רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
דר' ברוך פונרובסקי דר' ברוך פונרובסקי
מומחה לפסיכיאטריה קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

להמשך קריאה >>
"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

להמשך קריאה >>
מה אוכלת חלי ממן בבוקר? תפריטי התזונאיות המובילות בישראל

מה אוכלת חלי ממן בבוקר? תפריטי התזונאיות המובילות בישראל

להמשך קריאה >>

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
כל המידע, העזרים והתכנים המופיעים בפורום זה נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה
  • תחילת ההשפעה לטובה של התרופה
  • אבי
  • 11/12/2016 12:54
  • ד"ר קרני שלום. אני לוקח רמרון כבר 38 ימים. התחלתי 30 מג ולפני 19 יום עליתי ל45 מג.1. כמה זמן צריך לחכות כדי לדעת אם התרופה השפיעה?. בעלון לצרכן של התרופה רשום שהתרופה תתחיל להשפיע בין 2-4 שבועות אבל באינטרנט כתוב 4-6 שבועות. 2. ממתי אני צריך לספור את השבועות? מרגע שהתחלתי לקחת את התרופה? או שאני צריך להתחיל לספור מחדש מהיום שבו העליתי מינון?. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עד עכשיו התרופה עוזרת רק מעט
  • אבי
  • 11/12/2016 13:23
  • SSRI ופגיעה בריכוז?
  • לארה
  • 11/12/2016 11:00
  • שלום ד"ר רובין. בת 35 סובלת מOCD קשה. נוטלת 70 מג פריזמה. בעקבות הרגשה של פגיעה בריכוז/חשיבה לעומק/זיכרון (אני בטוחה שיום אחד יגלו שזה קשור לפרוזק ודומיו!), נרשם לי על ידי הרופאה שלי חצי כדור אדרונקס. רציתי לשאול מה דעתך על האדרונקס, ובנוסף האם לדעתך עדיף קונצרטה. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אסטו ואריפליי
  • אמא של
  • 11/12/2016 10:36
  • חרדה חברתית ו- oxytocin
  • דני
  • 11/12/2016 04:33
  • שלום שמי דני אני בן 23 ויש לי חרדה חברתית אני מטופל ב-ויפאקס והוא די מסייע לי אבל אני עדין הרבה מקומות מרגיש לא שייך לא בטוח בעצמי ובאנשים סביבי מה שמקשה עלי בהרבה רגעים בחיים כמו שיחה עם הבוס דייט ראשון ועוד... לאחרונה שמעתי על oxytocin ועל הסגולות הרפואיות שלו! ורציתי לשאול אם זה נכון הוא באמת יכול לעזור לחרדות ולעלות את אימון באנשים הוא באמת יעיל?. האם יש לו תופעות לוואי? ואם לדעתך כדי לנסות אותו? וכיצד אפשר לשיג מרשם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Ocd
  • חיים
  • 11/12/2016 03:01
  • שלום ד״ר קרני רובין אני סובל מocd, הפסיכאטרית נתנה לי טיפול ב200 מיליגרם פבוקסיל וברספידל 1. הocd מתבטא אצלי בסדר וניקיון מופרז, מחשבות טורדניות שאני לא יכול לשלוט בהם או לעצור אותם, חוסר הנאה, דיכאון, חרדה במפגשים חברתיים, ביטחון עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך, פוגע לי בזיכרון ובחדות המחשבה. היום הגעתי למינון של 200 מילגרם בפעם הראשונה ומתכוון להמשיך על המינון הזה. כמה שאלות: האם הפבוקסיל יכול לעזור בתסמינים שכתבתי? כמה זמן זה עלול לקחת? מה אני אמור להתחיל להרגיש? איך זה בעצם עוזר? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריספרידקס וריטלין 250 מיילגרם
  • אדון שוקו
  • 10/12/2016 21:26
  • חרדות
  • יונתן
  • 09/12/2016 21:27
  • לדר קרני שלום אז ככה ליפני כ5 וקצת שנים השתמשתי בסמי פיצוציות אחרי תקופה של כמה חודשים אחרי הצריכה של הסמים התחילו לי תסמיני חרדה פחד וקולות (באזניים) וכאבים נוראיים איבחנו בהתחלה הפרעת חרדה נתנו לי נוגדי דיכאון כמו ציפרלקס רסיטל סרוקסט שלא עזרו לי בכלום הכאבים המשיכו רעד בשרירים קפיצות שרירים הלכתי לפסיכיאטר שוב הסברתי לו מה יש לי איבחן אצלי ספקטרום סכיזופרניה משו כזה נתן לי נוגדי פסיכוזה שהרסו לי תמוח אחרי זה הגעתי שוב לפסיכיאטר שהחליט שיש לי אוסידי ונתן לי שוב סרוקסט מינון מקסימלי שלא עזר התחלתי ליטול מרגיעים מרוב כאבים חריפים בגוף ורעד כמו פרקינסון ומחשבות איומות שתמיד היו ואז הגעתי לאישפוז שהחליטו לתת לי פבוקסיל הגעתי איתו ל300 הייתי איתו 4 חודשים על 300 וריספרדל 1 כלום ושום דבר כרגע אני נוטל פרוזק 40 ו1 ריספרדל אני מרגיש שזה לא יעזור לי המיחושים והכאבים והתחושה של הפנים שורפות זה משו לא מוסבר השאלה שלי אלייך יש מצב שאין בעיה בסרוטונין כי באמת שניסיתי הכל אני מיואש והאם יכול להיות שמחסור בדופמין יכול ליצור בעיה כזאת של חרדות וכיפתיות ? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רציתי להוסיף
  • יונתן
  • 10/12/2016 19:25
  • לייבא תרופה נגד דיכאון באופן עצמאי מחו"ל
  • מעוניין בייבוא תרופה לארץ
  • 11/11/2016 18:37
  • איך אני מחפש תרופות שלא מוכרות בארץ כי אני מנסה לחפש ברשת דרך גוגל והחיפוש לא ממש מביא פרי ותוצאות, אני יודע כיצד מייבאים תרופה אבל לא יודע איזה תרופה עליי לייבא ואיך מחפשים תרופות נוגדות דיכאון שלא נמצאות בארץ? האם תוכלי לתת לי רשימת תרופות שיצא לך לשמוע עליהם שמשמשות לטיפול בחו"ל ונותנות יתרונות על פני התרופות שנמצאות בארץ, פחות אכפת לי תופעות לוואי, אני מדבר יותר על מנגנון השפעה שונה וטיפול איתם בדיכאון עמיד?כי אולי הסיכויי הצלחה איתם גבוהים יותר בטיפול בעמידות של דיכאון על פני התרופות שבארץ.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ועוד משהו
  • מעוניין בייבוא תרופה לארץ
  • 11/11/2016 18:39
  • אני רוצה לייבא תרופה רק מפני שהתייאשתי מהתרופות בארץ ומזה שאין לי מענה נגד הדיכאון שלי (דיכאון עמיד) ומזה שאף תרופה לא משפיעה עליי ולכן חושב שאולי מתרופות מחול חדישות יותר יש סיכוי לתת פתרון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ואולי גם בארץ יש תרופות חדישות מאוד...
  • גלי
  • 11/11/2016 18:48
  • מצטרף לשאלה של הכותב
  • חולה בדיכאון עמיד
  • 11/11/2016 21:07
  • בארץ כנראה רק ברינטיליקס אבל הפסיכיאטר רשם לי באיזה דף שמות של תרופות שאפשר לייבא לפה אבל אבד לי הדף אולי דוקטור קרני רובין יודעת לעזור ולתת רשימת תרופות שעדיין לא נמצאות בארץ שיש להם סיכוי להשפיע תחת מנגנון השפעה שונה על דיכאון עמיד שלא הגיב לתרופות? הפסיכיאטר שלי אמר לי לחשוב על נזעי חשמל ואמר שלדעתו לא כדאי בגלל הבעיות זיכרון שאחרי הטיפול, הוא אמר לי לשקול טיפול בtms גרייה מגנטית עמוקה או לחשוב על תרופות שעדיין לא הגיעו לארץ ולייבא אותם עצמאית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיות הזיכרון מנזעי החשמל, האם הן זמניות
  • גלי
  • 11/11/2016 21:24
  • רגע טעות בכתיב... האם בעיות הזיכרון הן
  • גלי
  • 11/11/2016 21:26
  • יש את
  • חביב
  • 12/11/2016 18:46
  • מאיפה הידע חביב היקר?
  • לחביב
  • 13/11/2016 18:42
  • מאיפה אתה מכיר את התרופות שציינת? מאיפה יצא לך לשמוע עליהם? האם יש עוד תרופות שמנגנון ההשפעה שונה אצלהם ויש להם סיכוי לפעול עליי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חביב
  • חביב
  • 06/12/2016 23:31
  • אני מחטט ורואה באינטרנט pristiq- זה תרופה חדשה של אפקסור fetzima- תרופה חדשה של איקסל viibryd- תרופה די חדשה ללא תופעות לוואי מיניות אלה ה3 עיקריון שתמצא שתוכל לייבא אבל זה ים בכסף. צור קשר עם שור טבצניק

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחביב ולמעוניין בייבוא תרופה לארץ, להלן רשימת התרופות: 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vortioxetine - Brintellix 4. Vilazodone - Viibryd 5.Levomilnacipram - Fetzima 6.Selegiline patch - Emsam חלק מהתרופות שלא זמינות לשימוש בארץ יכולות לסייע מאוד בטיפול במצבי דיכאון מורכבים. למשל, התרופה דסוונלפקסין – Pristiq, הינה בעלת השפעה מינימלית על התפקוד המיני. האגומלטין-Valdoxan הינה תרופה בעלת מנגנון פעולה ייחודי ועם השפעה מיטיבה על השינה. ברינטליקס-Vortioxetine כבר הגיעה לארץ. טיפול בברינטליקס יעיל מאוד מבחינה קלינית וככל הנראה משפיע באופן חיובי על המצב הקוגניטיבי (מחשבתי) של החולה. ידוע שמצבי דיכאון עלולים לגרום לקשיי ריכוז והפרעות מרובות בחשיבה. קשיים אלה לא תמיד משתפרים בנטילת הטיפול התרופתי הרגיל. מבחינה זו, ייתכן ותרופה זו בעלת פרופיל טיפולי ייחודי. במידה והפסיכיאטר מחליט להמליץ על טיפול תרופתי שאינו בנמצא בארץ, יהיה עליו לבקש אישור מיוחד ממשרד הבריאות ליבוא אישי של התרופה לארץ. בקשה זו נעשית דרך הגשת טופס 29 ג'. היבוא של התרופה הוא אישי ולרוב המטופל יישא בעלות המלאה, אלא אם כן הוא מבוטח בביטוח פרטי אשר מכסה את הייבוא. עלויות היבוא האישי גבוהות, במיוחד בהתחשב בעובדה שהטיפול בדיכאון הוא לרוב ארוך טווח. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יכולות לסייע גם בדיכאון עמיד?
  • תומר
  • 10/12/2016 17:12
  • חציית פרפנאן
  • אלון
  • 10/12/2016 11:36
  • בוקר טוב , אני בדרך כלל לוקח פרפנאן 4 מ"ג והמינון הזה גורם לי חוסר שקט רציני , עד כדיי כך שאני לא יכול לתפקד , לפניי יומיים חציתי את התרופה לחצי כדור , כך שלקחתי 2 מ"ג , והאמת הרגשתי בהרבה יותר טוב , האם זה מותר לחצות את הכדור הזה לחצי ? , או שיש סכנה בדבר ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה חוזרת
  • אלכס
  • 10/12/2016 09:44
  • שלום רב , בן 36 סובל מחרדות כבר 14 שנה מטופל ב 4 שנים האחרונות בויפאקס 225 מ"ג וקלונקס 0.5 פעמיים ביום ,כל חצי שנה או פחות חווה גלי חרדה והתקפים למרות הטיפול ישנם סיבות אובייקטיביות (עבודה חדשה ,אירוע משפחתי וכו') לפני כשבוע בהיותי בבית לא חשתי התקף חרדה קלסי אבל היה לי דופק מאוד גבוה 140 ,בהתייעצות עם הרופא הוזמן לי אמבולנס נט"ל מה שהעלה את סף החרדה לאחר בדיקות מקיפות תוצאות דם אקג תקינות לחלוטין ,אומנם רופאת המשפחה טוענת כי ככל הנראה מדובר בבעיית קצב כי חרדה לא יכולה להימשך 3 שעות והפנתה אותי להמשך בירור ,1.מה דעתך יש לי באופן טבעי דופק שקרוב ל 90 ולחץ דם 130/90 מאז שאני נוטל ויפאקס 2.האם אדרנלין והורמונים אחרים המופרשים בעת חרדה יכולים להישאר בגוף למעלה מ 3 שעות עתה נמצא בחשש כבד כי ייצכן שיש לי בעיות לב דבר המגביר אוטו'את הלחץ , תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיתחתי דיכאון קשה
  • נדב
  • 08/12/2016 14:22
  • אני בשנה האחרונה בדיכאון קשה, אני בוכה כל היום הכל הולך לי קשה , אני בן 17 ואני מרגיש שאם אני לא אעשה עם עצמי משהו אני אתאבד. היום איבדתי את הכפפות שקניתי לחדר כושר ובכיתי בלי הפסקה ורציתי להתאבד עד שבעטתי בשידה עם זכוכית בבית ושברתי אותה והפכתי את כל הבית. אני צריך פסיכיאטר דחוף איך אני אומר את זה להורים שלי? הם לא יאמינו לי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אתה לא חייב לומר אם אינך בוטח בהם
  • הפרשן
  • 10/12/2016 08:42
  • אני חיי בגיהנום
  • דודו
  • 05/12/2016 02:34
  • שלום , אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה עם אבחנה מבדלת ל- OCD ודיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית (אימה חברתית קשה עד חוסר יציאה מוחלט מהבית) והפרעת אישיות נמנעת קשה , בימים אלה אני סובל מדיכאון מגורי קליני קשה וחריף במיוחד עד כדי מחשבות אובדניות ממשיות כלומר אני אובדני במיוחד , אני מעביר ימים ושבועות שלמים בלי לאכול ובלי להתקלח ובלי לצחצח שיניים ובלי לשטוף את הפנים כלומר אני מזניח את עצמי בצורה קיצונית ביותר וגם כן ההורים שלי מזניחים אותי את הטיפול שלי , יש לי בראש רעיון לחתוך את ורידי היד שלי , אני מרגיש לא מאוזן , אני לא יוצא מהבית בכלל לא מתפקד בכלל אין לי מוטיבציה לשטוף את הפנים או לעשות שום דבר , פניתי בחודשיים האחרונים 3 פעמים למיון בית חולים העמק וסירבו לאשפז אותי גם כן ברמב"ם מסרבים לאשפז אותי וגם פניתי לבית חולים תל השומר שיבא וגם סירבו לאשפז אותי , פניתי לאחרונה לדר יעקב חרמון שאמר לי שהאבחנה שלי היא סכיזופרניה והמליץ לי לעשות בדיקת רוק גנטית כדי למצוא את הטיפול היעיל בשבילי , ורציתי את חוות דעת שלך על הבדיקה הזאת כי היא מאוד יקרה ? אני עכשיו נמצא במצב לא מאוזן בצורה קיצונית , אני מקבל את הטיפול הבא כבר שנתיים ללא שום שיפור , אני מקבל : Seroquel xr 600 mg Lustral 200 mg Clonex 0.5 mg 3 ביום Prolol 10 mg 3ביום פרוטיאזין 25 מ"ג פעמיים ביום סירקדין 2 מ"ג במקום זודורם לשינה אני מקבל גם לרפלוקס החזר וושטי אומפרדקס 40 ולבחילות והקאות פראמין 10 מ"ג עד 3 ביום . בעבר ניסיתי את הטיפול אביליפיי 30 מ"ג + ציפרלקס 40 מ"ג שהפסקתי אותו בגלל שגרם לי לחוסר מנוחה אקטיזיה למרות שהייתי לוקח איתו פרולול 30 מ"ג ביום וקלונקס 1.5 מ"ג ביום , גם הלידול 5 וריספרדל וזיפרקסה גרמו לי לתופעות לוואי קשות אקטיזיה ואקסטרא-פרמידליות EPS . מה חוות דעת שלך ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני חיי בגיהנום
  • דודו
  • 05/12/2016 02:49
  • ניסיתי בעבר פרוזק 40 מג ואיקסל ווויפאקס xr 300 מג ללא שום תועלת גם בשילוב עם אחד ממיצבי מצב רוח פעם למיקטל ופעם דפלפט ופעם טגרטול גם לפעמים בשילוב עם מירו 30 מג ללא שום תועלת . האם יש תקווה לשיפור המצב ? ומה לגבי בדיקת רוק גנטית לאיתור התרופות המתאימות בשבילי ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדודו שלום, הבדיקה היא בדיקה טובה, אך יש את הבדיקה המלאה, ויש את הבדיקה החלקית, שפחות יקרה. הבדיקה אינה אומרת איזה אבחנה יש לך ולי האבחנה כלל איננה ברורה. אתה מקבל טיפול משולב לדיכאון ולמצב פסיכוטי וקיבלת זאת לאורך השנים. האם דר' חרמון דיבר על הפרעה סכיזואפקטיבית? השאלה היא במה מטפלים? במילים אחרות, קודם צריך להבין מה יש לך ורק אז אפשר להחליט לגבי הבדיקה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • דודו
  • 10/12/2016 03:29
  • אני סובל מסכיזופרניה פשוטה simple עם אבחנה מבדלת ל ocd ו double דיסתימיה depression וחרדה חברתית קשה והפרעת אישיות נמנעת קשה (עד כדי חוסר יציאה מוחלט מהבית , אבל לאחר טיפול בסרקוול 600 מג התחלתי לצאת מהבית) , רציתי לשאול מהו הטיפול בסימנים שליליים של סכיזופרניה האם זה תרופות אנטי דיכאוניות ותרופות מייצבות מצב רוח ? האם תרופות מייצבות מצב רוח מטפלות בהתפרציות כעס ? האם מותר לי לקחת מינונים מקסימליים של תרופות נוגדות דיכאון ותרופות מייצבות מצב רוח ? אני מרגיש לא מאוזן , האם צריך להחליף את הסרוקוול ? אני מעוניין לפנות אליך באופן אישי עצמאי לקליניקה שלך .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה אין התייחסות
  • דודו
  • 10/12/2016 03:30
  • אין תגובות מידיות בפורום אינטרנט
  • הפרשן
  • 10/12/2016 08:19
  • נענית לפני יומיים וכעת שאלת שאלה נוספת ומצפה לתשובה מידית ? פה זה לא טיפול פרטי, ולא טיפול ציבורי, "רק" פורום אינטרנט (למרות שאופן ההתייחסות כאן לעתים רבות עולה על 2 האלטרנטיבות הראשונות).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת ציפרלקס
  • 123
  • 10/12/2016 06:51
  • שלום קיבלתי מרופאת המשפחה מרשם לציפרלקס , רק התחלתי את הטיפול , נטלתי יומיים - 5 מ"ג כל יום ואחרי בדיקה מעמיקה ותחושת בחילות וסחרחורות ביומיים הללו החלטתי שאינני מעוניינת להמשיך טיפול בכדורים ואנסה קודם שיטות אחרות. אמנם זה רק יומיים אבל רציתי להתייעץ בכל זאת האם זה בסדר פשוט להפסיק?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרקינסון
  • מימי
  • 09/12/2016 14:54
  • שלום,בעלי סובל מפרקינסון ו lewy body dementia בימים האחרונים הוא מבתה משדר כלפי כעס,דחף,לא מתייחס אלי,למרות שאני דואגת לו ומתקשרת עמו יותר מכולם. זה מאוד מתסכל. מה ההתנהגות שלי הכי נכונה?האם זה אמיתי או תסמון של המחלה?איך להתייחס לתופעה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סכיזופרניה
  • יוגב
  • 05/12/2016 02:24
  • האם מחלת נפש סכיזופרניה ופיצול אישיות זה אותו הדבר אוו שזה שני דברים שונים והאם כדור אביליפיי 30 מיליגרם יכול לטפל במחלה זו ולעזור לה תשובה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות
  • יוגב
  • 09/12/2016 01:11
  • אבל קראתי בספר שמחלת נפש סכיזופרניה-פיצול אישיות זה בעצם אותו הדבר אז תסבירי לי בבקשה מה זה פיצול אישיות ומה זה סכיזופרניה. אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית ואני לוקח כדור אביליפיי 30 מליגרם זה למצב פסיכוטי אבל זה עוזר לסכיזופרניה גם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כדור רמוטיב 500
  • ללא שם
  • 08/12/2016 17:48
  • שלום, התחלתי ליטול רמוטיב 500 בימים האחרונים. אני מרגישה נפיחות ועלייה במשקל. האם יכול להיות שרמוטיב גורם לעלייה במשקל(אפילו מהורדת המטבוליזם)? האם תחושת הנפיחות תחלוף בהמשך? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דקינט
  • מורן
  • 08/12/2016 16:59
  • אני לא מוצאת את השרשור הקודם נטלתי דקינט כל יום ואני לפני ניתוח עכשיו יום שלם ללא הדקינט תוך כמה זמן יוצא מהגוף? וכמה זמן כדי לחכות עד הניתוח והאם גם שהפסקתי הניתוח חומרי ההרדמה מסוכנים ללב? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תסמיני גמילה ודיכאון
  • מתייעצת אנונימית
  • 05/12/2016 21:00
  • שלום, אני בת 30 ולוקחת מזה 10 שנים תרופות פסיכיאטריות לטיפול בדיכאון וחרדה. כיום וולבוטרין 300 מ"ג. במשך שנים לקחתי ויאפקס XR (במינונים משתנים), במקביל ל-וולבוטרין. לפני כשנה החלטתי להפסיק את הויאפקס גם כי הבנתי שלא מעט תופעות לוואי קשורות אליו, וגם כי רציתי לצמצם את כמות הכדורים, בעיקר במחשבה על הריון עתידי. ה"גמילה" מהויאפקס הייתה גיהנום בכל מובן אפשרי (וכן, עשיתי זאת בהדרגה במשך חודשים)- דיכאונות חמורים מתמיד, תסמינים פיזיים, מחשבות אובדניות ועוד המון. בשלב כלשהו התייעצתי עם פסיכיאטר והוא המליץ לקחת ציפרלקס (ביחד עם הוולבוטרין). הציפרלקס עזר להחזיר אותי למידה מסוימת של איזון, והשתמשתי בו כדי לסייע לעצמי לעבור את הגמילה מהויאפקס. לפני חודשיים החלטתי לנסות להוריד, הפעם, את הציפרקלס. שוב, מרצון להישאר את תרופה אחת ולצמצם את התרופות למקרה הריון, וכן גם בשביל לראות האם אני באמת חייבת תרופה נוספת מלבד הציפרלקס. גם בהפסקת הציפרלקס חוויתי המון תסמינים לא פשוטים (אבל לא כמו בויאפקס), אבל ניסיתי "לשרוד" אותם במחשבה שבקרוב הם יחלפו. אבל עכשיו, חודשיים אחרי, אני עדיין סובלת מכמה מהם - בעיקר רגישות גבוהה (בוכה/ מתעצבנת מכל דבר) ודיכאון. הדיכאון בא לידי ביטוי בשלל היבטים, וחלק מהם זה מצב הרוח הירוד לאורך היום, בליווי "התקפי" בכי ודיכאון חמורים יותר - כאלו שממש מערערים אותי. השאלה היא האם זה נורמלי? האם גם חודשיים אחרי ניתן לצפות לתופעות כאלו? או שמא חודשיים זה לא מספיק זמן להעריך את המצב? אני מתלבטת אם לנסות "לסחוב" עוד זמן מה (כי אולי צריך עוד קצת זמן) כדי לראות אם הדיכאון יפחת (כלומר, האם הדיכאון בעוצמתו הנוכחית הוא בעיקר תוצר של הפסקת הכדור)? או שמא אחרי חודשיים, תסמיני "גמילה" כאלה היו אמורים לחלוף, והדיכאון הקיים הוא "אמיתי" ומצריך חזרה לציפרלקס (כאמור, במקביל לוולבוטרין שאני עדיין לוקחת). אודה מאוד לעזרתך ולקבלת חוות דעתך. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד"ר אשמח לעזרתך בשאלתי
  • מתייעצת אנונימית
  • 08/12/2016 01:04
  • למתייעצת האנונימית שלום, ראשית, חבל שאת מקפיצה את השאלה כי אני עונה מהסוף להתחלה. כלומר דחית את תשובתי. לדעתי הדיכאון הוא "אמיתי" והמלחמה שלך היא מלחמת סרק. אינני מבינה מדוע את מתעקשת על הוולבוטרין. ייתכן וציפרלקס לבדו היה מספיק לך. כדאי לך להתייעץ עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במספר :025082825, לגבי איזה תרופה עדיפה בהריון. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • מתייעצת אנונימית
  • 08/12/2016 16:43
  • אני מודה לך על המענה - לי ולאחרים כאן בפורום. עם זאת, אני חייבת לציין שכמה מהמילים או הטון הכללי שנשמע מעט ביקורתי וקר, גרמו לי לתחושה לא נעימה בכלל. למשל, "לא מבינה למה את מתעקשת.." או "מלחמת סרק" או ההתייחסות ל"הקפצה", סה"כ הייתה מצידי תמימה לגמרי ממחשבה שאולי השאלה שלי לא נראתה על ידך. אגב, לא "התעקשתי" על וולבוטרין אלא קיבלתי אותו כתוספת לויאפקס והוא תרם לי לאחר שהויאפקס התברר כלא מספק. לכן חשבתי עד לאחרונה שהוא חיובי ותורם. כמובן שהעובדה שכעת ללא ויאפקס וציפרלקס מופיע הדיכאון בצורה משמעותית, אכן מעוררת מחשבה לגבי יעילות הוולבוטרין, אבל זה לא דבר שיכולתי לדעת לפני כן. תודה בכל אופן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תחליף לברינטלקס
  • מיה
  • 30/11/2016 14:35
  • היי שוב.. רשמתי לך שרשמו לי לקחת ברינטלקס אבל מכיוון שתמיד סבלתי מעצירות (לדוגמא עם סימבלתה וויפאקס) אני לא רוצה לקחת. לוסטרל וציפרמיל גרמו לי להשמין.. איזה תחליף הכי טוב לברינטלקס? בעיותיי העיקריות הן סטרס ממושך ואוסידי (דווקא בעינין הזה פחות בעייה כי שאני בלחץ בעבודה אני לא מחפשת כל הזמן ברז לשטוף ידיים, אלה זורמת..) אבל הסטרס משגע אותי וקלונקס לא מספיק עוזר.. תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיה שלום, בOCD יש לטפל כOCD. הטיפול הטוב ביותר הוא בפרוזק (פלוטין, פריזמה), או בפבוקסיל, או בסרוקסט. יש צורך במינונים הגבוהים ביותר ולוקח זמן עד שזה משפיע. ברינטליקס בהחלט איננה תרופה שמתאימה לOCD. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה שיהיה לך עצירות עם ברינטליקס
  • ברינטליקס
  • 06/12/2016 23:22
  • תנועת לסת בלתי רצונית לאחר הפסקת שימוש בפאקסט
  • עדן
  • 06/12/2016 04:26
  • שלום :) אני סטודנט בן 26, נוטל תרופות אנטי-דכאוניות מזה 12 שנים. ב-7 השנים האחרונות התרופה אותה אני לוקח היא פאקסט. לפני כחודש הפסקתי ליטול את התרופה באופן פתאומי ומתוך בחירה, בכדי לבחון האם התרופה באמת מדכאת את החשק המיני ומעודדת את העליה במשקל. לאחר כחודש המצב הנפשי אמנם מרגיש תנודתי יותר, אך התופעה המוזרה מכל היא תנועות בלתי רצוניות בלסת, ובימים האחרונים איני מסוגל לדבר מבלי שתהיינה תנועות חדות ומהירות בלסת (לצדדים). האם זו תופעה טבעית? האם זה בהכרח קשור לתזמון הפסקת נטילת התרופה? והאם זה משהו בר-חלוף? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לעדן שלום, הפקסט לכשעצמו יכול לגרום להפרעות בתנועה של הלסת והלשון. התיאור שלך מתאים לדיסטוניה מאוחרת, שרואים לאחר טיפול ממושך בתרופות אנטי פסיכוטיות ולא בזמן הטיפול. ואולם, אצלך הדבר הופיע לאחר הפסקה פתאומית של פאקסט, שזו תרופה נוגדת דיכאון, דבר שהוא נדיר ביותר. קיימות מספר תרופות שעשויות לסייע בטיפול בדיסקינזיה המאוחרת. התרופה "Clonidine" נמצאת בשימוש עבור התפרצויות של דיסטוניה. במקרים קלים של דיסטוניה פוקאלית (focal dystonia), כמו אצלך אפשר לטפל באמצעות זריקות בוטוקס (בוטולינום טוקסין). יש להדגיש כי בנזודיאזפינים (כמו: "Lorazepam", "Diazepam", "Clonazepam") נחשבים בלתי יעילים להקלת הסימפטומים. אחת השיטות היעילות יותר היא לתת פרוזק (פלוטין, פריזמה) ולהפסיק את הטיפול באיטיות מרובה. הסיבה לכך היא שלפאקסט זמן מחצית החיים הכי קצר, ואילו לפרוזאק זמן מחצית החיים הכי ארוך ובדרך זו, מקבלים ירידה מאוד הדרגתית. הייתי מנסה צורה זו של הפסקת הדיסקינזיה. במידה וכל זה לא יעזור, לדעתי עלייך לפנות לנוירולוג. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)