רופאים בתחום
פרופ' בן-ציון גרטי פרופ' בן-ציון גרטי
מומחה באימונולוגיה פדיאטרית קרא עוד
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אנמיה בתינוק בן שנה
  • שלי
  • 17/05/2017 22:27
  • שלום. לבני יש אנמיה קלה 10.3 המוגלובין לאחר טיפול של 3 חודשים ב18 טיפות ברזל של טיפטיפות כל יום. עכשיו מקבל ברזל אחר בסירופ אך הוא מקיא אותו ולא מוכן לבלוע. מב עלינו לעשות? שמענו מרופא אחד להוסיף לברזל חומצה פולית ולהמשיך ויטמין די. לא הבנו את הקשר רופא אחר אמר להמשיך טיפטיפות לעוד 3 חודשים. מה עלינו לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת CT חזה בן 55 מעשן
  • בן 55
  • 14/05/2017 14:58
  • אציין התחילו כאבים בשחמה לפני 3 חודשים ולפני חודש וחצי התנפחה בלוטת הלימפה בבית שחי. הבדקות דם תקינות לגמרי. ממצאים: הודגמו קישריות לימפה סופראקלוויקולריות מוגדלות דו"צ, הגדולה מימין בגודל 1.7 על 1 ס"מ במישור קורונלי. קישריות לימפה מרובות מוגדלות עד 2 ס"מ בחלקם מתמזגות בכול התחנות של המיצר ובשערי הריאות דו"צ. קישריות לימפה מוגדלות עד 1.6 ס"מ בבית השחי משמאל עם טישטוש שומן סביבם. כלי הדם הגדולים מודגמים בצורה תקינה. הלב בגודל תקין. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. אין עדות לתפליט פלאורלי. הודגמו הצללות בצורת כוורת דבש עם הצלות בצורת GGO סביבם תת פליורלי באספקט דקמי של אונות עליונות ובאספקט אחורי של אונות עליונות. פרט לכך הצללות פוקליות בצורת GGO ו-bud in eert ומוקדים זעירים מפושטים על פני שתי הריאות. באונה עליונה משמאל הצללה פוקלית תת פליורלי עם התבהרות בתוכה בעלת גבולות משונצים בקוטר 1.1 ס"מ.)417/112( באונה תחתונה מימין הודגם מוקד סולידי בעל גבולות לובולריים בקוטר 0.9 ס"מ )417/186( בנוסף לכך מוקד ב-0.4 LMR ס"מ, ו-0.3 ס"מ ב-LUR. בבטן העליונה: אדרנלים מגושמים ומעובים במידה נכרת דו"צ. קשריות לימפה רטרופריטוניאליות בקוטר עד 1 ס"מ. קשריות לימפה בשער הכבד בקוטר עד 1.2 ס"מ. כליות נסרקו חלקי. בקוטר עליון של כליה שמאלית הודגמו שני נגעים היפודנסיים בקוטר עד 1.5 ס"ם - יתכן ציסטות. לקורלציה עם בדיקת US בחלונות עצם: הודגם הרס גרמי עם תוספת רקמה רכה מסביב של צלע 2 וזיז הרוחבי 2C משמאל. נגע ליטי עם פריצת קורטקס בקוטר כ-1.2 ס"מ באספקט אחורי משמאל של גוף החוליה 3D נגע ליטי בקוטר כ-1.2 ס"מ בגוף החוליה 11D רושם של נגעים ליטים זעירים בצלעות דו"צ. סיכום: לימפהדנופתיה נכרת מדיאסטינלית, הילרית ובבית השחי משמאל. להמשך בירור המטולוגי. שינויים פיברותיים באונות עליונות דו"צ. הצללות פוקליות בצורת GGO ו-bud in eert ומוקדים ריאתיים בשתי הריאות כמתואר. מומלץ ייעוץ רופא ריאות והמשך בירור. מוקד ריאתי ב-LLR - להמשך בירור. נגעים הרסניים גרמיים בצלעות וחוליות של ע"ש גבי - להמשך בירור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת CT חזה
  • חוששת :/
  • 14/05/2017 14:44
  • דר' שלום רב, בעלי סבל מכאבים בשחמה כשלושה חודשים, עבר לפני מספר ימים בדיקת סי טי של החזה והתמונה לא ככ טובה. (בן 55, מעשן, בריא בדרכ, מתאמן, בדיקות דם תקינות לחלוטין ). הרופא הפנה למיון דחוף אך הוא מסרב כי אנחנו אמורים לטוס ביום חמישי לחול (עד יום שני) ורק אז הוא רוצה להתאשפז. להלן ממצאי הבדיקה : (קצת ארוך מתנצלת) הודגמו קישריות לימפה סופראקלוויקולריות מוגדלות דו"צ, הגדולה מימין בגודל 1.7 על 1 ס"מ במישור קורונלי. קישריות לימפה מרובות מוגדלות עד 2 ס"מ בחלקם מתמזגות בכול התחנות של המיצר ובשערי הריאות דו"צ. קישריות לימפה מוגדלות עד 1.6 ס"מ בבית השחי משמאל עם טישטוש שומן סביבם. כלי הדם הגדולים מודגמים בצורה תקינה. הלב בגודל תקין. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. אין עדות לתפליט פלאורלי. הודגמו הצללות בצורת כוורת דבש עם הצלות בצורת GGO סביבם תת פליורלי באספקט דקמי של אונות עליונות ובאספקט אחורי של אונות עליונות. פרט לכך הצללות פוקליות בצורת GGO ו-bud in eert ומוקדים זעירים מפושטים על פני שתי הריאות. באונה עליונה משמאל הצללה פוקלית תת פליורלי עם התבהרות בתוכה בעלת גבולות משונצים בקוטר 1.1 ס"מ.)417/112( באונה תחתונה מימין הודגם מוקד סולידי בעל גבולות לובולריים בקוטר 0.9 ס"מ )417/186( בנוסף לכך מוקד ב-0.4 LMR ס"מ, ו-0.3 ס"מ ב-LUR. בבטן העליונה: אדרנלים מגושמים ומעובים במידה נכרת דו"צ. קשריות לימפה רטרופריטוניאליות בקוטר עד 1 ס"מ. קשריות לימפה בשער הכבד בקוטר עד 1.2 ס"מ. כליות נסרקו חלקי. בקוטר עליון של כליה שמאלית הודגמו שני נגעים היפודנסיים בקוטר עד 1.5 ס"ם - יתכן ציסטות. לקורלציה עם בדיקת US בחלונות עצם: הודגם הרס גרמי עם תוספת רקמה רכה מסביב של צלע 2 וזיז הרוחבי 2C משמאל. נגע ליטי עם פריצת קורטקס בקוטר כ-1.2 ס"מ באספקט אחורי משמאל של גוף החוליה 3D נגע ליטי בקוטר כ-1.2 ס"מ בגוף החוליה 11D רושם של נגעים ליטים זעירים בצלעות דו"צ. סיכום: לימפהדנופתיה נכרת מדיאסטינלית, הילרית ובבית השחי משמאל. להמשך בירור המטולוגי. שינויים פיברותיים באונות עליונות דו"צ. הצללות פוקליות בצורת GGO ו-bud in eert ומוקדים ריאתיים בשתי הריאות כמתואר. מומלץ ייעוץ רופא ריאות והמשך בירור. מוקד ריאתי ב-LLR - להמשך בירור. נגעים הרסניים גרמיים בצלעות וחוליות של ע"ש גבי - להמשך בירור. אשמח אם תוכל לתת לי קצת בהבר על תוצאות הבדיקה. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרישיות יתר לפני ניתוח
  • ליטל
  • 12/05/2017 06:29
  • שלום, ביתי בת השנתיים צפויה לעבור ניתוח להסרת שקדים ופוליפים. עשינו לה בדיקות קרישיות ויצא PPT מוארך, PT תקין ו INR תקין(1). הרופא ביקש שנחזור על הבדיקות ואכן הפעם PPT יצא תקין וכך גם כל השאר (INR 0.9.) למרות זאת עוד לפני הלכנו להמוטולוג שהמליץ לעשות בדיקת פקטורים ועשינו ויצא פקטור 12 קצת נמוך 56 לעומת מינימום 60 ואילו פקטור 8 יצא גבוה 221 במקום 165 מקסימום. השאלה איך קודם כל יכול להיות שפעם בדיקת קרישיות יוצאת לא תקינה ואז תקינה ובנוסף אם הבדיקות הקרישויות הכלליות תקינות איך יש בעיה בפקטורים. והכי חשוב האם מסוכן לעבור את הניתוח לנוכח התוצאות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ככלל לפני ניתוח שכזה המטרה המרכזית היא לאתר חסרים במערכת הקרישה , חסרים אשר הם בדרך כלל מולדים ועלולים לגרום לדמם רב/ חריג בזמן הניתוח או לאחר הניתוח בדרך כלל בעיות כאילו הם קבועות ולכן גם בדיקות הדם הם יציבות במצבים אילו (במידה ויש משהו לא תקין הוא לא תקין בבדיקות חוזרות) אין ביכולתי לענות לגבי הסיכון בניתוח בלי להכיר את המקרה באופו מעמיק ואני ממליץ שתשלךימו את היעוץ ע"י ההמטולוג שבדקת אתכם בעבר והפנה לבדיקות בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימנים כחולים
  • מאי
  • 08/05/2017 14:50
  • שלום רב ד"ר לבני מופיעים במצבים שמקבל מכה קטנה יש סימן כחול ולעיתים גם ספונטני לחלוטין בלי לקבל מכה יכול להופיע בכל חלקי גוף וזו לא תופעה חדשה . עשיתי בדיקות דם לפני כ3-4 חודשים הרופא טוענת שהן תקינות עשינו גם בדיקת קרישת דם דרך הוריד והיה תקין אני מוטרדת כי בזמן האחרון דימם פעמיים מהאף האם יש עוד משהו שעליי לבדוק ? אני עדיין לא רגועה .תודה ד"ר אימא לחוצה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב את ממש צודקת ולא סתם לחוצה סימנים כאילו מחייבים בירור לשלילת בעיה במערכת הקרישה, אני מבין שבירור ראשוני ע"י רופאת הילדים סוכם כתקין אולם זה ממש לא סוף הסיפור חשוב מאד שתגיעו ליעוץ עם המטולוג ילדים בכדי להעמיק את הבדיקה והבירור בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לשאלה ברשותך
  • מאי
  • 10/05/2017 08:41
  • קודם כל תודה על התייחסותך הייתי צריכה לציין שהיינו אצל רופא מומחה המטולוגיה ילדים והוא אמר שאולי יש חוסר בפקטור ונתן לי לעשות לו שוב בדירה דרך הוריד ,לא עשיתי מכיוון שפעם ראשונה הייתה לו מאוד טראומטית מהוריד ממש האם עליי לחזור ולבקש שוב את ההפניה לבדיקה זו? והאם זה אתה מתכוון"להעמיק בירור" ? סליחה על האורך הייתי חייבת לציין זאת. תודה רבה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בירור קרישה מעמיק יותר כולל מספר בדיקות דם לא יודע מה היעוץ שקיבלתם והאם זה כולל את כל הבדיקות הנדרשות בכל מקרה חשוב להתקדם בבדיקות בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם לתינוקות בת 11 חודשים
  • שמואל
  • 09/05/2017 21:52
  • תוצאות בדיקה
  • אילי
  • 09/05/2017 14:42
  • עשיתי א.ס. בטן עליונה (כולל כליות) הכל היה בסדר הכבד אינו מוגדל, במרקם אקוגני היכול להתאים להסננה שומנית קלה. כיס המרה תקין, ללא אבנים. דרכי המרכה אינן מורחבות. החול בגודל ומרקם תקין. הלבלב הודגם בגודל ובמבנה תקינים. הכליות בגודל ובמבנה תקינים. ללא עדות להידרונפרוזיס, גושים או אבנים. למעט מה שלא הבנתי ברטרופריטונאום הודגמה קרית למיפה מוגלת 1*2.7 ס"מ. האוארטה הבטנית אינה מורחבת ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן קצת חוששת מה זה אומר אציין כי היה לי כאב קל בצד ימין בבטן - ואני בת 65 - אודה לתשובתכם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות מה אומר?
  • מורן
  • 04/05/2017 10:04
  • תוצאה C-REACTIVE PROTEIN mg/dl <0.07 IgG mg/dl 681 IgM mg/dl 27 IgA mg/dl 211 WBC K/ul 4 RBC M/ul 5.09 HB g/dl 15.9 HCT % 49.7 MCH pg 31.2 MCHC g/dl 32 RDW % 12.7 MCV fL 97.6 NEUT% % 44.8 LYM% % 45.8 MONO% % 5.1 EOS % % 2.5 BASO % % 0.3 LUC% % 1.5 NEUT.abs K/ul 1.8 LYMP.abs K/ul 1.8 MONO.abs K/ul 0.2 EOS.abs K/ul 0.1 BASO abs K/ul 0 LUC abs 0.1 MACRO% 2.6 MICRO % 0.2 HYPER% 0.1 HYPO % 5.2 MICRO%/HYPO% 0 PLT K/ul 108 MPV fL 11.6 RETICULOCYTES COUNT% % 0.6 RETICUL. COUNT abs K/ul 33.2 CHr pg 32

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בדיקות אינן עומדות בפני עצמן יש משמעות רבה מי החולה (גיל, מין, בעיות רקע, תרופות) ומדוע בוצעו הבדיקות כך שקשה לי מאד מאד להתיחס לבדיקה בכל מקרה אני חייב לציין מספר טסיות נמוך ביחס לנורמה (האם ממצא חדש?) אשמח ליותר נתונים רפואיים דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם לתינוקת בת 9 חודשים
  • אורטל2910
  • 24/04/2017 20:42
  • ד״ר שלום, ביצעתי לבתי בדיקת דם שיגרתית בגיל 9 חודשים קיבלתי את התוצאות של הנויטרפילים שהדאיגו אותי להלן שתי התוצאות שהן לא בטווח הנורמה: NEUT%-19.6 NEUT.abs-1.4 מה הסיבה לכך? מה עלינו לעשות? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם לתינוקת בת 9 חודשים
  • אורטל
  • 08/05/2017 12:07
  • מחזור ברזל
  • יעל
  • 27/04/2017 18:39
  • שלום, אם הברזל עובר מיחזור בגוף אז איך יתכן שאדם כל פעם אנמי ממחסור בברזל? האם יתכן פגם בתהליך המחזור? כי בד"כ באנמיה המוליטית ההמוגלובין יורד מהר. אז האם במחסור מברזל ההמוגלובין יכול להיות תקין או לרדת לאט וכיצד זה מתקשר לכך שאומרם שיש ירידה בברזל בהנחה שהספיגה תקינה זה רק מאיבוד דם? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניסוח מחדש.
  • יעל
  • 30/04/2017 19:15
  • אני יודעת שקודם מאגרי הברזל מתרוקנים ורק אז ההמוגלובין יורד. ושמחסור בברזל בהנחה שזו לא בעיה של ספיגה / חיידק אז זה נגרם מאיבוד דם. ולפי ההנחות הללו: אנשים עם המוגלובין 8 או 6 זה כי איבדו דם? לחלופין, מי שההמגלובין נשאר תקין רק אין ברזל כלומר אפס פריטין, ברזל 25 זה גם מאיבוד דם או רק איבוד ברזל? ההנחה שלי שאם זה איבוד דם אז גם המדד של ההמוגלוהין יורד מהר ל-8 6? או שזו טעות לחשוב כך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על הסבלנות
  • יעל
  • 04/05/2017 00:36
  • הגדרת מחזור דם
  • בת כיתת י"ב
  • 02/05/2017 17:05
  • שלום ד"ק, אני בת כיתת 12, ואני רוצה לשאול אותך על שאלה לא ידעתי מהי תשובתה, חיפשתי באתרי אינטרנט ואין תוצאות: מהו מחזור דם שערי(פורטלי)? 1. מחזור בו הצינור הנכנס וגם הצינור היוצא הוא וריד. 2. מחזור בו גם הצינור הנכנס וגם הצינור היוצא הוא עורק. 3. מחזור בו הצינור היוצא הוא עורק והצינור הנכנס הוא וריד. 4. מחזור שבו אין מערכת קפילרית(נימית). בבקשה תגיב איזה מן הארבע תשובות הינה הנכונה. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום זה ממש לא מטרת הפורום הזה בכל מקרה המערכת הפורטלית היא מערכת מיוחדת מאד שמזרימה את הדם שמנקז את מערכת העיכול (וכל מה שנספג ממנה) לכבד בכדי לעבר "סינון בעיקר כימי" בכבד לאחר שהדם הזה שהגיע לכבד בוריד הפורטלי הוא ממשיך מהכבד בכלי ורידי אחר. כלומר זרימה מוריד לוריד בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • שאיננו יודע לשאול :)
  • 10/04/2017 13:12
  • שלום וחג שמח. האם במצב שיש מחסור בברזל ופריטין דבר שחוזר ונשנה אבל ההמוגלובין פחות או יותר תקין ולא יורד משמעותית למשל המוגלובין 12 ופריטין אפס. מה יכולה להיות הסיבה? בהנחה שהספיגה תקינה וגם בדיקת גסטרו תקינה ואין צילאק או אליקובקטר. וגם דימום ווסתי תקין נבדק ע"י גניקולוג. האם יתכן וזו בעיה המטולוגית? או שמחסור בברזל בפני עצמו איננה בעיה המטולוגית? יש לציין שקיבלתי ונופר לוריד ואני פחות משנה ושוב בעיה של חוסר. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום חסר ברדל היא בחלט בעיה רפואית שחשוב לאבחן ולטפל, גם כאשר ההמוגלובין תקין עדין חייבים להבין את הסיבה ולמניעה את התמשכות התופעה חשוב להבין שברזל נדרש לתהליכים רבים בגוף ולא רק ליצור ההמוגלובין. אחת הדוגאות הבולטות לכך היא חסר ברזל גורם לנזק למוח המתפתח של תינוקות וילדים קטנים המלצתי לחזור להמטולוג שלך להעמיק את הבירור ובמקביל לחזור על טיפול בברזל בעירוי בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ד"ר
  • זה שאינו יודע לשאול
  • 27/04/2017 18:29
  • את הברזל לווריד קיבלתי אחרי תחנונים מרופא המשפחה. וכמו שכתבתי ההמוגלובין לא יורד קיצוני כך שלא נוטים לתת ברזל לווריד. יש לציין שבכל פעם שיש ירידה של ברזל זה גורם לי לתופעות קשת של חולשה עייפות קיצונית סחרחורת ועצבנות גם בעבר שהייתי כך, התעלפתי, קוצר נשימה חולשה תופעות אלו יותר גרועות מתחושת העייפות. זה פוגם לי בעבודה כבר העירו לי בעבודה האם יש י בעיית קשב וריכוז? ביכולת נהיגה ובחיי היום יום אני פשוט מרוחה ולא עושה פעילות מעבר ללצאת לעבודה אני גם הופכת להיות מאוד עצבנית אולי מהתיסכול והעייפות. הרופא לא רצתה לשלוח אותי להמטולוג. כל הזמן אומרים לי לקחת כדורים אבל זה קשה לקחת. שאלתי: מהם הקריטריונים למתן עירוי? למה כל כך מתקמצנים על זה? איך אוכל לבקש מהרופא שיאפשר לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ורק משהו אחרון...
  • זה שאינו יודע...
  • 30/04/2017 18:49
  • תודה רבה. אבל גם להמטולוג רופא המשפחה לא רוצה לתת הפניה. הוא אמר לי כי זה לא אנמיה המוליטית. האם אני זכאית לדרוש הפניה או שזה רק במקרים מיוחדים מפנים? ושוב תודה על הכל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חוסר ברזל חמור
  • מורן
  • 18/04/2017 15:50
  • שלום רב, רציתי לברר בנוגע לאנמיה מחוסר ברזל - לנערה בת 17 - עם מוגלובין נמוך - ערכים 6 . תופעה זו נמשכה במשך שנתיים בלי ידיעה עד לבדיקות דם . רציתי לדעת - אם יש קשר בין חוסר הברזל לעיכוב הגדילה וחוסר התפתחות ? בנוסף האם יש קשר בין חוסר ברזל - ללימודים ? אשמח לפירוט בנוגע לתופעות הנלוות . ומה יש לעשות בנידון . תודה יום טוב!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בהחלט ירידה בהמוגלובין עד ערך של 6 היא חמורה ויכולה להביא לתופעות רבות חולשה קיצונית, עיפות נטייה להתעלפיות חוסר יכולת לבצע מאמץ גופני פגיעה בגדילה והתפתחות ועוד חשוב להגיע לטיפול רפואי בהקדם רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בקשר ללימודים
  • אורחת
  • 27/04/2017 18:33
  • בהחלט יש קשר. אני למשל הייתי עם שני תארים בהצטיינות וכשהתחלתי לעשות את התואר הנוסף הייתי בלי ריכוז עייפה ומתקשה לשבת וללמוד חשבתי שזה כי אולי אני כבר עייפה מלימודים מעמיסה על המוח. או שאולי התחום החדש לא מעניין? הפסקתי את הלימודים ואז כמו ביתך ביצעתי בדיקה ונמצאתי אנמית. התחלתי לעבוד ואז ראיתי שגם בעבודה אני עושה טעיות מחוסר תשומת לב וכו'.. אחרי מתן ברזל לווריד ביצועיי השתפרו להפליא. אכן ברזל משפיע על הריכוז ויכולת הלמידה והזיכרון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריחה
  • איציק
  • 24/04/2017 20:35
  • מדי פעם בשנים האחרונות מופיעה אצלי פריחה שנעלמת אחרי יום יומיים בבטן או ברגליים, הרופא מניח שזאת אלרגיה. בנוסף יש לי מתחת לעין ימין פריחה אדומה כמעט שנה שלא כואבת או מגרדת ובקושי נראית. קראתי את הכתבה וקצת נלחצתי יכול להיות שזה סימפטום? היה לי בעבר מין לא מוגן..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודות לבנות על הלשון וירידה במשקל
  • Arik
  • 22/04/2017 05:25
  • היה לי בעיות נשימה (מעבודה בארכיון) לקחתי משאף לזמן קצר אבל הבעיה המשיכה. הגיע למצב של התנפחות האוולה וגרם לבעיות בליעה ונשימה. קיבלתי כדורים סטרודים כדי להילחם בתופעה. לאחר הפסקת לקיחת הכדורים ראיתי נקודות לבנות על הלשון. לא חלף כבר מזה שבועיים ועכשיו גם ירדתי המשקל!! אני מפחד שזה HIV ושאני בסכנה!! יום שני הזה אני הולך לבדיקה אצל הרופא +בדיקת דם (למציאת HIV). אני מקווה שהמידע יעזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הסביר ביותר לאחר שימוש במשאף ובסטרואידים היא הופעת פטרת על הלשון סיבוך שכיח אשר ניתן לטיפול קל יחסית ממליץ לפנות לרופא המטפל לגבי HIV אין במידע שיש כאן בכדי לענות במשהו על שאלה זאת בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנמיה מברזל
  • שיראל
  • 22/04/2017 22:47
  • שלום, ילדה בת 16 עם אנמיה מברזל חמורה , מוגלובין ערכים 6 ומחסני ברזל ריקים. האם למי שיש חוסר ברזל קשה יותר לרדת במשקל ? ולקיחה של תוסף ברזל - תוך כמה זמן מעלה את הערכים לרמה תקינה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום המוגלובין 6 זוהי אנמיה קשה ביותר חשוב להגיע לרופא במיידי לתת טיפול יתכן והטיפול באינו בתוסף ברזל דרך הפה אלה בעירוי ברזל או אפילו בעירוי דם ממליץ בחום לא להמתין עם הטיפול דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה בהמטולוגיה למבוגרים, אפשר? לא מוצאת פורום המטולוגיה
  • קרן
  • 07/04/2017 13:08
  • ד"ר שלום רב, בעלי בן 46 בריא בד"כ למעט כולסטרול גבוה ( נוטל כדורים) ותוסף b12 בעקבות חוסר ספיגה ( בעיה של שנים), לא מעשן ולא עישן מעולם ומתעמל. כבר שנים שיש לו המוגלובין גבוה בבדיקות דם, לאחרונה רמה חריגה מאוד של 18.5. כמו גם המטוקריט גבוה. כמו כן, סובל לפחות פעם בשבוע מכאבי ראש ולאחרונה גם ירידה בראייה ( עניין של גיל?). המטולוג נתן לו אולטרסאונד בטן והכל היה תקין ובדיקה גנטית בשם jak-2-v617f הבדיקה תקינה ללא מוטציה, גם תפקודי כליות וכבד עשה וגם יצא תקין. הוצע לו הקזת דם, האם זה הפתרון היחיד? האם יכול לתרום דם במקום? מה המשמעות הקלינית של כל זה? סמיכות דם מסוכנת ויכולה לגרום לקרישים איך מונעים? סליחה על כל השאלות אודה על תשובתך. שבת שלום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכן זה יותר שכיח במבוגרים אך אפשרי גם בילדים כאשר ערכי ההמטוקריט מוגברים יש דם יותר "סמיך" ויש סיכוי מוגבר באופן יחסי לקרישיות הטיפול הטוב הוא תרומת דם או הקזת דם תרומה תתקבל רק ממי שמתאימה לתרומה כך שגם טיפול תרופתיח קבוע יכול לפסול מתרומה בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ילד בן שנה
  • אבא
  • 04/04/2017 00:22
  • ילד בן שנה תוצאות בדיקות דם חריגות: RDW-18 לפני חודש ולפני חודשיים היה 18.7 MICRO%-17.5 HYPO%-6.4 POTASSIUM-4.8 B12-6.74 GOT-38 LDH-707 FERRITIN-28.5 IRON-55 MCH-23.8 MCV-72.2 HCT-35.5 HG-11.6 לפני חודש 10.9 לפני חודשיים 10.6 מקבל כבר חודשיים תוספת ברזל, כל כך הרבה חריגות, האם יש בעיה כלשהי? ללכת למומחה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בנוסף - ילד בן שנה
  • אבא
  • 04/04/2017 00:25
  • הנתינים לא ברורים לי בעיקר מה היתה הספירה הראשונה יתכן ומדובר בחסר ברזל אשר מתחיל לחזור לטווח התקין אשמח שתשלחו את ספירת הדם הראשונה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טלסומניה מינורי
  • אורחי
  • 25/03/2017 13:58
  • שלום רב!כיצד מאבחנים טלסומניה מינורי?קשור עדה מסוימת? האם ישנה בדיקה גנטית או דם,לאישוש התסמין? לתינוק בן שנה? 2.ערכים נמוכים בבלוטת התריס בשתי בדיקות בזמנים שונים.מה הם מעידים?.(ילד בן שנה)0.16 תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מדובר במחלת דם תורשתית אשר יכולה להיות מסוגים שונים (מערבת שרשראות אלפא או ביטא בהמוגלובין) בהחלט שכיחה יותר בעדות מסוימות יש בדיקות דם אשר יכולות לרמז ברמה גבוה על אבחנה כזו ויש גם בדיקות גנטיות דבר אחרון אין כל קשר לבדיקות של בלוטת הטריס רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח בדיקות תינוק בן שנה
  • אורן
  • 26/03/2017 09:37
  • חשד לתלסמיה.ובעייה בבלוטת התריס. להלן תוצאות הבדיקוTsh-7.1-21.9Mch Rdw16.3 Mcv66.9 Neut%28.4 Mono%13.9 Mono abs 1.5 Creatinine 0.16 Iron 15 יתר התוצאות בתוך הטבלה. בדיקות שעשה בעבר לפני חצי שנה. Mch 22 Rdw 16.9 Mcv 67.7 Neut% 27.9 אין בדיקת ברזל.או פריטין.המוגלובין.10.9 בשתי הבדיקות. האם זה מרמז על אנמיה או על תלסמיה מינור? תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הממצא המרכזי היא אנמיה קלה (רמת המוגלובין נמוכה ) עם כדוריות דם קטנות יחסית יתכנו מספר הסברים למצב זה יש להתקדם בבירור- ממליץ לפנות להמטולוג ילדים להשלמת הבירור הנדרש. לא ניתן לקבוע או לשלול אבחנה של טלסמיה על סמך נתונים אילו דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)