רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

ד"ר דרור לוין

ד"ר דרור לוין מנהל מרפאה המטואונקולוגיה ילדים איכלוב
ד"ר דרור לוין, רופא ילדים בכיר ב"דנה"-ביה"ח לילדים, מנהל המרפאה להמטו-אונקולוגית ילדים בביה"ח "סוראסקי" (ת"א) ומרכז את תחום הטיפול האונקולוגי בגידולי עצם ורקמה רכה (סרקומה) בילדים, זאת בשיתוף המחלקה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • טלסומניה מינורי
  • אורחי
  • 25/03/2017 13:58
  • שלום רב!כיצד מאבחנים טלסומניה מינורי?קשור עדה מסוימת? האם ישנה בדיקה גנטית או דם,לאישוש התסמין? לתינוק בן שנה? 2.ערכים נמוכים בבלוטת התריס בשתי בדיקות בזמנים שונים.מה הם מעידים?.(ילד בן שנה)0.16 תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מדובר במחלת דם תורשתית אשר יכולה להיות מסוגים שונים (מערבת שרשראות אלפא או ביטא בהמוגלובין) בהחלט שכיחה יותר בעדות מסוימות יש בדיקות דם אשר יכולות לרמז ברמה גבוה על אבחנה כזו ויש גם בדיקות גנטיות דבר אחרון אין כל קשר לבדיקות של בלוטת הטריס רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח בדיקות תינוק בן שנה
  • אורן
  • 26/03/2017 09:37
  • חשד לתלסמיה.ובעייה בבלוטת התריס. להלן תוצאות הבדיקוTsh-7.1-21.9Mch Rdw16.3 Mcv66.9 Neut%28.4 Mono%13.9 Mono abs 1.5 Creatinine 0.16 Iron 15 יתר התוצאות בתוך הטבלה. בדיקות שעשה בעבר לפני חצי שנה. Mch 22 Rdw 16.9 Mcv 67.7 Neut% 27.9 אין בדיקת ברזל.או פריטין.המוגלובין.10.9 בשתי הבדיקות. האם זה מרמז על אנמיה או על תלסמיה מינור? תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הממצא המרכזי היא אנמיה קלה (רמת המוגלובין נמוכה ) עם כדוריות דם קטנות יחסית יתכנו מספר הסברים למצב זה יש להתקדם בבירור- ממליץ לפנות להמטולוג ילדים להשלמת הבירור הנדרש. לא ניתן לקבוע או לשלול אבחנה של טלסמיה על סמך נתונים אילו דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכי PTT גבוהים לילד בן 5 . שאר הבדיקות תקינות
  • לאה
  • 26/03/2017 19:23
  • שלום, בבדיקת דם לפני נתוח הסרת שקדים נראו ערכי PTT מוגברים 46.9. INR תקין וכן כל שאר הבדיקות תקינות. מה פשר התוצאה ומה עלי לעשות על מנת לבדוק לפני הנתוח. תודה, לאה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עירוי דם ....
  • סהר
  • 14/03/2017 08:32
  • שלום רב הילד אובחן שיש לו IGA דפינשנסי מה ההנחיה לגבי מתן עירוי דם במקרה הצורך ? הבנתי שיש איסור על קבלת מנת דם רגילה האם זה נכון ? בבקשה הסבר . סהר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכן ילדים שיש להם חסר מוחלט או כמעט מוחלט של חלבון זה עלולים להיות רגישים לתכשירים כמו פלזמה או תרכיז נוגדנים אשר מכילים את חלבון הIGA. למי שיש חסר יחסי אך יש את החלבון בגוף בדרך כלל אין בעיה כיוון שזה אינו חלבון זר. לשמחתנו יש תכשירי נוגדנים עם רמת IGA מאד נמוכה ולכן הם בטוחים מאד לגבי עירוי של כדוריות דם בדרך כלל אין בעיה כיוון שמוצר זה מכיר כמויות קטנות מאד של פלזמה במקרה של בעיות ניתן להשתש בכדוריות רחוצות. בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם חורגות - ילד בן 10
  • רונן
  • 21/02/2017 08:47
  • ד"ר שלום, ילד בן עשר קוליטיס כיבית ברקע. רציתי לצרף קבצים אבל אני לא יכול אז בקצרה: טסיות דם -47- לפני חצי שנה היה 67 ואז התחיל לעלות עד 95 (נובמבר 2016), כעת ירידה דרמאטית. לימפוציטים:31.3 המוגלובין -תקין-14.4 רטיקולוציטים - חורג קצת-2.0 Reticulocytes - 0.1 C.R.P - קטן מ-0.5. אודה לתגובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רונן
  • רונן
  • 04/03/2017 19:25
  • שלום בהחלטא מדובר בממצא לא תקין אשר מחייב בירור עבר זמן מאז שהשאלה עלתה ולא עניתי כיוון שהייתי בחול אני מקווה שהדברים הסתדרו ובמידה ועדין לא חיוני להשלים בירור בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך בירור
  • רונן
  • 18/03/2017 18:48
  • ד"ר תודה כעת בהפסקה מפנטסה כללית מצבו טוב (לכן לא אושפז) מחר יעבור ספירת דם חוזרת. ספירה אחרונה -17 ידנית 24. יש סימוכין בספרות המקצועית לפגיעה של פנטסה בייצור דם בכלל ובטסיות בפרט? תודה. גילוי נאות: הילד נבדק במרפאה שלך באיכילוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • - 15 אלף ספירה אחרונה MPV גבוה
  • רונן
  • 19/03/2017 16:16
  • לימפוציטים גבוהים ונויטרופילים נמוכים לילד בן שנתיים
  • ליטל
  • 09/03/2017 04:27
  • שלום התקבלו כמה תוצאות חריגות לילד בן שנתיים ו3 חודשים נויטרופינים 26% לימפוציטים 59% אימונוגלובולין A - 16.4 יש לציין שהילד עם התקפי אסתמה חוזרים ומפתח מחלות חום בתדירות גבוהה. אשמח לתשובה. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הערה
  • ליטל
  • 09/03/2017 04:34
  • שכחתי לציין שערכי הנויטרופילים והלימפוציטים האבסוליטים הם בנורמה נויטרופלים - 2.63 לימפוציטים - 5.96 התוצאה מופיעה כחריגה רק בערכים ב%

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ההערכה שלך מאד מאד חשובה ונכונה הערך האבסולוטי הוא החשוב והקובע והאחוז היחסי חשוב הרבה פחות כלומר שהתוצאות הללו תקינות למעשה בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמות נויטרופילים נמוכות
  • אלעד
  • 07/03/2017 12:30
  • שלום רב בתי בת 10 חודשים. בריאה בד"כ ומחוסנת כפי גילה. בבדיקות דם שגרתיות על פי המלצות הקופ"ח רמות נויטרופלים 13.5 אחוז (30-50) ורמות נויטרופילים אבסולוטיים 1.2 (1.5-8.5) שאר הבדיקה ( המוגלובין, טסיות ולוקוציטים בנורמה לחלוטין). נשמח להתייחסותך. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום קשה לי לתת חוות דעת מלאה על סמך נתונים אילו באופן כללי נורמת מספר הנוטרופילים היא בהחלט תלויה בגיל ואני לא חושב שיש כאן מקרה חריג או מגאיג מבחינת ערך זה חשוב להשלים יעוץ ע"י רופא דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ילדה בת שנה ו-4 חודשים עם חום רצוף במשך שבועיים
  • דוד
  • 27/02/2017 20:21
  • הי, הבת שלנו בת שנה ו-4 חודשים. לפי שבועיים בדיוק התחילה להעלות חום לגובה של 38.5-39.6 ולמעשה עם החום הזה עד היום. בבדיקות דם שעשתה (ע"י לקיחת מבחנות מהווריד) אובחנה עם CMV חיובי וכן עם מחלת הנשיקה.לאחר שהחום לא עבר בשום שלב, אתמול עשתה ספירת דם שהראתה שיפור קל ביותר (במידת הצורך אפשרי להעלות את תוצאות הבדיקות). בכל מקרה, החום מגיע כ-6-8 שעות, אנו נותנים תכשיר להורדת חום (אקמול, נורופן ושות') וזה יורד. אציין שהילדה חיונית ופעילה כשהיא בלי חום, וגם בחלק מהפעמים שהיא עם חום נמוך יחסית חיונים, פעילה ומשחקת. הנושא המטריד ביותר הוא משכו של החום והרציפות שלו- לא חווינו ולו יום אחד לא חום שעולה בכל פעם שנגמרת השפעת אחת התרופות. אגב, ביומיים-שלושה האחרונים החל התאבון של הילדה קצת לחזור. אודה להתייחסות- האם זה סביר, האם יש משהו נוסף שנוכל לעשות כבר עכשיו על מנת לברר את סיבת החום ולטפל בגורם זה? האם "לצפות" לדברים גרועים יותר וכדומה. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום זיהום בנגיף הCMV בהחלט יכול להביא למחלת חום ממושכת מאד בתקופה זאת חשוב להיות במעקב רפואי צמוד כולל מעקב ספירות דם בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות esr
  • הילה
  • 23/02/2017 22:06
  • שלום רב, ביתי בת ה-7 סובלת מכאבי ראש מזה חודש פלוס. היא קיבלה התקף חזק ממש לפני שבוע ובנוסף היה לה חום . הכאבים בעיקר באזור המצח. היא חיוורת,עייפה.מתלוננת מידי פעם על כאבים בחלק התחתון של הרגליים. תוצאות esr )שעה1( נראו חריגות יצא-69 . אני מודאגת..רופאת הילדים לא ראתה דבר מבחינת הבדיקה הכללית שעשתה.תודה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום נכון הבדיקה היא מוחשת כלומר שקיעת הדם יותר מהירה מהצפוי מדובר בממצא מאד לא ספציפי אשר כמעט ולא מקדם באבחון כאבי ראש בגיל 7 דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אלרגיה לחלב פרה
  • ורד
  • 19/02/2017 16:20
  • שלום רב, בני בן 6 חודשים. מגיל לידה ועד כמעט חמישה חודשים הוזן ההנקה מלאה. לאחר שבטיפת חלב אמרו שלא עולה מספיק במשקל, נתתי סימילאק פעם ראשונה ותוך דקות הופיע פריחה על הסנטר וגרד עז בעין שגרם לעין להתנפח. ניסינו נוטרילון פפטי ג'וניור, אך גם הוא גרר יציאות רכות עם ריר. לאחר בדיקה של רופא גסטרו המליץ על נאוקייט, וכרגע התמ"ל המתאים. ניסינו גם סויה אך היה פולט הכל. כרגע אנחנו ממתינים לבדיקה של אלרגולוג בחודש מרץ. כיום הילד נמצא בגן, וכאשר הוא מונח על המזרונים, מתחילה לו ישר פריחה. הרופאה הנחתה לתת פניסטיל כאשר הפריחה בדרך כלל יורדת אך עלולה להופיע שוב, גם בטווח ה6 שעות לאחר קבלת הפניסטיל. בגן הם נותנות לו פניסטיל שוטפות לו פנים אך לפעמים הפריחה חוזרת והוא מגרד. איך אני אמורה להתנהג עם הפריחה ואיך המטפלות בגן? כי עד היום הן קוראות לי להגיע באמצע היום ולקחת אותו. האם להשאיר את הילד עד השעה 16:00 להתמודד עם הפריחה לבד? אנא עזרתכם. האם יש משהו חזק יותר מפניסטיל או בנוסף? והאם אני צריכה לעשות איזה בדיקות או 'טסטים' לפני ההגעה לאלרגולוג. תודה מראש, אמא נואשת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אני ממליץ החום לפנות לאלרגולוג יש הרבה מאד מה להציע וממש אסור להתיאש ממצב כזה יש ילדים רבים אשר סובלים מאלרגיה כזו ובהחלט ניתן לעזור לבן שלך כמו שעוזרים לאחרים בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות ספירת דם לתינוק
  • דנה
  • 27/02/2017 10:17
  • בן 10 חודשים, ביצענו ספירת דם כתוצאה מניחות בבלוטת הלימפה להלן התוצאות שהתקבלו, אשמח לחוות דעת (מה שנראה לי מדאיג במיוחד זה רמת המונוציטים הגבוהה 2.74, טווח ערכים תקין בין 0.6-1.1) כימיה בדם Glucose (B) 82 mg/dl 100 ( * ) 70 המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes 16.9 10*3/micl 17.5 ( * ) 6 RBC-Red Blood Cells 4.26 10*6/micl 5.3 ( * ) 3.9 Hemoglobin 10.8 g/dl 14 ( * ) 10.5 הערות לבדיקה: | שים לב לשינוי בערכי הייחוס החל | .16.7.15-החל מ Hematocrit 34.7 % 43 ( * ) 34 MCV-Mean Cell Volume 82 fl 88 ( * ) 72 MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.4 pg/cell 35 ( * ) 24 MCHC-M.Cell Hb cont. 31.1 g/dl 37 ( * ) 32 RDW-Red Cell Distri.Width 16.1 % 15 ( * ) 11.6 Platelets 523 10*3/micl 450 ( * ) 150 MPV-Mean Platelet Volume 10 fl 12.9 ( * ) 8.5 Neutrophils % 20.4 % 48 ( * ) 17 Lymphocytes % 61.7 % 77 ( * ) 67 Monocytes % 16.3 % 13 ( * ) 3 Eosinophils % 1.2 % 3 ( * ) 0 Basophils % 0.4 % 1 ( * ) 0 Neutrophils # 3.43 # 8.5 ( * ) 1 Lymphocytes # 10.41 # 13.5 ( * ) 4 Monocytes # 2.74 # 1.1 ( * ) 0.6 Eosinophils # 0.21 # 0.5 ( * ) 0.3 Basophils # 0.07 # 0.2 ( * ) 0

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם לתינוק בן 10 חודשים
  • דנה
  • 27/02/2017 10:21
  • מצרפת שוב רק את הערכים שיצאו: 82 Glucose (B) mg/dl 16.9 WBC-Leucocytes 10*3/micl 4.26 RBC-Red Blood Cells 10*6/micl 10.8 Hemoglobin g/dl 34.7 Hematocrit % 82 MCV-Mean Cell Volume fl 25.4 MCH-Mean Cell Hemoglobin pg/cell 31.1 MCHC-M.Cell Hb cont. g/dl 16.1 RDW-Red Cell Distri.Width % 523 Platelets 10*3/micl 10 MPV-Mean Platelet Volume fl 20.4 Neutrophils % % 61.7 Lymphocytes % % 16.3 Monocytes % % 1.2 Eosinophils % % 0.4 Basophils % % 3.43 Neutrophils # # 10.41 Lymphocytes # # 2.74 Monocytes # # 0.21 Eosinophils # # 0.07 Basophils # #

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CK גבוה בבדיקת דם
  • חסוי
  • 14/02/2017 15:15
  • היי ביתי התחילה לקחת טופירמט עקב מיגרנות לאחר חודש עשינו בדיקת דם ויצא שה- creat kinase -CK בדמה 573 האם יש מה להילחץ? חשוב לציין יום לפני הבדיקה ביתי לא עשתה פעילות גופנית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליקופניה
  • שוש
  • 16/02/2017 13:22
  • שלום מדובר בערכים לא תקינים באופן ברור בעיקר ירידה עד 2000 יתכן וזה קשור לזיהום ועדין זה מחייב בירור כיוון שיתכן ויש בעיה של יצור מופחת במח העצם ממליץ לפנות לבירור המטולוגי בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חבל טבור שעוד לא נשר
  • שרית
  • 13/02/2017 18:00
  • בני בן 8 שבועות וחבל הטבור עדיין לא נשר לו . הרופאה אמרה שזה קורה לחלק מהתינוקות וזה נורמאלי .. יש לציין שהיום הייתי אצל הרופאה והיא צרבה לו את זה . עכשיו המקום נראה נפוח , מריח רע ומפריש מעט דם בחיטוי עם האלכוהול .. מה מומלץ לעשות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום יש בשאלה שלכם 2 סוגיות א יש כעט בעיה מקומית בטבור לאחר הצריבה , חיוני לשלול זיהום ממליץ לחזור לרופאה ב. איחור בנשירת חבל הטבור , 8 שבועות זה יחסית הרבה יש מקום לבירור ספציפי לבעיה בתאים הלבנים ממליץ לפנות ליעוץ המטולוגי דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמת ניוטרופילים נמוכה תינוקת בת חודש וחצי
  • עדי
  • 06/02/2017 22:39
  • היי ד''ר הבת שלי בת חודש וחצי. אובחנה בגיל שבועיים עם ברונכיטיס ובגיל חודש וחצי החל שיעול (התקפי שיעול קשים פעמיים ביום ועוד שיעול במהלך היום) והמון ליחה, חשבנו שנשברה מאחותה בת 3 שהביאה הביתה מחלה מהגן. לאחר התקפי השיעול ביקשתי בין הבדיקות ספירת דם שהגיעה עם רמת ניוטרופילים של 0.9. האם יש סיבה לחשוש? עד כמה הרמה נחשבת נמוכה? ומהן ההנחיות לגביה? האם עקב דיכוי המערכת החיסונית יש לבודד אותה מאחרים על מנת שלא תתפוס מחלות נוספות עד שתתחזק? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכר המספר מעט נמוך אך לא באופן דרמטי / קיצוני ממליץ לחזור על הבדיקה כשבוע שבועיים לאחר חלוף המחלה הויראלית כיוון שזה בהחלט יכול להוריד ספירות דם בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלוטות לימפה נפוחות
  • שלי
  • 03/02/2017 16:16
  • שלום הבן שלי בן חמש וחצי יש לו בלוטות קטנות נפוחות בצואר ואחת בבטן ליד הפופיק. בדיקות דם מורחבות יצאו תקינות. שני רופאי ילדים אמרו לי שהכל בסדר אני לא שקטה ולא מבינה למה הם לא חוזרות לגודל המקורי שלהם. רופא אחד אמר שזה גרגרים וזה בסדר מה לעשות? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לא ניתן לתת יעוץ מקצועי ואחראי למקרה כזה בלי בדיקה יסודית לא הבנתי מה זה גרגירים??? אין אבחנה כזו ממליץ שתגיעו לבדיקה ע"י המטולוג ילדים דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרישת דם ילד בן 4
  • ענת
  • 31/01/2017 21:14
  • שלום רב. לילד בן 4 יצאו תוצאות קרישה מאד גבוהות. על מה זה יכול להעיד? Pt יצא 16.5 כאשר הנורמה 13-15.2. Ptt יצא 43 כאשר הנורמה 27-36. Inr יצא 1.2 כמו כן יש ערכים טיפה יותר גבוהים מהנורמה של protein ו albumin. האם יש סיבה לדאגה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • ענת
  • 03/02/2017 10:09
  • לימפומה בקיבה כתוצאה מחיידק HP
  • ניר
  • 28/01/2017 12:07
  • שלום אבי סבל מהקאות זמן רב ,בבדיקת גסטרו נמצא כיב בקיבה (3.5ס"מ) כתוצאה מחיידק HP ששהה שם זמן ממושך.והתפתח ל gastric MALATOMA , נשלח לביצוע PET CT ,מקבל אנטיביוטיקה לטיפול בחיידק והופנה לטיפול המטלוגי 1.האם יש סיכוי שאטיביוטיקה תחסר את גידול ואת החיידק יחד? 2.מה הטיפול המומלץ לסוג גידול כזה,ואם ישנם טיפול חדשים ? 3.אם ידוע לך עם רופא/מרפאת מומחים/בי"ח עם הידע הטוב ביותר לסרטן זה ? אשמח לכל הכוונה/הארה כיצד יש לפעול. תודה ניר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נויטרופילים בדם 2% !!
  • אלעד
  • 23/01/2017 00:28
  • שלום לד"ר היקר, אני שואל את השאלה לגבי אחי, בן 28 אני קצת מודאג לגביו בחודשים האחרונים. לפני שלושה חודשים הוא הרגיש רע מאוד, זה היה מלווה בכאבי ראש חזקים, וחום גבוה שפשוט סירב לרדת, הגיע ל-39.2 בשיאו ונע רוב היום על 38 בערך. במקביל הוא סבל כל הזמן מליחות, מנזלת (צבע ירוק) ומשיעול. הוא הלך לרופא, וגם לרופא אף אוזן גרון, שניהם אמרו כנראה דלקת גרון וזה יעבור זה לא עבר. הרופא משפחה נתן בדיקות דם. בינתיים המצב קצת השתפר, אבל מאז הוא פשוט ירד במשקל בערך 7 קילו, הוא אוכל רגיל ! הוא אומר שהוא מרגיש טוב, עדיין קצת ליחה וקצת נזלת, אבל מבחינתו הכל בסדר. אין חום. התעקשתי שהוא יחזור על הבדיקות דם היום, כעבור שלושה חודשים כאשר הוא בסך הכל מרגיש בסדר. הנה התוצאות שיצאו חריגות: WBC-leucocytes - 4.4 - הטווח התקין הוא בין 4.4 ל-11 נויטרופילים % - יצא 4 !!! כאשר הטווח התקין בין 40 ל-75. לימפוציטים % - תוצאה 78 - טווח תקין בין 22 ל-43 ניוטרופילים # - כנראה כללי או משהו כזה, יצא 0.32 יחידות כאשר הטווח שלהם הוא בין 1.8 ל-7.7 מונוציטים % - 16.4 - טווח תקין בין 3 ל-13 בנוסף הוא עשה משטח גרון שרשום כ"המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי" התוצאות שם: נויטרופילים % CONFIRM - תוצאה 2 - לדעתי נמוך בצורה מדאיגה כאשר הטווח התקין בין 40 ל-75 לימפוציטים CONFIRM % - תוצאה 76 - טווח תקין בין 22 ל-43 מונוציטיגם % CONFIRM - תוצאה 24 אני מודאג, הרופא אומר שזה כנראה משהו ויראלי או וירוס בגרון אבל לא יכול להיות במשך שלושה חודשים ולא יכול להיות מערכת חיסונית בתת-תיפקוד כזה מבחינת ניוטרופילים חשוב לציין - באותה תקופה של החום והכל, הוא סבל גם מכאבים חזקים ברגליים ובעצמות ברגליים ללא ממצא אורתופדי. אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי מה יכול להיות ההסבר למה שקורה בבדיקות דם שלו, ומה צריך לעשות? תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם נמוכה וירידה במשקל כל אחד מהם הינו סימן משמעותי לבעיה רפואית והשלוב של שנהם מעיד על כך כפל כפליים חשוב מאד לחזור לרופא המטפל והעמיק את הבירור בכדי למצוא הסבר (שלא קיים בנתונים שסיפרת עליהם) רפואה שלמה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שקיעת דם גבוהה ecr
  • ללי
  • 03/01/2017 21:31
  • שלום בבדיקת דם לצורך הפנייה למעקב גדילה יצא ערך שקיעת דם esr 47. ספירת דם תקינה. הילד בריא אין לו דלקת חום או וירוס כרגע או בתקופה האחרונה. מה יכולה להיות הסיבה לערך הגבוהה? מה נדרש לעזות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לא ניתן ולא נכון לקבוע אבחנה לפי בדיקה בודדת כמו שקיעת דם צריך להבין את כל המרכיבים, במקרה שלכם אני יודע על בירור גדילה ומלבד זאת הילד בריא (האם זה כל הסיפור?) בדיקה של שקיעה מוחשת וקומה נמוכה יכולות לרמוז על תהליך דלקתי בגוך אשר מונע גדילה תקינה למצב כזה יתכנו אפשריות רבות ממליץ לחזור ליעוץ אצל רופא הילדים בהצלחה דרור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לשאלה
  • ללי
  • 26/01/2017 00:21
לרופאים בתחום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)