רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • Ptt מוארך
  • לילך
  • 19/06/2018 21:46
  • הפלות חוזרות
  • הודיה
  • 17/06/2018 21:49
  • בת 25 יש לי שאלה
  • לוברבום
  • 16/06/2018 23:11
  • הופנתי לייעוץ המטולוגי בקופת חולים אך לא ידעו מה רוצים ממני בעבר אמרו לי שאני יכולה לעשות ניתוח עיניים האם עדיף שאני יילך עוד פעם לייעוץ הרופא לא הבינה מה שאני רוצה ואמרה לי שאני יכולה לעשות בדיקות עיניים במקום לרשום שאני יכולה לעשות כרגע ועכשיו טיפול האם עדיף ללכת עוד פעם לייעוץ אני כרגע עוברת בדיקות ראיה מאוד קשות שאי אפשר ללכת הביתה אחרי (גניוסקופיה שמגיעים עד לקרקעית העין) הבדיקה מחכה לתשובה תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • APCR נמוך ו FACTOR V HETEROZYGOTE
  • גילה
  • 29/08/2013 12:50
  • בעקבות קריש דם שהתגלה אצלי בוריד הספנה הקצרה, (שוק שמאלי), נשלחתי לבדיקות דם כולל בדיקת קרישיות, בתוצאות רוב הערכים נראים לי בתחום הנורמה מלבד: APCR 1.59 RATIO ( 2.10- 3.50) FACTOR V G1691A (DNA) HETEROZYGOTE מה משמעות התוצאות? האם נדרש טיפול קבוע כלשהו? טופלתי בקלקסן למשך כשבועיים, (מאז התגלה הקריש), ומאז אני לוקחת כדור אספירין אחד ליום, טרם ראיתי את ההמטולוג מאז שהתקבלו כל תוצאות המעבדה, מה הסיכונים? האם צריך לקבוע תור דחוף לרופא?? תודה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בהחלט יש מקום ליעוץ המטולוגי לאור ממצא של קריש ברגל ונטייה גנטית לקרישיות יתר בבדיקות הדם. יתכן ויש מקום לטיפול יותר מאספירין. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה,
  • גילה
  • 01/09/2013 07:32
  • הטיפול שאני מקבלת הוא לאחר ביקור אצל המטולוג, לאחר שהתגלה הקריש, קיבלתי כשבועיים זריקות קלקסן, ולאחר שבועיים, כאשר התקבלו חלק מבדיקות הדם, ונמצא כי ערך ה- d-dimer- הוא בתחום הנורמה, ההמטולוג אמר לי להפסיק עם הזריקות ולהתחיל עם אספירין- כדור אחד ליום, לאחק שבועיים של טיפול באספירין, התקבלו שאר התוצאות ביניהם פקטור 5 ו- APCR נמוך, לאחר שיחה נוספת עם ההמטולוג אתמול, ההמטולוג אמר לי להמשיך עם האספירין, ולעשות עוד דופלקס בכדי לברר את מצב הקריש ברגל, האם לדעתך יש צורך בטיפול מעבר לזה? שאלה נוספת, איך ניתן לדעת מה היה הטריגר להופעת הקריש? אם מדובר בממצא גנטי, שהיה קיים כל הזמן? איך קורה שעברתי 4 הריונות ללא ממצאים חריגים, ושימוש בגלולות במשך 6 שנים לתקופות קצרות, ועד להופעת הקריש, מעל לשנה רצופה- שימוש בגלולות אחרות, ורק עכשיו משהו התפרץ? איך ניתן לדעת שלא נוצרים קרישם נוספים? או שהקריש הקיים לא ייתחיל לשוטט למקומות אחרים? תודה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבהרה נוספת , בבקשה...
  • גילה
  • 01/09/2013 07:35
  • הטיפול שאני מקבלת הוא לאחר ביקור אצל המטולוג, לאחר שהתגלה הקריש, קיבלתי כשבועיים זריקות קלקסן, ולאחר שבועיים, כאשר התקבלו חלק מבדיקות הדם, ונמצא כי ערך ה- d-dimer- הוא בתחום הנורמה, ההמטולוג אמר לי להפסיק עם הזריקות ולהתחיל עם אספירין- כדור אחד ליום, לאחק שבועיים של טיפול באספירין, התקבלו שאר התוצאות ביניהם פקטור 5 ו- APCR נמוך, לאחר שיחה נוספת עם ההמטולוג אתמול, ההמטולוג אמר לי להמשיך עם האספירין, ולעשות עוד דופלקס בכדי לברר את מצב הקריש ברגל, האם לדעתך יש צורך בטיפול מעבר לזה? שאלה נוספת, איך ניתן לדעת מה היה הטריגר להופעת הקריש? אם מדובר בממצא גנטי, שהיה קיים כל הזמן? איך קורה שעברתי 4 הריונות ללא ממצאים חריגים, ושימוש בגלולות במשך 6 שנים לתקופות קצרות, ועד להופעת הקריש, מעל לשנה רצופה- שימוש בגלולות אחרות, ורק עכשיו משהו התפרץ? איך ניתן לדעת שלא נוצרים קרישם נוספים? או שהקריש הקיים לא ייתחיל לשוטט למקומות אחרים? תודה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ראשית איני בטוח שאני מסכים עם הטיפול שנקבע לך, אולם יתכן ויש נתונים נוספים שאינם ידועים לי. לגבי השאלות שלך הם חשובות מאד ובעלי משמעות להמשך החיים. ממליץ לפנות להמטולוג הקרוב לעולם הקרישה רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרישיות.
  • הוד
  • 17/06/2018 21:48
  • בדיקת דם לתינוקת בת שנה
  • אמא לתינוקת
  • 28/05/2018 15:31
  • שלום, תינוקת שעוד שבוע בת שנה. ביצענו בדיקה שגרתית. לא בזמן מחלת חום. יש לציין שבעלי היה מעט מצונן ובת ה-4.5 שלנו מקבלת טיפול אנטיביוטי לסטרפטוקוק. בת השנה איננה סימפטומטית. זו בדיקת הדם. הערכים שיצאו חריגים הם ה- IMMATURE NEUTROPHILS וה-NRBC. WBC 8.10 K/UL ( 5.70- 15.50) (.*.......) IMMATURE GRANULOCYTES 0.23 K/UL ( 0.00- 0.09) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES % 2.80 % ( 0.00- 0.62) (.........)* NEUTROPHILS 2.30 K/UL ( 1.10- 6.80) (.*.......) NEUTROPHILS % 28.20 % ( 18.00- 49.00) (..*......) LYMPHOCYTES 4.50 K/UL ( 2.60- 8.50) (..*......) LYMPHOCYTES % 55.20 % ( 37.00- 69.00) (....*....) MONOCYTES 0.79 K/UL ( 0.28- 1.90) (..*......) MONOCYTES % 9.80 % ( 5.00- 12.00) (.....*...) EOSINOPHILS 0.25 K/UL ( 0.00- 0.93) (.*.......) EOSINOPHILS % 3.10 % ( 0.00- 6.00) (....*....) BASOPHILS 0.07 K/UL ( 0.00- 0.24) (..*......) BASOPHILS % 0.90 % ( 0.00- 1.50) (....*....) RBC 4.28 M/UL ( 3.70- 5.40) (..*......) HEMOGLOBIN 11.10 G/DL ( 10.00- 15.00) (.*.......) HEMATOCRIT 32.40 % ( 29.00- 43.00) (.*.......) MCV 75.70 FL ( 72.00- 90.00) (.*.......) MCH 25.90 PG ( 23.00- 30.00) (...*.....) MCHC 34.30 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...) RDW 13.20 % ( 11.00- 17.50) (..*......) NRBC 0.03 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.40 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 413.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (.....*...) PLATELET-LARGE CELL RATIO 26.90 % N.R. 19.4-43.7% MPV 10.40 FL N.R 6.5-11.5 FL .החל מתאריך 13.03.16 עברנו לשיטה חדשה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אספירין בהריון
  • נעמי
  • 30/05/2018 14:40
  • שלום ד"ר, אובחנתי עם לחץ דם גבוה בתחילת הריון ולכן קיבלתי אספירין 100 . יש לי שאלות כלליות לגבי אספירין - 1- האם הוא גורם לירידה בטסיות הדם ? 2- האם לפני ניתוח (לא עלינו) נהוג להפסיק אספירין ? 3- האם ניתן להפסיק לצרוך אספירין בבת אחת או שצריך לרדת הדרגתית ? 4- ידוע על תופעות לוואי מיוחדות של הכדור ? תודה רבה !!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובתי אינה על הריון . באופן כללי אספירין היא תרופה בשימוש רב כגורמת להשפעה על תכונות של הטסיות. תחת השפעה של אספירין הטסיות פחות נדבקות ויוצרות קריש ביחד. אין השפעה על מספר הטסיות. לגבי מתן אספירין וניתוח הרי התשובה היא מורכבת וקשורה בסיכון בדמם בניתוח והסיכון לנזק מההפסקה הטיפול באספירין. הפסקה כזו באספירין היא למספר ימים ואינה הדרגתית. תופעת הלואי העיקרית של אספירין היא הגברת הסיכון לדמם במיוחד לאחר חבלה/ נפילה/ תאונה... הרבה בריאות דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם
  • מעיין
  • 11/06/2018 10:23
  • שלום דוקטור, האם תוכל בבקשה להסביר מה התוצאות של הבדיקות חוזרות שביצענו לילד בן 6 PT sec - 13.6 PT (INR) - 1.18 APTT 35.4 רופא אמר שזה גבולי בשביל לקרוא לזה בעיה אך בכל זאת שלח בקשה להמשך בירור בבית חולים. רציתי להבין מה זה אומר שיש מחלה כלשהי? ממה זה מגיע? ומה יכול להיות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בבדיקה כזו אין אבחון של מחלות או אבחון. התוצאה היחידה היא שיש חשד (קל...) לבעיית קרישה ויש צורך לבצע בדיקה יותר מעמיקה. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם שגרתית 10 חודשים
  • מרים
  • 11/06/2018 15:30
  • בהוראת טיפת חלב עשינו ספירת דם שגרתית לבתי, בת 10 חודשים. יצאו תוצאות חריגות של Immature Granulites ושל NRBC WBC 9.40 K/UL ( 5.70- 15.50) (..*......) IMMATURE GRANULOCYTES 0.25 K/UL ( 0.00- 0.09) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES % 2.70 % ( 0.00- 0.62) (.........)* NEUTROPHILS 2.30 K/UL ( 1.10- 6.80) (.*.......) NEUTROPHILS % 24.80 % ( 18.00- 49.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 5.70 K/UL ( 2.60- 8.50) (....*....) LYMPHOCYTES % 60.20 % ( 37.00- 69.00) (......*..) MONOCYTES 0.69 K/UL ( 0.28- 1.90) (.*.......) MONOCYTES % 7.30 % ( 5.00- 12.00) (..*......) EOSINOPHILS 0.40 K/UL ( 0.00- 0.93) (...*.....) EOSINOPHILS % 4.30 % ( 0.00- 6.00) (.....*...) BASOPHILS 0.07 K/UL ( 0.00- 0.24) (..*......) BASOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 1.50) (...*.....) RBC 5.37 M/UL ( 3.70- 5.40) (........*) HEMOGLOBIN 14.50 G/DL ( 10.00- 15.00) (.......*.) HEMATOCRIT 44.50 % ( 29.00- 43.00) (.........)* MCV 82.90 FL ( 72.00- 90.00) (....*....) MCH 27.00 PG ( 23.00- 30.00) (....*....) MCHC 32.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......) RDW 12.60 % ( 11.00- 17.50) (.*.......) NRBC 0.03 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.30 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 280.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (.*.......) PLATELET-LARGE CELL RATIO 45.50 % N.R. 19.4-43.7% MPV 12.50 FL N.R 6.5-11.5 FL

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם
  • עדי
  • 14/06/2018 16:15
  • שלום, לאחר שלושה ימי חום הרופא המליץ לעשות ספירת דם לביתי בת השנה, בבדיקה התקבלו ערכי NRBC חריגים (7%), מה המשמעות של התוצאות? מצ"ב תוצאות הספירה: WBC 9.80 K/uL RBC 4.58 M/uL HGB 11.4 g/dL HCT 33.1 % MCV 72.3 fL MCH 24.9 pg MCHC 34.4 g/dL PLT 258 K/uL RDW-SD 38.3 fL RDW-CV 14.7 % PDW 15.3 fl PCT 0.31 % MPV 11.8 fL P-LCR 40.3 % Nucleated RBC % 7.2 % Nucleated RBC 0.71 K/uL Microscopic Differential Neutrophils % 52.5 % Lymphocytes % 34.6 % Monocytes % 11.9 % Eosinophils % 1.0 % Neutrophils 5.15 K/uL Lymphocytes 3.39 K/uL Monocytes 1.17 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Remarks Echinocytes +

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חוסר ברזל /אנמיה אצל ילד בן 4.5
  • שיר
  • 22/05/2018 14:37
  • שלום , הייתי שמחה לייעוץ בנושא חוסר ספיגת ברזל בדם , בני בן 4.5 היום ומזה שנתיים אנחנו מנהלים מעקב בדיקות דם בנוגע לברזל שנמוך מאוד . בדיקת HB בתאריך 4.17 עמדה על 9.9 בתאריך 8/17 עמדה על 10.5 בתאריך 3/18 עמדה על 11.4 בתאריך 5/18 עמדה על 11.3 גם יתר הפרמטרים יוצאים מגבולות הנורמה בבדיקות הדם לכיוון אנמיה וחוסר ברזל . הילד נוטל ברזל מהקופה + ספאטון שהינו ברזל טבעי במשך זמן רב ( מספר חודשים ) ואני לא חשה בשיעור משמעותי או בעליית תוצאות בדיקות דם ברזל . הוא עייף חיוור , יש נשירה קלה של שיער בראש ואני קצת חוששת .... רופא הילדים אומר להמשיך עם נטילת הברזל אבל שאני מזהה שאין ספיגה של הברזל בגוף זה טיפול של "כוסות רוח למת" , הייתי שמחה לצרף קבצי בדיקות דם בשנה וחצי האחרונות אבל אין אפשרות לצירוף קבצים :-( , אשמח לייעוץ המשך טיפול מעבר לנטילת ברזל יזום או תזונה , האם יש בדיקות נוספות שמומלץ לעשות לילד על מנת לשפר את מצבו ? תודה שקראתם את כל ההודעה ומקווה שאקבל עצה טובה כי אנחנו כבר ממש לא יודעים איך לסייע לו תודה רבה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך תוצאות בדיקות דם אחרונות שבוצעו
  • שיר
  • 22/05/2018 14:42
  • 6.5 K/ul 5.0 סמן - ערך תקין 6.5 13.0 הערות והסבר | גרף RBC 4.97 M/ul 4.00 סמן - ערך תקין 4.97 5.20 הערות והסבר | גרף HB 11.3 g/dl לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 11.3 11.5 סמן - ערך תקין 13.5 הערות והסבר | גרף HCT 36.5 % 34.0 סמן - ערך תקין 36.5 40.0 הערות והסבר | גרף MCH 22.8 pg לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 22.8 26.0 סמן - ערך תקין 31.0 הערות והסבר | גרף MCHC 31.1 g/dl לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 31.1 32.0 סמן - ערך תקין 36.7 הערות והסבר | גרף RDW 15.6 % 11.0 סמן - ערך תקין 15.6 16.0 הערות והסבר | גרף MCV 73.4 fL לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 73.4 75.0 סמן - ערך תקין 87.0 הערות והסבר | גרף NEUT% 40.3 % 40.0 סמן - ערך תקין 40.3 60.0 הערות והסבר | גרף LYM% 45.6 % 35.0 סמן - ערך תקין 45.6 50.0 הערות והסבר | גרף MONO% 5.9 % 2.0 סמן - ערך תקין 5.9 12.0 הערות והסבר | גרף EOS % 4.7 % 0.0 סמן - ערך תקין 4.7 7.0 הערות והסבר | גרף BASO % 0.8 % 0.0 סמן - ערך תקין 0.8 2.0 הערות והסבר | גרף LUC% 2.6 % 0.0 סמן - ערך תקין 2.6 4.5 NEUT.abs 2.6 K/ul 1.5 סמן - ערך תקין 2.6 8.0 הערות והסבר | גרף LYMP.abs 3.0 K/ul 1.5 סמן - ערך תקין 3.0 6.5 הערות והסבר | גרף MONO.abs 0.4 K/ul 0.2 סמן - ערך תקין 0.4 1.0 הערות והסבר | גרף EOS.abs 0.3 K/ul 0.0 סמן - ערך תקין 0.3 0.6 הערות והסבר | גרף BASO abs 0.1 K/ul 0.0 סמן - ערך תקין 0.1 0.1 הערות והסבר | גרף LUC abs 0.2 0.0 סמן - ערך תקין 0.2 0.4 MACRO% 0.0 0.0 סמן - ערך תקין 0.0 15.0 הערות והסבר MICRO % 11.5 0.0 סמן - ערך תקין 10.0 לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 11.5 הערות והסבר HYPER% 0.2 0.0 סמן - ערך תקין 0.2 10.0 הערות והסבר HYPO % 20.0 0.0 סמן - ערך תקין 10.0 לתשומת ליבך, יש לפנות לרופא סמן - הערך מחוץ לטווח 20 הערות והסבר MICRO%/HYPO% 0.6 0.0 סמן - ערך תקין 0.6 10.0 PLT 316 K/ul 150 סמן - ערך תקין 316 450 הערות והסבר | גרף MPV 8.4 fL 4.0 סמן - ערך תקין 8.4 13.0 הערות והסבר | גרף שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון WBC K/ul 6.5 5 13 RBC M/ul 4.97 4 5.2 HB g/dl 11.3 11.5 13.5 HCT % 36.5 34 40 MCH pg 22.8 26 31 MCHC g/dl 31.1 32 36.7 RDW % 15.6 11 16 MCV fL 73.4 75 87 NEUT% % 40.3 40 60 LYM% % 45.6 35 50 MONO% % 5.9 2 12 EOS % % 4.7 0 7 BASO % % 0.8 0 2 LUC% % 2.6 0 4.5 NEUT.abs K/ul 2.6 1.5 8 LYMP.abs K/ul 3 1.5 6.5 MONO.abs K/ul 0.4 0.2 1 EOS.abs K/ul 0.3 0 0.6 BASO abs K/ul 0.1 0 0.1 LUC abs 0.2 0 0.4 MACRO% 0 0 15 MICRO % 11.5 0 10 HYPER% 0.2 0 10 HYPO % 20 0 10 MICRO%/HYPO% 0.6 0 10 PLT K/ul 316 150 450 MPV fL 8.4 4 13 FERRITIN ng/ml 5.8 22 322

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בהחלט יש מקום ליעוץ המטולוגי יתכן גם של מומחים נוספים כמו גסטרו ילדים פנו להמטולוג (לא בדחיפות) לביצוע בירור וטיפול מסודר דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורי
  • אורי
  • 21/05/2018 10:36
  • wbc בירידה מתמדת במשך חצי שנה יש לי ירידה בכמות כדוריות דם לבנות , הם ירדו לאט לאט והיום הגיעו למצב של 3.4 .. מ4.4 יש לציין שאני סובל מכאבי ראש זמן רב, לאחרונה סובל מכאבי עצמות בגב ובירך ימין עד לשוק כאבים נוראיים. האם כדוריות דם לבנות נמוכות מעידות על גידול סרטני ? ואם כן איזה סוגים של סרטן אופייני למצב כזה? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום למצב כזה יש אבחנה מבדלת רחבה , כלומר יתכנו מספר רב של מנגנונים/ מחלות שיפגעו בכדוריות הלבנות ויביאו למספר נמוך. אין מדובר דווקא על תהליך ממאיר. חיוני להגיע לרופא המטולוג לאבחון רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלוטות לימפה ,שקט בשביל חג שמח
  • שי
  • 16/05/2018 13:52
  • דוקטור אתמול רשמתי פה פשוט היה דבר חדש תגובותייך מאוד קשובות לנו הכותבים אשמח שתוכל להסביר לי בצורה פשוטה. אני בן 28 גבר ללא מחלות רקע. ביצעתי 2 בדיקות US לבית השחי :בראשונה בית שחי שמאל 2 בלוטות בקוטר 5 מ"מ מבנה תקין היפרוסקולריות,בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות תגובתיות בבית שחי שמאל. בבדיקה לאחר שבוע במקום אחר- לא הודגם ממצא פתולוגי או חריג אחר למעט שני קשרי לימפה בבית שחי שמאל 1.2ס"מ במראה סונוגרפי שפיר.בלבד באורך מרבי,כלי דם אקסילרים בלי ממצא פתולוגי. היום כירוג עבר על התוצאות ואמר לי שהוא רוצה שאני יבצע מעקב עוד 3 חודשים ובמימוש לא הרגיש משהו כמובן שגם הוא וגם אתה לא יכולים להתחייב לי אבל התשובות שלך ממש עוזרות אנא ממך דוקטור האם יש לך הנחה מה זה יכול להיות?האם זה לכיון של סרטן חלילה או זיהום?תוך כמה זמן בלוטה כזו יכולה לחזור למצב רגיל והאם זה דורש ערנות גבוהה או רק מעקב יש לי תחושה קצת לא נעימה שם..אנא תן לי הסבר תודה ויום טוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הגדלת בלוטות למפה יכולה להיותר עקב מגוון של סיבות שהשכיחה בהם היא זיהום הדרך היחידה לתת יעוץ על בלוטות מוגדלות היא בדיקה מסודר של החולה ע"י מי שרגיל ומיומן בבדיקה כזו. לצערי אני לא יכול לתת לך תשובות אמיתיות בלי בלבדוק את הבלוטות במידה והבדיקה של הרופא היא תקינה ההמלצה על מעקב נשמעת לי נכונה מאד בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון שבוע 15, חשד לתלסמיה
  • אנונימית
  • 15/05/2018 16:42
  • שלום, אני בת 28 בהריון ראשון עם חשד לתלסמיה. נתוני בדיקות הדם שלי: MCV - 78.3 MCH - 26.0 HEMOGLOBIN - 13.3 HEMOGLOBIN F - 0.30% (כאשר הטווח הוא 0-2) HEMOGLOBIN A2 - 2.70% (כאשר הטווח הוא 1.7-3.5) נתוני בדיקות הדם של בעלי: MCV - 80.4 MCH - 27.5 HEMOGLOBIN - 16.9 HbA - 98.4% (כאשר הטווח הוא 96.4-97.8) HbA2 - 1.6% (כאשר הטווח הוא 2.2-3.3) תוצאות הבדיקה הגנטית שלי יגיעו רק בעוד כחודשיים, מה שאומר שאהיה כבר בשלב מאוד מתקדם של ההריון. האם יש לי סיבה להלחץ מתלסמיה שתעבור לעובר? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בת 25 יש לי שאלה
  • לוברבום
  • 03/05/2018 23:03
  • שלום אני בת 25 שאלתי אותכם בעבר על קרישת דם היום יצאו הבדיקות כמעט תקינות בשנה שעברה היה 1.25 pt והשנה זה 1.22 ptt איך זה יכול לרדת עד לרמה שצריך כי אני לפני ניתוחים וטיפולים מחכה לתשובה!!!!!!!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • MDS
  • שרגא
  • 23/04/2018 17:32
  • ספירת דם
  • נטלי ברק
  • 29/04/2018 23:18
  • שלום רב עשיתי ספירת דם לתינוקת שלי בת 10 חודשים כל הערכים תקינים חוץ מדבר אחד ספירת דם של הערך NEUT% שיצא 13.9 ערך נמוך מהטווח. האם זה תקין? יש ממה להלחץ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת מונו
  • נועה
  • 22/04/2018 20:49
  • קרישיות ולחץ דם
  • רחל
  • 30/04/2018 14:01
  • שלום אין קשר בין הסיבות לתהליכים אילו. כמובן שחולה שסובל מיל"ד ומקרישיות יתר הוא בסיכון משמעותי לנזק לאברים שוןנים כמו שבץ מוחי. דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יום עיון בנושא לימפומה ו - cll
  • האגודה למלחמה בסרטן
  • 09/04/2018 15:24
  • האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא לימפומה ו-CLL שיתקיים ביום רביעי, 16.5.2018 במרכז הכנסים ישראל יפה בפארק שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית פרופ' משה מיטלמן, מנהל מחלקה פנימית, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, ויו"ר האיגוד הישראלי להמטולוגיה ולרפואת עירויים. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות: • הטיפול בלימפומות - חידושים ועדכונים פרופ' דינה בן יהודה, מנהלת האגף ההמטולוגי, הדסה עין כרם, ודיקן הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים. • הטיפול ב- CLL- הווה ועתיד פרופ' עירית אביבי, מנהלת המכון ההמטו-אונקולוגי והיחידה להשתלת מוח עצם, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי. • טיפול תומך - התמודדות עם תופעות לוואי ד"ר אריאל אביב, מנהל המכון ההמטולוגי, המרכז הרפואי העמק, ויו"ר החוג הפליאטיבי באיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים. • השתלת מוח עצם בממאירויות לימפטיות ד"ר משה ישורון, מנהל היחידה להשתלות מוח עצם ותאי אב, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין-בילינסון. 12.30 – 13:00 הפסקה וכיבוד קל 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/lymphoma/2018 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל - טל' 03-5721678 / לימור – טל' 03-5721615 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חריגה בבדיקות הדם של בן שנתיים
  • סבתא
  • 09/04/2018 20:21
  • סבתא דואגת לגבי בדיקות הדם של הנכד בן השנתיים: Urea - 39mg/dl Albumin - 4.6g/dl Alkaline phosphatase - 427u/l Ferritin - 13ng/ml Neutrophils % - 15.2% Lymphocytes % - 71.5% Eosinophils % - 5.1% Cholesterol - 222mg/dL MCH - 23.7pg/cell MCHC - 31.3g/dL RDW - 15.5% על מה הבדיקות הללו מעידות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אני מניח שכל הבדיקות האחרות תקינות ולכן לא ציינת אותם אני מניח שאין מחלות רקע או מחלות חריפות כיוון שלא צויין הממציאים הם הפרעה קלה בתפקוד הכלייתי ורמת ברזל נמוכה. ראוי לחזור לרופא הילדים ולשקול טיפול בברזל. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)