א - סימטריה בשדיים: מתי התופעה הנפוצה מצריכה ניתוח?

א- סימטריה בשדיים הינה תופעה שכיחה. מאידך, במקרים מסוימים, הפגם האסתטי, עשוי להיות בעלת השלכות קיצוניות על תחושת הביטחון והדימוי העצמי. מהו הניתוח אשר מתקן את התופעה ומיהו קהל היעד? מומחה מסביר

מאת: ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי
כירורג פלסטי בכיר במרפאות Care
הצג טלפון


א – סימטריה של אזור השדיים הינה תופעה שגרתית ואף גורפת. בדומה לאברים זוגיים רבים, כמו העיניים, האוזניים ואף הגפיים, גם השדיים אינם סימטריים ובבדיקת פרמטרים מסוימים, כמו נפח, צורה, מיקום הפטמה או מיקום השדיים על בית החזה, לא ניתן למצוא אישה עם שדיים זהים. מאידך במקרים מסוימים ההבדלים בולטים מאוד וניכרים לעין. אלו עשויים להיות בעלי השלכה רבה על מצבה הנפשי של האישה הסובלת מהתופעה, לגרום לה לתחושת מבוכה, להימנעות מפעילויות שגרתיות ואף מיצירת קשרים אינטימיים. במצבים אלה, ניתוח לתיקון בעיית חוסר הסימטריה בשדיים הינו פתרון טוב לבעיה הנפוצה. מי נחשבת כמועמדת מתאימה לניתוח זה וכיצד הוא מתבצע ? כל התשובות.


כיצד מתבצע הניתוח?

למעשה, קביעת האסטרטגיה הכירורגית מתבצעת בהתייחס למצבה של כל מטופלת. במקרים מסוימים מדובר בבעיה חד צדדית, במסגרתה קיים ליקוי בהתפתחות של שד אחד ולכן גם הניתוח שיתבצע יהיה חד צדדי ועשוי לכלול הגדלה, הרמה, הקטנה או שילוב של מספר הליכים. מאידך במצבים רבים שני השדיים מציגים התפתחות לא תקינה וכדי להגיע לסימטריה מיטבית יהיה צורך לתקן את שניהם. כמו כן העדפותיה של המטופלת לוקחות חלק מרכזי בהחלטה אודות הפעולות הניתוחיות שיתבצעו. 



קראו עוד: בחזה מורם: 6 דברים שחשוב לדעת על ניתוח הרמת חזה



מיהו קהל היעד לביצוע הניתוח?

א- סימטריה של השדיים לרוב מתפתחת בגיל ההתבגרות, כך שקהל היעד העיקרי של הניתוח הוא נערות בגיל 17-18. עם זאת, תופעה זו עשויה להתפתח גם לאחר הריון ולידה, או להיווצר בשל טראומה.


במצבים בהם מתבצעת כריתה חלקית או מלאה של השד בעקבות גידול ממאיר, עשוי להתבצע הליך לתיקון א- סימטריה אך ניתוחים אלה נכנסים תחת הקטגוריה של ניתוחים לשחזור שד. 


א- סימטריה בולטת של השדיים עשויה להופיע בשלב  מוקדם מאוד בגיל ההתבגרות ולהוות בעיה משמעותית לאותה נערה. למרות זאת, הניתוח לא יתבצע טרם לסיום ההתפתחות הפיזית, זאת בשל כך שפעמים רבות בהמשך תהליך הבשלת השדיים השד הקטן "משיג" את השד שגדל לפניו והסימטריה שמתקבלת היא טובה מספיק. בדומה לכך, א- סימטריה אשר נוצרת לאחר, הריון, לידה והנקה, לרוב תהא זמנית ותשתפר לאחר סיום ההנקה. במצבים בהם המצב עדיין קיים לפחות חצי שנה לאחר הפסקת ההנקה, תהיה אפשרות לביצוע הניתוח. 




א- סימטריה בולטת עשויה להופיע בשלב מוקדם של ההתבגרות. למרות זאת הניתוח לא יתבצע טרם סיום ההתפתחות הפיזית



מהם הסיבוכים הכרוכים בניתוח זה?

ניתוחי שד הפכו בשנים האחרונות לבטוחים מאוד עם רמת סיכון מינימלית. הסיבוכים הכרוכים בביצוע הניתוח תלויים באסטרטגיה הכירורגית אשר נבחרת. במצבים בהם יש לבצע הגדלה בלבד באמצעות שתלי סיליקון, הסיכונים הינם מינימליים ואין פגיעה משמעותית בתפקוד השד.  לעומת זאת אם יש צורך בהקטנה או הרמה של השד, עשויה להיות פגיעה ביכולת העתידית להניק ויהיו יותר צלקות על השד.


קראו עוד: המדריך המלא: 7 שלבים בדרך למתיחת פנים



מהו זמן ההחלמה מניתוח לתיקון א- סימטריה ?

למעשה, זמן ההחלמה תלוי בפעולות הכירורגיות אותן צריך לבצע, אך לרוב ימשך כשבועיים עד שישה שבועות. התוצאה הסופית תתקבל לאחר כשלושה חודשים. 


האם יש אפשרות להישנות התופעה?

לעיתים רחוקות בעקבות שינויים פיזיים כמו שינויי משקל גדולים, הריון, לידה והנקה עשוי להיווצר מצב של א- סימטריה.



עדיין מתלבטים? להתייעצות עם ד"ר יואב אברהמי השאירו פרטים

שם מלא: טלפון:
קראתי והסכמתי לתקנון שלחו עכשיו >



פורום הגדלת חזה והרמת חזה

ד"ר נועם חי

ד"ר נועם חי ניתוחים לעיצוב הגוף לאחר הריון ולידה
ד"ר נועם חי הנו מנתח פלסטי בעל ניסיון רב בניתוחים לשיקום הגוף לאחר הריון ולידה ולאחר הרזיה. בקליניקה שלו, ניתן למצוא טיפולים רבים ומגוונים בתחום האסתטיקה. כמו כן, הוא מבצע ניתוחים פלסטיים אסתטיים עוד...

פרופ' ליאור הלר

פרופ' ליאור הלר
פרופ' ליאור הלר הינו מומחה בכירורגיה פלסטית וכירורגיה כללית. החל משנת 2012 מכהן כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא וכן משמש כמנתח בכיר באסיא מדיקל, תל אביב.תחומי התעניינותו הם שחזורים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • mri לצורך בדיקת קרע וחשש לדליפה
  • מרב
  • 09/05/2018 08:42
  • שלום רב. לצורך בדיקת השדיים לאחר הגדלה לפני מספר שנים, הופנתי לmri לאחר חשד לקרע ודליפה. בבדיקה הוזרק לי חומר ״גודוליניום״ למרות שסרבתי בתוקף שיוזרק לי אך יש לומר שדי לחצו אותי שהבדיקה לא שווה בלי זה. החומר עפ״י משרד הבריאות (באתר שלהם), בעייתי ורצוי להשתמש בו כמה שפחות. לצערי, קיבלתי הודעה ממכון הmri שהבדיקה לא יצאה טובה מבחינה טכנית ועליי לעבור שוב את הדבר הבלתי אפשרי הזה, גם בגלל הקושי לא לזוז בכלל וגם בגלל העובדה שאני לא מוכנה שוב את החומר. הוא עשה לי תחושות קשות למשך שבוע ואני סוחבת את האפקט עד היום (עברו שבועיים). אני עם כאבי ראש חריגים, חולשה וחוסר יציבות. חומר לא בריא בעליל. מה האפשרויות שעומדות בפניי לבדוק שתלים ודלף ללא חומר ניגוד? mri היא האופציה היחידה? מה צריך לראות מנתח לפני ניתוח מבחינת בדיקת דימות זו או אחרת על מנת לבצע ניתוח תקין? אני מסרבת בתוקף שיזריקו לי חומר זה. תודה מראש, מרב

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • תוספת לשאלתי
  • מרב
  • 10/05/2018 15:35
  • לאחר שביקשתי לשוחח עם מנהלת במכון מור מאר שעשה לי את ה mri, היא פנתה לבקשתי לרופאה המפענחת ושאלה אותה האם היא יכולה לראות את מצב השתלים ולתת פיענוח על כך? מסתבר שאין בעיה לתת פיענוח לשתלים, יש בעיה לראות את רקמת השד כיוון שמשהו לטענתה שיבש את התמונות ולכן אין לה תשובה מלאה על כך. האם אתה כרופא מנתח מסתפק בפיענוח של השתלים בלבד? או שצריך את הכל מעבר? הרי ברור שיש צורך בהחלפת שתלים אחרי 17 שנה, אז מה אני עושה בעצם? תודה מראש שוב....

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • מרב שלום, בדיקת הבחירה (המועדפת) כיום להדגמת קרע או דלף בשתלים היא mri. בבדיקה אכן מזריקים חומר ניגוד (גודוליניום) כדי לזהות האדרה חשודה באם קיימת ברקמת השד. מכיוון שאחרי 17 שנים רצוי להחליף את השתלים בכל מקרה נכון לעכשיו אין משמעות אם השתלים דולפים או לא. השאלה שנשאלת היא הצורך לשלול גושים בשד ואת התשובה לשאלה זו ניתן לקבל בעזרת ממוגרפיה ואולטראסאונד כך שלדעתי אפשר להימנע מבדיקת MRI והצורך בהזרקת גדוליניום. אגב, לא סביר שגדוליניום אחראי לתופעות שציינת. מכיוון שמדובר בנושא שקשור להדמיה קיימת האפשרות להתייעץ עם רדיולוגית שמתמחה בתחום השד. בכל מקרה אפשר לדעתי להסתפק בבדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד ובהמשך לתכנן את החלפת השתלים. בברכה פרופ. ליאור הלר

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • תודה רבה פרופ׳
  • מרב
  • 14/05/2018 18:07
  • לשמחתי ענית לי גם דרך המזכירה שלך וגם פה. קבעתי אלייך תור לייעוץ אבל לצערי רק ב12/6. מקווה שאחזיק מעמד עד אז מפני שי לי כאבים עמומים בכתפיים ומאחורי החזה בגב וכן קצת חולשה ברגליים. לא יודעת למה לקשר תחושות אלה. המון המון תודה על כל התשובות שהקפדת לכתוב לי בפירוט רב. נתראה. מרב

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • נפיחות ונוקשות אחרי ניתוח הגדלה
  • מירין
  • 08/05/2018 19:47
  • נותחתי לפני 5 ימים התנועתיות בידיים השתפרה מה שמדאיג אותי זו הנוקשות, הרגשה של אבנים. מדאיגה חוסר התחושה וההרגשה כאילו בכל תזוזה משהו נקרע באיזור הפטמות.. בייחוד בשד ימין. טבעי? נורמאלי?? יש לציין שהמראה של החזה לא השתנה מיום הניתוח מגע עדין במקום הדואב מקל עליי מעט.. מותר לעסות מעט את האזור? לנסות לרכך? טרם היתה לי ביקורת אודה לתגובה מהירה מחמת הכאב והדאגה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • מירין שלום, הפרעה בתחושה בפטמות יכולה לקרות אחרי ניתוח הגדלה ולרוב צפויה לחזור ולהתאושש כעבור מס חודשים. רצוי להימנע מעיסוי והפעלת לחץ על השדיים מחשש לשינוי מיקום השתלים ויצירת חיכוך שיכול להוביל לדמם. כמו כן רצוי להימנע מתנועות חדות עם הידיים למשך 6 שבועות מהניתוח (למרות תחושת השיפור שאת מציינת). באשר לכאב- ניתן להיעזר במשככי כאבים ובאם הכאב בלתי נסבל לפנות למנתח לקבלת מרשם לנוגדי כאב חזקים יותר, החלמה מהירה. פרופ. ליאור הלר

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • ניתוח הגדלת חזה
  • ריקי
  • 13/05/2018 10:01
  • היי דר האם אתה מסכים לבצע ניתוח הגדלת חזה בהרדמה חלקית ?? והאם ביצעתה פעולה זו בעבר ?? האם שתלי סבין מאושרים לשימוש והאם קיימת אחריות במידה ויקרעו ????

  • + הוסף תגובה
  • הדפס

רופאים בתחום
ד"ר אלכס אלטס ד"ר אלכס אלטס
מומחה לרפואת עור ואסתטיקה קרא עוד
ד"ר גילה איזמן ד"ר גילה איזמן
רפואת עור ואסתטיקה קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל