דלג לתוכן

המדריך המלא: כך תדעו אם זה קלקול קיבה

מזון שאוחסן לא נכון, בשר ודגים לא מבושלים ואי שמירה על היגיינה – כולם עשויים לגרום לקלקול קיבה. כיצד תשמרו מפניו ואיך מטפלים? מדריך

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2015 תאריך עדכון: 23/02/2020
2 דקות קריאה

מיליוני אנשים ברחבי העולם חולים במחלות הנגרמות בשל מזון שלא מאוחסן כיאות, וההערכות מדברות על כשני מיליון איש שמתים בעקבותיהן. שלשול לבדו הוא הגורם לכ-1.5 מיליון מקרי מוות של ילדים בכל שנה, כאשר מרבית המקרים מתרחשים בשל מקורות מזון או מים מזוהמים, בעיה שמוכרת לרוב במדינות עולם שלישי.

אך גם בעולם המערבי קלקולי קיבה הם דבר נפוץ למדי, בעיקר בימים החמים או כאשר מטיילים ומאחסנים את המזון מחוץ למקרר. כיצד תדעו שאתם סובלים מקלקול קיבה ומה צריך לעשות כדי לטפל בו? לכבוד יום הבריאות העולמי, שהשנה שם דגש על בטיחות במזון, הכנו עבורכם מדריך מיוחד.

קראו עוד: זהירות, ביצים! כך תעשו בהן שימוש נכון

מהו קלקול קיבה?

קלקול קיבה היא מחלה הנגרמת בשל זיהום הנגרם ממגוון חיידקים, וירוסים וטפילים. הוא עשוי להיגרם גם בשל מגוון של מתכות וכימיקלים שנמצאים במזון או מים מזוהמים.

קלקול קיבה גורם לכאב חד ומהיר, ולרוב נמשך זמן קצר יחסית, אך במקרים קשים עלול לעבור זמן רב עד להחלמה. בנוסף, קלקול קיבה עלול להוביל לסיבוכים קשים יותר, ובמקרים מסויימים אפילו למוות.

מהם הגורמים לקלקול קיבה?

קלקול קיבה עלול להיגרם ממגוון רחב של מזהמים במזון או בשתייה. בשר חי, דגים, ביצים, חלב לא מפוסטר ומוצרי חלב שלא אופסנו כראוי הם בין הגורמים העיקריים לקלקולי קיבה ברחבי העולם, כיוון שלרוב הם מכילים חיידקים מזיקים.

מיונז, ביצים, לחם וירקות עטופים בסרט של זירת פשע, קלקול קיבה
הגורם העיקרי לקלקול קיבה - אחסון לא נכון של מזון

כיצד תדעו אם אתם סובלים מקלקול קיבה?

אם אתם סובלים מאחד מהסימפטומים הבאים - חשוב שתלכו להיבדק: הקאות, שלשול או שלשול דמי, כאבי בטן, חום וצמרמורות.


כל אחד מהסימפטומים עלולים להיות קלים עד חמורים ביותר, ועלולים להימשך החל ממספר שעות ועד מספר ימים. חשוב לדעת כי קלקול קיבה עלול לגרום למצב של התייבשות ולכן יש להקפיד על שתייה מרובה.

איך תוכלו להגן על עצמכם?

1. בראש ובראשונה תוכלו להגן על עצמכם מפני קלקול קיבה על ידי שמירה נכונה על אחסון והכנת מזון. בנוסף, נסו להימנע ככל האפשר מאכילת מזון לא מבושל, כיוון שהוא הגורם העיקרי למחלה.

2. בדקו תמיד את תאריך התפוגה של בשר וביצים לפני שאתם רוכשים אותם, ושוב לפני השימוש בפועל.

3. הימנעו מצריכה של חלב לא מפוסטר ומוצרים שהוכנו מחלב שכזה.

4. שטפו את הפירות והירקות בסבון ומים לפני שאתם אוכלים או מבשלים אותם.

5. אל תאכלו מזון או שתייה מקופסאות שימורים או פחיות שניזוקו.

6. שמרו על המזון שלכם ועל המטבח שלכם נקי ומסודר וודאו שגם מחוץ לבית אתם אוכלים רק במקומות שמקפידים על היגיינה. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 24 חוות דעת )
"הרופאה היתה קשובה אלי לשם שינוי מרופאים אחרים נתנה לי מענה ותחושה ממוקדת בעזרה הרפואית"
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר משפחה
רופאת משפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר
ד"ר טטיאנה פצ'יוני
ד"ר טטיאנה פצ'יוני משפחה
מומחית ברפואת המשפחה פנימית וכללית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אלרגיה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו