

גורמים
זכרו שהגורמים השכיחים ביותר לדפיקות לב מהירות (מעבר לפעילות גופנית) הם חרדה וחום. מצב של קוצר נשימה או כאבים בחזה במקביל, מגביר את הסיכויים לכך שמדובר בבעיה משמעותית. נשימת יתר עשויה גם לגרום לפעימות חזקות ולאי נוחות בחזה, אך קצב הלב נותר פחות מ-120 דפיקות בדקה.

טיפול ביתי
אם אדם נראה מתוח או חרד, התמקדו בכך ולא באפשרות למחלת לב. אם החרדה אינה נראית כגורם סביר למצב והאדם אינו סובל מתסמין נוסף שמופיע בתרשים ההחלטה, התייעצו עם הרופא/ה שלכם. אם הבעיה נמשכת, פנו לרופא/ה. 

בעת ביקור אצל הרופא/ה
דווחו לרופא על קצב הדופק שמדדתם באופן מדויק והאם המקצב היה סדיר. התסמינים ייעלמו על-פי רוב עד שתפגשו את הרופא, כך שחיוני לדייק בתיאור המצב. הרופא יבדוק את הלב והריאות שלכם. סביר להניח ש-א.ק.ג לא יעזור באבחון הבעיה, אם היא אינה קיימת בעת שהבדיקה נערכת. לעיתים נדירות יש צורך לערוך צילום רנטגן של החזה. 

אל תצפו שהרופא יבטיח שהלב שלכם יהיה בריא בחודש הבא, בשנה הבאה או בעשור הבא. לרופא שלכם אין כדור בדולח והוא אינו יכול לערוך טיפול עשרת אלפים ללב או החלפת שמנים. אתם, לא הרופא שלכם, אחראים לתחזוקה מונעת של ליבכם.

 
סובל מלחץ? התייעץ על המומחה בפורום רפלקסולוגיה >>>






פורום חרדה

ד"ר ניר עישר

ד"ר ניר עישר
ד"ר ניר עישר הינו מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. כמו כן, מנהל פיתוח וחדשנות במכון פסגות. ד"ר ניר עישר יוזם את היום הבינלאומי לבדיקת דיכאון וחרדה בישראל, הנערך בארץ מדי שנה, מאז שנת עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • לרופא שלום רב
  • SOS
  • 12/11/2014 09:12
  • שלום רב

    האם טיפול של שנים באיפקסור ואחר כך ויאפקס במינון מקסימלי + לימקטל מזה כ 8 שנים עלול לגרום לרמה גבוהה של סוכר בדם ולמחלת סוכרת ?

    אני שואל לגבי אחותי המטופלת בתרופה שהתגלה אצלה רמה מאד גבוהה של סוכר בדם , ויש לציין שבמשך הטיפול בתרופה היתה עליה במשקל אבל מתונה ולא דרסטית ... השאלה החשובה היא האם המרכיבים של הויאפקס יש בהם מה שיגרום למחלת הסוכרת והעלאת הסוכר בדם ??? .... ועוד שאלה ברשותך האם ויאפקס או למיקטל גורמים לכאבי ראש עזים ומגרנות במהלך הטיפול ? תודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול תרופתי בחרדה בעזרת ציפרלקס
  • טליה
  • 23/10/2014 20:05
  • שלום
    לפני כשש שנים התחלתי להשתמש בציפרלקס. אני סובלת מסוג של חרדתיות כרונית. אין לי התקפי חרדה אלא רמות חרדה מוגברות באופן שגרתי. לאחר תקופה של כשנתיים התחלתי תהליך כניסה להיריון ואז הפסקתי ליטול. חזרתי לאחר הלידה כאשר חוויתי סוג של 'חרדה אחרי לידה' די עוצמתית. זה היה לפני כשלוש שנים. לפני כ8 חודשים הפסקתי שוב כאשר ניסיתי שוב להיכנס להיריון. מאז אני חושבת על לחזור ולקחת את התרופה אך יש לי התלבטות 1. כיצד משפיעות ההפסקות והלקיחות החוזרות של התרופה על המוח וההתנהגות, 2. האם בכלל ידוע לטווח ארוך אילו השפעות יש לנטילה של תרופה כזו. אני מודעת לכך שגם התמודדות עם מתח כרוני מאד לא בריאה. אשמח לשמוע את דעתך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ודיכאון ללא פיתרון
  • שרון
  • 21/10/2014 20:30
  • בן 49 ,לפני כ17 שנה אובחנתי שיש לי בעיה נפשית ושמה חרדה, כתוצאה מתחושות המלוות בהרגשת אי שקט, לא רגוע, מתוח, מצב רוח ירוד הייתי בטיפולים פסיכולוגים שלא עזרו ולאחר שכנועים רבים הסכמתי ללכת לפסיכיאטרית ,לקחתי ציפרמיל 20 מ"ג שעזר לי מאוד ובמשך שנתיים הרגשתי מצוין, כאשר לאחר שנה הפסקתי את לקיחת הכדורים שנה לפי בהנחיית הפסיכיאטרית (בדיעבד התברר שזו הייתה טעות חיי), משנת 2004 חזרה לי החרדה ומאז אני סובל ניסיתי המון תרופות: ציפרמיל,ציפרלקס,סרוקסט,לוסטרל,פלוטין,מירו,
    אפקסור, שלצערי לא עזרו, כלומר ניסיתי את הכדורים ממשפחת הSSRI והSNRI שלא עזרו, לפני כ 7 שנים קיבלתי מרוניל שלא כל כך עזר ואני עם התרופה הזאת עד היום עם מינון של 150 מ"ג בממוצע ועכשיו אני בשלבי עליית מינון עד ל 225 מ"ג(3כפול 75 מ"ג SR) אני עדיין מרגיש מתוח לא רגוע וללא מצב רוח ותחושה של ראש כבד מכדורים, הסיבה שאני לא מחליף את הכדור הנה הסבל הנוראי שעברתי במעבר בין התרופות הרשומות לעיל, כלומר התופעות לוואי של בחילות הקאות היו קשים לי ביותר.
    שאלותיי:
    1. האם יש סכנה בכך שאני לוקח תרופת מרוניל במשך 7 שנים? האם התרופה ממכרת?
    2. ד"ר מה אתה ממליץ לי לעשות, אני פשוט אובד עצות ,אני עובד בתפקיד ניהולי בחברת ביטוח מזה כ 25 שנה ,הקושי שלי בעיקר בעבודה ,
    אני חושש לקחת כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים ,שמא אתמכר אליהם, את כמות הסיגריות הגדלתי לחצי קופסה ביום ,כביכול ע"מ להירגע אבל בפועל זה לא מרגיע,
    אודה לכבודו לעזרה דחופה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לעמוד הפורום
רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר אהרון גליק ד"ר אהרון גליק
מומחה לקרדיולוגיה...קרא עוד
פרופ' בזיל לואיס פרופ' בזיל לואיס
מנהל מערך המחקר הקרד...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל