כתבה פרסומית דפיקות לב מואצות

כל אחד חווה דפיקות או פעימות לב. פעימות לב חזקות יוצרות רושם של משהו חמור, אך לרוב מדובר בדבר מה פשוט.

סובל מלחץ? התייעץ על המומחה בפורום רפלקסולוגיה >>>

פעימות הלב יכולות להיגרם כתוצאה מאימון מאומץ או מהתרגשות או סתם כך. לעיתים נדירות יש קשר למחלה חמורה. רוב האנשים שמתלוננים על דפיקות לב אינם סובלים מבעיות לב, אך הם מודאגים יתר על המידה לגבי האפשרות למחלה כזו. לכן הם רגישים מדי לפעילות רגילה של ליבם. מקור החרדה הוא לא פעם מחלת לב ממנה סובלים ההורים, קרובי משפחה אחרים או חברים. 

הבנת הדופק
ניתן לחוש דופק בחלק הפנימי של מפרק כף היד, בצוואר או מעל הלב עצמו. בבדיקה הבאה שלכם, בקשו מהאח/ות או הרופא/ה לבדוק את הדרך בה אתם מודדים את הדופק שלכם. מדדו את הדופק שלכם ושל בני משפחתכם, תוך ציון שינויים עם הנשימה. יש שינוי נורמלי בדופק עם הנשימה (מהיר יותר כששואפים ואיטי יותר כשנושפים). על אף שהדופק עשוי להאיץ או להאט, לדופק רגיל יש קצב קבוע. 

פעימות לב נוספות, אקראיות, שאותן אנו חווים כקפיצות או חבטות בחזה, קורות כמעט לכל אחד. בדרך כלל אנשים מבחינים בפעימות נוספות אלו לפני השינה. אין לפעימות לב אקראיות אלו כל חשיבות, אלא אם הן תכופות (יותר מחמש בדקה) או אם הן מתרחשות ברצף של שלוש או יותר. 

דופק מהיר עשוי לחקות מצב של דפיקות לב. קצב לב שעולה על 120 פעימות בדקה (ללא פעילות גופנית) אצל מבוגרים הוא סיבה להיבדק אצל הרופא/ה. ילדים צעירים מתלוננים על דפיקות לב לעיתים נדירות. אם ילד מתלונן, בדקו את המצב עם הרופא/ה שלכם. 

גורמים
זכרו שהגורמים השכיחים ביותר לדפיקות לב מהירות (מעבר לפעילות גופנית) הם חרדה וחום. מצב של קוצר נשימה או כאבים בחזה במקביל, מגביר את הסיכויים לכך שמדובר בבעיה משמעותית. נשימת יתר עשויה גם לגרום לפעימות חזקות ולאי נוחות בחזה, אך קצב הלב נותר פחות מ-120 דפיקות בדקה.

טיפול ביתי
אם אדם נראה מתוח או חרד, התמקדו בכך ולא באפשרות למחלת לב. אם החרדה אינה נראית כגורם סביר למצב והאדם אינו סובל מתסמין נוסף שמופיע בתרשים ההחלטה, התייעצו עם הרופא/ה שלכם. אם הבעיה נמשכת, פנו לרופא/ה. 

בעת ביקור אצל הרופא/ה
דווחו לרופא על קצב הדופק שמדדתם באופן מדויק והאם המקצב היה סדיר. התסמינים ייעלמו על-פי רוב עד שתפגשו את הרופא, כך שחיוני לדייק בתיאור המצב. הרופא יבדוק את הלב והריאות שלכם. סביר להניח ש-א.ק.ג לא יעזור באבחון הבעיה, אם היא אינה קיימת בעת שהבדיקה נערכת. לעיתים נדירות יש צורך לערוך צילום רנטגן של החזה. 

אל תצפו שהרופא יבטיח שהלב שלכם יהיה בריא בחודש הבא, בשנה הבאה או בעשור הבא. לרופא שלכם אין כדור בדולח והוא אינו יכול לערוך טיפול עשרת אלפים ללב או החלפת שמנים. אתם, לא הרופא שלכם, אחראים לתחזוקה מונעת של ליבכם.

 
סובל מלחץ? התייעץ על המומחה בפורום רפלקסולוגיה >>>






פורום חרדה

ד"ר ניר עישר

ד"ר ניר עישר
ד"ר ניר עישר הינו מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. כמו כן, מנהל פיתוח וחדשנות במכון פסגות,יוזם את היום עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • קבלת פלוטין וסחרחורת
  • אלי
  • 17/05/2015 13:12
  • לד"ר שלום רב אני מקבל למיקטאל במינון 200 ( בבוקר 100 ובערב 100) ומקבל פלוטין במינון 40 ( בבוקר 20 ובערב 20) זה חודשיים וחצי . אולם לאחרונה התחלתי להרגיש בסחרחורת . האם זו סימן שהתרופה התחילה לעבוד ? האם זו תופעת לוואי של התרופה ( הפלוטין)ותחלוף עם הזמן ?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • מתי תרופה עובדת ומתי סחרחורת היא תופעת לוואי
  • ד''ר ניר עישר
  • 17/05/2015 22:44
  • את יעילותה של תרופה מודדים בצורה סובייקטיבית על ידי ההרגשה שלך, מה שיגידו לך חבריך ומשפחתך ומה שהרופא שלך רואה. יש גם מדדים אובייקטיביים כמו שאלונים להערכת הבעייה שבה אתה לוחם או קריטריונים שקבעת עם המטפל שלך או עם עצמך למשל, רמת תפקוד, או רמת ההנאה מפעילות מסויימת. לגבי סחרחורת, אם היא מופיעה לאחר חודשיים היא אינה קשורה לתרופה, אלא במקרים יוצאים מהכלל. בשום פנים סחרחורת אינה סימן לשיפור בריאותי. אני מניח שאתה סובל מ- OCD . אני ממליץ לך לקבוע תור לרופא שלך בעוד שבועיים ולשוחח איתו על מצבך. אם הטיפול לא עזר עד אז, אני בטוח שהוא ירצה לבצע שינויים תרופתיים שיביאו גם אותך להרגיש שיש שיפור ניכר, אם שיפור כזה כבר ניכר בעיני אחרים. בהצלחה. ד''ר ניר עישר

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • חרדות
  • טלי
  • 13/05/2015 12:37
  • שלום, אני מטופלת בציפרלקס 10 מג מעל 5 שנים עקב התקפי פאניקה.הרגשתי מצויין במהלך השנים מלבד פעם או פעמיים של נפילות עקב מחלות קלות . אני מאוד היפוכונדרית ולכן כל שינוי בריאותי מורגש בנפש. אני הייתי חודש עם נזלת , ליחה ושיועלים ורופאת משפחה נתנה לי אנטיביאטיקה זינט, תחילה פחדתי תופאות לווי מאנטיביאטיקה הזאת שמעולם לא לקחתי, לאחר מכן פחדתי שחליתי במחלה נוראית כמו מחלת ריאות סופנית (למרות שאיני מעשנת) או משחפת (למרות שכולם הסבירו לי ששיעול עם ליחה ירוקה ונזלת אינם תסמינים של שחפת), בקיצור אני עם חרדות קשות , חוסן תאבון וקשי שינה. איך אני יוצאת מזה? האם תאבון ושינה יחזרו? בבית יש לי 3 ילדים ובעל.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • חוששת ממחלות קשות.
  • ד''ר ניר עישר
  • 16/05/2015 21:46
  • ירידה בהשפעה של ציפרלקס
  • עינת
  • 14/05/2015 23:32
  • מזה שנים אני סובלת מהתקפי פאניקה ומטופלת בציפרלקס 10 מ"ג. הפסקתי למשך שננה את התרופה כי הרגשתי חזקה עד שהחרדה והתקפים חזרו בעוצמה חזרתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג ואחכ העליתי ל15 מ"ג לראשונה בחיי זה הקל במקצת מאד .האם ייתכן שהתרופה לא עוזרת יותר ועלי להחליפה?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • מניסיוני, הפסקת תרופה כשמרגישים טוב, יכולה לגרום לנפילה
  • ד''ר ניר עישר
  • 16/05/2015 21:41
  • בנוסף, לפעמים החזרה לתרופה הקודמת אינה מחזירה את הבריאות. מכיוון שזה מה שקרה לך, אני ממליץ למצוא תרופה שעובדת. חשוב לעבור גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי עד שתשלטי בחייך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר אהרון גליק ד"ר אהרון גליק
מומחה לקרדיולוגיה...קרא עוד
ד"ר נחום אדם פרידברג ד"ר נחום אדם פרידברג
רופא בכיר, מנהל תחום הפרעות קצב ועלפון...קרא עוד

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל