דלג לתוכן

10 מאכלים שיחממו אתכם בחורף

נראה כי כולם מחפשים רק איך לעבור את החורף בשלום, עם כמה שפחות מחלות. חלק מצטיידים בויטמינים, ואחרים מחזיקים תרופות וטיפות אף בתיק באופן קבוע. אבל יש עוד דרך טובה להתחמם ולהישאר בריאים – התזונה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2012 תאריך עדכון: 15/12/2020
2 דקות קריאה

מהי תזונת חורף?

תזונת חורף היא תזונה שמטרתה לחמם את הגוף ולהעניק לו את כל הויטמינים והמינרלים הנחוצים על מנת להתחמם ולחזק את מערכת החיסון, כל זאת מבלי להעמיס עודפי שומן, עליהם נתחרט עם בוא האביב

המזון אותו אנו צורכים מספק לנו אנרגיה, וכל סוג מזון מספק אנרגיה שונה. ישנם מאכלים אשר מספקים אנרגיה קרירה, יש כאלו שמספקים אנרגיה ניטרלית ויש כאלה המספקים אנרגיה חמה. לכן, לכל עונה יש את סוגי המאכלים המתאימים לה ביותר וישנם דגשים שונים שכדאי לאמץ כדי שנעבור אותה בשלום. בחורף, צריכת מאכלים בעלי אנרגיה חמימה יכולה לעזור לנו להתחמם ולחזק את מערכת החיסון ובכך למנוע מחלות. 

מה כדאי לאכול בחורף?

היות ואנו מתרכזים במאכלים בעלי אנרגיה חמה, באופן טבעי אוכל מבושל וחם עדיף על פני כריכים ומזון קר כמו סושי, ירקות חיים ועוד. 

קטניות

מעבר לאנרגיה המחממת שלהן, קטניות גורמות גם לתחושת שובע ולכן יעזרו גם במאמצי הדיאטה. מנת קטניות מבושלות תחמם אתכם ותשאיר אתכם עם תחושת שובע נעימה אך לא מעיקה. שלא לדבר כמובן על המינרלים והויטמינים שהן מכילות. דוגמאות לקטניות שמומלץ לאכול הן שעועית בכל הצבעים, חומוס, פול, עדשים ועוד.

דגנים 

כמו לקטניות, גם לדגנים יש השפעה מחממת וגם מנחמת לגוף, מה שחשוב במיוחד בימי החורף הקרירים. מומלץ ביותר להתמקד בדגנים מלאים, כמו אורז מלא, שיבולת שועל, גריסים וקינואה.

ירקות כתומים

איך אפשר בלי ירקות? לקבוצת הירקות הכתומים אנרגיה מחממת והם יכולים לבוא כהשלמה נהדרת לקטניות והדגנים, או יכולים להפוך למרק חורפי טעים ומשביע. אפשר להוסיף בטטה, דלעת או גזר לתפריט שלכם צלויים בתנור, מבושלים או כאמור טחונים כמרק.

שומנים

חשיבותם של השומנים היא בכך שהם מספקים לנו אנרגיה. אך זה שאנחנו צריכים שומן לא אומר שיש אור ירוק לאכול מטוגן. אחרי הכל, צריך לחשוב גם על הקיץ שמחכה בפתח. מקורות טובים לשומנים איכותיים הם אגוזים, גרעיני דלעת, טחינה, אבוקדו או שמן זית. 

דגי ים

מעבר לאנרגיה המחממת שלהם, הם מכילים גם אומגה 3. לכן הרבו אכילת סלמון, מקרל, טונה וסרדינים.

שום

שום נחשב לאנטיביוטיקה טבעית, שכן הוא הורג חיידקים, מחזק את מערכת החיסון, מעכב הצטננות ושפעת, כך שאם אתם מתחילים להרגיש שצינון קרב ובא אליכם – אכלו שום חי (אם הריח מרתיע אתכם, אכילה של זרעי שומר או פטרוזיליה עוזרת להפיג אותו).

בצל

גם בצל הוא בעל תכונות אנטיביוטיות ומסייע להיפטר מליחה ושיעול, צרידות ואף מקל על התקפי אסתמה.

ג'ינג'ר

הג'ינג'ר הוא צמח מחמם שעוזר בחיזוק מערכת החיסון וטוב להתקררות שיעולים וצינון, הוא אנטי-דלקתי ועוזר להתמודדויות במצבי דלקת.

קינמון

מחמם, מסייע בטיפול באסתמה ובשיעול, בשפעת והתקררות.

כורכום 

גם לכורכום תכונות אנטי דלקתיות. כמו כן הוא משמש לטיפול במצבי ליחה, הצטננות וכן לטיפול באסתמה וסינוסיטיס, מעודד את מערכת החיסון ומחטא ואף בהתמודדות עם מצבי לחץ.

כמובן שמאכלים אלו יכולים להועיל לנו במשך כל השנה, אך בחורף כדאי להקפיד יותר.בין אם אתם אוהבים את החורף או לא, עדיף להכין את מערכת החיסון שלנו בצורה הטובה ביותר, כדי להימנע משבוע של עילפון במיטה או הצטננות מתמשכת.

*צמחי התבלין בשימוש יומיומי אינם מזיקים, אך מומלץ להתייעץ עם מומחה לפני שנוטלים אותם באופן קבוע.

מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו