רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
מנסיבות אישיות יחולו עיכובים במענה לשאלות בפורום, עמכם/ן הסליחה
  • גמילה מזיפרקסה שאלה לכולם
  • משה
  • 26/03/2017 17:58
  • תרופות MAO
  • לירון
  • 25/03/2017 13:35
  • יש שימוש בתרופות ממשפחת MAO תרופות מהדורות הישנים ביותר?זה משווק עדיין בארץ וניתן להשיג עם טופס 29? אני סובלת מדיכאון עמיד ומיציתי המון תרופות מכל המשפחות ולא הרגשתי הטבה או שיפור ואני מתפלאת שלא מציעים לי את התרופות מהמשפחה הנ"ל, רציתי לשאול למה לא ממהרים במקרה שלי לתת הזמדנות גם לתרופות יותר ישנות, ברור לי שיש יותר תופעות לוואי אבל מצד שני יש תופעות לוואי אחרות כלומר הסבל שלי הוא תופעת לוואי, מתי הולכים לתרופות מהמשפחה הזאת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • maoi
  • איצקו
  • 25/03/2017 14:46
  • אולי כדאי לך לנסות מירו
  • איצקו
  • 25/03/2017 16:28
  • אולי לפני שאתה הולך לתרופות האלו כדאי לך לנסות מירו אין לי מושג אם התרופה דומה למרוניל ואם לקחת מרוניל שווה לנסות אותה זה שאלות שהרופאה בפורום אם תוכל תענה לנו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביררתי לך ויש עוד תרופה
  • איצקו
  • 25/03/2017 16:39
  • Tranylcypromine שם גנרי
  • איצקו
  • 25/03/2017 16:43
  • פרנט נחשבת לתרופה מעולה
  • דניאל
  • 25/03/2017 17:34
  • פרנט ונרדיל נחשבות לתרופות מעולות לדיכאון עמיד וחרדות. אנשים (בפורומים באינטרנט ובסקירות) שנוטלים אותן מהללים את התרופות הללו וכן רופאים שרושמים אותם באופן קבוע, בייחוד את פרנט, שלה כנראה פחות תופעות לוואי מנרדיל ויעילות גבוהה. התופעות לוואי הן פחות מטריציקליות בייחוד לפרנט והדיאטה היא לא נוראית כי היום הטיראמין במאכלים הוא בכמות פחות גבוהה ממה שהיה בעבר. תחפשי רופא שכן רושם את התרופות הללו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני אישית לא מכיר רופא
  • איצקו
  • 25/03/2017 17:40
  • אולי נלך לד"ר קרני מנהלת הפורום ונפתור עניין
  • איצקו
  • 25/03/2017 17:46
  • פרנט ונרדיל
  • איצקו
  • 26/03/2017 16:13
  • לגבי פרנט ונרדיל עושים שימוש עדיין בארץ בתרופות והם משווקות?יש עוד תרופות תחת אותו שם גנרי או תרופות מאותה משפחה אחרות כי הבנתי שיש לי סיכוי טוב איתם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איך מוצאים פסיכיאטר שיסכים לתת
  • איצקו
  • 26/03/2017 16:15
  • ויויאנס או אדרל/אטנד
  • איצקו
  • 26/03/2017 15:49
  • אם לא מתחשבים במחיר למה כדאי לפנות לטיפול בקשב וריכוז מהשתיים בלי להתחשב במחיר ועד כמה ויויאנס רחוק מריטלין כי יש כאלו שאומרים שאין בכלל הבדל בין ויויאנס לריטלין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רידזין
  • אורית
  • 26/03/2017 13:47
  • דיכאון
  • רוני
  • 26/03/2017 10:37
  • ד"ר קרני שלום, אני בן 47 וסובל מדיכאון. בעבר לקחתי כדורים כימיים אבל הפסקתי ואני לוקח כרגע קומפלקס B 100MG כל בוקר. אני מעוניין להתחיל לקחת 5HTP 100MG והשאלה שלי האם זה יכול לעזור בימים של "נפילה" והאם מותר לקחת כדור כזה לסרוגין (כלומר רק לפי הצורך) או כל יום? האם מותר לקחת אותו במהלך היום או רק לפני השינה? האם יש דברים אחרים טבעיים שמומלצים? בנוסף, האם הקומפלקס B שאני לוקח כל יום יכול להזיק לאחר תקופה ארוכה של שימוש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשר בין בלוטה למצב רוח
  • שואל
  • 26/03/2017 10:03
  • שלום רב ד"ר, אני קורא פה לא מעט שאת מייחסת קשר בין תפקודי בלוטת המגן למצב הרוח. בבדיקת דם אחרונה - TSH 0.48 FREE T4 15.5 FREE T3 4.61 CORTISOL 220 (ה TSH 0.48 צבוע באדום ובעשור השנים האחרון היה בין 0.7 לבין 1.5). האם יש לזה משמעות מבחינתך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרוזאק וסרוקסט
  • שאלה לרופאה
  • 25/03/2017 22:34
  • ניסיתי גם
  • עוד דבר
  • 25/03/2017 22:52
  • מצבי הוא דיכאון עמיד ניסיתי סרוקסט,פבוקסיל,ציפרלקס אפקסור אנאפרניל כדאי לנסות מירו או בכלל סימבלטה או לחזור לSSRI ולנסות תרופות אחרות או שאין טעם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברינטליקס ושינה מיואש כבר
  • יהונתן
  • 25/03/2017 10:40
  • שלום לכולם, אני עם ברינטליקס כמעט 3 חודשים ומאז אני ישן רק 6 שעות גג בלילה ושאני קם אין סיכוי לחזור לישון... הגוף שלי אישית זקוק ל 8 או 9 שעות לפפחות עקב אימונים וכו...לחידוש תאים כמו שצריך, העיניים כואבות לי הגוף עייף זה כבר 3 חןדשים שלא ישנתי יןתר מ 6 שעות אפילו לא יום אחד,ביקשתי לחזור לציפרלקס שאיתו ישנתי מעולה,שאלתי היא האם השינה נדפקה לכל החיים או שהציפרלקס יחזיר אותי חזרה לשינה טובה? מפחיד אותי שהמנגנון נהרס לי לצמיתות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • PTSD והפרעות קשורות
  • רון
  • 24/03/2017 19:08
  • שלום, אדם הקרוב אליי סובל מPTSD עקב התעללות מינית, היא הייתה בטיפול בהתחלה אבל הוא לא עזר. אני רוצה לדעת אם קיים קשר בין זה לבין אפשרות להתפתחות הפרעה דו קוטבית ובאופן כללי לגבי דפוס לא רציף במצבי רוח ללא קשר לסיטואציה והתנהגות בלתי ניתן לצפייה מראש בנוסף מה הסכנות להתדרדרות ואו אפשרויות לשיפור המצב ללא התערבות וטיפול

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צלקת נפשית
  • אלעד
  • 24/03/2017 17:18
  • שלום ד״ר קרני, עברתי לפני שנה בערך פסיכוזה. מאז הפסיכוזה יש לי תחושה מוזרה בראש בצד ימין, כאילו שהרקמה נמתחה, או שיש צלקת בראש. אני יודע שבפגיעות נוירולוגיות מסוימות יש תהליכי גליוזיס שהם סוג של צלקת שנוצרת לאחר הפגיעה ויכולה לגרום לירידה קוגנטיבית במידה מסוימת. האם את חושבת שזה שתהליכים כאלה או אחרים יכולים להתרחש אחרי פסיכוזה ממקור לא אורגני (עשיתי בדיקות הדמיה שהיו תקינות), והאם אלה יכולים להסביר את התחושות הלא נעימות שאני מרגיש 24/7 כל יום בראש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צלקת נפשית
  • אלעד
  • 24/03/2017 17:19
  • ציפרלקס
  • משה
  • 24/03/2017 13:17
  • שלום ד"ר! יש לי 2 שאלות. 1.אני בן 25 סובל מזה כחצי שנה ככל הנראה מהפרעות חרדה מטופל כמה חודשים אצל מטפלת קונגטיבית ובמקביל התחלתי בטיפול תרופתי ציפרלקס התחלתי ב10 מ"ג ולאחרונה העליתי ל20. אני חושב שהכדור כלל לא עוזר לי ואולי אפילו משפיע עליי לרעה אשמח לקבל פיתרון או להפנות אותי למקום הנכון.אני אדם נורמטיבי ואיש ביטחון שמלפני חצי שנה חיי נהרסו ואני כבר לא מצליח להיות אופטימי. 2.אני לוקח את הציפרלקס בשעות הערב סביבות 10 ואתמול שכחתי לקחת האם יש בעיה עם זה? פעם ראשונה שזה קורה לי! אשמח לקבל תשובות תודה ד"ר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברינטליקס ונרדיל אחרי שאף תרופה לא השפיעה?
  • ג'קו
  • 21/04/2016 01:09
  • שלום ד"ר, האם אחרי כמה וכמה ניסיונות של תרופות כדאי לפנות לברינטליקס או נרדיל או שילוב שלהם אם אפשר? איזה אפשרויות יש לשילוב תרופות אחרי כמה ניסיונות כושלים למעט אריפליי כי אני לא מסוגל להסתכל על התרופה הזאת אחרי מה שהיא עשתה לי. מה עושים עכשיו במצב כזה שהתרופות לא נותנות זמנית מענה למצוקותיי? הפסיכיאטר מנסה ומנסה איתי ללא הצלחה, מעלה לי מינונים עד כמה שאפשר, עברנו מספר תכשירים אריפליי גרם לי לעזוב אותו אחרי כמה ימים בודדים אחרי שלא יכולתי לסבול= תופעות לוואי קשות, הדיכאון כל כך קשה ועמיד שאף תרופה לא השפיעה. תוכלי לציין את המחירים של התרופות שהזכרתי למעלה למובטחי קופת החולים השונות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולי כדאי לחשוב על גישה שונה
  • מיכאל
  • 22/04/2016 02:16
  • היי אולי כדאי לחשוב על כיוון אחר. למשל, במקום לנסות שוב ושוב להחליף תרופה ולשלב תרופות- להיות אקטיבי ולעשות שינויים משמעותיים בחיים שלך שיכולים לגרום לך להרגיש טוב יותר, וזה במקום להמשיך להיות פאסיבי ולחכות ל"ישועה" מתרופות כאלה ואחרות. הגישה הזו שאומרת שכשתמצא את התרופה המתאימה עבורך או את השילוב תרופות המתאימות עבורך ורק אז תוכל להתקדם היא גישה פאסיבית ומחלישה. בנוסף, פעילות גופנית (בעיקר אירובית אבל עדיף לשלב עם אימוני כוח) מפרישה אנדרופינים במוח ונמצאה במחקרים מסויימים כאפקטיבית בטווח הקצר כמו תרופות ובטווח הארוך יותר אפקטיבית (אולי בגלל שנטילת תרופה היא פעולה מאוד פאסיבית לעומת פעילות גופנית שהיא יותר אקטיבית וגורמת לך להרגיש שאתה מקדם עצמך במו ידיך. וכמו כן לפעילות גופנית אין תופעות לוואי כמו התרופות אלא התופעות לוואי הן חיוביות והפוכות מהתרופות. במקום להשמין אותך- ספורט ירזה אותך. במקום להרוס לך התפקוד המיני כמו התרופות- ספורט ישפר לך אותו. במקום לעייף אותך כמו הרבה תרופות- ספורט יעורר אותך בבקרים ויתן לך לישון טוב בלילה. (בתנאי שלא תסיים את הספורט סמוך לשינה). מדבר איתך בן אדם שהיה במקום שלך פחות או יותר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התשובה אבל אתה ממש לא במקום שלי, אני פוסט טראומתי מאירוע צבאי קשה
  • ג'קו
  • 22/04/2016 11:25
  • ספורט לא עוזר במצב הזה או שבמקרים בודדים ונדירים הוא עוזר לשעות בודדות, זה לא רלוונטי
  • ג'קו
  • 22/04/2016 11:29
  • אתה עושה טעות שאתה מזלזל בפעילות גופנית
  • מיכאל
  • 25/04/2016 12:38
  • יש אינספור מחקרים שמראים השפעה חיובית של פעילות גופנית על אינספור מחלות בגוף, כולל על דיכאון. ההשפעה היא גם מיידית לאחר הפעילות, וגם אם מתמידים בפעילות באופן סדיר. יש מחקרים על ההשפעה של ספורט נגד דיכאון. יש מחקר אחד טוב של פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע אירובית על גברים מעל גיל 50 אם אינני טועה הסובלים מדיכאון קל-בינוני, אל מול לוסטרל בקבוצה השניה, ובקבוצה השלישית קבילו שילוב של לוסטראל עם פעילות גופנית. בטווח הקצר התוצאות היו דומות בכל הקבוצות. בטווח הארוך יותר הקבוצה שקיבלה פעילות גופנית השיגה תוצאות טובות יותר מאשר הקבוצה שקיבלה רק לוסטראל, וגם מהקבוצה שקיבלה שילוב של לוסטראל עם פעילות גופנית (כלומר השילוב עם לוסטרל הוריד את היעילות לטווח הארוך). אם כבר מדברים על משהו שבריא למוח כמו שר.צ. כל הזמן כותב כאן, אז זה פעילות גופנית. (ולא כדורים שמזרימים דם למוח או עושים תיקון שורשי למערכת העצבים...). פרט לכך, במחקר שנקרא STAR-D, שהוא המחקר הגדול ביותר על תרופות נגד דיכאון ואשר כלל אלפי מטופלים, שזה הכי הרבה מטופלים במחקר אחד אי פעם, ושעלה 35 מיליון דולר ומומן על ידי משרד הבריאות האמריקאי, ושכלל גם שילובים שונים של תרופות (אבל לא כלל אנטי פסיכוטיים) מלפני מס' שנים, נמצא כי מכל החולים אשר השיגו רמיסיה מהדיכאון, רק 2.7% שמרו על הרמיסיה הזאת בתום שנה. אז אולי זה לא סוף פסוק ואולי זה לא משהו מוחלט, אבל לפחות זה צריך לעורר אצלנו שאלות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין שום תרופה שמכילה את היתרונות של ספורט
  • מיכאל
  • 25/04/2016 12:42
  • אין שום תרופה שמכילה את היתרונות של ספורט: מונע ומשפר יתר לחץ דם, סוכרת, משפר אנרגיה, מצב רוח, מפחית כאב, עוזר לשינה ועוד ועוד ועוד. אתה מכיר תרופה אחת שמכילה את כל היתרונות הללו? אם הייתה תרופה כזו, היא הייתה התרופה המצליחה ביותר אי פעם. פרט לכך, יכול מאוד להיות שההשפעה של ספורט על דיכאון היא בעצם השפעת פלסבו. אבל לפחות אין לה תופעות לוואי כמו של תרופות. (באנליזות אחרונות של חוקרים כמו ארווין קירש ואחרים נמצא כי לתרופות "נוגדות דיכאון" יש מעט מאוד אם בכלל, יתרון כלשהו על כדורי פלסבו, כלומר ההשפעה שלהן נובעת בעיקר מהאפקט הפסיכולוגי בנטילתן)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 22/04/2016 12:59
  • ספורט לא תמיד אפשרי
  • ר.צ.
  • 22/04/2016 12:55
  • ספורט יעזור למקרים הפחות קשים, אך מרמה מסוימת של מחלה הוא בלתי אפשרי. זה כמו לבקש מקטוע רגליים לקום וללכת. במקרים אלו חייבים למצוא טיפול תרופתי, בהמשך ניתן לשלב פעילות ספורטיבית מתאימה, בהדרגה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עברתי בדיקות מקיפות=הכל תקין
  • ג'קו
  • 22/04/2016 21:08
  • בהתחלה נוסה אצלי ציפרלקס במינון 20 מ"ג אחר כך ציפרלקס בשילוב אדרונקס 8 מ"ג אחר כך פבוקסיל ואז ויאפקס 300 מ"ג בשילוב לוריבן, נוסה גם חיזוק עם אריפליי אבל הופסק אחרי תופעות לוואי קשות שלא יכולתי לסבול

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שכחתי לציין וולבוטרין במינון 450
  • ג'קו
  • 22/04/2016 21:10
  • וולבוטרין
  • ר.צ.
  • 23/04/2016 00:07
  • וולבוטרין עשתה לי רעשים באוזן ולכן הופסקה, נטלתי אותה יחד עם סורבון
  • ג'קו
  • 23/04/2016 00:30
  • גם אריפליי נוסה אצלי והיה תופעות לוואי גועליות
  • ג'קו
  • 23/04/2016 00:32
  • לדעתי
  • ר.צ.
  • 23/04/2016 08:56
  • הבסיס צריך להיות ויאפקס, ואליו להוסיף מתגבר: אדרונקס או וולבוטרין (הטנטון באוזן ספק אם יחזור בשילוב ויאפקס) מירו דפרקסן אם כל אלו לא יעזרו, כדאי לנסות סימבלטה עם מתגברים, ואח"כ מרוניל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש מצב שאף תרופה לא תעזור?ומתי משלבים ויויאנס למרות שהיא תרופה לקשב וריכוז בכלל
  • ג'קו
  • 23/04/2016 11:12
  • ומה עושים כשיש תופעות לוואי קשות עם אריפליי 5 מ"ג?
  • ג'קו
  • 23/04/2016 11:13
  • הסיכויים-
  • ר.צ.
  • 23/04/2016 12:52
  • שאף תרופה לא תעזור אפסיים. זו מחשבה שנובעת מייאוש שהוא חלק מהסימפטומים של המצב הדיכאוני / פוסט טראומתי. לגבי ויואנס- קראתי שיש לה שימוש בדיכאון אבל לא נראה שתזדקק לה כי יש הרבה אופציות לפני כן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה לגבי מה שרשמתי על אריפליי/אביליפיי?
  • ג'קו
  • 23/04/2016 15:54
  • לדעתי ניתן יהיה לשלב אותו בהמשך
  • ר.צ.
  • 23/04/2016 17:02
  • שבוע טוב ר.צ וחג שמח לך ולד"ר רובין, שאלה אחרונה בפנים
  • ג'קו
  • 23/04/2016 21:07
  • חג שמח
  • ר.צ.
  • 23/04/2016 21:26
  • יש הרבה ניסוי וטעיה בתחום. אין בעיה לנסות חצי מינון אריפליי עם כדור הרגעה, במקרה הכי גרוע חוזרים צעד אחורה ומנסים כיוון אחר, הכדורים אינם גורמים לנזק. בהצלחה וחג שמח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעניין מה יש לרופאה להוסיף
  • ג'קו
  • 25/04/2016 19:45
  • לובטומיה כימית
  • מיכאל
  • 29/04/2016 07:33
  • אתה יכול לקרוא על המחקר של הSTAR-D באינטרנט(כנראה שבעיקר באנגלית), אני לא ממציא כלום. אגב,פרט פיקנטי- בעבר היו עושים ניתוחי לובוטומיה, בהם היו מנתקים או מסירים את האונה המצחית-הקדמית מהמוח לחולי סכיזופרניה ואולי גם לחולים בהפרעות אחרות. ממציא השיטה קיבל פרס נובל בשנות ה-50. כפי שידוע לי הניתוח נחשב כמוצלח ולאחריו חולים שסבלו מאי שקט היו רגועים יותר, אבל הפכו לאפאתיים, אדישים, חסרי מעוף /יצירתיות או פלפל לחיים. היום הניתוח נחשב כברברי וכמעט ולא משתמשים בזה (למרות שעדיין מעט כמו באוסידי למשל -cingultomy) ועושים ניתוחי מוח עם קוצב חשמלי בעיקר. ישנם דמויות כמו ד"ר פיטר ברגין אשר טבעו את המונח "לובוטומיה כימית" לתיאור הטיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות. הטענה שלהם היא שההשפעה האגרסיבית של תרופות אלה על המוח עם חסימת הדופאמין גורם בעצם לאפקט של אדישות ואפטיה כפי שנצפה לאחר ניתוחי לובוטומיה בעבר. (הטענה היא שגם תרופות כמו SSRI משביתות את האונה המצחית-קדמית אבל בעוצמה פחותה בהשוואה לתרופות ה"אנטי פסיכוטיות" שנחשבות חזקות יותר)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה למיכאל
  • יעקב
  • 23/03/2017 10:53
  • לג'קו שלום, בהחלט כדאי לנסות ברינטליקס ואם זה לא ילך לנסות נרדיל. לדעתי אסור לשלב בין שניהם. ניתן לנסות לשלב פבוקסיל(200-250 מ"ג) עם אלטרול (100-125 מ"ג) או עם אנפרניל (112.5 מ"ג). ניתן לשלב עם זה T3 (צינומל או טי-טרה). הנרדיל הוא בסל ולכן עלותו היא כמו יתר התרופות. לגבי הברינטליקס ידוע לי שמחירה הוא פחות מ200 ש"ח לחודש אך עלייך לברר את מחירה בקופתך. מאחר ואתה פוסט טראומטי לדעתי חיוני שתעבור טיפול התנהגותי קוטניבי ספיציפי לפוסט טראומה או לחילופין טיפול בEMDR. לגבי טענתו של מיכאל לגבי הספורט, הוא כמובן יכול לסייע למצב הדיכאוני אך לא לפוסט טראומה. לכן, במידה ואתה מסוגל כמובן שכדאי שתעשה ספורט אך בדרך כלל במצב של דיכאון כבד, צודק ר.צ. שזה לא הולך. אחרי שעברתי על רשימת התרופות שקיבלת אני ממליצה ראשית על נסיון עם סימבלטה (דולקסטין) אשר סך הכל הוכיח את עצמו דווקא בפוסט טראומה. יש עוד הרבה שילובים ואפשרויות שניתן לתת אך כאמור צריך גם לטפל בטראומה. בברכה, דר' קרני רובין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברינטליקס
  • המלאך
  • 05/05/2016 22:59
  • לא מבינה למה אף אחד לא מציע לך פה את הבדיקת רוק שתפקידה לראות איזה תרופות מתאימות לך לפי הדי.אן.אי שלך. אני לאחר כמה תרופות שלא עזרו עשיתי את הבדיקה הזו וגיליתי שרוב התרופות שיש בסל לא מתאימות לי בכלל וגם יעשו לי תופעות לוואי קשות מה שהיה נכון. היו כמה תרופות בודדות שמצאו שמתאימות לי ואחת מהן היא ברינטליקס. חיכיתי שהיא תגיע לארץ והיום אני נוטלת אותה מדצמבר והמצב שלי ממש השתפר ואין לי בכלל תופעות לוואי כמו שבבדיקה היה מצויין. במקום לעשות ניסוי ותהיה כדי לעבור את הבדיקה הזו. נכון היא לא זולה, אבל זה משתלם. אגב הברינטליקס נכנס לפני חודשיים לסל התרופות כחצי מחיר. אני קונה 20 מ"ג שזה המינון המקסימלי וזה עולה לי 140 ש"ח ל28 כדורים. בהצלחה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בריטלקס איזה קופ"ח מסבסדת וכמה עולה?
  • ב.ש
  • 08/05/2016 12:27
  • מלאך באיזו קופה את? אני המאוחדת והם עושים צרות עם התרופה הזו.אני רוצה לעבור קופה.גם לי היא עוזרת מאוד אבל יקרה עם הקופה לא מסבסדת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני בקופת חולים מכבי
  • המלאך
  • 08/05/2016 13:33
  • אני אתן לך את השם שלו תלך אליו
  • המלאך
  • 08/05/2016 13:34
  • מלאך שאלה
  • ב.ש
  • 14/05/2016 12:48
  • הי מלאך.תודה על התגובה.אני ניסיתי להוציא השתתפות ממאוחדת.לא מספיק להם מכתב מהפסיכיאטר הפרטי.הם רוצים שהוא ימלא טופס לפסיכיאטר המחוזי שעלול לסכן את הרשיון שלי.אצלך הרופא שאת רוצה להמליץ לי עליו.הוא רופא משפחה?או פסיכיאטר? גם במכבי רוצים איזה טופס או שמספיק להם מכתב מה פסיכיאטר הפרטי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה עלות הבדיקה?
  • nice_guy
  • 01/09/2016 17:44
  • היי, בדיקת רוק היא לא זולה
  • מלאך
  • 01/09/2016 18:11
  • היא יקרה ושווה כל שקל שהוצאתי עליה. המחיר תלוי בסוג המחלה שלך. כי זה או לשלם על כל 51 תרופות שהם בודקים או רק על 26 תרופות. ההבדל הוא שב-26 תרופות נכללות כל התרופות שקשורות לדכאון וחרדה, שאר התרופות הן לפסיכוזה, סכיזופרניה ועוד, בגלל שאני צריכה רק לחרדה, הרופא אמר לי שמיותר לשלם על כל ה51 תרופות שלא קשורות אלי. המחיר הוא ביורו. בזמנו שזה היה בדיוק לפני שנה שילמתי בסביבות 3500 ש"ח. זה לא הסכום המדוייק וזה מה שזוכרת בערך. חושבת שזה 770 יורו במקום לנסוע לנופש השקעתי את הכסף בבריאות שלי. לצערנו אין את זה בסל הבריאות ושום קופת חולים לא מסבסדת את זה. ואנחנו צריכים להיות שפני ניסיון.... אני החלטתי שהבריאות שלי חשובה לי יותר מהכסף והלכתי על זה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך..
  • צחי
  • 08/05/2016 16:11
  • לא ביקשו שום טופס מיוחד
  • המלאך
  • 14/05/2016 13:48
  • רק מרשם מהרופא. יש השתתפות של מכבי. המרשם הוא אפילו לא מרשם פרטי אלה טופס מרשם של הקופה. שם הרופא הוא ד"ר זאב לייב. הוא עובד רק עם מכבי. הוא פסיכיאטר. אני לפני הרבה שנים עברתי למכבי בגלל שעשו לי בעיות בקופת חולים כללית עם כדורים. מאז שאני במכבי לא נתקלתי בבעיות כאלו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך ברינטליקס
  • ב.ש
  • 15/05/2016 08:57
  • הוא מקבל בגבעתיים
  • המלאך
  • 15/05/2016 09:13
  • למלאך תודה
  • ב.ש
  • 15/05/2016 11:11
  • בשמחה, בהצלחה!!
  • המלאך
  • 15/05/2016 13:23
  • תופעות לוואי
  • אור
  • 13/06/2016 14:25
  • היי אור
  • המלאך
  • 13/06/2016 14:38
  • לא היו בכלל תופעות לוואי מהבריטליקס אבל אני ידעתי מראש שהתרופה הזו מתאימה לי בגלל שעשיתי בדיקת רוק שבדקה איזה כדורים מתאימים לי. והתרופה הזו הייתה ברשימה של התרופות שמתאימות לי. כל גוף הוא שונה. אני מאוד ממליצה על הבדיקה הזו. למה לסבול עם ניסיונות??? לפני שיצאה הבדיקה הזו הייתי כמו שפן ניסיונות וסבלתי מאוד מתופעות לוואי קשות עם תרופות שלא התאימו לי. היום אין מצב שאני עושה ניסיונות יותר. יש לי רשימה של כדורים שמתאימים לי ואני נצמדת אליה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • אור
  • 13/06/2016 14:43
  • לא השמינה ולא גרמה להקאות
  • המלאך
  • 13/06/2016 15:28
  • ציפרלקס לא מתאים לי, עשה לי תופעות לוואי. לא חושבת שהיא מאותה קטגוריה של הציפרלקס, כי כל הקטגוריה הזו לא מתאימה לי בכלל. הברינטליקס לא עשה לי בכלל תופעות לוואי. אני לוקחת אותה מדצמבר, איך שהיא הגיעה לארץ... :) הרגשתי שיפור אחרי חודשיים, כיוון שאני רגישה לתרופות אני קודם כל מתחילה במינון הכי נמוך לתקופה של איזה שבועיים ואח"כ מעלה. ובמקביל מורידה את התרופה הקודמת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שוב תודה
  • אור
  • 13/06/2016 15:33
  • אני לוקחת אותה
  • המלאך
  • 13/06/2016 15:40
  • לאור שלום, כמו בכל תרופה, יש המגיבים לתרופה זו בשיפור דרמטי כמו שקרהכ אצל המלאך. אצל אחרים היא יכולה לגרום לתופעות לוואי קשות ביותר. ויש שאינם מגיבים לתרופה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למלאך - שאלה
  • מיואש
  • 02/09/2016 01:02
  • מלאך שלום, אחרי שנתיים של נסיונות תרופתיים מייאשים ותופעות לוואי קשות, הפסקתי לנסות. אף אחד לא סיפר לי על בדיקת רוק! יש מצב לקבל יותר פרטים? מי עושה, האם זה מדוייק, איזה מקום מומלץ לביצוע הבדיקה וכו'. אודה מכל הלב לכמה שיותר פרטים. זה יכול לסייע לי מאוד! תודה רבה מראש!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיואש שלום, הבדיקה נמכרת באירופה החל משנת 2012. אחוז ההצלחה הוא 80-85% מתוך 100 מטופלים שביצעו את הבדיקה, ושינו להם את הטיפול בהתאם להמלצות הבדיקה.80-85 מטופלים, חוו שיפור מובהק במצבם. אצל מטופלים שלא נהנו מתוצאות הבדיקה, הסיבה יכולה להיות שלא כל הגנים המעורבים ידועים, ולכן לא כלולים במאגר הגנים הנבדקים בבדיקה זו. ידוע כי יש אוכלוסייה של חולים עמידים שיש להניח כי גם הגנטיקה שלהם שונה. הבדיקה מתבססת על מחקרים שפורסמו בספרות המדעית, שמוכיחים קשר בין הגנים הנבדקים לבין יעילות של תרופות פסיכיאטריות. הגנים הנבדקים כוללים גנים הקשורים במטבוליזם, גנים הקשורים ביעילות (כמו למשל גנים של רצפטורים ל SSRI), וגנים הקשורים לתופעות לוואי (כמו סינדרום מטבולי ותופעות לוואי אקסטה פירמידליות). נבדקות תרופות אנטי דיכאוניות מהקבוצות השונות, תרופות אנטי פסיכוטיות ותרופות מייצבות. לצורך ביצוע הבדיקה הרופא הפסיכיאטר לוקח דגימת רוק שנשלחת למעבדה, שם ממוצה ה DNA. על ה DNA הזה נעשית בדיקה של מידת ההתאמה התרופתית על פי השינויים הגנטיים שאותרו. גנטיקאי של החברה מחבר דו"ח אשר נשלח אל הרופא דרך מערכת ממוחשבת. בדיקה רחבה הבודקת 51 תרופות שכוללות את התרופות האנטיפסיכוטיות, עולה 1069 יורו. בדיקה מצומצמת הבודקת את התרופות האנטידיכאוניות שכוללת 28 תרופות, עולה 769 יורו. הבדיקה מתאימה לסובלים מדיכאון, חרדה, סכיזופרניה ומניה דיפרסיה (בי-פולריים). חלק מהפסיכיאטרים מבצעים בדיקה זו ופועלים על פיה. כאמור היא טובה ל-80-85% מהנבדקים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה למלאך
  • עידן
  • 24/03/2017 10:02
  • ניתן לדבר איתך בפרטי לגביי בדיקות הרוק? מה המייל שלך? האם ברינטליקס לא הרס לך את השינה ? לי אישית זה הרס ואני מקווה שזה יחזור לי החשק לישון כמו שהיה לי כל החיים... ממש הרגשה נוראית שהגוף עייף והעיניים והראש כאילו על ריטלין וקוקאין מחודד כזה ולא מצליח לישון וגם אם נרדם זה לא להרבה זמן...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת רוק גם להפרעת קשב וריכוז? שאלה למלאך לרופאה ולמי שיש לו ידע
  • תמי
  • 24/03/2017 09:56
  • האם בדיקת הרוק שדובר עליה להתאמת תרופות פסיכאטריות, נוגדות חרדה וכו מתאימה גם לבדיקת של התאמה לתרופות ל-adhd? האם מקבלים גם את תוצאות הפרופיל הגנטי של הנבדק, כלומר אלו גנים נבדקו ומה הממצאים לגביהם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי אבחנה..
  • האנונימי
  • 18/12/2016 00:07
  • האם ניתן לתת אבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית כאשר ברקע היה התקף מאני פסיכוטי כשנלקח 60 מ"ג פאקסט? יש לציין שמעולם לא היה "דיכאון קלאסי\מז'ורי", אלא רק סימפטומים דיכאוניים. עשיתי אבחון פסיכולוגי ושם נכתב "ממצאי האבחון מעלים תמונה של חוסר כוחות, של צמצום, ושל סימפטומים דיכאוניים, וכן נמצאה פגיעה בשיפוט ובבוחן המציאות שבאה לידי ביטוי במצבים טעונים רגשית." כמו כן נכתב שבוחן המציאות הנו גבולי. עוד נכתב "נראה כי השילוב בין חלק אפקטיבי בולט, שבא בשנים האחרונות בגלים, לבין התמונה של צמצום, חוסר כוחות, הירידה הבולטת בתפקוד, והפגיעות שקיימות בשיפוט - מצביעים לכיוון של הפרעה סכיזואפקטיבית" רציתי לדעת האם בוחן מציאות גבולי ומה שנרשם למעלה יכול להתקיים גם בהפרעת אישיות (גבולית או אחרת)?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאנונימי שלום, במושג "הפרעה בבוחן המציאות" בהפרעה סכיזופרנית או סכיזואפקטיבית, מתכוונים לחוסר היכולת של המבוטח להבין שזו מחלה ואיננה מציאות (למשל דלוזיות, הלוצינציות). הפרעות בבוחן המציאות מאפיינות את הפסיכוזה. הפרעת אישיות גבולית מחד יש גלישות פסיכוטיות ומאידך יש הפרעה בבוחן המציאות אך היא שונה במהותה. הצמצום והירידה שעליו מדובר במבדק שלך, יותר מאפיינים את ההפרעות הסכיזואפקטיביות וכו'. לא ניתן בוודאות לומר שאצלך זו הפרעה סכיזואפקטיבית מבלי לקבל פרטים או דוגמאות, או הפרעת אישיות גבולית למרות שהאפשרות הראשונה נשמעת סבירה יותר. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • אנונימי
  • 03/01/2017 08:53
  • היי תודה על ההתייחסות כתבת שבהפרעת אישיות גבולית יש הפרעה בבוחן המציאות "אך היא שונה במהותה", אפשר לדעת מה ההבדלים? יש לציין שבעבר היה לי מחשבות overvalued idea

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאנונימי שלום, ההפרעות בבוחן המציאות בהפרעת אישיות גבולית באים לידי ביטוי: 1. בניסיון בלתי פוסק להימנע מפרידה, בין אם היא ממשית, ובין אם היא דמיונית. הפרידה מעוררת תחושת חוסר ערך, פוגעת בדימוי העצמי שלהם ומעוררת חרדה וכעס. לעיתים רק החשד שהם הולכים להיעזב מעוררת תגובה רגשית קיצונית. לעיתים הם נפרדים או מנתקים את הקשר בעצמם, כדי לא להיעזב. 2. יחסים בינאישיים סוערים ואינטנסיביים שמאופיינים במעברים חדים בין אידאליזציה לדה-וולואציה. (פיצול בין טוב ורע) מאין שחור ולבן. הוא שהאדם איתו בקשר הוא מושלם ונהדר או בין רגע הופך לאיום ורע. 3. הפרעה בזהות העצמית שמאופיינת בחוסר יציבות בדימוי העצמי או בתחושת העצמי. לעיתים קרובות גם חוסר יציבות בזהות המינית 4. אימפולסיביות, שעשויה להוביל לסכנה. האימפולסיביות יכולה להתבטא בהתמכרויות שונות, באכילה כפייתית, במתירנות מינית, ובהתנהגויות של פגיעה עצמית. הפגיעה העצמית (הרבה פעמים בחיתוך הגוף, נטילת כדורים, הרעבה ועוד) מוסברת בדרך כלל כהענשה עצמית, או כניסיון להעביר תחושות של כאב או ריקנות פנימיים למקום חיצוני. overvalued idea הינם דבר השונה לחלוטין. זו הפרעה של התעסקות עקשנית בנושא בעל מטען רגשי חזק. הרבה פעמים טועים עם חשיבה של OCD. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר רובין - תשובה חוזרת
  • אנונימי
  • 15/02/2017 17:04
  • האם פסיכולוג קליני יכול לתת אבחנה של סכיזו-אפקטיב ע"פ אבחון פסיכודיאגנוסטי? טופלתי אצל פסיכולוג כשנתיים (לא זה שעשה לי את האבחון), והוא אמר שיש לי מבנה אישיות גבולי עם גלישות פסיכוטיות, האם זה יכול להתקיים עם הפרעה סכיזואפקטיבית או שזה בעצם הפרעת אישיות ולא מחלה כרונית? (אני נורא חושש מזה שנתנו לי את האבחנה של סכיזואפקטיב ומעדיף הפרעת אישיות ולא משהו כרוני שאני אהיה "פגום", מה גם שאין לי היסטוריה של מחלות נפש במשפחה, אלא שגדלתי בבית קשה ומורכב, אימי התמכרה לסמים משהייתי קטן והתאבדה לפני מס' שנים, והוריי התגרשו גם כן משהייתי קטן, ואכלתי מהמצב הרבה מירורים ופשוט גדלתי לתוך המצב וזה מה שהאישיות "ינקה" מקטנות) יש לציין שמהצבא שוחררתי על קשיי הסתגלות ובגיל 22 בערך אבחנו לי חרדת נטישה בנוסף יש לציין שאני מנהל זוגיות יציבה מזה 4 שנים ובדרכי להתחתן כמו כן נמצא בקשר חברתי עם מעגל חברי די רחב מאז הילדות וגם בתהליך שיקומי דרך ביטוח לאומי וסל שיקום יש לי לעתים קושי בויסות הרגשי והתעסקויות טורדניות לגבי האבחנה (ככה הרופא שלי אומר, אבל הוא לא מבין כמה שזה מפריע לי עניין ה"מחלה") לפני האבחון הפסיכודיאגנוסטי הייתי מאובחן כבורדרליין. יש גם לציין שלפני 4 שנים אובחנתי בציקלותימיה כשהייתי על 20 מ"ג ציפרלקס ואז עברתי ל-60 מ"ג פאקסט בעקבות כך שהרופא לשעבר חשב שיש לי חשיבה אובססיבית, לאחר מכן נכנס למצב פסיכוטי שארך בערך כמה ימים ויצאתי ממנו עם הלידול בגלל שהמצב הפסיכוטי ארך רק כמה ימים זה מפריע לי שאמרו שזה מחלה ולא "גלישה" כתוצאה מהפרעת אישיות, מה גם שהפסיכולוג שטופלתי אצלו במשך שנתיים אמר לי במפורש שאני לא "חולה נפש".

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עוד יש לציין..
  • אנונימי
  • 21/02/2017 12:24
  • שלום ד"ר קרני, עוד רציתי לציין לגבי ה"ירידה בתפקוד" זה שבעיקר זה בא לידי ביטוי במישור התעסוקתי שאין לי כל כך עבודה קבועה ויציבה, אני עובד בחברת קייטרינג ואין תמיד עבודה ואני לא מתקדם למשהו מקצועי יותר וזה נורא מתסכל אותי ומשפיע עליי ועל מצב רוחי להשאר תקוע ולא להתקדם.. אני רואה את החברים שלי מתקדמים ואני כאילו "נשאר מאחור" דווקא בזוגיות אני מצליח להיות יציב (זוגיות כבר 4 שנים ועוד מעט חתונה).. וגם במישור החברתי אני בסדר עם חברי ילדות ומעגל חברי די גדול, קשרים די יציבים, כמו שאמרתי - התקיעות באה לידי ביטוי במישור התעסוקתי - לימודי - מקצועי (יש לציין שאני כרגע בתהליך שיקומי ואולי אתחיל לעבוד כמדריך שיקום וכ"צרכן נותן שירות")

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאנונימי שלום, פסיכולוג שהוא מאבחן טוב יכול להצביע על מה יותר סביר ומה פחות סביר. למרות שאינני מקבלת את האבחנה של סכיזואפקטיבי אני עוד פחות מקבלת את האבחנה של בורדרליין מאחר ויש לך זוגיות מוצלחת וחוג חברים (לדעתי זו אבחנה הרבה יותר קשה מסכיזואפקטיבי). לדעתי מדובר בפוסט טראומה מורכבת אולי עם ציקלותימיה שהפכה ע"י טיפול מסיבי מידי ב-SSRI'S לגל פסיכוטי. אני באמת חושבת שסך הכל יש לך כוחות ואני מאמינה שעם עזרה תשתקם ותשקם אחרים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר קרני - תשובה חוזרת
  • אנונימי
  • 07/03/2017 17:58
  • ד"ר, שלום וברכה ותודה על המענה. רציתי לבקש עזרה בנוגע לטיפול התרופתי כרגע אני מקבל 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג סרנדה ו-250 מ"ג למיקטל כיום אני קצת סובל מאי שקט. במה זה מתבטא - לדוגמא יוצא לי המון פעמים שאני חושב חשיבה שיפוטית כלפי אנשים, ולדוגמא אני גם פוחד להתפרץ עליהם ולהגיע למצב של התקוטטות, אני מצפה מהם שיתנהגו "בשלמות", אני מרגיש קצת חוסר סבלנות ומתח בנוגע לזה. עוד יש לציין שהיה לי גור חתול והייתי אגרסיבי כלפיו - לכן מסרתי אותו לפני מס' ימים. זה היה קורה בגלל שהייתי נורא אוהב אותו ומעניק לו חיבה ואהבה ומטפל בו במסירות, אך לפעמים כשהייתי מחזיק אותו והוא היה רוצה ללכת ממני אחרי כל מה שאני נותן לו הייתי מתעצבן ותופס אותו בכוח ואז הוא היה מיילל ואז הייתי אלים כלפיו, ואחר כך הייתי מצטער על זה ובהלם מעצמי, בחרדה ובלחץ מההתפרצות זעם שלי. יש לציין שכלפי אנשים אני לא אלים ולא הייתי אלים (רק כשהייתי ילד היו לפעמים התקוטטויות והפרעות התנהגות, אך כשהתבגרתי זה די נעלם), אבל לדוגמא קורה לי הרבה פעמים שאני מרגיש שאני "עומד להתפוצץ" ושאני רק מחכה שמישהו "יזרוק" מילה ואז המצב יתלקח ואריב איתו. האמת שחשבתי לקחת ריטלין, מפני שלפני מס' חודשים עשיתי אבחון פסיכולוגי-תעסוקתי ועלו שם סימנים לקשיי קשב וריכוז. כמו כן בעבר גם עשיתי אבחון פסיכו-דידקטי וגם שם עלו סימנים לקשיי קשב וריכוז, וכנראה גם אימפולסיביות ע"פ מה שתיארתי למעלה. חשבתי אולי לעשות מבחן מוקסו, בעבר עשיתי מבחן טובה ושם לא נמצא קשיי קשב וריכוז. הבנתי שהמוקסו יותר מדויק מטובה.. השאלה שלי היא גם האם בכלל ניתן לקחת ריטלין כשברקע הייתה גלישה פסיכוטית תחת פאקסט 60 מ"ג? ומה אני עושה לגבי עניין של החשיבה השיפוטית כלפי אנשים, ושכל פעם אני בודק אותם ומצפה מהם להיות "מושלמים"? (למרות שאני יודע שזה לא אפשרי ומכיר בבעייתיות). אני גם לפעמים מרגיש ש"בודקים" אותי, לראות אם אני "חולה נפש" או לא, אני גם מצפה מעצמי להיות מושלם בעיני אחרים.. כמו כן עולים לי ביום יום סימנים של עייפות וחוסר אונים\תקווה, ומצבי רוח שמשתנים לעתים תכופות ובחדות מס' פעמים ביום :\ כמו כן עולים כל פעם מחשבות ופעולות ל"בדיקת זהות" לגבי "מי אני" והתעסקות סביב מחלות והפרעות נפשיות בפסיכיאטריה ובפסיכולוגיה לגבי אבחנות פסיכיאטריות. יש לציין שכרגע אני עובד בעבודות זמניות ולא מתעסק במשהו מקצועי וזה נורא מתסכל אותי, בעברי החלפתי מעל ל-20 מקומות עבודה בערך, בין היתר בגלל שלא הסתדרתי עם מעסיקים ולא התמדתי בגלל חוסר כיוון בחיים, פסימיות וייאוש.. יש גם קווי אישיות גבוליים ברקע כמו כן באבחון פסיכו-דיאגנוסטי שעברתי לא מזמן נמצאה פגיעה בשיפוט במצבים "עמומים ובעלי מטען רגשי", והפרעות בחשיבה ו"נטייה להסתכל על פרטים שוליים ולפרש על פיהם את הסיטואציה - ואז תיתכן פגיעה בשיפוט" ו"בוחן מציאות גבולי". תמיד אני מנסה להיות פרפקציוניסט במה שאני עושה ודורש מאנשים וזה שוחק אותי ואת מחשבתי.. אני יודע שאין דבר כזה "מושלם" כמו כן יש לציין שאני עובר תהליך פסיכותרפי בשיחות מדי שבוע. אשמח לעזרה והאם יש מקום לשינוי תרופתי גם עם חשיבה overvalued idea שהייתה ברקע.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עוד בעיות
  • אנונימי
  • 09/03/2017 10:38
  • נמאס לי מהחשיבה הזאת שכל פעם אני "שופט" אנשים, ואז אני מרגיש רע עם זה שאני מזלזל ושופט אותם, כי אומרים שכשאתה שופט מישהו ומזלזל בו - אתה בעצם פוגע ושופט את עצמך, כי "כל הפוסל - במומו פוסל" ואז אתה נכנס מהמחשבה הזאת למצב רוח רע ומחשבות לא טובות.. ואיך אפשר "להחזיק" את המחשבה שאתה משוחח עם בן אדם ואוהב אותו, אתה צריך לדעת שהוא גם יכול לאכזב לפעמים, אבל זה לא אומר ש"כולו רע" כשהוא יאכזב, כל החשיבה הזאת שוחקת אותי ואת תאי העצב שלי, האם צריך טיפול תרופתי או פסיכותרפי התנהגותי או דינאמי? ואיזה טיפול תרופתי מומלץ לחשיבה והתעסקויות טורדניות שקורות לעתים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאנונימי שלום, לדעתי צריך שילוב של SSRI כמו פבוקסיל או פרוזק תחת ההגנה של אנטי פסיכוטי כמו רספרידל או אביליפיי. תוך שילוב זה יתכן ניתן יהיה להוסיף רטלין או דומיו. אשר לטיפול הפסיכולוגי בשל המורכבות של פגיעותיך תזדקק לטיפולים מסוגים שונים. יהיה צורך לשנות את סוג הטיפול מעת לעת, על פי מצבך, במינון ובזמן שאתה תרגיש שמתאים לך, כמו: טיפול ב- EMDR טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעה הפוסט טראומתית הכרונית טיפול מסוג Schema CBT ארוך טווח לבעיות אישיות ובעיות בינאישיות טיפול מסוג Mindfulness טיפול פסיכוטרפי אקלקטי טיפול זוגי במידה והקשר הזוגי שלך ימשיך להיות משמעותי וארוך טווח. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עוד שאלה - לגבי קצבת נכות
  • אנונימי
  • 24/03/2017 07:08
  • שלום ד"ר רובין ותודה על המענה על השאלות הקודמות אני מקבל קצבת נכות 40% רפואי ו100% אי כושר כבר 3 שנים. כל פעם מאריכים לי בשנה והיו לי כבר שלוש ועדות. עוד חודשיים יש לי שוב ועדה, אך הפעם ביקשו ממני רק לשלוח מסמכים ולא זימנו אותי למפגש. מה זה אומר? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה רוק
  • נעמה
  • 24/03/2017 03:18
  • שלום ברצוני לדית על הבדיקה קצת יותר הבנתי שיש את הפחות זולה איזה משפחות של תרופות היא כוללת חוץ מssri שלא הטיב לי כלל אם תופעות איומות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי לויאפקס
  • שרה
  • 14/03/2017 09:36
  • שלום ד"ר רובין, אני בת 64 וסובלת מדיכאון בעשור האחרון ולאחרונה גם מחרדה. לקחתי ויאפקס במשך 4 שנים במינון של 75 מ"ג שהקל מאוד אבל הפסקתי (בתהליך אורך וקשה) בגלל שהעלה לי את לחץ הדם. עברתי לציפרלקס 20 מג' שעזר בשנים הראשונות אבל אז נעשיתי רעבה כרונית וזה גרם לדיכאון בפני עצמו. ניסיתי אדרונקס שלא עזר ורק גרם ליובש בפה ואז וולבוטרין שאתו כבר הגעתי למיון אחרי 3 ימים של נטילת הכדור, עם דופק מהיר ולחץ דם גבוה. בעצת רופא ניסיתי לחזור לויאפקס בהתחלה במינון 37.5 מג' עם ידיעה שאקח במידת הצורך כדור להורדת לחץ דם. הויאפקס שבעבר לא גרם שום תופעת לוואי הפעם תוך שעה הקאות ושלשולים שהסתיימו בעלפון. ניסיתי שוב כעבור שבועיים כי חשבתי שלא היה קשור לתרופה וזה חזר על עצמו בדיוק. מה יכולה להיות הסיבה לזה? ומה את מציעה לי לקחת בידיעה שאלה הרגישויות שלי. מודה לך מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נסיון שלי
  • חולה OCD
  • 14/03/2017 13:12
  • אני רופא אלא מטופל שלוקח ויאפקס כבר כמה שנים והייתי ממליץ לך לבדוק כמה דברים : 1) לפי מה שהבנתי יש הבדל בין ויפאקס לבין וונלפקסין טבע ושאר הגרסאות הגנריות. אם התרופה הגנרית גרמה לך לתופעות הלוואי, כדאי לך לנסות את הויפאקס המקורי או אולי אפילו את התרופה המקורית באמת שנקראת אפקסור (נראה לי שקצת קשה להשיג אותו). 2) לקחת את הויפאקס עם אוכל. 3) לבקש מהרופא ויפאקס XR במקום ויפאקס רגיל. זאת תרופה בשחרור מושהה ועקב כך היא גורמת פחות תופעות לוואי. אין ויפאקס XR במינון 37.5 אלא רק במינון 75 ומעלה, אבל יכול להיות שיתאים לך. 4) לא בטוח שזאת תופעה מוכרת, אבל אצלי ככל הנראה זה כן קרה פעם - התנגשות בין ויפאקס לבין תוספי תזונה וצמחי מרפא (וגם לבין תרופות אחרות).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס לעומת ויאפקס XR
  • שרה
  • 14/03/2017 15:48
  • תודה על התגובה. על פניו זה נשמע הגיוני שיהיה הבדל בין תרופות גנריות למקור. העניין הוא שהרופאה רצתה שאתחיל במינון נמוך 37.5 מג' וזה לא קיים בשחרור אטי. לפני שנים אכן לקחתי אפקסור. בכל המקרים לקחתי כמובן עם האוכל ואני לא צורכת תוספי תזונה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • חולה OCD
  • 15/03/2017 13:46
  • אם פעם השתמשת באפקסור, אז אולי כדאי לך גם עכשיו לקחת אפקסור מקורי, אם אפשר להשיג אותו, ואם לא - אז ויפאקס מקורי ולא אחת מהגנריות האחרות. נכון, לא קיים מינון 37.5 בשחרור איטי, אבל אם הרופאה שלך מסכימה מותר להתחיל גם ממינון 75. חוץ מאשר תוספי תזונה, כדאי לבדוק התנגשות עם תרופות אחרות שאת לוקחת (גם לא פסיכיאטריות, למשל ללחץ דם).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשרה שלום, תשובתו של חולה OCD נכונה. כשלוקחים כדור שאינו XR הכדור נספג לדם מיד והרמה יורדת לאחר מספר שעות. במילים אחרות, המינון שאת מקבלת בשעות האלה הוא גבוה יותר מאשר כשלוקחים כדור XR שבו המינון מתפזר על פני 12 שעות או יותר. הייתי עושה ניסיון עם ויאפקס XR או אפקסור XR 75 מ"ג. מצד שני, אפשר לנסות לתת לך טיפול בסימבלטה ולעלות בהדרגה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למדתי את השיעור שלי
  • שרה
  • 23/03/2017 14:37
  • תודה דר' קרני, בינתיים הלכתי לפסיכיאטרית שטיפלה בי בעבר ורשמה לי משהו אחר, וכאמור, הבנתי שאין לקחת כדורים פסיכיאטריים בהמלצת רופא משפחה למרות שרופאי משפחה עברו הכשרה לעשות זאת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בין טורדנות לפרנויה
  • מעיין
  • 06/03/2017 01:21
  • שלום רב, שמי מעיין אני בת 24 ובגיל 13 אובחנתי כלוקה בOCD. כיום, אני על מינון נמוך מאד (יחסית) של פריזמה 10 מ״ג. אני מבקשת להתייעץ משום שכל כמה חודשים אני נתקלת בכמה ימים שתוקפות אותי מחשבות פרנואידיות שמכניסות אותו לסרטים. למשל- שמותקנת מצלמת מעקב בפלאפון שלי, או שמישהו צופה בי. ברור לי שהסיכויים לכך קלושים, ועדיין, המחשבות מלחיצות אותי ובאותו רגע אני סוגרת את החלון או מכסה את הטלפון כדי שלא יראו אותי דרך המצלמה. אני יודעת שזה נשמע הזוי- שאלתי היא, האם עלי לדאוג? האם אני מפתחת סוג של סכיזופרניה? האם הפחד לפתח סכיזופרניה היא אובססיה בפני עצמה? אציין שכשאבי היה כבן 46 לאחר משבר אישי מאד גדול בחייו תקף אותו לראשונה התקף פסיכוטי. כיום הוא על תרופות אך מתפקד ממש בסדר גמור. אני כרגע בטיול של חצי שנה עם בן זוגי ועוד שני זוגות לכן האופציה היחידה שלי היא להתייעץ דרך האנטרנט. תודה רבה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מקפיצה
  • מעיין
  • 06/03/2017 22:05
  • מקפיצה
  • מעיין
  • 07/03/2017 21:51
  • המשך
  • מעיין
  • 10/03/2017 00:42
  • שלום ד״ר קרני, רק עכשיו הבנתי שעצם ההקפצה רק מעכבת את התגובה... כך או כך, רציתי להוסיף שברור לי שהתובנה מבחינה בין OCD למשהו בעל קווים פסיכוטים. מה שמלחיץ אותי הוא, שהתובנה שלי לא 100%. כך למשל, אני באמת חוששת שיש מצלמת מעקב שמוסתרת בנייד שלי. כן, אני מבינה שיש יותר סיכויים לכך שהיא לא מותקנת משכן, אבל אני לא בטוחה שזה לגמרי הזוי, למרות שאני מניחה שאנשים מסביבי היו חושבים שכן? כך למשל, אני חוששת שכשאני הולכת בבית רק בחולצה בלי מכנסים מתחת, והשכנים רואים אותי מבעד לוילונות, יש שכן שאולי רוצה לאנוס אותי. ושוב, אני יודעת שכנראה שזה לא סביר,ובכל זאת- בכל פעם שנשמעת דפיקה בדלת אני מפחדת שזה השכן. מה קורה לי? האם אני מפתחת משהו? איך אוכל לדעת אם אפתח? איך אוכל לעצור את זה? האם סכיזופרנים בזמן פרודרם מסוגלים להבין שמשהו לא בסדר ולעצור את זה בזמן? אוסיף ואומר שאבי, כשלקה בהתקף הפסיכוטי הראשון שלא היה חמור דיו בכדי להגיע לאשפוז (אבל כן היה מלווה בימים ארוכים שנאלצנו לשכנע אותו שיקח את התרופות) נטל מינונים גבוהים מאד מאד של קלונקס, הרבה מעבר למה שהרופאה רשמה לו- והפסיכיאטרית טוענת שההתקף על רקע זה.. האם זה הגיוני בכלל? כיום אם לא ישתה את התרופות סביר שיחזרו לו מחשבות גדלות (מניסיון העבר). סליחה סליחה על האורך וההודעה המבולבלת, ותודה רבה על הסבלנות מעין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למעיין שלום, בדרך כלל סכיזופרנים בזמן הפרודרום באם יש להם כזו הם מרגישים שמשהו לא בסדר אך מתארים זאת כקיר שחוצץ בינם לבין אחרים, ושאינם יכולים להרגיש. אינני סבורה שזה מצבך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למעיין שלום, עצם הפחד מסכיזופרניה זו אובססיה בפני עצמה שמאפיינת לא רק אותך. בתקופת הסייבר גם הפחד מפני כך שיראו אותך דרך המצלמה של הטלפון היא בהחלט לא מופרכת אך איננה כל כך סבירה. לפי מה שכתבת נראה לי שזה OCD בלבד. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעיין
  • תודה רבה ושאלה נוספת
  • 23/03/2017 13:55
  • ראשית תודה רבה לך על המענה, התחושה שלי היא שכאילו הכל לא אמיתי. שהמציאות לא אמיתית, שהחוויות שאני חווה לא אמיתיות. אני לא בטוחה מה קורה לי. האם לדעתך כדאי לעלות מינון של פריזמה ל20? תוך כמה זמן אראה תוצאות? והאם, במידה וחושדים שמדובר במצב פרודרומלי ניתן למנוע התקף? אני מאד מאד מפוחדת.. מעיין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין לי מושג מה זה
  • גוני
  • 23/03/2017 06:01
  • היי אני בן 31 בוא נספר בקצרה את הבעיה בתקופת בצבא ששירתתי התחיל אצלי בעיות שכול דבר קטן אני בודק 30 שעמים אים זה לבדוק שהדלק נעולה או שהתנור מכובה וכו...במהלך השנים זה ירד לי טיפה ועכשיו התחיל לי התקפים שפשוט מוזיקה מתנגנת לי בראש בלי שאני שומע אותה בכלל אני מתחיל להיות עצבני על אנשים בלי סיבה מסויימת באמת אני צריך עזרה אני פשוט לא יודע מה לעשות....אודה לך אים תגידי לי מה לעשות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי מיניות
  • אני
  • 23/03/2017 00:01
  • שלום ד"ר קרני אני נוטלת 20 מ"ג רסיטל + 7.5 מ"ג מירו לטיפול בחרדה, דכאון ודפרסונליזציה. אני רגישה מאוד וסובלת ממינונים גבוהים לכן המינונים נמוכים. השילוב הזה משפיע עליי לטובה ולא היה פשוט להגיע אליו. העניין את הרסיטל אני נוטלת מספר שנים ואת המירו קיבלתי לחיזוק לפני 8 חודשים. העניין הוא שיחד עם ההשפעה המיטיבה מהשילוב הזה הופיעה פגיעה רצינית מאוד בתפקוד המיני, מה שלא היה לפני כן עם הרסיטל בלבד.מצד שני הוא לא הספיק לי כדי להתמודד עם החרדות וכו' (העלאת מינון רסיטל לא צלחה בשל מס תופעות לוואי. למעשה לאורך כל השנים עם התרופות השונות שניסיתי העלאת מינון לא היטיבה עימי) מה דעתך? האם יכולה להיות תרופה נוספת עדינה שתחזק את הרסיטל אבל לא תפגע כך בתפקוד המיני? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה קצת דחופה
  • רוני
  • 07/03/2017 00:01
  • האם 5 מג ציפרלקס נחשב מינון טיפולי? כשהייתי עם 10 מג הרגשתי עייפות ורצון לישון כמעט כל הזמן ואחרי שהועלה המינון ל15 זה החמיר. מבחינת הדיכאון לא הרגשתי הבדל - כי הייתי כל כך עייפה שלא יכולתי לחשוב ולהרגיש . לכן ירדתי על דעת עצמי ל5 ואני יותר עירנית וחושבת שפחות מדוכאת ממה שהייתי לפני התרופה. דוקטור רובין - אודה לך על עצתך. אם 5 מג זה סתם תרופת דמה אז מעדיפה להפסיק . נ.ב חושבת שאולי גם יש לי מרכיבים כפייתיים/ אובססיביים ומרגישה אותם יותר חזק לאחרונה - האם זה יכול להיות קשור? תודה רבה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לרוני שלום, 1. 5 מ"ג ציפרלקס איננו מינון טיפולי לכלום. ודאי שלא לOCD. 2. כדאי להעלות את הציפרלקס ל20 מ"ג כטיפול נגד הכפייתיות. 3. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר שיבדוק אותך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך
  • רוני
  • 22/03/2017 23:17
  • תודה ד"ר רובין העליתי ל 10 מג בעקבות תשובתך. רציתי לציין שלא אובחנתי כאו. סי די רק חשבתי שאולי יש לי.. כן אובחן דיכאון וחרדה. יכולהיות שהפסיכיאטר לא אמר לי כל מה שהוא חושב/ מאבחן? כי לא מסר לי בכתב שומדבר והוא יודע שאני מאוד חרדתית גם מפחדת מכל מיני אבחנות ותיוגים (הפרעות אישיות וכו) בבדיקת דם : TSH 1.07 FT4 11.13 האם זה תקין או היפותירודאידזם סמוי כמו שאת טוענת שיש לפעמים? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)