דלג לתוכן
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר

הסוף לתפרים: כל המידע על השתלות שיניים ממוחשבות

סוף מעשה במחשבה תחילה? כיום ניתן לתכנן "מפת" השתלה מבעוד מועד ולבצע השתלות שיניים בהנחיית מחשב - שיטה שהופכת את ההליך ליעיל וקל יותר. כיצד זה מתבצע ולמי זה מתאים?

מאת: ד"ר ניצן שלזינגר
תאריך פרסום: 21/09/2016
2 דקות קריאה
ד"ר ניצן שלזינגר בשיתוף עם ד"ר ניצן שלזינגר i מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסטתיקה במרכז יהלום 039012411

השתלת שיניים הפכה לטיפול שגרתי ויום-יומי, כפתרון במצב של חוסר שיניים, עם סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד של למעלה מ-96%. בעבר, ביצוע של מספר שתלים בלסת שלמה לקח בין שלוש לארבע שעות וכלל חיתוך ופתיחת חניכיים, תפרים מרובים, עם סיכויים גבוהים יותר לכאבים, נפיחות ושטפי דם. אולם, הדור הבא של השתלות השיניים כבר כאן וכיום ניתן לבצע אותן בהנחיית מחשב. 

בשיטה זו, המכונה השתלה ממוחשבת, ניתן להתאים את האורך והקוטר של השתלים בצורה מדוייקת, למקם את הזוויות באופן אידאלי, בהתאם למגבלות של העצם, כגון העצב בלסת התחתונה והסינוס בלסת העליונה, ולקבל את כל המידע שיסייע למקסם את הצלחת ההליך. בזכות טכנולוגיה מתקדמת זו, הליך ההשתלה הפך למדויק, מהיר יותר ונטול תפרים, ובהתאם לכך - גם ההחלמה מהירה ופשוטה יותר. 

קראו עוד: כל מה שצריך לדעת על השתלת שיניים ביום אחד

כיצד מתבצעת השתלה ממוחשבת?

באמצעות סריקת ה-CT מיוצר מודל תלת ממדי וירטואלי של הלסת המשמש כמעין "מדריך כירורגי", הכולל את המאפיינים האנטומיים של הלסת, כגון הסינוסים, העצבים וממדי העצם. 

ה"מדריך כירורגי" מותאם ללסת המטופל באופן מדויק ובו פתחים מיוחדים בצורת טבעות להחדרת השתלים, כאשר לכל פתח יש את השתל המתאים לו (קוטר השתל ואורך השתל). בשלב הבא השתלים המוכנים מוחדרים דרך הפתחים, וכשאלו נמצאים במקומם – משחררים את המדריך הכירורגי. 

רפואת שיניים - הדור הבא כבר כאן

המדריך יכול להיתמך על גבי השיניים הסמוכות, על גבי הרקמה הרכה או אפילו על העצם עצמה, ובאמצעותו ניתן להכניס את השתלים במקום הנכון – תוך מקסום העצם והעמדה והגודל של השתלים בלסת - ללא צורך לבצע חתכים ברקמה, בתהליך שאורך כשעה לכל היותר.  

מאחר והמיקום והזווית של השתלים ידועים מראש, ניתן ליצר מראש את הגשר הזמני ולהתקינו בקלות על השתלים הדנטליים, כך שהמטופל יוצא עם שיניים קבועות באותו הטיפול. התכנון המוקדם הופך את הטיפול למדוייק ומהיר יותר - בבחינת "סוף מעשה במחשבה תחילה".

באילו מקרים ניתן לבצע השתלה ממוחשבת?

ניתן לעשות שימוש בהשתלה ממוחשבת החל ממצב של שתל אחד ועד ללסת שלמה. הליך זה מתאים לאנשים שיש להם מספיק עצם, ללא צורך בבנית עצם. 

מה היתרונות בהשתלות שיניים ממוחשבות?

השתלות ממוחשבות משפרות את התנאים לביצוע הפעולה ומאפשרות דיוק רב יותר מבעבר, כאשר היתרון הבולט הוא התכנון המוקדם, הן של הפעולה והן של השיקום. השתלת שיניים בהנחיית מחשב משקיעה זמן רב יותר בשלב התכנון, אבל בטיפול עצמו נחסך זמן והוא קל יותר באופן משמעותי. לכן, בגישה זו, תכנון מוקדם ארוך יותר מביא לטיפול קצר וקל יותר.

יתרון בולט נוסף בטכנולוגיה זו, הוא האפשרות לבדוק את נפח העצם גם בחתכים זוויתיים ולא רק בחתכים שהוכנו מראש ונמדדו על ידי טכנאי ה-CT. כמו כן, במקרים בהם העצם מספיק רחבה (למשל בלסת התחתונה), ניתן להתקין שתלים ארוכים ועמידים יותר מאחורי העצב המנדיבולי. חשוב לציין כי שימוש בשיטה זו מתאים גם במקרים בהם מתוכנן שיקום בעזרת שתלים בהטיה, כגון  All on 4 – 6.

קראו עוד: 10 דברים שחשוב לדעת לפני שעוברים השתלת שיניים

לסיכום, השתלה ממוחשבת מנגישה בעוד צעד את טיפולי השתלת השיניים. אם עד היום ההשתלה בוצעה "על עיוור", המודל הווירטואלי מאפשר תכנון נכון יותר של ההשתלה, דבר שמביא לקיצור משך ההליך באופן משמעותי, לתוצאות וטובות יותר ותהליך החלמה קל יותר. 



האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
ד"ר ניר פילוסוף
ד"ר ניר פילוסוף רפואת שיניים
רופא שיניים מומחה לאנדודונטיה מ2016
ד"ר גבי לביא
ד"ר גבי לביא רפואת שיניים
רופא שיניים, מומחה לרפואת הפה, מוסמך לביצוע היפנוזה רפואית וכן לשימוש בגז צחוק
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר ניצן שלזינגר

שאלות מתוך פורום השתלות שיניים ביום אחד

בניהולו של ד"ר ניצן שלזינגר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו