דלג לתוכן

שעות עבודה ארוכות עלולות לגרום לסוכרת? מחקר חדש טוען שכן

כולנו יודעים ששעות העבודה הארוכות הנהוגות בעולם המערבי לא עושות חסד עם הבריאות שלנו. אך מחקר חדש טוען כי יום העבודה המתמשך עלול להביא לעליה משמעותית בסיכוי להתפתחות סוכרת סוג 2 בנשים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/07/2018 תאריך עדכון: 25/11/2018
2 דקות קריאה

שעות ארוכות של עבודה הן בעלות השפעה קיצונית על הבריאות שלכם: הן עלולות לגרום ללחץ קיצוני ולסיכון מוגבר להתפתחות מחלות כרוניות שונות. מחקר עדכני שבחן את השפעותיהן של שעות עבודה ארוכות מצא כי יום העבודה המתמשך עלול להביא גם להתפתחות סוכרת סוג 2

המחקר שבוצע במוסד לעבודה ובריאות שבטורונטו, השתמש במסד נתונים שתיעד יותר מ-7000 עובדים בקנדה במשך 12 שנים, כדי לקבוע האם שעות העבודה הארוכות יכולות להשפיע על הסיכון להתפתחות סוכרת.
המחקר, שפורסם ב -BMJ Diabetes Research & Care, מצא כי נשים שעבדו יותר מ-45 שעות שבועיות היו מצויות בסיכון גבוה יותר בכ-51% להתפתחות סוכרת, במהלך תקופת המחקר, זאת בהשוואה לנשים שעבדו 35 או 40 שעות שבועיות (נתון זה נקבע לאחר התאמה לגורמי סיכון אחרים שעלולים לגרום לסוכרת, בהם פעילות גופנית, מדד ה-BMI של הנבדקות ועישון). התוצאות בקרב הגברים שנבדקו במחקר היו מפתיעות אף יותר: נמצא כי גברים שעובדים שעות רבות, מצויים בסיכון נמוך יותר להתפתחות סוכרת, זאת בהשוואה לגברים שיום העבודה שלהם קצר יותר.




מתוצאות המחקר עולה כי נשים שעובדות יותר מ-45 שעות שבועיות מצויות בסיכון גבוה יותר בכ-51% להתפתחות סוכרת

מה הסיבה להבדל בין גברים לנשים?

ההבדל בין המינים שהתגלה במחקר הפתיע גם את החוקרים: אחת ההשערות אותה העלו החוקרים להסבר התוצאות היא מטלות הבית הרבות אשר נופלות תחת אחריותן של הנשים. למעשה, השילוב בין שעות העבודה הארוכות, לבין האחריות הרבה במסגרת המשפחתית, עלול לגרום לפגיעה מהותית בבריאותן של הנבדקות במחקר. תוצאות המחקר תומכות בהסבר זה: כך לדוגמה, נמצא כי ההשפעה של שעות העבודה הארוכות הייתה משמעותית יותר בקרב נשים שעובדות יותר מ-45 שעות שבועיות והן אימהות לילדים מתחת לגיל 12.


סיבה אפשרית אחרת שעשויה להסביר את ההבדל המגדרי קשורה לאופי העבודה עליה דיווחו הגברים במחקר: הנבדקים שעבדו שעות רבות, דיווחו על עבודה המשלבת ישיבה, עמידה והליכה. בניגוד לכך, רק 8% מהנשים שנבדקו במחקר דיווחו על אופי עבודה דומה. הפעילות הגופנית המעורבת בעבודת הגברים עשויה להסביר, באופן חלקי את הסיכון הנמוך היותר להתפתחות של סוכרת.

קראו עוד: מאגוזים ועד ירקות שורש: תזונה נכונה למניעת סוכרת [מדריך]

המחקר מצטרף לשורה של מבדקים המסבירים כיצד שעות עבודה רבות, עלולות לפגום בבריאות הכללית ולגרום לסוכרת. בדומה לו, גם מחקרים קודמים מצאו כי אנשים שעובדים שעות ארוכות יותר מצויים בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת, זאת בהשוואה לאלה שיום העבודה שלהם קצר יותר. מאידך, המחקרים הקודמים שבחנו את השאלה, מצאו כי הסיכון קיים רק בקרב נבדקים ממעמד סוציואקונומי נמוך. בנוסף, רוב המחקרים בחנו גברים ולא נשים. 

הקשר בין שעות עבודה ארוכות לסוכרת הוא לא הפתעה מוחלטת: אנשים שעובדים יותר מ-40 שעות שבועיות סובלים מרמות גבוהות מאוד של סטרס, שעשויות לשנות את רמת ההורמונים בגוף, בהם גם קורטיזול. שינויים בהורמון זה עשויים להשפיע על רמות האינסולין בגוף ועל היכולות שלו לפרק גלוקוז. לחץ מוגבר יכול גם לפגום באיכות וכמות השינה ולהוביל לעלייה במשקל וכתוצאה מכך גם לגרום להתפתחות סוכרת. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"הרופאה הייתה מקצועית, רגישה וסבלנית."
ד"ר ניצן דרור
ד"ר ניצן דרור אנדוקרינולוגיה ילדים
רופא בכיר במחלקת ילדים וביחידה לאנדוקרינולוגית ילדים בבית החולים מאיר בכפר סבא ובמכון סוכרת בשניידר
פרופ' אדי קרניאלי
פרופ' אדי קרניאלי אנדוקרינולוגיה
מומחה באנדוקרינולגיה,סוכרת והשמנה . ועסק ברפואה מותאמת אישית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סוכרת

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו