דלג לתוכן

6 דברים שעלולים להחמיר את הפרעת הקשב והריכוז

הפרעת הקשב והריכוז, מתבטאת בתסמינים, כמו קשיי קשב וריכוז והיפראקטיביות. למרות שהיא אינה ניתנת לריפוי, שילוב של טיפול תרופתי וייעוץ נפשי עשוי להקל על תסמיניה. בנוסף, שינוי הרגלים מסוימים יכול גם הוא לתרום להקלה בתסמינים. אספנו עבורכם 6 דברים שעלולים להחמיר את הפרעת הקשב והריכוז

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2018
2 דקות קריאה

הפרעת קשב וריכוז, (ADHD (Attention deficit, Hyperactivity disorder, היא הפרעה נוירו-התפתחותית המתבטאת בתסמינים שונים, לרבות קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות והתנהגות פזיזה (אימפולסיבית). קשיים אלה מביאים למצוקה בקרב האדם הסובל מ-ADHD. הטיפול בהפרעת קשב וריכוז כולל לרוב שילוב של ייעוץ נפשי ומתן טיפול תרופתי. למרות שהטיפול אינו מרפא את ההפרעה, הוא מסייע בהקלה על הסימפטומים. דפוסי התנהגות והרגלים מסוימים עלולים להחמיר את הפרעת הקשב והריכוז: לפניכם מספר דברים שהימנעות מהם יכולה להקל על השלכותיה של ההפרעה.

1. מחסור בפעילות גופנית

אם הזיכרון שלכם מעורפל, אולי הפרעת הקשב והריכוז היא האשמה בכך, ואם אתם לא מבצעים מספיק פעילות גופנית, אתם לא עוזרים למוח שלכם: פעילות גופנית יכולה לשפר את הזיכרון, לסייע לכם בתהליכי למידה, קבלת החלטות ולשפר את תשומת הלב שלכם.



2. ג'אנק פוד

עד כה, מדענים לא הצליחו לענות על השאלה אילו מזונות, אם בכלל, עשויים להחמיר את הפרעת הקשב והריכוז. למרות זאת, מחקרים מציעים כי רכיבים מסוימים, כמו צבעי מאכל יכולים להחמיר את הסימפטומים. רכיבים אלה קיימים בעיקר במשקאות ממותקים, בחטיפים ובממתקים. למרות שהשפעותיהם של מזונות אלה לא נבדקו במבוגרים, לא יזיק להימנע מהם. 



3. דילוג על ארוחת הבוקר

הארוחה הראשונה ביום יכולה לעזור לכם לחשוב ולשמור על הפוקוס בתחילת היום. גם אם אתם לא חובבים של ארוחות גדולות בשעות המוקדמות, נסו להכניס משהו לפה. ביצים או יוגורט יכולים להיות בחירה מעולה. 




אכילת מזונות מהירים, ויתור על ארוחת הבוקר, בלאגן וסטרס עלולים להחמיר את הפרעת הקשב והריכוז

4. בלגן

אנשים מסוימים אומרים שבלגן הוא סימן לגאונות, ואף מחקרים שונים טוענים כי הוא יכול להעיד על יצירתיות. למרות זאת, בית מבולגן יכול לגרום להחמרת חלק מהסימפטומים הנלווים להפרעת הקשב והריכוז. ערימות, של ניירות, ספרים או כביסה, מזכירות את המשימות אותן אתם צריכים למלא ולעיתים זה פשוט יותר מדי. מנגד, סדר וניקיון יכולים לגרום לכם להרגיש מוגנים יותר ולהקל על הדאגות שלכם. 



קראו עוד: הפרעת קשב וריכוז: 10 השאלות שיעזרו לכם לקבוע האם ילדכם זקוק לאבחון 



5. מחסור בשינה

בעיות שינה נלוות לעיתים קרובות להפרעת הקשב והריכוז. בקרב אנשים מסוימים בעיות השינה הן תוצר לוואי של השימוש בתרופות לטיפול ב-ADHD ובקרב אחרים מצבים, כמו חרדה ודיכאון הנלווים להפרעת הקשב והריכוז הם המקור ללילות הלבנים. מחסור בשינה לא רק גורם לכם להיות עייפים יותר, והוא עלול גם להביא בהחמרת תסמינים מסוימים של ADHD, כמו חוסר ריכוז ובעיות בתפקוד המוטורי. התייעצו עם הרופא לגביי אבחון המקור לבעיית השינה והטיפול בה. 



6. סטרס

עבור מבוגרים, לחץ יכול לעורר תסמינים מסוימים של הפרעת קשב וריכוז. במקביל, הפרעת הקשב והריכוז עלולה לגרום למצב מתמיד של לחץ. אנשים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז מתקשים להתמקד ולסנן גירויים חיצוניים, דבר אשר מגביר את הלחץ. החרדה שעלולה להתעורר לפני מועדי הגשה וחוסר היכול להתרכז בעבודה במקביל, יכול להעלות את הלחץ אפילו יותר. 


לחץ שאינו נשלט מחריף את הסימפטומים הנפוצים של הפרעת הקשב והריכוז. נטרו את התנהגותכם בתקופות מתוחות, כמו לדוגמה בזמנים בהם אתם מתקרבים לתאריך היעד של פרויקט מסוים בעבודה. בחנו האם אתם פחות רגועים והאם אתם מתקשים להתרכז יותר מאשר במצבי שגרה. תוכלו לשלב טכניקות הרגעה באופן יומי כדי להפחית את רמות הסטרס: קחו הפסקות קבועות במהלך העבודה ושלבו פעילות גופנית מרגיעה, כמו יוגה בשגרה. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."
ד"ר ראובן אייכנבאום
ד"ר ראובן אייכנבאום נוירולוגיה
רופא מומחה בנוירולוגיה ושיקום
ד"ר יהודה ספקוטי
ד"ר יהודה ספקוטי נוירולוגיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"דר יהודה ספוקטי הור רופא מקצועי , עם רגישות גבוהה נותן הרגשה טובה מאד זמין לכל דבר ממליצה בחום עליו."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בניהולו של ד"ר גלעד חבצלת
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו