רופאים בתחום
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
פסיכיאטר, מנהל מרפאת מודיעין לילדים, נוער והורים קרא עוד
ד"ר יוסף חלבן ד"ר יוסף חלבן
מנהל מחלקה במרכז לבריאות הנפש "באר יעקב" קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • הפסקת כדורים
  • אמא מודאגת
  • 06/07/2015 15:17
  • ד"ר שלום, בתי בת ה- 16 מטופלת במחלקה פתוחה לבריאות הנפש בשל דיכאון. היא נוטלת "פריזמה" במשך שנה. בנוסף, הפסיכיאטר המליץ על 2 כדורי "ריספרידל" ליום. הכדור נלקח במשך חודשיים ומאז ילדתי במצב אפאתי-בועתי, יש לה עייפות יתר, היא נוטה לבהות ולחזור על מילים. יש לי שתי שאלות: 1. אני מעוניינת להפסיק לבתי את התרופה. כיצד עושים זאת? 2. התייעצתי עם הפסיכיאטר של המחלקה ומבחינתו אם אפסיק לבתי את התרופה, אז יוציאו אותה מהמחלקה לטיפול שלי בבית. האם מותר לו לכפות עליי לתת לבתי את הכדורים? האם מותר לו לסלקה מהמחלקה אם לא תיקח את הכדור ריספרידל? תודה מראש על היענותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאמא מודאגת שלום, אינני סבורה שאת יכולה לשנות טיפול הניתן במחלקה. באפשרותך להתלונן בפני מנהל בית החולים על עך שהרופא אינו מוכן להקשיב לדברייך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלושה שבועטת
  • מיכל
  • 05/07/2015 22:27
  • עם התוספת של אריפליי 2.5 ושוב נפילה. איך אפשר לחיות עם נפילות כאלו. והזמנים באמצע כאלו טובים, מלאים בטוב, למה זה קורה. ומה האמת? הזמן הזה כשרע.?כשטוב? כמה זמן יקח לאביפליי לעבוד? מותשת מהמלחמות המיותרות הללו. מיכל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיכל שלום, תנסי לעלות ל5 מ"ג לפעמים זה נדרש. לכל אדם יש עליות ומורדות במצבו אולם כאשר נמצאים בין רמיסיה לבין דיכאון התנודות האלה הרבה יותר חריפות. אולם האמת היא לרוב באמצע. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנפרניל לחרדה
  • אני
  • 05/07/2015 13:31
  • לרצ ולרופאה
  • מת לחיות 3
  • 27/06/2015 09:44
  • בעניין הוולבוטרין והזיפרקסה. טענת רצ שחסרה תרופה להעלאת סרטונין בשביל דיכאון. אבל הדופמין של הוולבוטרין נחשב לקולטן שאחראי על האושר וההנאות. איך אתה מסביר זאת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה שקובע הוא הניסיון הטיפולי בשטח
  • ר.צ.
  • 27/06/2015 14:24
  • מניסיון שלי, וגם מניסיון של אחרים, ללא תרופה סרוטונרגית הדיכאון לרוב אינו נרפא. גם דופאמין וגם נוראדרנלין עוזרים להקל על הסימפטומים של הדיכאון, אבל הסרוטונין חייב להיות חלק מהטיפול ביחד אתם. אם לא משלבים סרוטונין, הדיכאון אף יכול להחמיר ומופיעות חרדות קשות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר רובין
  • מת לחיות 3
  • 30/06/2015 23:45
  • קודם כל תלוי באיזה איזורים במוח
  • אני
  • 05/07/2015 13:29
  • של הדופאמין שני התרופות עובדות והם לא על אותם איזורים כנראה לפעמים באיזור מסויים במוח הורדה בכמות הדופאמין יכול להביא לרגיעה בגלל שדופאמין הוא מוליך עצבי שאחראי על העוררות בין היתר עודף שלו יכול לגרום לחרדה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה אני
  • מת לחיות 3
  • 05/07/2015 18:07
  • אני דווקא מבסוט מהזיפרקסה והוולבוטרין אף על פי שלא מרגיש את האנרגיות שהוולבוטרין אמור לתת. שורה תחתונה אין דיכאון ואין התקפי חרדה ופניקה כמו בעבר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בחילות וכאבי ראש
  • תמיר
  • 05/07/2015 12:21
  • טיפול בחרדות
  • רונית
  • 05/07/2015 11:17
  • שלום רב, הנני מטופלת ברסיטל במינון של 40 מ"ג ,עקב השמנת יתר ברצוני לעבור לטיפול בפרוזק שלמיטב ידיעתי בדרך כלל אינו גורם להשמנה,איך אני אמורה לשלב בין התרופות עד כדי הגעה ל 40 מ"ג פרוזק?? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עושים הצלבה
  • אני
  • 05/07/2015 13:26
  • אריפלי
  • אני
  • 04/07/2015 22:47
  • פריזמה
  • מתן
  • 04/07/2015 16:51
  • שלום! אני נוטל פריזמה בערך 5 חודשים 20 מג. אני מתאמן בהרמת משקולות ומאז הפריזמה , אני כל הזמן חלש ונשימות כבדות. בנוסף חוסר רגשות בגוף. מה ניתן לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דקינט
  • מאיר
  • 04/07/2015 16:29
  • שלום בעבר קיבלתי דקינט לתופעות לואי, והוא גרם לי להרגיש טוב ממש כאילן שתיתי.. הפסקתי עם הפרפנאן ועדיין לוקח דקינט כמעט כל יום האם התמכרתי לתחושה הטובה הזו תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר
  • גילה
  • 03/07/2015 14:24
  • האם יכול להיות שבעקבות משחק עם מינון של נוגד דיכאון, השפעתו נוגדת הדיכאון מפסיקה, אך תופעות הלוואי שלו ממשיכות? בכמה אחוזים מהמקרים הדבר קורה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגילה שלום, בהחלט משחקים עם מינוני התרופה ועם התחלות והפסקות בתרופה יכולות לגרום להיווצרות של עמידות לתרופה. זה קורה באחוז משמעותי של המקרים אך אינני יודעת באיזה אחוז. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מי כאן על זיפרקסה(אולנזפין)?
  • מירב שקורי
  • 03/07/2015 11:02
  • גמילה מקלונקס
  • מריאל 15
  • 03/07/2015 08:02
  • שלום רב עברתי גמילה מקלונקס שלקחתי במשך 4 חודשים(3 חודשים במינון 0.25 מג וחודש 1 במינון 0.5. מג).כל פעם שהייתי מורידה רבע כדור כל איזה שבועיים-שלושה היו לי תסמיני גמילה בלתי נסבלים עד כדי שלא יכולתי ללכת לעבודה והייתי כל הזמן במיטה.ידוע לי שהמנה האחרונה היא הכי קשה,האם זה הגיוני שדווקא במנה האחרונה אין לי תסמיני גמילה בכלל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמילה מקלונקס
  • מריאל 15
  • 03/07/2015 08:04
  • למריאל 15 שלום, זמן מחצית החיים של קלונקס הוא עד 27 שעות. זאת אומרת, זה הזמן שלוקח לרמה בדם של הקלונקס לרדת לחצי. בדרך כלל התרופה נעלמת מהדם במשך: זמן מחצית החיים 3X כלומר, לאחר כארבעה חמישה ימים התרופה נעלמת מהדם. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דפלפט ונוגדי חרדה
  • צחי
  • 02/07/2015 21:31
  • אמי בת 86 לקתה בהתקף אפילפטי לראשונה בחייה. היא טופלה בדפלפט ומצב השתפר והיא אוזנה. לפני האירוע היא נהגה ליטול כדור נוגד חרדה כגון לוריוון או אלפרליד או ואבן מדי פעם . האם ניתן להשתמש בכדורים מהסוג הנל גם בזמן שימוש בדפלפט?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • א
  • א
  • 03/07/2015 02:55
  • מותר לשלב. שימוש יומיומי בלוריוון, ואבן ושאר בנזודיאזפינים עלול לגרום להתמכרות פיזית ופסיכולוגית קשה. אני מציע שתלכו להתייעץ עם רופא לגבי המינונים והתדירות. רק בריאות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עצירות
  • אני
  • 02/07/2015 19:12
  • אני עכשיו בתהליך החלפת פבוקסיל בגלל עצירות קשה שגרם לי אני עובר לאנפרניל בנתיים אני ב 75 מג אנפרניל שבוע הבא עולה ל 150 אנפרניל וכנראה ייפטר מהפבוקסיל 100 שאני לוקח כרגע אני כרגע מתקשה עם היציאות למרות שלקחתי אבילק 90 מג שזה המון ועם נרות בקושי יוצא לי אני מפחד שזה ייקרה לי גם עם האנפרניל עד כמה זה שכיח באנפרניל מה התופעות לוואי שלו שנפוצות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום, אחד הפתרונות היעילים לעצירות אלו כדורים של אלטמן על בסיס של אלוורה הנקראים סופרלס ושתייה מרובה. לאנפרניל במינונים גבוהים תופעות לוואי רבות. רצ"ב הקישור: http://www.infomed.co.il/Drug-267/ בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אריפליי
  • חיה אריאל
  • 02/07/2015 19:08
  • דר קרני. תעזרי לי כי אני על סף יאוש. הבן שלי בן 21 כמעט. מקבל מזה כשנה וחצי אריפליי 10 מג. לפני כן קיבל במשך 3 שנים ריספרידל. מאובחן כאספרגר בתיפקוד גבוה. התחלנו טיפול תרופתי בגלל לחצים נפשיים שהיו לו בבית הספר שגרמו לו לאמירות קשות ולבעיות התנהגות. הריסםרידל הוחלף כי היו תופעות לוואי קשות. ועכשיו יש תופעות לוואי עם האריפליי. התקפי רעב פתאומיים שגורמים להתפרצויות זעם והפרעות התנהגות. גמגום והפרעה בדיבור. עודף מרץ. כשהוא נרגע יש הבנה לעצם הענין. לדעתי התרופה לא מתאימה לו. הרופא שבמעקב אצלו לא בעד לעשות שינוי תרופתי אבל אני רואה שזה לא זה. הבן שלי לא רגוע. יש שינויים פתאומיים במצב הרוח. אי אפשר להמשיך ככה. יש ימים שאני ממש קורסת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גאודון
  • בלה
  • 06/07/2015 18:00
  • מה המינון המקובל המקסמאלי של גאודון לילד אוטיסט בן 15?, מה המינון המקסימאלי המותר של סרוקוואל לאותו ילד?. לוקח גאודון עם סרוקוואל בוקר וערב: גאודון 20*2, סרוקוואל 200*2. כבר שנה באותו מינון, לאחרונה החמרה במצב?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שינוי מינון
  • אני
  • 06/07/2015 17:57
  • שלום רב, נטלתי כשנתיים ציפרלקס 15 מג להפחתת חרדה חברתית. אני מתמודדת גם עם תסמונת טרום וסתית ולאחרונה גיליתי ש20 מ"ג מפחיתים את התסמינים משמעותית. אני מרגישה שאין לי צורך ב20 מג לאורך כל החודש אלא רק בשבוע וחצי או שבועיים שלפני המחזור. האם כדאי לי ליטול 15 מג במהלך החודש ו20 מג בזמן שלפני המחזור? האם זה עדיין יפחית באופן דומה את התסמינים? אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחלה נפשית ורוחנית
  • יאיר
  • 02/07/2015 12:45
  • שלום רב. ברצוני לשאול לגבי תופעה באירוע בו נכחתי: מדובר היה לכאורה בטקס לגירוש דיבוק. האדם "אחוז הדיבוק" יושב וממלמל עיניו לבנות לא רואים את האישונים ובועות עולות ויורדות מהבטן לרגליים, לידיים. אני מניח שיש לזה הסבר מדעי-פסיכיאטרי-נוירולוגי. אשמח לדעת את הסברך לתופעות אלו. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דיכאון אחרי מחזור
  • מיה
  • 02/07/2015 12:05
  • שלום מדוע כל פעם בסוף המחזור החודשי אני חווה דיכאון, ייאוש וחוסר חשק לעשות דברים וזה מתאזן אחרי כמה ימים. יש לציין שאני מאבדת הרבה דם. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס ורימוטיב
  • אנונימית
  • 30/06/2015 12:09
  • שלום,אני כחצי שנה נוטלת רימוטיב ולפני יומיים התחלתי ליטל ציפרלקס(בהדרגה).מאחר ואני לא יודעת אם זה בסדר ליטול את שניהם,אני שואלת כאן. את הציפרלקס אני נוטלת עקב התקפי חרדה ודיכאון.ואת הרימוטיב לקחתי לצורך השגת רוגע... אני לא בטוחה האם להפסיק עם הרימוטיב או לא...האם ההפסקה של הארימוטיב עלולה לגרום לתופעות כלשהן? אני חוששת כי יש לי התקפי חרדה...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אסור
  • איתי
  • 30/06/2015 12:59
  • לאנונימית שלום, מי שנתן לך את הציפרלקס היה אמור להגיד לך להפסיק את הרמוטיב. לא לוקחים את שניהם יחד. הרמוטיב איננו כדור הרגעה. הרמוטיב הוא כדור לדיכאון קל עד בינוני, וכך גם הציפרלקס אך הציפרלקס בנוסף הוא גם נוגד חרדה. אינני יודעת באיזה הדרגה את לוקחת את הציפרלקס, אבל ניתן לקחת אותו: יומיים 5 מ"ג, שבוע 10 מ"ג ולעלות ל15 מ"ג, ולהמשיך במינון זה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לתגובתך
  • אנונימית
  • 02/07/2015 22:26
  • ברגע שהתחלתי עם הציפרלקס,הפסקתי את הרמוטיב(למזלי).התחלתי עם רבע כדור לארבעה ימים,אעבור לחצי כדור לעוד ארבעה ימים,ולאחר מכן אתחיל לקחת כדור שלם(10 מ"ג). אני עוברת תקופת לחץ של מבחנים ואני עובדת משרה מלאה ואימא לשלושה ילדים ולכן הרגשתי התמוטטות.אני חוששת להגיע למצב של תלות בכדור או למצב של רגרסיה ברגע שאפסיק אותו. מתלבטת האם לעשות עבודה עצמית בלבד (בעזרת שיחות עם פסיכולוגית) או לשלב עם הכדור...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)