x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר ...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים תרופתיים. בעלת ניסיון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • חיזוק לנוגדי חרדה.
  • לירון
  • 31/07/2014 20:28
  • מטופל ב400 מ"ג סרוקוול שבוע וחצי,300 מג פבוקסיל חודש.וואבן 50-70 מ"ג.ועכשיו קיבלתי סרקדין לשינה,עדיין לא יודע איך הוא יפעל עליי.
    אני לא צריך לספר לך ממה אני סובל ומכמה דברים כי תא יודעת,ׁ(לירון).
    1.איזה דרך יש לחזק את הוואבן? ניסיתי להוסיף קסנגיס 0.25 מ"ג פעם אחת בשעת התקף חרדה ללא הצלחה.האם היית ממליצה לנסות להעלות את הקסנגיס(כטיפול חיזוק),או לנסות להוסיף נוגד חרדה אחר?
    2.אני לוקח חודש פבוקסיל 300 מ"ג.האם כדאי להוסיף לו חיזוק מהSNRI או אחרים?אנאפרניל ניסיתי 100 מ"ג כבר ,אפילו בשילוב עם פרוזאק,רק עשה לי רע,ותופעות לוואי.
    אחרי כמה זמן צריך לברר בעצם מה עושים עם הפבוקסיל בנוגע להמשך טיפול?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הגוף שלך מופצץ בתרופות
  • אני
  • 01/08/2014 00:53
  • שימוש בציפרלקס,
  • איריס
  • 31/07/2014 22:29
  • אני סובלת מחרדות שנים רבות
    ותמיד התמודדתי איתם
    בחודשים האחרונים סבלתי מבעיה בשרירי הלסת שכנראה גם קרה ממתח
    בפה ולסת אמרו לי לקחת אסיוול ,
    התחלתי לקחת אסיוול במינון מאוד נמוך חצי כדור מ 5 מליגרם ,לא באופן קבוע ,ובנוסף השתמשתי ברסקיו יום יום כמה פעמים ,במשך חודשיים ,לאחר שימוש רב של רסקיו ,ושימוש של שלשה שבועות באסיוול,התחיל לי התפרצויות של בכי ,שמעולם לא קרה לי ,הרגשתי ממש מועקה חזקה ולא הפסקתי ליבכות ,החלטתי להפסיק הכל וכבר למחרת התחלתי לסבול מסחרחורות איומות ,
    ואי שיווי מישקל ,בצורה קשה ,
    יום ועוד יום והסחרחורות היו קשות מאוד ,בעבר היה לי התקף ורטיגו מחרדה,עשיתי את כל הבדיקות ,הכל היה תקין ,ואני יודעת שכל הסחרחורות זה מחרדה ,לקחתי מאוד קשה את התחושה של הסחרחורות במשך כל היום ,והפסקתי לצאת מהבית ,לא הלכתי לעבודה ,וכל הזמן התחושה שלי שכל הבכי והמועקה בא לי משימוש האסיוול והרסקיו הרב שהשתמשתי ,
    כי מעולם לא חוויתי מצב של עצב כזה ,
    עלי לציין שעברתי דברים מאוד קשים
    מוות של בעל ,בעיות רפואיות קשות ,
    ומהכל יצאתי בלי כדורים ,
    לאחר שראיתי שאני לא מצליחה כבר
    ניגשתי לפסיכאטרית בתל השומר,
    שנתנה לי ציפרלקס חצי כדור של 5 מילגרם,לקחתי את זה בצורה מאוד קשה כי אני מתנגדת מאוד לכדור פסיכיאטרי,והבנתי שהגמילה לא קלה
    ניסיתי שלשה ימים חצי כדור,והחרדות נהיו יותר ,
    שאלתי היא כזאת ומאוד יעזור לי
    האם אני יכולה להשתמש בחצי ציפרלקס ,יום כן יום לא ?
    האם זה יתן משהו לחרדות ?
    עדיף מאשר אני יעזוב את הטיפול לגמרי
    מודה לך מאוד

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • OCD, עד מתי?
  • עדידוש
  • 31/07/2014 22:18
  • שלום ד"ר,
    אני מטופלת בציפרלקס בהדרגה מ10 ל15 וכרגע 20 מ"ג.
    בסה"כ 9 וחצי שבועות, מתוכם 5 וחצי במינון של 20.
    ההפרעה התחילה כחרדה אובססיבית לשרירים בגוף, ומתחילת הטיפול זה הפך למחשבות ושאלות מציקות וקיומיות, כמו סוג השאלות של OCD, רק ללא טקסים.
    יש לי סבלנות וגם אמונה בכדור כי יש שיפור.
    בהתחלת הטיפול היה לי קשה לצאת ועכשיו ברוך השם אני יוצאת ומתפקדת אך עדין יש מחשבות.
    נכון שאני צריכה לחכות עוד למקסימום השפעה ולא להעלות מינון?? והאם השיפור מראה על כך שזה הכדור הנכון? גם מבחינת כדורי ההרגעה אני יורדת בהדרגה.

    עכשיו זה חזר לחרדת השרירים, ואני כביכול מרגישה אותם אבל לוקחת את זה בקלות כי אני יודעת שזה הכל בראש.

    אשמח לתשובה בהקדם, תודה גדולה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לדר'
  • סתם מישהי
  • 31/07/2014 20:48
  • האם כל ה ssri
  • אני
  • 31/07/2014 20:32
  • OCD ושינוי שם
  • לוגי34
  • 31/07/2014 13:36
  • לד"ר קרני שלום
    לפני כ-5 שנים שיניתי את שמי הפרטי בהתייעצות עם מיסטיקנית שטענה שיש בעיה בשם וצריך להחליף אותו.
    הקשבתי לה ושיניתי את השם.יחד עם זאת אני סובל מכמה הפרעות במקביל ביניהן ocd חריף ונוטל ריספרדל במינון 2 מ"ג.מאחר והמשפחה בבית קוראת לי בשם הקודם איתו נולדתי התחלתי להתבלבל ונוצר מצב שאני מתלבט לגבי שני השמות וחושב אולי לחזור לשם איתו נולדתי - האם הבלבול הזה הוא תוצאה של ocd לדעתך,או אף גרוע מזה,האם נשמע לך פסיכוטי? יש לציין שהריספרדל כבר לא יעיל כבעבר .אני אמור להפגש עם פסיכיאטרית רק עוד למעלה מחודש ובינתיים אני סובל..
    תודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה שאתה מתאר לא נשמע פסיכוטי כלל
  • סתם מישהי
  • 31/07/2014 14:58
  • ללוגי34 שלום,

    1. ריספרידל אינו טיפול ל-OCD. הוא יכול להיות תוסף לטיפול אך וודאי לא טיפול בלעדי.

    2. העובדה שאתה סובל מההתלבטות בין שני השמות יכולה לרמז על OCD והשאלה היא כמה זמן מהיום אתה מתעסק עם זה.

    3. אין מדובר במצב פסיכוטי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התשובה
  • 31/07/2014 19:48
  • לד״ר קרני רובין
  • Ofer
  • 29/07/2014 21:41
  • לעופר שלום,

    אינני יודעת מאיפה הוצאת את הדברים.

    תופעות הלוואי השכיחות הינן:
    כאב ראש; שלשול; נמנום; סחרחורת; הינך עלול/ה להרגיש מנומנם/ת גם ביום שלמחרת
    נטילת זודורם. אין לנהוג או לעשות פעילויות מסוכנות אחרות לאחר נטילת זודורם עד שתרגיש/י
    ערני/ת לגמרי.

    תופעות לוואי חמורות כוללות:
    יציאה מהמיטה בזמן שאינך ער/ה לגמרי וביצוע פעולות שאינך מודע/ת לביצוען )ראה/י סעיף
    "אזהרות"(; מחשבות והתנהגות לא רגילות כגון: התנהגות אסרטיבית או חברתית שונה מהרגיל,
    בלבול, אי שקט, הזיות, החמרת דיכאון ומחשבות או פעולות אובדניות; איבוד זיכרון; חרדה;
    תגובה אלרגית חמורה כגון: נפיחות הלשון או הגרון, קשיי נשימה, בחילה והקאה - יש צורך
    בקבלת טיפול דחוף אם מופיעות תגובות אלו. אם הבחנת בתופעות הלוואי המוזכרות מעלה,
    או בתופעות אחרות אשר מדאיגות אותך - התקשר/י מיד לרופא.

    אשר לקשיי הנשימה, אשר אולי הבנת אותם כחנק, כל תרופה שאתה נוטל יכולה לגרום לאלרגיה וכתוצאה מכך לתופעה זו. לגבי האובדנות, מדובר בתופעת לוואי נדירה וצריך לשים לב אם התרופה מגבירה דיכאון.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד״ר לא נפתח לי הלינק של התשובה
  • Ofer
  • 31/07/2014 18:48
  • לעופר שלום,

    אינני יודעת מאיפה הוצאת את הדברים.

    תופעות הלוואי השכיחות הינן:
    כאב ראש; שלשול; נמנום; סחרחורת; הינך עלול/ה להרגיש מנומנם/ת גם ביום שלמחרת
    נטילת זודורם. אין לנהוג או לעשות פעילויות מסוכנות אחרות לאחר נטילת זודורם עד שתרגיש/י
    ערני/ת לגמרי.

    תופעות לוואי חמורות כוללות:
    יציאה מהמיטה בזמן שאינך ער/ה לגמרי וביצוע פעולות שאינך מודע/ת לביצוען )ראה/י סעיף
    "אזהרות"(; מחשבות והתנהגות לא רגילות כגון: התנהגות אסרטיבית או חברתית שונה מהרגיל,
    בלבול, אי שקט, הזיות, החמרת דיכאון ומחשבות או פעולות אובדניות; איבוד זיכרון; חרדה;
    תגובה אלרגית חמורה כגון: נפיחות הלשון או הגרון, קשיי נשימה, בחילה והקאה - יש צורך
    בקבלת טיפול דחוף אם מופיעות תגובות אלו. אם הבחנת בתופעות הלוואי המוזכרות מעלה,
    או בתופעות אחרות אשר מדאיגות אותך - התקשר/י מיד לרופא.

    אשר לקשיי הנשימה, אשר אולי הבנת אותם כחנק, כל תרופה שאתה נוטל יכולה לגרום לאלרגיה וכתוצאה מכך לתופעה זו. לגבי האובדנות, מדובר בתופעת לוואי נדירה וצריך לשים לב אם התרופה מגבירה דיכאון.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפחתת מינון וולבוטרין
  • ערן
  • 31/07/2014 12:10
  • שלום ד"ר קרני רובין,

    לאחר שנים של ניסיון בתרופות נוגדות דיכאון, יש תרופה אחת בלבד שעובדת עבורי והיא ויאפקס. לצערי היא גורמת לי לתיאבון מוגבר ועליה רבה במשקל אך הצלחתי להפחית את התאבון בעבר בעזרת הוספת 2 מ"ג אדרונקס (שגורם אצלי לתופעות לוואי נוספות בפני עצמו).

    בשנים האחרונות נטלתי 225 מ"ג ויאפקס (ו2 מ"ג אדרונקס), אך בעקבות תופעות לוואי, הרופא הציע שינוי ורשם לי לפני מספר חודשים 150 מ"ג ויאפקס + 150 מ"ג וולבוטרין שאמור להחזיר את החשק המיני ולעזור עם עניין ההשמנה (במקום האדרונקס).
    בעניין החשק המיני הוולבוטרין עובד אך בעניין התיאבון המוגבר ממש לא.

    הייתי רוצה להפחית ממינון הוולבוטרין מבלי להפסיק אותו לגמרי, כדי שאוכל להוסיף במקומו שוב 2 מ"ג אדרונקס אבל למיטב ידיעתי 150 מ"ג הוא המינון המינימלי של וולבוטרין.
    האם ניתן ליטול כדור וולבוטרין של 150, אחת ליומיים?

    תודה מראש,
    ערן

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לערן שלום,

    זמן מחצית החיים של וולבוטרין XR - ארוך טווח הוא 24 שעות. מכאן שביום השני יהיה ריכוז הוולבוטרין 75 מ"ג בתחילה והוא יילך וייפחת בהמשך. במילים אחרות, רמת הוולבוטרין לא תהיה יציבה. מסיבה זו, הרעיון אינו נראה לי.

    לעומת זאת, עד כמה שאני מבינה, אין כל מניעה לקחת את האדרונקס בשילוב עם הוולבוטרין. וזאת במיוחד לאור העובדה שאתה מדבר על מינונים יחסית נמוכים הן של האדרונקס והן של הוולבוטרין.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפחתת מינון וולבוטרין
  • ערן
  • 31/07/2014 18:22
  • הפחתת מינון וולבוטרין
  • ערן
  • 31/07/2014 18:22
  • ולגבי האדרונקס
  • ערן
  • 31/07/2014 18:41
  • תודה רבה. האדרונקס גורם לי להאצת דופק, קושי במתן שתן ושינויים במיניות במינון 2 מג. האם למרות זאת מותר לי לקחת אותו אם אני מוכן לסבול את התופעות האלו לטובת ירידה במשקל?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה עדיף
  • רפי
  • 31/07/2014 18:19
  • למה בוחרים להעדיף ריספונד על סרוקוול
    אני יודע שהריספונד הוא דור חדש יותר
    אבל עדיין לפי מה שקראתי לסרוקוול יש פחות תופעות לוואי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לרפי שלום,

    תשאל את הרופאים שמעדיפים את הריספונד.

    בדרך כלל יש שיקולים רפואיים אם מעדיפים תרופה זו או תרופה אחת.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה האם אפשר לקחת קלונקס ואביליפיי ביחד
  • איריס
  • 30/07/2014 11:28
  • שלום דר קרני רובין
  • איריס
  • 30/07/2014 17:29
  • התחלתי לקחת אביליפיי כמה זמן לוקח לזה להשפיע אני העליתי בהדרגה את אביליפייי והורדתי בהדרגה את הזיפרקסיה אני לוקחת גם קלונקס אני עדיין בהתקף אחרי שהתחלתי את כל התהליך מה11.7 השבועיים הקרובים אני לוקחת 30 מג אביליפיי ו5 מג זיפרקסיה בנוסף קלונקס ואז אחרי שבועיים אני מורידה את הזיפרקסיה שאלה ראשונה כמה זמן יקח שהאביליפיי ישפיע וההתקף יגמר ושאלה שניה האם יש תגובות לא טובות בין תרופת אביליפיי והקלונקס

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיריס שלום,

    1. האם את מדברת על התקף מאני?

    2. אביליפיי משפיע בדרך כלל תוך כשבועיים שלושה.

    3. קלונקס ואביליפיי הולכים מצוין ביחד.

    4. המעבר מזיפרקסה לאביליפיי נשמע מצוין.

    5. יש בודדים שהאביליפיי אינו מתאים להם והם מגיבים דווקא טוב לספריס. ניתן יהיה לשפוט את תגובתך רק לאחר הורדת הזיפרקסה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דר קרני רובין שלום
  • איריס
  • 31/07/2014 17:43
  • אני סובלת מהתקף פסיכוטי בו שאני מרגישה כאבים חזקים בראש ולחץ נפשי חזק מאז ששיניתי את התרופה לאביליפיי עדין לוקחת 5 מג זיפרקסיה ההתקף הוא מאד כואב כרגע אני מעדיפה לא לצאת החוצה כי ההתקף מחריף בקרבת בני אדם כי יש לי חרדות קשות כרגע עכשיו עברתי לאביליפיי אחרי 11 שנה שאני לוקחת זיפרקסיה אחרי שבדיקות הדם שלי לא היו תקינות למרות שאני אוכלת נכון תפקודי כבד שלי לא היו טובים טריגליצירידים גבוהים קצת סוכר חומצה אורית גבוהה כרגע אני סובלת וזקוקה למנוחה מחכה שהאביליפיי ישפיע וההתקף יפסיק ההתקף התחיל בעקבות המעבר הרבה שנים לא היה התקף כזה קשה מה את מציעה לי לעשות כרגע לוקחת 30 מג אביליפיי בבוקר עם חצי מג קלונקס צהריים 5 מג זיפרקסיה וחצי מג קלונקס זה אני לוקחת יומיים לפיני זה לקחתי 10 מג זיפרקסיה קלונקס 20 מג אביליפיי במשך שבוע לפני זה לקחתי 10 מג זיפרקסיה קלונקס ו10 מג אביליפיי במשך שבוע ולפני זה לקחתי 20 מג זיפרקסיה ו10 מג אביליפיי וקלונקס במשך 5 ימים ההתקף התחיל לפני 5 ימים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיריס שלום,

    ראשית אני ממליצה שתקחי את האביליפיי בלילה יחד עם הזיפרקסה מאחר והוא יכול לגרום לאי שקט. מאוד חשוב לקחת איתו קלונקס או לוריוון.

    המעבר לאביליפיי אחרי שנים של טיפול מאוד קשה. יש מקרים כפי שכתבתי שהאביליפיי אינו מתאים. במידה ולא תתאזני תוך זמן סביר הייתי מנסה להחליף את התרופה לספריס.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנאפרניל
  • אפרת
  • 31/07/2014 13:57
  • שלום רב, אחי נוטל מזה שבועיים אנאפרניל במינון 225 מ"ג לטיפול בOCD שמלווה בהטרדות אין סופיות ללא מנוח את כל הסובבים אותו, בשאלות "אני לא יודע מה יש לי" " אני לא מרגיש טוב" " אני אלך לעבודה".. השאלה אם זהו הטיפול המתאים?
    בברכה,
    אפרת

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאפרת שלום,

    האנפראניל הייתה התרופה הראשונה שנצפה כי היא יעילה כנגד OCD. בדרך כלל התרופה יעילה במינון של 200-300 מ"ג.

    מאוד קשה לקחת תרופה זו במינונים יעילים בגלל ההשפעות על הדופק ובשל תופעות הלוואי. אחד האמצעים להתגבר על כך הוא להוסיף לטיפול דרלין אשר מאיט את הדופק.

    תרופה זו מאוד יעילה כאשר היא ברמה טיפולית נאותה. בכדי לדעת האם התרופה היא במינון טיפולי יש צורך לבצע בדיקות דם לרמת התרופה בדם אשר נעשה באופן כמותי רק במרפאה לפרמקולוגיה קלינית בהדסה עין כרם.

    מחד, ייתכן שלאחיך תופעות לוואי קשות, אשר ניתן כאמור להקל עליהן, מאידך ייתכן והמינון איננו מספיק.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת לקיחת ריספונד
  • 31/07/2014 12:22
  • תופעת לוואי רמיספונד
  • ליליאן
  • 31/07/2014 07:58
  • בחור בן 30 נטל שנה ו7 חוד ריספונד לקראת הסוף קבל התכווצויות מטרידות בפה, דקינט לא עוזר,עכשיו הופסק הטיפול וזה לא עובר,האם זה עובר לבד לאט לאט, ואיך להפסיק את התופעה. בתודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליליאן שלום,

    אתה מתאר התפתחות של טרדיב דיסקינזיה מרספרידל, דבר שהוא מאוד נדיר.

    למעט להחזיר את התרופה, אין טיפול לתופעה זו. יש סיכוי שהתופעה תיחלש ותיעלם עם הזמן.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סורקסט
  • סימה
  • 31/07/2014 02:30
  • במשך חמש שנים אני מטופלת בסרוקסט 20מ״ל ביום
    עקב חרדות ואגורפוביה
    בשנה האחרונה הכדור הפסיק להשפיע ( כניראה שדילגתי ושיחקתי הרבה עם הכדור)
    בהתייעצות עם פסיכיאטרית הומלץ להוסיף סרוקואל בהדרגה עד ל 300 מ״ג
    מעבר לזה שזה כדור יקר אני פוחדת להתחיל והייתי מעדיפה לשנות את הסרוקסט במקום להוסיף עוד כדור
    אשמח לחוות דעתך
    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לסימה שלום,

    הייתי תחילה מנסה להעלות את מינון הסרוקסט ל-40 מ"ג ואף ל-60 מ"ג. ואם זה לא יעזור, עוברת ללוסטרל או לסימבלטה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איזורי סרוטנין במוח
  • אני
  • 30/07/2014 20:48
  • מדוע ה ssri משפיעים רק על איזור ספציפי של סרוטנין במוח ?
    הרי יש עוד איזורים שהם לא מגיעים אליהם והאנטי פסיכוטיות כן עובדות שם מדוע זה האם לכל איזור יש תפקיד אחר בתפקוד הנפשי?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום,

    אינני מבינה את שאלתך. המוח בנוי בצורה מאוד חכמה שיש אזורים שונים שאחראים על דברים אחרים והם מופעלים על ידי נוירוטרנסמיטורים ספציפיים.

    שאלתך היא כאילו לשאול מדוע הולכים על הרגליים כשיש חיות שהולכות גם על הידיים.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוסטרל ותופעות לוואי
  • מיכליק
  • 30/07/2014 19:57
  • שלום רב

    קיבלתי לוסטרל 25 מ״ג לטיפול בחרדה וסומטיזציה שאני עושה ואני היפוכונדר
    אני מניחה שהמינון נמוך כי אני מרגישה תופעות פיזיות בצורה חזקה
    אני לוקחת את הכדור בבוקר אחרי אוכל
    בימים הראשונים התקשתי לישון - התעוררתי מספר פעמים במהלך הלילה וזה בעוד שאני עושה שימוש גם ובאבן בזמן הזה
    משעות הצהריים אין לי תיאבון, אני אוכלת ממש מעט במהלך היום, אחהצ יש שעה שבה יש עייפות ואז אני מתחילה להרגיש אי שקט - כמו ספאזמים בשרירים - פעם ידיים פעם רגליים, אי שקט, לא יכולה לשבת בשקט או לסירוגין הרגשה של קצת מסוממת

    האם התופעות הללו צפויות לעבור?
    תוך כמה זמן בבקשה?
    האם ייתכן והמינון לא מספיק אם בשעה מסוימת פחות או יותר מתחיל האי שקט? האם יכולה להיות סיבה נוספת?

    אני לוקחת בין חצי כדור לכדור ואבן בדרך כלל בלילה- כשהלוסטרל יתחיל לעבוד ארצה להתחיל להוריד את הואבן כי אני מבינה שזה כדור שמתמכרים אליו - איך כדאי יהיה לעשות זאת? יום כן יום לא? הורדת מינון? אשמח לשמוע דעתך.

    מה עושים אם לוקחים תרופה, עוברים את כל תקופת תופעות הלוואי והיא לא עוזרת? איך מחליטים שהיא לא מתאימה? והאם אז צריך להחליף את הכדור ולהתחיל את כל התהליך עם כדור נוסף?

    אני מניחה שחלק מהדברים וחלק מהתופעות הן מהחרדה עצמה. מאחר ואני לא סובלת למזלי מדיכון האם הטיפול יהיה יעיל?

    המון תודה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיכליק שלום,

    אין סיכוי שהתרופה תעזור במינון זה שהינו מינון מגוחך. התרופה יעילה מאוד כנגד חרדות במינון ממוצע של 150 מ"ג (בודדים ב-100 מ"ג והרוב בין 100 מ"ג לבין 200 מ"ג).

    מאחר ונראה לי שהתופעות שלך הן תופעות של חרדה ולא כתוצאה מהסמי טיפול הזה, לדעתי הם לא צפויים לעבור כל עוד יש לך חרדה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות
  • ג.ה
  • 30/07/2014 18:47
  • שלום , אני בת 29 עוד חודשיים ומאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהתקפי חרדה. בגיל 21 בערך הבנתי שזה התקפי חרדה וטופלתי אצל פסיכיאטר כשנה וחצי ללא טיפול תרופתי ולאחר הטיפול אצלו כמעט ולא היו לי התקפי חרדה. בחצי שנה האחרונה התחילו לחזור ההתקפים וזה מאוד מציק לי. הפסיכאטר שטיפל בי כבר לא מטפל. האם תוכלי להמליץ לי על פסיכיאטר באזור השרון?
    בנוסף אבי עבר התקף לב קשה מאוד ומאז ההתקף התחיל גם הוא להיות מאוד חרדתי ברמה שזה משפיע לו על אורך החיים בצורה לא נורמלית. כל דבר הכי קטן מצינון ומכאב בטן גורם לו לחשוב שהוא עומד למות. אשמח גם להמלצה בשבילו לפסיכיאטר באזור השרון /מרכז. תודה רבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לג.ה. שלום,

    הפורום הינו פורום רפואי ואיננו מקום להמלצות על רופאים. לצורך המלצה עליך לפנות לקופת חולים או לחפש באינטרנט ב-012 או 014 רופאים פסיכיאטריים.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה לא מוציאים עוד ssri לשוק?
  • רביב
  • 30/07/2014 18:18
  • שימוש ב ssri ללא בעיה מיוחדת
  • אדם
  • 30/07/2014 18:05
  • בעיות שכחה
  • דניאל
  • 30/07/2014 12:43
  • היי, חבר שלי בן 28 . יש לו בעיית שכחה לטווח הקצר (כך אני מניחה). אם אני יגיד לו היום את שעות העבודה שלי מחר, הוא מחר ישאל אותי שוב. את התאריך לידה שלי ודברים שקרו בעבר הוא זוכר. לפעמים לא זוכר דברים שאמר ולכן מצטייר לפעמים כלא דובר אמת. אני מניחה שהבעיה נובעת עקב שימוש בסמים בעברו.
    האם יש איזושהי בדיקה שניתן לאמת את הדברים או לשלול אותם וע"פ תוצאותיה להתאים טיפול תרופתי?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדניאל שלום,

    ניתן לאמת את הדברים עם מבחנים פסיכו-נוירוקוגניטיביים.

    במידה וזה אכן נזק מוחי, לא ניתן לשפרו באופן מהותי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)