x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר ...קרא עוד
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומד...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אוכל
  • דני
  • 24/04/2014 00:29
  • ממממה??
  • ר.צ.
  • 24/04/2014 23:59
  • את 2 התרופות ניתן לקחת עם או בלי אוכל
  • ר.צ.
  • 25/04/2014 00:11
  • כדורים ושמיעת שיחות שווא
  • מורי
  • 24/04/2014 09:07
  • ד"ר אתמול הייתי אצל הפסיכאטר הוא החליף לי את הכדורים לפבוקסיל אני רוצה לדעת איך אני עושה זאת בהדרגה. בנוסף אתמול התחילה לי תופעה קשה מאוד שאני מדמיינת ממש שיחות שווא עם אנשים שאני מכירה אבל שלא נמצאים לידי ממש מה הם אומרים מה אני עונה ממש כמו בחלום אני ממש ממש מפחדת מזה ד"ר מה זה נראה לך ממה זה נובע?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מורי, מספיק!
  • ר.צ.
  • 24/04/2014 23:51
  • תפסיקי כבר עם השאלות הטורדניות. די!!
    המחשבות המוזרות שלך זה OCD ולא חשובים הניואנסים של המחשבות. זה ממש חסר משמעות מה חשבת על מי ולמה, ואמרו לך את זה כבר.
    מה את בדיוק מחפשת , טעות באבחנה ? אבחנו אותך מס' בעלי מקצוע עם OCD אז אל תטריפי פה את הרופאה. פה זה לא טיפול פסיכולוגי, ברור?? רוצה 'לחפור' - לכי לפסיכולוג, בשביל זה הם קיימים. אבל הכי טוב תתרכזי אך ורק בתרופות ותתאזרי בסבלנות.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היפותירואידיזים
  • וולנטינה
  • 24/04/2014 22:41
  • פלוטין או פריזמה
  • דנה
  • 24/04/2014 17:02
  • אני יודעת שעל פי רב אומרים יודעי דבר שפריזה=פלוטין=פרוזק מבחינת ההשפעה (החומר הפעיל זהה וכל זה), ובכול זאת.. בעבר נטלתי פרוזק שעשה לי תחושה של מן נפילת סוכר או עייפות פתאומית, לעומת זאת עם פריזמה זה לא קרה. שאלתי- אני מתכוונת להתחיל שוב טיפול, בקופה מממנים פלוטין ולאור ניסיון העבר אני חוששת.
    שתי שאלותיי:
    1. האם במקרה שלי עדיף להישאר עם הפריזמה?
    2. אם אתחיל עם הפריזמה ואח"כ אחליט להמשיך עם פלוטין זה בעייתי? עדיף לדבוק באחד מהם?

    אני רגישה לדקויות, עם זאת אשמח לחסוך בעלויות אם אין הבדל.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיואש דחוף
  • חן
  • 18/03/2014 08:47
  • חרדה ודיכאון
  • חן
  • 24/04/2014 16:44
  • זה שוב חן אם את זוכרת או בהמשך להודעה שלי מ- 18.3 2014 אני כעט נמצא אצל אחי בצרפת ומיואש מהמצב שלי אני כבר לוקח את הסרוקסט במינון של כמעט חודשיים וחצי מתחילת ה מינון המלא 60 מג וקלונקס כדור וחצי פעמיים ביום לפעמים אני מחליף את הקלונקס בואבן בלילה

    אני כל בוקר קם עם כאבים בכל הגוף ומתח ומתחיל לבכות בגלל הכאבים וזה מעגל כזה שנמאס לי ממנו יש לציין שמשך היום יש קצת באת קצת הפוגה בכאבים , מנסים פה לבדר אותי ולא תמיד אני מנצליח לשמוח קצת עם בני המשפחה . השאלה שלי האם הכדורים הם שגורמים לי לכאבים או אולי לא מתאימים לי אבקשך לענות לי בדחיפות כי המצב שלי לא טוב . אני חוזר לארץ בשבוע הבא . ושוב מפחיד אותי לחזור לשיגרה . כי בסך הכל פה בחו״ל אני נהנה פחות או יותר אבל הכאבים ? מה את ממליצה לי ללכת לבדיקות מעמיקות האם יש בדיקות שיכולות למצוא מה הסיבה של הכאבים כי אני בחור צעיר בן 38 ולא צריך שיכאב כך . יש להזכיר לך שעשיתי Mari במוח והכל תקין וגם בצואר הכל תקין . בתודה מראש חן

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינונים של כדור הזיפרקסיה
  • צבי
  • 24/04/2014 09:50
  • ברצוני להבין האם ישנה משמעות למינון היומי או שניתן להסתכל על סך המינון השבועי ? , לדוגמא : במידה ואני נזקק למינון שבועי של 30 מיל האם ישנה משמעות לכך שאקח 5 מיל כל יום או לחילופין אקח 3 כדורים של 10 מיל במשך השבוע ?
    בתודה מראש
    צבי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עיפות
  • איל
  • 24/04/2014 08:26
  • אני לוקח פרוזק כבר 4חודשים הגעתי ל3חודשים ורק עכשיו המצב מתחיל להישתפו התחילה לי עייפות מרובה מאוד שלא היתה לי לפני האם עייפות שייכת לתופעת הכדורים גם במידה וזה קורה אחרי 3חודשים ולא ישר אם תחילת הטיפול

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוכל
  • דני
  • 24/04/2014 00:29
  • אוכל
  • דני
  • 24/04/2014 00:29
  • מדוע רופאים MD ממליצים על טיפול הומאופתי ?
  • עמיר
  • 02/08/2011 12:22
  • אינני מצליח להבין מה גורם לרופא אשר התחנך על ברכי הרפואה הנאורה לעזוב את מקצועו ולטפל בשיטות הומאופתיות חשוכות והזויות.
    אמירות כמו "מים עם זכרון" , "גודל העוצמה כגודל הדילול", "מה שנותר במים לאחר הדילול הנו רוח ולא חומר" בודאי אינן מתאימות לתפיסת העולם
    של אנשים מבריקים עם ציון פסיכומטרי מעל 750 אשר צברו מעל 10 שנות חינוך אקדמי במוסדות מכובדים.
    גם העובדה שבמשך 200 שנה לא הצליחו להעמיד ניסוי קליני אחד המוכיח בצורה מדעית סטטיסטית ייתרון הרמדי ההומאופתי על פלצבו,
    אמורה היתה לדחות אנשים מסוגם מעיסוק באמונות טפלות, כשפים ורפואת אליל זו.

    ובכל זאת, יש מספר לא קטן של רופאים (MD) המציעים טיפול הומאופתי בארץ ובעולם.
    יותר מזה, פרופסור רפי קרסו (הנערץ עלי בשל חוכמתו ,יושרו והידע העצום שיש לו) ממליץ מדי פעם בתוכניתו ברדיו 103FM על טיפול הומאופתי.
    ניתן למצא דוגמאות באתר של רדיו 103FM.

    אני מסרב להאמין שכל אותם רופאים (שללא ספק מבינים היטב הומאופתיה מהי) בחרו בדרך זו מתוך פופוליזם\הליכה עם הטרנד או משיקולים זרים אחרים.
    אני באמת מכבד אותם יותר מדי מכדי להאמין בזאת. גם אינני מוכן לקבל הסברים כמו "לאחר שנים של עיסוק ברפואה קונבנציונלית החליטו לרפא את החולה ולא את המחלה" או "הגיעו למסקנה שצריך לרפא את המחלה ולא להסתיר אותה" ושאר קלישאות הנשלפות על ידי חסידי הכת ההומאופתית.

    מהו אם כן ההסבר לתופעה תמוהה זו ?

    ע.מ.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספין נוסף של חברת התרופות
  • גבי
  • 06/08/2011 23:54
  • שלום רב עמיר! אשמח אם תצפה בתוכנית שאני מצרף כאן זה יסביר לך הרבה דברים, זה לא יהיה לך קשה לקבל את הדברים כי אתה חלק מהרעיון של אותה תוכנית,מפרסם את השאלה "התמימה" שלך במספר לא מבוטל של פורמים בכדי להטות את דעת הציבור על הומאופתיה. תרגיל ידוע ולהלן סרטון שמחזק את התרגיל שלכם!

    http://health.walla.co.il/?w=/7802/1843662

    בהצלחה
    גבי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הקונספירציה ...
  • עמיר
  • 07/08/2011 22:54
  • שלום גבי,
    קודם כל תקח כוס מים ותרגע(אפשר גם רמדי..) אין פה שום קונספירציה ואני לא שייך לשום חברת תרופות.אני אדם פרטי לחלוטין שמנסה להבין דבר או שניים. מאחר ועד היום לא קיבלתי תשובות מאנשי רפואה בנושאים אלו, פניתי לפורומים.
    אנסה להסביר מה מטריד אותי. כששמעתי שהרמטכ"ל קיבל ברכה מהבאבא ברוך הרמתי גבה, כששמעתי שחברי כנסת הולכים להתייעץ עם הרב איפרגן הרנטגן, עם נומרולוגים אסטרולוגים ושאר עכו"מ, כבר הרגשתי אי נוחות אולם, כאשר נתקלתי ברופאים הנחשבים בעיני לאנשים חושבים ומשכילים ושאינם חשודים כנבערים מדעת, הפונים להומאופתיה או ממליצים על טיפול הומאופתי - התחלתי לאבד את האמון באנשים. ההומאופתיה מבוססת על הנחות הזויות ומעולם לא הוכחה כיעילה בשום צורה שהי. אני פשוט לא מצליח להבין איך רופא MD מסוגל לצודד בגישה כל כך מיסטית וחסרת רציונל. אני גם לא מסוגל להאמין שיש רופא או רוקח מוסמך המאמינים שלמים יש זכרון... ולכן, אני עושה כל שביכולתי על מנת לקבל תשובה משכנעת.
    בברכה,
    עמיר.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לעמיר שלום,

    אני מוכרחה לומר שליעיתים אני מרגישה כמוך.

    כנראה שחלק מהעניין הוא הקושי לומר אני לא יודע או אין לי פתרון. חלק אחר נעוץ בכוחה של האמונה. אותה אמונה אשר גרמה לאנשים שהיו כביכול משותקים במשך שנים, לקום וללכת לאחר ברכה של "הצדיק". לאמונה ולדמיון כוח רב מאוד. למשל הפאקרים בהודו השוכבים על גחלים לוהטים ואינם נכווים.

    צד אחר של הדבר הוא היושרה המקצועית, למשל קרוב משפחה שלי הלך להומאופט בדרום אפריקה בגלל יתר לחץ דם. לאחר שובעיים משלא ירד לחץ דמו, אמר לו אותו הומאופט "אתה אינך בשבילי, לך לרפואה הקונבצוינאלית".

    יש דברים לא מוסברים, לדוגמא, אבי סיפר שכשהעלה אונית מעפילים, כל הנוסעים הקיאו מטלטלות הגלים, בעוד שכל המפקדים של האוניה לא סבלו מבחילות ולא הקיאו. הוא דווקא היה מאוד רגיש לטלטלות כשנסע סתם באוניה להנאתו.

    מקווה שעניתי לך ולו חלקית.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדוע רופאים MD ממליצים על הומאופתיה
  • עמיר
  • 11/08/2011 14:33
  • ד"ר רובין, תודה על תשובתך.

    למען האמת תשובתך די תואמת את המחשבות שלי בנושא זה.
    אני מניח שהרופאים MD העוסקים בהומאופתיה מתחלקים ל 3 סוגים עיקריים:
    - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך מצאו בה אפיק מסחרי אטרקטיבי
    - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך משתמשים בה כתרופת פלצבו לגיטימית בכוונת תחילה
    - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך ההתעסקות בה עונה על הרעב שלהם לעיסוק "רוחני" כלשהו

    או שמא יש גם קבוצה רביעית של רופאים שממש מאמינים בהומאופתיה ?

    בברכה,
    עמיר

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עמיר - אתה טועה ומטעה את החברה כאן
  • יעקוב
  • 13/08/2011 05:27
  • יש כאלה שרק האמונה החזקה שלהם תביא לריפואם אבל ישנם רבים ועבדך הנאמן נימצא ביניהם שלא מאמינים בכל מיני אוצ'קה בלוצ'קה כאלה שאומרים כי למדו את ההומופתיה,אבל בעצם הם שרלטנים כי אין עליהם את אימת האיגוד המיקצועי הרפואי הקונבנציונאלי

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יעקב
  • עמיר
  • 13/08/2011 09:13
  • הומאופתיה היא רפואה לכל דבר
  • מירב כנפו
  • 23/04/2014 14:57
  • שלום לכל דורש

    הומאופתיה קלאסית היא רפואה לכל דבר
    מה שמאפיין את ההומאופתיה זו התאמה של תרופה לאחר איבחון מדוייק ,לכל פציינט ומאפייני החולי שלו .
    לא צריך להאמין בהומאופטיה ,אני דווקא מעדיפה פציינטים שבאים סקפטים ,כי הם הופכים לאנשי השיווק הכי טובים שלי .
    ההומאופתיה עובדת זו עובדה קיימת ,מעל 95% אחוזי הצלחה במאות מטופלים.
    בברכה
    מירב כנפו
    הומאופתית
    חיפה/רעננה/תל-אביב
    0523560654

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגבי הפאקרים בהודו
  • הסקרן הרציונל
  • 23/04/2014 23:02
  • שלום לד"ר קרני,מצטער שאני נתפס לדקויות אבל דברייך עוררו בי את יצר הסקרנות.
    כתבת:"למשל הפאקרים בהודו השוכבים על גחלים לוהטים ואינם נכווים".

    נדהמתי בשומעי כי אדם יוכל לשכב על גחלים ולא להיכוות. לכן ניסיתי קצת לחקור את הנושא.
    מחקירתי עולה שהפאקרים *הולכים* על גחלים לוהטות ולא שוכבים. הם כן שוכבים על מיטת מסמרים אך כמובן שזה בהרבה פחות מרשים מאשר לשכב על גחלים לוהטות.

    והנה מה שיש למדע להגיד בנושא הגחלים:
    "פיזיקאים מודרניים חושפים את הכזב מאחורי האמונה הזו, ומראים כי כמות הזמן אשר בה כף הרגל נוגעת באדמה אינו מספיק על מנת ליצור כוויה ועובדה זו משתלבת עם היות הפחם מוליך חום לא טוב במיוחד" .מקור: http://www.pitt.edu/~dwilley/Fire/FireTxt/fire.html

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלית
  • גלית
  • 16/04/2014 14:10
  • שלום רופא יקרה ברצוני לשאול אני סובלת מחרדות כ12 שנה שזה בעיקר חרדות קהל מפגשים אירועים אפילו הם קרובים הם משפחה והכי גרוע הוא שאני רוצה מאוד להזמין אליי אנשים לשבת לארח ואני לא מצליחה אפילו אחים שלי הכי קרובים אליי אני מאוד בלחץ בעבר טופלתי בסרוסקט ברסיטל היום אני בטיפול של פלוטין 20 מ"ג ליןם וקולנקס השאלה שלי מאיזה חרדה אני סובלת כי שאני נוסעת באוטובוס אני לא מפחדת מעליות לא קניון לא משהוא מוזר למה קשה לי להזמין אנשים קרובים מאוד אליי ושהם מזמינים אני לחוצה זה הורג אותי כי לפעמיים אין ברירה ואני מזמינה אבל זה סיוט לוקחת 2 קולנקס להרגעה וגם שאני יוצאת לאירועים מרגישה זועה ואני לא פוחדת מביקורת עליי אני מארחת מאוד יפה אבל יש לי את ההתרגשות לפני שהיא זוועה מה עושים האם אני בטיפול נכון לוקחת חודשיים פלוטין אני אישה נשואה עם ילדים מקסימים זה מאוד מפריעה לי לחיים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • דר' קרני רובין
  • 21/04/2014 21:49
  • לגלית שלום,

    בעיקרון, ה-SSRI עוזרים בחרדה ופלוטין בכללם. ייתכן שאת מקבל מינון מעט נמוך מדי והיה צריך להעלות את הפלוטין ל-30 מ"ג (יום קפסולה אחת ויום 2 קפסולות) או אפילו ל-40 מ"ג. לפעמים העלייה הזאת במינון משפרת את המצב יותר. בנוסף, דווקא לגבי אימת קהל ופחד מההתרגשות, עוזר דרלין Deralin 10 מ"ג.

    לדעתי מאוד חשוב שתלכי לטיפול התנהגותי קוגניטבי ותלמדי שיטות להרפייה והורדת חרדה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלית שאלה
  • גלית
  • 23/04/2014 20:56
  • הי דר יקרה מה זה תרופה דרלין היא לדילול הדם הלכתי לרופא משפחה והוא לא נתן לי מה עושים ?
    והאם לקחת תרופה דרלין לפני אירוע ירגיע אותי
    לגבי הפלוטין מאוד מאוד קשה שלי תופאות לוואי קשות חום הזעה דופק רעידות פריחה מעל החזה אפילו יוצא לי שלפוחיות על החזה שורף ומגרד

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הומופתיה מאוד עוזרת עם שילוב
  • יעל
  • 23/04/2014 20:46
  • חרדות
  • צח
  • 21/04/2014 23:55
  • היי דוקטור אני בחור בן 31 לפני חמש שש שנים קיבלתי התקפי חרדות שהיו על רקע פחד להשתגע הייתי בטוח שאני הולך להשתגע לחלות המחלת נפש הייתי במצב הזה ארבעה חודשים עד שהלכתי לטיפול אצל פסיכיאטרית שנתנה לי כדור רסיטל 20 מג ובאמת לאחר כמה זמן הרגשתי מעולה במשך חמש או שש שנים המשכתי כל יום לקחת את הכדור והרגשתי מצויין היו לי חברות חיי חברה וממש תקופה מצויינת יש לציין שאני אדם שמח ומצחיק מטבעי אני מוקף חברים משפחה טובה ולא עברתי שום טראומה בחיים או משהו בסגנון. לפני שלושה חודשים התחתנתי וכבר חצי שנה לפני החתונה ערדתי לחצי כדור רסיטל והרגשתי מעולה. המפנה חל לפני חודש לערך שאישתי בישרה לי שהיא בהריון במקום לשמוח נכנסתי לחרדות איומות ולחצים מעצם המחשבה שאני הולך להיות הורה ושזו אחריות רבה ואני חושב שפשוט לא עיכלתי את זה המאורע הזה החזיר לי את כל התסמינים של החרדות מבחינה גופנית שזה רעד חוסר תיאבון יובש בפה תחושה של בועה וכדומה חזרתי לפסיכיאטרית שלי והיא המליצה לי לעלות בחזרה את הכדור לשלם לאחר שבוע וחצי לא הייתה הטבה והעלתי לפני שבועיים לערך לכדור וחצי לצערי ההיריון של אישתי לא התפתח בצורה תקינה ולפני שבוע וחצי נאלצנו לעשות הפסקת היריון מאז הלחץ והפחד שיהיה לי ילד מן הסתם ירדו אבל זה הביא לכך שהחרדות שהיו לי פעם שכוללים חרדות של שיגעון ולאחרונה לאחר שנברתי באינטרנט התחלתי לחשוב שיש לי הפרעת אישיות וכל מיני דברים שבסגנון כרגע אני לא מרגיש טוב והפחד העיקרי שלי כרגע זה שבטוח שיש לי הפרעת אישיות כי אני מרגיש כזה בתוך בועה אני אפילו לא יודע איך לתאר את מה שאני מרגיש. סליחה על ההודעה הארוכה אבקש את דעתך מה עליי לעשות ומה את חושבת שיכול לעזור? תודה רבה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצח שלום,

    1. ברור מהשתלשלות העניינים שחצי כדור רסיטל לא כיסה אותך ולא מנע את התקפי החרדה. קורה לעיתים קרובות שכדור שעזר בעבר מפסיק לעזור במיוחד אם יורדים למינון לא אפקטיבי.

    2. הייתי ממליצה בראש ובראשונה להחליף את הרסיטל או בציפרלקס או בלוסטרל.

    3. חשוב שתעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי ותעבוד על המחשבות האוטומטיות מחד ותלמד שיטות התנהגותיות מאידך (כולל הרפיות, ביופידבק בדימיון ועוד).

    4. להערכתי אתה סובל מאינטרניטיס (מחלת האינטרנט) אין לך הפרעת אישיות למעט העובד שאתה סבול שבחג אני אמורה לענות לך בו- ביום (אני עונה בדרך כלל כפעם בשבוע)

    5. התחושה של "להרגיש בתוך בועה" איננה שייכת להפרעות אישיות אלא מעידה על חרדה קשה ושימוש במנגנוני הגנה של דה-ריאליזציה ודה-פרסונליזציה שהם מנגנוני הגנה יעילים ביותר במצב של חרדה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • צח
  • 23/04/2014 14:04
  • היי דוקטור תודה רבה על התשובה קודם כל. מה שקרה לי בימים האחרונים זה שהתחלתי לפחד שאני סובל מהפרעת דהפרסנוליזציה אפילו שאני יודע שאני לא מרגיש את התסמינים הללו ממה שקראתי על זה פשוט נחשפתי לזה לאחר שבטעוצ ראיתי את זה באינטרנט וזה נכנס לי לראש שזהו עכשיו אני סובל מזה וזה הכניס אותי לעוד יותר חרדות ולחץ והתקפי ירדה חזקים מועקה חוסר תאבון וכל התסמינים. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • צח
  • 23/04/2014 14:05
  • היי דוקטור תודה רבה על התשובה קודם כל. מה שקרה לי בימים האחרונים זה שהתחלתי לפחד שאני סובל מהפרעת דהפרסנוליזציה אפילו שאני יודע שאני לא מרגיש את התסמינים הללו ממה שקראתי על זה פשוט נחשפתי לזה לאחר שבטעוצ ראיתי את זה באינטרנט וזה נכנס לי לראש שזהו עכשיו אני סובל מזה וזה הכניס אותי לעוד יותר חרדות ולחץ והתקפי ירדה חזקים מועקה חוסר תאבון וכל התסמינים. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • צח
  • 23/04/2014 14:05
  • היי דוקטור תודה רבה על התשובה קודם כל. מה שקרה לי בימים האחרונים זה שהתחלתי לפחד שאני סובל מהפרעת דהפרסנוליזציה אפילו שאני יודע שאני לא מרגיש את התסמינים הללו ממה שקראתי על זה פשוט נחשפתי לזה לאחר שבטעוצ ראיתי את זה באינטרנט וזה נכנס לי לראש שזהו עכשיו אני סובל מזה וזה הכניס אותי לעוד יותר חרדות ולחץ והתקפי ירדה חזקים מועקה חוסר תאבון וכל התסמינים. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי סרוקאט מאוד מסוים!
  • ת.
  • 15/04/2014 14:03
  • שלום רב!
    רציתי לשאול לגבי סרוקסאט מאוד מסוים שלקחתי לפני כמה שנים.
    הסרוקסאט ההוא( בלינק שמצורף למטה) השפיע עליי לטובה...ועכשיו אחרי כמה שנים שוב קיבלתי מרשם לסרוקסאט(פרוטין 20) ואני מרגישה שהוא לא פועל לטובה.

    ניסיתי לברר האם אפשר לקבל את הסרוקסאט הקודם (באריזה האחרת)
    ואין אותו בכללית ולא מצאתי גם בסופרפארם או בית מרקחת פרטי.
    האם עדיין אפשר להזיג את הסורקסאט ההוא ואם כן באיזה דרך?
    רציתי רק לציין לדוגמא שלמרות שאדקס ו נורופן מאותה סוג תרופה משום מה אצלי הנורופן פועל טוב יותר אצלי לגבי כאבי מחזור ואילו האדקס לכאבי ראש...
    נראה לי שאולי אותו עקרון יכול להיות לגבי הסרוקסאט?!(ראיתי באחד הפוסטים שנכתבו כאן שגם את ציינת שיכולה להיות השפעה שונה לגבי חומר מסוים מחברות שונות או כמו שמישהו כתב כאן שאת אמרת זאת:"וקראתי באחת התגובות שלך שלפעמים חברות שונות של תרופות מגיבות שונה לאנשים")

    אם תרצי לדעת יותר...כמו את הרקע לפנייה וכו',מעבר לשאלה הטכנית, הייתי מעדיפה לא לעשות זאת ע"ג הפורום.

    זה הסרוקסאט הספציפי שאני מחפשת:
    http://www.unipharma-sy.com/en/MedicineView/47/132/Seroxat.aspx


    האם יש סיבה רפואית שזה לא נמצא בכללית?! (אני יושעת שלפעמים יש שיקולים מסחריים ואינטרסים זרים שמשפיעים על הבאת תרופות מחברות מסויימות ולכן השאלה...אבל מדובר כאן בתרופות ובמצבים רגישים.... )

    אודה לתשובה
    (ראיתי שאת עם רקע ביוכימי וגם עם המון סבלנות ,מה שהקל עליי לכתוב כאן...למרות חוסר הנוחות/נעימות...)

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • ת.
  • 15/04/2014 14:12
  • רק הרגע ראיתי בלינק שצירפתי שהתרופה מיוצרצת בסוריה?!
    יכול להיות שזה קשור לכך שלא משווקים אותה כאן יותר/ נותנים בכללית?!

    אה,
    שכחתי גם לכתוב חג שמח! בסוף הפוסט.
    אז חג שמח!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה זה משנה איפה היא מיוצרת
  • אני
  • 18/04/2014 17:17
  • תשובה
  • דר' קרני רובין
  • 21/04/2014 21:33
  • לת. שלום,

    אני מעבירה לך קישור אחר: http://www.medicines.org.uk/guides/seroxat/anxiety. סרוקסאט מיוצר באנגליה ולא בסוריה, ולמיטב ידיעתי יש חולים שקונים את הסרוקסאט המקורי בבתי מרקחת פרטיים.

    התרופות החלופיות יכולות להיות שונות אחת מהשנייה בגלל סיבות שונות:

    1. הזמינות של החומר הפעיל לאתר עליו הוא פועל. למשל, עם אלטרוקסין הייתה בעיה שכאשר הוא יוצר על ידי חברה חדשה האדרוקסין הולבש על מולקולה (סוג של חלבון) גדולה מדי ולכן הוא לא זמין לאתר עליו הוא צריך לפעול. (תרופות נקשרות לאתרים שעליהם הן משפיעות) תוכלי לקרוא על כך במקומות שונים.

    2. הדרישה מתרופה חלופית היא שהיא תהיה בפעילות של פלוס מינוס 20 אחוז. כלומר היא יכולה להיות יותר פעילה מתרופת האם או פחות פעילה מתרופת האם ב-20 אחוז.

    קופות החולים רשאיות למכור תרופות חלופיות אשר יותר זולות עבורם ורק אם יש בעיה עם התרופה החלופית אז הקופה מחויבת לתת את תרופת האם או תרופה חלופית אחרת.

    בברכה,

    דר' קרני רובין


    התחליפים שונים אחד מהשני בחומרי הדבק של הכדור

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך..
  • ת.
  • 22/04/2014 15:02
  • תודה על התשובה.
    נתת לי קישור שמדבר על התרופה.
    וכתבת שיש בתי מרקחת פרטיים שמוכרים עדיין את הסרוקסאט המקורי, כמו בתמונה, מהלינק שצירפתי?!
    הענין הוא שלא מצאתי בבאר שבע בית מרקחת כזה...
    האם את מכירה בבאר שבע בית מרקחת כזה או אפילו באזור רמת גן-תל אביב שאוכל לקנות שם?(כמובן עם מרשם מרופא...)
    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לת. שלום,

    אינני מכירה בתי מרקחת בבאר שבע. אני יודעת שחולה שלי מאיזור המרכז משיגה את הסרוקסאט ללא קושי. תנסי לשאול בשור טבצ'ניק או כל בית מרקחת פרטי אחר באיזור המרכז.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה.על התשובה והסבלנות. אני כבר אמצא.
  • 23/04/2014 12:27
  • תודה רבה.על התשובה והסבלנות. אני כבר אמצא.
  • ת.
  • 23/04/2014 12:27
  • חוות דעת פסיכי' משפטית.
  • צ.א.
  • 23/04/2014 10:43
  • חרדות
  • גרישה
  • 22/04/2014 13:11
  • אני רוצה לישאול שאלה חשובה בשבילי. אני כבר שנה וחצי לוקח כדורים נגדת חרדות מטופל אצל פסיכיאטר בעבר לפני תרופות היו לי חרדות(הזעה,דפיקות לב,פחד,חשמל בידיים ובאוזניים, ועוד הרבה דברים) כמובן שעם נטילת כדורים וטיפות הרגעה הכל ניהיה פחות אבל עדיין אני מרגיש אישהו שינוי באופי והתנהגות. השאלה שלי עם זה יעבור מתישהו או שזה לכל החיים ועם יש עוד טיפולךים

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגרישה שלום,

    לדעתי עליך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי שיעזור לך מחד להתמודד עם המחשבות האוטומטיות ומאידך ללמוד שיטות התנהגותיות וכללן הרפיות, ביופידבק בדמיון, התמודדדות עם כעסים ועוד.

    לפני שקורה לנו משהו התחושה היא ש"לי זה לעולם לא יקרה". אחרי שזה קורה פעם אחת יש את המחשבה המעוותת ש"זה תמיד יקרה לי". לא המחשבה הראשונה ולא המחשבה השנייה נכונות. האמת היא באמצע. למצוא את האמת הזו צריך ללמוד בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.

    יתרה מכך, אנו לומדים מהניסיון. למשל: אתן לך דוגמא מעצמי, לפני הרבה שנים עקפתי משאית וזו פתאום פנתה לתוך המסלול שלי בלי לאותת ו"קטפה" לי את הכנף. למותר לומר שנבהלתי מאוד. עד היום אני נזהרת מאוד כשאני עוקפת משאיות.ילדיי טוענים שאני נזהרת מדי אך האמת שנראה לי שזה לא אסון להיזהר כשעוקפים משאית.

    כאשר חווים משהו טראומטי נותר צל אך כל עוד הוא איננו מפריע לתפקוד זה בסדר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות
  • גרישה
  • 23/04/2014 07:50
  • אוקי תודה על תשובה!
    השאלה עם בכדורים זה יעזור לי או שזה סתם יחזיק את זה בפנים גם קראתי וחפרתי קצת באינטרנט שיש איזה שהוא חומר שנפרש מאיזור הראש ויכול להיות שזאת בעיה בגלל זה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות
  • גרישה
  • 23/04/2014 07:54
  • שאלה והתייעצות
  • דודו 111
  • 23/04/2014 04:04
  • שלום אני מאובחן כסובל מ double depression dysthymsia והפרעת אישיות נמנעת או הימנעותית וחרדה חברתית ו OCD וחרדה . אני מטופל בתרופות הבאות : 1. Seroquel 800 mg ביום .
    2. Lustral 200 mg ביום . אני כבר לוקח לוסטראל 115 ימים .
    3. Lamictal 300 mg ביום . אני כבר לוקח למיקטל 99 ימים .
    4. Miro 45 mg ביום . אני כבר לוקח מירו 38 ימים .
    5.Promthazin 25 mg כפול 4 פעמים ביום .
    6. Clonex 0.5 mg כפול 4 פעמים ביום .
    הפסיכיאטר שלי אמר שניתן להוסיף Abilify 2.5 mg ביום אבל אני לא יכול לקנות אביליפיי באופן פרטי כי הוא יקר מאוד וגם אני חושש מתופעות לוואי שליליות שלו כגון אקטיזיה ותופעות אקסטרה-פרמידליות , וגם לא אקבל אישור ממשרד הבריאות לאביליפיי בגלל שאני מקבל SEROQUEL .
    יש לציין שאני מקבל מודאל 50 מ"ג פעמיים ביום לטיפול בבחילות והקאות .
    יש לציין שאחרי כל התקופה הזאת של לקיחת הטיפול שהוזכר למעלה אני עדיין סובל מדיכאון קשה ומשתק וקטלני ביותר , אין לי תיאבון בכלל ומעביר ימים בלי לאכול , אני מזניח את עצמי את ההיגיינה שלי ומעביר ימים בלי להתקלח אין לי מוטיבצייה לשום דבר , אני מרגיש אי- שקט וחוסר שקט דמוי אקטיזיה , לא יודע להתרכז בדבר ומעשן סיגריות בשרשרת . ואני עדיין סובל מ OCD גם התנהגותי וגם מחשבתי , אני גם סובל מטראוומה ממקרים שקשורים אליי והתרחשו בעבר שלי וכאשר אני ישן אני חולם חלומות טראוומטיות על מקרים טראוומטיים שקרו בעבר .
    רציתי לשאול האם הגיע הזמן לעשות שינוי בטיפול התרופתי מאחר ואין הטבה ? וכמה זמן צריך לעבור כדי לשקול שינוי בטיפול התרופתי ? ואם יש צורך בשינוי הטיפול התרופתי אז איזה שינוי את מציעה ועשוי להועיל לי ?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה די דחופה
  • רפי
  • 22/04/2014 15:10
  • שלום רב לד"ר
    טופלתי בויפאקס 150 מ"ג כחודש
    הרופאה אמרה לי לעבור ישר לסימבלטה 60 מ"ג
    נטלתי אותה גם במשך חודש.
    יוצא שקצת יותר מחודשיים שלמים הייתי על תרופות ברציפות.
    הרופאה אמרה לי להפסיק לגמרי אבל לא בבת אחת אלא לרדת ל-30 מ"ג סימבלטה לשבוע אחד.

    השאלה שלי היא האם ההפסקה הזאת מהירה מדי ? אולי שבוע אחד על 30 זה לא מספיק?
    אני שואל זאת כי עשיתי כדבריה ואני מרגיש כבר כמה ימים מסוחרר וממש חולה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לרפי שלום,

    לא נתת לי מידע מדוע התחילו לך את הטיפול, מדוע החליפו אותו ומדוע כעת מפסיקים לך אותו. לאור זאת ספק אם אני יכולה לענות לך בצורה רצינית מעבר לתשובה כללית.

    ככלל טיפול של חודש במינון נמוך (60 מ"ג סימבלטה) איננו תקופה מספקת להחליט האם תקופה עזרה או לא.

    ככלל הורדה של תרופה נוגדת דיכאון מ60 מ"ג ל30 מ"ג היא בסדר אך הפסקה של הטיפול לחלוטין לאחר שבוע נראה לי מהיר מדי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • רפי
  • 23/04/2014 00:11
  • שלום
    טופלתי בכדורים לחרדה.
    לאחר כחודש עם הויפאקס הרופאה אמרה שהיא לא רואה שיפור משמעותי והחליפה לי לסימבלטה.
    עם הסימבלטה התחילו לי כאבי ראש אחרי 20 יום,פשוט כאב ראש עמום כל היום אז היא אמרה לי שאני יכול להפסיק ולראות אם הכאב ראש מהכדור ואכן אחרי שהפסקתי לגמרי גם עם ה-30 מ"ג הכאבי ראש עברו לי.


    כתבת שזה נראה לך מהר, מה אני יכול לעשות עכשיו? ביום שבת הפסקתי לגמרי, האם כדאי לי לחזור ל-30 מ"ג או כבר לסבול עוד כמה ימים וזה יעבור?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הומופאתיה
  • שיר
  • 22/04/2014 02:28
  • היי, לפני כשנה סיימתי טיפול ברואקוטן, הייתה לי תגובה אלרגית לכדור, לא ידיתי והמשכתי לקחת אותו לצערי, הכדור גרם לי לתופעות לוואי אכזריות, פיזיות ונפשיות, התמודדתי עם הקושי הרב והמצב הולך ומשתפר עם הזמן, כיום אני עדיין סובלת מחרדות, תחושת ניתוק, סטרס עצום וכעס על כל מה שנגרם לי מהכדור, אני מסרת לקחת כדורים ורציתי לשאול האם את חושבת שטיפול הומופאתי יכול לסייע לי או שהופאתיה בכלל לא עוזרת? אשמח אם תיתני לי את חוות דעתך, תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשיר שלום,

    תסבירי לי מה ההבדל בין לקחת כדורים הומאופתיים לבין לקחת כדורים נוגדי חרדה? גם זה חומר וגם זה חומר.

    אני מאמינה שעדיף לקחת לבעיה אמיתית טיפול קונבנציונאלי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי
  • שיר
  • 22/04/2014 21:11
  • קנאביס רפואי
  • דניאל
  • 21/04/2014 22:39
  • שלום. אני בן 24 ומטופל כבר 10 שנים אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים.
    אני מטופל בסוגים שונים של כדורים (אפקסור וכו׳) כבר 4 שנים.
    סובל מדיכאון קליני ומחוסר תיאבון ותת משקל (פחות מ-50 קילו, 17BMI).

    לאחרונה יצא לי לנסות לעשן קנאביס רפואי מקרובת משפחה חולת סרטן ושמתי לב שהתיאבון מתגבר בהשפעת הקנאביס ושהדיכאון והחרדה ״נסבלים״ פתאום.

    רציתי לשאול אם הפסיכיאטר שלי שהוא פסיכיאטר מומחה למבוגרים יכול להמליץ לי על קנאביס רפואי כתרופה חוקית? ומה יקרה אם הוא יסרב ויתן לי רק להחליף עוד תרופות.

    תודה מראש על התשובה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אשמח לתשובה..
  • דניאל
  • 22/04/2014 20:26
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)