רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומד...קרא עוד
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • הפסקת קלונקס
  • שואלת
  • 01/03/2015 01:25
  • שלום.
    אני נוטלת קלונקס מתאריך 21.8 כדור אחד של חצי מ"ג ביום.
    איך מפסיקים?
    האם יש צורך לעבור דרך 3/4 כדור?
    או שאפשר לרדת ישר לחצי כדור?
    וכמה זמן להיות על חצי עד הפסקה מוחלטת?
    תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון של ריספרדל
  • שואל
  • 01/03/2015 00:16
  • שלום,
    יש לי OCD (אני מטופל ב CBT) ואספרגר (שמחמיר את ה OCD בגלל ההיצמדות להרגלים).
    אני לוקח כרגע 1 מ"ג ריספרדל (בלי תרופות פסיכיאטריות נוספות) ביום והפסיכיאטרית הציעה לי לשקול להגדיל את המינון ל 1.5 מ"ג. (לאחר טיפול תרופתי משולב עם CBT יש הקלה משמעותית בפועלות הכפייתיות אך חלק מהפעולות הכפייתיות וההרגלים נשארו)
    אני רוצה לשאול:
    האם מינון של 1.5 מ"ג נחשה נמוך או גבוה מבחינת תופעות לוואי?
    האם הגדלת המינון יכולה ליצור תופעות לווי חדשות?
    האם הגדלת המיון יכולה לעזור לי בטיפול ב OCD ולהחליש את הייצמדות להרגלים?
    מהם המינונים המקובלים לבעיות כאלה?
    מהן התוצאות שאפשר לצפות להן מהריספרדל?
    האם לדעתך נכון לנסות להגדיל את המינון?
    תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סוליאן והלידול
  • זיוה
  • 14/02/2015 14:00
  • שלום דר ביתי בת 30 התאשפזה לאיזון תרופתי במחלקה פתוחה . אני התיעצתי איתך גם בעבר ואמתי לך שניסו לתת לה סוליאן עם הלידול ואמרת שזה מסוכן לגבי אפשרות של רעילות נוירולוגית.כמו כן ניסו כמעט את כל התרופות ושום דבר לא עזר לה למחשבות הרדיפה . כעת לתדהמתי מנסים במחלקה לשלב שוב את התרופות הנל מכיוון שיש לה גם מחשבות אובססיביות קשות והםם טוענים שהם ינסו שוב לשחק עם המינונים אני דואגת מאוד גם מתופעות הלוואי וגם מזה שזה לא יצליח וככה ישחררו אותה במתצב לא מאוזן.

    האם יש טעם לנסות שוב את השילוב? האם אני כאמא וכאפוטרופסית יכולה להתנגד לשילוב.
    אמרת לי בעבר על תרופה בשם ספריס ובמרפאהלא הכירו זאת האם לדעתיך היא בשמוש בשער מנשה והאם יש לה עוד שם?
    כמו כן האם זכותי לבקש שתשאר עד שהם יעשו את המקסימום שהיא תרגיש טוב? תודה זיוה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזיוה שלום,

    כאמא וכאפוטרופוס זכותך לדרוש שישמעו את דעתך. אינני סבורה שספריס היא התשובה במקרה של בתך כפי שתיארת אותה כאן. קצת מתמיהה שלא שמעו על תרופה זו בשער מנשה.

    זכותך לבקש שתישאר בבית החולים עד שייעשה המקסימום לאיזונה אך הם אינם חייבים למלא את בקשתך.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איזון
  • זיוה
  • 16/02/2015 21:07
  • תודה דר
    מה הם יכולים לעשות אם ניסו כבר את כל התרופות כמעט עליה וללפונקס הם מתגגדים בגלל המשקל? ולה ספריס אינה התשובה? בעבר אמרת שכן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סוליאן והלידול
  • זיוה בראון
  • 28/02/2015 21:09
  • שלום דר חששותיי היו מוצדקים זה מה שעשו בקשר לשינוי התרופתי ואין להם שום כוונה לשנות זאת אלא רוצים לשחררה כך בקרוב הם טוענים שיש שיפור והיא רגועה ברור שהיא רגועה זאת לא הבעיה שלה הבעיה שלה שהיא סוערת מבפנים לא זכתה לשיחות ולבדיקת מצבה בצורה רצינית בביקור בית לא ראיתי שום הטבה היא רדופה ונסערת פנימית כרגיל. אנו חסרי אונים האם השילוב של שני התרופות הללו מסוכן לאורך זמן והאם יש מצב שהשיפור יקרה אולי בעוד זמן מה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סוליאן והלידול
  • זיוה בראון
  • 28/02/2015 21:09
  • שלום דר חששותיי היו מוצדקים זה מה שעשו בקשר לשינוי התרופתי ואין להם שום כוונה לשנות זאת אלא רוצים לשחררה כך בקרוב הם טוענים שיש שיפור והיא רגועה ברור שהיא רגועה זאת לא הבעיה שלה הבעיה שלה שהיא סוערת מבפנים לא זכתה לשיחות ולבדיקת מצבה בצורה רצינית בביקור בית לא ראיתי שום הטבה היא רדופה ונסערת פנימית כרגיל. אנו חסרי אונים האם השילוב של שני התרופות הללו מסוכן לאורך זמן והאם יש מצב שהשיפור יקרה אולי בעוד זמן מה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות שמעלות נוראדרנלין
  • אדם
  • 27/02/2015 16:20
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 28/02/2015 14:34
  • לגבי SNRI אין חרדה משמעותית, כי התרופות מעלות גם סרוטונין והשילוב עם הנוראדרנלין אינו מביא לחרדה.
    כמובן שצריך להעלות המינון בהדרגה, ובנוסף חרדה קלה תיתכן עם כל נוגדי הדיכאון וכדור הרגעה בחודשים הראשונים פותר בעיה.
    הבעיה כן קיימת בתרופות המעלות נוראדרנלין בלבד ללא סרוטונין, כמו וולבוטרין ואדרונקס. כאן יש סיכון גבוה לחרדה אתל חלק מהחולים. פותרים את זה על ידי הוספת תרופה נוספת הפועלת על הסרוטונין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נטילת פרוזק והזעה בלילה
  • בב
  • 28/02/2015 14:00
  • שאלה
  • בבקשה
  • 16/02/2015 22:07
  • לבבקשה שלום,

    יש מאזניים מיוחדות הנקראות טניטה שניתן לקנות אותן שמראות את אחוז המים, השרירים והשומן. השרירים הם למעשה החלבון בגוף.

    מנירלים בודקים בבדיקת דם. כשאוכלים פחממות הם הופכים לגלוקוז ושומנים.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על המענה
  • בבקשה
  • 27/02/2015 23:45
  • סרנדה ורגישות ללקטוז.
  • אבי
  • 27/02/2015 20:39
  • שלום,

    הפסיכיאטר שלי רשם לי סרנדה - לעלות עד 200מ"ג (לטיפול בOCD).
    יש לי רגישות ללקטוז.

    כל כדור סרנדה 100מ"ג,מכיל 80מ"ג לקטוז.כך,שאם אני לוקח 2 כדורים של 100מ"ג סרנדה,אני בולע גם 160מ"ג לקטוז.!

    האם כמות זו של לקטוז,הינה זניחה,ואין לי מה לדאוג?

    תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מאפקסור XR לרסיטל
  • גוי
  • 27/02/2015 15:03
  • שלום דק בן 33 הייתי מעל שנה על אפקסור 75XR כמעט שנתיים עזרה לי בהתחלה ועכשיו נראה שכבר לא
    אז ניסו להעלות לי אותו ל 150 אבל לא התאים לי בכלל ונשארתי על 75
    ברצוני לעבור לריסטל 20 אך אני יכול לעשות את המעבר הזה הרופא שלי בחול לעוד חודש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם ניתן לשלב טיפול בלוסטרל,ביחד עם ויפאקס XR?
  • אני
  • 27/02/2015 10:28
  • שלום רב ד"ר קרני,

    אני סובל מOCD+חרדה+דיכאון.

    שאלתי היא:האם ניתן לשלב טיפול ב150מ"ג של ויפאקס XR,ביחד עם 200מ"ג של לוסטרל?

    תודה רבה מאוד מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עזרה בבקשה
  • דני
  • 27/02/2015 01:20
  • עברתי תאונת דרכים עם אופנוע. אחרי שנתיים התחילו לי תסמינים של כאבי ראש ולחץ. לאט לאט הבנתי שהניקוטין והקפאין מפחית את התסמינים אז הפסקתי לגמרי והכל עבר לי פשוט, הכל היה בסדר. חשבתי שזה משהו חולף וחזר לעשן ולשתות קפה...ופתאום זה חזר לי עוד פעם .. ושהפסיק שוב זה לא עבר כמו בפעם הקודמת. אפילו החמיר יותר! הלכתי לנירולוג והוא שלח אותי לסידרת בדיקות ובסוף הפניה לפסיכיאטר. נתנו לי תור של חודשיים ובנתיים המצב שלי החמיר! התחילו בנוסף התקפי זעם ובכי וגם לפעמים צחוק ללא שליטה, חרדות לחץ מוגזם דיכאון . הכל התחיל לי רק שנתיים לאחר התאונה. בשנתיים הראשונים לא היה לי את התסמינים האלה, מה שכן היה לי זה בעיות בזיכרון וקהות נפשית. אחרי התאונה משהו קרה לי! לא היה לי חשק לכלום הפסקתי להרגיש רגשות בהכל. אם זה חברים עתיד וכ'ו ורק אחרי שנתיים התחילו לי התסמינים. גיליתי שאני צורך קפאין וניקוטין נהיה לי התקפי זעם חזקים וחרדות! ושאני מפסיק סיגריות וקפאין ניהיה לי דיכאון קשה. כאילו בא על חשבון ההתקפי זעם והחרדה, דיכאון! בלי קשר לגמילה שאני עושה . ככה אני כבר שנה וחצי . מפסיק כמה חודשים כי זה עושה לי חרדות והתקפי זעם בלתי נסבלים . ואז חוזר כי התגעגעתי לעשן ולשתות קפה וגם נמאס לי להיות בכלכך דיכאון . בא לי דברים שעושים לי טוב אז אני חוזר ... אני מדבר על אלכוהול ניקוטין וקפאין . עושה הפסקה חצי שנה מניקוטין וקפאין ואלכוהול, התסמינים נעלמים אבל יש דיכאון במקום. ופשוט אני אחזור לעשן יום ימים התקפי זעם חוזר לי. בקיצור הגעתי לפגישה עם הפסיכיאטר ואחרי שהוא שמע אותי הוא אמר שזה נשמע כמו פגיעה אורגנית! ישר אמרתי לו שזה לא יכול להיות כי לא קיבלתי מכה בראש. בזמן שחכיתי לפגישה הגעתי למסקנה שזה פוסט טראומה מהתאונה שעברתי ועל זה ננעלתי. וגם ככה שכנעתי את הפסיכיאטר שזה לא יכול להיות פגיעה אורגנית. ותכלס אולי בכלל יש לי פגיעת ראש ולא פוסט טראומה ? נסעתי על אופנועים ולא היה לי שום התקף חרדה אז בכלל עכשיו אני בספק עם עצמי . יש עוד משהו שגורם לספק שזה פגיעה אורגנית! זה שהדיכאון שיש לי הוא מעורבב עם פחד יאוש ... אותו ההרגשה בדיוק שהייתה לי שעשיתי את התאונה. ממש בדיוק! העתק של אותה הרגשה ... מצד אחד זה מעיד על פוסט טראומה ומצד שני הרגישות החזקה לסמים פסיכואקטיביים שמעידים על פגיעה אורגנית... מישהו יכול לעזור לי להבין ?? וגם להרחיב מה דעתו ומה אני אמור לעשות עם זה ? לגבי שיקום , איזה שיקום ? מה לעשות ? דרך אגב פסיכיאטר נתן לי איקסל ואני כבר לוקח שלושה שבועות . אה וגם על איזה תרופות הייתם ממליצים למצב שלי? תודה רבה לעוזרים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פנרגן
  • איתי
  • 26/02/2015 19:15
  • תת תריסיות ודכאון
  • יוני
  • 26/02/2015 15:03
  • שלום ד"ר קרני.

    לפני מספר שנים התחלתי לסבול ממצב של דכאון, בעקבותיו פניתי לטיפול והתחלתי לקחת ציפרלקס למספר שנים.

    לאחר מכן הפסקתי את התרופה והדכאון שב. הפסיכיאטר רשם לי ציפרלקס ואדרונקס אולם הפעם הטיפול לא שיפר את תסמיני הדכאון. נשלחתי לבדיקת הורמוני בלוטת התריס והתברר שאני במצב של תת פעילות תת קלינית. התחלתי לקחת אלטרוקסין ואכן אלטרוקסין יחד עם נוגדי הדכאון פתרו את הבעיה.

    שאלתי היא כזו- עלתה בראשי מחשבה שאולי אני יכול להגמל מנוגדי הדכאון ולהשאר רק עם האלטרוקסין ולהרגיש טוב. מה דעתך? האם ייתכן שהדכאון מלכתחילה הושפע מתת פעילות?

    עוד הערה קטנה - איני יודע אם זה פרט חשוב או לא, אבל נטילת נוגדי הדכאון יצרה אצלי עייפות וכיום אני לוקח רמרון כדי לשפר אותה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • טלי
  • 26/02/2015 13:48
  • שאלה..
  • אבי
  • 26/02/2015 13:42
  • שלום ד"ר..
    רציתי לדעת האם מצב של חרדות וסטרס מוביל גם לכאבי שרירים התקררות צמרמורות נזלת וכאלה? בעיקר זה קורה לי אחרי מאמץ פיזי מתון שלאחריו יש לי חרדות וכל התסמינים שציינתי..אני כבר לא יודע אם אני נלחץ מהתסמינים או שהתסמינים נובעים מלחץ אם את מבינה...תודה על התשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ocd
  • 1
  • 26/02/2015 11:03
  • שלום אני מאובחן עם OCD הייתי אצל הרופאה שנתנה לי פאקסט 30 מיליגרם לקחת חצי כדור כול יום למשך 3 ימים לקחתי את התרופה כבר יומיים ויש לי כמה תופעות לוואי כמו עצירות קושי בהירדמות בלילה לוקח לי זמן להירדם וקושי בשפיכה רציתי לדעת האם התופעות לוואי האלה יעברו לאחר שהגוף יתרגל אליהם או כדאי לגשת לרופאה כדי להחליף כדור תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סורקסט 20 מג
  • חנה עדי
  • 26/02/2015 08:42
  • ד"ר קרני שלום!
    אני הובחנתי בחרדת פאניקה מגיל 25 , היום אני בת 54 ,
    אני לוקחת 13 שנים רצוף סורקסט
    שהעמיד אותי על הרגליים ,שתי בעיות אחת השמנה של 25 קילו + ירידה בחשק המיני ,
    אני מאוד פוחדת להחליף כדור כבר ניסיתי אבל התלות בסורקסט לא מרפה ומיד אני חוזרת לסורקסט,
    בבקשה אני מאוד רוצה לרדת במשקל היום אני מאוד מדוכאת מאיך שאני ניראת כמו אישה בהריון , אבקש לדעת איזה כדור אני יכולה לשלב על נמת להפסיק את האכילה שנהפכה לעיקר בחיי במיוחד בערב ובלילה ,כולם מעירים לי על כך במיוחד בן זוגי שלא נוגע בי מאז ששמנתי , בבקשה אל תפני אותי שוב לפסיכאטר ההחלפה של הכדור משבשת לי את החיים , בחילות רעידות פחדים , לא מעוניינת לחזור אחורה עם החרדות , תודה אשמח לעצתך מה עלי לעשות יום טוב חנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר לחלופה גנרית של למיקטל
  • בדוי
  • 25/02/2015 21:14
  • שלום,

    אני לוקח למיקטל (200 מ"ג) כבר כמעט שלוש שנים ומרוצה מההשפעות. אני שוקל לעבור לחלופה גנרית (למוטריג"ין) שהיא זולה משמעותית, אבל מפחד שיהיו שינויים באפקטיביות של התרופה.

    האם מנסיונך מעבר לתרופה גנרית יכול להשפיע בצורה כלשהי על יעילות הטיפול? אני זוכר שהיה סיפור דומה עם אלטרוקסין לפני כמה שנים.

    תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעת אישיות+ הפרעות נוספות
  • אלכס
  • 25/02/2015 18:41
  • שלום,
    קראתי באחת התגובות שלך שאמרת שנוגדי דיכאון לא עוזרים בהפרעת אישיות.
    אני מאובחן בהפרעת אישיות אנטי חברתית , או סי די קשה, הפרעת קשב קשה מאד, חרדות שמדליקות מחשבות אובדניות ודיכאון שמתבטא בעיקר באנהדוניה. אני לא במיטה כל היום או משותק , אני ריק מבפנים וכלום לא מרגש אותי.
    עכשיו תראי, אף רופא עד היום לא עשה לי סדר באבחנות. אני לא יודע מה גורם למה, מה הוזנח בגיל צעיר שגרם לכדור שלג שלילי, אני לא יודע מי מהמחלות אם תטופל כראוי תוכל לצמצם מחלות נוספות.
    הרופא שלי סבור שנוגד דיכאון הוא טיפול חובה. אז התחלתי אפקסור בתוספת לטרזודיל 300 שאוכל לישון. הקו טיפול הזה לפי הרופא שלי, יכול להוציא אותי מהאנהדוניה, לעזור באו סי די תוך שלושה חודשים לערך, לעזור עם החרדות שהן לדעתי תוצר של האו סי די. ואם אתמיד בטיפול( כדבריו) אראה גם שיפור בהפרעת הקשב שלטענתו היא תוצר של טראומות חברתיות מילדות שלא טופלו בזמן והטיפול הפשוט שהוא נתן לי יפתור גם את זה במקום לקחת אמפטמינים שעוזרים אבל מחמירים את כל השאר.
    מה דעתך על קו חשיבה של טיפול זה בהתייחס לאבחנות שציינתי.
    תודה מראש
    אלכס.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוסטר וכאבי בטן
  • אודי
  • 25/02/2015 17:53
  • בן 38
    עברתי תקופה קשה שהיה חשש לבעיה בכלי דם בראש
    לבסוף התגלתה באזור צוואר .. כנראה לא מסוכנת..
    מהיותי היפוכונדר שנים כנראה בסוף מגלים משהו
    לוקח לוסטרל כמעט חודשים יותר משבועיים סובל מגזים רבים וכאבי בטן מפושטים
    1 האם הלוסטרל יכול פתאום ליצור את הבעיה ..בהתחלה היו שלשולים שעברו,אבל לא כאבי בטן?
    הרופאה שלי אומרת שזה מגזים בבטן..
    מיואש .. פוחד שזה איזה גידול ..ומתבייש ואין לי כוח ללכת לרופאים שוב
    2 האם מעבר לציפרלקס יכול לפתור את הבעיה?
    האם זה יכול להיות פסיכוסומתי..
    יש לציין שעברתי לפני 4.5 שנים קולונסקופיה שיצאה נקיה וגסטרונומי לפני 1.5
    אוףףףףף
    תודה וסליחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)