דלג לתוכן

תזונה בסוכרת: 10 מיתוסים - והאמת

בכל הנוגע לתזונה במחלת הסוכרת, קיימות השערות רבות בכל הנוגע למה מותר ואסור לאכול. אספנו עבורכם 10 מיתוסים על הנושא ואת כל האמת עליהם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/05/2017 תאריך עדכון: 04/07/2017
2 דקות קריאה

מחלת הסוכרת מהווה אתגר מבחינת האוכל שמותר ואסור לאכול כדי לשמור על רמת סוכר תקינה. אספנו עבורכם 10 מיתוסים על מה מותר ואסור לאכול כשסובלים מסוכרת. 

1. אכילה מרובה של סוכר גורמת לסוכרת

לא נכון. אמנם אכילה מרובה של סוכר אינה בריאה במיוחד, אך כמות הסוכר היא לא הגורם לסוכרת. הסוכרת מתחילה כשהגוף חווה קושי להפוך את האוכל לאנרגיה זמינה. 

2. שמירה על דיאטה בזמן סכרת היא מסובכת מדי. 

לא נכון. אם אתם סובלים מסוכרת אתם אמנם צריכים לתכנן את הארוחות שלכם אבל הרעיון הבסיסי הוא פשוט. המטרה היא לשמור על רמות הסוכר בטווח הנורמלי לכן יש לבחור מאכלים התואמים את קצב החיים שלכם. אמנם זה דורש שינוי בצורת האכילה אך זהו שינוי פחות מסובך ממה שחושבים. 


קראו עוד: סוכרת שלא הכרתם - סוכרת אוטואימונית במבוגרים (או סוכרת 1.5)



3. פחמימות הן האויב של הסוכרת 

לא נכון. פחמימות הן חלק בלתי נפרד מדיאטה בריאה ומאוזנת. עם זאת, מכיוון שהפחמימות משפיעות על רמת הסוכר יש צורך להקפיד על כמויות הצריכה. ההמלצה היא לצרוך פחמימות המכילות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים כגון דגנים מלאים, פירות וירקות. פחמימות מלאות סוכר לא מומלצות מכיוון שה מעלות בצורה דרסטית את רמות הסוכר בדם ולא מציעות שום ערך תזונתי נוסף. 


4. חלבונים עדיפים על פני פחמימות 

לא נכון. מכיוון שפחמימות גורמים לעלייה מהירה ברמות הסוכר ישנה נטייה לעבור לצרוך יותר חלבונים. עם זאת, צריכה מרובה של חלבונים שכן צריכה מרובה של שומן רווי מזיקה לבריאות הלב. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה בנוגע לכמומיות החלבונים המומלצות לכם. 


5. האינסולין יכול לכסות על כל סוגי המאכלים

לא נכון. העובדה שניתן להתאים את רמות האינסולין לאוכל שאתם אוכלים לא מעידה על כך שניתן לאכול הכל ללא הבחנה. הטיפול התרופתי עובד בצורה יעילה יותר כשהוא מתנהל לפי הוראות הרופא, לכן אם יש ספק מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה לשם התאמה מחודשת של המינון. 


6. צריך לוותר על המאכלים האהובים יותר

לא נכון. אין צורך להפסיק לאכול את האוכל שאתם אוהבים, אבל אתם כן יכולים לערוך שינויים בצורת ההכנה שלהם: להכין בתנור ולא לטגן, להקטין את גדול המנות ולא לעשות שימוש במאכלים האהובים עליכם כתגמול על כך שאתם עומדים ביעדי הדיאטה. 






7. צריך לוותר על הקינוחים 

לא נכון. במקום לוותר על כל המאלכים המתוקים אפשר פשוט להקטין את המנות, לעשות שימוש בתחליפי סוכר, לנסותקינוחים חדשים ובריאים יותר ואפילו להתאים את המתכונים לרמות בריאות יותר על ידי הקטנת כמות הסוכר.  


8. אסור להשתמש בממתיקים מלאכותיים

לא נכון. כפית ממתיק מלאכותי יותר מתוקה מכפית סכר, לכן ניתן להשתמש בכמויות קטנות יותר. מכיוון שהדעות חלוקות בנוגע להשפעה הבריאותית של ממתיקים אלו מומלץ להתייעץ עם רופא או דיאטנית מהן הדרכים הבריאות ביותר עבורכם להמתיק את האוכל והמשקאות. 


9. חולי סוכרת צריכים לאכול אוכל מיוחד

לא נכון. האוכל שטוב עבור אנשים הסובלים מסוכרת גם טוב עבור שאר בני המשפחה.  ההבל היחיד הוא שחולי סכרת צריכים להקפיד יותר על קלוריות וסוכר. 


10. מאכלים דיאטטים הם המומלצים ביותר

לא נכון. מאכלים דיאטטים הם לא בהכרח יותר בריאים וההבל היחידי הוא שאתם פשוט תשלמו עליהם יותר ללא סיבה מיוחדת. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"הרופאה הייתה מקצועית, רגישה וסבלנית."
ד"ר טייבה זורניצקי
ד"ר טייבה זורניצקי אנדוקרינולוגיה
מומחית באנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם
פרופ' יונה גרינמן
פרופ' יונה גרינמן אנדוקרינולוגיה
מנהלת המכון לאנדוקרונולוגיה, מטבוליזם ויתר לחץ דם, מנהלת המרפאה לנוירואנדוקרינולוגיה בביה"ח איכילוב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סוכרת

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו