דלג לתוכן

עכשיו זה רשמי: שינה מועטה פוגעת בתפקוד הקוגניטיבי

שני מחקרים חדשים הבודקים את השפעת שעות שינה מועטות ושינה לא רציפה על היכולת שלנו לתפקד מצביעים על ירידה משמעותית הן בתפקוד הקוגניטיבי והן על מצב הרוח של הנבדקים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/07/2014
1 דקות קריאה

שני מחקרים הבודקים את השפעת שעות שינה מועטות ושינה לא רציפה על היכולת שלנו לתפקד מצביעים על ירידה משמעותית הן בתפקוד הקוגניטיבי והן על מצב הרוח של הנבדקים

חוקרים משלוחת אוניברסיטת דיוק בסינגפור טוענים כי ככל שמבוגרים ישנים פחות כך קצב הזדקנות מוחותיהם עולה. במאמר המתפרסם בכתב העת Sleep מתארים החוקרים ניסוי שנערך בקרב כשבעים נבדקים מעל גיל 55, במסגרתו פעם בשנתיים הם עברו הדמאות MRI של מוחם, בדיקה נוירופסיכולוגית, בדיקות דם וגם התבקשו לדווח אודות הרגלי השינה שלהם.

ניתוח הנתונים לימד את החוקרים כי נבדקים שדיווחו אודות שינה קצרה יותר מאשר בתחילת הניסוי, אופיינו הן בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר והן בשינויים מורפולוגיים במוחם באזורים התומכים באותן פעילויות קוגניטיביות.


אך לא מדובר רק בשינה קצרה שמשפיעה לרעה על הבריאות, אלא גם בשינה רצופה. חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מספקים במאמר חדש הסבר מדוע שינה עתירת הפרעות ויקיצות (כמו זו של הורים לתינוקות) רעה לבריאות בדיוק כמו שינה קצרה מאד.


במאמר המתפרסם בכתב העת Sleep Medicine מתארים החוקרים ניסוי שנערך בקרב כשישים גברים ונשים (טווח גילאים 20-29) ובחן את הרגלי השינה שלהם בביתם.


הנבדקים נבחנו פעמיים: פעם אחת בשינה רגילה ופעם אחת בשינה קצרה (בת ארבע שעות) או מופרעת (ארבע פעמים החוקרים העירו את הנבדקים וביקשו מהם למלא שאלונים מקוונים לבחינת תפקודם הקוגניטיבי ומצב רוחם). החוקרים מדווחים כי די היה בשינת לילה מופרעת אחת בכדי לגרור ירידה משמעותית הן בתפקוד הקוגניטיבי והן על מצב הרוח של הנבדקים.


האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
 ערן לשם
ערן לשם רפואה משלימה
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים.
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו