רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי...קרא עוד
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
פסיכיאטר, מנהל מרפאת מודיעין לילדים, נוער והורים...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אימובאן
  • איתי
  • 29/03/2015 16:04
  • לאיתי שלום, ידוע לי רק שהגמילה מאימובאן קשה. יתכן וניתן להקל על כך על ידי החלפת האימובאן בתחילה לנוקטורנו ואז לרדת בהדרגה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוקטורנו
  • איתי
  • 01/04/2015 06:08
  • חרדות ופיברומיאלגיה
  • דודו
  • 31/03/2015 14:32
  • שלום, אובחנתי כחולה פיברומיאלגיה (אני גבר)והציעו לי לקחת SSRI בשביל הכאבים, (בנוסף יש לי גם חרדות) ורציתי לדעת איזה מבין הכדורים הבאים הוא הכי פחות גורם לתופעות לוואי ציפרלקס פריזמה לוסטרל תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לד"ר קרני רובין שאלה
  • דודו
  • 31/03/2015 14:19
  • אני נוטל לוסטרל 100 במשך כשנה בעקבות חרדות .. הכדור עוזר לי מאוד .1.כמה זמן טיפול בד"כ משתמשים בכדור?והאם זה נקרא טיפול מונע? 2.בעקבות מחסור בלוסטרל 100 התחלתי ליטול 2 כדורים של 50 מ"ג ומאז שהחלפתי החלו אצלי כאבי ראש חוסר שינה ותופעות לוואי נוספות האם ישנו קשר? .תודה דודו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרפנאן כי אריפליי לא עוזר
  • שרה
  • 29/03/2015 15:22
  • שלום לרופאה איך זה שלחברה שלי האריפליי עוזר ולי לא ? מה השוני בין הכדורים והאם ניתן להחליף את האריפליי 5 מ"ג בפרפנאן 4 מ"ג איך עושים את זה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשרה שלום, ראשית, התגובה היא אינדיבידואלית ואנשים שונים מגיבים באופן שונה לתרופות השונות. האריפליי במינון של 5 מ"ג הוא מגביר תגובה אנטי דכאונית של כדורים נוגדי דיכאון. לעיתים הוא יכול לגרום לעצבנות ובמקרה כזה מוסיפים לוריבן 1 מ"ג. הפרפנאן במינון של 4 מ"ג הוא כדור אנטי חרדתי ומרגיע. לא כתבת ממה את סובלת כך שאיני יכולה לענות לך מעבר לכך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר קרני, תגובתי לך
  • שרה
  • 31/03/2015 14:02
  • נ.ב
  • שרה
  • 31/03/2015 14:07
  • ציפרלקס
  • מיטל
  • 31/03/2015 13:46
  • שלום נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג כחודש וחצי. פניתי בשל התקפי חרדה ודיכאון קל שחשתי. לאורך כל התקופה חשתי עייפות , נאמר לי שאלו תופעות לוואי. כעת אני ישנה לא מעט , מכוונת שעוןלשעה מסוימת ומתעוררת כמה שעות אחר כך, המון יקיצות, השינה איננה עמוקה ויש גם הזעות. לא יודעת אם זה קשור רק לתרופה כי אני שבועים לפני הוסת ולעיתים יש תופעות דומות לפניה מצב הרוח אגב טוב , גם הוסת האחרונה הייתה נסבלת יותר. מהבחינה הזאת הציפרלקס עזרה מאד. חוששת שבשל העייפות וההזעה הפסיכיאטר ירצה לשנות תרופה ואני מלכתחילה לא רציתי תרופות, ממש מפחדת מהן. האם לחיות עם התופעות הללו או שיש תרופה אחרת שאין בה תלות גבוהה ותופעות לוואי קשות? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמילה מקלונקס באמצעות ריבוטריל טיפות
  • איתי
  • 31/03/2015 13:40
  • לד"ר רובין חג שמח...מטופל כיום ב 3 ן3\4 קלונקס של 0.5 [כמעט 2 מ"ג] חישבתי עם הרוקח שמדובר בכ18 טיפות ריבוטריל, אם אוריד טיפה בסוף כל חודש[גמילה של 18 חודשים שנה וחצי] תהליך הגמילה עשוי להיות קל יותר ? יש לציין שהבחילות והמיגרנות בגמילה ניתנות להתמודדות פשוט אינני רוצה לחוות התקפי פאניקה [מטופל בסימסלטה 60 מ"ג ומרוצה מאוד מתרופה זו] תודה.. חג שמח..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמילה תרופות
  • אלי
  • 24/02/2015 10:52
  • שלום רב. למיטב ידיעתי הכדור זיפרקסה משווק במינון 5 מ״ג.(אין 2.5) וגם אין קו בכדור בכדי לחתוך. אז אני חתכתי לחצי למרות שאין קו. האם זה לא פוגע בהשפעה של הכדור שחוצים שאין קו? ועוד שאלה.תוך כמה זמן הגוף מתרגל ללא הכדור.בתהליך גמילה? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאלי שלום, עמך הסליחה ששאלתך לא נענתה. מסתבר שבתקופת השדרוגים של האתר נשמטו מספר שאלות ולא נענו. ניתן לחצות את הזיפרקה למרות שאין קו חציה, אך את המחצית השניה של הכדור יש לשים בנייר כסף כדי שלא תתחמצן. אם מורידים בהדרגה, אין תופעות גמילה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך הפסקת תרופה
  • אלי
  • 31/03/2015 08:17
  • יעילות תרופה לאחר הפסקה וחזרה
  • ערן
  • 26/03/2015 08:54
  • הבנתי
  • ערן
  • 31/03/2015 01:26
  • עמידות לויאפקס?
  • ערן
  • 31/03/2015 01:03
  • שלום, לקחתי ויאפקס 225 מ"ג במשך 4-5 שנים. לאחר מכן למשך כמה שנים ירדתי ל37.5 ויאפקס במקביל לוולבוטרין. בשנה שעברה ראיתי שהוולבוטרין לא מספיק אז עליתי שוב ל150 ויאפקס יחד עם ולבוטרין והרגשתי מצויין, אבל סבלתי מתופעות הלוואי. בעקבות זה, שוב הורדתי את הויאפקס ל37.5 (טעות!!) בהדרגה לכמה חודשים והעליתי את הוולבוטרין. היום אני מבין שלא מחליפים סוס מנצח. יכול להיות שפיתחתי עמידות לוולבוטרין אבל בכל מקרה הויאפקס תמיד עבד טוב יותר ואני מוכן לסבול את תופעות הלוואי כדי להרגיש טוב יותר. לכן, לפני שלושה שבועות העליתי בהמלצת הרופא את מינון הויאפקס ל150. אני מרגיש קצת יותר טוב אבל ממש לא טוב כמו בעבר. האם לדעתך פיתחתי עמידות לויאפקס? הרי בסופו של דבר רק שיחקתי עם המינונים שלו ומעולם לא ממש הפסקתי אותו. מה גם שחזרה אליו בפעם השניה הייתה יעילה כמו בפעם הראשונה. האם אני יכול להיות אופטימי ולצפות שהפעם השלישית תהיה יעילה גם כן היות ולא ממש הפסקתי את התרופה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עמידה לכדורים
  • יערה
  • 20/03/2015 09:27
  • שלום, יש לי בעיה של חרדות קשות ודכאונות למעלה מ 8 שנים, נתנו לי המון כדורים [סרוקסט ציפרמיל פרוזק וולבטרן איקסל קלונקס ועוד ] עכשיו אני עם סימבלתה 120 ואריפלי 5 מ"ג כבר ארבע שבועות ויש לי עדיין חרדות איזה עוד אפשרויות יש ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש כל מיני שילובים יעילים
  • ר.צ.
  • 20/03/2015 14:14
  • שלום יערה, כעת את אמורה להמתין מספר שבועות בטרם יוכרז על כישלון השילוב הנוכחי. יש מספר שילובים מצוינים וממה שקראתי פה בפורום את לוקחת כרגע אחד מהם. יתכן שכדאי להוסיף כדור הרגעה כמו קסנגיס להקל על החרדות. אלטרנטיבה לאריפלי יכולה להיות תוספת של אדרונקס לסימבלטה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • להמתין עוד מספר שבועות ?
  • יערה
  • 23/03/2015 12:46
  • ליערה שלום, הייתי ממתינה לפחות 6 שבועות. בדרך-כלל כדאי לקחת את האריפליי לפני השינה בשילוב עם כדור לוריבן (זו המלצת החברה). שילוב זה מפחית את החרדות. בנוסף, חשוב מאוד שתפני לטיפול התנהגותי קוגנטיבי כדי לקבל כלים להתמודד עם הגורמים שמביאים לחרדות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר , אריפליי לפני השינה ? אני לוקחת בבוקר
  • יערה
  • 29/03/2015 11:24
  • לר.צ. שלום, אינני רואה את ההגיון של הוספת כדור אדרנרגי עתיר תופעות לוואי לסימבלטה שמנגנון פעולתו הוא 30% אדרנרגי ו-70% סרוטונרגי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראי נא קישור
  • ר.צ.
  • 27/03/2015 04:07
  • עצוב שר.צ. נותן את אותה העצה לכולם
  • עצוב שמאפשרים לכך
  • 30/03/2015 01:40
  • זה שאדרונקס עזר לך לא אומר שזה יעזור לכל המגיבים בפורום שנתת להם את אותה העצה הרפטטיבית. עצוב שאנשים מקשיבים לך, עושים ניסיונות על עצמם והורסים לעצמם את ההחלמה אף יותר. מה שעוד יותר עצוב זה שאתה והרופאה נהייתם שווי מעמד בפורום והיא צריכה להסביר למה עצותיו של איזה nobody שגויות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לעצוב שמאפשרים לכך שלום, אתה צודק בכך שהתגובות לתרופות הן אינדיבידואליות אך לא ר.צ. כותב את המרשמים. אנשים אינם כותבים לעצמם את המרשמים ועושים על עצמם ניסיונות אלא רופאים כותבים את המרשמים. לדאבוני כל עוד שאין בדיקה שתאמר איזה תרופות עוזרות ואילו לא עוזרות לאנשים ספציפים ימשיך המצב שבו מנסים להתאים את התרופה המתאימה ביותר. לא מדובר בהרס של ההחלמה. דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ר.צ
  • עצוב שמאפשרים לכך
  • 31/03/2015 00:11
  • לא לזאת התכוונתי. התכוונתי לכך שהוא מפאר את הכדור אדרונקס כי הוא עזר לו ספציפית ומדרבן אנשים לבקש את הכדור הזה, ואכן אנשים הולכים לפסיכיאטר שלהם ומבקשים את הכדור הזה ומקבלים מרשם. העצה הזאת שגויה במקרים רבים, כדוגמת המקרה של אדם שהתגלתה אצלו הפרעת שינה קשה ביותר, שלדברייך הייתה אחת ההפרעות החמורות ביותר בפסיכיאטריה אם את זוכרת את המקרה. אפילו לו ר.צ המליץ על אדרונקס. אנשים חדשים שמגיבים בפורום ומקבלים תשובה ממנו חושבים שזו את שענתה להם והוא צריך לציין את העובדה שהוא לא את בתחילת התגובות שלו ולא להטעות אנשים, קל וחומר להמליץ על כדורים. רפואת אינטרנט ללא פגישה פנים מול פנים עם המטופל היא עניין מורכב מספיק, אפילו כשהיא נעשית ע"י רופא. אין לו שום סמכות לעשות זאת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בדיכאון
  • שי לי
  • 26/03/2015 21:16
  • שלום, אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדות המון שנים , ומצבי רוח ( בעיקר אי שקט ודיכאון וגם קצת אובססיה) לפני כשנה התחלתי טיפול בלוסטרל (כיום 100 מג) שבהתחלה היה שיפור ובחודשים אחרונים הדיכאון התגבר . הפסיכיאטר הציע להוסיף כדור בשם ארייפלי ואני מאוד חוששת.. האם הכדור יכול להזיק ? האם משמין ? איזה תופעות לוואי צפויות לי...? האם יש אופציות אחרות שיכולות לעזור ? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשי לי שלום, לדעתי, בראש ובראשונה יש להעלות את המינון של הלוסטרל ל150 מ"ג ובמידה ואין מספיק שיפור לאחר כשבועיים- שלושה להעלות את המינון ל200 מ"ג. במידה ואת עדיין דיכאונית על 200 מ"ג ניתן להוסיף אביליפיי (אריפליי) 2.5 מ"ג, בערב לפני השינה. אם הכדור גורם לאי שקט ניתן להוסיף לוריבן 1 מ"ג. המינון הוא מינון מאוד נמוך (מינון אנטי פסיכוטי הוא 20-30 מ"ג). אציין גם שבמידה ולוסטרל זו התרופה היחידה שקיבלת יש מקום אולי לפני האביליפיי לנסות סימבלטה שהוא כדור אנטי דיכאוני שעובד גם על הסרוטונין וגם על האנדרנלין. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות נוספות
  • שי לי
  • 30/03/2015 22:34
  • קודם כל תודה על התשובה המקצועית (לא הכרתי את הפורום לפני כן ואני מתרשמת ממנו מאוד לטובה:)) לוסטרל הוא הכדור הראשון והיחיד שאני לוקחת.. האם כשמעלים את המינון ניתן כבר אחרי שבועיים להרגיש שיפור ? ולגבי הסימבלטה האם התכוונת בנוסף או במקום הלוסטרל? האם הוא משמין ? תודה :)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה דחוף ????
  • שרון
  • 30/03/2015 18:34
  • לדוקטור קרני ניראה לי אני בהתמוטטות עצבים וצד שמאל של הפנים והעין יש תחושת נימול והירדמות וליד הרקה מכל הכדורים שלקחתי ולא התאימו ושואף לי הראש בבוקר עיקצוצים וכאבים בעורף ובשאר ובקרקפת לאן לגשת בית חולים פסכיאטרי או נאורולגיה ומה הטיפול שאמור להתאים לי תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מצב
  • מילה
  • 28/03/2015 13:13
  • אני מרגישה כלכך מותשת, כואב לי כל הגוף, אני לא יכולה להוציא כסף כי הייתי עושה משהו בשביל הנשמה. כל דבר קשה לי. יש לי בעיות כי אני מטפלת באימי ויש זמנים שאני לא יכולה לעבוד. אני מתקיימת מקצבה ותמיד עבדתי אבי נפטר והכל רובץ עלי. אני גם לומדת לתואר ראשון. לא מבינה ממה קשה לי כל כך.בת 52

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למילה שלום, צר לי שאת סובלת כל כך. למרות שמוטל עליך עול כבד, התאור שלך יוצר בי את הרושם שאת סובלת מדיכאון. בדיכאון אופייני כי כל דבר וכל פעולה קשים, כמו להזיז הר. הייתי ממליצה שתפני לפסיכיאטר בכדי שיבדוק אותך ויקבע האם את סובלת מדיכאון ואם כן שימליץ על טיפול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קודם כל תודה.
  • מילה
  • 30/03/2015 18:07
  • שאלה
  • יאיר
  • 16/03/2015 18:16
  • שלום ד"ר הייתי בטיפול עם לוסטרל 200 מ"ג, והרגשתי הטבה משמעותית (בעיות של דיכאון חרדה, וחוסר תפקוד.) לאחר מכן היו הפסקות תכופות של הנטילה מצידי ושוב חזרתי לנטול וכן שוב ושוב מספר לא מועט של פעמים. כעת איני מרגיש שום הטבה עם אותו סוג טיפול. מה אפשר לעשות? תודה, יאיר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליאיר שלום, לדאבוני פיתחת עמידות לתרופה ועשית כל מה שאסור לעשות. במצב עניינים זה הייתי מנסה טיפול בסימבלטה באם מדובר בדיכאון וחרדות. באם מדובר בOCD הייתי מנסה פבוקסיל מתוך תקווה שזה יעבוד. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ועוד שאלה בבקשה
  • יאיר
  • 30/03/2015 00:10
  • המצב הוא בלתי הפיך? אם אני אעשה הפסקה למספר חודשים (נניח חצי שנה) ואטול קלונקס לפי צורך. ואחזור ליטול את הלוסטרל, עדיין תיהיה עמידות ולא תיהיה תגובה לטיפול?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמילה מפאקסט
  • ליאת
  • 23/03/2015 14:39
  • היי.אני לוקחת פאקסט כשנה וחצי מאז שהייתי בהריון וסבלתי מחרדות קשות. מנבה בשבועות האחרונים להיגמל. בעצת הרופא לקחתי שבוע יום כן יום לא ועוד שבוע יום כן ויומיים לא. אני ביום הרביעי בלי התרופה ועם תופעות קשות. בוכה המון. בחילות ושלשולים, כאבי ראש ועצבנות נוראית. בנתיים אני נעזרת בקלונקס כדי להקל על התופעות אך אשמח לדעתתוך כמה זמן הגוף מתנקה מהתרופה ותופעות הלוואי משתפרות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליאת שלום, צר לי אך אני חולקת על דעתו של הרופא שהמליץ לך לקחת את התרופה יום כן יום לא וכו'. מדובר בתרופה אשר זמן מחצית החיים שלה הוא כשלושים שעות, כלומר המלצתו היא בעצם לקבל מינון מלא של הפקסט ואחרי יום לרדת לכרבע או שמינית המינון ושוב לעלות וכו' (לאחר כשבוע למעשה אין פקסט בדם). כאשר עושים הפסקה הדרגתית של הפקסט, כלומר מורידים את המינון לחצי כדור כל יום ואחרי כשבוע לרבע כדור ואחר כך מפסיקים, נדיר שיש תופעות של הפסקת התרופה. כאשר החרדות מדוכאות ע"י הפקסט אך לא נעלמות, עם הפסקת הכדור תהיה חזרה של התקפי חרדה במידה והפקסט (סרוקסט) הופסק מוקדם מידי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת התרופה
  • ליאת
  • 29/03/2015 21:26
  • היי. בהנחה שכבר הפסקתי לפי שיטתו וכעת אני ללא הכדור למעלה משבוע. האם התקפי בכי,בחילות ושלשולים יכולים להיות מןסברים באמצעות ההפסקה? אם כן כמה זמן יכולות להימשך התופעות? אשמח להבין מה הכוונה בזמן מחצית החיים של 30 שעות. לבסוף, אשמח לדעת האם בהכרח יחזרו התקפי החרדה? חשוב לציין שהם סבבו בעיקר סביב ההריון והלידה שכבר עברו מזמן.תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליאת שלום, זמן מחצית החיים של תרופה הוא הזמן שלוקח עד שהרמה שלה בדם יורדת לחצי הרמה. הפקסאט אמור להעלם מהדם בתוך 6-8 ימים מיום הפסקתו. יחד עם העלמותו מהדם צפוי שהסימפטומים של הגמילה יעלמו לכל היותר ימים ספורים אחרי כן. אין חוקים לגבי חזרת התקפי החרדה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר קרני, שילובים
  • דנה
  • 29/03/2015 16:29
  • מה דעתך על אחד מהשילובים הנ"ל לדיכאון ביפולרי עמיד,(ביפולר 2) וגם חרדות ובורדרליין. יש לציין שנוסתה כמעט כל תרופה אפשרית ושילובים עם סרוקוול ומייצבים, אך השילובים הספציפיים האלה לא נוסו והומלצו. סאפריס + אפקסור, זיפרקסה+ פרוזק, סימבלטה + 2.5 אביליפיי. זיפרקסה משמינה כך שהייתי מעדיפה לוותר על השילוב הנל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדנה שלום, בדיכאון ביפולרי אני ממליצה על למיקטל שיש להעלותו בהדרגה, 25 מ"ג לשבוע עד ל75-100 מ"ג, בשילוב עם סימבלטה ואביליפיי 2.5 מ"ג- 5 מ"ג. הסיבה להעדפה זו היא שמבידה ויש מעבר למאניה ניתן להפסיק מיידית את הסימבלטה ולהעלות מיידית את האביליפיי שהוא טיפול אנטי מאני טוב. הלמיקטל הוא אנטי דיכאוני בתחילה ולטווח ארוך גם הוא מייצב. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה גנטית לתרופות נגד סכיזופרניה
  • זיו
  • 28/03/2015 19:40
  • לזיו שלום, לא ידוע לי על כך שניתן כיום לבדוק איזה תרופה מתאימה לטיפול בסכיזופרניה. זו בהחלט תהיה פריצת דרך אם ימצאו בדיקה שכזו. סה"כ הרפואה צועדת לקראת זה. אך, אני בספק שאכן אנחנו שם. לגבי טיפול בדיכאון, הופיע לאחרונה כתבה לגבי אפשרות לבדוק זאת ברוק. גם לגבי זה יש לי ספק שאנחנו אכן שם. רצ"ב הקישור: http://www.mako.co.il/health-news/local/Article-4744320e6565c41006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326 בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • יואב2
  • 28/03/2015 16:20
  • שלו ם רב אני אמור להתחיל התמחות במשרד המשפטים, הנחוצה כדי להיות עורך דין. לפני 10 שנים הייתי באשפוז פסיכיאטרי על רקע סכיזופרניה, לקחתי כדורים במשך 4 שנים, ואחר כך הוגדרתי ברמיסיה מלאה ומאז לא נוטל כלום. עבדתי ולמדתי, ועם זאת עדיין בעל אחוזי נכות (50%). לא היו אשפוזים נוספים מאז אותה פעם. מה עצתך בנוגע לסיווג בטחוני שיש לעבור בהקשר זה? את חושבת שיש חשש משמעותי שיחסמו אותי מהתמחות משפטית במחלקה פלילית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליואב2 שלום, קיים חשש שיפסלו אותך על רקע זה. מסיבה זו, הייתי ממליצה שתפנה לאבחון חוזר. יש לי ספק רב לגבי האבחנה. יתכן ועברת מצב פסיכוטי שללא פרטים נוספים הרקע שלו לא ברור לי. שינוי האבחנה, יכול בהחלט לסייע לך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריזמה
  • שי
  • 27/03/2015 15:44
  • שלום לך אני נער בן 15 ועקב הפרעות חרדה ודיכאון ותסמינים אוסידיסטים הביאו לי פריזמה 20 מ''ג חצי כדור ויום ראשון כדור שלם , היום התחלתי אבל הבעיה שאני מפחד להפטר מהבעיה אני מפחד שזה ישנה אותי אותי הבעיה הזו שינתה אותי לטובה ואני יהפוך להיות אדם אחר .... מה את חושבת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשי שלום
  • ר.צ.
  • 27/03/2015 16:06
  • הפחד שלך להשתנות זה פחד מאוד נפוץ. הרבה אנשים חוששים מכדורים בדיוק כמוך. אבל בפועל זה לא כך. הכדורים מתקנים חוסר איזון במערכת העצבים ועל ידי כך גורמים לך להרגיש יותר טוב. אתה תישאר אותו בן אדם עם אותם התחביבים, חברים וכן הלאה. ההבדל הוא, שתרגיש יותר טוב ולכן תוכל לעשות יותר וליהנות יותר מהחיים. אגב, אני מדבר מניסיון אישי. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התרופה אכן יכולה לשנות אותך
  • אני
  • 29/03/2015 17:32
  • לשי שלום, אכן כפי שכתבו לך ר.צ. ואני, הכדורים אינם משנים את האופי, הם רק יגרמו לך להרגיש יותר טוב. בדרך כלל, אנשים שסובלים מבעיה כמו שלך מבזבזים המון אנרגיה במאבק בבעיה. השיפור ישחרר בך כוחות ואנרגיה להנות ולעשות דברים. אני ממליצה שתשתף פעולה עם המטפלים בך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חולה נפש שמתכחש
  • דנה
  • 27/03/2015 13:27
  • לדנה
  • ר.צ.
  • 27/03/2015 14:36
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)