x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומד...קרא עוד
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים תרופתיים. בעלת ניסיון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • קלונקס
  • כוכב
  • 16/09/2014 21:19
  • תגובה
  • לכוכב
  • 17/09/2014 00:10
  • היי. אני לקחתי במשך 20 יום קלונקס 0.5 מ"ג והוא לא השפיע עליי בכלל. בשבוע האחרון הוא התחיל להשפיע (לעייף מאוד - עד כדי כך שאני שוקלת לקחת חצי כדור של 0.5). מתי את נוטלת אותו? ביום או בלילה למטרת שינה?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלאקס סרטרלין
  • שש
  • 16/09/2014 22:18
  • שלום
    אני לוקח ציפרלאס ובבית מרקחת נתנו לי סרטרלין
    והפסיכיאטר אמר שזה אותו דבר
    ואני מרגיש הבדל ואם הן שונות אז המעבר הוא חד

    האם הם אותו דבר ?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא אותה תרופה! פנה לפסיכיאטר שלך שיגיד לך איך לתקן את הטעות
  • ג'יין דו
  • 16/09/2014 23:07
  • סרטרליין (ידועה גם בשם סרנדה) זה לוסטרל.
    ציפרלקס (אסציטאלופרם, אסטו) זו תרופה אחרת.
    שתיהן מאותה משפחה (SSRI) אך לגמרי לא אותה תרופה. איזה חוסר אחריות של הרוקח ואילו פסיכיאטרים יש בימינו!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ואבן בהריון
  • עדי
  • 16/09/2014 22:20
  • שלום רב,
    אני בשבוע 22 בהריון, לוקחת ציפראמיל באופן קבוע עקב חרדות.
    שבוע הבא אני טסה ויש לי פחד מטיסות, האם מותר לי לקחת באופן חד פעמי כדור ואבן? האם זה יכול לגרום לפגיעה בעובר?
    במידה ולא, האם יש כדור הרגעה אחר שניתן לקחת?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לעדי
  • הריונית לשעבר
  • 16/09/2014 22:28
  • אני לקחתי בשני ההריונות האחרונים ציפראמיל וובאן באופן קבוע והכל תקין ביררתי מול המכון הטרטולוגי אם את לא שקטה תתקשרי אליהם הם מאוד נחמדים וגם שולחים לך אישור בכתב שיהיה המשך הריון קל

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלונקס
  • כוכב
  • 16/09/2014 21:19
  • האם הכל אבוד ?
  • מבובלבת
  • 13/09/2014 20:30
  • לד"ר קרני רובין שלום רב,
    מזה כ 18 שנה אני סובלת מחרדות קשות במתבטאות פיזית ומשבשות לי את הראציונליות בעת התקף. הפחד מלהשתגע , או למות, או מחלת לב או שיש בי מחלה שעדיין לא גילו. במקביל קיבלתי המון כדורים מכל מיני סוגים שפיתחתי אליהם עמידות, ועל כן החולפו לי כל הזמן כדורים. בשל החרדות לא יצאתי מביתי כ 10 שנים לעיתים גם לא לגרם המדרגות.הכדורים גרמו לי להשמנה של 30 ק"ג . כרגע אני נמצאת באישפוז יום כחודש (לוקחים אותי ומחזירים אותי קרובת משפחה שאחרת לא אבוא, כי קשה לי לבטוח באחרים וקשה לי בתחבורה ציבורית) אני עושה מאמצים רבים להגיע ומנסה לשנות גישה. מבחינת כדורים אני לוקחת קסנגיס 3 מיליגרם ליום, אריפלי 2.5 מילגרם וולבטרן 300 מליגרם. את הקסנגיס אני מכירה שנים, את ה2 האחרים לא, אני איתם קרוב ל 3 שבועות וללא שינוי, לא במצב הרוח ובטח שלא בהתקפי החרדה.
    בגדול לא נראה לי שאני מתאימה למסגרת אישפוז יום שיקומי של 12 שבועות
    מרוב מתח וחרדה אני מגיעה וממתינה שיבואו כבר לקחת אותי, שרק יגמר שם היום.
    גם בבית אני נתקפת בהתקפי חרדה.
    אי אפשר לחיות באופן כזה.
    אציין גם שאני חברת קופת חולים מאוחדת
    אינני יודעת מה לעשות, אולי תוכלי לתת לי הכוונה מקצועית ? כי כרגע הכל נראה אבוד והדרך לסיומת עולה וצצה למרות שגם מזה אני חוששת.
    אשמח לתגובתך המקצועית ואם אפשר המהירה
    בברכה,
    מבולבלת.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך נתנו לי תוספת תרופות
  • מבולבלת
  • 14/09/2014 21:12
  • במקביל הוסיפו לי כדור בשם סורבון לחיזוק הקסנגיס
    ובמקום האביפלי נתנו לי תחליף שלו בשם אחר הנקרא
    פרפנאן.
    נדמה לי שממלאים אותי בכדורים ללא תועלת
    הפסיכיאטר של אישפוז היום אמר שהתחלתי את הוולבוטרין ב 18 לחודש ויש עוד זמן שצירך לעבור עד שהוא יעבוד.הכצעקתה ? מ ה 18 לחודש, עוד יומיים אני סוגרת חודש עם אותו כדור, אומנם 300 מ"ג מלפני שבועיים.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ואחרי שהתלוננתי על הדרדרות
  • מבולבלת
  • 16/09/2014 20:43
  • כל התרופות פתאום הפסיקו להשפיע
  • זהבית
  • 08/09/2014 17:30
  • שלום ד"ר קרני,
    בימים האחרונים כדור השינה סטילנוקס פשוט לא מרדים אותי, החלפתי בבונדורמין וגם לא עזר, את הלוריבן שכבר לא הרגיע החלפתי בקלונקס אך גם הוא לא מרגיע, והכי גרוע זה שהמירו כבר לא נותן לי תחושה טובה אפילו שהעליתי מרבע לחצי כדור, והוא הכדור שהכי הקל עליי. אני פשוט מיואשת, אני רק רוצה לישון ולהיות רגועה אך שום כדור לא עוזר. אני חושבת שחוסר השקט נובע מהפבוקסיל אך אני ממשיכה אתו בהמלצת הפסיכיאטר שלי וכמו כן לא יכולה להחליף בפרוזק או להוסיף כדור מעורר כי יש לי בעיות שינה. מה אני צריכה לעשות? :-(

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולי
  • חיים
  • 08/09/2014 20:47
  • גם לי יש הפרעות בשינה (אינסומניה)

    ושום דבר מהמרגיעים לא עובד עליי כמו שצריך. ביקשתי רק להיות רגוע ולהרגיש שלווה ולישון מתוך הרגשה נעימה

    לי ניסו אלטרולט 10 מ"ג לשינה עם הציפרלקס.

    מרדים אבל לא בהרגשה הכי נעימה ..

    אני חשבתי הפוך לגביי . במקום להתחיל להוסיף כדורי שינה ומרגיעים ללילה .
    פשוט להוסיף משהו מעורר על תחילת הבוקר , אולי זה יעזור בע"ה

    מעניין אותי איך את במשך היום. עייפה וחלשה ולא עירנית?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחיים
  • זהבית
  • 10/09/2014 16:02
  • כשאני ישנה טוב בלילה וכשטוב לי אני ערנית מאוד, אפילו מדי. בגלל זה הרופא שלי לא רוצה לתת לי שום תרופה שעובדת על נוראפינפרין (אני חושבת)? אפילו שאני נוטלת ביום תרופות מעייפות ומתה מעייפות אני לא נכנסת למיטה במשך היום כי אני מפחדת שיתהפכו לי השעות.
    פבוקסיל גורמת לי לאי שקט נוראי כל היום. אני מקפיצה את הרגל וזזה בכיסא ושום דבר לא מרגיע את זה.
    אני סובלת מ-MDD ומ-OCD ככה שהחלופה המתבקשת היא אולי פרוזק (אבל שוב, תרופה מעוררת, ובמקרה שלי לא אשן בכלל. כמו כן, יש תמונה בעייתית במשפחה שלי, לא יבינו את תופעות הלוואי שלה בהתחלה ויזקפו אותן נגדי). לסרוקסט אני לא מתקרבת עקב בעיית ההשמנה. אני חושבת שהייתי צריכה לפנות לרופא שלי בגישה אחרת, במקום לבקש אוגמנטציה לטיפול ולקבל כתשובה ליתיום או סרקוול, לבקש ממנו לעבור ל-SSRI אחר, אולי לוסטרל. בינתיים נקלעתי לארבע תרופות, פבוקסיל, מירו, סטילנוקס וקלונקס. הקוקטייל הזה גורם לי לתופעות לוואי של אי שקט, דיבור איטי ומגומגם והפסיכיאטר שלי טוען שזה בכלל לא קשור לתרופות אלא נובע מחרדה. כשאני אומרת לו שזה קורה גם כשאני מתרכזת במשהו אחר ואין לי מחשבות חרדה הוא אומר שזאת חרדה של הגוף.
    אני לא יודעת מה לעשות, התרופות לא עוזרות לי והפסיכיאטר שלי לא מתייחס לשאלות שלי ברצינות ומצייר את הכול כחרדה. הוא מבחינתו ישים אותי על אנטי פסיכוטי כשמאז ומתמיד הייתי רק על ציפרלקס וזה הספיק לי ומעולם לא הייתי במצב פסיכוטי. או על תרופה משמינה אחרי ההיסטוריה שלי עם השמנת יתר. אני באמת אובדת עצות, נתתי לפבוקסיל את כל הזמן שבעולם, אך אם היא תרופה שלא מועילה לדיכאון ואני אפילו לא מסוגלת לחייך אולי באמת עדיף לחזור לציפרלקס שלא עזר לי מבחינת ה-OCD אך לפחות יכולתי לחייך...
    פני הרפואה היום הם לטפל בתסמינים ולא במקור הבעיה, ככה שבמקום להחליף את התרופה שגורמת לחוסר שקט כבר ארבעה חודשים, להוסיף עליה עוד כדור מרגיע, ובמקום לרדת בסך התרופות לעלות. אני באמת כבר לא יודעת מה הפתרון בשבילי.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזהבית
  • חיים
  • 10/09/2014 19:29
  • כן זה מה שקורה היום שהרופא המטפל לא יודע מה הבעיה הוא פשוט ממשיך לטפל בבעיה שנוצרה בעצם ולא היתה ואיך שהוא מטפל נוצרים עוד בעיות שלא היו בכלל

    למעשה אני תמיד חושב שעם משהו מרגיע כמו לוריבן אפשר לחיות טוב, אבל מה שעצוב פה שהיא גורמת להתמכרות ושמפסיקים מרגישים איום ונורא

    OCD זה עינוי ודיכאון זה עינוי

    אם היה משהו שמטפל גם בדיכאון חזק וגם ב OCD חזק הייתי שמח

    אני חושב לגביי אולי אנסה ללכת על לוסטרל ולנסות אותו עד 200 מ"ג . עד שהוא יעבור בטח יקח זמן. ובינתיים מה עם השינה ?
    זה הסיפור, איך מטפלים בשינה באופן הכי טוב .
    שמעתי על צירקדין שהוא מיועד לשינה נטו . חשבתי לבקש אותו


    מקווה שתרגישי טוב זהבית. לא יודע מזה MDD אבל מקווה שיהיה טוב ונכתוב פה כבר שאנחנו שמחים ובריאים בע"ה !

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחיים
  • זהבית
  • 16/09/2014 18:04
  • בינתיים אני עם ארבע תרופות ורחוקה מלהיות בסדר. גם אני מחפשת תרופה שתהיה טובה גם לאוסידי חזק וגם לדיכאון חזק. ניסיתי לוסטרל והוא גרם לשלשולים, חוסר שינה ומחשבות אבדניות, נבהלתי והפסקתי. עברתי לציפרלקס שהיא התרופה שלי מזה חמש שנים, היא מעולם לא גרמה לי לנדודי שינה ופתאום גם איתה לא ישנתי. לדיכאון היא עוזרת, הבעיה היא שבמינון 20 מ"ג היא לא עוזרת לאוסידי במקרה שלי ואסור לתת יותר. הפסיכיאטר רשם לי פבוקסיל אפילו שאני עם תמונה דיכאונית קשה והכדור לא מאושר לטיפול בדיכאון עפ"י ה-FDA. כבר ארבעה חודשים וחצי ואני עדיין עם רגישות היתר, בוכה כמעט כל יום, מפחדת מכל מילה שעלולים להגיד לי. לא חזקה נפשית, לא עצמאית, מפחדת להישאר לבד בבית ומפחדת לישון ביום ולהיות ערה בלילה לבד. בתרופות הטריציקליות לא אוכל לעמוד, ובמיוחד שואלת את עצמי למה צריך לפנות אליהן אם יש כבר תרופות מהדור החדש שאמורות להיות יעילות לא פחות. הרופא הוסיף לי מירו שרק אחרי נטילתו יש לי הקלה וקצת מצב רוח, אפילו שאני לוקחת רק רבע כדור. הבעיה היא שהוא גורם לתחושת חוסר שובע בלתי נסבלת ואני שומרת משקל. אני אובדת עצות ובכלל אני לא מבינה איך אין תרופה שתהיה טובה גם לאוסידי חזק וגם לדיכאון קשה. להישאר עם הפבוקסיל יהיה לא לטפל בדיכאון. לחזור בחזרה לציפרלקס יהיה לטפל בדיכאון על חשבון האוסידי. האם אני צריכה לנצח לבחור בין שניהם? אני רוצה את ההקלה מהמחשבות הטורדניות, אבל רוצה גם לחזור לחייך. :-(

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרזודיל
  • עייף
  • 09/09/2014 23:39
  • שלום רב,
    בגלל בעיות שינה ודיכאון רשם לי הרופא טרזודיל 50 מ"ג.
    האם התרופה טרזודיל יעילה לדיכאון ?
    ואם כן באיזה מינון?
    האם כדאי לשלב אותה עם משהו?
    תודה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ומשהו נוסף בבקשה, כשתוכלי...
  • עייף
  • 14/09/2014 12:25
  • 1. האם הטראזודיל מוביל להשמנה או לרעב מוגבר?
    2. האם יש תופעות לוואי אופייניות לתרופה (עצירות, השמנה, מיניות, נעילת לסתות ועוד)?

    ממש תודה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרזודיל
  • בן
  • 16/09/2014 17:29
  • במינון50 ממש לא אבל ממש לא!יעילה לא לחרדות ולא לדיכאון. לעיתים נדרש מינון של 400 לצורך בעיה זו. 50 זה בקושי מספיק לשינה(בין 50ל200בדכ)

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עצירות
  • בן
  • 16/09/2014 17:32
  • עצירות
  • בן
  • 16/09/2014 17:32
  • האם לוסטרל תאים
  • יגאל
  • 29/06/2014 13:39
  • שלום, אני סובלת קוצר נשימה, קושי להשלים נשימה עמוקה,והרבה פעמים במהלך היום אני ממש מרגישה מכווצת.יש לי חרדה מלצאת כי אז הקוצר מחריף.טופלתי בציפרלקס והעבירו אותי (אחרי מספר שנים)לסימבלטה כחודש ולא התאים ועכשיו אני עם לוסטרל. האם הכדור במינון של 200 מ"ג יעזור?אני כבר שבוע במינון הגבוה. איך וגדר המצב שלי?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליגאל שלום,

    אין לי מושג איך מוגדר המצב שלך למעט זה שאתה כותב שיש לך חרדות.

    לוסטרל היא תרופה מצויינת לדיכאון ולחרדות ובמינון של 200 מ"ג אף למצבים כפייתיים. במידה ותמיד לקחת את התרופה במשך 6-8 שבועות סביר להניח שמצבך ישתפר.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם לוסטרל יעיל ל-OCD
  • מיה
  • 15/09/2014 23:53
  • לוסטרל יעיל לאוסידי
  • אני
  • 16/09/2014 00:42
  • ssri מפחיתות בממוצע 20-40% מהסימפטומים
  • דניאל
  • 16/09/2014 10:09
  • Ssri מפחיתות בממוצע 20 עד 40 אחוז מסימפטומים ל אוסידי בממוצע לפי המחקרים ובנתאי שהמינוי הוא מספיק גבוה ונלקח מספיק זמן. זה לפי מאמרים מקצועיים שקראתי. אין לי מושג מדוע הדר רושמת שהם מורידים 55 אחוז. הלוואי וזה היה נכון אבל זה המון . יש אפשרות שהתגובה ממשיכה להתחזק קצת בהמשך עד שנה אפילו

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלפוחית ביישנית וציפרלקס
  • מיכי
  • 13/09/2014 09:09
  • בוד הדוקטור אני לוקח 20 מג ציפרלקס כבר חודש וחצי ואני מתחיל להרגיש שיפור קל בחרדה החברתית. אבל הייתה לי בעיה נוספת שקשורה לחרדה שנקראת שלפוחית ביישנית(הדוגמה הכי טובה לזה הוא שלא הצלחתי לבצע בדיקה אורולוגית פשוטה של שארית שתן ועוצמת השתן, רק בגלל שהאחות שהייתה בחדר ליד ביקשה ממני להגיד לה מתי מתחיל לצאת זרם - זה הלחיץ אותי. וזה קורה לי תמיד). הבעיה הזו לא נפתרה בכלל. למה זה? והאם יש סיכוי שזה יפתר בהמשך? האם ציפרלקס לא מתאימה לתופעה הזו? אם היא לא מתאימה אשמח לדעת איזו תרופה יעילה למצב הזה. תודה רבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מהידע שלי...
  • שיר
  • 14/09/2014 02:54
  • ומהנסיון שלי, שלפוחית השתן קשורה לפחדים.
    אולי פחד לשחרר את השתן זה כמו פחד לשחרר דברים בחיים..
    על כן צריך לעשות טיפול שורשי עם איש מקצוע מלבד הכדורים.
    אבל זה רק על סמך נסיוני האישי ולאהמלצה מקצועית

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה אישית
  • קורל
  • 16/09/2014 07:25
  • היי, גם לי יש את זה וגם אני לוקחת 20 מג ציפרלקס. היה לי את התופעה לפני הציפרלקס וגם אחרי, חחח מצחיק כי בדיוק היום בבוקר זה קרה לי שהייתי מתה להיכנס לשרותים וקמתי עצבנית קצת כי בקושי ישנתי (אני עוד עם התופעות לוואי של העלאת המינון) והתעוררתי בגלל דיבורים בבית ופשוט לא יצא או למשל בטיסות יש פעמים שאני עם שלפוחית מפוצצת וכואבת ומנסה כל כך הרבה פעמים. או שאם אני יודעת שמישהו בחוץ מחכה להיכנס לשירותים זה גם קורה לי, או אפילו סתם כי מתרוצצות לי מחשבות בראש שלא נותנות לי להתרכז.
    זה לדעתי קשור בריכוז וברגיעה של אותו רגע. וכן זאת תופעה שיא המעצבנת!! כנראה אנחנו מסוג האנשים שצריכים ״נינוחות״ בשירותים חחח תנסה כמה שאפשר לכוון לשם אני כבר השלמתי עם המצב שבסוף.. זה יוצא :)

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פעילות ספורטיבית וחרדות
  • אביב
  • 16/09/2014 01:10
  • פרוזק
  • מעיין
  • 21/07/2014 22:31
  • פרוזאק
  • מעיין
  • 23/07/2014 19:17
  • האם פרוזאק יעיל להתקפי פאניקה חרדות וחרדה חברתית ואיך לא מחשבותת טורדניות רסיטל מאוד עזר מלבד החרדה החברתית והופסק עקב השמנה והפבוקסיל החמיר את המצב כרגע אני נוטלת מינון של 40 מיליגרם וכל הזמן רעבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השאלה שלי כל הזמן נבלעת
  • מעיין
  • 24/07/2014 09:49
  • מחכה בסבלנות
  • mayan44@walla.com
  • 24/07/2014 17:01
  • פרוזק יעיל מאוד לאוסידי
  • אני
  • 24/07/2014 17:13
  • לאני
  • מעיין
  • 24/07/2014 18:03
  • היי לא הבנתי פאקסט זה סרוקסט? אם כן אז נטלתי אותו 6 שנים אכן מעולה ואכן הופסק בגלל השמנה, רסיטל עזר רק למחשבות ולחרדות ללא החרדה החברתית וההתקפי בולמוס האם פרוזאק יעיל גם לחרדות? והתקפי זלילה?? כי בנתיים ממשיכה לזלול ולא הבנתי אם אמרת שהרסיטל יעיל יותר??

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בגדול כולם עובדים על הסרוטנין
  • אני
  • 25/07/2014 17:52
  • אני יודע גם מניסיון אישי שהפאקסט מאוד משמין ולא בגלל אכילה אלא בגלל השפעה על המטבוליזם בגוף
    פרוזק נחשב יחד עם פבוקסיל הכי יעיל לאוסידי
    אבל בגדול כל התרופות מעלות סרוטנין באותו איזור במוח ככה שההבדלים ביעילות הם עניין של התאמה אישית פרוזק נחשב להכי פחות משמין (ושאני מדבר השמנה אני מדבר על השפעה על המטבוליזם בגוף ולא על התקפי זלילה שהכדור גורם זה דבר שאת צריכה לנסות למנוע זה תלוי בך כבר)

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפבוקסיל החמיר את מצב החרדות דיכאון ומחשבות גם במינון מקסימלי
  • מעיין
  • 24/07/2014 18:06
  • לאני מאיפה הידע??
  • מעיין
  • 24/07/2014 22:57
  • לאני עדיף לוותר על הפרוזאק מראש ולחזור לרסיטל??
  • מעיין
  • 24/07/2014 23:01
  • לוותר על הפרוזאק וליזור לרסיטל למרות ההשמנה ושלחרדה החברתית לא עזר? הרופאה שלי אמרה שסוס מנצח לא מחליפים... אבל אני כבר שנים איתו

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תלוי כמה השמנת וכמה זה מפריע לך
  • אני
  • 25/07/2014 17:49
  • ואם בדיקות הדם תקינות כי השמנה יכולה להביא איתה פגיעה בבריאות תיקחי בחשבון שאם תפסיקי את הרסיטל ותחזרי אליו יש מצב שהוא לא יעזור לך כמו שעכשיו זה החלטה שלך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סליחה על כל השאלות המטרידות
  • מעיין
  • 25/07/2014 17:07
  • לקחתי שנים רסיטל נעשה שינוי בפבוקסיל שלבסןך הגיע למינון של 300 היתה החמרה משמעותית ועגשיו נכשה שינוי לפרוזאק יש לי ביומיים האחרוניפ כמו סחרחורות ותיושה מוזרה של כמעט התעלפות זה דומה לתחושה שקרתה כאשר שכחתי לקחת רסיטל יום אחד והתופעה המוזרה הזו הזכירה לי ששכחתי תרופה... האם תופעה זו מוכרת? והאם לא היה עדיף להוריד בהדרגה את הפבוקסיל?? תודה מראש וסליחה על השאלות הטורדניות

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למעיין שלום,

    שום תרופה לא תעזור לך תוך שבועות ספורים. הפבוקסיל במינון של 300 מ"ג מאוד יעיל נגד OCD ונגד חרדות. הבעיה היא ש-OCD מגיב רק לאחר חודשיים שלושה של טיפול במינון זה.

    חבל לקפוץ מתרופה לתרופה ולא למצות אותה. כל שינוי תרופה גורם לירידה לתקופת מה.

    בדרך כלל אני עושה שחלוף בין התרופות, כלומר מורידה 50 מ"ג פבוקסיל ומעלה 10 מ"ג פרוזק (פלוטין) כל 4 ימים. בצורה זו לא מקבלים את התופעות שאת תיארת. בתחילת הטיפול עם פרוזק יכולה להופיע יותר עצבנות ויותר כעסנות אך זו תרופה יעילה מאוד נגד OCD ונגד חרדות.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עדיף תתייעצי עם פסיכיאטר
  • אני
  • 25/07/2014 17:54
  • תודה רבה ובכל זאת
  • מעיין
  • 25/07/2014 20:35
  • תודה רבה ובכל זאת מה עלי לעשות עם תחושת הסחרחורת שלעיתים מופיעה כמו תחושת עילפון האם אלו תופעות גמילה? האם היית ממליצה להוסיף תרופה ישנה או להמתין? והאם תופעה זו חןלפת? ותוך כמה זמן הכי הרבה? תודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למעיין שלום,

    לדעתי לא מדובר בתופעות גמילה אלא בתופעות שמופיעות כתוצאה מכעס שמתגבר בשבועות הראשונים של הטיפול בפרוזאק. הייתי ממליצה בשלב זה להוסיף לוריבן, קסנקס או קלונקס.

    התופעות הגופניות המופיעות בפחד ובכעס הן זהות מאחר והן נובעות שתיהן מהפרשה של אדרנלין לדם. אנשים הסובלים מחרדות בדרך כלל מפרשים את התופעות הגופניות של הכעס כתופעות גופניות של חרדה. סביר להניח שמאחר וקלונקס מגביר את הכעסים בשבועות הראשונים הוא גורם בתחילה לתחושות שתיארת.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרוזאק כן עושה תאבון...
  • מעיין
  • 27/07/2014 17:05
  • למעיין
  • אלכס
  • 27/07/2014 19:41
  • אם תתייחסי לטיפול תרופתי כאל קסם הוקוס פוקוס לקחתי כדור השתנו חיי, לא תבריאי בחיים.
    עבודה עצמית היא 50% מהחלמה מבעיה נפשית. התרופה עוזרת לנו לעזור לעצמינו אבל מבלי שנעזור לעצמינו שום כדור לא יעזור לנו.
    חומר למחשבה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תלוי במקרה
  • אני
  • 10/08/2014 22:40
  • לאלכס
  • מעיין
  • 27/07/2014 20:06
  • היי אלכס אני ממש לא מתיחסת לזה כך אני מודעת לבעיותינוגם הייתי בטיפולים פסיכולוגים אני פשוט לאחר לידה שניה מה שגרם לי לחזור לטיפול לאחר שנים שבהם רק נטלתי תרופות ללא עזרה מקצועית ומוצאת את עצמי כל הזמן פה גי לרופא שלי תמיד יש תירוצים מדוע לא לדבר איתי או שכבר תחזור אלי מה שמעמיד אותי במצב של חוסר אונים ותלויה בה... בדומה ללידה שאתה תלוי בחסדיה של המיילדת גם אם מאוד לא סימפטית...אצלי גם העל הפוך בהריון המוכחי ירדתי 25 קילו מהקאות קשות רוב הנשים משמינותמאז אולי שוב אצלי הפוך מה שגורם לכולם לחוסר תאבון לי מעלה...

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני לא מצפה להבריא ומעולם לא ציפיתי יודעת שזה לא יקרה אין תקוות מיותרות
  • מעיין
  • 27/07/2014 20:26
  • התחושה הזו עברה אבל...
  • מעיין
  • 29/07/2014 20:27
  • תודה רבה על התשובה ד"ר התסמינים האלו חלפו... אני שבוע וחצי עם הפרוזאק עם מינון של 40 מיליגרם. ואין שיפור באוסידי. האם זה המינון המקסימלי?? והאם יש סיכוי שיעזור,? את הרסיטל נטלתי במינון של 40 והעלים לגמרי כאילו לא היה קיים...

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למעיין שלום,

    OCD מגיב רק לאחר 8-12 שבועות. ניתן לעלות עד 60-80 מ"ג. אצלך הייתי מנסה אולי להגיע ל-60 מ"ג ולאחר שיפור לרדת ל-40 מ"ג כדי שלא לעמוד במצב של לאחר כ-10 שבועות עדיין לא תהיי במצב הטוב ביותר שאפשר להשיג.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני נוטלת 10 מיליגרם אסיול
  • מעיין
  • 29/07/2014 20:32
  • למעיין שלום,

    בשלושת השבועות הראשונים של נטילת הפרוזאק יש בהחלט עלייה בעצבנות ובכעסנות כתוצאה מלקיחת התרופה. אחר כך זה נעלם.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 3 שבועות תרופה אמורה להתחיל לעזור כבר
  • אני
  • 04/09/2014 18:26
  • איך יכול להיות שהתרופה כל כך הרבה זמן מעלה את העצבנות והאי שקט
    ואת מסכימה איתי שיש לא מעט אנשים שכבר אחרי שבועיים שלושה מרגישים שיפור מלקיחת הכדור

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאני שלום,

    כפי שכתבתי כבר, משך הזמן עד לתגובה ב-OCD הוא 8-12 שבועות. ייתכן שהסיבה לכך נעוצה בצורך להשפיע על מבנים עמוקים במוח.

    בדרך-כלל לוקח כחודש עד שדיכאון מגיב וכשישה שבועות עד שהתקפי חרדה מגיבים. אני לא יודעת מאיפה אתה מסיק שיש אנשים שמרגישים שיפור לאחר שבועיים-שלושה, אלא אם מדובר באפקט פסיכולוגי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני בפעם הראשונה שלקחתי סרוקסט
  • אני
  • 06/09/2014 16:53
  • היה חרדות בולטות
  • אני
  • 14/09/2014 19:19
  • חשוב לציין שהכדור גרם לי להיפומאניה
  • אני
  • 14/09/2014 19:20
  • היפומאניה?
  • ל"אני"
  • 15/09/2014 17:17
  • היפומאניה
  • אני
  • 16/09/2014 00:44
  • למעיין
  • חיים
  • 15/09/2014 23:40
  • שלום לך
    אם השמנת אז תאמיני לי שאין לך מושג מהי הפרעת חרדה מלווה ב OCD

    בחרדה לא רק שאין תאבון. מרוב ההרגשה של הפחד גם מרזים למרות שאוכלים המון

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כנראה המטבוליזם נהיה מהיר יותר
  • אני
  • 16/09/2014 00:50
  • סרוקסט יעילות לאוסידי
  • שוהם
  • 16/09/2014 00:34
  • האם הוא נחשב מהכדורים היותר יעילים לאוסידי ?
    הבנתי שיש בעיה של השמנה איתו אבל נניח שהבן אדם לא השמין מהכדור הוא נחשב כדור עם אפקט מרגיע וטוב לאוסידי?
    כמו פבוקסיל ופרוזק?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרוקוול ואביליפיי
  • רינה
  • 15/09/2014 22:14
  • לקיחת מירו לסירוגין
  • זהבית
  • 15/09/2014 18:43
  • שלום ד"ר, כאן זהבית. נוטלת פבוקסיל 300 מ"ג, מירו 7.5 מ"ג, קלונקס 0.5 מ"ג וסטילנוקס 10 מ"ג. האם אני יכולה לקחת מירו במידת הצורך? היום אכלתי טוב ואין לי צורך בו להגברת תיאבון. כמו כן, החלפתי את הלוריבן בקלונקס שעוזר לי לישון יותר, אז מהסיבה של השינה אני כבר לא צריכה את המירו. השאלה שלי היא האם תחול נסיגה במצבי הנפשי אם לא אקח אותו? כפי שציינתי כבר כמה פעמים, הוא נותן לי שקט נפשי והרגשת כיסוי יותר מהפבוקסיל.
    ועוד שאלה ברשותך - האם ניתן לקחת קלונקס 0.5 מ"ג ככדור שינה במקום הסטילנוקס? האם הוא יעיל להירדמות וכן לשנת לילה שלם? אני לוקחת אותו כשאני מתעוררת באמצע הלילה ואני מרגישה עייפה במשך כל היום עד לקיחת המירו שמעורר אותי.
    תודה, זהבית.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלונקס
  • חיים
  • 15/09/2014 20:44
  • היי זהבית


    לדעתי היה עדיף לובירן. קלונקס עם הזמן עושה דיכאון עצום ככה אני הרגשתי . ואז חשבתי שזה המצב שלי הוא הדיכאון שהקלונקס עשה , לא ידעתי שזה ממנו.


    וכן לקחתי אותו ללילה והשינה היתה ארוכה אבל רעה מאוד . התחלתי כמוך מחצי של 0.5 והגעתי אז ל 2 מ"ג

    אבל הכל אינדיבדואלי יש מצב שיהיה לך טוב

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות לסכיזופרניה
  • אורית
  • 15/09/2014 18:28
  • תופעה מוזרה
  • מיכי
  • 15/09/2014 18:24
  • שלום דוקטור,

    הייתי שמח לשמוע את חוות דעתך על תופעה מוזרה שקורית לי במהלך הטיפול בssri.

    לקחתי במשך ארבעה חודשים ציפרלקס 10 מג - לקח לזה מעט זמן להשפיע על החרדות החברתיות שלי (בערך שבועיים) ואז חל שיפור. ואולם לאחר שלקחתי זמן נוסף פתאום ההשפעה נעלמה. ההשערה הייתה שזה תנודות בטיפול ולכן המשכתי לקחת עד שהגעתי לארבעה חודשים ללא שיפור כלל. הוחלט לעבור ל20 מג ציפרלקס. לקחתי במשך חודש ללא שיפור ואולם אחרי חודש חל שיפור ראשוני משמעותי. שהמשיך שבוע ונעלם שוב. מה קורה איתי? האם זה תנודות או שזה מעיד על חוסר יעילות כמו ב10 מג?

    אשמח למענה. מתסכל אותי החוויה של להתחיל להרגיש טוב ואז חלה נסיגה משמעותית. בינתיים לפעמים אני לוקח לוריוון כדי להתמודד עם המצב הזה.

    מה עושים? האם להחליף טיפול או להמשיך? אם להחליף - לאיזה היית ממליצה לי לחרדה חברתית קשה.

    תודה רבה!

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טופמקס
  • חיים
  • 15/09/2014 18:17
  • מונחים
  • מה אני
  • 15/09/2014 18:05
  • האם ביפולר 2 נקרא גם מאניה דיפרסיה או שרק ביפולר 1 ??
    כלומר אם אני ביפולר 2 הגיוני/נכון שאציג עצמי כמי שיש לה מאניה דיפרסיה?
    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב שיחות עם טיפול בכדורים
  • ח.ת.
  • 15/09/2014 11:08
  • שלום רב. בתי בת ה 12 החלה לתלוש שיער באופן לא מודע, וכן התנהגותה עצבנית וכעסנית. באחרונה היא התחילה ללכת לשיחות אצל פסיכולוגית, כאשר עוד בטרם היא פגשה בילדה לראשונה היא המליצה לנו לשלב את הטיפול יחד עם נטילת כדורים ולשם כך עלינו לפנות לפסיכיאטר לצורך קבלת מירשם. פנינו לפסכיאטרית אשר אמרה כי עליה לבצע הערכה פסיכיאטרית הכוללת 4 מפגשים. מבקש לברר האם אכן יש צורך בשילוב בין הטיפולים וזאת עוד בטרם נערכו מספר שיחות משמעותי (נפגשו רק פעמיים). שנית מבקש לברר האם אכן לעניין מסוג זה יש צורך בהערכה פסיכיאטרית ובהיקף המוצע לנו.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיקטל400 לרופאה ולרצ
  • לורן
  • 15/09/2014 10:21
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)