רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

להמשך קריאה >>
מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

להמשך קריאה >>
דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

להמשך קריאה >>

פורום נוירולוגיה ילדים

ד"ר שי מרקו

ד"ר שי מרקו
ד"ר שי מרקו הינו נוירולוג ילדים עצמאי ובמחוז צפון של קופת חולים לאומית. רופא מומחה ברפואת ילדים, מומחה ברפואת שינה ילדים. מורשה טיפול בהיפנוזה רפואית. ד"ר שי מרקו הקים וניהל את מרפאת השינה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • שאלה מעניינת
  • רונן
  • 08/02/2016 16:13
  • אחותי חולת טרשת נפוצה מזה כבר שנה ויותר חבר משפחה הגיע מארצות הברית עם כדורים תרופתיים מצמח הגרביולה האם התרופה הזאת מומלצת או שאינך מכיר אותה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת eeg
  • ברקת
  • 07/02/2016 22:52
  • שלום רב, בתי בת ה9 עברה לפני כחודש בדיקת eeg עקב מקרה בבית הספר שבו נטען כי היא התעלפה וכביכול ראו קצף מהפה...זה קרה על הבוקר עוד לפני שהספיקה לאכול או לשתות (כאשר בלילה הקודם הקיאה) כאשר הילדה עצמה טוענת ששיחקה כדורגל ופתאום הרגישה כאב בבטן וחולשה אז כביכול הפילה טיפה את עצמה ונתמכה בעמוד אבל לא צנחה כמו בהתעלפות...אז הייתי בטוחה שכנראה זה היה וירוס ואולי הקצף שראו זה בעצם קיא של מיצי קיבה אולי כי על הבוקר לא היה לה מה להקיא....יש לציין שלאחר שנחה קצת באותו יום היא תפקדה כרגיל...אכלה והכל רגיל...אבל אין לי מושג מה באמת היה שם...לפי המורה היא התעלפה ואמרו לה שזה היה קצף מהפה ולא רוק...בתוצאות בדיקת הeeg שקיבלנו שבוע שעבר נכתב כך : תרשים עירנות פעילות רקע אחורית כ8 לשנייה סימטרית , בטה קדמית , קטעי פעילות כ4-5 לשנייה בפיזור כללי לפעמים עם גלים מחודדים , גירוי אור ואוורור יתר ללא שינוי. לסיכום: איטיות כללית בינונית לא קבועה לפעמים עם גלים מחודדים , הממצא אינו ספציפי דרוש תאום קליני. אשמח מאוד לדעת את דעתך בנוגע למשמעות התוצאה. אם הילדה זזה בבדיקה או משהו כזה זה יכול לפגוע באמינות הבדיקה או שאין קשר? מיותר לציין שאני לא ישנה בלילות מאז קבלת התוצאה ועד שאצליח לקבל תור לנוירולוג להמשך טיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני לא נותן דעתי לגבי תרשימים ככה סתם, זו אינה המטרה פה. תרשים בפני עצמו אינו קובע, אלא הסיפור , הבדיקה והתרשים לכן צריך בדיקה מסודרת ביעוץ נוירולוגי מסודר אם מצבה מדיר שינה מענייך, הרי שיעוץ פרטי ולא בקופה, יכול לעזור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיקים ופרכוס חום
  • אורן
  • 07/02/2016 11:33
  • שלום, לבנינו בן 6 היה פרכוס חום רביעי במהלך חייו(השלישי היה בגיל 3 לערך) ובמהלך הימים שלפני כן שמנו לב שלפעמים הוא ממצמץ מול מסך של מחשב (בעיקר אבל לא רק) ולפעמים זה היה מלווה בעוויתות של השפתיים. בערב הפרכוס גם העיניים היו מתגלגלות לצדדים ובהתחלה חשבנו שאולי זה בגלל שהוא עייף אבל אז היה פרכוס די קצר אולי דקה או שתיים לכל היותר בבדיקה כללית ונוירולוגית בבית החולים היה תקין למעט דלקת באוזן וקצת חום. המצמוצים עדיין נמשכים מדי פעם(עדיין הוא עם דלקת וחום קל)והוא לפעמים נוגע בעיניים כדי 'לסדר' את זה. יש לי מספר שאלות ואודה לך אם תוכל לחוות דעתך בנידון: 1)יכול להיות שחום עם דלקת באוזן יכולה לגרום למצמוצים ותזוזות בעיניים ולכל מיני עוויתויות שלאוו דווקא מסתיימות בפרכוס ממשי ?! 2)בזמנו הוא אובחן עם Pdd אבל מעולם לא היו לו 'טיקים'. יכול להיות שפתאום בגיל 6 ילד יפתח טיקים ?! 3)העוויתויות מתגברות באופן ממשי כשהוא מול מסך מחשב ולמעשה במשחק חופשי זה איננו קיים. מה הקשר של העוויתות לצפייה במסך או במשחק חופשי ?! 4) האם עייפות יכולה לגרום למצמוצים ?! תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נימול באצבעות הידיים והרגליים
  • לי
  • 07/02/2016 00:48
  • בן 5 וחצי לפני שנה חלה בחום ויראלי ותוך כדי החל להתלונן על דגדוגיםבאצבעות הרגליים לאחר חודשיים עבר לפני 7 חודשים שוב החל להתלונן וגם תלונות באצבעות הידיין. נעשו ב.דם כולל ויטמינים שיצאו תקינות למעט אנמיה קלה..נוירולוג וראמטולוג בדקואת הילד בדיקה גופנית תקינה..וקבעו שאולי זה טיקים ..אני מרגישה שהילד לא ממציא הוא אומר כל הזמן מתי זה יעבור..אני ממש אטבדת עצות..מה זה יכול להיות...למי עוד לפנות??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איני מכיר את הנושא ולא בדקתי את הילד ולכן התשובה חלקית- אני א מבין למה טיקים אם הבעייה תחושתית. ואני א יודע אם ניבדקו בעות חישה וויסות חושי וזרימות דם. אני לא יודע האם יש קשר בין זה למחלת החום- צריך לעבור על כל החומר הרפואי כולל יעוצים שעבר הילד ובדיקות שנעשו ולתת מחשבות נכונות ומכוונות מטרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • ענבל
  • 03/02/2016 23:30
  • שלום, האם תופעות כמו עוררות מינית כרונית בילדה וחיוך ללא שליטה במצבים שונים יכולות להיות נוירולוגיות? אם כן, אילו הפרעות עלולות לגרום לכך? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אכן יתכן - יש מצבים של כרוי עצמוני לאוננות ולכן החיוכים. יש מצבים שבהם פירכוסים נחווים כאורגאזמות ויש מצבים של גרוי אזור מסויים במח אשר יכולים להביא לחיוכים לא נישלטים ואלו הפרכוסים (נדיר אבל תכן כגידול באותו מקום)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוסRSV
  • נורית
  • 19/01/2016 21:03
  • האם נכון לטפל בסטרואידים פרט לחמצן אצל תינוק בן שנה שזו הפעם השניה שחלה בוירוס זה?מדובר באשפוז עם סיטורציה נמוכה. האם יש טיפול אחר או ניתן לקבל חיסון.והאם יש לתת ויטמינים או משהו תומך אחר בזמו זה. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצא ב-u.s בתינוקת
  • ארז
  • 18/01/2016 10:21
  • שלום רב דר', במהלך סקירות ה- u.s שביצעה אישתי במהלך הריונה נצפו הרחבות גבוליות של חדרי המוח הלטרליים של העוברית (9.4 ס"מ ו-7.2 ס"מ). לפני כשבוע, תודה לאל, אישתי ילדה תינוקת בריאה בשבוע תקין (38+4). לאור ממצאי ה-u.s במהלך ההריון, כיומיים לאחר הלידה, בוצע לתינוקת אולטראסאונד ראש אשר הדגים: "LSV בודד משמאל, החדרים אינם מורחבים ואינם דחוקים". אבקש לציין כי הילדה ביצעה גם בד' שתן ל- CMV אשר יצאה שלילית. שאלותיי בבקשה: מה משמעות הממצא הנ"ל? האם יש צורך בבירור נוסף? אנחנו מעט מודאגים... בברכה ובהערכה, ארז.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דלקת קרום המוח
  • יקיר
  • 12/01/2016 23:25
  • שלום, לאחותי, בת 25 בריאה בדרך כלל, מצאו (ע"י ניקור מותני) דלקת קרום המוח ויראלית, ולכן אין טיפול כלשהו, אך יש 2 דברים שמדאיגים: 1. היא נורא מבולבלת באופן ניכר, חוסר ריכוז ועונה על שאלות מאוד בקצרה. האם זו תופעה שכיחה? האם היא אמורה לחלוף עם הזמן או שיש צורך לפנות לבדיקות? 2. תוך כמה זמן (פחות או יותר) אמורה לחלוף הדלקת? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נימול בקרקפת
  • מיקי
  • 07/01/2016 20:36
  • בן 10, בחודשים האחרונים מתלונן מידי פעם על תחושת נימול בקרקפת. קרה כ3, 4 פעמים. לדבריו נמשך כמספר קטן של שניות. כ5 שניות. היום ביקרנו אצל רופא משפחה. לדבריו לא מכיר תופעה כזו כלל. ערך בדיקה נוירולוגית ולדבריו תקינה. הפנה לרופא עניים ונוירולג ילדים. האם מוכר? במה מדובר? אני מאוד מודאגת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נימול בקרקפת
  • מיקי
  • 07/01/2016 20:42
  • הירדמות יד בלילה
  • ליאת
  • 03/01/2016 11:55
  • שלום ד"ר דבי, הבת שלי בת 5.5. לפני מס חודשים התלוננה שבלילה כשהיא ישנה על צד מסוים נרדמת לה היד. בשינוי תנוחה ( בעיקר על הבטן ) זה משתחרר מיד. רופאת המשפחה ביצעה לה בדיקה נוירולוגית( במסגרת יכולתה) ואמרה לי שזה כנראה תנוחתי. עברו להם מס חודשים ללא תלונה, וכעת בשבוע האחרון שוב חזרה התלונה ( לא מידיי לילה), שבתנוחות מסוימות ( על הצד בעיקר) נרדמת לה היד ( בעיקר האמה). קבעתי תור לאורטופד וגם לנוירולוג. זה קורה רק בלילה. היא ילדה מאוד פעילה שגם נופלת הרבה בעקבות השובבות שלה.. אשמח לחוות הדעת שלך מאחר ואני מאוד לחוצה מהנושא. אני יודעת שזוהי תלונה לא שכיחה בקרב ילדים, למרות שרופאת המשפחה לא הייתה בלחץ מזה ואמרה לי שאולי בגלל שהיא רזה אולי נימי הדם שלה צרים וזה משפיע. לעומת זאת אמרו לי שאם ימצא צורך , לעשות MRI צווארי. ממתינה לתשובתך ליאת- אמא מודאגת.. ולחוצה מאוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אכן זה נישמע תנוחתי, השאלה היא האם הבעייה ביא כלי דם או לחץ על כלי דם. לחץ על עצבים יכול לתת אפילו שיתוק זמני, ושה לא קרה. כם- אם יש צורך הדמייה תעזר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הירדמות יד בלילה
  • ליאת
  • 06/01/2016 11:42
  • תודה על התשובה. הנוירולוג ביצע בדיקה וטען שהכל נראה בסדר וזה יכול להיות תנוחתי, אבל ליתר בטחון שלח אותי לסדרת בדיקות שכוללת בדיקת ראייה, VEP, EMG ובדיקות דם שכוללות B1 ו B6. זה נראה לי המון לילדה בת 5.5, אבל אני אבצע כפי שביקש. שאתה אומר כלי דם, האם אני צריכה גם לקבוע תור לרופא של כלי דם? או שאין מה לעשות עם זה? תודה מראש על התשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי רגליים
  • אנונימית
  • 06/01/2016 11:36
  • שלום רב, בני בן ה- 6 מוגדר אסתמטי, לא מטופל בטיפול תרופתי קבוע. מדי שנה הרופאה ממליצה על חיסון לשפעת וואכן הוא מחוסן מדי שנה. לפני כשבועיים קיבל את החיסון העונתי לשפעת והכל היה בסדר פרט להתקף אסתמה שתקף אותו 3 ימים לאחר החיסון. אתמול בלילה הוא קם פעמיים בצרחות איומות והתלונן על כאבים ברגל ימין. לאחר מאסז' וחימום המקום זה נרגע והוא חזר לישון (כך היה ב- 2 הפעמים) בבוקר ביקשתי ממנו לקפוץ כדי לראות האם הרגל עדיין כואבת והוא קפץ כרגיל אך לאחר מכן התלונן על חולשה וקושי להתכופף (ייתכן שעשה זאת כדי לקבל תשומת לב). שאלתי היא האם יכול להיות מצב של גיליאן ברה שמתחיל בצורה כזו (כאבים חדים ברגל) ולמה כדאי לשים לב בימים הקרובים כדי לדעת מתי הזמן לפנות לרופא. יש לציין כי בעבר היו לו כאבי גדילה ברגל אז זה לא משהו חדש אבל מעולם לא כאב לו גם במהלך היום רק בלילה. לתשובתך אודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם מדובר בהיקף ראש חריג ?
  • הורה מודאג
  • 27/12/2015 19:46
  • שלום רב בתי בת כ-4 חודשים ולפני מספר ימים במסגרת בדיקת טיפת חלב שגרתית נמדדו עבורה המדדים הבאים: משקל לידה 3.3 - משקל נוכחי 7.40 (אחוזון 90) גובה לידה 48.5 - גובה נוכחי 65.7 (אחוזון 92) היקף ראש לידה 35.5 - היקף ראש נוכחי 43.5 (אחוזון 94) היום פנינו לרופא הילדים בשל שיעול, במסגרת הבדיקה מדד הרופא את היקף ראשה של הילדה (ללא ביצוע מדידות נוספות וללא היכרות עם נתוני טיפת חלב) ומסר לנו שהיקף הראש גדול מאד יחס לגיל והפנה אותנו לUS חדרי מוח ולנוירוכירורג (מיותר לציין שנלחצנו מכך). שאלותיי בהתאם לנתונים שתוארו הן: - האם היקף ראשה של בתי אכן מעיד על בעיה (האם הימצאותה במסגרת האחוזון ה-90+ בכל אחד מהמדדים לא מתיישב עם היקף הראש) ? - האם קיים חשש כלשהו ביצוע בדיקת US למוח והאם יש בכך צורך לאור התוצאות שתוארו ? חשוב לציין כי נראה שהתפתחותה של בתי תואמת את בני גילה (מתהפכת מהבטן לגב, יוצרת קשר עין וממלמלת רבות, תופסת חפצים קרובים בשתי הידיים). בנוסף חשוב לציין שאותו הרופא הביע בעבר חששות מסוגים שונים לגבי בננו הבכור אשר כולם הסתברו כחששות שווא לאחר בדיקה נוספת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השלכות של דימום מוחי
  • יעל
  • 24/12/2015 20:06
  • ד"ר שלום, נתתי לתינוק בן כחודש קלקסן במינון מוטעה-פי 4 בערך ממה שהוא צריך. התינוק בסדר ובUS ראש שנעשה כ4 ימים לאחר המתן נראה הכל תקין. השאלה שלי- האם יכול להיות שהתינוק בכל זאת נפגע ולא רואים את הפגיעה עכשיו ויהיה לה השלכות בעתיד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בן שנה ושלוש לא עושה מחוות
  • ליאן
  • 09/12/2015 13:01
  • שלום רב, בני כמעט בן שנה ושלוש, עדיין לא הולך והתיישב בגיל עשרה חודשים. מה שמלחיץ אותי, שהוא עד עכשיו לא עושה שום מחוות, לא כפיים, לא ביי ביי לא מצביע. כשהיינו אצל רופא התפתחות בטיפת חלב, אמר שהילד late Bloomer, יש צריך לחכות. יש לציין, שהוא יוצר קשר עין עונה לשמו מביא צעצועים מאוד תקשורתי וחייכן. בנוסף, הוא נמצא בגן דובר עיברית מגיל 3.5 חודשים ואנחנו דוברי רוסית. האם עלי לקבל חוות דעת נוספת או כדאי לחכות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • ליאן
  • 09/12/2015 13:23
  • קורפוס קלוסום לחוצה מאד
  • מיכל
  • 04/12/2015 09:03
  • שלום. בת 27 שבוע 23. הודגם קורפוס קלוזום באורך 21 מ"מ פחות מאחוזון 10 לגיל ההריון . עובי של הקורפוס קלוזום 1.8 מ"מ פחות מאחוזון 10 לגיל הריון לפי goldstein et at 2011. עובר במצב עכוז. גדילת עובר כולל היקף ראש כמות מי שפיר ותנועות העובר בטווח הנורמה לגיל ההריון. אבחנה" partial agenesis of corpus callosum אציין ששאר הסקירה תקינה לחלוטין כולל הסקירה במוח למעט הממצא הזה. כמו כן בדיקות שקיפות עורפיתחלבון עוברי הכל תקין לחלוטין.מה יכולות ההשלכות של ממצא זה האם הוא עדיין יכול להתפתח האם זה קשור לתנוחה שהיה? והאם ישנו סיכוי שבmri הוא יראה אחרת ? אודה לחוות דעת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצא זה קיים ולא לחלוטין נדיר. חוסר CC הוא 1 ל200 באוכלוסיה הכללית. כן יכולות ליהיות השלכות בבחינת התפתחות מוטוריקה גסה מאוחרת יותר וקשיים בקורדינציה עם סירבוליות ואפילו חולשה של שרירים-היפוטוניה. יתכנו בעיות קוגניטיביות כמו קשיים לימודיים ותפיסה מרחבית בעייתית עם עיבוד מרחבי ועד פרכוסים. השוני בין ילדים עם חוסר מוחלט לבין אלה עם חוסר חלקי, רבה ולכן זה מאוד אינדיבידואלי. מצד שני, MRI עובר יכול להראות יותר טוב את שאר המבנים המוחיים בעיקר בקו האמצע שיכולים לרמז על אפשרות של סינדרומים שיכולים להתבטא עם מצב זה ולכן כדאי. אין קשר למצג עכוז

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מיכל
  • 05/12/2015 23:28
  • תודה על תשובתך.2 שאלות אחרונות -האם ייתכן גם מצב שילד יוולד עם חוסר חלקי של הקורפוס ולא יהיו השלכות כלל? האם העובדה ששאר הממצאים במוח תקינים ואין הרחבה של החדרים והעובר גדל והמדדים והכל תואם לגיל ההריון האם זה מעלה את הסיכוי לילד בריא?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חוסר חלקי של ק"ק יתכן ומוכר ולאו דווקא מחייב ובהכרח, פגיעה עתידית התפתחותית, שכלית או אחרת. לאו דווקא שאינה ניראית גם אם המבנה שלם- לדוגמא- פרכוסים, לקויות למידה וסירבוליות מוגברת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חומר לבן
  • 12
  • 08/12/2015 10:06
  • שלום, בני בן שנה ותשע, מעוכב משמעותית מוטורית ושפתית. לקויי ראיה, (לא עיוור). כשהיה בן שבעה חודשים ראו איחור בהתפתחות המיאלין.כמו כן, מפיק מעט מאוד קולות ומיתרי הקול נבדקו. הוא במעקב, ובמעון יום שיקומי, מתפתח לאט לאט, לא נראה שיש רגרסיה במעט דברים שרכש. שאלתי- האם חומר לבן יכול להשתקם? ואם כן, עד איזה גיל. האם עניין שכזה מעיד בוודאות על רמה מסויימת של פיגור שכלי גם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיקרון, חומר לבן לא משתקם, אם יש בו בעייה מולדת גנטית הפוגעת ביצור שלו, או במחלות בהן הוא נהרס. השיקום יתכן, לפחות חלקית ואפילו מלא במחלות זיהומיות שונות. מצב זה אינו מעיד על פיגור שכלי, שאינו ניקבע בגיל זה. יש לו עיכוב התפתחותי כללי. GDD . הגדרה של פיגור שכלי היא שונה ומבוססת קוגניציה ולאו דווקא מוטוריקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ילד בן 7 עם כאבי ראש
  • אמא
  • 29/11/2015 12:46
  • שלום ד"ר מרקו, בני בן ה 7 מתלונן מזה כחודשיים על כאבי ראש בעיקר במצח, שלטענתו לא עוברים אלא רק משתפרים לעיתים (למשל אחרי ששותה מים). גם בסופי שבוע כואב לו. מדובר בילד עם סף כאב גבוה שלא מתלונן בדרך-כלל על כאבים. בדיקת עיניים תקינה וכנ"ל בדיקות דם - חוץ מפריטין נמוך מאד(13). האם אנמיה עשוייה להסביר את הכאבים? האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות לפני הפנייה לנוירולוג? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב ראש יכול להגיע מהתייבשות וכדאי לבדוק שהוא בסדר ושותה מספיק מבחינת פריטין- זה אומר שמחסני הברזל שלו ריקים. חוסר ברזך, בין שאר הבעיות ,יכול להבא גם לכאב ראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה!
  • אמא
  • 01/12/2015 08:09
  • בדיקתMRI לידה
  • אמא
  • 30/11/2015 13:11
  • שלום רב, השאלה שלי היא עבור הבת שלי היא בגיל 10 וחצי, היא נמצאת על הספקטרום האוטיסטי, ויש אלרגיה חריפה לחלב ולחלבון החלב. מוזנת, ע"י פורמולה מיוחדת.. (ע"י גסטרוסטום). נעשתה בדיקת MRI לפני ארבע שנים ב2011,הבדיקה הראתה נגע סגלגל בחלקו המרכזי של התלמוס בצורתו בגודל של כ 1.5 : 6.5 X מ"מ המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתן בסדרות הFLAIR -T2 GRE T2- הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברת גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך -גולגולתיים. הבדיקה שנעשתה כיום 2015: סיבת הבדיקה מעקב נגע בתלמוס. הממצאים: בדומה לבדיקה הקודמת נראה נגע עוגל היפראיניטנסי המודגם בסדרת FLAIR כ9 מ"מ, ללא שינוי מהותי בממדיו או במאפייניו בהשוואה לבדיקה קודמת. הופיע נגע חדש בעל אות גבהו ב-T2 בפולבינר של התלמוס מימין, קוטרו 0.5 ס"מ ועם האדרה נודולרית במרכזו. חדרי המח,הציסטרנות,הפיסורות והחריצים-בגדר הנורמה. שאר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפוזיה מעוכבת. אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים. סיכום: נגע בתלמוס משמאל, ללא שינוי מהותי בממדיו או במאפייניו בהשוואה לבדיקה קודמת. הופיע נגע חדש בתלמוס מימין.טיב הממצאים אינו ברור, יתכנו על רקע NF-1 . לאור האדרה בנגע החדש מומלצת בדיקת ביקורת באינטרוול קצר ויעוץ נוירוכירורג. השאלה שלי היא מה זה נגע? ומהו התלמוס וכיצד זה משפיע על התפקוד המוחי, והאם הנגע יעבור והאם יש צורך בטיפול פולשני, או שישנו טיפול תרופתי?? מה זה אומר מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים? בקשר לנע החדש נראה בקוטר של 0.5 ס"מ האם זה לא גודל גדול? ונראה כי גם הנגע הישן גדל מה זה אומר? האם הבדיקה מראה על סיכון ,או שמראה על מח של ילד שנמצא על הספקטרום האוטיסטי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום. אני לא יכול להתייחס לכל דבר ששאלת , אבל אומר , כי התלאמוס הוא כמו מעבד מחשב ,דרכו עוברים ומתופעלים פעילויות מוחיות רבות. נגעים, אומר שיש שינויים במבנה ואולי שינויים בתיפקוד. האם קשור לאוטיסם- כניראה שלא היה ומדובר בNF1 אין מה להוציאו. זהו מרכז המח ולא ינסו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרכוס
  • דנה
  • 29/11/2015 10:27
  • הבן שלי בן 9 פרכס, התעלף והובהל לבית החולים. בבדיקת סיטי ראש נמצא: הבדיקה בוצעה לפני ואחריי הזרקת ח.נ. תוך ורידי. סריקת עצמות בסיס הגוגולת נצפו תאי המסטרואידים, המערה הספנואידלית ותאי האטמואידים ללא סטיות. אוכף טורקי הגרמי במימדים תקינים. בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. ציסטרנות הבזאליות, תעלות השמע הפנימיות והמרווחים התת עכבישיים ללא סטיות. חתכים העל נטנוריאליים הןדגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטלמוס ללא סטיות. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים. קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה. אין עדות לדמם תוך או חוץ מוחי. לאחר הזרקת ניגודי תוך ורידי אין עדות להעשרה פתולוגית. בחתכים הגבוהים הודגמו מבנים אנטומים תקינים , כולל החומר האפור והלבן , עם חריצי וקפלי מוח שמורים. סיכום- ללא ממצא פתולוגי. אני גרה באילת ונוירולוג ילדים לא ממש זמין בעבורי. אני היסטרית וכולם אומרים לי שצריך לשעות mri/ האם לאחר סיטי ראש וממצאים אלו, יש לי ממה לחשוש לגידול בראש? אודה לתשובתך. הילד ביצע גם eeg בדיקת: פעילות רקע- תרשים בעירות ונמנום, הרקע במנוחה עם עיניים עצומות מורכב מפעילות אלפא אוקספיטלית, סימטרית, בעלת תדירות 9 הרץ ואמפליטודה תקינה. גירויים- גירוי אור מלווה בהולכה פוטית תקינה. נישום יתר אינו גורם לשינויים מהותיים ברקע. פעילות אמפילפטיפורמית- לא נצפית. סיכום- תרשים תקין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נישמע בסדר ובכל זאת מיד עדיף MRI אם יש סיבה לדאגה בבחינת נוירולג ילדים , אני לא יודע ואני רק משער שאתם בכללית- לא מכיר את בסידורים של כללית באילת. מצחיק, בסופ"ש הקרוב טריאטלון אילת, אני באילת בסופ"ש .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה הפירוש
  • מישל
  • 26/11/2015 21:58
לרופאים בתחום נוירולוגיה ילדים

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)