x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר ...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים תרופתיים. בעלת ניסיון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אביליפיי 10מ"ג
  • אדווה גרין
  • 20/08/2014 10:03
  • הי רצ
  • אדווה גרין
  • 20/08/2014 11:19
  • פרפנאן ומשקה אנרגיה
  • מאיר שלום
  • 20/08/2014 10:05
  • שלום רב ברצוני לשאול כמה שאלות:
    שאלה 1: האם מותר לשתות משקה אנרגיה בזמן טיפול בפרפנאן 4 מ"ג ?
    שאלה 2: האם המשקה אנרגיה יכול לגרום לחרדה ולעצבים ולמניה דפרסיה מהרגשה של שמחה לדיכאון ?
    שאלה 3: האם יש תרופה אחרת יותר בטיחותית מפרפנאן ויותר חלשה מ 4 מ"ג ?
    שאלה 4 ואחרונה: האם יש מצב שהפרפנאן 4 מ"ג גורם מצב של חוסר שקט כלומר מצב שאני לא יכול לשבת ולראות סרט של שעתיים מבלי לקום כל רבע שעה מהכיסא ?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אינני רופאה
  • דפי
  • 20/08/2014 10:24
  • אביליפיי 10מ"ג
  • אדווה גרין
  • 20/08/2014 10:02
  • לוסטרל
  • דור
  • 20/08/2014 09:27
  • בן 37, מטופל חודש וחצי בלוסטרל בשל התקפי חרדה קשים. הגעתי עד מינון של 150 מג והרגשתי הטבה חלקית במצב הנפשי אך בשל כאבי בטן ובחילות קשות הציע הפסיכיאטר שארד למס׳ ימים ל125 מג על מנת לראות באם הכאבים יפחתו והאם יש קשר ללוסטרל. לאחר 5 ימים כשלא נראה הבדל משמעותי בכאבי הבטן חזרתי בהחלטת הרופא ל150 מג. תוך כיממה התחלתי להרגיש אי שקט, התקפי חרדה משמעותיים (כולל סימפטומים פיזיים של מחשבות שליליות ואובססיביות, זיעה, יובש בפה, שלשול, חוסר תיאבון וכד). שאלתי היא האם זה יכול להיות בגלל שבתוך שבוע ירדתי במינון ל125 מ"ג ואז שוב וחזרתי למינון 150 מג בשנית? האם אפשר והשינוי במינון מביא לסוג של הרעה? אפילו שכבר הייתי במינון זה רק לפני כשבוע? ואם כן מתי זה צפוי לחלוף? בלילות אני נוטל קלונקס 0.5. אודה לתשובתך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ל רצ ולרופא
  • בן
  • 20/08/2014 08:55
  • ל רצ ולרופא
  • בן
  • 20/08/2014 08:54
  • סימבאלתה ועישון
  • בן
  • 19/08/2014 22:41
  • סימבאלתה ועישון לרופא ולרצ
  • בן
  • 20/08/2014 08:21
  • אשפוז כפוי ממושך לא מוצדק והמצאה של סכיזופרניה קשה
  • תומר
  • 16/08/2014 06:13
  • הייתי מאושפז 4 חודשים ו4 ימים המציאו לי סכיזופרניה קשה ביותר המציאו לי מצב פסיכוטי חריף המציאו מצב פסיכוטי אובדני המציאו נסיון אובדני שלא היה ולא נברא נתנו לי רספירדל דקינט
    סרוקסט ואסיוול והתוצאה עלייה במשקל כ25 קילוגרם
    בנוס,ף לאיומים אם לא תתקלח מהר תקבל מכות וחולה במצב פסיכוטי קשה שעשה צרכים במקלחת ואמר שהוא ראש ממשלה ויש לו חתולים בבטן והוא מקיים יחסי מין עם מספר נשים בו זמנית חולה אחר העיף אותי מהשולחן בחדר האוכל בהמשך למרות שמשפחתי ביקרה אותי והייתי שפוי לחלטוטין המציאו מסוכנות גבוהה לעצמי שיפוט פגום ורגשי אשמה ואמרו לי אנו מפנים אותך למטומחים בדיוק כמו מקודם בנוסף המציאו לי סכנה ממשית לאובדנות וחוסר רצון לחיות הפרעות סומטיות וניהליסטיות המציאו לי סכיזופרניה שמקורה 22 שנה קודם וכביכול חלה החמרה במצב בהעברה לבית החולים השלישי קיבלתי איומים באשפוז ממושך שהתממשו במלואם והמציאו לי נסיון אובדני בנוסף לעברין שנגע לי באיבר המין והאוכל היה מגעיל וחולים קשים שדיברו שטויות המציאו שמצבי חמור ומחייב אשפוז בכפייה בבית החולים הרביעי המציאו החמרה במצב הפסיכוטי ונסיגות במצב והחמרות נוספות ואשפוז בהסכמה כאשר הובלתי בליווי ממחלקה סגורה
    ובכיסא גלגלים הובלתי לפסיכיאטריה איימו עליי באשפוז חוזר במחלקה סגורה אם לא אקח רספירדל
    איימו עליי אם תברח נחפש אותך טענו אין אישור לקבלת טיפול רפואי מחוץ לבית החוליםנ המציאו מחלות ברקע 17 שנה קודם ואשפוז ממושך לצרכי שיקום לבסוף שחררו אותי ושלחטו אותי למפעל מוגן ל5 שנים בניגוד לחוק החייןם שלי נהרסו חולי נפש מסוכנים הטרידו אותי בקרוב אהיה במחלקה סגורה לכל החיים ללא שיפור בתרופות או מכות חשמל בגלל עברינים שסחטו אותי בשילוב חולי הנפש המסוכנים ובשילוב רשלנות רפואית חמורה ביותר למה זה מגיע לי האם אפשר למנוע את האסון שעומד להתרחש בגלל שיאשימו אותי בכל מה שיקרה בעתיד הקרוב אני יודע כל דבר שיקרה מעולם לא קרה שחזיתי משהו והוא לא התגשם ופסיכיאטר פרטי מומחה לא מצא עידות למחלת נפש קשה כמו שהמציאו או מסוכנות אין סימן קלוש ביותר המעיד על מחלת נפש הפחתתי את המינון במקום שני כדורים ביום לשני כדורים בשבוע ומתכוון להפחית לכדור בלבד בשבוע בהתיעצות עם הפסיכיאטר המומחה
    בנוסף איימו עליי בזריקות בגלל התלונה נגד הפסיכיאטרים וכפו עליי בדיקות מיותרות כל הזמן לבדוק את מצבי הנפשי במקרה נוסף ניסו שוב לאשפז אותי סירבתי בתוקף ומנעתי אשפוז נוסף ומיותר כרגיל מקווה מאוד להיענות ולא להתעלמות או מחיקה כמו בכל המקרים הקודמים תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בוקר טוב,
  • דפי
  • 16/08/2014 09:11
  • היי תומר,

    קודם כל אין לך מימה לחשוש!
    לאף אחד אין זכות לעשות לך את הדברים שאתה מתאר, או כל דבר אחר.

    אני ממליצה לך לחפש פסיכיאטר פרטי טוב, שיאבחן אותך.

    גם פסיכיאטרים טועים! מניסיון.

    שבת שלום ובהצלחה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • תומר
  • 16/08/2014 09:47
  • תודה סוף סוף פורום נורמלי שאין הגנה על פסיכיאטרים או התעלמות או מחיקת הודעות
    נבדקתי על ידי פסיכיאטר פרטי מומחה הוא יודע שמצבי מצוין אבל לגבי מצבי העתידי אני רציני מאוד בקשר לכך מעולם לא קרה שחזיתי משהו וטעיתי בו תמיד הכל התגשם בדיוק כפי שחזיתי לא יתכן חולה נפש מסוכן חופשי ומאושר ללא טיפול תרופתי והרס לי את החיים ולי נהרסו החיים מכל ההמצאות בתחום הפסיכיאטריה ומחולה הנפש המסוכן

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי תומר,
  • דפי
  • 16/08/2014 10:46
  • הכוונה שלי טיפול בשיחות.
  • דפי
  • 16/08/2014 10:49
  • תגובה
  • תומר
  • 16/08/2014 14:59
  • איני צריך טיפול בשיחות כי ניסיתי טיפול במקרה אחד טענו שלא ניתן לעזור לי בשיחות
    במקרה שני טענו שכן ניתן לעזור לא ברור מה האמת לגבי מחשבה יוצרת מציאות הגורל ידוע והרשות נתונה וכאשר כולם מסביב טועים ועושים הכל לפגוע בי ואף אחד לא קיים כדי לעזור לי אז זאת התוצאה כל דבר שקורה בעתיד ניתן לחזות אותו עד 4 שנים לפנ שהוא מתרחש ניתן למנוע כל בעיה רפואית עתידית או נפשית עתידית בטיפול המתאים ובזמן הנכון עכשיו מאוחר מידי להציל משהו האם אני אשם שחולה נפש מסוכן הטריד אותי
    האם אני אשם שאושפזתי ללא הצדקה האם אני אשם שעברינים סחטו ממני כספים אם הייתה לי משפחה נורמלית וחברים טובים הכל היה בסדר
    32 שנה מתעללים בי כל הגופים במדינה כולל המשפחה וחברים שנטשו אותי אם הייתי מקבל טיפול פסיכולוגי רציף מהילדות שלי שנהרסה על ידי ההורים אז הכל היה בסדר בגלל שנולדתי פג ההורים שלי התעללו בי מבחינת החינוך המופרע שלהם והרסו לי את החיים אם הייתי מועבר למשפחת אומנה הכל היה בסדר

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הכי קל להאשים על הגורל, לא!?
  • דפי
  • 16/08/2014 15:44
  • ידידי, הגורל שלך בידיים שלך! אל תשכח.

    אני מאמינה שאלוהים יצר ונתן לנו חיים, ואת ההמשך אנו יוצרים.

    זו טעות להאשים על ההורים, קח אחריות על החיים שלך ואל תנסה לחפש אשמים, תעזור לעצמך ותחשוב חיובי.

    בהצלחה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • תומר
  • 16/08/2014 16:21
  • משפחה קיימת לעזור לא להרוס כליל בן משפחה
    וחברים גם אמורים לעזור בשעת צרה ולא לנטוש בשעת הצורך המשפחה זרקה אותי לרחוב גרתי בבתי כנסת בעצים במקלט בכניסה למקלט בבתי ספר גם בקור ובגשם או במחסן בגינה חליתי במחלת עור
    קטלנית בגלל משפחתי וגרתי בתנאים לא אנושיים
    תמיד ביקשתי עזרה ומעולם לא עזרו לי וזו התוצאה כיום 7 שנים סבלתי מסיוטים בגלל הפסיכיאטריה שהמציאו לי סכיזופרניה כמעט ואיבדתי כליות בגלל יחס מגעיל במרפאה במאוחדת של האחיות והרופאה בנוסף משפחתי הגישה תלונה במשטרה על אלימות דמיונית ו5 שנים אני במפעל מוגן עם חולי נפש בגלל שהמציאו לי מחלת נפש קשה ביותר

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני מאמינה לך.
  • דפי
  • 16/08/2014 17:39
  • משפחה אכן אמורה לעזור בשעת צרה ולא רק.

    תהיה חזק.

    משפחה לא בוחרים, ולא תוכל לשנות בני אדם, מה שכן התפקיד שלך הוא לדאוג לעצמך, ואם התנאים הנוכחיים לא מתאימים לך, תמיד תוכל לשנות, שום דבר לא קבוע, פשוט אתה צריך לחשוב איך לצאת, כביכול מהמצב שאתה מתאר.

    וגם אם היית מאובחן כביכול בסכיזופרניה, זה לא אמור לשנות לך את העתיד שאתה מייחל לו.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • תומר
  • 17/08/2014 12:44
  • דרך אגב אני לוקח מינון מזערי 800 מיליגרם בשבוע במקום 800 מיליגרם ביום סוליאן מה זה אומר על מצבי הנפשי חשבתי לרדת ל400 מיליגרם בשבוע אבל הפסיכיאטר הפרטי לא מאשר זאת
    אני יודע שמצבי הנפשי מצוין והיה טוב גם בזמן האשפוז אני זוכר הכל

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לתומר שלום,

    אני חוזרת על שאלתי מאחר ואינני מבינה למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על 800 מ"ג סוליאן לשבוע. סוליאן לוקחים פעם ביום או פעמיים ביום. לקחת את זה פעם בשבוע נראה לי חסר תוחלת.

    אני לפחות שמחה שיש לך פסיכיאטר פרטי ואני מקווה שמקובל עליך שהוא רוצה את טובתך, בניגוד לכל אלה שאתה טוען שרצו ברעתך.

    שאלת השאלות היא, אחרי שכולם אשמים וכולם טועים, האם יש לך איזשהי אחריות בדבר? אני יודעת שתגיד לי שלא, וזו בדיוק הבעיה.

    בברכה ובתקווה שתתמיד בטיפול אצל הפסיכיאטר הפרטי,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • תומר
  • 20/08/2014 06:10
  • אני מחלק את ה800 מיליגרם סוליאן לפעמיים בשבוע וא זה יוצא שכביכול אני לוקח כ100
    מיליגרם ליום זה כבר חצי שנה כך והכל מצוין
    מינון לוקחים בהתאם למצב ואין שום הצדקה לקחת מינון גבוה כשהמצב מצוין אין סימן מזערי ביותר
    לקיומה של מחלת נפש קשה או קלה בזכות הטיפול שאני לוקח כמובן שאם הייתי מפסיק לחלוטין את הטיפול
    אז המצב היה משתנה וכמובן שאיני רוצה להגיע לכך למרות שאני מודע היטב למצבי הנפשי ואם היה שינוי לרעה הייתי מודע לכך
    ולכן אני לוקח אחריות וממשיך בטיפול זה באישור הפסיכיאטר הפרטי שבדק אותי כמובן

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריזמה וחשיש
  • ליאור
  • 20/08/2014 02:07
  • נדודי שינה ציפרלקס
  • ג
  • 17/08/2014 11:27
  • שלום, כבר כיותר מארבע שבועות אני לוקחת ציפרלקס, התחלתי שבוע רבע כדור הכלתי לאחר מכן לחצי כדור שבועיים ואז הכלתי לכדור שלם, מאז שהעלתי לכדור שלם שזה כשבשבוע וקצת יש לי נידודי שינה רציניים, אני מצליחה לישון בקושי שעתיים שלום וגם לקראת הבוקר, חשוב לציין שאני שותה את הכדור בבוקר, לכן לא אמורים להיות נידודי שינה כאלה או שאני טועה?
    אני יודעת שזה אחד התופעות הלוואי של ציפרלקס, האםזה נורמלי אחרי חודש נטילה לסבול מכאלה נידודי שינה רציניים? מתי זה אמור לעבור?
    חשוב לציין שלפני שנתיים נתלתי ציפרלקס גם לתקופה של שנה שמאד עזר לי, נידודי שינה היו בהתחלה כמה ימים וזהו, הפעם זה לא נגמר, מה לעשות?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לג' שלום,

    נדודי השינה הם יותר עדות לדיכאון מאשר להשפעת הכדור. הייתי ממליצה על העלאת המינון ל-15 מ"ג ואם לאחר שבועיים שלושה לא יחול שיפור, ל-20 מ"ג.

    אני מבינה שזהו הגל הדיכאוני השני אצלך. האם יש סיפור משפחתי של דיכאון? במידה וכן, יש מקום לשקול טיפול ממושך.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לתשובתך
  • ג
  • 19/08/2014 23:13
  • תודה על התשובה.
    בלי ציפרלקס אני ישנה מצויין למרות סוג של דיכאון, אני יותר סובלת מחרדות כלליות ותחושות פיזיות לא נעימות, משם החרדות, זה כבר שנים ופעם כבר לקחתי ציפרלקס ובתחילת הטיפול גם היו נידודי שינה שעברו לאחר תקופה קצרה, הפעם נידודי שינה תקופה יותר ארוכה וזה מקשה על תפקודי יום יום שלי ומחמיר את כל התופעות... לכן שוב הורדתי את המנה לחצי כדור אולי הגוף צריך יותר זמן להתרגל, כי ללא שינה אני פשוט אכנס להחמרה... מקווה שעוד מעט נידודי שינה יעברו.
    לגבי משפחה אבא שלי סובל מבעיות נפשיות רבות.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר לפרוזאק לוולביוטרין
  • איילת
  • 16/08/2014 10:31
  • לפני כ4 חודשים, בהמלצת הפסיכאטר החלפתי את הפרוזאק שלקחת במשך 15 שנה האחרונות לוולביוטרין 150 מ״ל. מאחר והתחלתי להרגיש שוב חרדה הוא הגדיל לי את המינון ל-300 מ״ג. מאותו רגע החריפו התופעות ואני כל הזמן חשה דכאון וחרדה. אמנם אני נעזרת בקסנקס להרגעה, אך אני מרגישה שזה לא עובר.
    השאלות-
    1. האם עשיתי טעות כשהחלפתי את הפרוזאק ( שגרם לי להשמנה ולעייפות)
    2. האם אני בדרך הנכונה וזה רק עיניין של זמן עד שהוולביוטרין 300 מג יתחיל להשפיע?
    3. האם כדאי לחזור לפרוזאק, ולבטל את לקיחת הוולביוטרן לאלתר?
    אני חווה דכאון וחרדה שכבר הרבה שנים לא חוויתי ולא נראה לי שאוכל לעמוד בזה שוב אלא אם תגיד לי שאני צריכה עוד קצת סבלנות עד שהוולביוטרין יתחיל להשפיע

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וולבוטרין
  • ר.צ.
  • 16/08/2014 19:43
  • שלום איילת,
    בדרך כלל וולבוטרין איננו יעיל לבדו לדיכאון, אבל הוא מצוין כאשר משלבים אותו ליד כדור נוסף הפועל על סרוטונין.
    הכדור הנוסף יכול להיות פרוזק, לוסטרל, ציפרלקס, אפקסור ונוספים. אפקסור (ויאפקס) פחות גורם להשמנה מהאחרים.
    לאחר 4 חודשים אין עבור מה להמתין כי לא צפוי לחול שיפור במצבך. גשי לרופא שלך או לרופא אחר ובקשי לשלב כדור נוסף ביחד עם הוולבוטרין. חשוב שהרופא יידע כמה ליטול מכל כדור מאחר וזהו המפתח להצלחת הטיפול.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בנוגע לוולביוטרין
  • איילת
  • 16/08/2014 22:36
  • תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת, הגדלת המינון של הוולביוטרין ל300 מ״ג הינה רק מהשבועיים האחרונים, ולכן אני שואלת- האם החמרת המצב מגיעה בעקבות הגדלת המינון ויקח עוד קצת זמן עד שאתייצב? כי הפסיכאטר שלי מתעקש לא לשלב וולביוטרין עם פרוזאק- הוא טוען שזה מגביר את תופעות הלוואי.
    האם לפי דעתך ההחמרה במצב מרמזת על הטבה בהמשך? שהרי ידוע זהתרופות הללו קודם מחמירות לפני שהן מייטיבות.
    הפסיכיאטר שלי מדגיש שהנטייה להשתמש בתרופה מסוג אחד (מונו-תראפי) ולא בשילובים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 17/08/2014 00:55
  • וולבוטרין מעלה את רמת הנוראדרנלין במערכת העצבים (בנוסף לדופאמין) ועלולה לגרום להגברת החרדות אצל חולים הנוטים לחרדה. זה דבר ידוע. מכאן לדעתי תחושת החרדה שאת חשה (בנוסף למחסור בסרוטונין עקב הפסקת הפרוזאק). תוספת של תרופה העובדת על הסרוטונין מבטלת את החרדה הזו באופן די מהיר.

    הרופא שלך מכיר אותך ויתכן שיש לו סיבה לבחירה בתרופה הזו. לכן אם יש לך יכולת לסבול עוד שבועיים-שלושה אז תתאפקי. תמיד כדאי לתת הזדמנות וללכת לפי עצת הרופא המטפל (כל זמן שזה אפשרי). אם אין לך אפשרות להמשיך, או אם חלפו השבועיים-שלושה ואין שיפור, הייתי מבקש להוסיף ויאפקס ביחד עם הוולבוטרין, באופן איטי ומבוקר, וצפויה הקלה מהירה.
    מניסיון שלי כחולה, דווקא השילוב בין 2 תרופות הנו מוצלח הרבה יותר מאשר מונו-תראפי. ישנם רבים שאינם מסתדרים עם תופעות הלואי של תרופה אחת, והשילוב מבטל את תופעות הלואי הללו. המפתח הוא לדעת את המינונים מכל תרופה.
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בנוגע לוולביוטרין
  • איילת
  • 16/08/2014 22:36
  • תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת, הגדלת המינון של הוולביוטרין ל300 מ״ג הינה רק מהשבועיים האחרונים, ולכן אני שואלת- האם החמרת המצב מגיעה בעקבות הגדלת המינון ויקח עוד קצת זמן עד שאתייצב? כי הפסיכאטר שלי מתעקש לא לשלב וולביוטרין עם פרוזאק- הוא טוען שזה מגביר את תופעות הלוואי.
    האם לפי דעתך ההחמרה במצב מרמזת על הטבה בהמשך? שהרי ידוע זהתרופות הללו קודם מחמירות לפני שהן מייטיבות.
    הפסיכיאטר שלי מדגיש שהנטייה להשתמש בתרופה מסוג אחד (מונו-תראפי) ולא בשילובים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילת שלום,

    1. מניסיוני האישי, נדיר שוולבוטרין יעבוד כאשר הוא ניתן כמונותרפי. הדבר נכון לגבי 150 ולגבי 300 מ"ג.

    2. אני תמיד נגד החלפת סוס מנצח וסוברת שכדאי להמשיך בטיפול שעוזר ולפעמים להוסיף לו דבר מה.

    3. האם קיבלת את הפרוזק בגלל דיכאון וחרדה או בגלל OCD? איזה מינון קיבלת?

    4. האם בוצעה אצלך בדיקה של תפקודי בלוטת התריס? בדיקות הורמונליות? בת כמה את?

    5. מתי התחילה העייפות והעלייה במשקל?

    אני מוכרחה להגיד שאני בדעתו של ר.צ. שלעיתים ובמיוחד במקרים העמידים עדיף לשלב תרופות. אשמח לנסות לעזור לך יותר במידה ותתני לי יותר מידע.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לוולביוטרין- בהמשך לשאלות של דר קרני
  • איילת
  • 19/08/2014 22:22
  • לשאלותייך, אני בת 50, ועשיתי בדיקות, כולל בלוטת הטריס ונמצא שהכל תקין. את הפרוזאק בזמנו- לפני 15 שנה- קיבלתי בעקבות דכאון וחרדה וזה עזר לי אך לא באופן מלא.. בעיקר הרים אותי לתפקוד אך עם הרבה נפילות במצב הרוח. המעבר לוולביוטרין היה נסיון שגרם לחרדות להתגבר ולא יכולתי לסבול אותן ( לאחר שעליתי למינון 300). חזרתי לרופא שלי והוא החליף לי את הוולביוטרן לסימבלטה- אני לוקחת כבר 3 ימים סימבלטה יחד עם כדורי הרגעה... בתקווה שיעזור.. לפי דעתך- האם מתאימה ההחלפה? כי סימבלטה מטפלת בסרוטונין גם, וכמה זמן עד שתהיה השפעה מלאה? תודה על עזרתך..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לוולביוטרין- בהמשך לשאלות של דר קרני
  • איילת
  • 19/08/2014 22:23
  • לשאלותייך, אני בת 50, ועשיתי בדיקות, כולל בלוטת הטריס ונמצא שהכל תקין. את הפרוזאק בזמנו- לפני 15 שנה- קיבלתי בעקבות דכאון וחרדה וזה עזר לי אך לא באופן מלא.. בעיקר הרים אותי לתפקוד אך עם הרבה נפילות במצב הרוח. המעבר לוולביוטרין היה נסיון שגרם לחרדות להתגבר ולא יכולתי לסבול אותן ( לאחר שעליתי למינון 300). חזרתי לרופא שלי והוא החליף לי את הוולביוטרן לסימבלטה- אני לוקחת כבר 3 ימים סימבלטה יחד עם כדורי הרגעה... בתקווה שיעזור.. לפי דעתך- האם מתאימה ההחלפה? כי סימבלטה מטפלת בסרוטונין גם, וכמה זמן עד שתהיה השפעה מלאה? תודה על עזרתך..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה חשובה לרצ ולרופאה
  • מיכי
  • 19/08/2014 21:04
  • שלום רב לכם,

    לקחתי 10 מג' למשך 4 חודשים עם השפעה ממש קלה (מועטה), לאחר ש10 מג לא השפיע עליתי למינון של 15 מג למשך שבועיים גם ללא השפעה ולאחר מכן (כרגע) עליתי למינון של 20 מג כבר שבועיים ללא השפעה או שיפור.

    רציתי לשאול, האם יכול להיות שיהיה שיפור בהמשך? או שזה מעיד שהתרופה כנראה לא פועלת עלי. רציתי לציין גם שאין לי שום תופעות לוואי מהכדור. כך שאני מרגיש שאני לוקח כדורי סוכר(:

    תודב רבה לתתשובה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה חשובה לרצ ולרופאה
  • מיכי
  • 19/08/2014 21:05
  • למיכי שלום
  • ר.צ.
  • 19/08/2014 22:17
  • לדעתי יש להמתין עוד 4 שבועות במינון העכשווי, לפני ששוקלים כיצד להתקדם בטיפול. מה שבטוח הוא, שיש כיום שפע של אפשרויות תרופתיות לתקוף את הבעיה ונראה לי שאתה בכיוון הנכון.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נסיגה מפרפנאן
  • המתוסכל
  • 17/08/2014 12:09
  • לקחתי פרפנאן לתקופה של שנה וחצי במינונים שונים הגעתי עד ל 16 מג אך לתקופה של חודשיים ומאז עד ההפסקה הייתי לרוב על 8 מג הפסקתי את התרופה ולאחר כשבוע התחילה אצלי נסיגה קשה המלווה בניתוקים בילבולים פחדים עמוקים טשטוש בראיה קהות חושים כאבי בטן ושרירים עברו חודשיים וחלק מהתסמינים עברו לי נותרתי לרוב עם בילבולים קשים סחרחורות עד כדי תחושת עילפון חולשה עצבים בעיות קשב וריכוז בלקאווטים ובנוסף רעד בגוף בפה ותנועות בלתי רצוניות והם באים בגלים שאלתי אם מצב זה בסופו של תהליך יחלוף ואני יחזור לעצמי או שמא זהו נזק בלתי הפיך ? אני לא מעוניין לגעת יותר בשום כדור כימי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • תומר
  • 17/08/2014 12:48
  • כנראה תופעות לוואי מהפסקת התרופה שהגוף רגיל אליה מדוע לא סוליאן אני לוקח שני כדורים בשבוע ומצבי מצוין ואני אמור לקחת שניים ביום פרפנאן כדור ישן עם הרבה תופעות לוואי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למתוסכל שלום,

    לדאבוני, התיאור שלך לגבי הרעד בגוף ובפה ותנועות בלתי רצוניות, מתאים לטרדיב דיסקינזיה. יש בהחלט סיכוי שהתופעה תלך ותקטן אך זה יכול לקחת גם חצי שנה עד שנה.

    לדבי המצב הנפשי והבלבולי, אינני חושבת שזו תופעת לוואי אלא אולי המצב הבסיסי. הן קיבלת את התרופה בגלל משהו? אולי תפרט מעט יותר מדוע קיבלת את התרופה.

    מכל מקום, חשוב כיום, במידת האפשר, להימנע מתרופות אנטי פסיכוטיות.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נסיגה מפרפנאן
  • המתוסכל
  • 19/08/2014 21:36
  • שלום ד"ר קרני רובין לא הזכרתי קודם מדוע לקחתי את הפרפנאן אז זה משום שעברתי התמוטטות או\ן התקף חרדה כללית מלווה בדיכאון והיו לי מחשבות שווא ומחשבות טורדניות יש לציין כי גם יש לי עיוותים בגוף ובראיה והרגשה כללית של הוויה בחלום וכל אלה כמובן מגיעים בגלים יש גם לציין כי חלה מגמת שיפור משמעותית מלפני חודשיים האם כאשר התכוונת שתסמיני הטרטיב דיסקניה יילכו וייקטנו האם התכוונת שבסופו של תהליך הם יעלמו לחלוטין וכמו כן הבילבול ואחזור למצבי הקודם מלפני שלקחתי את התרופה האנטי פסיכוטית?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חוסר פופולריות של פבוקסיל
  • אלדד
  • 07/08/2014 14:30
  • האם התרופה פחות פופולרית מהאחרות לטיפול בדכאון וחרדה כי יש לה אינטרקציות רבות עם תרופות שלשאר ה ssri אין? או בגלל הענין של שילוב עם קפאין או בגלל שהיא פחות יעילה? או בגלל שיש לה המון תופעות לוואי ביחס לשאר התרופות

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד' - כל התשובות נכונות!
  • אני
  • 09/08/2014 17:10
  • ssri
  • אני
  • 10/08/2014 19:55
  • ול "אני"
  • אני
  • 10/08/2014 19:56
  • לאני שלום,

    הסרוטונין שייך לקבוצת מוליכים עצביים מונואמינים ואחראי על מגוון רחב של תפקודים, בין השאר משפיע על תחושות הקשורות למצב הרוח, תיאבון, הנאה מינית וויסות הטמפרטורה בגוף.

    במילים אחרות, הסרוטונין עובד גם על מצב רוח וגם על התיאבון ולכן לא ניתן להפריד אותם.

    הפיתרון הוא מציאת תרופות שעובדות במנגנון אחר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאלדד שלום,

    1. פבוקסיל איננה פחות יעילה משאר ה-SSRI.

    2. בתקופה הראשונה פבוקסיל גורמת לבחילות שיכולות להיות קשות ולכן מוכרחים לעלות עם תרופה זו מאוד לאט.

    3. כנראה שהיו לה סוכני תרופות פחות יעילים מאשר לשאר ה-SSRI.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היא גם בדרך כלל
  • אני
  • 19/08/2014 01:33
  • לא מגבירה חרדות בתחילת הטיפול זה נכון?
    שמתי לב שהמבנה הכימי שלה שונה מאוד משאר התרופות בקבוצה זה אומר משו ?
    וזה נכון לגבי ההתנגשות עם קפאין ועם הרבה תרופות אחרות?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום,

    כל התרופות היעילות יכולות בדיוק לפני השיפור לגרום להחמרה מאחר ויש עדיין רגישות יתר במעטפת הפוסט סינפטית ויש הצפה של הרווח הבין תאי בסרטונין. ההצפה הזו גורמת כאילו להחמרה שמביאה לירידה ברגישות (ירידה בכמות הקולטנים במעטפת הפוסט סינפטית).

    אכן המבנה הכימי שונה כי הפבוקסיל מתפרק ע"י הציטוכרום הפולימורפי P450 (CYP) 2D6 וע"י הציטוכרום שמושפע ע"י עישון CYP1A2 (המפרק גם קפאין). בנוסף, מינון טיפולי של פבוקסיל מעכב גם את הציטוכרומים CYP1A2 ו- CYP2C19.

    הניצול של תכונות אלה של הפבוקסיל מאפשר טיפולים משולבים מאוד יעילים כנגד דיכאון עמיד. למשל, פבוקסיל עם אלטרול או פבוקסיל עם אנפראניל, תוך ניטור האלטרול או האנפראניל. הייתרון הוא כפול:
    1. העלאת הריכוז בדם של האלטרול או אנפראניל עם כמות קטנה של תרופה.
    2. שינוי מסלול הפירוק של האלטרול כך שלא יהיה קרדיו טוקסי.

    מאידך, יש רגישות גבוהה יותר לקפאין מאחר והפירוק שלו מואט.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • DID
  • אלומנית
  • 17/08/2014 15:08
  • אני בטיפול כבר קרוב לחמש שנים במהלך הטיפול עלתה השאלה האם אני סובלת מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית או לא ?
    לאחר תקופה אבחנה אותי המטפלת כסובלת מהפרעה דיסוציאטיבית בעלת יישויות לא נפרדות
    מעולם לא הייתי אצל פסיכיאטר גם בתקופות קשות ביותר הסתדרתי ללא טיפול תרופתי ..ומידי פעם אני שואלת את עצמי האם האיבחון שגוי אולי בכל זאת אני צריכה אבחחון ע"י פסיכיאטר - יש לציין שאני מכירה את רוב הזהויות מכירה בשוני בינהם ואני תואמת לכל האבחון והסיפטומים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ועוד שאלה
  • אלמונית
  • 17/08/2014 15:12
  • האם יש איזה כדור שניתן לקחת ברגעים של הרס עצמי וכאב בילתי נשלט
    אבל כדור לאותו הרגע לא לתקופה ארוכה כמו כדור נגד כאבים ..המון תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה ברשותך
  • נירה
  • 17/08/2014 15:55
  • did
  • אלמונית
  • 17/08/2014 19:46
  • יקרה זה בסדר שאת שואלת ...יכולה לענות לך רק מעצמי אצלי היישויות לא מופרדות אז כן תמיד חוץ ממקרים מסויימים ואיבוד זמן וכאלה (קצת מורכב )אני יודעת מי נמצא . יש מקרים שאני מאבדת זמן ולא בטוחה בדברים אבל מצליחה להבין אחר כך ...

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דר' קרני בבקשה תשובה
  • אלמונית
  • 17/08/2014 23:51
  • דר' קרני בבקשה תשובה
  • אלמונית
  • 17/08/2014 23:52
  • דר' קרני בבקשה תשובה
  • אלמונית
  • 17/08/2014 23:52
  • לאלמונית שלום,

    בתקופת הלימודים שלי לפסיכיאטריה היה לי חולה כמוך. עיקר הטיפול בו היה פסיכולוגי וחלקו טיפול התנהגותי. הטיפול בו המשיך על ידי מי שהדריך אותי ולמיטב ידיעתי היום הישויות אוחדו.

    אינני סבורה שיש טעם לטפל בטיפול תרופתי ולכן לא בהכרח צריך פסיכיאטר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בסימבלטה
  • שגיב
  • 17/08/2014 11:50
  • שלום רב,

    הנני סובל מחרדות מזה שנים, עד כה נטלתי רסיטל במינון של 40 מ"ג ליום, עקב השמנה ברצוני לעבור לטיפול בסימבלטה,האם עלי להפסיק לשבועיים את הטיפול ברסיטל?ואם כן איזה מינון עלי לקחת בסימבלטה היות והנני מעשן?

    בתודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשגיב שלום,

    אין צורך לחכות. הייתי מפסיקה את הרסיטל ולמחרת מתחילה ב-30 מ"ג סימבלטה ליומיים ואז עולה ל-60 מ"ג לשבוע ותלוי בתגובה עולה ל-90 מ"ג למשך כחודש. את הסימבלטה יש לקחת בבוקר עם אוכל.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוסידי מגיב במאניה
  • אני
  • 18/08/2014 01:29
  • בן אדם עם אוסידי מובהק שמגיב ל ssri במאניה או היפומאניה האוסידי ייעלם לגמרי ומה שיקרה זה בעצם התוצאה ההפוכה של אוסידי בן אדם רגוע יותר מדי שממש לא מטריד אותו כלום?
    או שזה לא אפשרי שהאוסידי ייקבל תוצאה הפוכה?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעניין אותי לדעת
  • דפי
  • 18/08/2014 09:28
  • שלום,
    אני גם סובלת מאוסידי והפרעה דו קוטבית, שהבנתי לאחרונה שאלה הסיבות לתחושותיי.


    השאלה שלי: האם נוגדי דיכאון לא מעוררים אצלך את המאניה?

    כי כשניסיתי לקחת נוגדי דיכאון, זה גרם לי להיות במצב מאני, עד כדי הזיות שמיעה ותחושת היי גבוהה.

    אשמח לתגובה.

    יום טוב.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חייב לציין לכם משהו
  • חיים
  • 18/08/2014 22:48
  • OCD
    שמתי לב שהוא מגיב ופוחת לאפס במצב של עירנות מקסימלית

    בגלל זה משתמשים באדרונקס לטיפול בריכוז . שבנאדם מפוקס ומרוכז לחלוטין אין OCD
    ואז יש תחושת היי
    ככה אני חושב .
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ocd
  • אני
  • 19/08/2014 01:36
  • חיים
  • דפי
  • 19/08/2014 06:32
  • אתה צודק.
    שמתי לב כשיש לי חרדה האוסידי מתגבר.

    במצב היפומאני כשיש לי ביטחון עצמי, אין לי אוסידי.

    אבל אני לא יודעת איך לאזן את עצמי, כי כשאני במצב היפומאני הוא קיצוני אצלי, יכול להיות שזה אפילו מאניה.

    איך אני מאזנת את עצמי זו השאלה.?

    יום טוב.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דפי
  • חיים
  • 19/08/2014 20:33
  • כן דפי
    שהחרדה גוברת אצלי אני יודע שה OCD מהתגבר

    לוריבן עשה שאין לא זה ולא זה אבל רק לכמה שעות החזיק
    מה בדיוק את מרגישה שיש לך מאניה? מה עולה לך לראש?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יכולים לגרום למאניה
  • אני
  • 19/08/2014 01:36
  • בקלות
  • אלכס
  • 19/08/2014 13:10
  • זיפרקסה+פרוזק.
    דפלפט+ציפרלקס
    למיקטל או לבד או מינון נמוך של לוסטרל.
    האופציה הראשונה היא המועדפת ע״י אירגון הפסיכיאטרי האמריקאי.
    בהצלחה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ל רץ היקר
  • בן
  • 17/08/2014 10:04
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 17/08/2014 23:52
  • כל השלוש נחשבות לתרופות מתקדמות ואין משמעות לדרוג.
    איקסל ואפקסור נחשבות לחזקות/פוטנטיות יותר מהציפרלקס כי הן עובדות על קשת רחבה יותר של חומרים במוח. איקסל פחות מתאימה לגברים כי עלולה לעתים לגרום לכאבי אשכים (אם כי באחוז נמוך של חולים).
    הרופאים בד"כ מתחילים עם הציפרלקס או תרופה אחרת ממשפחת SSRI, ואם אין הצלחה עוברים לאפקסור או איקסל או סימבלטה (גם היא ממשפחת האפקסור והאיקסל).

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לבן שלום,

    אני מצטרפת לתשובתו של ר.צ. הן לגבי חוסר החשיבות מי יותר חדשה והן לגבי כך שהאיקסל והאפקסור נחשבים ליותר חזקים לעומת הציפרלקס.

    לגבי האיקסל, צריך לדעת שב-7% מהגברים היא גורמת לכאבי אשכים ובאחרים יכולה לגרום לעצירת שתן.

    היותר מאוזנת מהקבוצה האחרונה היא הסימבלטה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס העלאת מינון
  • סובל
  • 16/08/2014 22:31
  • שלום דוקטור
    יש לי כמה שאלות.

    אני סובל מאוד כבר הרבה שנים ועברתי כמעט את כל התרופות הפסיכיאטריות
    עכשיו מטופל ב20 מ"ג ציפרלקס ו 25 מ"ג סרוקוול ( שמתיש אותי ונרדם מתוך דיכאון עצום) . אם לא לוקח אותו לא יכול להניח את הראש על הכרית . בלית ברירה לוקח אותו וסובל ממש בשינה מחלומות סיוטים שחוזרים על עצמם . קם מותש לחלוטין ולא עירני. זוכר את כל החלומות , זה ממש סבל הייתי רוצה לא לחלום בכלל. במעבדת שינה קבעו לי אינסומניה . עקב עוררות יתר
    איכות שינה פחות מ 70 אחוז

    במשך היום אני לא מרוכז ולא עירני בכלל , חלש. מרגיש שלא עולה לי דם לראש או חמצן לראש , אי שקט של חולשה אבל לא מצליח לישון.. הכל כבר נראה מת בגלל שלא עירני. אין התרגשות מרוב חולשה ועייפות.. אין תחושת בהלה מדברים.. קשה להסתכל למסך הרבה זמן, רעש ואור מפריעים לי. רק לוריבן היה עוזר לי אבל הייתי צריך כמה כדורים ביום וגם זה לא הספיק.
    פשוט שבר כלי. אבל כלפי חוץ לא רואים זאת.

    אני ממש יודע שהמקור הוא חרדה למרות שאני לא נראה בחרדה . מתי שאני קצת עירני אז מרגיש טוב פחות או יותר. מתי שממש מותש ועייף ולא מצליח אבל לישון יש מחשבות טורדניות במיוחד שירים חוזרים וחוזרים


    אני רוצה לעלות את הציפרלקס ל 30 ואף ל 40 והפיסיאטר אומר שיש חוק שאסור.
    מה את ממליצה דוקטור?
    סיכוי גדול שהבעיה שלי היא פוסט טראומה וזה בא לידי ביטוי בחלומות החוזרים.( אולי הם רעים בגלל סרוקוול אני כבר לא יודע )
    נזעי חשמל עשיתי וגם לא עזר . רק הזריקת הרדמה הרגיעה אותי למשך היום והרגשתי טוב .

    נניח שזה כן פוסט טראומה . מה מתאים כדי לטפל בזה?


    תודה רבה מראש.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לסובל שלום,

    פוסט טראומה מגיבה הרבה פעמים לסימבלטה, אך אינני מבינה מדוע אתה מדבר על פוסט טראומה.

    לדעתי יש מקום לתת לך שילוב תרופתי שאולי הטוב ביותר מהם הוא שילוב של פבוקסיל (200-250 מ"ג) עם אלטרול (100 מ"ג) וניטור של האלטרול. האלטרול מאוד מרדים ובשילוב זה מקבלים גם טיפול בפבוקסיל וגם באלטרול במינונים טיפוליים ללא נגזרות האלטרול הרגילות שיכולות להיות טוקסיות ללב. האלטרול מאוד מרגיע וגם מרדים.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיתוח עמידות לתרופות
  • אני
  • 16/08/2014 15:41
  • אם תרופה יוצאת מהגוף אחרי זמן מסויים למה אצל חלק מהאנשים אם הם יפסיקו לקחת את התרופה או שהיא תפסיק לעבוד אם הם יעשו הפסקה של כמה חודשים או אפילו שנה וייקחו את הכדור שוב הוא לא יעבוד שוב?
    זה אומר שהתרופה לא יוצאת לגמרי מהגוף התאים בגוף זוכרים את התרופה זה נכון?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום,

    התרופות אכן יוצאות מהגוף אך קורה שהרצפטורים מפסיקים להגיב לאותה תרופה. למה זה קורה? לא ידוע.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)