דלג לתוכן

כדאי שתדעו: 7 מזונות שאתם לא אוכלים נכון

חותכים תותים? מבשלים ברוקולי? כדאי שתדעו שאתם הורסים חלק ניכר מהוויטמינים והמינרלים שבהם. אז איך תוציאו מהם את המרב?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/05/2015
3 דקות קריאה

אתם יודעים בדיוק איזה ויטמינים יש בכל פרי וירק, לכמה מנות של חלב הגוף שלכם זקוק כדי לקבל מספיק סידן ואיזה מזונות-על שווה לכם לאכול, אבל מה שאתם אולי לא יודעים הוא שהדרך שבה אתם צורכים מזונות מסויימים חשובה לא פחות. לפניכם 10 מזונות שרובינו צורכים בצורה לא נכונה - ולכן אנחנו לא מקבלים מהם את המקסימום מבחינה תזונתית.


1. זרעי פשתן

זרעי פשתן


זרעי הפשתן מכילים בתוכם שלל יתרונות בריאותיים: הם עשירים בסיבים, באומגה 3 והגרעין עצמו מכיל חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי, ליגנינים, פיטו-סטרולים ופיטו-אסטרוגנים. אבל כל היתרונות הללו למעשה "כלואים" בתוך הזרעים, כיוון שהגוף שלנו לא יודע לעכל את זרעי הפשתן כשהם שלמים.

קראו עוד: סופר-פוד: 5 מזונות על שאתם חייבים להכיר

אז איך נכון לאכול אותם? כשהם טחונים. חשוב לקנות אותם כשהם עדיין שלמים ולטחון אותם בבית, ממש לפני האכילה, במטחנת קפה או תבלינים.

2. ברוקולי


ברוקולי הוא אחד הירקות הבריאים ביותר שיש. הוא עשיר מאוד בויטמין C, בכלורופילים, אנטיאוקסידנטים וכן בחומרים נוגדי סרטן. אבל אם אתם רוצים ליהנות מכל הטוב הזה, כדאי לכם להפסיק לבשל אותו. הבישול, כמו גם הטיגון, גורם לאובדן של כמעט כל הטוב שבברוקולי, וחבל.

אז איך נכון לאכול אותו? מאודה. האידוי שומר על הערכים התזונתיים של הברוקולי כמעט ללא פגע.

3. תותים


התותים הם אחד הפירות האהובים, גם על מבוגרים וגם על ילדים, והם גם בריאים ביותר. התותים מלאים בסיבים, אנטי-אוקסידנטים וויטמין C. אבל כדי שהגוף שלכם יזכה לכל אותם ערכים תזונתיים, אתם צריכים להימנע מלחתוך את התותים עד כמה שניתן. הסיבה: הם רגישים לאור ולחמצן, בעיקר כשמדובר בויטמין C. לכן, כאשר חותכים את התותים חושפים יותר תאים להרס.

קראו עוד: 6 ויטמינים שחסרים לכם - ואתם בכלל לא יודעים

אז איך נכון לאכול אותם? אם אתם יכולים, הימנעו מלחתוך את התותים. אבל אם העובדה שאתם חותכים אותם היא זו שגורמת לכם לאכול אותם - עדיף שתבחרו באופציה השנייה. היתרונות שלהם לגופכם עדיין יהיו רבים.

4. שום


אליצין, החומר שנותן לשום את ריחו וחריפותו, הוא גם נוגד סרטן. כדאי שתדעו שבניגוד לויטמין C, האליצין דווקא אוהב את החשיפה לאוויר, אשר גורמת לו להתחיל ו"לפעול".

אז איך נכון לאכול אותו? מומלץ לקצוץ את השום 10 דקות לפני שאתם מכניסים אותו לתבשיל, ופשוט לתת לו "לעמוד". בדרך זו אתם גורמים לאליצין להתחיל ולפעול, ונהנים מיתרונו הבריאותי הבולט ביותר של השום.

5. דגנים מלאים ושעועית


דגנים מלאים ושעועית יבשה מכילים תרכובות של אנטיאוקסידנטים הנקראות פיטאטים. תרכובות אלו יכולות לעטוף ויטמינים ומינרלים במזון ולמנוע מהן להיספג בגוף.

קראו עוד: 6 מזונות שיהפכו אתכם לשמחים יותר

אז איך נכון לאכול אותן? כאשר אתם אוכלים דגנים מלאים שמכילים את ה"עטיפה" (כלומר את הסובין) כמו בפריקי, למשל, או שעועית יבשה מומלץ להשרות אותן במים למשך הלילה. בדרך זו אנחנו עוזרים לפיטאטים להשתחרר. אגב, אותה השרייה גם מקלה על העיכול של מזונות אלו, ועוזרת לגוף לספוג כמות גדולה יותר של ברזל ואבץ.

6. יוגורט


מכירים את הנוזל הלבן שקוף שנמצא על היוגורט? אם אתם שופכים אותו לכיור, כדאי שתדעו שיחד איתו אתם שופכים הרבה מאוד ערכים תזונתיים. אותו נוזל מכיל חלבון, ויטמין B12, סידן וזרחן.

אז איך נכון לאכול אותו? פשוט ערבבו את הנוזל לתוך היוגורט. אם תעשו זאת תחזירו לתוכו את כל אותם ויטמינים ומינרליים.

7. עגבניות


עגבניות מכניסות הרבה מאוד טעם לסלט או לכריך, אבל אם אתם רוצים ליהנות מהכמות הגדולה ביותר של ליקופן, אותו נוגד חמצון חשוב הידוע כמי שלוחם ברדיקלים החופשיים ומפחית את הסיכון לסרטן, כדאי שתעברו לצורך יותר עגבניות מבושלות.

אז איך נכון לאכול אותן? כאמור, כמות הליקופן גדלה כאשר מבשלים את העגבניות. ניתן גם לעשות עגבניות מיובשות ולאכול אותן לאחר אפייה ב-100 מעלות, שגם היא מגבירה את כמות הליקופן.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום תזונה ותוספי תזונה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו