דלג לתוכן

נשית וגאה: המדריך המלא להגדלת חזה

למי זה מתאים, למה חשוב להתייעץ קודם עם מומחה, איזה שתלים קיימים בשוק, כיצד מתבצע הניתוח ומה הסיכונים? כל מה שצריך לדעת על ניתוח להגדלת חזה

מאת: ד"ר יואב אברהמי
תאריך פרסום: 14/02/2016
4 דקות קריאה
ד"ר יואב אברהמי בשיתוף עם ד"ר יואב אברהמי i רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.

נשים רבות אינן מרוצות מהחזה שבו חנן אותן הטבע או מהסימנים שהותירו בו השנים. חזה שטוח או קטן גורם לנשים רבות לתחושה של מבוכה ופוגע בדימוי הגוף שלהן. ניתוח הגדלת חזה הוא פעמים רבות הפתרון לנשים אלה כדי שיוכלו לחזור ולהרגיש נשיות וגאות – בכל גיל - במיוחד מכיוון שמדובר בהליך פשוט יחסית ובעל סיכויי הצלחה גבוהים מאוד.

קראו עוד: פנים חדשות: כל מה שחשוב לדעת על פילינג לייזר

הגדלת חזה היא ניתוח שכיח ופופולרי מאוד אצל נשים בכל הגילים. הניתוח מציע פתרון למגוון רחב של תופעות הקשורות בחזה הנשי - חזה קטן, נפח חזה ירוד בעקבות הריון והנקה או בעקבות ירידה במשקל, וחזה שעבר שינויים פיזיים והורמונליים – בעיקר בקרב נשים מבוגרות.

התאמה

לנשים עם שדיים קטנים ולנשים שרוצות להגדיל את שדיהן גם אם הוא אינו נחשב קטן; לנשים בעלות נפח חזה ירוד בעקבות הריונות, לידות והנקות או בעקבות ירידה דרמטית במשקל; וכן, לנשים עם שדיים לא סימטריים. ניתוח להגדלת חזה אינו מתאים לנשים עם חזה נפול - במקרה כזה נדרש ניתוח מורכב יותר שכולל הרמה והגדלה. והוא אינו מתאים לנשים שהציפיות שלהן בדבר התוצאה לא ריאליות – ולכן לפני הכל יש לגשת לייעוץ.

פגישת ייעוץ

ייעוץ אצל פלסטיקאי מומחה יאפשר ליצור התאמה בין הנתונים האישיים של כל אישה והציפיות שלה מהניתוח, לבין התוצאות הסבירות האפשריות שיתקבלו. במסגרת הייעוץ יבצע הרופא בדיקה גופנית שבה הוא יוכל להתרשם מגובה ומצורת הגוף של המטופלת בכלל ומבית החזה שלה בפרט, מנפח וממבנה השד ומאיכות העור. עוד יבדוק הרופא אם קיימת א-סימטריה בין השדיים או צניחה של רקמת השד והפטמות. לאחר מכן הוא יבצע מדידות של רוחב השד, רוחב בית החזה, המרחקים בין הפטמות ועוד. 

לפגישת הייעוץ הראשונה יש להגיע עם חזיית ספורט או עם גוזיה – על מנת שאפשר יהיה לבצע גם מדידות של גודל השד המבוקש והצפוי לאחר הניתוח.

ייעוץ אצל פלסטיקאי יאפשר ליצור התאמה בין הנתונים האישיים של האישה לציפיות שלה 

בחירת השתלים

בבחירת השתלים נלקחים בחשבון נפח השתל והסוג שלו.

נפח השתל: גודל השד המתוכנן ייקבע בעזרת בדיקה של כמה שתלים בנפחים שונים שאותם מכניסים לחזייה כדי לבדוק התאמה. רצוי להימנע מהגדלה מוגזמת ולהתאים את גודל השתל למימדים הגופניים של האישה. לדוגמה, לאישה רזה ונמוכה לא מתאים חזה גדול מדי, ושתל גדול מדי לאישה עם מבנה צר ייצור מראה לא פרופורציונלי ועלול גם לגרום לסיבוכים. בחירת השתל המתאים ביותר צריכה להיעשות בהתאם להנחיות המקצועיות של הרופא ובהתאם לרצונה של המטופלת.

סוג השתל: היום כל סוגי השתלים בארץ ממולאים בסיליקון צמיג באיכות רפואית גבוהה ביותר. מעטפת השתל יכולה להיות עשויה מכמה חומרים, אך רוב מעטפות השתלים עשויות גם הן מסיליקון - והן יכולות להיות חלקות או מחוספסות. יש חברות שתלים שנותנות אחריות על השתל לכל החיים ושעומדות בסטנדרטים המחמירים של ארגון התרופות והמזון האמריקאי ה-FDA. שווה לבדוק. ההבדלים בין השתלים של כל חברה הם בנפח (נמדד בסמ"ק), בצורה (עגול או אנטומי – דמוי טיפה), בפרופיל (מידת הזדקרות גבוהה  בינונית או נמוכה) ובדרגת הרכּוּת (בהתאם לרמת הצמיגות של הסיליקון שבתוך השתל). לרוב ככל שנפח השתל קטן יותר והפרופיל נמוך יותר – השד המוגדל ייראה טבעי יותר. שתל גדול עם פרופיל גבוה נותן לרוב מראה מלאכותי בדומה לזה של חזיית פוש-אפ. 

ההליך הניתוחי

הניתוח עצמו מתבצע בהרדמה מלאה ונמשך כשעה עד שעה וחצי. ביום הניתוח יש להגיע עם חזיית ספורט במידה של החזה העתידי.

במהלך הניתוח, השתל מוכנס, לרוב, דרך חתך באזור הקפל התחתון של השד אך לעתים יהיה החתך סביב עטרת הפטמה. המנתח יוצר מעין כיס מתחת לרקמת השד ו/או מתחת לשריר החזה הגדול ואליו הוא מחדיר את השתל. לאחר מכן תופרים את הכיס וחובשים את החזה בחבישה לוחצת, או בחזיית הספורט.

החלמה

לרוב, ההחלמה לאחר ניתוח הגדלת חזה קצרה, ובתוך ימים ספורים עד שבוע אפשר לחזור לשגרה. בימים הראשונים תהיה תחושה של מתיחה בעור וייתכנו כאבים. שימוש במשככי כאב, הניתנים ללא מרשם, כמו אופטלגין, יסייע להפחתת הכאבים. בנוסף, במהלך השבועות הראשונים השדיים ייראו נפוחים ולעתים אף לא סימטריים, ייתכנו סימנים של שטפי דם תת עוריים שיחלפו עד שלושה שבועות מיום הניתוח.

לאחר הניתוח יהיה צורך בטיפול אנטיביוטי של בין שלושה ימים עד שבוע – ותומלץ חופשת מחלה של שבוע. רצוי להמתין כחודש לפני שחוזרים לפעילות גופנית מאומצת. יש ללבוש חזיית ספורט במשך כחודש וחצי לאחר הניתוח. ביקורת תיערך על ידי הרופא כשבוע לאחר הניתוח, וכן לאחר חודש ושלושה חודשים אחריו. 

התוצאות

כדי לראות את צורתם הסופית של השדיים לאחר ניתוח ההגדלה יש להמתין כשלושה חודשים אך אפשר כבר להתרשם מהמראה החדש זמן קצר לאחר הניתוח. התוצאה הרצויה היא כמובן חזה מוצק ונאה, במקרים רבים עם א-סימטריה קלה – בדומה לזו הטבעית הטבעית שלפני הניתוח.

הצלקות הניתוחיות בדרך כלל יוסתרו היטב בקפל התת שדי ולא יהיו מורגשות (אצל חלק קטן מהנשים יש הצטלקות יתר הגורמת לצלקות בולטות). בנוסף, אצל כל אישה נוצרת מעטפת צלקתית סביב השתל, שלרוב היא אינה מורגשת או נראית מבחוץ והשתל ירגיש רך וטבעי. יחד עם זאת, אצל חלק קטן מהנשים המעטפת שסביב השתל עלולה להפוך בתוך חודשים עד שנים לנוקשה ומכווצת ולגרום לכאבים. מצב זה נקרא "התכווצות קופסית"  (capsular contracture)- תגובת יתר הנגרמת, לרוב, בשל תכונות פיזיולוגיות של המטופלת. לעתים יידרש תיקון בחדר ניתוח בהרדמה כללית שבמהלכו יוחלף השתל ותוסר המעטפת. אם שוב תיווצר התכווצות קופסית גם בפעם השנייה ההמלצה היא להוציא את השתלים.

חשוב לזכור: חזה גם לאחר הגדלה יכול להשתנות עקב שינויים משמעותיים במשקל או בעקבות הריונות.

סיבוכים

כמו כל הליך כירורגי, גם ניתוח הגדלת חזה כרוך בסיכונים, וסיבוכים עלולים להופיע במהלך הניתוח או לאחריו ואי אפשר לחזותם מראש. הסיבוכים מושפעים מגורמים מסוימים הקשורים לאופי רקמת השד, לתהליך ההחלמה, לתגובת רקמת השד ולהקפדה על הנחיות הרופא. לעתים רחוקות עלולים להיגרם סיבוכים מקומיים בהם זיהום, דימום, סרומה, פתיחת התפרים וחשיפה של השתל,

א-סימטריה, קפלים בשתל שנראים דרך העור, פגיעה בתחושה בפטמות ו/או פטמות זקורות (לרוב זמני). בנוסף, תיתכן דחייה של השתל או זיהום שיחייב את הוצאת השתלים מהגוף.

ישנם גם סיבוכים נדירים הבאים לידי ביטוי בהיווצרות חור במעטפת הריאה (שלרוב ייסגר מעצמו אך יצריך השגחה ואשפוז), תזוזה של השתל ממקומו בתוך השד שעלולה לגרום לבליטה בשד (יש לבצע תיקון ולמקם את השתל מחדש), קרע של השתל שיצריך את החלפתו, התרחבות נראית לעין של וריד בחלק התחתון של השד, כאבים כרוניים בשדיים והתחברות של השתלים בקו האמצע.

חשוב לדעת: לניתוח להרמת חזה ישנן השלכות במקרים מסוימים שכדאי להיות מודעים אליהן:

ממוגרפיה: נשים עם שתלים הנדרשות לעבור בדיקת ממוגרפיה, צריכות ליידע את הטכנאי על כך שיש להן שתלים, כדי שהוא יבצע את הבדיקה בשיטה מותאמת.

הנקה: לרוב אין כל בעיה להיניק לאחר הניתוח.

מחלות: אין שום הוכחה ששתלים בשד גורמים למחלה כלשהיא בשכיחות מוגברת. טענות לגבי שכיחות מוגברת למחלה אוטואימונית נחקרו ונמצאו שגויות.

קראו עוד: פנים חדשות: כל מה שחשוב לדעת על פילינג לייזר

הכותב הוא רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.

    האם המאמר עניין אותך?

    נושאים מרכזיים

    רופאים בתחום
    ד"ר יואב אברהמי
    ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
    רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
    ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס
    ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
    4.9
    ( 16 חוות דעת )
    "הרגשה מצויינת לאחר טיפולי הזרקה התוצאות מדברות בעד עצמן המראה שנוצר טבעי ויפה. ד"ר דנו בעל ידי זהב פשוט אלוף אמין ומקצועי. ממליצה בחום!!!"
    ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום
    ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום כירורגיה פלסטית
    מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת בבית החולים בני ציון, חיפה
    הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
    באנר

    עדיין מתלבטים?
    השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר יואב אברהמי

    שאלות מתוך פורום שאיבת שומן, מתיחת בטן והצרת היקפים

    X
    שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

    צור קשר

    פרטים אישיים
    פרטי הפנייה
    תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

    חזור לעמוד הבית
    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו