x סגור
רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר ...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים תרופתיים. בעלת ניסיון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ssri ושלשולים
  • יוסי
  • 27/11/2014 11:36
  • יצא לי כבר להתנסות: בפריזמה, ציפרלקס, סימבלטה ואיקסל לטיפול בחרדה בדיכאון. למרות שנתתי לגוף זמן הסתגלות ממושך של כשלושה חודשיים לכל תרופה. לכל התרופות הללו הייתה תופעת לוואי מאוד מציקה של שלשולים ויציאות מרובות. השאלה שלי היא: 1)מה או איזה חומר בתרופות האלו גורם לשלשולים?

    2)האם תוכלו להמליץ לי על תרופות ממשפחת הssri שלא גורמות לשלשולים?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סלדרין
  • איתי
  • 27/11/2014 08:51
  • אנטי היסטמינים
  • אני
  • 23/11/2014 17:53
  • לאני
  • לאני
  • 26/11/2014 21:32
  • הפסקת השימוש בסימבלטה
  • לילך
  • 19/11/2014 12:04
  • אני כרגע בתהליך להפסקת נטילת הסימבלטה.

    אני מרגישה רגישות לרעש ואור, ונהייתי יותר עצבנית, ויש לי תחשות כמו זרמים קלים בראש.

    זה צריך להיות ככה?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ללילך שלום,

    אינני יודעת למה את מתכוונת בתהליך להפסקת נטילת סימבלטה.

    בזמן ירידה מהירה מכדורים פסיכיאטריים יכולים להופיע כל מיני סימפטומים ויכולים גם להופיע הסימפטומים המקוריים.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני לא בירידה מהירה
  • לילך
  • 26/11/2014 20:43
  • סרקוול
  • אני
  • 26/11/2014 17:18
  • האם היא טובה כחיזוק לנוגדי דיכאון ולמצבים של דכאון וחרדה כללית?
    האם היא עלולה להוריד את המטבוליזם בגוף ולגרום עקב כך להשמנה ולא עקב הגברת התאבון?
    (בהנחה שהמטבוליזם מהיר באופן טבעי ומשקל נמוך באופן טבעי)

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי התרופה אביליפיי
  • ניב
  • 21/11/2014 19:49
  • אני בן 27 עם OCD ובחודש וחצי האחרון הOCD בממוצע היה קשה ואף קשה מאוד (חרדות שמה נדבקתי במחלה) הפסיכיאטרית רשמה לי אביליפיי מינון קטנטן (2.5 מ"ג) ורציתי לשאול - כיצד התרופה עובדת מבחינה ביולוגית?
    אני כמובן סומך על הפסיכיאטרית, אך לא חשבתי באותו הזמן לבקש פירוט ואני רק זוכר שהיא אמרה שזה דופמין וקטמין(?) לא כ"כ הבנתי.
    אשמח להסבר
    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לניב שלום,

    לאביליפיי מנגנון פעולה ייחודי של התקשרות והתנתקות מהקולטנים:

    מנגנון הפעולה של האביליפיי הוא שונה מתכשירים אנטיפסיכוטיים אחרים כגון קלוזאפין, אולנזפין, קווטיאפין, זיפרסידון, וריספרידון. במקום חסימת הקולטן D2 (דופמינרגי 2) אריפיפרזול פועל כאגוניסט חלקי של הקולטנים דופמינרגיים D2. הוא פועל גם כאגוניסט חלקי של הקולטנים הסרוטונרגים 5HT1A ובדומה לתרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות אחרות יש לו פרופיל אנטגוניסטי בנוגע לקולטנים הסרוטונרגים 5HT2A. הוא גם אנטגוניסט של הקולטנים 5HT7 ואגוניסט חלקי של הקולטנים 5HT2C , בשני המקרים תוך זיקה גבוהה כלפיהם. משערים כי האגוניזם החלקי כלפי הקולטנים 5HT2C יכול להיות אחראי לסיכון הנמוך לעלייה במשקל במהלך הטיפול. כמו כן לפעולה של התכשיר על הקולטנים 5HT7 מייחסים השפעה נוגדת דיכאון.
    לאביליפיי יש זיקה מתונה לקולטנים ההיסטמינרגים, α - אדרנרגים, ודופמינרגים D4 , וכלפי הטרנספורטר של סרוטונין, וזיקה קטנה לקולטנים הכולינרגים המוסקרינים. תפוסת הקולטנים D2,D3 היא גבוהה.
    רוב התרופות האנטיפסיכוטיות מתקשרים בעדיפות לקולטנים הדופמינרגים מחוץ לסטריאטום, בעוד שלאריפיפרזול העדיפות הזאת פחות בולטת. שיעורי הקישור שלו גבוהים בכל אזורי המוח.

    אינני יודעת אם מידע זה עונה על שאלתך, אולם אין לו השפעה קטמינית.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה ההשפעה של התרופה על רמות
  • ניב
  • 25/11/2014 20:30
  • הדופמין במוח? האם התרופה מעלה את הדופמין או מורידה אותו?

    2. אני קראתי כל מיני מאמרי "אימה" על התרופה (עלולות במקרים נדירים לגרום למוות וכו') אני יודע שאין גבול ותמיד יהיה כתוב הרבה דברים על כל דבר, ובכל זאת - איזו תרופה אנטיפסיכותית (במינון נמוך מאוד לטיפול ב-OCD) היא הבטוחה ביותר לשימוש? האם אביליפיי או ריספרדל?

    3. אני לוקח ציפרמיל 2 כדורים ביום כבר תקופה ומדי פעם מרגיש חוסר שקט ברגליים. האם זה יכול לנבוע מירידת רמות הדופמין במוח בגלל הציפרמיל? והאם יש סיכון מסויים (גם אם נדיר) בירידת רמות הדופמין?

    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נראה לך שתרופה אנטי פסיכוטית
  • אני
  • 26/11/2014 17:14
  • יכולה להעלות רמה של דופאמין במוח הרי ידוע שפסיכוזה זה עודף דופאמין במוח אז ברור שהם מורידות את רמת הדופאמין במוח באיזורים מסוימים
    אני לא יודע אם זה עלול לפגוע גם בריכוז כי דופאמין קשור גם ללמידה וזיכרון אך לא באותם איזורים שהתרופות עובדות עליהם אם אני לא טועה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר קרני היקרה שלום רב
  • זהבית
  • 26/11/2014 16:42
  • אני נוטלת פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס.
    בזמן האחרון אני חווה תופעה שהדם מתרכז יותר מלפני התרופות בעת ולאחר הסרת שיער. זה קורה גם כשאני משלבת רגליים, מניחה יד אחת על השנייה וכו'. זאת אדמומיות יותר מהרגיל. אני לא יודעת אם לקרוא לזה שטף דם. באיזו בדיקה אפשר לבדוק מה קורה עם הדם שלי? האם זאת בדיקת שקיעת דם? או בדיקת לחץ דם? או אחרת? והאם אפשר לדעת מי מהתרופות גורמת לזה?
    תודה רבה, זהבית.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דכאון וחרדה
  • גלדיאטור
  • 26/11/2014 12:26
  • אני בעבר קיבלתי טיפול בדכאון וחרדה בעזרת פלוטין וקסנקס. האומנם הצלחתי להחזיק בעבודה יומיומית (משעמת ומתסכלת )במשרה מלאהו וכן התפרנסתי בכבוד ובסך הכל שיפר את הרגשתי כי ידעתי שמחכה לי משכורת בסוף החודש,שרוב חיי הבוגרים התפרנסתי מכל מיני עבודות מזדמנות (שזה לא תרם לחרדה הקיומית שלי)אבל חשתי כהות רגשית וחשתי שאומנם אני מתפקד אבל לא חיי את החיים שלי באמת(מין קהות רגשית) .הורדתי את התרופות בהדרגטיות בשילוב פעילות ספורטיבית אינטנסיבית(שחיהה,הליכה).היום המצב שוב הדרדר וחזרתי לפסיכיאטרית. היא נתנה אותו טיפול תרופתי ואני מהסס להתחיל.לשאלה שלי: האם פלוטין חוסם את הרגש ומטפל רק בסימפטומים ? כי אני מאמין מאוד בקשר גוף נפש ,האם פלוטין משתלב יפה עם עבודהגוף נפש(ספורט,תזונה,רוחניות ,איזון אנרגטי וכו) או ש טיפול בפלוטין מטפל בסימפטומים בלבד ומתנגש עם טיפול אלטרנטיבי-רגשי או ועבודה פנימית רוחנית. תודה על ההתייחסות..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי בטן בנטילת ונלה
  • gilad282
  • 26/11/2014 11:54
  • שלום.
    לפני שבועיים וחצי התחלתי לקחת 75 מ"ג וייפקס XR ליום. כתוצאה מכך,יש לי כל יום כאבי בטן רציניים שעוברים רק עם קל בטן ופראמין.
    שאלתי היא מתי זה אמור לעבור? ( אני יודע שאמורות להיות תופעות לוואי בהתחלה) והאם זה יקרה בכל העלאת מינון?
    זה מפתיע אותי כי לפני 7-8 שנים לקחתי ונלה לא בצורת ה-XR במינונים גבוהים יחסית ולתקופה ארוכה ולא זכורים לי כאלה כאבי בטן.
    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר ממרוניל ללוסטרל
  • שרון
  • 24/11/2014 17:56
  • ד"ר קרני שלום,

    כתוצאה מדיכאון וחרדה עמידים לקחתי מרוניל במשך 7 שנים כאשר המינון הממוצע היה בין 75 מ"ג ל 150 מ"ג, היו תקופות קצרות מאוד שהייתי על 225 מ"ג, הסיבה לכך שהייתי 7 שנים במרוניל נבע מהפחד שלי לנסות תרופות אחרות היות וסבלתי קשות מתופעות לוואי, הפסיכיאטר החליט שאני צריך לעבור ללוסטרל , עד למינון של 200 מ"ג כאשר אני מתחיל ב25 מ"ג כל שלושה ימים ,
    לגבי הפסקת המרוניל הוא טוען שניתן לרדת ליום אחד ל 75 מ"ג ואז אפשר להפסיק לגמרי עם המרוניל ולהתחיל את הטיפול בלוסטרל.
    אני קראתי בספר דיכאון וחרדה שתרופה פסיכיאטרית שנלקחה הרבה שנים צריך לרדת במינון לאט לאט עד כ שלושה חודשים, לדיברי הפסיכיאטר אין צורך בכך , אני מאוד חושש שההפסקה המיידית תהווה לי בעיה.
    לתשובתך הדחופה אודה, קראתי שמלבד היותך פסיכיאטרית בכירה יש לך גם תואר שני בביוכימיה, ולכן חושב שתוכלי לעזור.

    בברכה,
    שרון

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אשמח להתייחסות - דה דחוף
  • שרון
  • 25/11/2014 20:11
  • 30 מ"ג סימבלטה,יעיל כטיפול כנגד חרדה פרופר בלבד?
  • מאי
  • 25/11/2014 14:28
  • ד"ר קרני לא הבנתי את התשובות שלך- אנא ממך תסבירי לי
  • דנה
  • 25/11/2014 07:55
  • 1) כיצד התרופה אמיסולפיריד יכולה לשנות את התוצאות של בדיקות הדם? האם התרופה מעלה את ערכי הסוכר בצום ואת ערכי השומנים והכולסטרול?

    2) האם "אמיסולפיריד" גם במינון של 200 מ"ג גורמת לעלייה במשקל ולהשמנה?

    3) איך התרופה הזאת מורידה את המטבוליזם? מה זה "מטבוליזם"?

    4) כיצד התרופה הזאת מעלה את רמת השומנים שבדם ?

    5) מדוע התרופה הזאת גורמת לסכרת? האם לכל מי שלוקח את התרופה הזאת יש סכרת?

    6) האם אין קשר לתזונה דלת קלוריות לבין ההשמנה מה""אמיסולפיריד"?

    7) האם גם אם אוכלים רק 1000 קלוריות ביום אז משמינים מהתרופה הזאת?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • שיר
  • 23/11/2014 14:25
  • שלום. הבנתי שיש עניין מסויים עם בלוטת התריס ולא בדיוק הבנתי מהו. יש לציין שאני לחוצה כבר הרבה זמן שנהייתה לי פגיעה בתפקוד הבלוטה אני ממש בלחץ מזה. האם בגלל נטילת ציפרלקס יכולה להיווצר בעיה בתפקוד ב.התריס? האם זה קשור למשך לקיחת התרופה? (כרגע אחרי חמישה חודשים) אשמח מאוד לסדר בכל הבלאגן... ממש תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה-
  • ר.צ.
  • 23/11/2014 21:49
  • שלום,
    ציפרלקס לא פוגע בבלוטת תריס.
    ישנם אנשים, שהדיכאון נוצר על רקע מחלה בבלוטת התריס, ועד שלא מטפלים בבעיה של בלוטת התריס לא יהיה שפור במצב הנפשי.
    אם את מוטרדת גשי לרופא המשפחה ובקשי לקבל בדיקת דם לבדיקת התפקוד של בלוטת התריס.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשיר שלום,

    כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את תפקוד בלוטת התריס. במידה והבלוטה מתפקדת בקושי, הורדה זו משמעותית ויכולה לתרום לתת פעילות אשר תורמת לדיכאון. ההורדה הזו היא הפיכה.

    לא גרמת לעצמך שום נזק. כדאי שתעשי בדיקה של בלוטת התריס ובמידה והתפקוד אינו תקין אז תקבלי תחליף של תירואיד. במידה והתפקוד תקין אין צורך בכלום.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה רבה
  • שיר
  • 25/11/2014 07:49
  • עזרה בבקשה
  • שיר
  • 25/11/2014 02:09
  • האמת שזה די ארוך אבל בבקשה תעזרי לי. אז ככה אני היום בת 25 לפני כשנתיים לקחתי רואקוטן, היו לי תופעות לוואי נוראיות וכמעט לא אפשריות בחודש החמישי שהרגשתי שאני מתמוטטת עוד רגע הפסקתי לקחת את הכדור, מאותו יום עד עכשיו לא חזרתי לעצמי, במשך שנה וכמה חודשים פשוט הייתי בחרדה ובדיכאון, המצב שלי היה נוראי, אומנם עבדתי ותפקדתי אבל רציתי כל שנייה למות, סירבתי לקחת כדורים וניסיתי מלא שטויות שלא עזרו בכלל, בכל אופן לפני כחמישה חודשים נשברתי והלכתי לפסיכיאטרית, היא נתנה לי ציפרלקס, התחלנו עם 10 ואז עלינו ל15 היה שיפור ואז הייתי נורא עייפה אז היא הורידה לי ל10 והוסיפה לי כדור אחד של רמוטיב, היה שיפור נוסף ואז שתיתי אלכוהול יום אחד ופתאום המצב טיפה החל להדרדר אז היא אמרה לי לקחת רק ציפרלקס 10. התחלתי במינון הזה לפני כשבועיים וחצי ויש שיפור אבל השאלות שלי הן כאלה- קודם כל האם אין סיכון בזה שבמשך כל השנה פלוס סירבתי לקחת כדורים? כלומר האם זה לא מסוכן שלא טיפלתי בזה אז?
    אני גם רוצה לשאול שאם אני אחרי חמישה חודשים של טיפול אני כבר לא אמורה לחזור לעצמי במאה אחוז? אגב היא אבחנה אותי בדיכאון קל למרות שזה לא כזה נראה לי היה המצב.. בבקשה תעני לי בהקדם. תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עזרה בבקשה
  • שיר
  • 25/11/2014 02:08
  • האמת שזה די ארוך אבל בבקשה תעזרי לי. אז ככה אני היום בת 25 לפני כשנתיים לקחתי רואקוטן, היו לי תופעות לוואי נוראיות וכמעט לא אפשריות בחודש החמישי שהרגשתי שאני מתמוטטת עוד רגע הפסקתי לקחת את הכדור, מאותו יום עד עכשיו לא חזרתי לעצמי, במשך שנה וכמה חודשים פשוט הייתי בחרדה ובדיכאון, המצב שלי היה נוראי, אומנם עבדתי ותפקדתי אבל רציתי כל שנייה למות, סירבתי לקחת כדורים וניסיתי מלא שטויות שלא עזרו בכלל, בכל אופן לפני כחמישה חודשים נשברתי והלכתי לפסיכיאטרית, היא נתנה לי ציפרלקס, התחלנו עם 10 ואז עלינו ל15 היה שיפור ואז הייתי נורא עייפה אז היא הורידה לי ל10 והוסיפה לי כדור אחד של רמוטיב, היה שיפור נוסף ואז שתיתי אלכוהול יום אחד ופתאום המצב טיפה החל להדרדר אז היא אמרה לי לקחת רק ציפרלקס 10. התחלתי במינון הזה לפני כשבועיים וחצי ויש שיפור אבל השאלות שלי הן כאלה- קודם כל האם אין סיכון בזה שבמשך כל השנה פלוס סירבתי לקחת כדורים? כלומר האם זה לא מסוכן שלא טיפלתי בזה אז?
    אני גם רוצה לשאול שאם אני אחרי חמישה חודשים של טיפול אני כבר לא אמורה לחזור לעצמי במאה אחוז? אגב היא אבחנה אותי בדיכאון קל למרות שזה לא כזה נראה לי היה המצב.. בבקשה תעני לי בהקדם. תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוסטרל וסרקוול
  • כוכב
  • 22/11/2014 22:02
  • שלום. לוקחת לוסטרל 200 מג לאוסידי ויש שיפור אך עדיין עם חרדות ודמיונות.שאלתי את הרופאה על סרקוול ואכן קיבלתי מרשם.החשש שיהיו תופעות לוואי קשות ואם בכלל יעזור.אנא עזרתך תודה רבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנא תשובתך
  • כוכב
  • 24/11/2014 22:23
  • אנא תשובתך
  • כוכב
  • 24/11/2014 22:23
  • דיכאון שלא עובר
  • מפוחדת
  • 10/11/2014 16:56
  • התייעצתי פה לפני כשבועיים.. אני כבר 3 שבועות על לוסטרל 200 ואין שום שיפור... אני נעזרת בואבן להרגעה אבל זה לא עוזר הרבה.. אני עם חרדות אובססיביות שהובילו לדיכאון ונמצאת המצב הזה כבר 4 חודשים.. יורדת במשקל.. בקושי אוכלת ושותה.. רעד בגוף לא מסוגלת להחזיק כוס בלי לרעוד.. דופק מהיר ומועקה חזקה.. הלקאה עצמית בכל שעות היום.. האם יש סיכוי עוד ללוסטרל להשפיע? האם בבית חולים לבריאות הנפש יכולים לעזור מעבר לפסיכיאטרית שאני מטופלת אצלה? יש כדור מומלץ יותר להרגעה? ניסיתי כבר אלפרליד וקלונקס וואבן.. כולם בשלב מסויים כבר בקושי משפיעים..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זקוקה למענה
  • מפוחדת
  • 10/11/2014 20:23
  • אודה על מענה
  • מפוחדת
  • 10/11/2014 22:52
  • התייחסות
  • מיכל
  • 10/11/2014 23:33
  • שומעת את כאבך הקשה כל.כך, המוכר.
    אני לא רופאה, יודעת שצריך לחכות 4 עד 6 שבועות לאפקט מלא של התרופה. השבועות הללו נורא קשים. מציעה לך לבדוק עם הרופא או רופאה שלך לגבי איטומין. בניגוד לקלונקס הוא לא ממכר, הוא חזק, לוקחים רבע עד חצי כדור והוא מנסיון שלי עובד די מהר וחזק

    תשמרי על עצמך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על ההתייחסות מיכל
  • מפוחדת
  • 10/11/2014 23:39
  • אני אשאל את הרופאה... השאלה היא אם היה אמור להיות שיפור אפילו קטן בינתיים? אשמח לתגובת דר קרני ור.צ. שייעץ לי בפעם הקודמת שכתבתי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 11/11/2014 01:32
  • שלום,
    אם המצב נסבל, ניתן להמתין עוד שלושה שבועות עד שהכדור משפיע.
    לאחר מכן, משלבים תרופות ולרוב הבעיה נפתרת. למשל: תוספת כדורים כמו וולבוטרין או אדרונקס, שניהם מסייעים ללוסטרל להיכנס לפעולה. כמובן ניתן להתחיל לשלב כבר עכשיו, בהתייעצות עם הרופא/ה שלך, זה עשוי לזרז את ההחלמה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אל תדאגי
  • חיים
  • 10/11/2014 23:44
  • קודם כל לוסטרל לחרדה משפיע בין 6 ל 8 שבועות.
    שהחרדה תעבור . הדיכאון יעבור איתה ביחד

    דבר שני.
    לגבי איטומין לא ממליץ מנסיון איתו הוא מתיש ומחליש .
    אם כבר ללכת על משהו שעוד יכול לחזק את השפעת הלוסטרל שזה חצי כדור בונסרין. הוא גם נותן לך רצון לאכול ולאכול. לפני השינה כמובן . ביעוץ מהרופא שלך.

    אני לא רופא אבל אני צברתי ניסיון כי גמני סובל מדיכאון

    רפואה שלימה !

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחיים
  • גם ככה תרופות פסיכיאטריות גורמות להאטה של בלוטת התריס
  • 11/11/2014 21:26
  • מצב בלתי נסבל
  • מפוחדת
  • 11/11/2014 19:07
  • הסבל הזה לא ייתכן.. הרופאה אמרה שאני 3 שבועות על לוסטרל 200 ושניתן לזה עוד שבוע ואם המצב לא ישתפר נעבור לויאפקס.. אני מפחדת להפסיק את הלוסטרל מוקדם מידי ומצד שני אני מפחדת שאני סתם סובלת והלוסטרל בכלל לא יעזור ואני מחכה לחינם.. כל יום הוא סבל.. היא נתנה לי בנוסף מירו במקום ואבן כדי להרגיע את הדופק המהיר ולגרום לתיאבון כי אני עם בחילות ולא מסוגלת לאכול..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זקוקה למענה
  • מפוחדת
  • 12/11/2014 15:20
  • לדר קרני
  • מפוחדת
  • 12/11/2014 17:04
  • למה מדלגים עלי?????
  • מפוחדת
  • 12/11/2014 18:06
  • גםנאני מחכה.....
  • אז???????
  • 12/11/2014 18:55
  • כולם מחכים בסבלנות.... ולא מקפיצים הודעות כח לרוב היא עונה מהסוף להתחלה או לחילופין מה שנראה לה ממש חשוב לשיקולה היא הרופאה והיא הקובעת חי עש הודעות מה3 לחודש ונענו כאן הודעות הרבה אחרי גם אני כבר רוצה תשובה אבל חא הרופאה הפרטית שלי אולי בקרוב

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאז??? שלום,

    כבר מזמן עניתי לשאלות שנכתבו ב3 לחודש, קשה לי להאמין אך ייתכן שדילגתי על שאלתך. במידה וטרם נענית אנא הקפיצי לי את השאלה\פנייה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למפוחדת שלום,

    בדרך כלל התגובה ללוסטרל היא איטית אך היא מגיעה בסוף. לוקח לדיכאון כ4-6 שבועות עד שיש תגובה ולחרדות כ6-8 שבועות. מכאן שבהחלט יש ללוסטרל סיכוי להשפיע. לא הייתי קופצת ישר לאפקסור.

    לדעתי אין טעם באשפוז אם יש מסגרת תומכת ואם ניתן לסמוך על החולה שלא יזיק לעצמו.

    ייתכן שלוריבן יכול היה לעזור לך. במידה ולוריבן אינו עוזר אז בהחלט יש מקום לנסות רבע כדור אטומין כפי שכתבה לך מיכל.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבולבלת כבר
  • מפוחדת
  • 22/11/2014 16:48
  • כבר עברו 5 שבועות מאז שאני על לוסטרל 200 ובנוסף בשבוע האחרון רבע כדור מירו... בשבוע עם המירו חזרתי לאכול ולישון רצוף בלילה.. וחזרתי לתפקד ולעשות מטלות בבית.. עדיין אין לי מצב רוח והמחשבות והחרדות לא עוזבות לרגע.. לא מצליחה להינות מכלום.. השאלה היא אם השינוי קשור ללוסטרל או שהוא בעצם רק מהמירו שגרם לי לאכול ואז בגלל שאכלתי אז היה לי יותר כח לתפקד? אני לא יודעת אם להמשיך עם הלוסטרל או לא.. הרופאה המליצה להעלות את המירו לחצי כדור כי כנראה שהוא עוזר.. אבל בעצם השינוי יכל לנבוע מהלוסטרל לא? או שהשינוי מהמירו ואני סתם לוקחת 200 מג לוסטרל??? אמנם אני לא בוכה הרבה כמו שבכיתי אבל אני חסרת שמחה וחשק.. אני מרגישה שיש בי המון דמעות אבל משהו עוצר אותם..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השינוי הוא מהמירו
  • זהבית
  • 23/11/2014 01:56
  • המירו הוא כדור הפלא. הוא זה שעוזר לך לישון, לאכול, לתפקד ולבכות פחות. רבע מירו עושה יותר מ-200 מ"ג לוסטרל במקרה שלך ומ-300 מ"ג פבוקסיל במקרה שלי. גם הרופא שלי המליץ לי להעלות לחצי כדור מירו אבל אני מפחדת מהשמנה.
    אולם זה לא במקום הלוסטרל אצלך והפבוקסיל אצלי. זה כאוגמנטציה לטיפול. את צריכה לתת עוד זמן.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למפוחדת שלום,

    זה נשמע כאלו הלוסטרל התחיל לעבוד. זה גם בערך הזמן שבוא מתחילים לראות אפקט של תרופה זו. ייתכן שהמירו גרם לפתיחת התאבון ועצם האכילה גם שיפרה את מצבך אך ניראה לי כי עוד שבוע מצבך ישתפר עוד ולא הייתי משנה בנתיים דבר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אשמח למענה גם מהרופאה ור.צ. שעוזר בפורום
  • מפוחדת
  • 23/11/2014 18:10
  • אם אין שום שיפור בדיכאון ובחרדות בשבוע האחרון בכלל זה אומר שהלוסטרל לא עושה כלום? או לא עושה מספיק? אני לא מצליחה להנות מכלום והמחשבות לא עוזבות אותי כל היום... כבר לא בוכה הרבה אבל מלאה בעצב ובהלקאה עצמית.. החרדות על מה כולם מסביב חושבים ומדברים... הרופאה שלי אמרה שבמידה והשבוע לא יהיה כבר שיפור אז זה מספיק ללוסטרל כי זה יהיה כבר כמעט 6 שבועות ואני עוד במצב לא טוב.. היא אמרה שנעבור לויאפקס.. השאלה היא איזה כדור הכי טוב לדיכאון שנובע מחרדות? הויאפקס או הסימבלטה או משהו אחר?? עייפה ממחשבות...

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום,
  • ר.צ.
  • 23/11/2014 21:41
  • למפוחדת שלום,

    העובדה שהפסקת לבכות ושיש ניצוצות של שיפור מדברת על כך שכדאי לחכות ושהלוסטרל יעשה את עבודתו תוך עוד שבוע שבועיים. לוסטרל הוא כדור שעובד לאט אבל הוא כדור מצויין. הייתי מחכה ולא מחליפה לויאפקס.

    במידה ובעוד שבועיים לא יחול שיפור הייתי עוברת לסימבלטה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר קרני
  • מפוחדת
  • 24/11/2014 19:03
  • לדר קרני
  • מפוחדת
  • 24/11/2014 19:19
  • המון תודה על העזרה
  • מפוחדת
  • 24/11/2014 22:19
  • התקף פסיכוטי
  • משה
  • 24/11/2014 08:23
  • ד"ר שלום רב
    אציין שבבדיקה שתן נמצא חומר THC חבר בן 39 עבר התקף פסיכוטילפני 10 ימים (הובחן על ידי פסכיטאר בחדר מיון שהחליט לשחרר אותו הביתה ) שבו התלונן כרודפים אותו רבנים מאז ישנו שיפור רב בהתנהגותו ולפני 3 ימים קיבל מרופא הפסכיאטר כדור אנטומין לפני השינה אתמול בערב שוב דיבר על כך שרודפים אותו אבל הפעם לא רבנים אלא אזרחים מהסופר ולבש כובע להגנה , הסיפר נמשך כ חצי שעה לאחר מכן נרגע וישן טוב בלילה האם
    זה נורמלי שאחרי 10 ימים שוב מופיע הזיות
    תודה על התשובה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למשה שלום,

    סביר להניח שהTHC דחף את החבר שלך למצב פסיכוטי שירד במשך עשרה ימים. כל עוד הייתה לו שליטה כיסה אך הפסיכוזה עדיין רכשה מתחת לפני השטח. ברגע שקיבל אנטומין השליטה ירדה ואז זה חשף את הפסיכוזה. סביר להניח שהוא לקראת יציאה מוחלטת מהמצב. מכל מקום לא הייתי ממליצה לו לחזור ולקחת סמים ולא THC.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני במצוקה אמיתית
  • חיים
  • 23/11/2014 22:41
  • אני 6 שבועות בדיוק עם 200 לוסטרל והמצב רק מחריף
    היום השתמשתי ב 2 לוריבן.
    יש לי לחץ עצום בראש בשרירי הפנים וקשה לי לנשום

    הבונסרין עושה לי רע העיכול שלי לא טוב וזה מפריע לשינה עושה עצירות

    מרגיש ממש במצוקה ולא יודע איפה לבקש עזרה אלוקיםםםם
    העצבים שלי נהרסו הדיכאון רק מחריף והחרדה על המצב הלא ברור

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחיים שלום,

    סביר להניח שאתה בדיוק לפני שיפור. הרבה פעמים לפני שיפור יש החמרה שכשבוע לאחר מכן מופיע השיפור. במידה ולא יהיה שיפור הייתי מוסיפה לך 2.5 מ"ג אביליפיי אשר בדרך כלל גורם ליציאה מהדיכאון.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • משהו
  • #
  • 23/11/2014 09:24
  • ל-# שלום,

    בית החולים הפסיכיאטרי יכול להחזיק מישהו שלא כשיר להישפט עד שהועדה המחוזית מחליטה שאינו זקוק לאישפוז יותר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)