דלג לתוכן

נלחמת בקשקשים: 12 יתרונות בריאותיים בבירה

היא מאריכה את תוחלת החיים, מפחיתה את הסיכון לשבץ ולא תאמינו, אבל היא אפילו עוזרת להילחם בקשקשים. 12 יתרונות בריאותיים בבירה - שהוכחו מחקרית

מאת: מירי קליין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/08/2015
3 דקות קריאה

אוהבים לשתות בירה? מסתבר שזה טוב לא רק למצב הרוח שלכם, אלא גם לבריאות. מחקרים רבים שנעשו בשנים האחרונות מצאו כי בניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים, שצריכה שלהם טומנת בחובה סכנות בריאותיות רבות, לשתייה של כמות מתונה של בירה (עד לכוס או שתיים מדי יום) יש דווקא יתרונות בריאותיים מפתיעים.

קראו עוד: איזה משקה אלכוהולי אפשר לשתות ולא להשמין?

1. תוחלת חיים ארוכה יותר

מחקרים חדשים מאשרים ששתייה מתונה עדיפה מהתנזרות מוחלטת. אותם מחקרים מצאו כי מי ששותים כמויות מתונות של בירה - חיים שנים רבות יותר. בירה מתאימה מאוד להגדרת המתינות כיוון שהיא מכילה ריכוז נמוך של אלכוהול בנפח נוזלים גדול. 

2. שיפור רמות הכולסטרול

לא רק שהבירה עצמה אינה מכילה כולסטרול, היא אף תורמת לאיזון הרמות שלו בדם. השעורה שמשמשת להכנת הבירה מכילה בטא-גלוקנים - סיבים תזונתיים מסיסים שעוזרים להוריד את רמות הכולסטרול. לכן, שתייה קבועה ומתונה של בירה עשויה לשפר את היחס בין הכולסטרול הטוב (HDL) לרע (LDL) ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב. אפילו שתייה של כוס אחת ביום עשויה להעלות את רמות ה-HDL ב-4%. 

3. עוזרת להפחית הסיכון לשבץ

מחקרים שנעשו על ידי האגודה האמריקאית לשבץ מראים שאנשים ששותים כמות מתונה של בירה עשויים לצמצם את הסיכון לשבץ בכמעט 50%, לעומת אלו שנוהגים להתנזר משתייה. המדענים מאוניברסיטת הארוורד היוקרתית מסבירים שכמות מתונה של בירה מסייעת למנוע קרישי דם בכלי דם שמובילים ללב ולמוח. בנוסף, שתייה מתונה של בירה גורמת לכלי הדם להיות גמישים יותר ומשפרת את זרימת הדם.

בירה. היתרונות הם רק בשתייה מתונה

4. עוזרת לטיפול בקשקשים

קשה להאמין, אבל שטיפת השיער והקרקפת פעמיים-שלוש בשבוע עם בקבוק בירה מסייעת להיפטר מקשקשים ומקנה לשיער רכות וברק טבעיים. תועלת בריאותית זאת של בירה מיוחסת לתכולה גבוהה של שמרי בירה ומספר ויטמיני B במשקה.

5. מסייעת לחיזוק העצמות

מתברר שבירה מהווה מקור טוב לסיליקה (צורן), אחד המינרלים החשובים לבריאות העצמות. מחקר שנערך באוניברסיטת טאפטס שבארצות הברית גילה שצפיפות העצם של קשישים ששתו כוס או שתיים של בירה ביום הייתה גבוהה יותר והנטייה לשברים בעצמות קטנה יותר, בהשוואה לאלו שלא שתו כלל. אך החוקרים מזהירים גם מפני שתייה מופרזת: מתברר שאותם קשישים ששתו יותר משני כוסות בירה הגבירו את הסיכון לשברים.

קראו עוד: הנוסחה: כמה כוסות מים צריך לשתות מדי יום

6. עוזרת לשמירה על לחץ דם מאוזן

הבירה עשויה לסייע גם בשמירה על איזון לחץ הדם, כך עולה ממחקר שנעשה באוניברסיטת הארוורד. המחקר השווה בין הסיכונים לפתח לחץ דם גבוה בשלוש קבוצות נשים בגילאים 25 עד 40: נשים ששתו מעט בירה, נשים שנהגו לשתות יינות ונשים ששתו משקאות אלכוהוליים אחרים. מתברר שרק אצל נשים ששתו בירה הסיכון ליתר לחץ דם היה נמוך בצורה משמעותית.

7. עוזרת להפחית הסיכון לסרטן

הבירה מכילה נוגד חמצון חשוב שנקרא קסאנתוהומול (xanthohumol), שהוא בעל השפעה אנטי-סרטנית. צריכה מתונה של בירה מסייעת למנוע פעילות אנזימים ותגובות ביוכימיות שמקדמות תהליכים שעלולים לגרום לסרטן הערמונית אצל גברים. עוד נמצא שבירה מפחיתה את הסיכון לסרטן השד אצל נשים.

8. עוזרת למנוע היווצרות אבנים בכליות

מחקר שנערך בפינלנד מצא שצריכה יומית מתונה של בירה עשויה להפחית סיכון להיווצרות אבנים בכליות בכ-40%. השפעה זו נובעת מכמות המים הרבה בבירה, שעוזרת לשטוף ולסלק חומרים מזיקים מהגוף ושומרת על תפקוד טוב של הכליות. גם תרכובות נוספות בצמח הכשות, שמשמש בייצור הבירה, מאטות את איבוד הסידן מהעצמות וכך מונעות את שקיעתו בכליות בצורת האבנים.

9. עוזרת להפחית סיכון לסוכרת

תרומה מפתיעה נוספת של שתיית בירה בכמות מתונה היא הפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בכ-25%, כך עולה ממחקר נוסף שנערך באוניברסיטת הארוורד. המחקר נערך בקרב 38 אלף גברים מבוגרים שנהגו לשתות כוס או שתיים של בירה מדי יום. ההסבר לכך נעוץ בעובדה שהאלכוהול מגביר את הרגישות לאינסולין וכך מסייע למניעת הסוכרת. מרכיב נוסף של הבירה שעשוי לתרום לבריאות חולי סוכרת 2 הוא הסיבים המסיסים.

10. עוזרת למנוע הידרדרות בפעילות המוח

חוקרים מאוניברסיטת לויולה בשיקאגו בדקו שורה של מחקרים והגיעו למסקנה שהסיכון ללקות בדמנציה או פגיעה אחרת בתפקוד המוח, לרבות אלצהיימר, היה נמוך בלמעלה מ-20% אצל אותם אנשים שנהגו לצרוך כמויות מתונות של בירה בקביעות. החוקרים סבורים שהסיליקה שמצויה בבירה מגנה מפני ההשפעה המזיקה של אלומיניום שמצטבר במוח אצל חולי אלצהיימר.

11. עוזרת למנוע מחלות לב

מחקר איטלקי, שעקב אחרי 200 אלף אנשים, גילה שהסיכון ללקות במחלות לב היה נמוך ב-30% אצל מי ששתה כשתי כוסות בירה מדי יום. הדבר נובע, כנראה, מתכולת הפנולים, נוגדי חימצון טבעיים שנמצאים בבירה, במיוחד בבירה כהה. אך החוקרים מזהירים מפני שתיית כמויות גדולות יותר, שדווקא מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב.

12. אינה גורמת להשמנה בטנית

למרות שבאנגלית השמנה בטנית מכונה beer belly (בטן של בירה) והתפיסה הרווחת בציבור היא שאנשים ששותים בירה הם בעלי משקל עודף עם כרס, זה כלל לא כך. מחקר שנערך שנערך בלונדון ובפראג לא מצא קשר בין כמות הבירה שאנשים שתו לבין גודל הכרס ועודף משקל. פחית בירה (כוס וחצי) מכילה כ-150 קלוריות, אותה כמות קלוריות כמו מיץ תפוזים ו-60 קלוריות פחות מאותה כמות חלב, אך היא אינה מכילה סוכרים. בירה, במיוחד זו הלא מסוננת, מכילה גם אשלגן, ויטמיני B ושמרי בירה שעשירים בכרום.

שימו לב שכל היתרונות מתייחסים לשתיית כמות מתונה של בירה – כוס עבור נשים ועד שתי כוסות עבור הגברים. שתיית כמויות גדולות יותר של בירה או של משקאות אלכוהוליים אחרים עלולים לסכן את בריאותכם.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו