דלג לתוכן

אגוזים וגרעינים – בריאות או שומן במסווה של נשנוש בריא?

כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/01/2012
2 דקות קריאה
כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?

אגוזים וגרעינים הם מזון איכותי ונפלא, השאלה כמה אוכלים מהם וכיצד. כשאינם עוברים תהליכי קלייה, אגוזים וגרעינים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי.

לאכול אגוזים וגרעינים בתבונה

• יש לאכול אגוזים וגרעינים יחד עם פירות טריים, יבשים או ירקות כדי להקל על הליך העיכול.

• רצוי לאכול לא יותר משני סוגי אגוזים וגרעינים יחד.

• הכמות היומית המומלצת היא בין 5-10 יחידות אגוזים / שקדים / גרעינים.

• כמות גדולה של אגוזים או גרעינים עלולה לגרום לקשיי עיכול והשמנה.

• לפני שאוכלים אגוזים או גרעינים, רצוי להשרותם למשך מספר שעות או למשך הלילה כדי שהקליפה תוסר בשל
החשש מחומצה ציאנית.

• רצוי לאכול אגוזים וגרעינים בצורתם הטרייה ולא קלוייה וממולחת שפוגמת באיכותם ומקשה על העיכול.

• רצוי לאחסן אגוזים / גרעינים בכלי סגור וכהה במקרר.

• מומלץ לא לאחסן לתקופה ארוכה, עדיפות תהיה לתחלופה וקנייה בכמויות קטנות משום ששומן רב בלתי רווי המצוי באגוזים וגרעינים, נוטה להתחמצן ולהתקלקל בקלות.

• צבע האגוזים / גרעינים צריך להיות אחיד, שכן גוונים מעידים על חוסר טריות.

• הקפידו לקנות אגוזים וגרעינים במשקל ובחנויות בהן הסחורה מתחלפת לעתים קרובות.

מהם היתרונות באכילת אגוזים וגרעינים?

• השפעה טובה על תהליכי עיכול.

• מסייעים במניעה ובטיפול בבעיות עור (בשל האבץ וחומצות השומן).

• הגנה מפני הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית (בשל האבץ המצוי בו).

• הורדת רמות כולסטרול ושמירה על כלי דם.

• איזון רמת הסוכר בדם.

• מסייעים באיזון הורמונלי ופוריות.

• מסייעים בריפוי פצעים.

• מחזקים את מערכת החיסון.
מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו