רופאים בתחום
ד"ר דורון תודר ד"ר דורון תודר
טיפול בהפרעות בטכנולוגיית נוירופידבק קרא עוד
ד"ר אלכסנדר למברג ד"ר אלכסנדר למברג
מומחה לפסיכיאטריה ופסיכוגריאטריה קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

דר' יהודית רונת

דר' יהודית רונת
ד"ר יהודית רונת פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית עם נסיון רב. ד"ר יהודית רונת עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
מנסיבות אישיות יחולו עיכובים במענה לשאלות בפורום, עמכם/ן הסליחה
  • האם צריך הגדלה של הויפקאס?
  • קרן
  • 21/07/2018 18:17
  • לצוות שלום, מקבלת וייפקס 75 בשחרור מושהה ו1 לוריוון לילה. לפני כחודשיים נסגר מקום העבודה שלי. יש לציין שאני גם אחרי ניתוח הורדת שחלות וחצוצרות. הכול היה בסדר עד שלפני 15 יום עברתי עקירת שן. בפעם הקודמת שעקרו לי שן הופיעו החרדות. לפני שבוע הופיעו שוב החרדות . האם לפי דעתך צריך לבלות מינון של הויפאקס? האם המשפחה יכול לעשות את זה? איך מעלים מינון וייאפקס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוריוון או קלונקס
  • דנה
  • 21/07/2018 17:45
  • התמכרות לטלגראס סמים קלים
  • ממש אבוד
  • 19/07/2018 20:56
  • כל פעם באון אנד אוף עם התרופות כל פעם הגראס הזה הורס לי הכול ולא מצליח להתמיד בטיפול.. הגראס שכן מרגיע באותו רגע ומגביר חשק מיניי... בעצם דופק את הטיפול כי לא מרגישים את התרופות... מלא תרופות כבר ניסיתי בהתחלה קצת עזר אחר כך נמאס או שכל פעם משו הורס לי אני חלש והדיכאון שלי כללכך קשה שהתרופות לא מספיקות לי אז ישר בורח לגראס הבינוני שיש בארץ כל פעם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שכחתי להוסיף מדובר בגראס תעשייתי .
  • קשה מדי..
  • 19/07/2018 21:03
  • אם זה היה רפואי לא היה את כל התופעות הלוואי והדאונים .. או לפחות פחות... אבל הגראס התעשייתי היום באמת יכול לדפוק מי שיש לו כבר בעיות.. אבל אין פתרון אחר לכאב העצום בחזה דקירות ושריפות בלב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין כזה דבר תרופות לא מספיקות לי
  • הפרשן
  • 20/07/2018 22:06
  • הטיפול שלך לקוי, זו הסיבה שאתה בורח לגראס. או שהתרופה חלשה מידי , או שהמינון שלה נמוך מידי , או שצריך להוסיף תרופה שנייה לתגבור , או שבלוטת התריס לא מתפקדת כמו שצריך ומפריעה לטיפול בדיכאון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרשן תתאשפז
  • מתי
  • 21/07/2018 00:51
  • אהלן
  • תמרי
  • 20/07/2018 23:44
  • פרפאנאן
  • אמא
  • 20/07/2018 22:48
  • בני בן ה-12 מטופל בפרפאנאן למעלה משנה. לצערי הוא העלה במשקל באופן קיצוני. כעשרים קג עודפים.כמו כן, פיתח תיאבון בלתי ניתן לריסון.שאלתי היא, האם ניתן לאזן את משקלו , חזרה לנורמה עם שינוי תרופתי? בתודה, אמא

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי פרשן
  • לולה
  • 20/07/2018 22:02
  • נכון, רק מטופל ולא רופא
  • הפרשן
  • 20/07/2018 22:08
  • בנוסף
  • הפרשן
  • 20/07/2018 22:18
  • מירו
  • חסוי
  • 20/07/2018 19:48
  • מירו
  • הפרשן
  • 20/07/2018 21:45
  • מירו כדור נוגד דיכאון עם השפעה מיטיבה מידית על השינה. ביום יומיים הראשונים לנטילת הכדור מרגישים די רדומים במהלך היום, אבל לאחר מכן מתחילים להרגיש טוב גם במהלך היום. צריך להקשיב לרופא ולעלות במינון לפי הוראותיו. מינון נמוך גורם לתופעות לוואי של עייפות ושינה לקויה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בירור בנוגע לטיפול מתאים
  • Aor
  • 19/07/2018 12:48
  • שלום רב, אני בחור כבן 35. לפני כ-10 שנים בעקבות הרבה משברים שעברתי בתקופה ההיא, בדידות, בלבולים מבחינת בחירת קריירה וכו' התחיל לי בעיה שאגדיר אותה כ"הרגשה עכורה בראש". אני בכוונה לא משתמש במונח "דיכאון" כי זה לאו דווקא דיכאון..אלא יותר כמו הרגשה של יובש כזה בראש, כאב של חוסר אנרגיה כזה..תקיעות (אין לי דרך יותר ברורה להגדיר את הבעיה) אם כי גם היו הרבה מצבים של דיכאון. באותה תקופה גם עליתי משמעותית במשקל. הבעיות האלה עדיין ממשיכות. אני בחור שמתפקד רגיל ביום יום, אבל באופן כללי יש הרבה תיסכולים, חוסר מוטיבציה ודכאונות (כיום קלים) אני מכיר את האופציה של ללכת לפסיכיאטר שידחוף תרופות מיותרות ועל הדרך עלול להרוס את הרקורד הרפואי שלי. אבל האם יש דרך לבצע בדיקה רפואית רצינית ואחראית לגבי הבעיה שלי? לאיזה תחום רפואה עלי לפנות בנושא? אני מבוטח בכללית. אני מאוד חושש מהחובבנות של פסיכיאטרים או רופאי משפחה לדחוף תרופות רק על פי דיאגנוזה של דברים שהפציאנט אומר לו. מחפש באמת מומחה שיעשה בדיקה רפואית רצינית ואחראית כדי למצוא את המקור של הבעיה ולטפל בה. בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • הפרשן
  • 20/07/2018 19:39
  • שלום, תתחיל אצל רופא המשפחה: בדיקות דם מקיפות, כולל תפקוד בלוטת התריס. אם אין ממצא, קבע תור לפסיכיאטר טוב. אם אתה חושש מרישום רפואי (לדעתי זו שטות לחשוש מזה) תקבע תור לרופא באופן פרטי, כמובן שעולה הרבה יותר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השפעת לוריוון
  • פיקצו
  • 20/07/2018 11:07
  • האם כולם נרדמים מלוריוון?
  • פיקצו
  • 20/07/2018 11:01
  • השפעת לוריוון על צעירים ומבוגרים
  • פומיקי
  • 20/07/2018 09:56
  • אבא שלי ואני מוגדרים כחרדתיים, האם יש הבדל בהשפעה של כדור הלוריוון שאנו מקבלים כמה זמן לוריוון 1 מג מפשעי על מבוגר בן 80? כמה זמן לוריוון 1 מג משפיע על צעיר בת 40? כמה זמן השפעה יש לכדור אחרי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרפאנן הרגישות בחשיפה לשמש
  • נחום
  • 19/07/2018 21:43
  • קנאביס רפואי
  • לירון
  • 19/07/2018 13:28
  • שלום. ראומטולוג המליץ לי על קנאביס רפואי. אני סובל מכאבים חזקים מאוד שדום טיפול לא עוזר. אני צריך להביא אישור מפסיכאטר. אני ניסיתי להתאבד בשנת 2005(הייתי בן 17) פעם אחת. כמו כן גם סיימתי את לימודי בתיכון עם תעודת בגרות מלאה. חשוב לי לציין שלא אשפזו אותי ולא הייתי צריך להיות במעקב וכמו כן גם גייסו אותי לצבא לשרות מלא. מאז ועד היום לא היה ניסיון חוזר. האם יש סיכוי שלא יאשרו לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קאנביס רפואי
  • הפרשן
  • 19/07/2018 14:07
  • צריך להיזהר עם קנאביס הוא יכול לפעמים להקצין רגשות קשים ואף לגרום להתפרצות סכיזופרניה צריך זהירות גדולה בפרט אדם עם רקע אובדני כמוך לא שולל אבל צריך מקצוענות(רופא שמבין) וזהירות רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אם תקבל רפואי הוא יכול מאוד לעזור
  • דכאוני אובדני מאוד . מקנא בך,
  • 19/07/2018 21:01
  • תופעות לוואי אריפליי
  • טלי
  • 19/07/2018 12:03
  • התחלתי לקחת 2.5 מג אריפליי כחיזוק לפאקסט (40 מג) סובלת מהפרעות בשינה,כאבי ראש וסחרחורות. האם תופעות אלו עשויות לחלוף לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי
  • הפרשן
  • 19/07/2018 13:45
  • כדור מעורר
  • בוביש
  • 19/07/2018 10:26
  • מעורר
  • הפרשן
  • 19/07/2018 11:50
  • שינויים
  • פומיקי
  • 16/07/2018 16:51
  • מזה 10 שנים אני עובדת במקום קבוע. לפני כחודשיים נסגר מקום העבודה. יש לציין כי אני לוקה בדיכאון עם התקפי חרדה. הכול היה בסדר עד יום חמישי האחרון. התעוררתי לסדר היום ואז הגיע התקף חרדה, אחד שלא היה כבר חמש שנים. מה הגורם לזה, יש לציין שההתקף טרם הסתיים. אני קמה עם חרדה והולכת לישון עם חרדה. אני מטופלת בויפאקס 75 מ״ג בשחרור מושהה, מלווה בכדור לוריבן אחד בלילה. יש לי התכווצויות ובחילות. מה קורה לי? אני מיואשת. יש פתרון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • הפרשן
  • 17/07/2018 01:10
  • שלום, כמטופל אני מכיר את התחושות שלך ואת הטיפול שאת מקבלת. 75 מ"ג זה מינון נמוך מאוד, מינימלי, מינון לתחזוקה בין אפיזודות. בדרך כלל, עם החמרת המצב כפי שמתרחש אצלך כיום יש להעלות מינון ל150 מ"ג ובהמשך לשקול העלות נוספות ל225 מג ואולי אף 300 מג. תתייעצי עם הרופא שלך , אין לי ספק שהוא ימליץ לך המלצה דומה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שינוייום המשך
  • פומיקי
  • 17/07/2018 09:26
  • התפרצויות בכי זה סימן מובהק
  • הפרשן
  • 17/07/2018 19:12
  • חוסר תיאבון ומשיכה לשינה
  • פומיקי
  • 18/07/2018 11:31
  • בהחלט קשור למצב נפשי
  • הפרשן
  • 18/07/2018 21:03
  • העלאת מינון באופן עצמאי
  • פומיקי
  • 19/07/2018 08:57
  • המשך
  • פומיקי
  • 17/07/2018 08:02
  • כאב שיניים
  • הפרשן
  • 18/07/2018 21:54
  • העלאת מינון
  • הפרשן
  • 19/07/2018 09:01
  • אם תקחי מינון כפול כל יום מכסת הכדורים שבידך לא תכסה לך את כל החודש שהרי מקבלים כדורים במינון מדויק לפי טווח הימים עקרונית איני רואה בעיה בהעלאת המינון ברם הבעיה שהזכרתי תתקע אותך במהשך גשי לרופא המשפחה הוא יעלה מינון במידת הצורך בהיעדר פסיכיאטר רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון כפול בטעות
  • פומיקי
  • 19/07/2018 08:26
  • ויאפקס
  • הפרשן
  • 19/07/2018 08:57
  • גמילה מצריפלקס
  • אשר
  • 14/07/2018 21:16
  • הי ד"ר יהודית. אני נוטל תרופת צריפלקס 10 מ"ג מזה כשלוש שנים לערך. אני ניסיתי להיגמל פעמיים מהתרופה . עשיתי זאת בהדרגה כחצי כדור למשך שבועיים ולאחר שבועיים אף נטלתי חצי כדור אחת ליומיים שלושה. אני רוצה לומר שהיו לי מן כאבי ראש ואף זעזועים . וכעבוד חודש נשברתי וחזרתי לקחת את הכדור על בסיס יומיומי. האם עשיתי נכון? או שאלה הן תופעות הלוואי שאני אמור לחוות ? שוב עשיתי זאת פעמיים וחזרתי לכדור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשיי גמילה
  • הפרשן
  • 19/07/2018 08:01
  • אם טוב לך עם הכדור אז למה להפסיק? הגוף רומז לך שקשה לו בלי הכדור ייתכן שאין אלה תופעות גמילה אלא דיכאון וחרדה שצפים שוב אל תפסיק את הכדור לו טוב איתך לך טוב איתו תמשיכו לחיות בשלום יחדיו בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פקסט
  • עינת
  • 15/07/2018 15:24
  • שלום, אני נוטלת פקסט 30 מ"ג יותר מחמש שנים. לא זוכרת אם נטלתי הבוקר כדור. עכשיו צהריים. מרגישה בחילה ובכלל ההרגשה מוזרה. מפחדת לקחת כדור במקרה שלקחתי ולא זוכרת. מה לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לעינת
  • הפרשן
  • 19/07/2018 07:56
  • קחי עצה כל לילה לפני השינה תפרידי את הכדור שאותו את צריכה ליטול בבוקר ותניחי במקום גלוי לידך בהצלחה כך תמנעי מעצמך את הבלבול הבא

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוגדי דיכאון שלא משמינים
  • פשוט אני
  • 26/07/2013 23:45
  • לקחתי כשנה פאקסט והשמנתי 20 קילו לפני הייתי בחור מאוד רזה עם מטבוליזם מהיר מאוד לא משנה כמה הייתי אוכל הייתי נשאר רזה אז כל ההשערות שבגלל שזה מעלה תאבון לא נכונות בהמקרה שלי ברור שהייתה פגיעה במטבוליזם. בנתיים חודשיים וחצי ששהפסקתי 10 קילו כבר הורדתי ממני. כמו כן הכדור שיפר את הזיכרון שלי ב 100 אחוז שהיה לקוי מאוד וגם פתר לי את הבעיית ריכוז שאובחנה לי. האם יש נוגד דיכאון טוב כמו הפאקסט שלא פוגע בחילוף חומרים ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • דר' קרני רובין
  • 28/07/2013 21:38
  • שלום פשוט אני, כל נוגדי הדיכאון מורידים מעט את התפקוד של בלוטת התריס ולכן במקרה שלך יתכן ויש מקום להוסיף לנוגד דיכאון T3, שהוא ההורמון הפעיל של התירואיד. נוגד הדיכאון היחיד אשר למיטב ידיעתי, איננו גורם להשמנה הוא הרמוטיב, שהינו נוגד דיכאון שטוב לדיכאון קל-בינוני. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • את אומרת מעט
  • אני
  • 29/07/2013 03:03
  • אבל זה לא מעט עליתי שליש מהמשקל גוף שלי 20 קילו והרגשתי עייפות מטורפת כאילו סיממו אותי בזמן הזה אבל אם אני ייקח נוגד דכאון אחר אז אני גם ישמין? או שאולי נוגד דיכאון אחר יגרום לאותה תופעה? ה snri גם גורמים להשמנה לדוגמת האיקסל? ורק שתדעי כל הרופאים האחרים שוללים כל קשר בין הנוגדי דיכאון לבלוטת התריס ככה שיהיה קשה למצוא רופא שיסכים לזה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כמו כן
  • אני
  • 29/07/2013 03:24
  • היו שינויים חדים במצב רוח עם הכדורים היה שבוע שאני מרוכז מצב רוח מעולה והכל ושבוע שהריכוז והזכרון ירדו פלאים והמצב רוח היה על הפנים החרדות חזרו יש לזה הסבר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגבי אלטרוקסין
  • אני
  • 29/07/2013 04:49
  • תשובה
  • דר' קרני רובין
  • 29/07/2013 18:39
  • שוב שלום אני, לגבי איקסל, ב-7% מהגברים אשר מקבלים תרופה זו מופיעים כאבי אשכים וכן יש עצירת שתן לא מבוטלת. מסיבה זו, אני נמנעת מלתת תרופה זו לגברים. לגבי ההורדה בתפקוד בלוטת התריס של התרופות נוגדות הדיכאון - זו עובדה. אנדוקרינולוגים ופנימאים טובים מכירים את התופעה. אינני יודעת מי הם הרופאים שעליהם אתה מדבר. בחלק מהמקרים רואים הופעה של תת פעילות בלוטת התריס, אשר קודם לא הייתה. בנשים זה מתבטא בהופעת חלב מהשדיים. המקרים האלה הם מקרים של פעילות גבולית של הבלוטה והם נקראים היפותראודיזם סמוי. דרך אגב, לא ניתן להוציא אדם מדיכאון אם הוא סובל מתת פעילות של הבלוטה. אשר ל-T3, הוא מוסף בלא קשר באם יש תת פעילות או לא. אני נוהגת להוסיפו רק כאשר ה-T3 הוא בתחום התחתון של הנורמה. ההוספה שלו מגבירה את הפעילות של התרופה. באופן מעניין בלוטת התריס היא אחת מהבלוטות היחידות אשר איננה מתנוונת אם נותנים תחליף שלה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ובקשר לשינויים החדים במצב רוח
  • אני
  • 30/07/2013 08:46
  • בזמן הכדור בהתחלה שהמינון היה נמוך השינויים היו פחות חדים במצב רוח היה יום ככה יום ככה וככל שהמינון עלה ההבדל בשינויים במצב רוח ובריכוז ובזיכרון עלו היה שבוע שאני בשיא הריכוז ומצב רוח טוב ושבוע אחד בדיוק ההפך הגמור איך את מסבירה תופעה זו בגלל התפקוד שלקוי של בלוטת התריס שעלול לגרום לשיוניים חדים במצב רוח.?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • דר' קרני רובין
  • 05/08/2013 23:46
  • לאני שלום, יש אחוז מסויים של מטופלים אשר מגיבים בתנודות של היפומאניה ודיכאון לנוגדי דיכאון. התופעה נקראת הפרעה ביפולארית II. במצב זה, עדיף לנסות להגיע לאיזון עם למיקטל. התופעה הזו אינה קשורה לבלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מציפר לסרוקסט
  • Dg
  • 15/07/2018 18:13
  • מעבר תרופה
  • הפרשן
  • 19/07/2018 07:54
  • התקפי צחוק
  • יעל
  • 15/07/2018 22:50
  • שלום, כבר כמה שנים שאני סובלת מהתקפי-צחוק בלתי נשלטים. אובחנתי כOCD חרדות/אובססיה. ההתקפים קוראים לי במצבי לחץ אם קורה למישהו משהו רע אני מתגלגלת מצחוק זו הרגשה שמתחילה בבטן ויולה לגרון מדגדגת ואז אני נקרעת מצחוק ללא סיבה...זה נמשך דקה יותר. אני לא יודעת מה לעשות?? הביאו לי רסיטל, אבל זה לא עזר לי ו הפסקתי. ו כרגע אני לוקחת רק נרוקסן ורסקיו שזה טבעי. אשמח לעזרה..תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקפי צחוק
  • הפרשן
  • 19/07/2018 07:51
  • מומלץ להחליף לתרופה אחרת ובנוסף להוסיף מייצב מצב רוח כגון דפלט,טגרטול,טריל וכדו' מומלץ גם לשלב CBT לשליטה בהתנהגות הלא סבירה הזאת רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)