דלג לתוכן

השריפות המשתוללות: איך להתמודד עם חרדה של הילדים

אפשרו להם לשאול שאלות, הרגיעו באופן שקול ונסו לשמור עד כמה שניתן על שגרת החיים בבית: בעקבות השריפות המשתוללות - מומחים מסבירים כיצד להקל על החרדה בקרב הילדים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2015 תאריך עדכון: 24/11/2016
2 דקות קריאה

כולנו היינו רוצים להסתיר מהילדים את החששות והפחדים בעקבות השריפות המשתוללות והמצב הבטחוני, אבל המציאות ממש לא מאפשרת לנו. ההאזנה התכופה לחדשות, השיחות שמתנהלות ואנחנו חושבים שהם לא שומעים וכמובן השיחות שלהם עם בני גילם - כולם חושפים בפניהם את המציאות הלא פשוטה.


אצל ילדים רבים, וכמובן גם אצל מבוגרים, עלולה להתעורר חרדה בעקבות החשיפה לאירועים. יחד עם דני לוטן, מנהל מרפאת חרדה במחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, בדקנו כיצד ניתן להקל עליהם את ההתמודדות.


"ראשית, חשוב להדגיש כי תחושות הלחץ הן נורמליות למצב, וכאשר הורים משדרים בטחון ושליטה לצד המתח והדריכות, רוב הילדים יקבלו זאת בהבנה", מרגיע לוטן. "למרות זאת, ישנם מספר דברים שניתן לעשות כדי להוריד את רמות החרדה והלחץ".

1. אפשרו לילדים לשאול שאלות על המצב 

תנו להם לשאול שאלות ולהעלות חששות לגבי המצב. שדרו להם שהשאלות והפחדים שהם חווים הם לגיטימיים בימים אלה והראו להם שאתם לא נלחצים מעצם השאלה. זכרו שילדים קולטים יותר את הטון שבו אנחנו, המבוגרים, משיבים להם על שאלות, ופחות את המסר המילולי. 

שדרו לילדים שהשאלות והפחדים שלהם לגיטימיים

2. הימנעו מהצפה של דיווחי חדשות 

מכיוון שאנחנו מוצפים בדיווחים באינטרנט, בטלפון הנייד, בטלוויזיה וברדיו, חשוב לא להציף את הילדים בחדשות, תמונות ופרשנויות באופן בלתי פוסק. כמובן שאין צורך להסתיר מהם את המצב, אך חשוב להימנע מחשיפה מתמשכת ובלתי פוסקת של ידיעות מדאיגות ומראות קשים בכלי התקשורת.

3. הרגיעו באופן שקול 

במסגרת מתן המידע לא מומלץ לומר שאין שום סכנה או שבטוח במאה אחוזים שהכל יהיה בסדר, אלא לשדר שכל הפעולות האחראיות והנדרשות מהמצב הנוכחי נעשו, שגורמי הביטחון מטפלים ומחליטים בצורה שקולה. אם הילד חרד במיוחד - חשוב לא להיבהל ולא לנסות להרגיע בלי הרף,  כיוון שזה עלול לגרום ללחץ נוסף. יש להסביר שכרגע כולם נמצאים במתח מסויים ושהמצב נבדק כל הזמן על ידי ההורים והגורמים המתאימים.

4. שמרו על שגרת החיים עד כמה שניתן 

חשוב מאוד לאפשר לשגרת החיים להימשך כסדרה, בעיקר אם אתם לא מתגוררים במקומות הנמצאים בסכנה. אם הילד מבקש לצמצם פעילות, כמו למשל לא ללכת לחוג מסויים, חשוב לנסות לא לאפשר זאת. אפשר לומר לילד שזה בסדר שהוא מרגיש חשש, אך אנחנו לא מבטלים פעילויות בגלל המצב ולא נותנים לחרדה לנהל את חיינו. ניתן להבטיח שנהיה זמינים בטלפון הנייד או שנבוא ונלווה בדרך לחוג וממנו, אך להשתדל לקיים שגרה ולשמור על אורח חיים סדיר. כמובן שיש להישמע להוראות כוחות הביטחון וההצלה, ואם נראה כי עלולה להיות סכנה כלשהי בשל היציאה מהבית - יש להימנע ממנה.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 נורית שמיט קלנדרוב
נורית שמיט קלנדרוב פסיכולוגיה התפתחותית
5.0
( 3 חוות דעת )
"רגישות ומקצועיות נעימות מיוחדת וזמינות"
גברת אריאלה בר דויד
גברת אריאלה בר דויד פסיכולוגיה
MA , פסיכולוגית מומחית להפרעות אכילה, מרפאה בתנועה ופסיכותרפיה גופנית.
ד"ר עומרי זידאן
ד"ר עומרי זידאן עור ומין
רופא עור מומחה בתחום אבחון מוקדם של סרטן העור בבית החולים בילינסון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חרדה

בניהולו של ד"ר יששכר הרמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו