רופאים בתחום
ד"ר אורה גולן ד"ר אורה גולן
מומחית לכירופרקטיקה קרא עוד
ד"ר רונן מנדי ד"ר רונן מנדי
כירופרקט, מנהל את מרכז מנדי לכירופרקטיקה קרא עוד

פורום כירופרקטיקה

 עומר הירש

עומר הירש עומר הירש, מנהל פורום כירופרקטיקה. מתמחה בטיפול בפגיעות ספורט דרך הפדרציה הבינלאומית לכירופרקטיקת ספורט (FICS)
עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • טיפול מומלץ לבלט דיסק
  • אלכס
  • 20/02/2018 17:39
  • שלום וברכה, ביצעתי צילום CT ולהלן התוצאות: סריקת L5-S1: "בלט מרכזי של הדיסק מעט יותר למשאל עם לחץ קל על השק הדורלי. אין ספינלסטינוזיס. פורמינות שמורות." אשמח לשמוע על טיפול מומלץ בקרה הנ"ל ורופאים/מטפלים מומלצים באזור חיפה. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טנדוניטיס בייספס
  • מוטי פרחי
  • 18/02/2018 20:21
  • דר הירש שלום לפני כ4 חודשים (01/11/17) מתחתי את גיד הבייספס ביד ימין בראש הארוך שמתחבר לכתף, כתוצאה מחבלה/טראומה. ביצעתי XRAY למחרת המקרה אך לא נמצאו משקעי סידן או פגיעות בשלד. כמו כן, ביצעתי US שבועיים לאחר המקרה אך לא הייתה עדות לקרע חלקי או מלא בגיד כלשהו. שלושה שבועות לאחר המקרה ביקרתי אצל מנהל מחלקת ניתוחי כתף ב"עמק" ואובחנתי על סמך הממצאים ובדיקה גופנית כסובל מTENDONITIS וקבע כי אין עדות לקרע משמעותי בשרוול המסובב. מבחן HAWKINS היה חיובי לצערי. כיום (18\02\18) הכאב העמום שהיה קיים במנוחה חלף כמעט לחלוטין וטווח התנועה מלא אם כי עדיין יש כאב חד דמוי דקירה בתנועות חדות ופתאומיות. אני מקפיד על חימום, פיזיוטרפיה, תרגילים אקסנטריים בחד הכושר ומתחיות. שאלתי היא: האם ניתן לעמוד את פרק הזמן שיידרש עד החלמה מלאה והאם קיימת אפשרות להחלמה מלאה או שמא מדובר בפגיעה לצמיתות ונכות לכל החיים? שאלה נוספת: האם ניתן לקבל הפניה לMRI על מנת לראות בבירור במה מדובר ולשלול אפשרות שה TENDONITIS החמיד לTENDINOSIS!! וכמובן על מנת לראות אם הצלקת שנוצרה היא צלקת "טובה" ללא חלקיקים ולכלוך שאיננו שייך. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מוטי, בנוגע ל MRI, זו שאלה להפנות לרופא המשפחה או לאורתופד, שכן אחד מהם יהיה זה שיצטרך לתת לך את ההפניה, אבל עקרונית יכול להיות שימצאו לנכון להפנות אותך. לגבי משך הזמן, לצערי בלי לבדוק אותך ולהבין את הגורם לכאב המתמשך אין לי דרך לענות לך על השאלה. יתכן שלמרות כל הטיולים שעשית, נותר חוסר איזון ביומכאני כלשהו, או חוסר איזון תפקודי בין השרירים השונים של הכתף, או בעיה צווארית זו או אחרת שמונעת החלמה מלאה של הפציעה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נשים בגיל המעבר
  • נעם
  • 13/02/2018 01:00
  • אני בת 51.6 ועתה יש לי מחזור ארוך מאי פעם שהיה לי לפחות שבועים רצופים של דימום חזק כזה שאני צריכה להשתמש בתחבושות הכי עבות שיש ולהחליפן כמה פעמים ביום בין ארבעה לחמש האם זה כך או לפנות לרופא נשים לבדיקה עד עתה היה לי מחזור מסודר חוץ משתי תקופות בתחילת השנה שהמחזור איחר כחודשיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דקירה חזקה בצוואר
  • שחר
  • 07/02/2018 18:56
  • היי ד"ר, בת 25. לפני כמה כ-6 שנים הייתי רוקדת באופן מקצועי,וכתוצאה מעומס יתר משהו (אולי חוליה) באיזור השכמות נתפס והתעוות, דבר שהקרין לצוואר וממש לא הצלחתי ליישר את הגוף. זה היה כאבי תופת של דקירה חזקה בצוואר. הלכתי לכירופרקט והוא הרחיב לי מאוד את טווח התנועה אבל מאז תמיד הרגשתי דקירה כל פעם שהטיתי את הראש הצידה. הבוקר אחרי 6 שנים מתוך שינה אותה דקירה כאילו "התעוררה" ואותו הכאב, בדיוק באותו המקום חזר וזה כאב נוראי. ברמה שלא הצלחתי להתרומם מהכרית, הייתי צריכה למשוך את הראש למעלה עם היד בעזרת החולצה שהורדתי. כל היום חיממתי את האיזור ועשיתי לעצמי עיסויים אבל ממש אין שיפור. מה עושים במצב כזה? תוכל אולי להמליץ על מישהו שיעזור בבאר שבע? תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוי שלא עובר שנתיים
  • ארז
  • 07/02/2018 09:51
  • שלום עומר אני בן 46 . לפני שנתיים היה לי דלקת בדרכי השתן ומאז נשאר לי גירוי בקצה הפין שלא עובר ממש מציק עברתי אורולוגים ורופאי עור הכול תקין אצלי ואין להם פתרון לאחרונה היה לי כאב חד למשך שלושה ימים בגב התחתון ממש שלא יכלתי לשבת נלכתי לאורתופד ועשה לי סיטי גב תחתון התשובות l1 l5 מודגם בלט דיסק ימיני עם לחץ על השק הדורלי ובעיקר על שורש ימין הבלט המשמעותי הוא בגובה s1 l5 על שורש ימין שאלתי יש קשר לגירוי ואי נעימות שאני מרגיש בקצה הפין כבר שנתיים של סבל ובנוסף שלח אותי לעשות זריקה בs1 במרפאת כאב מה זה הזריקה הזאת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ארז, זריקה - האם הוא הגדיר איזה סוג של זריקה (תחת שיקוף, בלוק עצבי, אפידורל)? קשה לי להאמין שיש קשר בין בלטי הדיסק לשריפה בקצה הפין, למרות שבסופו של דבר הכל אפשרי בגוף האדם. יכול להיות שמשהו משפיע על העצב ה]פונדנטלי שלך, וגורם לגירוי, אבל קשה לדעת במקרים כאלה. לצערי בלי בדיקה קשה לי לענות לך מעבר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוי שלא עובר שנתיים
  • ארז
  • 07/02/2018 18:19
  • הי ארז, זריקות בד"כ כוללות איזשהו חומר מאלחש (לידוקאין לדוגמא) או סטרואידים, תלוי בסיבה. כך או כך, אני בספק אם זריקה כזו תביא מזור לבעית הפין, אבל שווה להתייעץ עם מרפאת הכאב. מעבר לכך לצערי אני לא יכול לעזור לך בלי בדיקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יישור של הלורדוזיס וטיפול כירופרקטי
  • מילה
  • 07/02/2018 17:08
  • שלום עומר, לפני כשנה פניתי לטיפול כירופרקטי בעקבות כאבי ראש וצוואר. מייד בתחילת הטיפול ביקש הכירופרקטור לעשות צילום של עמוד השדרה צווארי, והיה רשום שם-"היצרוח חלקית של הדיסק C5-C6".התחלתי את הטיפול אצל הכירופרקט בתדירות כפעמיים בחודש, ועד עכשיו ממשיכה פעם בחודש. לפני חודש התחילו הכאבים בכתף ויד שמאל. הכירופרקטור אומר,שיש לחזור לתדירות גבוהה יותר של הטיפולים. שוב עשיתי צילום ובנוסף להיצרות רשום בתשובה: "יישור של הלורדוזיס". האם לדעתך יכול היה הכירופרקטור לגרום ליישור הנ"ל? הוא עושה לי מניפולציות עם הקנאקים בצוואר. או שהיישור היה קיים גם לפני שנה ופשוט לא נרשם בפענוח? מה התדירות הסבירה של הטיפולים במקרים כאלה? האם פעם בחודש זה באמת לא מספיק? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מילה, האם בצילום הראשון עשו צילום לטראלי? (מהצד) אם לא, לא ניתן היה לראות את הלורדוזיס. סביר להניח שהיה יישור של הלורדוזיס לפני כן, וסביר יותר להניח שהגורם לכך הוא הרגלי החיים שלך - עבודה מול מחשב זו אחת הסיבות הנפוצות ביותר, אם כי היסטוריה של תאונות עם צליפת שוט גם הן קשורות למצב זה ועוד. הסבירות שזה נגרם מהטיפול הכירפרקטי היא נמוכה ביותר. מבחינת תדירות הטיפול, אני לא ממש יכול לחוות דעה רצינית כי לא בדקתי אותך. בנוסף יש טכניקות שונות עם פרוטוקולים שונים. הסיבה הסבירה ביותר להמלצה לחזור לתדירות גבוהה יותר היא שיש כאב "חדש". סביר להניח שברגע שהכאב בכתף ירד, כך גם התדירות תרד. מילה אחרונה לגבי הלורדוזיס, אם היה צילום לטראלי, אפשר לבחון אותו שוב ולהשוות בין שני הצילומים בקלות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כיוון צוואר(קנאקים)
  • תומר
  • 26/01/2018 03:26
  • היי,הייתי בטיפול כירופרקטי,בצוואר ,אני עדיין בטיפול ויש לי קצת סחרחורות טראש כבד,הכירופרקט אומר שזה אמור להיות שזה חלק מהתהליך האם זה נכון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום תומר, יש הרבה טכניקות בכירופרקטיקה, כאשר בחלקן יש לעיתים תחושות לאחר טיפול שתואמות את מה שאתה מתאר. האם הסחרוחורת מתמידה? או שהיא רגעית/זמנית למס' דקות לאחר הטיפול? האם תחושת הראש הכבד מתמידה או שהיא רגעית/זמנית לאחר הטיפול? כך או כך, אם יש לך תחושה שמשהו לא בסדר, המלצתי היא לפנות לכירופרקטור שלך ולדבר איתו על כך, ולא להמתין למפגש הבא. דבר אחרון שחשוב לזכור, יש הרבה מטפלים במדינת ישרא שמתהדרים בתואר "כירופרקט/ור" שלא בזכות. חשוב לוודא שהכירופרקטור שלך אכן קיבל את תוארו מאוניברסיטה/מכללה המורשית להעניק את התואר הנ"ל. במנית ישראל, ובכלל, כירופרקטור הוא אדם שסיים לימודי ד"ר לכירופרקטיקה (או מאסטר בכירופרקטיקה במדינות כמו אנגליה, דרום אפריקה ואחרות). אם יש לך ספק, אתה מוזמן לפנות לאגודה הישראלית לכירופרקטיקה ולברר את הנושא, או לפנות אלי באופן פרטי ואברר לך את הנושא. החלמה מהירה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • תומר
  • 26/01/2018 15:05
  • אני גר בקנדה,ואני מטופל כבר שבועיים עד כה עברתי 3 טיפולים והיום לי פעמיים הרגשת סחרחורות,לא מיד אחרי הטיפול הפעם ראשונה יומיים אחרי הטיפול הראשון והפעם השנייה באותו יום של הטיפול השלישי,האם התופעה יכולה להיות חרדה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראשית, יש סיבות רבות לסחרחורת, הנפוצה מביניהן זה התייבשות. האם סבלת בעבר מסחרחורות? בכל מקרה, כמו שאמרתי, המלצתי היא לדבר על כך עם הכירופרקטור שלך. אם הוא/היא חושבים שיש קשר בין הטיפול לסחרחורת, אז הם ידעו לשנות את הדרך בה הם מטפלים בך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע חלקי קטן - יתאחה לבד? לא יתאחה?
  • אלון החותר
  • 16/01/2018 20:28
  • שלום, אני מבצע חתירה ספורטיבית ומשתתף בתחרויות חתירה. לפני כחודש החלו כאבים בכתף שמאל, והבוקר ביצעתי אולטראסאונד שבסיכומו נקבע: Supraspinatus - בעובי וצורה תקינים. הודגם קרע חלקי קטן ברוחב עד 0.7 ס"מ בקטע דיטלי של הגיד, במקום אחיזתו Biceps tendon - ב.מ.פ. נצפה נוזל בכמות קטנה במעטפת הגיד אני קצת לחוץ מהעניין, ויש לי מספר שאלות שנראה שקצת חוזרות על עצמן בניסוחים שונים, אך הן קצת שונות בכל זאת: 1. מה משמעות הקרע החלקי הקטן? האם זה משהו שיתאחה/יתרפה עם הזמן? האם הוא יתרחב עם הזמן? 2. מה בנוגע לפעילות הספורטיבית? והאם פיזיותרפיה ו/או גלי הלם יעזרו - ואם יעזרו.. במה הם בדיוק יעזרו - דהיינו - יפחיתו את הדלקת ויעזרו לי ליציבה/תנועה נכונים או יעזרו בהחלמה/התאחות? 3. הכאב הוא עכשוי, והתחלתי לקחת ארקוקסיה 90. האם חימום של האזור/עיסויים של האזור (כתף/גב/שכמה) תורמים להקלה או שהם דווקא יחמירו? 4. בין לבין, יצא שעשיתי שני טיפולי פיזיותרפיה (פרטיים - בטרם ביצעתי את האולטרסאונד) ועשו לי לחיצות על הגידים בכתף וזה הקל על הכאב מצד אחד, אבל החלק החשוב - הייתה לי בעיה לבצעה פעולה של להרים את יד שמאל ולסרק את השיער. לאחר הלחיצות/עיסוי של הפיזיותרפיסטית על הגידים/זורע שמאל, "השתחרר" לי ואני יכול להרים את יד שמאל לסרק את השיער עם רמת כאב נמוכה ב-90%, כלומר הפחתה משמעותית ביותר. נראה שההמשך של הכאב זה פשוט מהדלקת שהארקוקסיה שאקח עכשיו כמה ימים, תקוותי תעלים. האם זה נשמע נכון? האם הפיזיותרפיה המצויינת לעיל היא פעולה נכונה? מלא שאלות (מורכבות), אבל מקווה שהן מעבירות את התיאור בעיה בצורה קלה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אלון, המשמעות של הקרע היא שיש קרע קטן, בהנחה והוא מוגבל לרקמת השריר עצמה, אז הוא בהחלט יכול להחלים בצורה מלאה. העובדה שהפיזיותרפיה עזרה מרמז שהבעיה התפקודית העיקרית היתה נק' הדק, או בעיה דומה, וסביר להניח שהמשך טיפול יביא לפתרון מלא של הכאבים. אין לי דרך לדעת האם יש או אין מעורבות של תהליך דלקתי משמעותי, והאם הארקוקסיה נחוצה או לא. סביר להניח שפיזיותרפיה יעזור לך, לגב גלי הלם, צריך לבדוק בצורה יותר ספציפית האם יש צורך או לא. בנוגע לפעילות - השתדל להימנע מפעולות שגורמות/מחמירות כאב, שכן ביצוע של פעולות אלו למרות הכאב יכול לגרום להחמרה של הפציעה, או לפיתוח תבניות תנועה לא נכונות. תמשיך לנסות ולחזור לפעילות מלאה לפי היכולת, ולפי המלצת הפיזיותרפיסט/ית, אך שים לב מאד לגוף שלך, כדי למנוע החמרה, אך אל תפסיק לנסות כדי שתוכל לשקם את המקום כמו שצריך. בסה"כ נראה שאתה בידיים טובות, תמשיך במה שאתה עושה, רק כדאי מאד לבדוק מדוע ואיך הקרע התחיל מראש, ולטפל גם בבעיה זו, שכן אחרת אתה צפוי לחזור ולהתמודד עם פציעות דומות בעתיד. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זריקת בלוק עקב פריצת דיסק
  • גיא
  • 16/04/2011 10:05
  • שלום, אני צריך יעוץ/עזרה הייתי אצל אורטופד לאחר שעשיתי CT וגילו שיש לי פריצת דיסק ושני בלטי דיסק המליצו לי לעשות זריקת בלוק במרפאת כאב. אפשר לדעת בבקשה מזה אומר? מה התהליך? הסיכונים? הכדאות לדבר? אודה לתשובה. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום גיא
  • ד"ר אלמוג
  • 17/04/2011 07:53
  • בלטי הדיסק או פריצות הדיסק שיש לך ככל הנראה גורמות ללחץ ודלקת על אחד העצבים שיוצאים מעמוד השדרה ומכאן הכאבים. אחת הדרכים להתמודד עם הכאב והדלקת היא הזרקה של קורטיזון וחומר הרדמה לעצב הפגוע. כיוון שמכוונים לעצב אחד או שניים מכנים את ההזרקה הזרקה סלקטיבית והיא נעשית תחת שיקוף רנטגן בכדי להגביר את מידת הדיוק. הסכנות בהזרקה כוללות סיכון לזיהום וסיכון לפגיעה בעצב. סה"כ הפרוצדורה נחשבת מאוד בטוחה ומוצלחת. צריך לציין רק שבחלק נכבד מהמקרים זהוא פתרון זמני בלבד ובדר"כ משלבים בו גם טכניקות שיקומיות, טיפוליות אחרות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • גיא
  • 30/04/2011 20:35
  • גיא שלום
  • ד"ר גיא אלמוג
  • 01/05/2011 07:53
  • לא, קודם אתה מגיע לפגישת אבחון וייעוץ, נקבעת הפרוצדורה, אתה חוזר בתאריך מאוחר יותר, חותם על טופס הסכמה ונכנס לחדר הפרוצדורות, שם מקבל הרדמה מקומית באיזור. בהמשך מתבצעת הזריקה, אתה נשאר בהשגחה כחצי שעה ואח"כ משתחרר עם תאריך לביקורת בתוך שבועיים שלושה. בריאות שלמה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זריקת בלוק
  • מדינה שולה
  • 16/01/2018 10:41
  • זריקת בלוק מיועד בעיקר להקלה על הכאב, כך שאם יש ירידה בכאב בהחלט יש מקום לשקול את הצורך בזריקת הבלוק. ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול שוב את הצורך בזריקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאת סיטי גב
  • אילנה
  • 11/01/2018 15:10
  • עשיתי צילום סיטי לגב עקב כאבים בגב התחתון והופיע לי L3 L4 בלט דיסק דיפוזי לוחץ על השק הטקלי L4 L5 בלט דיסק דיפוזי נושק לשק הטקלי. נשאלה שלי מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אילנה, התשובה לשאלה שלך היא - אין לי מושג. מה זאת אומרת? ההתאמה בין ממצאים רדיולוגים (רנטגן, סיטי וכו') לבין תסמינים היא גרועה ביותר. זאת אומרת שיש אנשים רבים עם ממצאים וללא תסמינים, ואנשים רבים עם תסמינים וללא ממצאים משמעותיים. את הממצאים שלך צריך לשקול בהתאם לבדיקה הפיזית ולתלונות שלך, ואז להחליט מה הבעיה. אם כאבי הגב שלך מוגבלים לגב, ואינם מקרינים לשום מקום, בטוח שלא לאיזור השוקיים והירך התחתון, סביר להניח שהבעיה אינה קשורה לדיסקים, למרות שהסיטי מראה שיש בלטים. אם יש הקרנה, אז צריך להבין בדיוק את התבנית, ולחשוב מה עושים. מנסיוני, רובם המכריע של כאבי הגב אינם תוצאה של דיסקים, אם כי בעיות בדיסק יכולות להיות קשורות לכאבי הגב, גם אם אינן הגורם הישיר. אני ממליץ לך להגיע לבדיקה אצל כירופרקטור על מנת לפתור את הבעיה. כ 1.5% בלבד מהאנשים שמגיעים לכירופרקטור בעקבות כאבי גב מגיעים לניתוחים. לעומת זאת, מעל 40% מהאנשים שמגיעים לאורתופד בעקבות כאבי גב מגיעים לניתוח. בהצלחה והחלמה מהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בברכיים
  • אנונימית
  • 29/12/2017 18:31
  • שהייתי בת 10 התחלתי לרוץ וכל פעם היה כואב לי ברך ימין, לא כאבים נוראים אבל עדיין. הפסקתי לרוץ בגלל זה. כיום אני בת 13, חזרתי לעשות פיעילות גופנית אך הכאבים חוזרים בעיקר שיש משקל על הרגל שהיא מתקופפת (למשל בסקווץ). מה אפשר לעות? בתודה, אנונימית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, הדבר הראשון שצריך לעשות זה לוודא שכשאת מבצעת פעילות, את עושה זאת כמו שצריך. פעמים רבות כאבים נגרמים בגלל מכניקה לא נכונה. שנית, כדאי לבדוק שהכל עובד כמו שצריך - שהביומכאניקה של הקרסול, הברך, הירך, האגן והגב תקינות, ושכל השרירים עובדים בצורה נכונה ומסונכרנת. אם כל התשובות לכל הנ"ל חיוביות, אז הצפיה שלי היא שהכאבים יעלמו, אלא אם יש בעיה נוספת שגורמת לתסמינים אלו ולאחרים שאולי את לא מקשרת ביניהם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פלטפוס כאבים בשוק ותנועה מוגבלת של מפרק הקרסול
  • רונן
  • 20/12/2017 10:45
  • שלום, יש לי פלטפוס. כשאני רץ והולך יש לי כאבים בשריר השוק הקידמי (tibialis anterior) כאב שלפעמים נשאר עד אחרי יומיים שלאחר הריצה או ההליכה. בנוסף יש לי תנועה מוגבלת במפרק הקרסול, איני יכול להשיג plantar flexion מלא (פויינט). הבנתי שיש קשר בין הדברים כיוון שהגורם לשני הבעיות זה שרירי tibialis anterior קצרים, ואני גם כל הזמן מרגיש אותם תפוסים. האם ניתן לטפל בבעיה? בעזרת תרגילים לכף הרגל והליכה עם נעלי BAREFOOT שיתקנו את הפלטפוס ואריכו את השריר. אני עוסק באיגרוף תאילנדי והפויינט המלא מאוד חשוב לי. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי רונן, ראשית זה נשמע כאילו יש לך אולי התחלה של שבר מאמץ, במיוחד אם כואב לך גם במנוחה אחרי הריצה. שנית, סביר להניח שעם טיפול נכון אפשר לשפר הן את תנועתיות הקרסול, והן את התפקוד של הטיביאליס אנטריור שלך. בין אם הגורם לבעיה הוא השריר, או שהשריר הוא רק אחד התסמינים, את זה קשה לדעת מהמידע שסיפקת. בקיצור, אני ממליץ לך ליצור קשר עם כירופרקטור שעובד עם פגיעות ספורט, יש מס' כירופרקטורים כאלו בארץ, ולהתחיל משם. בהצלחה והחלמה מלאה ומהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תחושת שריפה בגב העליון של הגב
  • דניאל
  • 10/06/2017 11:23
  • שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין . בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר . בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דניאל, ראשית, אני בהחלט חושב שכדאי לך לפנו לייעוץ וללטיפול אצל לכירופרקטור בהקדם, זה בהחלט יכול לעזור. אני בספק אם הבעיה שלך היא דלקת בעצב, כיוון שאתה מתאר בעיה פרוגרסיבית, שמתפשטת על פני שטח שמעוצבב ע"י מס' רב של עצבים. סביר יותר להניח שאתה מפתח סוג של סנסיטיזציה של המוח שלך לכאב, ותחושות שאמורות להיות מפוענחות כמגע כזה או אחר, מפוענחות ככאב/שריפה. בתור כירופרקטור אני לא רושם תרופות, ולכן גם לא ממליץ עליהן. יתכן שאתה סובל מחוסר של ויטמינים או מינרלים, או אפילו מהתייבשות כרונית, כל אלו יכולים לתרום לתחושות שאתה מתאר, אם כי לא בהכרח לגרום להם. לצערי איני יכול לספק לך תשובה יותר ברורה ללא בדיקה. בהצלחה והחלמה מהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • דניאל
  • 17/06/2017 17:19
  • וסקוליטיס
  • שמעון
  • 20/12/2017 06:39
  • כאבי גב וצוואר מנפילה
  • נתנאל
  • 06/11/2017 22:24
  • שלום,בן 27, לפני 3 חודשים נקלעתי למצב סכנה בחו״ל ובעקבות כך ברחתי ותוך כדי ריצה איבדתי שליטה גופי נזרק קדימה ונפלתי ישירות על הפנים על רכב חונה. בימים הראשונים היה לי קושי בלהזיז צוואר, לקום מהמיטה, אך לאחר כמה ימים חזרתי לתפקוד מלא. אך עד היום יש לי כאבים בגב תחתון בעמוד שדרה בתנועה מסוימת כאשר מיישר קיצונית את עמוד השדרה או להפך כאשר מקפף קיצונית, בנוסף כאב בצוואר כאשר מיישר לאחור. עשיתי צילום רנטגן והכל תקין. בהוראת אורטופד עמוד שדרה נתן הפנייה למיפוי עצמות וטען שנצטרך טיפול פיזיוטרפי ככל הנראה. איני רוצה לבצע את המיפוי עצמות בשל קרינה ושקלתי להגיע לכירופרקט שיכול לעזור. השאלות שלי הם: 1. האם כדאי לעשות מיפוי עצמות? האם לא עדיף MRI למשל שגם ללא קרינה? שאמרתי זאת לאורטופד הוא טען שזו לא אותה בדיקה והוא צריך מיפוי. 2.האם טיפול כירופרקטי כולל בתוכו גם אלמנטים שכלולים בטיפול פיזיוטרפי לצורך העניין? האם מה שיודע הפיזיוטרפיסט יודע גם הכירופרקט ? ז״א האם כירופרקט בעצם מכיל כבר את הידע של פיזיוטרפיט ובעצם מהווה כערך מוסף? שאלה אחרונה, ראיתי 2 כירופרקטים מומחים באיזורי ואני מתלבט למי ללכת.. איני רוצה שתגיד לי מי יותר טוב אלא מי יותר מתאים במסגרת התחום התמחות למקרה שתיארתי.. ד״ר יצחק בכר/ ד״ר שחר קניו תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום נתנאל, 1) מנסיוני, המקרה היחיד שבו הייתי שולח למיפוי עצמות הוא לשלילה של סרטן, מה שלא נשמע סביר במקרה שלך. אני מניח שהאורטופד רוצה לראות אם יש עדות למיקרו שברים או שברים בחוליות וכו', אך אני מסתמך על ראש מחלקת אורתופדיה באחד מבתיה החולים הגדולים בארץ במשפט בו פתחתי את התשובה. 2) כירופרקטור ופיזיותרפיסט הם 2 מקצועות שונים. פיזיותרפיסט לומד ומתמקצע בשיקום. כירופרקטור אמון על תפקוד נכון של מערכת העצבים, בעיקר תוך ווידוא ביומכאניקה תקינה. יש בהחלט קורסים בטכניקות פיזיותרפיות במהלך לימודי הכירופרקטיקה, ויש כירופרקטורים שמשתמשים בהם לא מעט, אבל זה לא אומר שכירופרקטיקה זה תחליף לפיזיותרפיה, ופיזיותרפיה בטוח שאינה תחליף לכירופרקטיקה. אני הייתי מתחיל את הטיפול אצל כירופרקטור ובהתאם להמלצות שלו מוסיף גם פיזיותרפיה או טיפולים אחרים, עושה צילומים או בדיקות אחרות וכו'. הן ד"ר קנין והן ד"ר בכר הם בעלי ניסיון של הרבה שנים, ויכולים לעזור לך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • נתנאל
  • 13/11/2017 16:48
  • יש הגדרות מתי חייבים צילום, ויש מקרים בהם לפי שיקול הדעת הקליני של המטפל תשלח לציום או דימות אחרת (CT, MRI וכו'). איני יכול לומר לך מראש מה הדרישה במקרה שלך, במיוחד שמדובר בפציעה כרונית (מעל שבועיים בד"כ מתייחסים לפציעה ככרונית). לפי הראיון והבדיקה הראשוניים המטפל יחליט אם לשלוח אותך לצילומים או לא.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שיטת גונסטד
  • מיכל עשת
  • 15/10/2017 16:18
  • שלום עומר, לאחרונה פגשתי ביוון פיזיוטרפיסא שהתמחה בשיטת גונסטד. שוחחתי איתו על בעית מפרק ירך שיש לי (עם אופציה לניתוח עתידי..לצערי) והוא המליץ בחום על השיטה.האם אכן השיטה הזו יכולה לחסוך ניתוח? ועד כמה לשפר בעיית שחיקת סחוס ועקב כך בעיה במפרק ושינוי היציבה? תודה מיכל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מיכל, שיטת גונסטד (Gonstead) היא אחת מהרבה טכניקות כירופרקטיות. מפתיע אותי שפיזיותרפיסט למד זאת, מעניין איפה ואיך, אבל נניח זאת בצד. סה"כ טכניקה מצויינת, מנסיוני אין לה יתרון מיוחד על טכניקות אחרות בסופו של דבר. יש דברים בהם היא יעילה יותר בשל המרכיבים הביומכאניים שלה, יש דברים שפחות בשל הנטייה להתמקד במקום אחד, קשיחות פרוטוקול וכו', אך כל מרכיבים אלו הם תלויי מטפל. למיטב ידיעתי אין בישראל אף מטפל שעובד בטכניקה זו באופן בלעדי, אך יש לא מעט שבהחלט יודעים לבצע כיוונים לפי טכניקה זו. אם יש לך בעיה במפרק הירך, אני מציע לך להגיע לכירופרקטור הקרוב לביתך, ולהתחיל טיפול, סביר להניח שתחווי שיפור בהקדם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עומר, תודה על תשובתך..
  • מיכל
  • 10/11/2017 16:31
  • כאב חד בלתי נסבל בלילה עקב קרע חלקי של גיד הכתף
  • אא
  • 30/05/2012 01:27
  • שלום לד"ר אלמוג מהי הסיבה שהכאב הבלתי נסבל עקב קרע חלקי של גיד הכתף הוא בעיקר בלילה שאפילו כל משככי הכאבים לא עוזרים , לעומת מהלך היום שמשככי כאב עוזרים לתפקוד סביר למרות הכאב ?? תודה מראש על ההסבר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר גיא אלמוג
  • 30/05/2012 08:05
  • כאבים דלקתיים בכתף בהחלט מתעוררים בלילה כנראה בשל חוסר תזוזה וירידת טמפרטורות. במידה ואכן אתה לא משתפר בצע בדיקת אולטרהסאונד ופנה למנתח כתף להתייעצות. יש אפשרות לפני כן לבצע טיפולים בגלי הלם באסף הרופא 089779931 בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם קרע חלקי בגיד הכתף יכול להתאחות ללא ניתוח ?
  • אא
  • 30/05/2012 09:00
  • ביצעתי אתמול אולטרה סאונד ואובחן קרע חלקי בגיד הכתף ברוחב של 10 מ"מ , האם טיפול בגלי הלם יעזרו לאחות את הקרע ? בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבי תופת בלתי נסבלים בעיקר בלילה ללא הקלה עם משככי כאבים, האם זוהי אינדיקציה לניתוח? קשה לי להאמין שאוכל להמשיך במצב זה לאורך זמן.[הייתי מדרג את דרגת הכאב ביום 5-6 בלילה 8-9 ] תודה מראש על התשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר אלמוג
  • 30/05/2012 11:29
  • גלי ההלם גם אם לא יאחו את הקרע יורידו את הדלקת וייתכן מאוד שיעזרו. כמובן שאפשר ישר ללכת לניתוח ולשם כך כדאי לפנות למנתח כתף. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זמן משוער לסיום הסבל
  • אא
  • 03/06/2012 03:43
  • 1.בהנחה שהכאבים מהדלקת מהו הזמן המשוער לסיום הסבל ?[כמו שציינתי משככי כאב לא עוזרים] 2. האם מומלץ לשים כריות חימום על מקום הכאב או שדווקא עדיף קרח לקרור המקום ? תודה מראש על התשובה והיחס

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר גיא אלמוג
  • 03/06/2012 08:30
  • במידה ותבחר בגלי הלם הזמן המשוער להטבה משמעותית הוא כחודשיים, כעת רצוי לחמם ובמידה ואתה הולך על הניתוח ההחלמה הראשונית היא כחודשיים עד שלושה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אי אפשר לזרז החלמה
  • כירופרקט
  • 05/06/2012 08:22
  • צריך להבין שקרע חלקי יתאחה! הענין הוא פרק הזמן הדרוש. בשום אופן לא ניתוח. סבלנות ופיזיוטרפיה קבועה בבית כל יום והכאב יעבור. לעיתים זה נמשך קרוב לשנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כירופרקט יקר
  • ד"ר אלמוג
  • 05/06/2012 13:55
  • ראשית אני אשמח שתזדהה בשמך המלא, הפורום פתוח וגלוי ואין מקום לחסיון בטח אם החלטת לייעץ. בנוסף הפורום מתנהל תחת הקפדה על פרוטוקולים טיפוליים מבוססי ספרות ומחקרים ולכן אמירה כמו "בשום אופן לא ניתוח" היא בעייתית עד מאוד. אשמח אם תוכל לקיים בקשותי אלה. בברכה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאחר החלפת מיפרקים
  • 10/08/2012 11:41
  • נולדי עם לוקסציה ברגל ש לפני 7 שנים עברתי החלפת מםרק ימין ולפני 5 מפרק ש מזה חצי שנה כאבים לאחרונה גם חרקות בהליכה ברגל ש ... עשיתי סי טי תופעת ואקום בדיסק אחורי היקפי רחב עם לחץ על השק התאקאלי ועל השורשים בתעלה ובפורמינות של ליגמונטה פלבה והצרות של התעלה . דר זוהי פעם שניה שאני פונה אליך ועדיין לא ענית האם יש סיבה מיוחדת או הקרה שלי כל כך קשה אשמח לקבל תשובה שיהיה לך שבת שלום דרך אגב אני בת 60 ,בתודה אסתר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אסתר, לדעתי ההודעה שלך הלכה לאיבוד, כי כתבת אותה בהמשך לדיון אחר, ולכאורה אין קשר בין הדברים. לצערי גם מאז עברו להן 5 שנים, כך שסביר להניח ששאלתך לא ממש רלוונטית עוד. במידה ויש עוד בעיות, את מוזמנת לכתוב שאלה חדשה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התאחות קרע חלקי בכתף
  • מוטי טלבי
  • 02/09/2017 09:13
  • להבנתי קרע חלקי בכתף לא יתאחה לעולם .הדלקת אכן יכולה לחלוף [באמצעות סטרואידים/גלי הלם וכד'] אך הקרע יישאר לעולם .אשמח ללמוד שקרע מתאחה לעד .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלו מוטי, למיטב הבנתי, קרע, חלקי או מלא, בגיד/רצועה אינו מתאחה, לפחות לא בצורה משמעותית. יחד עם זאת, קרע חלקי לא בהכרח אומר חוסר תפקוד, ולעיתים אפשר לשקם את המפרק ואת השריר בצורה כזו שהקרע אינו מפריע לתפקוד, אפילו לא ברמות ביצוע גבוהות. לגבי הדלקת - יש דרכים רבות לטפל בדלקת, אך הבעיה אינה בהכרח התהליך הדלקתי, אלא השינויים הביומכאניים ו/או הנוירולוגיים שמתרחשים לטווח ארוך (שינויים באורכי שרירים, שינויים בייצוג קורטיקלי, תבניות כאב, נקודות הדק ועוד).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע בגיד לברום אחורי slap וקתף קפואה
  • סרוסי
  • 03/11/2017 10:26
  • כתף קפואה בד"כ מגיבה היטב לטיפול, אם כי לעיתים ההחלמה יכולה לקחת אפילו עד חצי שנה. עד היום לא נתקלתי במצב שדרש ניתוח, אם כי כמובן יש תמיד לבדוק כל מקרה לגופו, כי תמיד חשוב להבין מה מקור ה"קפאון"

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בוקר טוב תודה על התגובה הראשונה .רוצה לציין שיש לי קרע בגיד slap וסיבים וגידים עמוקים קרועים .כאן זה אתחיל אני קיבלתי פעם גלי רדיו אינספור אזרקות של סטרואידים כולל היום עדיין אין שיפור משמעותי.תודה סרוסי
  • סרוסי
  • 10/11/2017 08:01
  • בוא נפריד בין שני המצבים שאתה מתאר. כתף קפואה זה תיאור קליני - הגבלה משמעותית בתנועת הכתף. יש לכך כל מיני סיבות, אבל בסופו של דבר בד"כ אין פגיעה משמעותית במבנים האנטומיים. Slap זה תיאור של פגיעה אנטומית בה יש קרע של הלברום בחלקו העליון. במידה וגודל הקרע מאפשר, לעיתים ניתן להחזיר תפקוד טוב למדי לכתף עם טיפול שמרני. במידה והקרע הוא משמעותי, יש צורך בניתוח על מנת לקבע את המפרק.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות כתף קפוע וקרע גיד לברום
  • סרוסי
  • 10/11/2017 13:25
  • בדיקת חוסר שוויון באורך הגפיים התחתונות
  • מיכל
  • 07/11/2017 02:10
  • שלום,אני רקדנית. וכבר הרבה זמן יש לי תחושה שקיים אצלי הבדל בין אורך הרגליים שמונע ממני להתקדם טכנית בריקוד. ברצוני לדעת האם מי שמתמחה באבחון חוסר שיוויון ברגליים על רקע תפקודי זהו כירופרקט או אורטופד או מישהו אחר? בנוסף אשמח לדעת האם יש קשר לכך שיש לי מפרק ירך שיש בו מאז ומתמיד קנאק בעת הנפת הרגל למעלה והורדה, בשכיבה על הגב? האם יכול להיות קשר לסקרואיליאיטיס קל,שבא והולך כבר שנים רבות? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלם מיכל, חוסר איזון תפקודי יבדק בצורה יעילה יותר ע"י כירופרקטור. חוסר איזון אנטומי כנראה יבדק בצורה יעילה יותר ע"י אורתופד. אם יש תסמינים רק בצד אחד, זה כבר אינדיקציה לכך שיש בעיה תפקודית, כך שבהחלט הייתי הולך כתחנה ראשונה לכירופרקטור וממשיך משם. האם יש קשר לסקרואיליאיטיס או לא? לצערי איני יכול לומר לך, אבל פוטנציאלית יכול להיות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איזה מכון רנטגן מבצע AP NASIUM CERVICAL?
  • רועי
  • 10/10/2017 21:03
  • שלום דוקטור, אני צפוי ללכת לנוירולוג כי המשפחה שלי לא מאמינה לי שאני חווה תסמינים קשים מאז פגיעה בצוואר שהחמירה מצב קיים. הדרך היחידה שבה אוכל להראות משהו הוא דרך צילום AP NASIUM CERVICAL שהיה ברשותי אך אבד לי ואותו מכון רנטגן שבו ביצעתי את הצילום כבר לא עושה אותו משום מה. הMRI יצא תקין כלומר זו לא בעיה של עיקול הצוואר אלא יותר של היישורת שלו וסבלוקסציות אפשריות בc2 ואולי גם בc1. לדעת משפחתי הכל בראש שלי אבל אני עדיין סובל ומוגבל תפקודית מזה כבר חצי שנה וכנראה לכל שארית חיי. הייתה לי כבר רגישות לרעשים לפני כן (סף יחסית נמוך) שמונעים ממני להמתין לשמוע באוזן ימין (נשמע פחחח כזה) ותחושת פריקה בלסת (גם הימנית). לאחר התקרית בצוואר סף הרגישות ירד וכעת גם מלווה בכאב וטנטון באוזן הימנית שלא היו לי לפני כן וכן יש לי שיבושים משמעותיים בראיה ואצל רופא עיניים נמצא שיש לי לחץ-תוך עיני מוגבר. מאז התקרית בכל תזוזה של הצוואר אני מרגיש כאב דלקתי מקרין מהצד הימני של הצוואר שמגביר את הטנטון שבאוזן הימנית שלי. כמו כן יש לי בחילה מתמדת שלא מפסיקה לרגע וכשאני נוגע בצוואר מאחור זה מרגיש כאילו הוא מוטה שמאלה יותר באלכסון ויש לי שקע יותר גדול בצד הימני של הצוואר האחורי. אני לא מסוגל יותר להיות במקומות שאפילו קצת רועשים, כבר לא יכול לקרוא (כאבים בעיניים מלווים בכאב בכל הצד הימני של הקרקפת בעיקר בחלק התחתון) כי פשוט לא יכול לפקס את העיניים ומעברים מאור לחושך ומחושך לאור כואבים יותר. בעבר כשהייתי אצל כירופרקט (שעשה מניפולציות ספצפיות על c2) התסמינים היו מפסיקים ליומיים לכל היותר ואם הייתי מזיז את הראש (בעיקר לצד שמאל) אז הם היו חוזרים יותר מהר. לפני התקרית הייתי מזיז את הראש בחופשיות בלי הכאב המקרין המעצבן הזה שמתפתח פעמים רבות למיגרנה בצד הימני של הראש כשיש הרבה רעש. המאמץ בעיניים גם עושה אותי כל הזמן עייף ואין לי אנרגיות ונראה לי שבסופו של דבר העיניים שלי יינזקו מהלחץ התוך-עיני המתמשך הזה...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רועי, לצערי אין לי תשובה לשאלתך המקורית. מעבר לכך, התיאור שלך מעורר חשד משמעותי ל Post Concussive Syndrome. כמובן שיתכן שהתסמינים שלך הם יותר מהיכן אתה בארץ? זהו מצב שכדאי ואפשר לטפל בו!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקפת כאבים באזור הגב התחתון
  • עידן
  • 16/09/2017 21:36
  • שלום רב ד"ר! לפני שאני פורש את שאלתי, רציתי לבקש: אני יודע שבכל מקרה אצטרך ללכת לאבחון אצל אורטופד. הסיבה שאני טורח וכותב בפורום זה היא איננה לבקש אבחון אישי שלי אלא אבקש שתנסה להעלות השערות בנוגע למצבי, ומה דעתך באופן כללי. וכעת לבעיה, אנסה לפרט ויחד עם זאת לתמצת עד כמה שניתן: אני בחור בריא בן 25. גבוה מאוד ורזה. מזה שנים רבות, תוקפים אותי כל כמה חודשים כאבים עזים באזור שמסביב ל-2 הבליטות בגב התחתון, מעט מעל הישבן. אינני יודע לציין בעקבות מה כאבים אלו קורים; אולם אני חושב כי יש להם נטייה לקרות במצבי קיצון - אחרי זמנים שאני הולך הרבה או לחילופין יושב הרבה. אך אינני בטוח והם קרו גם בזמנים "רגילים". הכאבים עצמם - כואבים מאוד, כמו-דלקתיים. כאבים פנימיים שלא עוברים גם בעת מנוחה = שכיבה או ישיבה. תמידיים. אפילו מחמירים בשכיבה ובעת הליכה אני מעט צולע בגללם. האפיזודה נמשכת כיומיים-שלושה ולאחר מכן הכאבים עוברים כלא היו ואני חוזר לשגרת חיי. יש לציין כי במהלך השנים שאני חווה "התקפים" אלו, לא הייתה החמרה בחומרת הכאבים. רציתי לשאול מה דעתך, מה הגורם להערכתך למצב זה, ויותר חשוב מכך - מה הם הפתרונות האפשריים. אחזור על בקשתי מההתחלה... יש לי תור למומחה עמוד שדרה... אבל לעוד חצי שנה. בינתיים, אשמח לשמוע מה דעתך, כאמור. תודה רבה!!! עידן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום עידן, סליחה על התגובה המאוחרת. הכאבים שאתה מתאר יכולים לנבוע מבעיה ביומכאנית במפרקי האגן, עם דלקת מדי פעם, אם כי לדעתי הסבירות לכך היא לא גבוה. כאבים כאלה יכולים להיות קשורים לתפקוד לקוי של שריר ה psoas ו/או של שריר ה quadratus lomabrum, עם או בלי נקודות הדק. יכול להיות שבשל מבנה הגוף שלך יש לך נטיה לחוסר יציבות של הליבה, מה שמגביר את הסיכוי להתפרצויות כמו שאתה מתאר. פתרונות אפשריים - קודם כל תרגול שקשור לחיזוק ליבה. גם פילאטיס ויוגה יכולים לעזור. פזיותרפיה יכולה לעזור. כירופרקטיקה מומלץ כמובן כבסיס לכל מרכיב טיפולי אחר. בתקווה, עד שתגיע לאורטופד זה יהיה כבר לא רלוונטי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי ניסור, דקירות, כאבי ראש ועיניים
  • שירה
  • 03/09/2017 12:46
  • בדיקת EMG בכתף העלתה כי יש רדיקולופטיה מפושטת כרונית, נשלחתי לMRI נמצא כי קיים שינויים דיסקוגניים במרווחים המודגמים, השפעתם קלה. וכן הודגמה באופו חלקי הרחבה של התעלה במרכזית בחוט הגבי, להדגמה מכוונת. רציתי לדעת, היכן הבעיה??, ואילו דרכי טיפול מומלצות?? וכן ממה מומלץ להמנע לצורך "רפואה מונעת"? תודה רבה!!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום שירה, מהמידע שסיפקת יתכן ויש לך בעיה הנקראת "סירינגו מיtליה" או Syringo Myelia. זהו מצב בו יש התרחבות של התעלה המרכזית בעמוד השדרה, ונוצר לחץ מבפנים על חוט השדרה. התסמינים לרוב מפושטים בצורה של שאל (הבגד) ויכולים פעמים רבות להיות דו צדיים. בד"כ אין התפשטות של התסמינים לראש, אלא אם הסירינגס (ההתרחבות) מגיעה לגובה של C1-C2. יכול להיות כמובן שהתיאור שסיפקת לא מדוייק, ואז הבעיה הנ"ל לא רלוונטית, אבל שווה בירור. מעבר לכך, מהתיאור שלך של התסמינים קשה לתת תשובה טובה, למרות שכאשר יש תלונה על כאבים במקומות מרובים, אני תמיד רוצה לשלול נוכחות של נקודות הדק. נקודות הדק בשרירי ה SCM למשל יכולות לגרום לתסמינים בצוואר, בראש ובעיניים. http://www.triggerpoints.net/muscle/sternocleidomastoid לצערי איני יכול לתת לך תשובה טובה לגבי המלצות ללא בדיקה והבנה יותר מעמיקה של הבעיה, כיצד נגרמה, מה החומרה שלה וכו'. אם הבעיה העיקרית היא אכן נקודות הדק, הטיפול בהן הוא בד"כ יחסית פשוט (דיקור יבש למשל), ולרוב פותר את הבעיה המרכזית (כאב). אח"כ צריך להבין מהיכן הבעיה התחילה ולנסות לוודא שלא תחזור, אבל זה כבר תלוי במטפל ובך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום כירופרקטיקה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)