דלג לתוכן

אפילפסיה

מחלת הנפילה | Epilepsy
המומחים של Infomed מסבירים:


מחלת הנפילה, או אפילפסיה, הינה הפרעה בהעברת האותות החשמליים בתוך המוח. למרות שנהוג לחשוב כי מחלת הנפילה גורמת תמיד להתקף של תנועות בלתי רצוניות ולאובדן ההכרה, המחלה היא בעצם רב גונית מאוד. המקרים של הופעת התסמינים – הידועים כהתקף כיפיון – הם לרוב מרומזים, וגורמים לתחושות משונות, רגישות יתר והתנהגות מוזרה. אחדים אשר יש להם אפילפסיה פשוט בוהים בחלל לזמן מה כאשר הם בזמן התקף, בעוד שחולים אחרים סובלים מעוויות ופרכוסים נרחבים.

בערך כאחד מתוך מאה בני אדם בארצות הברית סבל מהתקף כיפיון בלתי מוסבר במהלך חייו. אולם, הופעת התקף כיפיון בודד אינו מצביע על אפילפסיה. בני אדם רבים – ילדים הסובלים מחום מאוד גבוה לדוגמא – עלולים לסבול מהתקף כיפיון חד פעמי. אך אם עברת שני התקפי כיפיון, הסיכוי שתסבול מהתקף נוסף עולה בצורה משמעותית. נדרשים כשני התקפי כיפיון לפחות על מנת לאבחן את אפילפסיה.

התפרצות מחלת הנפילה מתרחשת בדרך כלל בזמן הילדות או אצל אנשים מבוגרים מעל לגיל 65, יחד עם זאת המחלה יכולה להתפרץ בכל גיל. טיפול נכון יכול לשחרר אותך מן ההתקפים, או לכל הפחות לצמצם את תדירות ההתקפים ואת עוצמתם. לילדים רבים אשר מחלת הנפילה אפילו נרפאים ממנה עם התבגרותם.

 

  • אפילפסיה תסמינים

    מחלת הנפילה נגרמת על ידי פעילות בלתי סדירה של תאי המוח, ולכן התקפי הכיפיון עלולים לפגוע בכל פעילות המתואמת על ידי המוח. התקף כיפיון יכול לגרום לבלבול זמני, אובן מוחלט של ההכרה, בהייה בחלל הריק או תנועות טלטול בלתי נשלטות של הידיים והרגליים.

    התסמינים משתנים על פי סוג ההתקף. ברוב המקרים, אדם שיש לו התקפי אפילפסיה נוטה לפתח את אותם התסמינים בכל פעם, כך שהתסמינים המלווים כל התקף יהיו דומים מאחד למשנהו. אך ישנם גם חולים אשר להם סוגים שונים של התקפים, אשר מלויים בתסמינים שונים בכל פעם.

    הרופאים נוטים לסווג את ההתקפים כחלקיים או ככלליים, וזאת בהתבסס על הצורה שבה מתחילה הפעילות הבלתי סדירה של המוח. במידה וההתקף מופיע כתוצאה מפעילות בלתי סדירה רק בחלק אחד של המוח, ההתקף נקרא התקף חלקי או התקף ממוקד. התקפים אשר כוללים פעילות בלתי סדירה בכל חלקי המוח נקראים התקף כללי. במקרים אחדים, ההתקף יכול להתחיל בחלק אחד של המוח ולהתפשט לאחר מכן לכל רחבי המוח.

    התקף חלקי

    התקף חלקי פשוט. ההתקף אינו מביא לכלל אובדן ההכרה. ההתקף עלול להביא לידי שינוי רגשי או להביא לידי שינוי בצורה, בריח, בטעם או בצליל של דברים מוכרים.

    התקף חלקי מורכב. התקפי אפילפסיה ברמה זו מביאים לשינוי במצב התודעתי, ומביאים לאובדן ההכרה למשך זמן מסוים. התקפים חלקיים מורכבים מביאים לבהייה בחלל הריק ולתנועות ללא מטרה מסוימת – כמו שפשוף הידיים, צקצוק שפתיים, תנועות ידיים, הוצאת קולות או תנועות בליעה.

    התקף כללי

    התקף אי נוכחות (Petit Mal). התקף זה מאופיין על ידי בהייה בחלל הריק, תנועות גוף מרומזות והתדרדרות זמנית בהכרה.

    התקף עוויות. התקף זה מופיע בצורת תנועות חדות של הידיים והרגליים.

    התקף טוני קלוני Tonic-clonic (Grand Mal). סוג ההתקף החזק ביותר, התקפים אלה מאופיינים על ידי אובדן ההכרה, קישיון ורעד הגוף, מלוווים לעיתים בנשיכה של הלשון או אובדן השליטה על הסוגרים.

המומחים שלנו לנוירולוגיה

נוירולוגיה
ד"ר יאיר זלוטניק
4.8
( 34 חוות דעת )
"הרופא קיבל את פני בפנים נעימות, בדק את החומר,בדק אותי,התייחס בכבוד,הסביר ואף המליץ על בדיקות דם כדי לכסות את כל הטיפול...הייתי מאוד מרוצה..."
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר יהודה ספקוטי
5.0
( 3 חוות דעת )
"דר יהודה ספוקטי הור רופא מקצועי , עם רגישות גבוהה נותן הרגשה טובה מאד זמין לכל דבר ממליצה בחום עליו."
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר שאול סטיר פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לנוירולוגיה>

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא אפילפסיה

קנאביס רפואי במדינת ישראל: כל מה שחשוב לדעת
קנאביס רפואי במדינת ישראל: כל מה שחשוב לדעת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 05/09/2019

באילו מצבים ניתן להשתמש בקנאביס רפואי, איך מקבלים אישור, אילו רופאים מספקים מרשם, מה משמעות רפורמת הקנאביס ומדוע בג... לכתבה המלאה

סל הבריאות בצל משבר הקורונה: איזה תרופות וטיפולים בפנים – ומה בחוץ?
סל הבריאות בצל משבר הקורונה: איזה תרופות וטיפולים בפנים – ומה בחוץ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 10/02/2021

דיוני הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות תמיד מהווים אתגר, אך השנה נוכח מגבלת תקציב משמעותית ועלייה במחירי הת... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום טיפולי קנאביס בילדים

בניהולו של ד"ר ורוניקה צ'רנוחה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו