כתבה פרסומית 10 מזונות על שכדאי להכניס לתפריט

הם בעלי יכולות ריפוי, מסייעים במניעת מחלות ואף עשויים לרפא דיכאון- מזונות העל הם כנראה המרכיב החיוני ביותר בתפריט שלכם. כדיי להקל על הבחירה, אספנו עבורכם את 10 מזונות העל החיוניים ביותר

מאת: אומינה קדמי, מערכת אינפומד


הסופרפוד – “מזונות העל” – הנם מזונות בעלי יכולות ריפוי והזנה רבות ואף רבים מאמינים כי הם המזונות הבריאים, הטבעיים והאיכותיים הקיימים כיום. ביכולתם של מזונות אלו לשפר סימפטומים של כמעט כל מחלה, לעודד את רמת האנרגיה והחיוניות לחזק את המערכת החיסונית ולשפר הבריאות הכללית. מזונות העל מגבירים את יצור הסרוטונין, מעוררים את המיניות ותומכים בניקוי רעלים מהגוף. כדיי לסייע לכם בשילוב הסופרפודס בתפריט, הרכבנו עבורכם את המדריך המלא למזונות העל שכדאי לכם להכיר.



1. קקאו - CACAO  

פולי הקקאו הגולמיים מכילים את תרכובות המינרלים הגבוהות ביותר. הם מהווים מקור עשיר למגנזיום, ברזל, אבץ וויטמין C, סיבים ואומגה 6 . אבקת הקקאו החי (Raw ) , המיוצרת בתהליך כבישה קרה, היא בעלת הערכים הגבוהים ביותר לנוגדי חמצון- יותר מכל מזון אחר הקיים. נמצא כי פולי הקקאו מגבירים את הורמוני האהבה והשמחה ומהווים מקור נהדר לאריכות ימים. הקקאו יוצר שמחה ומעצים את האהבה לחיים. כאשר אוכלים את פולי הקקאו האמתיים (Raw), אי אפשר לטעות, הלב מיד נפתח והפנים מחייכות. הגוף מקבל את מה שהוא אוהב ואת הטוב ביותר עבורו. שוקולד המוכן מפולי הקקאו הנאים (Raw ) הנו הדרך הטובה ביותר לספיגת הערכים התזונתיים מ"מזונות העל" והספקתם אל תאי הגוף. 




2. מאקה -  MACA 

מאקה הוא שורש שמקורו בפרו. הוא זמין לרוב כאבקה בטעם אגוזי מעושן. זהו סוג מזון עוצמתי לאיזון הורמונלי וריפוי בהפרעות הורמונליות, כמו תסמונת גיל המעבר ובעיות בהפרה. מאקה מספק מקור אנרגיה המקושרת לצ'אקרה הראשונה. הוא מרומם, מגביר את האון הגברי, מאזן מצבי רוח ומרפא דיכאון. מאקה הוא מקור הטוב ביותר לברזל: משפר אנמיה ואת הזיכרון. מאקה משתלב טוב מאוד עם קקאו, בשייקים עם עלים ירוקים ובשוקולדים. מאקה מומלץ כאשר האנרגיה המינית נמוכה, מומלץ להכין משקה קקאו עם מאקה.




3. אלוורה - ALOE-VERA

אלוורה הינו צמח מדברי אך נחשב לאחד הצמחים הקלים יותר לגידול, אפילו בעציץ בביתכם. זהו אחד מצמחי המרפא העוצמתיים ביותר על כדור הארץ. יש לו איכויות המקררות את הדם ומרגיעות את החומציות בגוף הנוצרת ממתח ואורך חיים לחוץ. הוא תומך בבריאות הכבד והכליות, ועוזר לדלקות, סוכרת, מחלות לב וסרטן. זהו צמח מדהים לחידוש רקמות פנימיות, העור והשיער . הדרך הטובה ביותר לצרוך את האלוורה היא ע"י קילוף העלה הטרי ושימוש בג'ל להכנת לימונדה , שייק, או במריחה ישירות על העור או השיער.





4. נוני - NONI  

פרי הנוני הינו תרופה עתיקה שמקורה בארצות הטרופיות. הנוני תומך בבניית תאים חדשים בגוף ומאזן את המבנה המולקולרי בכל תא. הנוני עוצמתי ביכולתו לנקות רעלים מהכבד, מהמעיים ומהמוח. כמו כן הוא מעודד ריפוי מסרטן, דלקות פרקים ומאזן לחץ דם ורמות סוכר בגוף. הנוני הוא אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי ובעל תכונות של משכך כאבים. ניתן לצרוך נוני כמיץ או כאבקה המיוצרת מהפרי וזרעיו. את המיץ שותים על קיבה ריקה ואת האבקה מומלץ לשלב בשייק או בשוקולדים ובפינוקים בריאים. 





5. ספירולינה -  SPIRULINA 

ספירולינה היא אצת מים מתוקים המכילה את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות. היא עשירה בברזל ובונה דם באותה רמה של בשר אדום. היא מקור טבעי ושופע של כלורופיל, מלח ואנזימים. ספירולינה מסייעת בניקוי רעלים מהגוף, מחזקת את המערכת החיסונית, מחזקת את הגוף הפיסי ויוצרת בו גמישות וזריזות פעולה. היא מזרזת תהליכי ריפוי פנימיים ותפקודי כבד ולבלב ויוצרת ברק בשיער. ספירולינה משתלבת היטב עם מיץ תפוזים טבעי, שייק או בסלט עם שמן זית ולימון ומומלצת במיוחד לנשים בהריון.





6. עלים ירוקים - GREEN LEAVES

הירוקים הם קבוצת מזון עיקרית, התואמת את צרכי התזונה האנושית כמעט לחלוטין. היא כוללת כל סוג של צמחים ירוקים: כגון סלרי, תרד, רוקט, פטרוזילה, כוסברה ואחרים . הצמחים עוזרים לעיכול המזון, תוף המרצת ההפרשה של אנזימי עיכול. מגוון של עלים ירוקים מספקים לגופנו את כל החלבון הנחוץ לבריאותנו. עלים ירוקים מכילים הרבה סיבים ובכך מאזנים את חומציות הקיבה. הם מכילים כלורופיל התומך בניקוי רעלים מהגוף והדם. כאשר אתם מתחילים לחשוק בסלטים ירוקים ושייקים ירוקים, זהו סימן נהדר לחיבור פנימי עם צמחי מרפא אלו.





7. זרעי המפ - HEMP SEEDS

אלו הם זרעים קלופים מצמח הקנביס. זרעים אלו הינם אחד ממקורות הטבע העשירים בחלבונים. הם מכילים כמות של 33-37%  חלבון הזמין לעיכול. זרעי הקנביס מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות וכן את חומצות השומן החיוניות הדרושות לשמירת בריאות גופנו. הם מקור לבניית תאי מוח ותומכים בבריאות הכבד. הם מקור למספר רב של טראנס- מינרלים. תחליף נהדר לזרעי הקנביס הם זרעי צ'יה המכילים סגולות מרפא כמעט זהות. זרעי הקנביס טעימים להפליא, והם משתלבים עם כל מזון. הם נהדרים להכנת קרקרים, סלטים ושייקים. שילוב נהדר הוא פסטו עם זרעי קנביס.





8. תותי גוג'י - GOJI BERRIES 

אלו גרגירים אדומים הגדלים באיזורים קרירים ומגיעים מיובשים ומוכנים למאכל. הם אחד מהפירות העשירים ביותר מבחינה תזונתית על פני כדור הארץ. הם מקור לחלבון מלא ומכילים 19 חומצות אמינו ו-21 טראנס מינרלים. הם נוגדים ומאזנים חומציות בדם, מחזקים את המערכת החיסונית, ומגבירים חיוניות. הם מגינים על הכבד, משפרים את הראייה ואת איכות הדם. שיח הגוג'י ברי'ס אף נחשב כמסייע לפתח את תפקודי המוח. הגוג'י ברי'ס הם מזון נהדר לילדים- הם מעודדים את יצור הורמון הגדילה, והם מתוקים וטעימים. אפשר לאכול אותם כפי שהם , או לשלב אותם בכל מאכל – שייקים, שוקולדים, מרקים, סלטים ואורז ועם כל מה שמתחשק לכם.





9. פולן דבורים - BEE POLAN

פולן דבורים היא אבקה שמיוצרת על ידי הדבורים מאבקני פרחים. זהו אוכל טעים ומלא אנרגיה. פולן מגביר את הכח הפיסי, הסיבולת, רמת האנרגיה ומאפשר התאוששות מהירה מאימונים פיסיים. פולן דבורים משפר את הריון ומחזק את אברי הרבייה, מקל על פרוסטטה ועל תסמיני מחלת סכרת מסוג 2 . פולן מסייע בריפויי אקנה ועוזר כנגד קמטים. הוא פעיל כ"אנטי אייג'ינג", ונוגד גבוה. פולן דבורים הוא מקור לחלבון מלא, המכיל את כל 22 חומצות האמינו החיוניות. הוא עוזר לנטרל אלרגיות, ובמקרה של חום גבוה, מומלץ להכפיל את המינון. פולן דבורים הוא "מזון על" נהדר כי הוא פשוט משתלב עם הכל, הוא מתוק וטעים.





10. קוקוס - COCONUT

בשפת הסנסקריט, מכונה דקל הקוקוס "קלפה וירקשה" כלומר – "העץ שמספק את כל מה שצריך בכדי לחיות". בכל אופן בו נבחר לצרוך אותו – כקוקוס טרי, בשר קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס, חמאה/שמן קוקוס, או בשימוש בגזע והעלים בכדי לבנות עלים ומחצלות – הקוקוס הוא המחייה האמיתי בחיינו. מבחינה תזונתית, הקוקוס משפר את הספיגה והעיכול, עוזר להדוף וירוסים, חיידקים ופטריות. קוקוס מסייע לווסת את יצור ההורמונים הבריא, להגדיל את פעילות בלוטת התריס, ותומך ביצירת הכולסטרול הבריא בכבד. מי קוקוס הם מקור מצוין לתזונת תינוקות, הם מקררים את הגוף ומסוגלים להרגיע דלקות בדרכי השתן. את בשר הקוקוס אפשר לשלב כבסיס לכל הקינוחים הקרמיים, את הנוזל לשתייה וכבסיס לשייקים ואילו החמאה/שמן נפלאים בשילוב בשייקים ובתבשילים.





הכותבת היא אומינה קדמי, מובילת תנועת הסופרפוד בארץ ובעולם ובעלת ספריית התוכן הגדולה ביותר בישראל בנושא הנגישה באתר האינטרנט -  http://www.umina.co.il/ 



פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית

ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם

ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם
לימודי נטורופתיה במחזור הראשון בארץ ב"מכללה לרפואה טבעית". לימודים באוניברסיטה העברית- ביוטכנולוגיה ועבדתי במעבדת מחקר.ב-2001 - התחלתי לעבוד בקופ"ח כללית משלימה כנטורופתית, והחל מ-2005 מנהלת את תחום עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • כורכום
  • יוסי
  • 21/05/2017 14:49
  • שלום ברקע פרפור פרוזדורים לאחר ניתוח מסתם מקבךל טיפול ללד סטטינים מינון נמוך אנטי קרישיו ונגד פרפור האם מותר לצרוך כורכום? קיו 10 בבקשה לא להפנות לרופא משפחה וקרדיולוג לא יודעים מסרבים להכיר וכיוב תודה יוסי

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • היי יוסי לגבי כורכום - ממליצה לצרוך את התבלין לא את התוסף בכדור - כי הספיגה הרבה יותר גדולה ועלול להתנגש עם קומדין או תרופה נוגדת קרישיות. קואנזים קיו 10 מאד חשוב לך לקחת, היות והסטטינים מרוקנים אותו בהצלחה אסתר 0544303095

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • תודה רבה
  • יוסי
  • 25/05/2017 15:09
  • שייק ירוק - האם אני מגזים?
  • ע
  • 26/04/2017 14:45
  • כבר קרוב לשנה שאני מכין ושותה שייקים ירוקים בבקרים, אבל בחודשים האחרונים שכללתי את המתכון שלי והגברתי את הקצב. רציתי לדעת האם אני מגזים ברכיבים והאם יש המלצות לשיפור. אני שותה שייק ירוק בממוצע 6 פעמים בשבוע והוא מכיל: 1. שלושה סוגי עלים ירוקים (מתחלף. הנפוצים: שמיר, נענע, תרד, חסה, ברוקולי, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי). 2. מלפפון אחד ובננה אחת. 3. כפית וחצי זרעי צ'יה (משרה במים כ-15 דקות לפני). 4. כפית וחצי זרעי פשתן (טוחן במטחנת קפה). 5. כשתי כפיות פולי קקאו גרוסים (טוחן במטחנת קפה). 6. כפית וחצי ספירולינה (אבקה או פתיתים). 7. חופן של אגוזי מלך\שקדים\קשיו + חופן של ג'וגי ברי. 8. כשתי כוסות מים. סך הכל כמעט ליטר משקה. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • אם אתה מרגיש טוב עם השייק אין בעיה. עלים ירוקים מכילים ויטמין K שיכול להגביר קרישיות לכן כדאי לאזן עם שום, כורכום, אומגה-3 שעוזר לדלל בברכה אסתר 0544303095

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • בצקות ברגליים- קרסול וכף רגל
  • אסתי
  • 14/05/2017 14:59
  • חשוב לברר מה הסיבה לבצקת. ייתכן שאתה לא אוכל מספיק ירקות המכילים אשלגן נתרן יש לא רק במלח. למעשה, בכל אוכל תעשייתי מוכן, גבינות זיתים וכו... בברכה אסתר

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
ד"ר שרה קפלן ד"ר שרה קפלן
דיאטנית קלינית, מהמומחיות המובילות בתזונה בארץ, די קרא עוד
גב' יפית קסלר גב' יפית קסלר
דיאטנית קלינית, מתמחה בניתוחים בריאטריים, המרכז... קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל