פורום אוסטאופתיה

ד"ר קליף היינריך

ד"ר קליף היינריך
רופא משפחה אמריקאי שלמד והשתלם באוסטאופתיה במסגרת בית ספר לרפואה בארה"במטפל באוסטאופתיה כ 23 שנה. בעל קליניקה פרטית כ 15 שנהבשנים האחרונות לימד אוסטאופתיה בבית ספר לרפואה באריזונהלעמוד של קליף היינריך עוד...

 גיא בראל

גיא בראל גיא בראל, מנהל פורום אוסטאופתיה. חלק מצוות ההוראה בבית הספר לאוסטאופתיה של מדריד
עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • חוות דעת על אורן פרי
  • עדי
  • 13/11/2017 12:04
  • עלות טיפול
  • גיא
  • 14/10/2017 20:37
  • בעיה באוזן
  • ברן
  • 26/09/2017 21:28
  • שלום. התחלתי טיפול באוסטאופתיה בגלל בעיות צואר וגב תחתון. יש לי בעיה באוזן אחת של ירידה בשמיעה וטינטון והרגשת אטימות. האם הטיפול יכול להחמיר את המצב בגלל התנועות שהמטפל עושה בראש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טורטיקוליס
  • נועם
  • 10/06/2015 08:23
  • שלום, הבן שלי, בן 4 חודשים, אובחן עם טורטיקוליס. אתמול היינו אצל אוסטאופת בשם מיכאל סנהדרין. ד"ר סנהדרין ביצע בבני מספר פעולות אשר, כפי שהסביר, השיבו את החוליות בצוואר למקומן ושחרר לחץ שהופעל עליהן. במגביל הסביר שהראש נוטה מאחר ועד היום צד ימין של הגולגולת גדל יותר ולכן הראש מוטה. אחרי הטיפול הסביר שאין צורך בטיפולים נוספים וככל שיעבור הזמן הדבר יסתדר. שאלוהים הן: האם אתה מכיר את ד"ר מיכאל סנהדרין האם הוא מומלץ? האם אפשרי שאחרי טיפול אחד לא יהיה צורך בטיפולים נוספים? הבנתי שהבעיה בטורטיקוליס היא שריר מקוצר, אם כך איך השריר יתארך אם לא נטפל בו? תודה מקרב לב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אני לא מכיר את מיכאל אישית אלא דרך מטופלים שטופלו אצלו או שלקחו אליו את ילדיהם, התגובות תמיד היו טובות. ישנם כמה סיבות לטורטיקוליס ואני מאמין שבאבחון שעשה מיכאל לא היתה פגיעה או קיצור בשריר (או שהכיווץ בשריר היה כתוצאה של הפרעות בצוואר או בבסיס הגולגולת). אני ממליץ שתחכו כשבוע ותבדקו את רמת השיפור בהטיה והיכולת לסובב את הראש לשני הצדדים, אני תמיד מעדיף לבצע תור נוסף לבדיקת תוצאות הטיפול, מניסיון שלי בטיפול בטורטיקוליס יש צורך במספר טיפולים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המלצה
  • רחל
  • 27/07/2016 13:26
  • שלום רב, הייתי אצל מיכאל סנהדרין. כמטפלת במערכת הבריאות אני מכירה את כללי האתיקה וההתנהגות אל מטופלים. מיכאל סנהדרין היה גס רוח בצורה מבישה ולא אנושית, מעולם לא נתקלתי באדם שמדבר כך. מיכאל סנהדרין לא מומלץ בלשון המעטה. חבל שאין פיקוח על התנהלות מטפלים פרטיים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התנהגות בלתי הולמת
  • ורד
  • 23/09/2016 13:28
  • גם אני הייתי אצל דר מיכאל סנהדרין. יצאתי משם . לאחר שביקשתי ממנו להסביר לי מה הוא מתכוון לעשות והאם זה יכאב. פשוט אמר לי לא חייב להגיד לך כלום. את לא מוכנה.לכי . הייתי בשוק מההתנהגות המבישה שלו. חסר רגישות. בושה לאדם כזה שמטפל באנשים אחרים .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיכאל סנהדרין- לא מומלץ!!!
  • א
  • 12/01/2017 06:15
  • גם ביתי הייתה אחת מהקור בנות של מיכאל סנהדרין. הוא נהג בה בגסות וממש טלטלה אותה מצד לצד כאילו היתה בובה!! הוא דיבר אלי בגסות ו בזלזול. לי הוא אמר יש לך מזל שאני ביום טוב אז אני מוכן להסביר.. ועוד משפטים בלתי הולמים! אני פשוט בהלם!!! לא להתקרב!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיכאל סנהדרין הוא רופא בחסד עליון
  • גליה
  • 05/03/2017 12:30
  • הייתי אצלו מספר פעמים ובכל פעם הוא תיקן לי בעיה שהרפואה הקונבנציונאלית היתה נותנת לי כדורים לכל החיים כפתרון. וכל זאת במפגש בודד! הצטערתי לקרוא שזו התנהגותו לאחרונה. מקווה שיחזור לעצמו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיכאל סנהדרין
  • משה
  • 15/03/2017 11:27
  • לכל אלה שכותבים שמיכאל לא טוב נא היזהרו בלשונכם , מיכאל הוא מטפל מצויין בתחום התמחותו, כשאנחנו מגיעים לאוסטאואפט אנחנו לא בציפייה להגיע לפסיכולוג..... וחבל על הפידבקים הלא טובים שאתם כותבים עליו כי מיכאל הוא מצויין ועוזר להמוני אנשים. ואתכם הסליחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טורטיקוליס
  • חן
  • 02/04/2017 07:50
  • דר מיכאל סנהדרין הוא קוסם! אלוף עולם! הוא טיפל לי בשני ילדים עם טורטיקוליס וכמה מוזר שזה נשמע - אחרי טיפול אחד הכל הסתדר! אמנם צריך להתאזר בסבלנות אבל זה עובד!!! הראש מתיישר עם הזמן והילדים מתפתחים כמו שצריך. כן צריך לחזור לביקורת אליו בגיל 10 חודשים בערך ( אני בכל אופן הלכתי לביקורת עם שני הילדים והם עברו טיפול נוסף ואחרון). חייבת לציין שפיזיותרפיה דרך קופת החולים ממש מיותרת ולא עוזרת כלל! תודה רבה לך דר מיכאל סנהדרין, אתה מדהים!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיכאל סנהדרין קוסם
  • benari
  • 24/05/2017 21:27
  • הוא אדם ישר כמו סרגל עם לב רחב ומומחיות על, בבת שלי הוא טיפל עם טורטיקוליס ובי בהריון !!! אין לי מילים חוץ מקוסם !! בטיפול אחד !!! מעבר לזה הוא לא כאן כדי לספר מה קרה ולכל מטבע שני צדדים, מאחלת לכולכם רפואה שלמה ובעיקר שנהיה בריאים ואם כבר חולים אז שמיכאל יטפל !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהחלט קוסם
  • א.א
  • 12/06/2017 09:27
  • הייתי אצלו אתמול, מעבר לעבודה שהוא קוסם (עזר לי להתיישר אחרי סבל של חצי שנה מפריצות דיסק צווארית)הוא היה ממש נחמד. קראתי את הביקורת פה לפניי שהלכתי והגעתי בחשש רב מתוך ידיעה שהוא תקוותי האחרונה, אך לשמחתי פגש אותי אדם ממש נחמד, סבלני ואפילו בעל חוש הומור. גם אם לא היה כזה, הטיפול הקצר והקולט שלו שווה הכל. מרגישה הרבה יותר טוב וזה מה שחשוב. ממליצה לכולם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיכאל סנהדרין
  • י.
  • 14/06/2017 13:35
  • טלפון של מיכאל סנהדרין
  • נטליה
  • 28/06/2017 10:25
  • טיפול בבתי
  • בילבי
  • 29/08/2017 21:02
  • הלכתי היום לדר סנהדרין כי בבדיקת אורטופד נמצא שלבתי יש טורטוקליס , סנהדרין בדק אותה כמה דקות ואמר שלביתי יש צוואר תפוס מהרחם וזה יקח כמה דקות וזה יטופל כן זה היה באגרסיביות וזה נראה זוועה מהצד אבל לדעתי ה5 דקות האלה היו שוות הכול כמה שזה נראה חסר רגש ורע זה העבודה שלו אין מה להכניס רגשות ברפואה אני מביאה לו ציון 10

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב
  • גולגול
  • 25/08/2017 00:22
  • בקשה להמלצה
  • אפרת
  • 17/08/2017 09:44
  • שלום אני מאיזור הצפון, הומלץ לי על אוסתיאופטית שעובדת פרטי, ובמקביל פניתי לכללית רפואה משלימה, ושם הפנו אותי להומיאופטית אחרת. שאלתי: היכן יש המלצות או דירוג או חוות דעת? כרגע אין לי איך להחליט (חוץ מהענין הכספי). ושאלה נוספת, שתיהן לא מופיעות ברשימת האוסתריאופטים של האיגוד. האם יש לכך משמעות? תודה לעונים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיזיותראפיה אחרי טיפול של אוסטאופט
  • נורית
  • 08/08/2017 08:24
  • עברתי אתמול טיפול אצל אוסטאופט . דורבן בעקב רגל ימין כאבי גב תחתון וטיפול באגן. קיבלתי סידרת טיפולי פיזיותראפיה לכאבי גב תחתון ולדורבן בקופת חולים. האם כדאי , צריך, להמשיך בטיפולים ? האם זה עלול לפגוע בתוצאות הטיפול האוסטאופתי שקיבלתי? מה ההמלצות בנושא? טופלתי אצל מיכאל סנהדרין .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מקור יונה
  • יונה
  • 05/08/2017 00:34
  • בלט בצוואר ובגב התחתון
  • עינב
  • 05/08/2017 00:33
  • שיפור תפקוד מוטורי לילד עם CP
  • עופר
  • 31/07/2017 11:42
  • החמרה בכאבי גב
  • יעל
  • 30/07/2017 23:58
  • שלום, אחרי2 תאונות דרכים ו-3 בלטי דיסק בצוואר ובלט בגב תחתון עם כאבים מאוד חזקים הגעתי לאוסתאופט סיימון אשר אשר טיפל טיפול ראשון. הטיפול היה יחסית לא אגרסיבי אבל הוא ביצוע שני קנאקים גדולים בעמוד שדרה מהרגע שיצאתי ממנו החלו כאבי גב איומים בגב תחתון כך שנאלצתי להגיע למיון וקיבלתי 4 זריקות והכאבים עדיין לא מרפים. האם זו תגובה נורמלית, האם נגרם לי עוד יותר נזק? יכול להיות שמשהו זז שם בחוליות או בדיסקים. אני מבוהלת מאוד תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול לילד קטן
  • שירה
  • 30/07/2017 12:05
  • שלום, האם טיפול אוסטאופתי יכול לעזור במקרים הבאים אצל הילד בן שנתיים: - ילד עוד לא הולך בלי תמיכה. - עוד לא מדבר מילים ברורות. - אשכים טמירים ומום בלב. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השטחת ראש
  • שירה
  • 25/07/2017 12:22
  • משך טיפול
  • טליה
  • 24/07/2017 16:03
  • שלום שוחחתי כעת עם כללית מושלם לגביי טיפול אוסטאופטי, לדבריהם משך הטיפול הוא כ20 דקות בלבד (בעלות של 104 שח) כיוון שלאחר 20 דקות כבר אין אפקטיביות לטיפול. שאלתי היא האם זה נכון שמשך הטיפול המייטבי הוא רק 20 דקות או שהם מצמצמים את משך המפגש על מנת להציג מצג שווא של עלות נמוכה יחסית?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המלצה לאוסטאופת/ית מומחה לנשים בהריון באזור כפר סבא
  • חן
  • 11/07/2017 15:04
  • המלצה לאוסטיאופת
  • דנה
  • 02/07/2017 09:37
  • שלום, אני בהריון בשבוע 30 ויש ואני סובלת מחוסר איזון באגן כבר כמה שנים והייתי בעבר אצל מיכאל סנהדרין ואך לצערי אין תורים בחודשים הקרובים. הייתי מעוניינת לקבל המלצה לרופא טוב. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בחיבור לירך בהליכה
  • בת
  • 20/06/2017 11:50
  • אני בת 63 בריאה ועוסקת בספורט לפני כ3 חודשים נתפס לי הגב בעיה מוכרת שחיקת סחוס בין החוליות התחתונות זה בדרך כלל עובר לאחר כשבוע אך הפעם זה התפתח לכאבים ברגל שמאל ממפרק הירך ונמשך עד הברך. מצב הגורם לי לכאב ולצליעה. נעשה צילום ו ct והממצא היחיד הוא שחיקה בחיבור הירך לאגן. האם טיפול אוסטאופת יכול לעזור? והאם יש לך המלצה למטפל טוב באזור חיפה והקריות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריצת דיסק L5 - S1
  • שמוליק
  • 17/06/2017 20:08
  • תשובה לפריצת דיסק
  • ד"ר קליף היינריך
  • 19/06/2017 11:23
  • שלום שמוליק אוסטאופתיה יכולה לעזור מאוד בפריצות דיסק. למעשה המצבים שאני מטפל הכי הרבה בארץ זה פריצות דיסק ובלטים ורואה הצלחות רבות. תוך מספר טיפולים של 5-10 אפשר להוריד בצורה דרסטית את הכאבים, להגביר את טווח התנועה ובעצם לחזור לחיים רגילים לחלוטין. אני לא ממליץ להמתין שהכאבים ירדו. זה כמו לקחת כדור אקמול אחרי שכאב הראש נעלם. לא בדיוק אפקטיבי. הטיפול צריך להיות בדיוק כשזה כואב. זה הזמן המושלם. כמו כן , כדאי שתדע שכאשר הכאבים יורדים, זה לא בגלל שפריצת הדיסק משתפרת. למעשה פריצת דיסק , אם לא מטפלים בה נכון, לאורך שנים רק הולכת ומחמירה. אז למה יש ירידה בכאבים? זהו מנגנון של הגוף שעוזר לך להתמודד עם הכאב. הגוף מזרים פחות דם לאזור, ואז הנוירונים פחות מקבלים חומרי תזונה וכל האזור פשוט הולך לישון. מיותר לציין שלמרות שאתה לא מרגיש כאב, פריצת הדיסק לא נעלמה ומצבך רק הולך ומדרדר ואני רואה את זה כל הזמן. אנשים שבאים ואומרים לי שהכאב בא והולך אבל לאורך שנים יש רק החמרה. לכן ההמלצה שלי היא לגשת למטפל אוסטאופתי טוב ומקצועי עם הרבה ידע , ניסיון, הצלחה כמה שיותר מהר וגם לתת לזה צ'אנס אמיתי של לפחות 5 טיפולים ואם צריך גם 10 טיפולים. שיהיה בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שריפה בגב העליון
  • דניאל
  • 13/06/2017 22:39
  • שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין . בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר . בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה לשריפה בגב העליון
  • ד"ר קליף היינריך
  • 14/06/2017 22:12
  • שלום וברכה קודם כל, בהחלט הגיוני שהבעיה נמשכת הרבה שנים ומחמירה.כל עוד לא מטפלים בבעיה , היא לא תפתר. אני מבין שהיית אצל רופא משפחה והוא עשה רנטגן. מה הייתה האבחנה? כמו כן, כתבת שהוא שלח אותך לאורטופד. האם הלכת? האם שלח אותך לבדיקות נוספות? יכול להיות שאתה צריך גם בדיקת CT ו MRI. כמובן שזה נתון לשיקול דעתו של האורטופד. ישנן תרופות שמטפלות בדלקת בגיד אך כפי שציינתי קודם עליך לסיים את התהליך של הבדיקה והדיאגנוזה. לאחר שיש לך דיאגנוזה ברורה, תוכל לכתוב לי שוב ואוכל לומר לך האם לאוסטאופתיה יש מה לתרום לך. שיהיה בהצלחה והרבה בריאות!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שריפה בגב העליון
  • דניאל
  • 17/06/2017 19:56
  • שלום דר אכן האורטופד שלח אותי לצילום רנטגן מכיוון שהוא מנתח בעצמו את הצילום אז אין פירוט מה יש לי רק ציין שאני לא עושה התעמלות וכדאי שאעשה 30 בריכות בבריכה חתירה וגב והלך לכירופקרט . כמו כן עשיתי 2 טיפולים באוסטופטיה אך לצערי לא הרגשתי שינוי .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה לדניאל
  • ד"ר קליף היינריך
  • 19/06/2017 09:49
  • הרבה פעמים כאב, שריפה, הרדמות של החלק העליון בגוף נובעים מסינדרום שנקרא thoracic outlet syndrom.זהו מצב שבו יש הפרעה לפעילות התקינה של הנוירונים שיוצאים מעמוד השדרה העליון.זה יכול לקרות עקב מספר גורמים - שרירים או אפילו כאשר הצלע הראשונה מורמת מידי וקרובה לעצם הבריח. אוסטאופתיה יכולה לעזור הרבה בסיטואציות האלה . לגבי פעילות גופנית - הסיבה שפעילות גופנית עוזרת היא בגלל שהיא מאיצה את זרימת הדם וזה מה שתורם לתחושה כללית יותר טובה. הבעיה היא שמדובר על הקלה נקודתית ולא פתרון קבוע. אם אינך יכול לעשות פעילות גופנית, הכל חוזר. לגבי טיפולי האוסטאופתיה שעשית ולא עזרו , יש שתי אפשרויות: או שהאוסטאופת שטיפל בך לא היה לו מספיק ניסיון ולא ידע איך לטפל בבעיה שלך או שזה פשוט לא מספיק טיפולי. הרבה אנשים שאני רואה רואים שינוי תוך מספר טיפולים בודד אבל ישנם מקרים יותר מורכבים שמרגישים שיפור תוך 5 או 10 טיפולים. אם הנך סומך על האוסטאופת שראית, ממליץ לך להמשיך איתו כיוון שאחרי 25 שנות ניסיון ראיתי שאוסטאופתיה יכולה ממש לחולל ניסים שאף שיטה אחרת לא יכולה . אם לא, ממליץ לך למצוא מישהו אחר שאתה סומך עליו ולתת לזה צ'אנס אמיתי. שיהיה בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בקע דיסקי+בלט דיסק
  • חגית
  • 19/05/2017 22:58
  • שלום, רציתי לשאול בבקשה האם אוסתאופתיה עוזרת למקרים של בקע ובלט דיסק. האם מישהו שטופל ע"י אוסתאופתיה עם אותה בעיה יכול לשתף ? ידוע לי שבד"כ מדובר בפיזיותרפיה במקרים כאלו,ומתעניינת דווקא לגבי אוסתאופתיה. תודה רבה! חגית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה לבקע דיסק ובלט דיסק
  • ד"ר קליף היינריך
  • 14/06/2017 22:45
  • שלום וברכה אוסטאופתיה עוזרת מאוד מאוד במקרים של בקע ובלט דיסק. יש לי הרבה מטופלים בארץ שסובלים מבקע ובלט ואני רואה תוצאות מאוד יפות ואחוזי הצלחה מאוד גבוהים. זה נכון שלרוב ממליצים על פיזיותרפיה אך לטעמי זה נובע רק כי לא מכירים את יתרונות האוסטאופתיה. בארה"ב אף הצלחתי לתקן לחלוטין בעיה של בלט אצל מטופל שלי שהיה מגיע אלי קבוע לטיפולים. ניתן לטפל בבקע ובלט גם כאשר המטופל מועמד לניתוח. היו לי מספר מטופלים שעמדו לפני ניתוח והצלחתי למנוע את הניתוח ולהחזיר אותם לחיי שגרה ללא כאבים ומגבלות. כך שבהחלט טיפול אצל אוסטאופת שיודע את העבודה יכול לעשות שינוי רציני ותוך זמן קצר יחסית. שיהיה בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צפיפות צד עצמות באגן
  • חגית
  • 17/06/2017 15:22
  • תודה על המענה ד"ר! לאחר בדיקות מעמיקות יותר,אובחנתי כי עצם הבעיה אצלי הינה באגן.בצד ימין באגן 2 עצמות קרובות מדי האחת לשנייה וזה יוצר את הכאבים הנוראיים בגב תחתון. הבנתי שחשוב לשמור על ישיבה נכונה אך גם רציתי לשאול האם ספורט יכול להועיל או אולי להזיק אפילו במצב שכזה ? האם יוגה/פילאטיס מהסוגים הללו יכולים להואיל או להזיק ? כיוון שחשבתי אולי לעסוק בפעילות מסוימת שיכולה לעזור למצבי...(יש לציין כי הוסבר לי שיתכן והבעיה הייתה לפני כן ותאונת הדרכים עברתי גרמה לכך להתפרץ) שוב תודה על עזרתך!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום אוסטאופתיה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)