דלג לתוכן

צניחת עפעפיים

Ptosis
המומחים של Infomed מסבירים:

ניתוח לצניחת עפעפיים הוא ניתוח נפוץ יחסית. על פי האיגוד הישראלי לכירוגיה פלסטית בישראל, ניתוח עפעפיים הינו השלישי בשכיחותו מבין הניתוחים הקוסמטיים המתבצעים בישראל.  בארה"ב מתבצעים מעל 200 אלף ניתוחי עפעפיים מידי שנה. מרבית ניתוחי העפעפיים מתבצעים בגילאים 30-50.

המונח צניחת עפעפיים משמש לתאר שני מצבים. מצב בו,  צניחת עפעפיים נובעת בגלל חולשת שרירים שפותחים את העפעף (ptosis). ומצב בו בעקבות תהליך ההזדקנות העור שמעל העפעף, העפעף מתארך ומאבד את האלסטיות שלו, ולכן צונח כלפי מטה לכיוון הריסים (Dermatochalasis).

  • סיבות וגורמי סיכון

    חולשת השריר המרים את העפעף יכולה להופיע כבר בזמן הלידה או להתפתח בגיל מבוגר יותר.  הגורם המרכזי לצניחת עפעף מולדת הוא חוסר מלא או חלקי של השריר מרים העפעף העליון. לרוב מדובר במצב חד צדדי ואין החמרה במהלך השנים.


    צניחת עפעפיים בילדים


    הבעיה המרכזית בצניחת עפעף בילדים היא הסכנה להתפתחות עין עצלה ופזילה. סיבות נוספות לצניחה בילדים כוללות פגיעה במערכת העצבים, הצטלקות של השרירים או סינדרום הורנר.

    במבוגרים קיימות מספר סיבות לצניחת עפעפיים


    - גיד- הסיבה השכיחה ביותר היא היפרדות חלקית או מלאה של הגיד המחבר את השריר מרים העפעף לעפעף.  היפרדות הגיד נגרמת בעקבות שינויי הגיל או כתוצאה מהנעה טראומטית של העפעף,כמו למשל בעקבות שימוש בעדשות מגע או לאחר ניתוח עיניים.

    - עומס - עומס של משקל על העפעף העליון יכול לגרום לצניחה שלו. העומס יכול להיגרם בגלל דלקת, זיהום או גידולים שונים.

    - פגיעה עצבית - פגיעה שעלולה להיות בכל אחת מתחנות העצב החל מהמוח וכלה בסיבים הסופיים המעצבבים את השריר מרים העפעף. העצב שאחראי על הרמת העפעף הוא העצב הקרניאלי השלישי שאחראי גם על רבות מתנועות העיניים. פגיעה בעצב השלישי לאורך המסלול בו הוא עובר החל מגזע המוח ועד לעפעף תוביל לצניחת עפעף, לרוב בשילוב עם הפרעה בתנועת גלגל העין. קיים שריר נוסף המסייע בהרמת העפעף, פגיעה בעצב שמפעיל אותו (horner syndrome) תוביל גם לצניחת עפעף. בנוסף, מצבים הפוגעים בחיבור בין העצב לשריר כמו מייסטניה גרביס או בוטוליזם.

    - מחלות שריר-  מחלות שגורמות לחולשת שרירים יכולות לבוא לידי ביטוי בעפעפיים ולהוביל לצניחת עפעף דו צדדית.

    הגורמים להופעת Dermatochalasis


    מצב זה מתפתח בעיקר במבוגרים במהלך השנים. הוא יכול להתחיל ולהופיע החל מגיל 40. עם השנים יש רפיון וירידה באלסטיות של כל רקמות החיבור בגוף ולכן העור רופס יותר ומופיעים קמטים. התהליך הכללי בגוף אינו פוסח על העפעפיים וגם שם מצטברים עודפי עור שצונחים כלפי מטה. צניחת עודפי העור יכולה להוביל לפגיעה בשדה הראיה, ובמצבים חמורים אף לחסום כמחצית ממנו.

המומחים שלנו לעיניים וילדים

עיניים
ד"ר תמר פדות קלויזמן
4.9
( 37 חוות דעת )
"דר תמר פדות קלויזמן רופאה מקצועית הסבירה בבהירות על מהלך הניתוח כמו כןרופאה מרגיעה מאד בנחת רוח נעים לשהות בקירבתה על כן אני מודה לה על הטיפול ממליצה בחום לעבור אצלה את הטיפול"
קראו עליי עוד
עיניים
ד"ר תמיר וינברג
5.0
( 22 חוות דעת )
"מקצוען לעילא ועילא. הומני ומסביר פנים.נתון לטיפולו בהרגשה של ביטחון שאטופל מקצועית וענינית ."
קראו עליי עוד
עיניים
פרופ' בנימין מילר רופא עיניים בכיר בביה"ח איכילוב. מומחה במחלות רשתית וגלאוקומה
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לעיניים וילדים>

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא צניחת עפעפיים

מהו ניתוח הצוואר שיגרום לכם להיראות צעירים יותר?
מהו ניתוח הצוואר שיגרום לכם להיראות צעירים יותר?
ד"ר יואב אברהמי מאת: ד"ר יואב אברהמי 23/11/2016

הצוואר הינו אחד מחלקי הגוף החשופים והמובחנים ביותר. הזדקנות מוקדמת שלו שכיחה בקרב רבים ומשווה מראה מבוגר. למזלנו פו... לכתבה המלאה

הטיפול המפתיע שמצעיר את הפנים: הרמת גבות
הטיפול המפתיע שמצעיר את הפנים: הרמת גבות
ד"ר יואב אברהמי מאת: ד"ר יואב אברהמי 15/09/2016

לא רק העפעפיים צונחים: גם הגבות שלנו צונחות עם הזמן ומשוות לפנים מראה מבוגר ועייף. כיצד מבצעים הרמת גבות, כמה זמן ז... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום נוירואופטלמולוגיה ילדים

בניהולו של פרופ' ניצה גולדנברג כהן
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו