רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
פרופ' אתי גרנות פרופ' אתי גרנות
יועצת – על ברפואת ילדים בשרותי בריאות כללית מחוז... קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • מוטציה JAK2
  • בני
  • 18/07/2017 09:31
  • לויקופניה- כתוצאה מחיסון מודאגת ביותר
  • נטלי
  • 17/07/2017 10:26
  • שלום רב דר לוין הבת שלי קיבלה חיסון MMMRV ביום שלישי לאחר 8 ימים החל חום של 38.3 במשך 3 ימים שהגיע עד 39 , עם כאב גרון, כאב בטן, חולשה, כאב ראש, פריחה בחלק מאיברי הגוף, חיוורון, , לקחתי אותה למיון ושם נמצא בבדיקות : הגדלת בלוטות לימפה 2 סמ, לויקופניה : WBC 3.6 NEUT 1.4 PLT 158 CRP 6.5 פריחות בצוואר, רגל אחת שהופיעו ונעלמו כבר. כעת 3 ימים ללא חום, מרגישה סביר 1. האם ראית מצב כזה לאחר החיסון הספציפי? 2. האם היית ממשיך בירור? 3. האם ייתכן שחטפה משהו וירלי בגלל כל 4 המחלות הוירליות שמוזרקות בחיסון? 4. איך אפשר לדעת על סמך הבדיקות אם מדובר בתגובה לחיסון או שמדובר במחלה וירלית אחרת? 5. האם זה מעיד שהמערכת החיסונית שלה רגישה יותר כי פיתחה תגובה? לציין שרק היא הגיבה כך ..הלכה עם עוד חברות לעשות את החיסון אני מפחדת לתת לה מנה שנייה (לא קיבלה כשהייתה קטנה )בגלל מה שקרה 6. האם הירידה בכדוריות דם הלבנות מעידות שאין לה הגנה חיסונית כרגע? היא חשופה ובסיכון לחלות בכל וירוס או חיידק? שואלת כי אנו אמורים לצאת לנופש ולא רוצה לסכן אותה 7. האם זה מצב פרמננטי או שזה יכול לחלוף? האם צריך לעשות בירור? 8.האם צריך לחזור על הבדיקות דם ? מתי היית ממליץ לחזור עליהן? 9. האם אפשר להתנהל כרגיל? 10.היית ממשיך לעשות בירור אחר למחלת CMV או EBV? תודה וסליחה על עומס השאלות אני מאוד מאוד מודאגת בכבוד רב נטלי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Crp אצל פעוטה בת 1.7
  • שני
  • 17/07/2017 08:41
  • שלום רב, לביתי בוצעה בדיקת דם בה נמצא המוגלובין מעט נמוך , וcrp 0.7. לא יודעת אם זה חשוב אתמול (היום בו ביצעה את הבדיקה) היה לה עצירות והיום שילשלה. לא הייתה בתום לפני הבדיקה.. האם הcrp מצביע על בעיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלוטת לימפה מוגדלת מאחורי הראש
  • ליאור
  • 16/07/2017 20:17
  • שלום, בני בן 3.5 ומגיל חצי שנה לערך יש לו מאחורי הראש למטה, לכיוון הצוואר, בלוטת לימפה מוגדלת בצד ימין. בצד שמאל היא קטנה יותר. היינו לפני שנתיים אצל רופאת המשפחה, ביצעו בדיקות דם והיא אמרה לנו שזו בלוטת לימפה והיא בולטת יותר כי זה המבנה שלו ושאין לילדים שומן אז מרגישים זאת יותר. אתמול במקרה קילחתי אותו ושוב ממש הרגשתי את הבלוטה הזאת. מיששתי את ילדי השני ולו אין שום דבר. דבר נוסף שמפחיד אותי שהוא תמיד מאוד מזיע בלילה גם בקיץ וגם בחורף וזה בד"כ קשור לדברים פחות סימפטיים. האם כדאי להתעקש על אולטרסאונד? אנחנו ממש בלחץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפיחות מאחורי האוזן
  • Joys
  • 06/07/2017 19:11
  • בתי בת 14.5 הרגישה אתמול נפיחות מאחרי האוזן עם כאב כשלוחצים. מיד לקחתי לרופא ששאל אם יש לה עקיצות, או כאב אוזניים או הצטננות.. דבר שלא היה לה. היום בבוקר עשיני בדיקות דם תוצאות ראשונות lymphocites% 53.1 . neutrophils % = 37.4 המספרים המוחלטים # בגדר הנורמה. אני עדיין בלחץ ואודה על תשובתך. היא טוענת שמרגישה לאחרונה פצעים בקרקפת ( אולי שלושה פצעים)..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ממליץ לחזור לרופא הילדים , הסביר ביותר שזיהום בעור עקב הפצעים הללו בקרקפת גם לזיהום בבלוטות למפה יתכן וצריך טיפול אנטיביוטי? בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפיחות מאחורי האוזן
  • Joys
  • 09/07/2017 07:17
  • ניוטרפילים
  • מענין
  • 05/07/2017 17:23
  • שלום, תינוק בן 4 חודשים ( נולד פג שבוע 30) שבוע שעבר שיעול וצינון חזק ביצענו ספרת דם לבקשת הרופא כל הבדיקה הייתה בטווח הנורמה פרק ל שני ערכים, מאוד מדאיגים: Lym - 88.4 Neut.ads- 0.4 הרופא אמר כי מדובר במחלה ויראלית. האם זה נכון? האם יש מקום לפנות להמטלןג ילדים? בהקדם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום זה בהחלט מספר נוטרופילים נמוך נכון לחזור על ספירת הדם לאחר מספר ימים ובמידה וזה לא מתאושש להגיע ליעוץ ע"י המטולוג ילדים בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוטרפילים
  • מעיין
  • 09/07/2017 07:25
  • שלום, תודה רבה על התשובה. ביום חמישי, ביצענו ספירת דם נוספת ( אציין כי הרגיש יותר טוב אבל עדיין היה מצונן, ללא שיעול) נוטר פילים עלו ל 600 ( היו 400 ) ליפוציטים 79 אחוז והטייסות ( plt) היו 510 - בספירה שעשינו לפני שבוע היו בטווח הנורמה. כל יתר המדדים תקינים הרופא ביקש כי בעוד מספר ימים נבצע שוב בדיקת דם ( עוד כשבוע אני צפויה לבצע לו חיסונית של גיל 4 חודשים) שאלתי היא כזו, האם ניתן לראות שיפור בספירה? האם יש מקום לבצע ספירת דם נוספות ( פעם שלישית שדוקרים אותו...) או על סמך הנתונים האלו כבר להגיע לייעוץ אצל המוטלוג... בנוסף, במידה ובספירה עדיין הנוטרפילים יהיו בין 500 ל 1000 , יש מקום לבצע את החיסונים אן לחכות.. תןדה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוטרפילים
  • מעין
  • 09/07/2017 07:19
  • תודה רבה דר על התשובה, ביצענו ביום חמישי האחרון ספירת שם נוספות. נוטרופלים עלו ל 600 לימפוציטים 79 אחוז והטיסות ( בספירה הקודמות היו בנורמה) עלו ל 510. הרופא ביקש כי נבצע עוד ספירה בעוד כמה ימים , האם יש מקום לבצע עוד ספירה או כבר עכשיו להגיע לייעוץ. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחלה אוטואמונית
  • מורן
  • 06/07/2017 18:13
  • שלום. בני בן 12 חלה לפני שנה במחלה אוטואמונית שלא ידוע מהי. היו לו טרומבוציטים מאוד נמוכים וגם נויטרופילים נמוכים מאוד. היה מאושפז וקיבל את כל הטיפולים המתאימים. רק לאחר מתן כדורים הוא התייצב לאט לאט ומאז כל הזמן במעקבים אבל הכל בסדר. שאלתי היא: האם מצב זה יכול לחזור? (בגיל 9 חודשים חלה ב itp)...תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב אני מתקשה לענות ספציפית לגבי המחלה של הבן שלך כיוון שחסר לי נתונים רבים כתשובה כללית בהחלט למחלות אוטואימוניות יש מהלך גלי כלומות תקופות של הפוגה ולאחר מכן חזרת מחלה ולכן חשוב מאד להיות במעגב כם כאשר נדמה שהמחלה בשליטה בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחלה אוטואומנית
  • מורן
  • 09/07/2017 14:26
  • ספירת דם- טסיות
  • עופר
  • 09/07/2017 11:49
  • אודה לתשובה ד"ר
  • עופר
  • 12/07/2017 21:10
  • שלום אני מתקשה מאד לתת תשובה ללא הכרת המקרה באופן יותר רחב ומלא בכל מקרה לאור הערכים הגבוליים ממליץ לחזור עליהם בעוד שבועיים ובמידה ונמוך לפנות לבירור המטולוגי דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Kappa גבוה
  • בר
  • 11/07/2017 20:20
  • בוקר טוב, רציתי לשאול משהו, אני בת 23 השבועות האחרונים אני חשה בעייפות שמלוות בתשישות שמקשה עלי ממש לתפקד, בחילות חום עד 37.5 ולחצים בברכיים. ניגשתי אל הרופאה משפחה ששלחה אותי לעשות בדיקות בחשד למחלת הנשיקה. בינתיים כל הוירוסים יצאו שליליים ולא הגיעו כל התוצאות אהל היום הגיעה תוצאה של משהו שמקרא kappa flc b שיצא קצת גבוה 26.3 אני קצת לחוצה ורציתי לדעת אם זה אומר משהו או שהערך סתם טיפה יותר גבוה.. אשמח למענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכן הבדיקה מעט מוגברת למצב כזה יש אבחנה מבדלת וחשוב להבין אותו ראשית הייתי חוזר על הבדיקה ובמידה ואכן מוגבר לפנות להמטולוג לבירור בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בצענו בדיקת דם לבן ו-AMYLASE גבוה=128
  • ציונה גריגיאק
  • 10/07/2017 12:15
  • יש סיבור רבות לעמילז מוגבר חלקת קשורות ללבלב חלקן לבלוטות רוק ומצבים מעבדתיים מיוחדים ממליץ לחזור על הבדיקה ובמידה ועיקרבי לפנות לרופא גסטרו דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Pt sec גבוה
  • רוני
  • 09/07/2017 15:12
  • שלום רב. אני בת 42 עקב שני שטפי דם, שלא זכורה לי חבלה עשיתי בדיקות דם 1. ספירת דם תקינה כולל plt Plt=238 הטווח 150-450 2. בבדיקות קרישיות הכל תקין חוץ מה Pt sec Pt-inr 1.11 טווח 0.78-1.20 בנורמה Pt- sec 13.3 טווח 9-13 מעל הנורמה Pt% 82 טווח 70-100 בנורמה Aptt-sec 30.8 טווח 25-40 בנורמה Fibrinogen 317 טווח 150-450 בנורמה האם ה pt-sec שחורג מהנורמה מצביע על בעיית קרישות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום PT מאורך הוא בדיקה אחת מתוך מספר בדיקות סקר למערכת הקרישה לאור שטפי הדם ללא חבלה אני ממליץ על בירור המטולוגי ללא קשר לבדיקות ששלחת דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגביי ויטמין d
  • קובי
  • 03/07/2017 16:43
  • שלום וברכה אני קובי בן 35 ...בבדיקת דם האחרונה שעשיתי יצא לי הערך של ויטמין די -26.10 ng/ml שהערכים בטבלה מופיעים בין 30 ל40 ... יש לציין שאני יחסית די הרבה בשמש ..ואוכל המון דברי חלב . האם זהו מחסור רציני והאם כדאי לקחת תוסף?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום זה לא ממש נושא הפורום , כזכור מדובר בבעיות דם של ילדים בכל מקרה חסר של ויטמין D מאד מאד שכיח גם באנשים שנמצאים בשמש בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליציטמיה בבחור צעיר
  • יוסי
  • 29/06/2017 12:27
  • שלום ד"ר, בחור בן 21 ,לא מעשן, עם הנתונים הבאים : WBC 9.3 RBC 5.09 Hemoglobin 16.8 Hematocrit 47.9% MCV 95 האם מעיד על קיומה של פוליציטמיה בהווה או בעתיד ? האם יש נטייה למחלה זו? האם פוליציטמיה היא מחלה גנטית\תורשתית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליציטמיה בבחור צעיר
  • יוסי
  • 30/06/2017 18:54
  • שלום יש מצבים של פגם/ שינוי גנטי במערכת המבקרת/ מאזנת את יצור הדם מצב היכול להביא ליעור דם מוגבר ויכול לעבור מדור לדור אין לי את כל הנתונים הנדרשים אבל נראה לי שזה ממש לא המצב אצלך דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אזונפיליה לילד בן שנה
  • בר
  • 30/06/2017 14:47
  • בני בן שנה עשינו לו בדיקת דם של7שה פעמים..פעם ראשונה 22.8 אזונפילים פעם שניה בהפרש של שבועיים 26.4 ופעם שלישית אחרי שלושה ימים 29.6..לימפוציטים 3.71 אחריי זה 3.22 וגם מונוציטים 0.58 אחרי זה 0.5 נמוך מאוד..עשינו בדיקה לפרזיתים יצא שלילי...אני כבר עטבדת עצות מאוד דואגת ..תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אני ממש לא ושב שצריך להיות אובד עיצות במצב כזה יתכנו אפשריות רבות רובן מאד קלות ולא מדאיגות הטוב ביותר להגיע ליעוץ ע"י המטולוג ילדים אשר יתן לכם תוכנית בירור ובהתאם טיפול מתאימה רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספרוציטוזיס
  • חן
  • 23/06/2017 13:54
  • שלום רב תינוקת בת חודש עם המוגלובין 8.1. זוהתה צהבת ביממה הראשונה ללידתה.עכשיו בילירובין 9.3 ברקע המשפחתי אמא וסבתא עם ספרוציטוזיס. האם המוגלובין ברמה נמוכה נמוך יכול להעיד בוודאות על ספרוציטוזיס? אילו בדיקות עוד כדאי לבצע? למה צריך להיות עירניים? האם כדאי להתחיל לתת משהו? (ברזל חומצה פולית B12) תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מדובר במחלה המטולוגית משמעותית במיוחד בשנה הראשונה המוגלובין 8 זו רמה נמוכה יחסית עבור תינוק בין חודש ! המלצתי היא חד משמעית מעקב המטולוג ילדים באופן צמוד וסדור דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספרוציטוזיס
  • חן
  • 25/06/2017 07:18
  • תודה על התשובה המהירה! מדוע היא משמעותית ככ בשנה הראשונה? בגלל ההתפתחות שיכולה להתעכב? האם יש לך המלצה על המטולוג טוב מאיזור הדרום שמבין במחלה וכדאי להיות אצלו במעקב? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המוגלובין גבוה- בירור
  • RON
  • 24/06/2017 21:51
  • שלום ד"ר, אני בחור בן 21 ואלו התוצאות שקיבלתי בבדיקות הדם- אציין כי סבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 50 . WBC 9 RBC 5.06 Hemoglobin 16.4 Hematocrit 47.6% MCV 94 MCH 32.4 MCHC 34.5 האם ההמוגלובין שלי גבוה ויש חשש לפוליציטמיה ? האם התוצאות תקינות לבחור בגיל 21 ? האם בד"כ הרמות עולות בעתיד ? סבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 50 -האם רואים את הסימנים אצלי? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המוגלובין גבוה
  • RON
  • 27/06/2017 09:17
  • אני לא מעשן, בן 21 קראתי שפוליציתמיה מאובחנת בגילאים מבוגרים יותר השאלה אם ההמוגלובין שלי היום עומד על 16.4 זה בקלות יכול לחצות את ה-17 בעתיד עם עליית הגיל. זאת באמת המגמה מהניסיון שלך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח בדיקת דם
  • אורית
  • 20/06/2017 19:07
  • שלום זה ערך גבוה יחסית לאדם בריא בן 33 האם היתה מחלה חריפה אז? האם יש סיבה לחשוב על בעיה דלקתית? במידה והתשובה שלילית יש מקום למעקב המטולוגי דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם - גיל 9 חודשים
  • סיון
  • 11/06/2017 11:17
  • שלום מעצם הגדרתם ערכים חריגים הם אינם תקינים האם מדובר בספירה שיגרתית או במצב של חולי במידה וזאת ספירה שיגרתית ממליץ לחזור על הספירה בטווח של 2-3 חודשים ובמידה ואיאוזונופילים מוגברים לבצע בירור ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Eos
  • סיוון
  • 18/06/2017 08:16
  • בדיקות דם כלליות - גיל 5
  • סיון
  • 11/06/2017 11:24
  • שלום, לאחרונה בתי סובלת בחודשים האחרונים מכאבי בטן. בחודש דצמבר אף הגענו למיון בעקבות כאבי בטן עזים והקאות וחשד לאפנדציט - חשד שנשלל. בבדיקות שעשו לה במיון צוין כי בדיקות המעבדה תקינות למעט CRP מעט מוגבר ובאולטראסאונד הודגמו בלוטות מזנטריאליות מוגדלות. המליצו על המשך מעקב רופא מטפל. לפני כשבועיים שוב התקף של כאבי בטן, הקיאה ושלשלה. אני ממש מודאגת וביקשתי מרופא המשפחה בדיקות מקיפות, ומהתשובות שהגיעו עד כה, הכל בטווח הנורמה מלבד: BILIRUBIN-DIRECT - 0.09 ALK.PHOSPHATASE - 317. האם תקין? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בדיקות הדם הנ"ל אינן מדאיגות כלל זה לצערי לא הופך את בעיית כאבי הבטן לפשוטה יותר להערכתי יש מקום ליעוץ של רופא גסטרו ילדים דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)