רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
פרופ' אתי גרנות פרופ' אתי גרנות
יועצת – על ברפואת ילדים בשרותי בריאות כללית מחוז... קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • קלקסן בת שנתיים וחצי
  • אפרת
  • 18/02/2018 08:33
  • שלום רב, לפני כ-3.5 חודשים אושפזנו עם ביתי בת 2.5 בגלל זיהום בירך וזיהום סוער בדם. לביתי נוצרה פקקת ורידים וקרישיות בדם ומאז היא מקבלת קלקסן לפי המשקל וכו'... התחלנו במינון של פעמיים ביום ולפני 3 שבועות הורידו מינון לפעם אחת ביום. יש לציין שלפי הדופלר עדיין יש חסימה אך קיים איזשהו שיפור. ברצוני לדעת האם זהו מקרה נדיר, כפי שהרופאים ציינו בפנינו? האם תוכל לתת לי הערכה כמה זמן ביתי תצטרך עוד את הזריקות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב פקקת כזו נדירה ביותר שתתרחש מעצמה ללא גורם נוסף בגיל כזה צעיר. אולם בשנים הארונות מאתרים יותר ויותר ילדים גם כאילו צעירים אשר פתחו פקקת סביב ניתוחים גדולים , צינטורי לב, קטטים מיוחדים שהיו בעורק או בוריד ובמיוחד במזמן מחלה סוערת כמו הזיהום שהיה לבת שלכם. כך שזה בהחלט תופעה מוכרת וידועה. לגבי משך הטיפול הוא מושפע מגורמים רבים כמו האם הגורם שהביא לפקקת חלף או לא, חומרת הפקקת והשיפור /העלמות התופעה. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם
  • נינה
  • 03/02/2018 05:38
  • שלום רב ממצאים של שקיעת דם מוחשת ועליה במספר הנוטרופילים מעידים על תהליך דלקתי בגוף הסביר ביותר זיהום ע"י חידק. פנו לרופא הילדים רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת דם
  • יולי
  • 29/01/2018 18:20
  • שלום, בתי בת ה 5. תוצאות בדיקת דם : 31.6 = Neutrophils , נמוך מהנורמה Lymphocytes= 55.7 , גבוה מהנורמה. זוהי הבדיקת דם שלישית בשנה וחצי אחרונות ובפעם שלישית התוצאות סוטות מהנורמה. האם זה מצריך הפנייה להמטולוג ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הרבה יותר חשוב ומשמעותי מספר הנוטרופילים האבסולוטי (בדרך כלל מעל 1500) ואילו האחוז היחסי הרבה פחות חשוב. במידה והערך האבסולוטי אכן נמוך בהחלט נכון לבצע בירור ע"י המטולוג ילדים בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם לילדה בת 5
  • תהילה
  • 31/01/2018 18:51
  • שלום לפני כ3 שבועות התגלה אי קולי בתרבית שתן, טופלה 10 ימים בצפורל. מתלוננת על כאבי ראש וכאבים בבטן, בצענו בדיקות דם והערכים קצת מדאיגים, רופאה תהיה רק ביום שישי אשמח לחוות דעת ערכים של כללית URIC ACID 1.7 b12 743 Esr 20 Hb 14.2 Hct 42.2 Eos% 7.6 FOLIC ACID 14.2

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחלת נשיקה
  • מיטל
  • 28/01/2018 09:13
  • בתי בת ה4 יש חשד למחלת נשיקה בספירת דם הכל תקין למעט ניוטרופילים מתחת לממוצע בערך 26.ולימפוצילים מעל הממוצע בערך 62 האם זה מעיד על המחלה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם לתינוק בן 9 חודשים
  • אבישי
  • 25/01/2018 19:32
  • היי לבן שלי בשבוע האחרון יש נזלת, שיעולים וחום ברצף (החום נע בין הערכים 38-39 ), בחלק מהימים נתנו נובימול ונורופן (לא כל הזמן) ולפעמים החום יורד לבד. רקע הבן שלי נכנס לגן בתחילת החודש לגן והיה חולה מעט, לפני כן הוא עבר ניתוח בקע( לפני חודש וחצי), בשבת (לפני 5 ימים) הייתה מעט הפרשה מהתפרים ,לאחריה הלכנו לבית חולים שם אישרו שהכל בסדר, והסיבה לחום היא ככל הנראה מחלה ויראלית. לאחר מכן הייתה לו דלקת בעין שנראה כאילו כבר חלפה לאחר מריחת סינטומצין. במהלך פגישה השבוע עם הרופאה היא ראתה שלפוחיות בפה בגללן הוא אוכל פחות. לאחר פגישה נוספת עם הרופאה היום כיוון שהחום לא עובר.נשלחנו לבדיקות דם בגלל החום הממושך. הערכים WBC, NRBC, PLATELETS יצאו חריגים. ותוצאות בדיקות הדם המלאות מופיעות בחלק התחתון. האם יש סיבה לקבל אנטיביוטיקה/ טיפול אחר מלבד אדים קרים ותרסיס להקלה על הנזלת. ונובימול/נורופון להקלה על החום? WBC 15.60 K/UL ( 5.70- 15.50) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES 0.07 K/UL ( 0.00- 0.09) (......*..) IMMATURE GRANULOCYTES % 0.40 % ( 0.00- 0.62) (.....*...) NEUTROPHILS 6.10 K/UL ( 1.10- 6.80) (.......*.) NEUTROPHILS % 38.80 % ( 18.00- 49.00) (.....*...) LYMPHOCYTES 8.20 K/UL ( 2.60- 8.50) (........*) LYMPHOCYTES % 52.50 % ( 37.00- 69.00) (...*.....) MONOCYTES 1.24 K/UL ( 0.28- 1.90) (....*....) MONOCYTES % 8.00 % ( 5.00- 12.00) (...*.....) EOSINOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.93) EOSINOPHILS % 0.00 % ( 0.00- 6.00) BASOPHILS 0.04 K/UL ( 0.00- 0.24) (.*.......) BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......) RBC 4.38 M/UL ( 3.70- 5.40) (...*.....) HEMOGLOBIN 11.60 G/DL ( 10.00- 15.00) (..*......) HEMATOCRIT 34.20 % ( 29.00- 43.00) (..*......) MCV 78.10 FL ( 72.00- 90.00) (..*......) MCH 26.50 PG ( 23.00- 30.00) (....*....) MCHC 33.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....) RDW 11.60 % ( 11.00- 17.50) (*........) NRBC 0.02 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.10 % ( 0.00- 0.10) (........*) PLATELETS 548.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (.........)* PLATELET-LARGE CELL RATIO 17.50 % N.R. 19.4-43.7% MPV 9.10 FL N.R 6.5-11.5 FL

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם- אמא מודאגת
  • מור
  • 16/01/2018 10:18
  • שלום ד"ר אודה לעזרתך, בתי בת שנתיים ועשרה חודשים, לפני כחודש וחצי הייתה עם חום ולא הרגישה טוב וציינתי בפני הרופא שהתלוננה גם על כאב בברך. הופנתה לצילום רנטגן בברך ולבדיקות דם. הצילום היה תקין אך בדיקות הדם הראו ערכים חורגים מהטווח של גרנולציטים צעירים (0.18) ושל( nrbc (0.03 . יום לאחר הבדיקות כבר קיבלה אנטיביוטיקה עקב ברונכיטיס, גם הייתה כמה ימים עם חום. לפני כשבועיים שוב הייתה עם מחלת חום שאובחנה כוויראלית והיום חזרה על בדיקת הדם. היום הגרנולציטים צעירים 0.14 (1.5 אחוז) והnrbc עדיין 0.03(0.3 אחוז). גם הטרומבוציטים גבוהים הפעם, 476, מה שלא היה בבדיקה הקודמת. כל שאר הערכים נמצאים בטווח( כל התוצאות בתחתית ההודעה). היא כבר לא מתלוננת על כאבים בברך ונראית בסדר גמור. מה אומרות הבדיקות? רופא הילדים לא הפנה לבדיקות נוספות. אודה לעזרתך, מה זה אומר ומה עליי לעשות. תודה רבה להלן תוצאות הבדיקות: WBC 9.20 K/UL ( 4.40- 12.00) (.....*...) IMMATURE GRANULOCYTES 0.14 K/UL ( 0.00- 0.09) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES % 1.50 % ( 0.00- 0.62) (.........)* NEUTROPHILS 3.10 K/UL ( 1.40- 7.10) (..*......) NEUTROPHILS % 33.90 % ( 29.00- 59.00) (*........) LYMPHOCYTES 5.20 K/UL ( 1.60- 5.50) (.......*.) LYMPHOCYTES % 56.60 % ( 28.00- 58.00) (........*) MONOCYTES 0.56 K/UL ( 0.22- 1.32) (..*......) MONOCYTES % 6.10 % ( 5.00- 11.00) (.*.......) EOSINOPHILS 0.13 K/UL ( 0.00- 0.72) (.*.......) EOSINOPHILS % 1.40 % ( 0.00- 6.00) (.*.......) BASOPHILS 0.05 K/UL ( 0.00- 0.20) (.*.......) BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......) RBC 4.79 M/UL ( 3.90- 5.50) (....*....) HEMOGLOBIN 12.50 G/DL ( 12.00- 15.00) (.*.......) HEMATOCRIT 35.80 % ( 33.00- 43.00) (..*......) MCV 74.70 FL ( 74.00- 95.00) (*........) MCH 26.10 PG ( 24.00- 32.00) (.*.......) MCHC 34.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..) RDW 13.40 % ( 11.00- 17.50) (..*......) NRBC 0.03 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.30 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 476.00 K/UL ( 190.00- 400.00) (.........)* PLATELET-LARGE CELL RATIO 24.80 % N.R. 19.4-43.7% PDW 11.10 FL N.R. 9.5-15.2 FL MPV 10.00 FL N.R 6.5-11.5 FL

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מדובר בשינויים אשר בהחלט אפשריים לאחר זיהום בדרכי הנשדימה ממליץ להמתין 2-3 שבועות ואז לחזור על הבדיקה. להערכתי אין מקום לדאגה רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם אמא מודאגת
  • מור
  • 21/01/2018 01:43
  • תודה רבה ד"ר על תשובתך. היא הייתה חולה בפעם האחרונה כשבועיים לפני ספירת הדם שצירפתי וכן חודש וחצי לפני (שגם אז אותם ערכים היו גבוהים), כך שזו למעשה כבר הבדיקה הנוספת. שאלתי היא האם עדיין אפשרי שהערכים הללו גבוהים למרות הזמן שעבר? אני מודאגת בעיקר בגלל שהם גבוהים כבר תקופה וכן בגלל שהם אינם מוכרים לי והמעט שהצלחתי למצוא לגביהם קצת מדאיג. תודה רבה ושבוע טוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום כמובן שלא ניתן לקבוע משהו חד משמעי אבל הנתונים בספירות הדם אינם מדאיגים מבחינתי. אני עדין ממליץ להמתין כ3 שבועות ולחזור על הבדיקות. במידה ועדין לא תקין תגיעו ליעוץ המטולוגי. דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נויטרופניה בירור
  • אמא מודאגת
  • 04/01/2018 12:53
  • לבתי בת ה 5 חודשים היו כמה מקרי ניטרופניה, בגיל חודשים אושפזה עקב דלקת אוזניים וחום ובבדיקת דם היה מספר ניטרופילים נמוך 270 ניטרופילים שבוע אחרי השחרור הניטרופילים עלו ל 1300.. אישפוז שני עקב cmv חיובי וחום גבוהה ושוב 130 ניטרופילים שעלו כמה ימים אחרי האשפוז.. אישפוז שלישי עקב דלקת אוזן תיכונה וגם רמת ניטרופילים נמוכה 440 ניטרופילים שעלו בהמשך.. ההמטולוגית שלנו ביקשה לבצע 3 ספירות דם בשבוע מחשד לצקלית ניטרופניה.. ביצענו 10 ספירות שרק בשתיים מהם נצפתה ניטרופניה של 650 ניטרופלים ויומיים אחר כך עלו ל 880.. חשוב לציין שהניטרופניה הייתה מלווה שוב בדלקת אוזניים.. כרגע אנחנו מחכים לבדיקות גנטיות. האם יש קשר בין הדלקות החוזרות לנויטרפניה? הדלקת השלישית התחילה ב 3300 ניטרופילים ברגע שעלה חום ל 39 נצפתה ירדה בכמות הנויטרופילים.. ואחרי אינטביוטיקה עלו בחזרה.. האם המהלך אכן מעיד על צלקית ניטרופניה? אני תמיד שמה לב שזה מתחיל אחרי דלקת אוזניים.. אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום המקרה שלכם מורכב ומחייב בירור ויעוץ מקצועי ע"י המטולוג ילדים. אין יכולת לענות באופן אחראי על השאלות שלך כאן באינטרנט המלצתי להשלים בירור ולהקפיד למעקב צמוד של המטולוג ילדים. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרומת טסיות דם
  • שקד
  • 07/01/2018 09:35
  • שלום רב ד"ר . ראיתי אתמול כתבתה על חשיבת תרומת טסיות דם . סוג דמי הוא A מינוס . לאיזה סוג דם אוכל לתרום טסיות ? האם בתרומת טסיות נדרשת התאמה רק ב-ABO או גם ב-RH (חיובי או שלילי) ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום נכון מאד. מדובר בתרומה חשובה מאד. תורם טסיות יכול תתת בתרומה אחת טסיות כמו מ6 תורמים רגילים וכתוצעה מכך הסיכוי שזה יעזור לחולה שצריך עירוי טסיות טוב יותר ובצורה זאת העירוי בטוח יותר. מנסים להתאים בצורה הטובה ביותר כאשר החשוב ביותר התאמה לפי מערכת ABO. ממליץ לפנות לבנק הדם בבית חולים הקרוב למקום מגורים/ עבודה בכדי להתחיל את התהליך. ישר כוח דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות פקטורים קרישיות
  • גלי
  • 14/01/2018 19:36
  • התוצאות שקיבלתי - נראה לי זה קרישיות (שלח אותי הרופא פוריות אחרי הריון כימי + הפלה בשבוע 8) מה דעתך? PCR FV LEIDEN תוצאה - HETEROZYGOTE (R506 Q) PCR FILL (G2010) - NORMAL PCT MTHFR (C677t - תוצאה HOMOZYGOTE

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בהחלט יש קשר בין הפלות מוקדמות וקרישיות יתר. הבדיקות שבוצעו לך אינן מספקות וצריך לבדוק מצבים נוספים במיוחחד תסמונת APLA. ממליץ שתפני להמטולוג אשר עוסק בתחום הקרישה. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נויטרופניה
  • סיון
  • 15/01/2018 18:07
  • ביתי בת ה-4 חודשים הגיעה לאשפוז בעקבות חום מעל 39 ורמת נויטרופילים 800. בביה"ח אובחן אוטיטיס בנוסף לנזלת ושיעול מהם סבלה ונמצאה רמת נויטרופילים שהלכה וירדה עד ל-0. טופלה במנה אחת של נויפוגן. כרגע עדיין באשפוז בהמתנה לתוצאות ספירת הדם לאחר הטיפול. האם יש צורך בבירור מעמיק של הסיבה לנויטרופניה? האם סביר שמדובר רק כתוצאה מזיהום חיידקי או ויראלי? אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התשובה לכל השאלות שלך היא כן כלומר בהחלט יכול להיות שהכל משני לזיהום החריף. נוטרופניה קשה כלומר מתחת ל500 במיוחד שהגיע לערכים מתחת ל200 חייבת לעבור בירור יסודי ומקצועי ע"י המטוטלוג ילדים. גם באם הספירה מתאוששת יש מצבים שחשוב לאתר אותם וטפל בהתאם. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Eos גבוה בילדה בת 9
  • אמא
  • 16/01/2018 18:38
  • שלום רב ביתי בת כמעט 9 כחודשים מתלוננת על כאבי בטן כאבי רגליים ועייפות. היום כשבוע לאחר מחלת חום /שפעת . היינו אצל רופא גסטרו שביקש מספר בדיקות מהן גם ספירת דם כאמור חיכיתי שבוע לאחר השפעת. בספירה ערך eos 1.2 ( מקסימום 0.6) ובאחוזים 18 אחוז (מקסימום 7 אחוז ) Lmy -33.5 ( מינימום 35) יתר התוצאות בטווח הנורמה WBC 6.7 לציין כי עשתה ספירת דם לפני חודש וחצי והתוצאה היתה תקינה - Eos אחוז 2.2 0.23 יח על מה התוצאה יכולה להעיד ? לציין כי אין לה תגובה אלרגית נראית לעין תודה רבה על תשובתך אמא מודאגת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום כיוון שהשאלה נשאלה ביותר מפורום אחד אני עונה גם פה לטובת השותפים לפורום הזה. איאוזונופילים ברמה של 1200 זה ערך מוגבר אבל לא בצורה משמעותית. הכי נכון לחזור על בדיקה כזאת ורק עם הממצא עיקבי ומעל 1000 איאוזונופילים כדאי לפנות ליעוץ המטולוג ילדים. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרומבוציטים ולימפוציטים גבוהים
  • יעל לול
  • 18/01/2018 15:09
  • שלום וברכה מדובר בערכים לא תקינים. אשר יכולים להיות משניים לתהליך זיהומי/ דלקתי. ממליץ לחזור על הספירה כאשר הילדה בריאה ובמידה והממצא עקבי לפנות ליעוץ המטולוג ילדים. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Ptt גבוה בפעוטה
  • דידי
  • 26/12/2017 16:40
  • ילדה בת שלוש,לאחר הופעת כתמי שטפי דם בכל פלג הגוף התחתון נעשו בדיקות קרשיות שהכל יצא בסדר חוץ מה-ptt שיצא גבוה 44.5. נשלחנו להתייעצות של המטולוג רק שהתור אליו לעוד שנה. האם זה דחוף שנקח לרופא מומחה או שזה לא רציני. תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שטפי דם לא מוסברים זה בהחלט מצב אשר מחייב בירור לא ברור לי מדוע מסרו לכם שהתור להמטולוג ילדים הוא שנה אני מכיר מציאות אחרת לחלוטין דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בת 25 פרודה כרגע
  • לוברבום גולדה פריידא
  • 28/12/2017 14:38
  • שלום אני בת 25 פרודה כשהייתי ילדה אמרו לי שאי אפשר לעשות ניתוחים וטיפולים ועכשיו אני לפני טיפול בעיניים עקב החמרת מצב האם הרופא ישלח אותי לטיפול בעיניים כשהוא יראה שאני בכזה מצב או הם בכלל לא מתייחסים לזה???? מה אני צריכה לעשות לאיזה רופא אני צריכה לפנות בקשר לבדיקות דם (בגלל שאני לא בהיריון ובעלי לא אתי לא פניתי כבר המון זמן לרופא נשים) מה אני צריכה לעשות בכל אופן תודה רבה!!!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכי ברזל והמגלובין נמוכים אצל בן 2.8
  • שירה
  • 28/12/2017 18:46
  • שלום, בכל בדיקת דם שנעשתה לבני מגיל שנה ערכי ההמוגלובין היו נמוכים במקצת מהנורמה. בדיקה מקיפה שנה שעברה הראתה שטיפול בברזל לא משפר את הערכים ונשללה טלסמיה. עכשיו לאור מחלה עשינו בדיקות דם ושוב כל הערכים שקשורים להמגלובין/המטוקריט/RBC/IRON ועוד היו נמוכים. קבענו תור להמטולוג בעוד חודש, אבל אשמח לדעת מה יכול להיות הגורם לכך שזה נמוך אצלו באופן קבוע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת NRBC לבת שנה
  • אמא מודאגת
  • 22/12/2016 14:05
  • שלום רב ! בספירת דם שבוצעה לילדה בת השנה, יש שתי חריגות כדלהלן : NRBC 0.02 K/UL NRBC% 0.20 % יש לציין שהיא בוכה הרבה בימים האחרונים, מצוננת ולאחר טיפול של דלקת באזניים. בבדיקת רופא לא נראתה דלקת או סימפטום חיצוני אחר. לא קיבלה ברזל בזמן האחרון. האם יש קשר ??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • NRBC
  • אמא מודאגת
  • 27/12/2016 14:03
  • סליחה. אין אפשרות להוסיף קובץ, אז העתקתי והדבקתי : WBC 9.30 K/UL ( 5.00- 13.00) (....*....) IMMATURE GRANULOCYTES 0.05 K/UL ( 0.00- 0.09) (....*....) IMMATURE GRANULOCYTES % 0.50 % ( 0.00- 0.62) (......*..) NEUTROPHILS 3.00 K/UL ( 1.20- 6.40) (..*......) NEUTROPHILS % 32.10 % ( 19.00- 51.00) (...*.....) LYMPHOCYTES 4.90 K/UL ( 2.60- 8.10) (...*.....) LYMPHOCYTES % 53.20 % ( 41.00- 68.00) (...*.....) MONOCYTES 0.83 K/UL ( 0.25- 1.43) (...*.....) MONOCYTES % 9.00 % ( 5.00- 11.00) (.....*...) EOSINOPHILS 0.45 K/UL ( 0.00- 0.78) (....*....) EOSINOPHILS % 4.90 % ( 0.00- 6.00) (......*..) BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.20) (*........) BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......) RBC 4.66 M/UL ( 3.90- 5.50) (...*.....) HEMOGLOBIN 11.90 G/DL ( 11.00- 14.00) (..*......) HEMATOCRIT 35.30 % ( 32.00- 41.00) (..*......) MCV 75.80 FL ( 70.00- 85.00) (..*......) MCH 25.50 PG ( 23.00- 29.00) (...*.....) MCHC 33.70 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....) RDW 14.60 % ( 11.00- 17.50) (....*....) NRBC 0.02 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.20 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 365.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.....*...) PLATELET-LARGE CELL RATIO 36.40 % N.R. 19.4-43.7% PDW 13.00 FL N.R. 9.5-15.2 FL MPV 11.70 FL N.R 6.5-11.5 FL .החל מתאריך 13.03.16 עברנו לשיטה חדשה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • אמא מודאגת
  • 04/01/2017 15:25
  • ערכי המוגלובין גבוהים
  • חני
  • 05/12/2017 09:01
  • בני בן 18 נער בריא ולא מעשן. בבדיקות דם (שנעשו בצום) התקבלה ערכי המוגלובין גבוהים:האם ערכי ההמוגלובין מעלה חשד לפוליציטמיה? האם יש לערוך ברור נוסף? WBC 7.1 HB 16.1 RBC 5.56 HCT 48.6% MCH 28.9PG MCHC 33.1 RDW 12.9% NEUT% 57.9 LYM% 31.6 MONO% 7.0 EOS%1.1 BASO% 0.3 LUC% 2.1 NEUT.abs 4.1k LYMP.abs 2.2k MONO.abs 0.5 EOS.abs 0.1 BASO.abs 0.0 LUC.abs 0.1 MACRO% 0.3 MICRO%0.3 HYPER% 0.5 HYPO% 1.7 MICRO%/HYPO% 0.4 PLT 183 MPV 12.8fl IRON 81 שאר הבדיקות תקינות לחלוטין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הבדיקה מאד גבולית ואני מעריך שהיא בעצם תקינה במיוחד באם היא בוצעה בצום ממליץ לחזור על ספירת דם בעוד כחודש ללא צום ואף להקפיד על שתיה מרובה בשעות לפני הבדיקה בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כבד שומני וטחול מוגדלים בדיקות לא תקינות
  • איתן
  • 06/12/2017 10:29
  • שלום בגלל כבד שומני וHepatosplenomegaly קל נשלחתי לבדיקות דם שהיו תקינות וירוסים, אנזימי כבד, חוץ מ תוצאה גבוהה של IgA 620 ו Globulin beta 2 גבוה 8.3 . אני סובל מתסמונת התשישות הכרונית אך אין לי מחלות ידועות אחרות. כל בדיקות הדם ספירה וכימיה תקינות. האם ניתן לדעת משהו משתי תוצאות אלו? איזו עוד בדיקות אתם ממליצים לי לעשות? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חריגות בדיקות דם ובלוטות בן 3
  • ענבל
  • 06/12/2017 15:28
  • שלום ותודה!! לבני בן 3 יש בלוטת לימפה נפוח מתחת לאוזן שמאל ושתיים מתחת לימין. בדירת רופא אמר שהבולטות רכות למגע. בדיקות דם תקינות מלבד mono% 9.6 וlym% 31.6 הילד ללא חום אוזניים וגרון תקינים. מרגיש טוב. אודה לחוות דעתך. אני ממש מודאגת. K/μl 10.9 WBC M/μl 4.54 RBC g/dL 12.9 HB 37.8 % HCT fl 83.3 MCV pg 28.4 MCH g/dl 34.1 MCHC fl 9.3 MPV 12.60 % RDW-CV K/μl 302.0 PLT 2.9 HCT/HGB Ratio 54.1 % NEUT%  31.2 % LYM% 9.6 % MONO% 4.9 % EOS % 0.2 % BASO % K/μl 5.9 NEUT.abs K/μl 3.4 LYMP.abs K/μl 1.05 MONO.abs K/μl 0.5 EOS.abs K/μl 0.02

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ספירת הדם בגדר הנורמה אבל המשמעות של בדיקות הדם בהגדלת בלוטות למפה היא מוגבלת מאד ממליץ לפנות ליעוץ ע"י המטולוג ילדים בכדי לבצע בירור מקצועי בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)