רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
פרופ' בן-ציון גרטי פרופ' בן-ציון גרטי
מומחה באימונולוגיה פדיאטרית קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • RBC שחורג מהנורמה לילדה בת 3 וחצי
  • איתן
  • 30/10/2017 22:58
  • בבדיקות הדם של בתי התקבלה תוצאה חריגה של rbc 5.36 במקום 5.3 , המוגלובין 13.1, MCHM 24.4, Eos % - 6% EOS #-0.49 אשמח לעזרה בפיענוח התוצאות והאם זה מדאיג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולטרסאונד - בלוטות לימפה מוגדלות
  • סיגל
  • 02/11/2017 07:58
  • בני בן 4.8 שנים התלונן על כאבי בטן. לפני כחודשים נשלח לעשות אולטרסאונד ונמצא כי הודגמו ב-RLQ מס בלוטות לימפה בגודל 6X10 מ"מ. נשלח לבדיקה חוזרת (בדיקה חוזרת לאחר חודשים) ובבדיקה הודגמו בלוטות לימפה מזנטריאליות מוגדלות עד כ- 5-16 מ"מ במראה סונוגרפי שמור וב-RLQ בגודל מקס עד 4X12 מ"מ אני מודאגת אודה לחוות דעתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדובר בהגדלת בלוטות אשר אינה דרמטית אך בהחלט מחייבת בירור יש מקום להרחיב את הבירור לאור העובדה שהבלוטות לא פחתו לאחר חודשים ממליץ לפנות ליעוץ המטולוג ילדים דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תורשה של Rh
  • רונה
  • 23/10/2017 20:57
  • שלום ד"ר, באיזה מצב יש יותר סיכוי שהילד יצא RH מינוס ? מצב 1 - אמא RH+ אבא RH+ מצב 2- אמא RH + אבא RH- אפשר לדעת פחות או יותר מה האחוזים לכך שהילד יצא RH מינוס בשני המצבים? במתן עירוי של טסיות דם - האם אדם שהוא RH שלילי יכול לקבל רק משלילי ? תודה על המענה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אדם שהוא RH - יש לו שני גנים .(מהאב ומהאם שהם שליליים ) אדם שהוא RH+ יכול להיות ++ או +ו- . לא ניתן לענות על השאלה שלך כיוון שאנחנו לא יודעם האם החיוביים הוא ++ או +- . במידה והוא++ הרי לא יהיו לו צאצאים שהם שללים במידה והוא+- וההורה השני הוא-- הרי יש סיכוי של 50% לצאצא שהוא -- כלומר שלילי. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תורשה סוג דם
  • רונה
  • 29/10/2017 12:13
  • תודה רבה ד"ר על התשובה! במתן עירוי של טסיות דם - האם אדם שהוא RH שלילי יכול לקבל רק משלילי ? ובכלל, עד כמה זה בעייתי לאדם להיות RH שלילי במקרה שחס וחלילה הוא זקוק למנות דם ? משום מה הנושא הזה מטריד אותנו..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכי המוגלובין גבוהים
  • כוכב
  • 06/11/2017 14:57
  • שלום רב, בתי בת החודש נולדה עם ערכי המוגלובין גבוהים 24 בזמן הלידה לאחר מכן ירד ל 23 ובעת השחרור 21 שבועיים לאחר מכן ירד כבר לעשרים. העניין הוא שעדיין גוון עורה אדום, מה יכולה להיות הסיבה הרופאה נתנה לנו לבצע בדיקה נוספת. מה ייחשב לערכים תקינים והאם עליי להיות מודאגת ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עדכון מהיום ההמוגלובין ירד ל 15
  • כוכב
  • 09/11/2017 17:48
  • מדובר בממצא שכיח יחסית אשר הולך ויורד מעצמו בצורה מאד משמעותית במידה וזה לא היה קשור בבעיות בשעות הראשונות הרי בדרך כלל אין כלל בעיה בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • MCV - Mean Cell Volume
  • יבגני
  • 14/11/2017 07:43
  • כן זאת חריגה אשר מחייבת בירור המטולוגי (קצר בדרך כלל) יש מספר אשלות המטלוגיות שחשוב לענות עליהם האם יש רמה מוגברת של תאי דם אדומים צעירים(רטיקולוציטים) , האם תאי הדם נשארים גדולי יחסית בגלל חסרים תזונתיים או בגלל בעיות במנגנון יצור הדם ? המלצתי לחזור על ספירת הדם ובמידה והממצא עקבי לפנות להמטולוג ילדים לבירור בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סוג דם והשתלת מח עצם
  • גד
  • 26/10/2017 16:27
  • שלום ההתאמה מתבססת על מרכיב אחר אשר נכונה התאמת רקמות אשר מנבה האם מח העצם החדש יאתר את הגוף כשונה ממנו ויתקוף אותו (מחלת השתל נגד המאכסן) סוג הדם והRH פחות חשובים בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלוטת לימפה מוגדלת ילד בגיל 14- ילד בריא
  • דנה
  • 02/10/2017 10:42
  • שלום רב: בית שחי ימין אולטראסאונד הראה " באזור המכוון באספקט החיצוני תחתון של בית השחי הודגם ממצא תת עורי באורך 1.2 ס"מ רוחה 0.35 ס"מ היכול להתאים לבלוטת לימפה בעלת מבנה שמור . בנוסך לכך הודגמו מספר בלוטות לימפה נוספות בעלות מבנה שמור כאשר הגדולה באורך 2.35 ס"מ , רוחב 0.65ס"מ לסיכום בלוטות הלימפה שהודגמו מוגדלות בעלות מבנה שמור". "בית שחי שמאל: הדגמה תקינה". כשלב שני ערכנו בדיקות דם: ספירת דם מדדי דלקת CRP' מחלת הנשיקה' CMV אימונו סרו- סרולוגיה , המטלוגיה הכל יצא תקין. הרופא משפחה אמר שאין צורך בהמשך בירור ושהכל תקין לדבריו הילד לא ירד במשקל אין נפיחות וכאב ואין הזעת יתר. נקודה חשובה לציון לילד נזלת כרונית לעיתים ירוקה מגיל קטן עבר ניתוח שקד שלישי שלא הועיל וביקשנו ממנו להפחית שימוש בדאודורנט.אינני שקטה האם הבדיקות שביצענו מספיקות? מה הסיבה לנפיחות? האם הממצא הוא בלוטת לימפה נפוחה ? הרופא אמר שמבנה שמור zה טוב ואין צורך להילחץ. מה המלצתך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודה
  • דנה
  • 02/10/2017 10:43
  • הבהרה נוספת - תוצאות הבדיקות שעבר
  • דנה
  • 04/10/2017 09:08
  • תוצאה WBC 10.3 RBC 5.07 HB 14.1 HCT 42.6 MCH 27.9 MCHC 33.1 RDW 13.6 MCV 84.2 NEUT% 69.7 LYM% 13.7 MONO% 9.6 EOS % 5.6 BASO % 0.4 LUC% 0.9 NEUT.abs 7.2 LYMP.abs 1.4 MONO.abs 1 EOS.abs 0.6 BASO abs 0 LUC abs 0.1 MACRO% 0.2 MICRO % 1.2 HYPER% 1 HYPO % 0.8 MICRO%/HYPO% 1.5 PLT 191 MPV 12.1 תוצאה C-REACTIVE PROTEIN <0.07 EBV VCA IgM Negative EBV VCA_IgG Positive EBV IgG-EBNA Positive TOXOPLASMA IgG 0.00 Negative TOXOPLASMA IgM Negative CMV IgG Negative CMV IgM Negative תוצאה TSH 4.54 T4- FREE 13.2 VITAMIN B12 277 FOLIC ACID 5 FERRITIN 15.6 תוצאה ESR 2 תוצאה GLUCOSE 81 UREA 34 CREATININE 0.84 SODIUM 139 POTASSIUM 3.9 CALCIUM 9.1 CHOLESTEROL 119.2 TRIGLYCERIDES 51 CHOLESTEROL- HDL 42 CHOLESTEROL-LDL calc 66.9 NON-HDL_CHOLESTEROL 77 IRON 50 BILIRUBIN TOTAL 0.7 BILIRUBIN-DIRECT 0.15 GOT (AST) 28 GPT (ALT) 24 ALK. PHOSPHATASE 262 LDH 408 CK-CREAT.KINASE(CPK) 209

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לפי הנתונים פה אין ממצא מדאיג או מחשיד במיוחד לגבי בלוטות למפה הטוב ביותר הוא להגיע לבדיקה ע"י המטולוג (יש משמעות רבה במיוחד לבדיקה הגופנית ע"י רופא המומחה לתחום) בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שטפי דם אחרי ספורט
  • אמא
  • 02/10/2017 21:43
  • לביתי בת ה 12 יש fmf. לאחרונה כבר כמה פעמים לאחר פעילות ספורטיבית מופיעים לה כתמים כחולים על הרגליים כמומשטפי דם והיא לא קיבלה מכות במקומות, מה זה יכול להיות ואזו בדיקה כדאי לעשות, לציין שהילדה גם סובלת מכאבי פרקים מ fmf וגמישות יתר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנמיה
  • א'
  • 16/10/2017 19:26
  • שלום רב! האם אנמיה מאובחנת על סמך רמת המוגלובין נמוכה בלבד או גם על סמך ספירה נמוכה של כדוריות דם אדומות והמטוקריט נמוך? האם כאשר ההמטוקריט נמוך וכן הספירה של כדוריות דם האדומות גם כן נמוכה, אך ההמוגלובין תקין (אומנם על הגבול התחתון) ניתן להגיד שזוהי אנמיה? אציין ששאר המאפיינים (גודל וריכוז המוגלובין ממוצע) של הכדורית בגדר הנורמה. תודה רבה, תשובתך תעזור לי מאוד!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ההגדרה של אנמיה היא רמת המוגלובין מתחת לערך הצפוי לגיל מין ולמצב הרפואי בפועל חשוב מאד להתיחס לכל מדדי השורה האדומה ולא רק לרמת ההוגלובין. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Rbc מעט גבוה
  • David
  • 19/10/2017 19:17
  • שלום בן 16, לא מעשן, עם תוצאות בדיקות דם: Rbc - 5.61 Hemoglobin - 16.4 Hematocrit- 47.4 תוצאות נוספות: Wbc - 10 Mcv -84 Mch - 34.6 Mchc- 34.6 Rdw- 11.2 האם זו בדיקה חריגה? בנוסף יש בגב פסי רוחב אדומים (כתמי דם). רופא עור ראה זאת (לפני הבדיקות) וייחס זאת לצמיחה. תודה, דוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכן ערך בטווח הגבוה של הנורמה יש מקום למעקב , ממליץ לחזור על ספירת דם ולהקפיד עלך שתיה מרובה ביום ביצוע הבדיקה (ממש אין צורך בצום) דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • nrbc
  • שטראוס
  • 19/10/2017 19:26
  • קסנטוגרנולומה
  • שרה
  • 28/09/2017 13:44
  • שלום רב! לבני בן 10 חודשים נימצא קסנטוגרנולומה בלחי שמאל ליד האוזן. ברצוני לשאול מה זה בכלל? האם זה סוג של גידול? כמובן שנשלחנו למומחה עור ילדים ליעוץ נוסף. אך עד אז אשמח שתפוך לי קצת אור במה מדובר. תודה רבה מראש! !!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום כידוע הפורום הזה אינו של מחלות עור ולכן תשובתי תהיה חלקית אכן מדובר בגידול עור (שפיר לחלוטין) אשר בדרך כלל חולף מעצמו ללא כל טיפול. יש קשר בינו לבין מספר בעיות המטולוגיות ולכן מקובל להשלים הערכה גם המטולוגית. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנמיה חמורה מחוסר ברזל
  • שני
  • 26/09/2017 16:37
  • הילדה שלי בת 17 - יש לה אנמיה מחוסר ברזל באופן חמור - הרמה היא 7 והמחסני ברזל ריקים . ניסינו מלא כדורים שונים של ברזל וכולם גורמים לכאבי בטן חזקים . האם כדאי לשקול זריקות ברזל ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום כמובן שאין אפשרות לענות באופן ספציפי לגבי הבת שלך בלי לבדוק אותה ולהכין את כל הנתונים ככלל עירוי ברזל הוא חלופה טובה מאד במקרים של חסר ברזל משמעותי או במקרים שטיפול פומי איכותי נכשל. ממליץ שתפנו להמטולוג ילדים ליעוץ מסודר דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדקות RBC נמוכות מהנורמה לילד בן שנה וחצי
  • מיכל
  • 13/09/2017 19:21
  • שלום ד"ר בני בן השנה וחצי הופנה אתמול לבדיקות דם עקב פריחה שיצאה אחרי וירוס ,כל המדדים בטווח הנורמה מלבד הRBC שנמוך מן הנורמה של קופח כללית - יצא לו 4.43 כמו כן לפני חצי שנה הוא עבר בדיקות לאחר וירוס וגם יצא לו נמוך מהנורמה 4.36 במדד זה. רציתי לדעת מה פשר החריגה מהנורמה והאם יש צורך בבדיקות נוספות. תודה מראש מיכל אמא של רימון :-)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לאמא של רימון הבדיקה בודקת את מספר התאים האדומים, מספר נמוך יכול להיות קשור במחלות של התאים האדומים. במידה ורמת ההמוגלובין תקינה לחלוטין הרי הסיכוי לבעיה משמעותית הוא נכוך. במידה ויש ממצא גם בהמוגלובין יש מקום ליעוץ המטולוגי רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאת טרומבוצטים גבוה לתינוק בן שנה
  • אפרת
  • 15/09/2017 09:54
  • שלום מדובר בתוצאה לא תקינה, כך שחשוב להבין את הסיבה לכך השכיח ביותר שמדובר בתגובה לזיהום/ דלקת אבל החלט יתכנו סיבות אחרות במידה ואין הסבר ברור והממצא מתמיד בספירה חוזרת יש להתיעץ עם המטולוג ילדים דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בצלעות שמאל ונפיחות אצל ילדה בת 7
  • אמא
  • 13/09/2017 11:29
  • מאתמול ולא בעקבות תנועה חריגה או נפילה, בתי מתלוננת על כאבים בצלעות (בעיקר בעקבות שינוי תנוחה, שיעול, צחוק או מגע). נדמה שיש גם נפיחות קלה באזור. אין שטף דם והילדה מכחישה שקיבלה מכה באזור. צילום הצלע תקין. היום קראו לנו לקחתה מבית הספר בעקבות התלונות. האם יש מקום לדאגה? מה ההמלצות להמשך בדיקות או מעקב? תודה והמשך יום טוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהחלט כאב כזה שאינה מוסבר ע"י בירור ראשוני מחייב דאגה ותשומת לב במידה והכאב ממשיך יש בהחלט צורך להרחיב את הבירור. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח בדיקת דם
  • תמי
  • 11/09/2017 09:13
  • בוקר טוב, בתי בת השנה עברה אתמול בדיקת דם של גיל שנה. להלן התוצאות: WBC 13.60 K/UL ( 5.00- 13.00) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES 0.15 K/UL ( 0.00- 0.09) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES % 1.10 % ( 0.00- 0.62) (.........)* NEUTROPHILS 2.50 K/UL ( 1.20- 6.40) (.*.......) NEUTROPHILS % 18.60 % ( 19.00- 51.00)*(.........) LYMPHOCYTES 9.80 K/UL ( 2.60- 8.10) (.........)* LYMPHOCYTES % 72.00 % ( 41.00- 68.00) (.........)* MONOCYTES 0.87 K/UL ( 0.25- 1.43) (....*....) MONOCYTES % 6.40 % ( 5.00- 11.00) (.*.......) EOSINOPHILS 0.16 K/UL ( 0.00- 0.78) (.*.......) EOSINOPHILS % 1.20 % ( 0.00- 6.00) (.*.......) BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.20) (....*....) BASOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 1.50) (...*.....) RBC 4.86 M/UL ( 3.90- 5.50) (....*....) HEMOGLOBIN 12.80 G/DL ( 11.00- 14.00) (....*....) HEMATOCRIT 37.50 % ( 32.00- 41.00) (.....*...) MCV 77.20 FL ( 70.00- 85.00) (...*.....) MCH 26.30 PG ( 23.00- 29.00) (....*....) MCHC 34.10 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....) RDW 12.80 % ( 11.00- 17.50) (.*.......) NRBC 0.03 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.20 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 386.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (......*..) PLATELET-LARGE CELL RATIO 37.80 % N.R. 19.4-43.7% PDW 15.40 FL N.R. 9.5-15.2 FL MPV 11.80 FL N.R 6.5-11.5 FL .החל מתאריך 13.03.16 עברנו לשיטה חדשה מה המשמעות של הערכים החורגים? עלי לציין שלפני כעשרה ימים היה לבתי חום ולאחר מכן החלה פריחה בגוף (כנראה אדמדמת). תודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קסנטוגרנולומה
  • גלעד
  • 24/08/2017 21:22
  • שלום, הבת שלנו בת 12, ללא בעיות רפואיות ידועות. רק בחודשיים האחרונים משום מה אוכלת פחות. לפני חודש וחצי יצא לה על המצח בליטת עור קטנה היינו אצל רופא עור ילדים שכתב: "נגע פפולרי צהוב כתום במרכז המצח, הנגע יכול להתאים לקסנטוגרנולומה יש לגשת לרופא עיניים לשלול מעורבות עיינית". במקביל גם הוחלט להסיר את זה. רצינו לשאול האם הנוכחות של קסנטוגרנולומה מגדילה סיכון למחלות המטולוגיות כגון לוקמיה ואחרות ונדרש מעקב המטולוגי או בדיקות דם? ( קראתי על זה באיזה מקום ולא ברור לנו עד כמה זה אמין ) תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הקשר לבעיות המטולוגיות הוא בעיקר בגיל הצעיר ממליץ להמתין לתוצאות הפתלוגיה ואז להשלים את היעוצים הנדרשים במידה ובכלל יש צורך כזה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קסנטוגרנולומה
  • גלעד
  • 30/08/2017 18:19
  • תודה על תשובתך. כתבת ש"הקשר למחלות המטולוגיות הוא בעיקר בגיל הצעיר". הבת שלי בת כמעט 12. האם זה הגיל הצעיר או התכוונת לגילאי גן? במידה ומדובר בקסנטוגרנולומה, האם מומלץ לעשות ספירת דם? כל כמה זמן? בדיקות נוספות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קסנטוגרנולומה
  • גלעד
  • 03/09/2017 15:15
  • תודה רבה מה זה אומר מעקב המטולוגי בתדירות נמוכה? האם זה אומר שצריך לבקש מרופאת המשפחה הפניה להמטולוג? או שאפשר להסתפק בכך שהיא תיתן לבת שלי פעם בשנה? ספירת דם? שנתיים?? תודה רבה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם חריגות וחשש ללימפומה
  • עומר
  • 07/09/2017 02:58
  • היי, עשיתי שלשום בדיקות דם, והיו לי בהן כמה חריגות מהערכים הנורמליים. אלה התוצאות החריגות: ברזל IRON 38 µg/dl נמוך אנזים GOT (AST) 60 U/L מעל הנורמה אנזים אלאנין טרנסאמינאז GPT (ALT) 68 U/L מעל הנורמה גמא־גלוטאמיל טראנספפטידאז GGT 70 U/L מעל הנורמה אלקליין פוספטאז ALK. PHOSPHATASE 172 U/L מעל הנורמה RBC 4.48 M/ul נמוך המוגלובין HB 13.1 g/dl נמוך המאטוקריט HCT 40.5 % נמוך נויטרופילים NEUT% 31.3 % נמוך LUC% 6.0 % מעט גבוה לימפוציטים LYMP.abs 4.7 K/ul מעט גבוה מונוציטים MONO.abs 1.1 K/ul מעט גבוה על מה זה יכול להעיד? בשבועיים ומשהו האחרונים אני מזיע הרבה במהלך הלילה, ירידה במשקל, חולשה כללית. החשש שלי הוא מלימפומה. האם התוצאות הנ"ל יכולות להצביע על כך? מהו השלב הבא בבדיקות, כדי לברר מה יש לי? אולי חשוב להוסיף, אני בן 37.שאר הערכים תקינים (בנורמה).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אבחון של לימפומה מתחיל בבדיקה של הרופא המטפל לנסות לאתר בלוטות למפה מוגדלות. השלב הבא הוא לפי הצורך בדיקות הדמיה מתאימות בכל מקרה אין אבחון של לימפומה על פי בדיקות דם כאילו. רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • eos גבוהה
  • לינוי
  • 15/08/2017 10:12
  • בוקר טוב, בני בן ה-4 עשה בדיקות דם עקב תלונות על עייפות, שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה HB g/dl 11.6 HCT % 34 RBC *10^6/ul 4.33 MCV Fl 78.5 MCH pg 26.8 MCHC g/dl 34.1 RDW-CV % 13.4 RDW-SD Fl 38.4 WBC *10^3/ul 12.79 NEUT.abs *10^3/ul 2.72 LYMP.abs *10^3/ul 4.9 MONO.abs *10^3/ul 0.64 EOS.abs *10^3/ul 4.47 BASO abs *10^3/ul 0.06 NEUT% % 21.3 LYM% % 38.3 MONO% % 5 EOS % % 34.9 BASO % % 0.5 STABS abs-DIF *10^3/ul 0.26 NEUTROPHILS abs-DIF *10^3/ul 2.69 LYMPHOCYTES abs-DIF *10^3/ul 4.48 MONOCYTES abs-DIF *10^3/ul 0.51 EOSINOPHILS abs-DIF *10^3/ul 4.6 ATYPICAL LYMPH-DIF *10^3/ul 0.26 STABS %-DIF % 2 NEUTROPHILS%-DIF % 21 LYMPHOCYTES %-DIF % 35 MONOCYTES%-DIF % 4 EOSINOPHILS%-DIF % 36 ATYPICAL LYMPH.%-DIF % 2 PLT *10^3/ul 342 MPV Fl 10.3 PCT % 0.35 הוא הופנה בעקבות כך להמטולוג דחוף (כך כתבה הרופאה) בעקבות 35% EOS הא אכן זה דחוף? ומה יכולה להיות האבחנה? אציין כי הוא לא סובל משום אלרגיה או בעיות אחרות מלבד עייפות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מדובר ברמה מוגברת של איאוזונופילים אשר מחייבת בירור ואולי אף בירור. למצב זה יתכנו סיבות רבות כמו אלרגיה חריפה, זיהום (בעיקר הפרזיטים) מחלות דלקתיות ומחלות דם שונות. אני בהחלט ממליץ על יעוץ המטולוגי בהקדם בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך בירור
  • לינוי
  • 29/08/2017 16:42
  • שלום רב, היינו אצל המטולוג שערך ספירת דם ושלח אותנו הביתה, לאחר כמה שעות הוא התקשר ואמר שהערך המוחלט של הEOS ירד ועומד על 1.84 והמליץ על ספירה חוזרת במרפאה בעוד שבועיים ללא צורך במעקב המטולוגי. לאחר כמה ימים הגיעו אלינו בדואר תוצאות הספירה שנערכה אצל ההמטולוג והערך של WBC הוא 18.9, לעומת 12.6 בספירה מלפני שבועיים... זה לא גבוה? ההמטולוג לא התייחס לכך כלל בשיחה ולי זה ניראה מוזר...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)