דלג לתוכן

ארזתם הכל? טיפים להכנת תיק לידה

לידה היא אירוע מרגש, ובעיקר לידה ראשונה, המביאה איתה סימני שאלה רבים. לפיכך, עם התקרבות מועד הלידה, קשה להתרכז בפרטים הקטנים ובצד הפרקטי של העניין – הכנת התיק.

מאת: איריס כהן, רוקחת
תאריך פרסום: 30/09/2013 תאריך עדכון: 24/08/2014
3 דקות קריאה

לידה היא אירוע מרגש, ובעיקר לידה ראשונה, המביאה איתה סימני שאלה רבים. לפיכך, עם התקרבות מועד הלידה, קשה להתרכז בפרטים הקטנים ובצד הפרקטי של העניין – הכנת התיק.


הרגע בו צריך לצאת מהבית לבית החולים תמיד בא בהפתעה, וחבל לא להיות מוכנים... הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתכונן בקלות ליום המרגש –

ראשית, מומלץ לארגן את התיק לבית החולים כבר בתחילת החודש השמיני, כדי להיות מוכנה לכל הפתעה שלא תגיע. זכרו כי יש להכין תיק לחדר הלידה, עם חפצים שכדאי שילוו את היולדת בהגעה הראשונית לבית החולים, וכן תיק לאשפוז והשהות בבית החולים לאחר הלידה. רצוי כי תיק זה יוכן בנפרד ויגיע לבית החולים לאחר הלידה.


תיק חדר לידה צריך להכיל:


·  מסמכים רפואיים – כל המידע הרפואי על האישה במהלך ההריון, ומה לשפניו אם רלווני. מסמכים אלו צריכים לכלול את כל הבדיקות שנעשו במהלך ההריון וכן בדיקות ונתונים המעידים על רגישות לתרופות וכו'.

·  תעודת זהות – חשוב מאוד, בלעדיה לא תוכלי להירשם בבית החולים.

·  שמן שקדים - יעזור למיילדת לעסות ולהרחיב את איזור הפרינאום כדי שהתינוק יצא בקלות ויכול לעזור להימנע מחיתוכים.

·  מטען לטלפון לסלולרי – בני המשפחה והחברים כמובן יחכו בהתרגשות לקראת ההודעה על הלידה. כדאי מאוד שהטלפון יהיה טעון ומוכן להעביר לעולם את הבשורה המשמחת.

·  מצלמה – למי שרוצה לתעד את הנס. בן/בת הזוג או המלווה יהיה אחראי על כך, אבל למקרה שגם הם יתרגשו, כדאי להכין את המצלמה מבעוד מועד ושזו תהיה מצויידת בסוללות.

· אוכל ושתיה – קחו בחשבון כי ייתכן והשהות בחדר הלידה תהיה ארוכה, לכן כדאי להכין מעט אוכל ושתייה לנשנש במידה ותשהו שם שעות ארוכות.


תיק לאשפוז:


ילדת? מזל טוב! בימים שלאחר הלידה תשהי בבית החולים ותתאוששי מהלידה וגם לשם כך מומלץ להכין תיק שיעזור לך לעבור ימים אלו בקלות ונוחות.

·  משחה לפטמות- לא כולן מצליחות להיניק מהרגע הראשון, בטח שלא בצורה הכי נכונה וטובה. כתוצאה מכך, התינוק לעתים פוצע את הפטמות, דבר שכמובן מאוד כואב. משחה לפטמות על בסיס לנולין טהור עם שמן נבט חיטה, תרכך את העור ותסייע להחלמת הפצעים. את המשפחה יש למרוח אחרי כל הנקה, וכמובן לא לשכוח לשטוף את הפטמה לפני ההנקה הבאה.

·  פדים להנקה - הפדים חשובים למניעת הרטבה של החזיה וגם מגנים על הפטמות שעלולות להיסדק בניסיונות הראשונים של ההנקה.

·  פדים גדולים ועבים במיוחד - הימים הראשונים שאחרי הלידה יתאפיינו אצל מרבית היולדות בדימוים קשים. אמנם בתי החולים מספקים פדים, אך מומלץ כי תביאי עמך פדים עבים במיוחד, שלא יחסר.

·  תחתונים חד פעמים - הדימום בימים הראשונים מאוד חזק לעומת דימום רגיל של מחזור, ולכן הוא מצריך מעבר לפדים עבים, גם תחתונים שאפשר ללכלך. הביאי איתך תחתונים חד פעמיים או השתמשי בתחתונים ישנים שממילא התכוונת כבר לזרוק.

·  ג'ל חיטוי על בסיס אלכוהול - התינוק הקטן עוד לא מחוסן, ולכן חשוב לשמור על היגיינה וסביבה בטוחה עבורו, במיוחד בחודשי החורף. הקפידו לדרוש גם מהמבקרים להשתמש בג'ל עם הגעתם.

·  משחה לאזור התפרים – כל יולדת שעברה לידה עם תפרים יודעת שמדובר בחוויה לא נעימה כלל. לכן, אם יש דרך להקל על הכאב היא יותר ממבורכת. בשוק ישנן משחות שמסייעות לקיצור זמן ההחלמה, בנוסף, ניתן גם לרכוש בבית המרקחת תמיסת מגנזיום שאיתה מרטיבים פדים לקומפרסים באזור הכואב.

·  כלי רחצה – האשפוז לאחר לידה רגילה יימשך כ-2 לילות ולאחר לידה בניתוח קיסרי 3-4 לילות, מה שאומר שתצטרכי את כלי הרחצה שלך. ארזי לך את כל מה שדרוש לך להתרעננות ולהיגיינה אישית, כמו מברשת ומשחת שיניים, סבון גוף ופנים, שמפו ועוד.


·  בגדים נוחים להחלפה וחזיית הנקה - הביאי בגדים נוחים, שלא צמודים לגוף, למניעת חיכוך אם יש תפרים, למען נוחות כללית ולמען פתיחת חולצה נוחה להנקות התכופות. זה גם הזמן להתחיל להתרגל לחזיות הנקה. זה לא יהיה קשה כיוון שהן בדרך כלל חזיות נוחות מאוד, העשויות 100% כותנה.

· קרם לסימני מתיחה - אם התחלת למרוח קרם לסימני מתיחה במהלך ההריון, המשיכי לעשות זאת גם אחרי הלידה. כך תעלימי או לכל הפחות תפחיתי, את סימני המתיחה שנגרמו בעקבות ההיריון.

לא לשכוח - כמה פריטים לרך הנולד:


·  מוצצים – אם בכוונתך להרגיל את תינוקך למוצץ, כדאי לעשות זאת מהימים הראושנים. הביאו מספר סוגי מוצצים בגודל הקטן ביותר. לכל תינוק יש העדפה משלו לסוג המוצף לפי המבנה האנטומי שלו, ולכן חשוב להציע לו כמה דגמים להתנסות.

·  חליפה ליום היציאה מבית החולים - הקפידו להביא איתכם בגדים שמתאימים לעונה. בחודשי הקיץ רצוי להלביש תינוק בן יומו בשתי שכבות ובחורף לעטוף אותו בנוסף על החליפה גם בשמיכה עבה ומחממת. כמו כן, הקפידו שהחליפה תהיה עשויה מטריקו ללא רוכסנים או אלמנטים שיציקו לו, ורצוי גם להביא כובע, בכל עונות השנה, שכן הרך הנולד אינו מסוגל לשמר את חום גופו.

·  סל קל - לא תוכלו (ולמען האמת גם לא תרצו) להוציא את התינוק מבית החולים ללא סל קל שיבטיח את ביטחונו במהלך הנסיעה הביתה.


ציוד חשוב לבית כשתגיעו מבית החולים


· חיתולי בד


· מגבונים לחים

· משחת החתלה לשימוש יומיומי

· משחות טיפוליות לתפרחת חיתולים

· חיתולים במידה 0

· בקבוק אחד או שניים - כמו במקרה המוצצים, גם כאשר מדובר בבקבוקים רצוי להצטייד בכמה סוגים, כדי שנוכל להתאים את הבקבוק האופטימאלי לתינוק.

·  תחליף חלב - גם אם האם מניקה, עלולים לעיתים להיווצר מצבים שבהם תצטרכו להשלים את ההנקה או להחליפה בתחליף חלב, לכן השאירו לכם אריזה אחת בבית, שתמתין לבואכם מבית החולים.

· סבון ושמפו לתינוק.

·  מד טמפרטורה לחדר ולאמבטיה.


מאת: איריס כהן, רוקחת בכירה ומנהלת סניף סופר-פארם 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"רופאה רגישה, איכפתית מקצועית ובגובה העיניים"
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 74 חוות דעת )
"דר ארז יזהר יסודי, סבלני ומסביר כמו שצריך. ממליצים בחום"
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד"ר גנלין מדהימה, אמפטית, סבלנית, מקצועית, מצאנו אוזן קשבת לאתגרים שלנו עם ילדנו"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו