רופאים בתחום
ד"ר אורה גולן ד"ר אורה גולן
מומחית לכירופרקטיקה קרא עוד
ד"ר יואב שטיין ד"ר יואב שטיין
כירופרקט מומחה בטיפול בפריצת דיסק קרא עוד

פורום כירופרקטיקה

 עומר הירש

עומר הירש עומר הירש, מנהל פורום כירופרקטיקה. מתמחה בטיפול בפגיעות ספורט דרך הפדרציה הבינלאומית לכירופרקטיקת ספורט (FICS)
עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • כאבים במפשעה וצריבה בירך
  • אלון
  • 16/06/2018 19:48
  • שלום רב, מזה זמן רב יש לי תחושת נימול בירך שמאל. בחודשים האחרונים לתחושה התווספו תחושות של צריבה חזקה , חום, קור, דקירות וזרמים חשמליים בעוצמה גבוהה. כמו כן ישנם כאבים חזקים במפשעה (בצד שמאל) במיוחד בעמידה, ישיבה או הליכה ממושכת. הכאבים גם התפשטו לירך השנייה. מה ניתן לעשות? מה יש לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אצבעות רגליים
  • שירה
  • 28/05/2018 17:14
  • שלום. עברתי אתמול טיפול שיאצו עקב צוואר תפוס. בשלב מסויים המטפלת פנתה לכפות רגליי ובלי להכין אותי משכה לי בחוזקה את אצבעות רגל ימין וממש קיפלה אותן.. התחושה היתה נוראית וממש צעקתי מכאב. ראיתי שהיא קצת נלחצה ובדקה לי את האיזור. מאז האיזור מאוד כואב לי, בעיקר כשאני דורכת. האצבעות זזות באופן חופשי ואין נפיחות מיוחדת אך אני ממש מרגישה שכל האיזור נפגע וכואב מהמשיכה הפראית של האצבעות. האם לדעתך זה מסוכן? כדאי להיבדק? צילום? או לחכות שיעבור מתישהו בתקווה שיעבור? תודה רבה מראש על המענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום שירה, סביר להניח שהמטפלת עשתה פרוצדורה שהיא עושה פעמים רבות, ומבינתה זוהי פרוצדורה בסיסית ביותר, ולכן לא הכינה אותך. השאלה שצריך לשאול היא למה זה כאב לך כל כך ועדיין כואב? אם התנועה היא חופשית, אין נפיחות/כחלון/נימול/חולשה, אז סביר להניח שזה יחלוף לבד תוך זמן קצר יחסית. אם אחרי 48 שעות זה עדיין כואב באותה מידה, או יותר, אז כבר כדאי לבדוק זאת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זריקת בלוק לפריצת דיסק בהריון
  • תמר
  • 28/05/2018 13:29
  • שלום, אני בהריון שבוע 23 עם פריצת דיסק צוארי (פריצה גדולה) הייתי במרפאת כאב והומלץ לי לקבל זריקת בלוק rt.suprascapular nerve block us guide רציתי לדעת בדיוק במה בדובר: האם זאת זריקה לעמוד השידרה? האם זה הורג/חותך את העצב? או רק מרדים אותו? האם יש סיכונים בהריון ובכלל? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה תמר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום תמר, בלוק=הרדמה. המטרה היא להרדים את העצב כדי למנוע כאב. יש בכך גם סיכונים כמובן, כיוון שתפיסת המרחב ותחושת הגוף של החלק הזה של הגוף נפגעים גם כן. מבחינת היריון - לא ידוע לי אם יש סיכון מוגבר להיריון במצבים אלו, אך כיוון שבהיריון הגוף יותר גמיש, ירידה בתחושת גוף יכולה יותר בקלות להביא לפציעה אחרת. לפי תיאור ההמלצה הזריקה לא אמורה להיכנס לעמוד השדרה, שכן העצב הסופרסקפולרי נמצא מחוץ לעמוד השדרה, ולפי שכתבת אותו רוצים לחסום. איך הגעת למסקנה שהבעיה היא פריצת דיסק? אני מניח שיש ממצאים רדיולוגים (CT/MRI)? אבל יותר חשוב, מה הם התסמינים??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שיטת תיפול שחרור לחץ "eurotech doc"
  • עדי
  • 16/05/2018 09:13
  • שלום. ברצוני לדעת האם זה ניתן לחזור ממצב של בלט ,בקע ,פריצת דיסק למצב שהגוף נרפא וחוזר בחזרה למה שהיה לפני הפגיע פלוס מינוס? בחיפושי באינטרנט ראיתי כירופרקט בשם ד"ר יואב שטיין שעובד בשיטה שנקראת שחרור לחץ "eurotech doc" ונאמר שם שעל ידי השיטה הזו ניתן לחזור למצב הקודם (על ידי שחרור הלחץ נוצר וואקום והנוזל חוזר למקום)? מה דעתכם? מצורף לינק. http://israelchiro.com/%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%A5/ בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום עדי, טכניקת decompression, או יצירת תת לחץ, קיימת כבר מס' שנים ועזרה להרבה מאד אנשים. יחד עם זאת, יכול בהחלט להיות שבעקבות הטיפול המצב יהיה מצויין, אבל כיוון שאין לנו דרך להוכיח לכאן או לכאן, איני יכול לחוות את דעתי על הרעיון. השאלה היא לא אם ניתן לחזור למצב שהיה לפני הפגיעה, אלא האם ניתן להגיע למצב בו רמת התפקוד היא טובה מספיק לעשות את כל מה שאנו רוצים לעשות. ההשוואה למצב לפני הפגיעה היא, לדעתי, אינה רלוונטית. המטרה היא תמיד שיקום הכי טוב שאפשר, על מנת לאפשר תפקוד הכי טוב שאפשר. מקווה שעזרתי עם תשובה זו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות CT
  • עדי
  • 21/05/2018 18:41
  • להלן ממצאי בדיקת CT של ע"ש מותני / סקרלי סיבת הפניה:בירור בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. ממצאים: מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. בגובה 2L-1S הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים קלים במפרקים הפאצטליים. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. :2L-1L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. :3L-2L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. :4L-3L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. :5L-4L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. :1S-5L סריקת המרווח הבינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי מלווה בזיזים היקפיים גורם ללחץ על השק הטקלי. פורמינות נאורליות גרמיות מעט מוצרות. אין עדות ללחץ על שורשים עצביים התרשמות: שינויים ניווניים קלים בעמוד שדרה מותני. 1L-5L - בלטי דיסקים קלים. 5L-1S - בקע דיסקי עם לחץ על השק הטקלי. אתה יכול לומר לי מה זה אומר החלק האחרון(האם זה מה שגורם לי להרגשת צריבה שאני חש או הרגשה משונה ברגל שמואל? בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה שאומר החלק האחרון הוא שיש לך בעיה בדיסק התחתון של עמוד השדרה. האם זה מה שגורם לתסמינים? אין דרך לדעת. תלוי מה התסמינים. לדיסק זה יש תבנית כאב/נימול/חולשת שרירים די ברורה. אתה יכול לחפש את זה בגוגל. מה עוד שמצויין שלא נראה שיש לחץ על שורשי העצבים, ז"א שאני לא מצפה שיהיו תמינים פריפריאליים (כך שכנראה לא מסביר את התחושה המוזרה ברגל). מעבר לכך, לא יכול לעזור לך לצערי בלי בדיקה פיזית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כירופרקט באזור הדרום
  • אירנה
  • 04/05/2018 23:25
  • קליניקה
  • בני
  • 14/05/2018 00:08
  • שלום אירנה, את מוזמנת להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה www.israeldc.com ולעשות חיפוש. למיטב זכרוני, הכירופרקטור היחיד באזור ב"ש הוא ד"ר אלון וילד http://www.israeldc.com/he/chiropractor/dr-allon-wild

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלט דיסק בגב תחתון עם לחץ על תעלה תקלית
  • ורד
  • 24/04/2018 11:40
  • שלום אני אחות בתפקידי ובעקבות הרמת חולה שנפל נתפס לי הגב עשיתי ברור וסיטי ואובחן בלט של דיסק בכמה חוליות האם יש מה לעשות.....אני לוקחת נוגדי כאבים האני דלקתיים ללא שפור האם כירופרקיטיקה יכולה לעזור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ורד, ראשית, אשריך על בחירת המקצוע! אחיות הן המלאכים שעושים את ההבדל האמיתי בבתי החולים. לגבי שאלתך, הימצאות בלטי הדיסק בסיטי אינה בהכרח אומרת שהכאב שלך קשור אליהם. כ 50% מהאנשים עם ממצאים רדיולוגים בעמוד השדרה אינם סובלים מתסמינים וכ 50% מהאנשים עם תסמינים מתגלים כ"במפ" בדו"ח הרדיולוג. כירופרקטיקה נמצאה כטיפול היעיל ביותר לכאבי גב, כך שסביר מאד להניח שתמצאי הקלה ומזור מטיפול כירופרקטי. אשמח להפנות אותך לכירופרקטור הקרוב אליך. החלמה מהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריצת דיסק l4l5
  • מיכל
  • 20/04/2018 18:07
  • היי חברים, גיליתי לאחרונה שיש לי פריצה l4-l5 ובלטי דיסק ואני סובלת מכאבים בחצי שנה האחרונה שהתחזקו לאחרונה. האם יש לכם המלצה כלשהי (עדיפות לקופת חולים כללית באזור המרכז- חולון-ראשון-בת ים-הרצליה-תל אביב וכו') על מומחים נכונים ברפואה משלימה - כירופרקטיקה וכדומה שעזרו לכם או המלצות על ניתוח קל כלשהו. למשל קראתי על צריבת דיסק. כל מידע יעזור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מיכל, ראשית צר לי לשמוע שאת סובלת כבר חצי שנה מכאבים. אציין שהעובדה שאת סובלת מכאבים, ונמצא כי יש לך פריצת דיסק אינה בהכרח אומרת שהכאבים נגרמים בגלל פריצת הדיסק! במיוחד אם אין לך תסמינים נוירולוגיים נוספים (הקרנות, שינויים בתחושה, חולשת שרירים וכו'). אני ממליץ למטופלי, ובאופן כללי, להימנע מפרוצדורות כירורגיות (גם מיזעריות/לפרוסקופיות וכו') אלא אם אין ברירה אחרת, שכן אחרי שחותכים, אי אפשר ללכת אחורה. זה תמיד צריך להיות המוצא האחרון. אני ממליץ לך בחום ללכת לטיפול כירופרקטי בהקדם, זהו הטיפול יעיל ביותר לכאבי גב, הן לדעתי האישית (המשוחדת כמובן) והן מבחינת הספרות המקצועית. החלמה מהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי צוואר וגב
  • עמית
  • 09/04/2018 08:39
  • שלום רב. אני סובל כבר זמן ממושך (מעל לשנתיים) מכאבים יום יומיים בצוואר ולאורך הגב. למרות בדיקות וטיפולים שונים שעשיתי לא ברור לי במה מדובר ולא מצאתי עדיין פתרון. הכאבים חזקים יותר כשהגוף "קר" למשל כשאני מתעורר וכשהגוף מתחמם או נמצא בתנועה הם פוחתים (אבל לא מפסיקים לגמרי). בהטייה של הצוואר לכל כיוון שהוא יש כאבים חזקים וכנ"ל לאורך כל הגב עד וכולל האגן. בבדיקה של HLA-B27 התוצאה שהתקבלה "האלל לא נמצא" והתוצאה בבדיקת C-REACTIVE PROTEIN היא 0.08> בבדיקת ESR התוצאה היא 8 מ"מ. בטיפול תרופתי של 14 יום בארקוקסיה הרגשתי הקלה. טיפולים נוספים שאינם תרופתיים כגון דיקור, פיזותרפיה, אוסתאופטיה ופעילות גופנית כמו יוגה ושחיה לא הראו שיפור. אני אשמח לדעת אם יש אנשים שסובלים מתופעה דומה כדי לנסות ולהבין במה מדובר ואיך הצליחו לטפל בה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום עמית, היה בטוח שאינך היחיד שסובל מכאבים שאינם חולפים מעצמם או לאחר טיפול תרופתי, ולעיתים גם טיפולים משלימים ושנים אינם מביאים מזור, בין אם כי זה אינו הטיפול הנחוץ, או כי המטפל הספציפי אליו הלכת לא הצליח למצוא את ההתערבות הנכונה עבורך. אני כמובן ממליץ לך ליצור קשר עם כירופרקטור, ולראות אם כיוונון של מערכת העצבים שלך יביא לפתרון הבעיה. כמו כן, ממה שאתה מתאר נשמע שיש לך הקרנות של כאב, כנראה ממקור מיופציאלי (ולא פריצת דיסק וכו'), ועל כן יתכן ודיקור יבש או טיפול אחר לנק' הדק יכול להיות משמעותי עבורך. דבר אחרון, לא תיארת דבר בנוגע להיסטוריה שלך, או לגבי איך/מתי הכאבים החלו, ויתכן שהפתרון מתחבא בפרטים אלו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התגובה
  • עמית
  • 09/04/2018 16:33
  • כמו שאמרתי, גם בתוך מקצוע זה או אחר יש מטפלים שונים עם כישורים שונים וניסיון שונה. בכירופרקטיקה למשל יש מס' לא קטן של טכניקות. יכול להיות שהטכניקה בה השתמש הכירופרקטור שהלכת אליו לא היית הטכניקה לה אתה זקוק. מעבר לכך, לצערי, אני לא יודע לעזור לך בלי לבדוק אותך בעצמי. אני בהחלט חושב שיש מקום לנסות סבב נוסף של טיפולים אצל כירופרקטור אחר, עם סט כלים שונה מזה שהלכת אליו. בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דיקור
  • עמית
  • 10/04/2018 13:38
  • הי עמית, אני משתמש בדיקור יבש כאחד הכלים הטיפוליים בהם אני משתמש. איני מטפל בדיקור סיני. אם את מחפשת מטפל בדיקור סיני, תגידי מאיפה את בארץ ואנסה לכוון אותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יישור של הלורדוזיס הרגילה
  • שרון
  • 31/03/2018 12:02
  • שלום, ביתי בת ה- 16 סובלת מכאבי גב המקרינים לה לרגל ולעיתים אף מרגישה נימול באצבעות הרגליים. חשוב לציין שהיא רקדנית . הכאב החל לפני כחצי שנה עם זצים בגב וכעת החמיר. לפי צילום רנטגן עדיין לא נעשה C.T . נכתב כי לא הודגם מצא חריג בחוליות . והערה שנייה יישור של הלורדוזיס הרגילה. האם תוכל לפרט לי מה זה אומר. האם זה ישתפר בקרוב? היא ממש רוצה לחזור לרקוד ומתוסכלת מהכאב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום שרון, למבנה הגב התקין יש קימורים (במבט מהצד), כאשר קודקוד הקימור פונה לכיוון הבטן, זה נקרא לורדוזיס, וכשהקודקוד פונה לגב השם הוא קיפוזיס.עמוד השדרה המותני והצווארי, באופן תקין הם בלורדוזיס, והגבי (טוראקלי) הוא בקיפוזיס. יישור של הלורדוזיס אומר שהקימור רדוד מהרצוי. המשמעות היא בד"כ עומס מוגבר על מפרקים ושרירים, ולאורך זמן התנוונות מהירה יותר של עמוד השדרה. בגילה זה לא אמור לעשות הבדל משמעותי, וכנראה אין זו הסיבה לכאבים שלה. את מקור הכאב צריך לבדוק ולטפל בהתאם. אם אני יכול לעזור ולהפנות אתכם לכירופרקטור, בשמחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובתך לשאלתי
  • שרון
  • 10/04/2018 00:19
  • כירופרקט מומחה לכף
  • סתיו חוטר
  • 08/04/2018 16:52
  • שלום סתיו, אני לא מכיר כירופרקטור במתמחה רק בכף היד (בדומה לכירורגיה למשל), אבל כל כירורפקטור שיודע לעבוד טוב עם גפיים יכול לעזור לך בהקשר זה. בצפון יש את משה דנוף, בנתניה את רועי סרי, במודיעין את גילאון גוברין, בראשל"צ את גיא אלמוג, בהרצליה את פיני נוימן, ברחובות את יואב מוריץ ויש עוד כמה שלא חשבתי עליהם כרגע. אתה מוזמן כמובן להגיע גם אלי לחולון, לכפר סבא או לכוכב יאיר :-)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בחירת כירופרכט / שיטת טיפול
  • עדי
  • 20/03/2018 10:38
  • שלום . במשך שבוע וחצי יש לי כאבים בשכם הימנית , יש פעמים שאני מרגיש את עמוד השידרה באיזור השכם בעיקר בישיבה לכמה זמן ,מתקשה להזיז את הרואש לצדדים עד סוף המהלך לפעמים יש מין כאב עמום בשריר האחורי של היד. רופא משפחה נתן לי קורקסיה שמאלחש את הכאבים הכללים אבל את הנקודה בשכם אני עדין מרגיש. ממתין לרפא אורטופד עמוד שידרה ב 28/3/18 (אין צילומים) יש לי חשש שישחקו לי בגב שמה יקרה משהו יותר חמור. מבקש לדעת : א. האם יש הבדל בין כירופרקט לכירופרקט? ב. האם יש הבדל בשיטות הטיפול (NSA וכו). ג.האם יש כירופרקט מומחה וכירופרקט רגיל ומה עדיף? ד. על פי מה אני בוחר כירופרקט כזה או האחר. בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום עדי, בתשובה לשאלותך: 1) כמובן שיש הבדלים בין כירופרקטורים, אנחנו בני אדם, אחרי הכל - יש הבדלים של ראיית עולם, יכולות פיזיות, רמת עדינות/כח ועוד. מעבר לכך, כל כירופרקטור משתמש בטכניקות הכירופרקטיות הנוחות והעדיפות עליו, ולא כל טכניקה מתאימה לכל מטופל מסיבות שונות. אם הכירופרקטור אליו תלך משתמש בטכניקות שאינן מתאימות לך, אפשר תמיד למצוא אחד אחר שמשתמש בטכניקות אחרות. 2) NSA זו טכניקה ספציפית, ומאד שונה מטניקות הטיפול הכירופרקטיות. ישנם מס' כירופרקטורים בארץ שעובדים בטכניקה זו, אך רוב הכירורפקטורים אינם משתמשים בה. 3) יש התמחויות בכירופרקטיקה - ספורט, ילדים, רדיולוגיה, נוירולוגיה, אורתופדיה ועוד. בארץ אין משמעות חוקית להתמחויות אלו, וברוב המקרים אין להם משמעות, מעבר לסט הכלים של הכירופרקטור שעבר תהליך של התמחות, מעבר לטכניקות הכירופרקטיות, לעומת כירופרקטור שלא. במקרים ספציפיים, יתכן ותהיה לכך חשיבות, אך לעיתים ניסיון משמעותי יותר מלימודים נוספים, גם זאת יש לזכור. לבעיה שאתה מתאר כנראה שאין הבדל משמעותי. יתכן שיש עדיפות קלה לכירופרקטור שיודע להתמודד היטב עם נק' הדק, שכן זו אחת האבחנות הסבירות יותר לכאב שאתה מתאר. 4) בחירת כירופרקטור צריכה לקחת בחשבון - מיקום, התאמה אישית (אתה מסתדר איתו/ה או לא), מגדר בחלק מהמקרים (יש מטופלות שמעדיפות אישה על גבר למשל), וטכניקה. למי שלא מכיר, טכניקה זה עניין של ניסיון, ויתכן שכמו שאמרתי תחליט שהטכניקה אינה מתאימה לך, ואתה מעוניין לחפש כירופרקטור שמשתמש בטכניקות אחרות. לבסוף, אם אתה מרגיש שהטיפול לא עוזר, יש בהחלט מקום לחפש כירופרקטור אחר שמשתמש בטכניקות אחרות, או כירופרקטור עם סט כלים שיכול לתת מענה יותר נרחב לבעיה שמפריעה לך. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול מומלץ לבלט דיסק
  • אלכס
  • 20/02/2018 17:39
  • שלום וברכה, ביצעתי צילום CT ולהלן התוצאות: סריקת L5-S1: "בלט מרכזי של הדיסק מעט יותר למשאל עם לחץ קל על השק הדורלי. אין ספינלסטינוזיס. פורמינות שמורות." אשמח לשמוע על טיפול מומלץ בקרה הנ"ל ורופאים/מטפלים מומלצים באזור חיפה. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אלכס, אם אין לך תסמינים, אין בהכרח משהו שצריך לעשות. ממצא ב CT של בלט דיסק אינו בהכרח קשור לתסמינים אלו או אחרים. אם יש לך תסמינים, או אם אתה רוצה להתחתיל לטפל בעצמך כדי למנוע הידרדרות או בלטים נוספים, המלצתי היא להגיע לביקור אצל כירופרקטור הקרוב לביתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כירופרקטור מומלץ באזור חיפה
  • אלכס
  • 12/03/2018 11:26
  • יש מס' כירופרקטורים בחיפה, אתה יכול לפנות לכל אחד מהם. הכי יעיל מבחינתך יהיה, לדעתי, להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה www.israeldc.com ולחפש לפי יישוב. אם תזדקק לעזרה נוספת, אתה מוזמן להעלות כאן הודעה נוספת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יאיר
  • יאיר
  • 22/08/2016 16:27
  • האם קיימים כמה שיטות שונות של כירופרקטיקה? מה זה כירופרקטיקה עדינה? קראתי על איזו שיטה גרמנית.,כירופרקט הרי פינקביינר - היילפרקטיקר שמומחה בשיטת crt לטיפול בבעיות סחוסים ומפרקים ובאלי נחום שעבר התמחות מקצועית בשיטת crt ובמכשיריה,רפואת תדרים. טיפול גם בהתחדשות התא. מה דעתך על הטיפול ויעילותו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום יאיר, ותודה על השאלה החשובה! יש מגוון רחב של טכניקות בכירופרקטיקה, למשל גונסטד, תומפסון, אקטיבטור, נטוורק ספיינל אנליסיס (או באנגלית Gonsted, Thompson, Activator, Network Spinal Analysis) ועוד. אני לא מכיר ״כירופרקטיקה עדינה״. העדינות של הטכניקה היא בד״כ תלויה אך ורק במטפל. כבר ראיתי בחורות עדינות מטפלות בצורה אגרסיבית למדי, וגברים גובה 2 מטר 120 ק״ג עם ידיים עדינות כמו חתול. יש כירופרקטור בגרמניה שמחה כמה שנים מלמד הדיוטות (אנשים לא הכשרה) כיצד לבצע מניפולציות להן הוא קורא כירופרקטיקה עדינה. אדם שהוכשר באופן זה ללא הכשרה כירופרקטית מלאה, אינו כירופרקטור, לא באופן כללי, ולא ע״פ החוק במדינת ישראל, אינו עוסק בכירופרקטיקה ועל פי חוק אינו רשאי לפרסם עצמו כעוסק בכירופרקטיקה!! לגבי רפואת תדרים אין לי לצערי הרבה מה לומר שכן אני לא מבין גדול בעניין, אך גם זו אינה דוגמא לטיפול כירופרקטי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הארי פינקביינר הוא פשוט קוסם
  • יערה
  • 23/02/2018 07:04
  • אני לא מכיר אישית את הרי פינקביינר, אבל מחיפוש קצר, ראיתי שהוא מוביל את המרכז להתחדשות התא, בו מטפל אלי נחום. באתר של המרכז מצויין כי אלי נחום הינו "כירופרקט בעל התמחות מגרמניה". למר אלי נחום אין תעודת הכשרה בכירופרקטיקה, הוא אינו ד"ר לכירופרקטיקה, ולפי החוק במדינת ישראל הוא עובר על החוק בפרסום שכזה, מטעה ומסכן את הציבור. לגבי הטכניקה עצמה, לא מכיר אותה אישית, אז אין לי מה לומר עליה. אין באמור לעיל לקחת דבר וחצי דבר מיכולתם של מטפלים אלו לעזור, יתכן מאד שהם מאד טובים בעבודתם, אך אלי נחום הוא ללא ספק לא כירופרקטור, כירופרקטיקה עדינה אינה מקצוע או אפילו טכניקה בתוך מקצוע הכירופרקטיקה, ומר הרי פינקביינר מתאר עצמו כהיילפרקטיקר, שמשמעות המילה לפי גוגל, היא נטורופת בגרמניה, או מטפל אלטרנטיבי, או מרפא, אף אחד מהם אינו מתאר כירופרקטור. איני מוצא שום אזכור בשום מקום לכך שהוא כירופרקטור, למעט התיאור שלו כ"מומחה בכירופרקטיקה עדינה", שכאמור אינו מקצוע או טכניקה משום סוג, ובאגודה הישראלית לכירופרקטיקה אין איש שמכיר אותו ככירופרקטור (גם כירופרקטורים שאינם חברי אגודה מוכרים ע"י האגודה ככירופרקטורים). בקיצור, כאמור, יתכן מאד שהם מעולים, וש CRT זהו כלי מצויין, אך אין קשר בינם לבין כירופרקטיקה, והם אף עוברים על החוק כאשר הם מציגים עצמם ככירופרקטורים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טנדוניטיס בייספס
  • מוטי פרחי
  • 18/02/2018 20:21
  • דר הירש שלום לפני כ4 חודשים (01/11/17) מתחתי את גיד הבייספס ביד ימין בראש הארוך שמתחבר לכתף, כתוצאה מחבלה/טראומה. ביצעתי XRAY למחרת המקרה אך לא נמצאו משקעי סידן או פגיעות בשלד. כמו כן, ביצעתי US שבועיים לאחר המקרה אך לא הייתה עדות לקרע חלקי או מלא בגיד כלשהו. שלושה שבועות לאחר המקרה ביקרתי אצל מנהל מחלקת ניתוחי כתף ב"עמק" ואובחנתי על סמך הממצאים ובדיקה גופנית כסובל מTENDONITIS וקבע כי אין עדות לקרע משמעותי בשרוול המסובב. מבחן HAWKINS היה חיובי לצערי. כיום (18\02\18) הכאב העמום שהיה קיים במנוחה חלף כמעט לחלוטין וטווח התנועה מלא אם כי עדיין יש כאב חד דמוי דקירה בתנועות חדות ופתאומיות. אני מקפיד על חימום, פיזיוטרפיה, תרגילים אקסנטריים בחד הכושר ומתחיות. שאלתי היא: האם ניתן לעמוד את פרק הזמן שיידרש עד החלמה מלאה והאם קיימת אפשרות להחלמה מלאה או שמא מדובר בפגיעה לצמיתות ונכות לכל החיים? שאלה נוספת: האם ניתן לקבל הפניה לMRI על מנת לראות בבירור במה מדובר ולשלול אפשרות שה TENDONITIS החמיד לTENDINOSIS!! וכמובן על מנת לראות אם הצלקת שנוצרה היא צלקת "טובה" ללא חלקיקים ולכלוך שאיננו שייך. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מוטי, בנוגע ל MRI, זו שאלה להפנות לרופא המשפחה או לאורתופד, שכן אחד מהם יהיה זה שיצטרך לתת לך את ההפניה, אבל עקרונית יכול להיות שימצאו לנכון להפנות אותך. לגבי משך הזמן, לצערי בלי לבדוק אותך ולהבין את הגורם לכאב המתמשך אין לי דרך לענות לך על השאלה. יתכן שלמרות כל הטיולים שעשית, נותר חוסר איזון ביומכאני כלשהו, או חוסר איזון תפקודי בין השרירים השונים של הכתף, או בעיה צווארית זו או אחרת שמונעת החלמה מלאה של הפציעה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נשים בגיל המעבר
  • נעם
  • 13/02/2018 01:00
  • אני בת 51.6 ועתה יש לי מחזור ארוך מאי פעם שהיה לי לפחות שבועים רצופים של דימום חזק כזה שאני צריכה להשתמש בתחבושות הכי עבות שיש ולהחליפן כמה פעמים ביום בין ארבעה לחמש האם זה כך או לפנות לרופא נשים לבדיקה עד עתה היה לי מחזור מסודר חוץ משתי תקופות בתחילת השנה שהמחזור איחר כחודשיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דקירה חזקה בצוואר
  • שחר
  • 07/02/2018 18:56
  • היי ד"ר, בת 25. לפני כמה כ-6 שנים הייתי רוקדת באופן מקצועי,וכתוצאה מעומס יתר משהו (אולי חוליה) באיזור השכמות נתפס והתעוות, דבר שהקרין לצוואר וממש לא הצלחתי ליישר את הגוף. זה היה כאבי תופת של דקירה חזקה בצוואר. הלכתי לכירופרקט והוא הרחיב לי מאוד את טווח התנועה אבל מאז תמיד הרגשתי דקירה כל פעם שהטיתי את הראש הצידה. הבוקר אחרי 6 שנים מתוך שינה אותה דקירה כאילו "התעוררה" ואותו הכאב, בדיוק באותו המקום חזר וזה כאב נוראי. ברמה שלא הצלחתי להתרומם מהכרית, הייתי צריכה למשוך את הראש למעלה עם היד בעזרת החולצה שהורדתי. כל היום חיממתי את האיזור ועשיתי לעצמי עיסויים אבל ממש אין שיפור. מה עושים במצב כזה? תוכל אולי להמליץ על מישהו שיעזור בבאר שבע? תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוי שלא עובר שנתיים
  • ארז
  • 07/02/2018 09:51
  • שלום עומר אני בן 46 . לפני שנתיים היה לי דלקת בדרכי השתן ומאז נשאר לי גירוי בקצה הפין שלא עובר ממש מציק עברתי אורולוגים ורופאי עור הכול תקין אצלי ואין להם פתרון לאחרונה היה לי כאב חד למשך שלושה ימים בגב התחתון ממש שלא יכלתי לשבת נלכתי לאורתופד ועשה לי סיטי גב תחתון התשובות l1 l5 מודגם בלט דיסק ימיני עם לחץ על השק הדורלי ובעיקר על שורש ימין הבלט המשמעותי הוא בגובה s1 l5 על שורש ימין שאלתי יש קשר לגירוי ואי נעימות שאני מרגיש בקצה הפין כבר שנתיים של סבל ובנוסף שלח אותי לעשות זריקה בs1 במרפאת כאב מה זה הזריקה הזאת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ארז, זריקה - האם הוא הגדיר איזה סוג של זריקה (תחת שיקוף, בלוק עצבי, אפידורל)? קשה לי להאמין שיש קשר בין בלטי הדיסק לשריפה בקצה הפין, למרות שבסופו של דבר הכל אפשרי בגוף האדם. יכול להיות שמשהו משפיע על העצב ה]פונדנטלי שלך, וגורם לגירוי, אבל קשה לדעת במקרים כאלה. לצערי בלי בדיקה קשה לי לענות לך מעבר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוי שלא עובר שנתיים
  • ארז
  • 07/02/2018 18:19
  • הי ארז, זריקות בד"כ כוללות איזשהו חומר מאלחש (לידוקאין לדוגמא) או סטרואידים, תלוי בסיבה. כך או כך, אני בספק אם זריקה כזו תביא מזור לבעית הפין, אבל שווה להתייעץ עם מרפאת הכאב. מעבר לכך לצערי אני לא יכול לעזור לך בלי בדיקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יישור של הלורדוזיס וטיפול כירופרקטי
  • מילה
  • 07/02/2018 17:08
  • שלום עומר, לפני כשנה פניתי לטיפול כירופרקטי בעקבות כאבי ראש וצוואר. מייד בתחילת הטיפול ביקש הכירופרקטור לעשות צילום של עמוד השדרה צווארי, והיה רשום שם-"היצרוח חלקית של הדיסק C5-C6".התחלתי את הטיפול אצל הכירופרקט בתדירות כפעמיים בחודש, ועד עכשיו ממשיכה פעם בחודש. לפני חודש התחילו הכאבים בכתף ויד שמאל. הכירופרקטור אומר,שיש לחזור לתדירות גבוהה יותר של הטיפולים. שוב עשיתי צילום ובנוסף להיצרות רשום בתשובה: "יישור של הלורדוזיס". האם לדעתך יכול היה הכירופרקטור לגרום ליישור הנ"ל? הוא עושה לי מניפולציות עם הקנאקים בצוואר. או שהיישור היה קיים גם לפני שנה ופשוט לא נרשם בפענוח? מה התדירות הסבירה של הטיפולים במקרים כאלה? האם פעם בחודש זה באמת לא מספיק? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מילה, האם בצילום הראשון עשו צילום לטראלי? (מהצד) אם לא, לא ניתן היה לראות את הלורדוזיס. סביר להניח שהיה יישור של הלורדוזיס לפני כן, וסביר יותר להניח שהגורם לכך הוא הרגלי החיים שלך - עבודה מול מחשב זו אחת הסיבות הנפוצות ביותר, אם כי היסטוריה של תאונות עם צליפת שוט גם הן קשורות למצב זה ועוד. הסבירות שזה נגרם מהטיפול הכירפרקטי היא נמוכה ביותר. מבחינת תדירות הטיפול, אני לא ממש יכול לחוות דעה רצינית כי לא בדקתי אותך. בנוסף יש טכניקות שונות עם פרוטוקולים שונים. הסיבה הסבירה ביותר להמלצה לחזור לתדירות גבוהה יותר היא שיש כאב "חדש". סביר להניח שברגע שהכאב בכתף ירד, כך גם התדירות תרד. מילה אחרונה לגבי הלורדוזיס, אם היה צילום לטראלי, אפשר לבחון אותו שוב ולהשוות בין שני הצילומים בקלות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כיוון צוואר(קנאקים)
  • תומר
  • 26/01/2018 03:26
  • היי,הייתי בטיפול כירופרקטי,בצוואר ,אני עדיין בטיפול ויש לי קצת סחרחורות טראש כבד,הכירופרקט אומר שזה אמור להיות שזה חלק מהתהליך האם זה נכון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום תומר, יש הרבה טכניקות בכירופרקטיקה, כאשר בחלקן יש לעיתים תחושות לאחר טיפול שתואמות את מה שאתה מתאר. האם הסחרוחורת מתמידה? או שהיא רגעית/זמנית למס' דקות לאחר הטיפול? האם תחושת הראש הכבד מתמידה או שהיא רגעית/זמנית לאחר הטיפול? כך או כך, אם יש לך תחושה שמשהו לא בסדר, המלצתי היא לפנות לכירופרקטור שלך ולדבר איתו על כך, ולא להמתין למפגש הבא. דבר אחרון שחשוב לזכור, יש הרבה מטפלים במדינת ישרא שמתהדרים בתואר "כירופרקט/ור" שלא בזכות. חשוב לוודא שהכירופרקטור שלך אכן קיבל את תוארו מאוניברסיטה/מכללה המורשית להעניק את התואר הנ"ל. במנית ישראל, ובכלל, כירופרקטור הוא אדם שסיים לימודי ד"ר לכירופרקטיקה (או מאסטר בכירופרקטיקה במדינות כמו אנגליה, דרום אפריקה ואחרות). אם יש לך ספק, אתה מוזמן לפנות לאגודה הישראלית לכירופרקטיקה ולברר את הנושא, או לפנות אלי באופן פרטי ואברר לך את הנושא. החלמה מהירה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • תומר
  • 26/01/2018 15:05
  • אני גר בקנדה,ואני מטופל כבר שבועיים עד כה עברתי 3 טיפולים והיום לי פעמיים הרגשת סחרחורות,לא מיד אחרי הטיפול הפעם ראשונה יומיים אחרי הטיפול הראשון והפעם השנייה באותו יום של הטיפול השלישי,האם התופעה יכולה להיות חרדה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראשית, יש סיבות רבות לסחרחורת, הנפוצה מביניהן זה התייבשות. האם סבלת בעבר מסחרחורות? בכל מקרה, כמו שאמרתי, המלצתי היא לדבר על כך עם הכירופרקטור שלך. אם הוא/היא חושבים שיש קשר בין הטיפול לסחרחורת, אז הם ידעו לשנות את הדרך בה הם מטפלים בך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע חלקי קטן - יתאחה לבד? לא יתאחה?
  • אלון החותר
  • 16/01/2018 20:28
  • שלום, אני מבצע חתירה ספורטיבית ומשתתף בתחרויות חתירה. לפני כחודש החלו כאבים בכתף שמאל, והבוקר ביצעתי אולטראסאונד שבסיכומו נקבע: Supraspinatus - בעובי וצורה תקינים. הודגם קרע חלקי קטן ברוחב עד 0.7 ס"מ בקטע דיטלי של הגיד, במקום אחיזתו Biceps tendon - ב.מ.פ. נצפה נוזל בכמות קטנה במעטפת הגיד אני קצת לחוץ מהעניין, ויש לי מספר שאלות שנראה שקצת חוזרות על עצמן בניסוחים שונים, אך הן קצת שונות בכל זאת: 1. מה משמעות הקרע החלקי הקטן? האם זה משהו שיתאחה/יתרפה עם הזמן? האם הוא יתרחב עם הזמן? 2. מה בנוגע לפעילות הספורטיבית? והאם פיזיותרפיה ו/או גלי הלם יעזרו - ואם יעזרו.. במה הם בדיוק יעזרו - דהיינו - יפחיתו את הדלקת ויעזרו לי ליציבה/תנועה נכונים או יעזרו בהחלמה/התאחות? 3. הכאב הוא עכשוי, והתחלתי לקחת ארקוקסיה 90. האם חימום של האזור/עיסויים של האזור (כתף/גב/שכמה) תורמים להקלה או שהם דווקא יחמירו? 4. בין לבין, יצא שעשיתי שני טיפולי פיזיותרפיה (פרטיים - בטרם ביצעתי את האולטרסאונד) ועשו לי לחיצות על הגידים בכתף וזה הקל על הכאב מצד אחד, אבל החלק החשוב - הייתה לי בעיה לבצעה פעולה של להרים את יד שמאל ולסרק את השיער. לאחר הלחיצות/עיסוי של הפיזיותרפיסטית על הגידים/זורע שמאל, "השתחרר" לי ואני יכול להרים את יד שמאל לסרק את השיער עם רמת כאב נמוכה ב-90%, כלומר הפחתה משמעותית ביותר. נראה שההמשך של הכאב זה פשוט מהדלקת שהארקוקסיה שאקח עכשיו כמה ימים, תקוותי תעלים. האם זה נשמע נכון? האם הפיזיותרפיה המצויינת לעיל היא פעולה נכונה? מלא שאלות (מורכבות), אבל מקווה שהן מעבירות את התיאור בעיה בצורה קלה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אלון, המשמעות של הקרע היא שיש קרע קטן, בהנחה והוא מוגבל לרקמת השריר עצמה, אז הוא בהחלט יכול להחלים בצורה מלאה. העובדה שהפיזיותרפיה עזרה מרמז שהבעיה התפקודית העיקרית היתה נק' הדק, או בעיה דומה, וסביר להניח שהמשך טיפול יביא לפתרון מלא של הכאבים. אין לי דרך לדעת האם יש או אין מעורבות של תהליך דלקתי משמעותי, והאם הארקוקסיה נחוצה או לא. סביר להניח שפיזיותרפיה יעזור לך, לגב גלי הלם, צריך לבדוק בצורה יותר ספציפית האם יש צורך או לא. בנוגע לפעילות - השתדל להימנע מפעולות שגורמות/מחמירות כאב, שכן ביצוע של פעולות אלו למרות הכאב יכול לגרום להחמרה של הפציעה, או לפיתוח תבניות תנועה לא נכונות. תמשיך לנסות ולחזור לפעילות מלאה לפי היכולת, ולפי המלצת הפיזיותרפיסט/ית, אך שים לב מאד לגוף שלך, כדי למנוע החמרה, אך אל תפסיק לנסות כדי שתוכל לשקם את המקום כמו שצריך. בסה"כ נראה שאתה בידיים טובות, תמשיך במה שאתה עושה, רק כדאי מאד לבדוק מדוע ואיך הקרע התחיל מראש, ולטפל גם בבעיה זו, שכן אחרת אתה צפוי לחזור ולהתמודד עם פציעות דומות בעתיד. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום כירופרקטיקה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)