רופאים בתחום
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר מומחה קרא עוד
ד"ר ברוך פונרובסקי ד"ר ברוך פונרובסקי
מומחה לפסיכיאטריה. מנהל מכון להערכה תפקודית. מרכז... קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
לציבור הגולשים שלום! ד"ר קרני רובין תהייה בחופשה בתאריכים 28/08/2015-8/9/2015 ולא תוכל לענות על השאלות. סליחה ותודה צוות אינפומד
  • ד"ר קרני היקרה
  • זהבית
  • 30/08/2015 14:26
  • אני מקווה שאת ממצה את החופשה. היום הבנתי שאקבל מענה רק בשבוע הבא, חבל שלא שאלתי את השאלה שלי קודם. אני מטופלת בסינתרואיד 50 מק"ג מה-7.8 ולפחות עכשיו אני רואה שאני יכולה לרדת במשקל. אך עדיין נושאת 14 קילוגרמים עודפים שעליתי רק בחודשים האחרונים. האם עליי ללחוץ על רופא המשפחה שלי להכניס אותי כתור דחוף לאנדוקרינולוג, או שהטיפול בסינתרואיד מתאים למצבי? תוצאות בדיקת התירואיד: TSH uIU/ml 8.20 טווח נורמה תחתון: 0.4 טווח נורמה עליון: 4.2 T4 pmol/L 11.37 טווח נורמה תחתון: 10 טווח נורמה עליון: 20 לא בוצעה בדיקה של T3 לצערי. תודה, זהבית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דופמין
  • מרי
  • 30/08/2015 12:47
  • שלום דר קרני,האם מתן דופמין בכדורים במקום וולבוטרין יכול לעזור לפגיעה בחשק מיני שנגרם עקב לוסטרל?תודה ושאלה נוספת האם ניתן להיעזר בויאגרה של חברת פפייזר 100 מג למרות שזה מיועד לגברים?איך היא יכולה להשפיע על אישה?תודה,אשמח לתשובה על שתי השאלות.זה מאוד מייאש אותי כל העיניין הזה של פגיעה בחשק המיני עקב לוסטרל ופגע לי לא מעט בזוגיות והתחלתי אפילו לסבול מדיכאון בגלל זה ומעולם לא סבלתי מדיכאון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ocd
  • מנסה
  • 23/08/2015 03:44
  • על פי המלצת הרופא המטפל
  • שמוליק
  • 23/08/2015 12:55
  • שלום רב. מדובר בתרופה שבין כה וכה חייבת במרשם רופא. הכי טוב זה לקחת את המינון שהרופא ימליץ עליו, כיון שהוא אמור להכיר את המקרה שלך טוב יותר. עם זאת, השאלה שלך לגיטימית לחלוטין, ואני בטוח שד"ר רובין תענה לך, אם כי אני מניח שהיא תומר מה מקובל בדרך כלל. בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות. כל טוב, שמוליק.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי
  • היי
  • 24/08/2015 08:15
  • למנסה שלום, OCD זו הפרעה שדורשת מינונים גבוהים של תרופות סרוטונרגיות. בפבוקסיל המינון הוא 200 עד 300 מ"ג. מאחר ולוקח כ2 עד 3 חודשים עד שמתחילה תגובה אני נוהגת להעלות את המינון עד 300 מ"ג וכחצי שנה לאחר התגובה אני בודקת אם ניתן להוריד 50 מ"ג. ככלל אני מעלה בפבוקסיל את המינון בהדרגה. תחילה 50 מ"ג בערב עם אוכל אחרי 4 ימים העלאה ל100 מ"ג בערב עם אוכל ואחרי עוד 4 ימים העלאה ל150 מ"ג בערב עם אוכל. אחרי 4 ימים נוספים אני מתחילה למלא את המינון גם בבוקר כלומר 50 מ"ג בבוקר ו150 מ"ג בערב, אחרי 4 ימים נוספים 100 מ"ג בבוקר ו150 מ"ג בערב. מאחרי 4 ימים נוספים 150 מ"ג פעמיים ביום. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר
  • מנסה
  • 27/08/2015 16:20
  • מנסה
  • מנסה
  • 30/08/2015 11:51
  • חושש שהפרעות החרדה חזרו
  • דני
  • 09/08/2015 20:31
  • דוקטור שלום, אני בן 22 והייתי מטופל בעבר לפני כ3 בציפרלקס 10 מ״ג למשך חצי שנה עקב הפרעות חרדה ואפיזודה של דיכאון מגורי קל...אני שם לב שבחודש האחרון חוזרים לי תסמיני החרדה זה מתבטא בדופק שעולה בלי סיבה הזעות בידיים סחרחורת ומה שהכי מפריע זה המחשבות הרעות (לא אובדניות אבל בהחלט מחשבות רעות) כמו כן אני יותר עייף ויש לי גם קשיי הירדמות ואין לי חשק גם להתאמן..האם יש צורך לחזור לטיפול ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדני שלום, לדעתי עליך לחזור לטיפול תרופתי. אתה סובל כנראה בעיקר מדיכאון עם חרדה נלווית ובמצב זה הטוב ביותר הוא להתחיל מיד (עוד לפני בוא החורף) בטיפול תרופתי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרה לטיפול
  • דני
  • 17/08/2015 13:59
  • מעקב אחרי תחילת הטיפול
  • דני
  • 27/08/2015 17:58
  • דוקטור שלום רב, אני כבר 10 ימים נוטל את הכדור (10 מ״ג ציפרלקס) ישנן תופעות לוואי עדיין כגון סחרחורת עייפות ירידה בתיאבון ותסמיני החרדה לא עברו עוד כמו כן חייב לציין שהיו לי 2 התקפים בשבוע האחרון ..מתי זה יעבור? האם ניתן לשלב קלמנרבין עם הכדור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדני שלום, משך הזמן שלוקח לציפרלקס כמו לשאר הSSRI'S להשפיע על חרדה הוא כ6 שבועות. מכאן שהחרדה שאתה חש אחרי עשרה ימים היא נורמלית. ניתן בתקופה הזו להעזר בקסנגיס או לוריבן. מותר לקחת קלמנרבין במיוד אם הוא עוזר. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה דוקטור ושאלה אחרונה
  • דני
  • 30/08/2015 11:24
  • ידוע שקפאין מגביר חרדה אבל האם יהיה ניתן לשלב בעוד כשבועיים שלוש קפה שחור/אספרסו אחד ביום? אני מרגיש עייפות בלי. ולגבי אימון גופני אני מתאמן בבית אימון כח שכולל שכיבות סמיכה מתח משקולות חופשיים ובטן..מתי ניתן לחזור להתאמן?! תודה רבה על הכל!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ודיכאון עמידים
  • שרון
  • 26/08/2015 23:03
  • בן 50 סובל מחרדה ודיכאון כ18 שנה ניסיתי כמעט את כל הכדורים ממשפחות הssri. Snri (ציפרמיל ,ציפרלקס, סרוקסט, פרוזק , אפקסור. מירו סרטרלין ) ב8 שנים האחרונות אני לוקח מרוניל במינון ממוצע של כ150 מ״ג כשהגעתי גם ל225 מ״ג הרגשתי רע. לפני כשבועיים לראשונה בחיי הפסיכיאטר הוסיף לי סורבון כאוגמנטציה למרוניל במינון של 20 מ״ג (10 בוקר ו10 ערב) . שאלות; 1. האם נגזר עליי לסבול כל החיים מההפרעות הנפשיות הכרוניות? 2.שאלת המיליון דולר? מדוע לאחר שבוע ימים שהרגשתי מצוין וללא שינוי במינוניי התרופות . פתאום בימי ראשון אני שוב מרגיש דאון אי שקט לא רגוע חסר סבלנות ולא רוצה לעזוב את המיטה? 3. האם הפסיכיאטריה המודרנית הצליחה למצוא פיתרון יצירתי למעט טיפולי חשמל וטיפול ״מגנתי. 4. לאחרונה פורסם שבאמצעות בדיקת dna. בארה״ב ניתן להתאים לחולה הדיכאון את התרופה המתאימה ביותר ואין צורך לעבור את הניסוי וטעייה של הכדורים הפסיכיאטרים עם כל התופעות לוואי הנלוות אליהם.האם מוכר לך? והאם את ממליצה? בהתחשב שאוכל לעמוד במטלה הכספית. 5. אני מאוד חושש לאבד את מקום עבודתי . אני מטופל גם אצל פסיכולוג קליני.אני חסר אונים ומרגיש שפשוט אצטרך להרים ידיים ולהודיע למקום עבודתי על ההפרעות הנפשיות שלי כי פשוט נמאס לי לסבול את הגיהנום הזה. בברכה, שרון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עדיף למות
  • אני
  • 27/08/2015 11:12
  • לאני , אבקש שתשמור את המלצותיך בשבילך
  • שרון
  • 27/08/2015 21:23
  • לשרון שלום, 1. הפרעות של חרדה ודיכאון הם למעשה הפרעות כרוניות שברות טיפול. במילים אחרות ניתן למצוא את הטיפול המתאים שיכניס אותך לרמסיה (הפוגה מההפרעה). יחד עם האמור, במיוחד כאשר יש התקפי חרדה, מאוד חשוב ועוזר טיפול קוגניטיבי (CBT). 2. התופעה שבימי ראשון אתה מרגיש את הנפילה רק מדגישה את הצורך בטיפול קוגניטיבי. זה קרוב לוודאי קשור בצורך שלך להתמודד עם העבודה ובפחד שלך מהיכולות לעשות זאת. 3. גם הפסיכיאטריה הלא מודרנית הצליחה למצוא פתרון בדמות שילובי תרופות ביחד עם CBT. 4. אכן יש בדיקת רוק בשיטת נוירופרמג'ן (חברת כצט) שניתן לבדוק בה את המבנה הגנטי שלך. האבחון מתבצע בהסתמך על דגימת רוק של המטופל וכולל שני שלבים עיקריים: 1. בדיקת סמנים ב- DNA של הנבדק, המספקים מידע פרטני לגבי מידת יעילותן של תרופות, המינון המתאים ותופעות הלוואי הצפויות. 2. סדרת המלצות פרטניות המתבססת על האבחון שבוצע בשלב הראשון. יצויין כי הבדיקה עוזרת ב80% מהמקרים. הבדיקה הגנטית מיועדת לאנשים הסובלים מדיכאון, הפרעה דו קוטבית (בי-פולרית או מניה דיפרסיה) או סכיזופרניה. עלותה של בדיקת התאמה רחבה בודדת עבור 51 תרופות היא 1,070 יורו. מחיר בדיקה מצומצמת עבור 26 תרופות, עומדת על 770 יורו. הבדיקה זמינה בארץ מסוף אפריל. 5. יש מצבים שאין ברירה אלא להוציא לחופשת מחלה את המטופל עד אשר יגיע לאיזון. חבל במצב כזה להתפטר ממקום העבודה. החלטה כזו לוקחים כאשר המצב משתפר. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך
  • שרון
  • 29/08/2015 22:06
  • תודה על התשובה הפרטנית. 1 האם את ממליצה לעבור את הבדיקות רוק? 2. איזה טיפול תרופתי את ממליצה בהתחשב בלקיחת הכדורים שכבר לקחתי הרשומים לעיל. 3. הפסיכולוג הקליני שלי טוען שאני צריך לעבור בירור מעמיק יותר ולא cbt יש לציין שניסיתי היפנוזה ותרגילי נשימה והרגעה במסגרת cbt לצערי ללא הצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש מקום לנסות נזעי חשמל
  • אני
  • 29/08/2015 22:31
  • תרופות נוספות
  • אוסליבן
  • 29/08/2015 23:09
  • הייתי ממליץ לך לנסות למיקטל בשילוב עם אחת מהSSRI\SNRI. עדיף עם ציפרלקס\מירו. מדובר בנוגדת פרכוסים עם השפעה אנטי-דכאונית. משמשת בעיקר לטיפול בהפרעה-דוקטבית, אבל יכולה לסייע גם בטיפול בדיכאון עמיד. ל"אני": יש מקום לסתום את הפה ולהפסיק לחשוב שאתה מבין משהו בפסיכיאטריה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מודל נותן לי ביטחון עצמי גבוה
  • עוזי
  • 29/08/2015 18:38
  • שלום רב ברצוני לשאול,האם הכדור מודל במינון 50 מ"ג באמת הוא מחזק את הביטחון העצמי ? כי מאז שאני לוקח את התרופה הזאת,יש לי המון ביטחון ,ואני ממש לא מפחד מאף אדם האמת שזה באמת דבר טוב,ואני מאוד שמח על זה רק רציתי לשאול: האם התרופה הזאת,גורמת לכך שיש לי עכשיו ביטחון עצמי מאוד גבוה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראשית
  • אוסליבן
  • 29/08/2015 22:33
  • היי
  • כוכב כהן
  • 29/08/2015 06:17
  • הפרש 3 ימים - גבולי
  • ר.צ.
  • 29/08/2015 13:52
  • זמן מחצית החיים של מתדון
  • אני
  • 29/08/2015 22:29
  • חרדה מוכללת חזקה
  • ילנה
  • 29/08/2015 16:27
  • שלום, אני בת 40 סובלת הרבה שנים מהתקפי חרדה חזקים וחרדה כללית שמלווה אותי הרבה זמן, בעבר הרחוק לקחתי פלוטין וזה קצת עזר לי והתחזיר אותי לתפקוד תקין. לאחרונה יש ממש החמרה, אי שקט, חוסר חשק לכלום תופעות גופניות קשות וכו' כאמא לשני ילדים ואישה עובדת נורא קשה לי לתפקד, לא ישנה בלילות. הפסיכיאטר שלי ניסה עלי כבר כמעט את כל התרופות ממשפחת ssri והתייאש כבר אמר עוד לנסות וולבטרין שזו תרופה ממשפחה אחרת אבל כתוב עליה שזה נגד דכאון מג'ורי ומעורר ועושה חרדות אז איך יותר גרוע ממה שיש? גם ככה מרוב ייאוש יש לי מחשבות אובדניות! אני פוחדת להתחיל אותה כדי להחמיר את מצבי עוד יותר. בבקשה תעזרי לי! מה דעתך, מה לעשות? + הוספת תגובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 29/08/2015 18:29
  • לילנה שלום, הרופאה בחופש אך בינתיים תוכלי לקבל עצה מבעלי ניסיון. את צודקת בחשש שלך. וולבוטרין לבד עלול להגביר חרדה וסביר שלא יסייע לך כלל מאחר ואיננו מעלה את רמת הסרוטונין במוח. התרופות שיכולות לעזור הן ממשפחת SNRI : ויאפקס (ונלפקסין) או סימבלטה. אחת מאלה תתאים לך. ניתן להוסיף לכל אחת מהן את הוולבוטרין לצורך חיזוק, במידת הצורך, אבל צריך לקבל הנחיות מרופא שמכיר את השילובים. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש מקום לשקול מעבר ל snri
  • אני
  • 29/08/2015 18:46
  • סימבלטה איקסל ויאפקס ניסית את התרופות האלה? יש אפשרות שקולטנים שלך איבדו את הרגישות ויש מקום לשקול טיפול בנזעי חשמל במידה וה snri לא יעזרו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום
  • ר.צ.
  • 29/08/2015 20:08
  • ממש לא במקום להזכיר נזעי חשמל מאחר והסיכוי שיעלה הצורך בטיפול זה הנו אפסי. יש כל כך הרבה שילובים טובים של תרופות שיתאימו למצב המתואר ויפתרו את הבעיה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רופא פרטי
  • ילנה
  • 29/08/2015 20:55
  • עצה
  • ר.צ.
  • 29/08/2015 21:51
  • יש רופאים שעובדים עם קופות החולים. אם יש לך ביטוח משלים/מושלם/זהב וכד' (לפי קופה"ח שלך), ניתן לקבוע ביקור פרטי אצל אחד מהם בעלות מסובסדת. חוץ מזה, ניתן לחפש באינטרנט "רופא מומלץ בצפון / במרכז וכד' ".

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השאלה היא...
  • דודי
  • 18/08/2011 20:57
  • לדודי שלום, כבר עניתי לך על השאלה, להלן תשובתי החוזרת: זמן מחצית החיים של קלונקס הוא 30-40 שעות, מכאן שהקלונקס ייעלם מהדם ומהגוף רק לאחר כשבוע ימים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי
  • כוכב כהן
  • 27/08/2015 12:07
  • לכוכב שלום, זמן מחצית החיים של תרופה הוא משך הזמן שלוקח שהרמה של התרופה תרד למחצית הרמה. בדרך כלל לוקח לתרופה להעלם מהדם (לא מהשתן) פי 2 זמן בנוסף לזמן מחצית החיים של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלא תטעה
  • אני
  • 29/08/2015 19:25
  • הקלונקס לא משפיע ל 40 שעות הוא משפיע לכמה שעות עד 12 שעות (לפחות בהתחלה) אחרי זה שהגוף שלך יתרגל משך ההשפעה שלו יתקצר ותצטרך להעלות את המינון בשביל לקבל השפעה כמו סמים בדיוק

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נזעי חשמל
  • אני
  • 24/08/2015 22:05
  • האם נזעי חשמל למקרים של עמידות לתרופות תמיד מסירים את העמידות או שיש מקרים שזה לא עוזר? למשל אני הייתי רוצה שסרוקסט ישפיע עליי שוב הוא מאוד עזר לי בעבר ואני רוצה שההשפעה שלו תחזור איך אני משיג את הנזעי חשמל אם באשפוז חשבו שזה לא מתאים לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם לאחר הנזעי חשמל
  • אני
  • 24/08/2015 22:25
  • לאני שלום, ככלל, אין ברפואה טיפול שתמיד עוזר. אשר לנזעי חשמל, למעלה מ-70% מהחולים מגיבים לטיפול זה כשהוא ניתן כטיפול אדג'ובנטי (מחזק) לטיפול התרופתי. במילים אחרות, לא ניתן להבטיח שזה יעזור להחזיר את הרגישות שלך לסרוקסט וגם אם זה ישפר את המצב זה אינו אומר שאם תיקח תרופה לאחר טיפול בנזעי חשמל זה יהיה כמו בפעם הראשונה שאתה לקחת אותה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ונותנים את זה
  • אני
  • 27/08/2015 21:21
  • לאנשים שסובלים מחרדות בעיקר ? ולא מגיבים טוב לתרופות? כי אני הבנתי שלא נותנים אם אין אינדיקציה מתאימה ומה הנזעי חשמל עושה במוח איזה נוירוטרנסמיטורים הוא מפעיל? כי לפי התאוריה הוא אמור לזעזע את הקולטנים של הסרוטנין שעליהם עובדים רוב התרופות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ידוע שהטיפול פוגע בזיכרון
  • אני
  • 27/08/2015 21:23
  • לאני שלום, הוא פוגע בזיכרון לתווך הקצר בזמן מתן הטיפול. יכול לקרות שאנשים לא זוכרים שביקרו אותם באותם ימים. סך הכל אינו פוגע בזיכרון לתווך הארוך ולתווך הקצר לאחר מתן הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום, כבר כתבתי לך שלמרכזים שונים יש גישות שונות וכדאי לך לשאול במקומות אחרים. אשר לפעולת הECT (נזעי חשמל): הוא פועל על כל הקולטנים במוח. הוא אינו משנה את הפעילות של האוטו-רצפטורים אלפא 2 בנוירונים הנוראדרנרגיים ב-Locus Ceruleus. העליה הנצפית בשחרור של נוראדרנאלין מתרחשת ככל הנראה במנגנון אחר. בנוסף, ECT מוריד את הפעילות של האוטו-רצפטורים בנוירונים הדופאמינרגיים ב- Substantia nigra, וגורם בכך לעליה בשחרור של דופאמין. פעולת ה-ECT אינה כרוכה בירידה התחלתית בריכוז ה-5-HT. נהפוך הוא, שחרור הסרוטונין הולך ועולה במשך שבועיים, באופן התואם את ההשפעה האנטי כפיונית של הסרוטונין, ואין ירידה בכמות האוטורצפטורים מסוג -HT1A5 , שמצביע על כך שה-ECT משנה את זמינות הסרוטונין במנגנון שונה מאשר ה-SSRIS. אחת התיאוריות שהכי נראית לי היא שנזעי חשמל פועלים על ידי ייצוב רגישותם של הקולטנים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יצא לך לראות
  • אני
  • 29/08/2015 18:16
  • אנשים שהבעיה העיקרית שלהם היא חרדות אובססיות שפיתחו עמידות למעלי סרוטנין וקיבלו טיפול בנזעי חשמל(למרות שאין אינדיקציה רפואית לפי הספר) והתחילו להגיב טוב מחדש לssri?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ואיך בדיוק אני מברר
  • אני
  • 29/08/2015 18:18
  • אני בא למיון של הבית חולים(עם הפניה כמובן) ומדבר שם עם הרופא ואומר לו שאני חושב שאני צריך מכות חשמל? איך זה הולך איך אני מקבל הפניה לנזעי חשמל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלופקסול
  • ליטל
  • 11/08/2015 17:40
  • והאם מגביר תאבון?
  • ליטל
  • 11/08/2015 17:41
  • מישהו ניסה?? את הכדורים האלו
  • ליטל
  • 13/08/2015 19:32
  • קלופקסול 10
  • קלופקסול
  • 15/08/2015 12:52
  • לקלופסקול שלום, האם בעייתך הראשונית היא דיכאון וכתוצאה מכך יש לך הפרעות בשינה? במידה ואין לך דיכאון יש מקום לטיפול בI-CBT. אשר לקלופיסקול מנסיוני הוא איננו מרדים, הכדור היחיד שאולי יכול להרדים זה אטומין אפילו במינון של רבע כדור. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליטל שלום, מה בעייתך הראשונית? האם את סובלת מדיכאון ובשל כך את מקבלת ציפרלקס? ייתכן וזה אומר שאת עדיין בדיכאון ולכן יש את הפרעות השינה. במידה ואין לך דיכאון יש מקום לטיפול בI-CBT. אשר לקלופיסקול מנסיוני הוא איננו מרדים, הכדור היחיד שאולי יכול להרדים זה אטומין אפילו במינון של רבע כדור. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוקחת איטומין שלם
  • ליטל
  • 17/08/2015 11:36
  • האםיש תרופה
  • ליטל
  • 17/08/2015 11:39
  • לליטל שלום, ניתן כמובן לנסות סרקוול במינון של 50 - 300 מ"ג. יש הטוענים כי ב 300 מ"ג סרקוול התרופה הופכת לתרופה נוגדת דיכאון. לחילופין ניתן לנסות זיפרקסה במינון נמוך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרקוואל
  • ליטל
  • 17/08/2015 19:38
  • קלופקסול
  • לימור
  • 19/08/2015 19:47
  • הצלחתי לישון טוב עם 2 קלופקסול של 10 כמה זמן לוקח לתרופה לצאת מהגוף? והאם במינון כה נמוך תיתכן עליה במשקל ורעב? מה משמין יותר סרקוול בונסרין או איטומין?? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלופקסול
  • ליטל
  • 20/08/2015 21:04
  • תודה רבהה האם קלופקסול במינון של 20 עלול להשמין ומה לגבי הרעידות בידיים? האם זה חולף? לוקחת דקינט ועדיין מידי פעם יש רעד בידיים תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליטל שלום, קלופיקסול בדרך כלל אינו גורם להשמנה. לגבי הרעד, תבקשי שינסו ארטן במשך היום, ובלילה במידה ודרוש לוריבן 1 מ"ג. לגבי השאלה האם זה חולף, לדאבוני בדרך כלל לא. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלופקסול 10
  • ליטל
  • 22/08/2015 11:40
  • תודה רבה על המענה, ניסיתי בלילה לקחת רק 10 זה כמעט לא עושה רעידות אבל בקושי מרדים רק 20 מרדים אותי טוב אבל איתו מגיעות הרעידות והעייפות ביום את אמרת שהכדור הזה לא מרדים אז איך יכול להיות שהוא מרדים ואיטומין שלם הםסיק לעבוד?? האם משהו במח שלי נידפק????

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליטל שלום, המוח שלך לא נדפק. התגובות לכדורים הן מאוד אינדיבידואליות. תנסי לקחת 20 מ"ג בלילה דקינט או ארטן בבוקר. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שוב לא ישנה
  • ליטל
  • 26/08/2015 15:15
  • שוב אני לא מצליחה לישון גם הקלופקסול 20 הפסיק להשפיע כאילו אני מקבלת את תופעות הלואי של הכדור וכשמתרגלת מפסיקה לישון אני מאוד תשושה ועייפה מה עוד יכול לעזור לי מלבד סרקוול שמאוד משמין יש מינון שבו הוא פחות משמין אני רק מבקשת לישון יש איתי 3 ילדים בבית שזקוקים לטיפולי וקשה לי כך לתפקד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליטל שלום, נראה לי שהבעיה העיקרית היא דיכאון שמטופל חלקית. לדעתי יש מקום להחליף את הציפרלקס ייתכן לפבוקסיל עד 200 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג. יש להיזהר במינונים וכיום יש קושי בשילוב זה כי אין מדיקה של רמות הדם של האלטרול אך בדרך כלל ניתן לזהות מינון יתר גם באופן קליני. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא ממש דיכאון
  • ליטל
  • 29/08/2015 12:41
  • מדובר ביותר חרדות ומחשבות האם הסרקוול במינון נמוךצגם יכול לגרום לתאבון? מה לגבי הריספרדל לקחתי שבוע והגביר את התאבון אני עובדת עצות כלום לא עוזר להפרעות השינה הקשות ניסיתי גם בונדרמין סלינוק בככל לא נירדמתי האם כרגע בלי להחליף טיפול יש לך עיצה לכדור כלשהו שיעזור בשינה??? אני ממש מבקשת לא יכול להיות שאיטומין הפסיק להשפיע??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי
  • כוכב כהן
  • 28/08/2015 18:28
  • לכוכב שלום
  • ר.צ.
  • 28/08/2015 20:25
  • אפשר לדעת ממה את חוששת? אם את לפני בדיקת דם רגילה, לא בודקים אם יש או אין קלונקס בדם.. לאחר שבוע ימים מהנטילה סביר שלא יישארו כל סימנים לתרופה (זמן מחצית החיים הנו עד יומיים וחצי).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי
  • כוכב כהן
  • 28/08/2015 18:26
  • למיקטל ומיגרנות
  • שיר
  • 28/08/2015 08:23
  • שלום ד״ר קרני, רציתי לשאול אם יש קשר ללמיקטל ומיגרנות קשות. מאז שהעלתי את המינון ל 100 ( בנוסף ללוסטרל 50, ) אני סובלת מאוד. התחלתי לקחת את הכדורים לפני 24 יום. אודה לך על תשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי
  • כוכב כהן
  • 28/08/2015 07:59
  • ציפרלקס וטגרטול
  • חני
  • 27/08/2015 14:41
  • לחני שלום, 1. לא נותנים את הציפרלקס לפי משקל הגוף. המינון נקבע לפי התגובה. 2. אני לא מבינה מה הקשר בין טגרטול שזו תרופה אנטי-אפילפטית שגם יכולה לאזן את המצב הנפשי (למנוע גלים של מניה ושל דיכאון), לבין קונצרטה שזו תרופה שעוזרת לאנשים הסובלים מהפרעות קשב. העדיפות היא לפי ההפרעה עליה מדברים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ד"ר, אסביר את המצב
  • חני
  • 28/08/2015 07:22
  • הבן שלי מקבל ציפרלקס 10מ"ג לדיכוי החשק המיני,רוצים להוסיף לו טגרטול להפרעות קשב וריכוז, לא הסכמתי. אמרתי אם כבר אז קונצרטה, שהיא מיועדת להפרעות קשב וריכוז, ולא טגרטול שנותנים לאפילפסיה ולסכיזופרניה, האם אני צודקת? הבן שלי נמצא בהוסטל, גם רוצים להעלות לו את המינון של הציפרלקס, הם אומרים שלמשקל שלו 10 מ"ג זה לא מספיק, אז את דעתך בבקשה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירולינה
  • תמיר
  • 27/08/2015 18:09
  • לרצ ולרופאה
  • מת לחיות 3
  • 25/08/2015 18:30
  • תודה רבה דר קרני!
  • מת לחיות 3
  • 27/08/2015 21:59
  • סוכר
  • מיה
  • 27/08/2015 13:20
  • אני לוקחת מרוניל 125 מ"ג, רספרדל 2.5 מ"ג וקלונקס 0.5 מ"ג אני לא יודעת ממה הסוכר עולה לי בדיקה אחרונה היתה 112. אני לא אוכלת הרבה מתוק , אני גם חולת צליאק, והרוב אוכלת דל סוכר.אבקש ייעוץ.בת 53

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיה שלום, רספרידל יכול לגרום לעלייה במשקל וכך גם האנפרניל. לא כתבת האם עלית במשקל. כל התרופות מהדור החדש ורספרידל בכללן יכולות לגרום או להאיץ הופעה של סכרת. לדעתי עליך לפנות לפסיכיאטר ליעוץ לגבי הטיפול שאת מקבלת וכן לפנות למומחה לסכרת באילו אמצעים את יכולה לנקוט בכדי למנוע או להאיט הופעה של סכרת. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)