דלג לתוכן

"מניין החולים באבולה עשוי להגיע ל-1.4 מיליון עד ינואר"

חומרת מגיפת האבולה הולכת ומתבהרת: המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן מזהיר כי בתוך כארבעה חודשים בלבד, מספר החולים באפריקה עלול להאמיר ל-1.4 מיליון בני אדם - אם לא ינקטו צעדים חריפים לבלימת ההידבקות

מאת: נילי טלבי, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/09/2014
2 דקות קריאה

חומרת מגיפת האבולה הולכת ומתבהרת: המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן מזהיר כי בתוך כארבעה חודשים בלבד, מספר החולים באפריקה עלול להאמיר ל-1.4 מיליון בני אדם - אם לא ינקטו צעדים חריפים לבלימת ההידבקות


המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן, ה-"CDC", מזהיר מפני התפשטות מהירה של נגיף האבולה ללא התערבות בינלאומית חריפה ומעריך כי מספר החולים עשוי להגיע ל-1.4 מיליון איש בתוך כארבעה חודשים.

בהודעה דרמטית שנמסרה מטעם המרכז נאמר כי בהתפרצות המחלה, שאותרה במרץ השנה בליבריה וסיירה לאון והתפשטה לגינאה וניגריה, "קיימים בפועל פי 2.5 מקרים לעומת הדיווח הקיים של המדינות הנגועות".

ההידבקות מתבצעת לרוב במהלך שהייה באזור אנדמי או עקב חשיפה לאדם נגוע (קרוב משפחה, מטפל וכו'). תסמיני המחלה מופיעים לאחר תקופת דגירה (incubationשל 3-8 ימים. תסמינים מוקדמים כוללים חום, פריחה ודלקות בגרון ובעיניים, ובשלבים מתקדמים יופיעו דימום מוגבר מחתכים קטנים ומרקמות ריריות (אף, פה, עיניים, איברי מין, פי הטבעת ועוד), דלקת בשריר הלב (Myocarditis) ובצקת ריאות.


תסמינים מאוחרים כוללים כאב שרירים, כאב נודד במפרקים, כאבי ראש, עייפות, אובדן תיאבון, צלצולים באוזניים, אובדן שמיעה ודלקת באשכים או הפסקת הווסת. הנגיף מתגלה בבדיקות סרולוגיות, תרבית רקמה ובדיקות אחרות. מאחר ואין טיפול ספציפי או חיסון לנגיף, מניעת ההידבקות מהווה מרכיב עיקרי בניהול המחלה, שאחוזי התמותה מגיעים ל-70% מהמאובחנים.

מכשול עיקרי במניעת התפשטות הנגיף כיום הוא העדר שיתוף פעולה מצד תושבי מדינות מערב אפריקה הנגועות  אשר מסרבים לקבל טיפול ומסלקים צוותים רפואיים מהכפרים ובמקרים מסוימים אף מנעו כניסת טיסות סיוע מטעם האו"ם.

למרות סכנת התפשטות המגפה, המליץ ארגון הבריאות העולמי (World Health Organization)  להסיר את הגבלות התנועה והמסחר עם ארבעת המדינות הנגועות על-מנת לאפשר מעבר מזון ותרופות.

ארגון הבריאות העולמי פרסם בימים האחרונים כי למעלה מ- 3,000 אנשים מתו כתוצאה מההתפרצות הנוכחות של אבולה. כמו כן, הארגון דיווח על פיתוח שני חיסונים נגד אבולה, ואף שהם ניסיוניים ויעילותם עדיין לא הוכחה, מיוצרות כעת אלפי מנות אשר יועברו עד אמצע 2015 למדינות הנגועות במערב אפריקה. 

הדמייה של נגיף האבולה. 70% תמותה. 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ואלרי דונצ'יק
ד"ר ואלרי דונצ'יק כירורגיה
מומחה כרורגיה כלי דם
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו