רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

להמשך קריאה >>
"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

להמשך קריאה >>
לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

להמשך קריאה >>

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
מנסיבות אישיות יחולו עיכובים במענה לשאלות בפורום, עמכם/ן הסליחה
  • גמילה מפאקסט
  • ציפי
  • 23/02/2017 15:33
  • שלום ד"ר קרני אני נוטלת פאקסט 20 מ"ג כבר 17 שנה. אני מעוניינת להיגמל מהכדור.את הגמילה אני עושה במעקב של פסיכייאטר מומחה בתחום.לטענתו ניתן להיגמל מהכדור על ידי מעבר לכדור אחר שהוא אינו מאותה משפחה.התחלתי את הגמילה.כל חודש הורדתי שמינית מהפקסט והעלתי במקביל שמינית מהכדור החדש-מירו.הגעתי למצב של רבע פאקסט עם גיבוי של 60 מ"ג מירו.בשלב זה היה לי מאד קשה להמשיך בגלל תופעות הגמילה אבל הוא אמר שאסור לעלות מעבר ל 60מ"ג מירו ולכן אני אעבור לבונסרין שאיתו ניתן להגיע עד 90 מ"ג.האם התהליך נראה לך הגיוני?הרי בסופו של דבר אצטרך לרדת גם מהבונסרין .לטענתו לא תהיה בעייה כי לא יהיו לי תופעות גמילה מהבונסרין כי אותו לקחתי מעט זמן.הרעיון,לטענתו,לנקות את האזורים במוח שעליהם השפיע הפקסט ולכן לוקחים כדור שעובד באופן שונה מהאופן שבו פועל הפאקסט....אבל גם הבונסרין עובד על הסרוטונין?אני מאד בהתלבטות מה לעשות כרגע עצרתי את התהליך כדי להתאזן ...האם להתחיל שוב את אותו התהליך אבל במקום עם המירו עם הבונסרין...הוא אפילו הציע שבשלבים האחרונים ביותר אפשר לעשות גרייה מגנטית. אודה לך על תשובתך. ציפי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • משבר פסיכוטי
  • משה
  • 23/02/2017 15:08
  • שלום ד"ר רובין, לפני כשנה חוויתי משבר פסיכוטי, הייתי בתקופה מאוד לחוצה וגם השתמשתי בריטלין. עד היום יש לי שרידים מהמשבר, מחשבות טורדניות, הריטלין לא עוזר לי כמו פעם. האם המצב הזה מצביע על שינוי בלתי הפיך שקרה ? האם אני עתיד לחזור למצבי לפני הפסיכוזה ? זה נורמלי שאחרי שנה עדיין לא הושג ריפוי מלא ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופה: סרנדה
  • סמיון
  • 17/12/2016 12:06
  • דוקטור שלום רב! אני כבר חודשים ושבוע ללא התרופה סרנדה נטלתי את התרופה 4 חודשים, הפסקתי לקחת את התרופה לפי ההוראות של הרופא במשך שבועיים. ביום השני ללא התרופה התחילו לי כאבי ראש,סחרחורת ותחושות של מכות חשמל בראש וזה ממשיך עד עכשיו, חוץ מה זה יש לי גם חרדה וחולשה. לפני שהתחלתי לקחת את התרופה היו לי רק התכווצויות באזור הבטן לא היה לי דיכאון לא היה לי חרדה ולא היה לי התקפות פאניקה רק התכווצויות. הרופא אמר שזה ניקרא התקפות פאניקה ונתן לי את התרופה סרנדה, כשהפסקתי לקחת תרופות קיבלתי את תופעות הלוואי שהזכרתי מקודם. כמה זמן התופעות ימשיכו? כי הרופא אמר שזה תקין ושפיזי אני בריא. תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לסמיון שלום, ההתכווציות בבטן הם למעשה תסמין של חרדה שיכולה לבוא לידי ביטוי בהתכווציות אלה בחרדה או בהתקפי פאניקה. התחושה של מכות חשמל מאפיינת הפסקה מהירה מדי של SSRI'S וזה אמור לחלוף תוך תקופה של שבועיים שלושה. מאידך, חזרת התסמינים של חרדה מעידה על כך שאתה חייב טיפול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופה: סרנדה
  • סמיון
  • 03/01/2017 08:33
  • תרופה: סרנדה
  • סמיון
  • 03/01/2017 17:46
  • שלום דוקטור! תודה על תשובתך. רשמת שהסימנים של מכות החשמל בראש צריכים לעבור לאחר שבועיים שלוש ואני כבר חודשים וחצי עם סימנים אלו ובזמן האחרון בערך שבוע יש לי בעיה עם לחץ דם הוא לפעמים גבוה ולפעמים נמוך,לפני זה לא היה לי בעיות לחץ דם מה זה יכול להיות? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליסמין שלום, ראשית, בת כמה את? מדוע הפסקת את הטיפול? עד כמה לחץ הדם הוא גבוה ועד כמה הוא נמוך? ככלל, לחץ דם יכול להופיע במצבי מתח אך בלי ערכים אי אפשר לענות על זה. לגבי "מכות החשמל" בראש, האם הם מופיעים בזמן שלחץ הדם הוא גבוה? בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופה: סרנדה
  • סמיון
  • 03/02/2017 07:59
  • שלום דוקטור.אני לא בת אני בן בן 53 לחץ דם הוא 140 150 על 90 100 אבל דופק 90 או100 וזה לא קשור למתח מכות חשמל בראש לא קשורים ללחץ דם עכשיב זה כמת עבר לי את זה אבל מתחיל כאבי ראש חזקות לוחץ כיילו יש על ראש קסדה והיא לוחצת.חוץ מי זה חולשה בכול הגוף וכאבי שרירים בידיים ורגליים.רופה מתפל אומר שהאו לא ידעה מה זה ושאני כבר 4 חדשים בלי תרופה ושכול החומר כבר יצא ממני וזה לא יכול להיות. תודה מראש. סמיון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום סמיון, סליחה על הבלבול. מדוע אתה מסתובב עם לחץ דם כל כך גבוה בלי טיפול ללחץ דם? תחושות של לחץ בראש והקסדה יכולים לנבוע מלחץ הדם. לדעתי עלייך לראות רופא שמתמחה בטיפול בלחץ דם, ונויורולוג. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופה: סרנדה
  • סמיון
  • 23/02/2017 14:27
  • שלום דוקטור תודה רבה לשובה.לחץ דם עכשיב בסדר רק דופק גבוה 90 100 אבל תחושה של לחץ בראש והקסדה לא עובר חולשה בגופ אדיש ואין חשק לכלום זה הכול יתחיל אחרי שירדתי מהתרופה.יכול להוד בגלל התרופה סרנדה?5 חדשים בלי תרופה.ועוד כוך הזמן הטיפול של התרופה לא ירגשתי טוב. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מודיקט
  • שירה
  • 23/02/2017 10:11
  • שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת 6 מ"ג ריספרדל, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה שנגרמה מלפונקס בעבר). עוד מעט אתחיל ליטול את התרופה מודיקט (פלופנזין) בטבליות. 1.רציתי לקבל כמה שיותר מידע על התרופה, ובעיקר על יעילותה ואופן פעולתה על המוח, ותופעות לוואי מרכזיות. 2.את הריספרדל יחליפו לי עקב רמת פרולקטין גבוהה במודיקט, חשוב לי לדעת האם המודיקט מעלה פרולקטין בד"כ ומה השכיחות של תופעות לוואי זו עם המודיקט? (כתוב בעלון שיכולה להעלות פרולקטין). יש לציין כי לקחתי כמעט את כל התרופות האטיפיות החדשות אך הן לא עזרו לי ולכן אני חוזרת לקבוצת התרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות הישנה, ממנה לקחתי בעבר פרפנאן והלידול שלא עזרו ורידזין שכן עזר אבל גרם לתסמינים שליליים. אשמח לקבל מענה על שאלותיי. בתודה רבה לך, שירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לרצ דחוףףף ללא שינה כבר כמה ימים
  • מורן
  • 23/02/2017 09:17
  • לרצ קראתי את המלצותיך אך הרופאה מסרבת להעלות בפרוזק ובאדרונקס אני לא ישנה אפילו דקה לא ביום ולא בלילה ועם ילד האם יש כדןר שינה חזק שיוכל לעזור לי דרך רופא משפחה למרות שבעבר כדורי שינה לא עזרו כרגע בלילה איטומין 40 ו2 פנרגאן ללא כל הטבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דר קרני שלום.
  • מיכאל
  • 23/02/2017 05:39
  • אני מטופל באריפליי 5 מזה חצי שנה ולא רואה שינוי משמעותי. רציתי לדעת עד כמה התרופה משנה חיים לחיוב,וכמה "עבודה" נוספת בתהליך ההבראה(שיחות,רצון לשינוי,מאמץ וכדומה) אכן תורמת. כי ישנם כאלה שחושבים שתרופה פותרת הכל. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי דוקטור
  • תגובה
  • 03/02/2017 13:20
  • אני נוטלת פבוקסיל 300 מ"ג מחולק לשתי מנות ביום. האם יש מכסת קלוריות מסוימת שצריך לצרוך עם הפבוקסיל כדי שייספגו יותר אחוזים מהתרופה? או האם בננה או 100 קלוריות מפרי אחר או מירקות זה מספיק כדי שהתרופה תיספג?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לתגובה שלום, אין צורך באכילת קלוריות מסויימת בכדי שהפבוקסיל יספג. במיוחד בהתחלה חשוב לקחת אותו עם אוכל כדי למנוע או למזער את הבחילות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר ולכל הסובלים בפורום
  • דודו
  • 02/01/2017 02:29
  • במה כדאי להחליף סרוקוול לסכיזופרניה במיוחד לסימנם שליליים ? איזה כדור כדאי להוסיף להתפרציות כעס וזעם קטסתרופליות - התפרציות שיגעון זמני ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדודו שלום, התרופה היעילה ביותר כנגד סימנים שליליים היא הלפונקס. הכדור הזה גם מאוד מרגיע. במידה וזה לא מספיק כנגד התפרצויות הכעס ניתן להוסיף דפלפט או טגרטול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבל לפונקס תכשיר מסוכן
  • דודו
  • 02/02/2017 23:39
  • לפונקס גורם לירידה בספירת הדם הלבנה ועלול לגרום לאפליפסיה ואני מת מפחד לנסות אותו על הגוף שלי !! אני מתכוון לתחליף לסרוקוול מהתכשירים האטיפיים במיוחד אלה : אינווגה , סוליאן , אביליפיי . לגבי טגרטול ודפלפט מהו המינון המקסימלי שלהם לטיפול בהתפרציות זעם ? תודה על התשובה המוקצענית דר רובין !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדודו שלום, אין מה למות מפחד מלפונקס, לכל תרופה יש את תופעות הלוואי שלה. שאלת לגבי תרופה שעוזרת כנגד הסימנים השליליים, מהתרופות שציינת רק הסוליאן במינון נמוך יעילה אך הרבה פחות מהלפונקס. הסוליאן מצטיין בכך שהוא מעלה את הפרולקטין ומאריך קטע QT. טגרטול ודפלפט נותנים לפי רמות הדם כשמנסים להגיע לגבול העליון של הנורמה. זה משתנה מאדם לאדם. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לפונקס
  • דודו
  • 22/02/2017 22:02
  • האם לפונקס דורשת מעקב בדיקות דם סדיר ונוקשה במיוחד לאורך חודשים ושנים ?! עלולה לגרום למחלת האפליפסיה ? עלולה לא להתאים בגלל זה שתגרום לירידה דרסטית בספירה הלבנה ?? מה בעייתי עם הכדור הזה ? ולמה לא נותנים אותו כבר בהתחלה ובלי ניסויים מיותרים בתרופות האחרות ? מה חוות דעת שלך על הכדור אינווגה ??! תודה דר קרני !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדודו שלום, ככל הסכנות מהם אתה פוחד הם קורים באחוזים נמוכים: פרכוסים ואקטיזיה וקישיון שרירים (3%), פגיעה בכדוריות הדם הלבנות (1%-2%). לאחר כ4 חודשים הסכנה להתפתחות של ירידה בכדוריות הלבנות נעלמת. מתחילים את הטיפול עם סיפרות דם אחת לשבוע במשך 18 שבועות ואחר כך אחת לחודש. לגבי האינווגה היא מאוד דומה לרספרידל בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וולבוטרין וכאבי ראש
  • דיליה
  • 02/02/2017 19:36
  • לוקחת 300 מג התחלתי עם 150 מאז שהתחלתי לפני כ15 יום יש לי כאבי ראש. מפחדת שלא יעבור. כי ssri ניסיתי מספר חודשים אבל עשה לי כאבי ראש. אוףףףף זה יעבור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דיליה, כאבי ראש זו אחת מתופעות הלוואי של ה SSRI's שבדרך כלל נמשכים כשישה שבועות. לגבי הוולבוטרין זו בהחלט אחת מתופעות הלוואי שלו במידה וכאב הראש חמור יש לדווח לרופא. הצפי הוא שלאחר מספר שבועות זה יחלוף. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליריקה?
  • Daniel
  • 02/02/2017 18:39
  • מה נסיונך עם התרופה ליריקה ו\או עם קולגות שלך? מחקרים? הבנתי שיש לה השפעה נוגדת חרדה שלא מדברים עליה מספיק - אולי גם בגלל שזה תרופה יקרה למצבים נפשיים. מה דעתך על בן אדם כמוני שסובל מפרכוסים , וגם מחרדות , וגם לא הסתדר עם SSRI ( 3 סוגים) האם ליריקה יכול להיות טיפול ששווה לנסות ל2 ציפורים במכה? ואפילו 3 ציפורים במכה - כי אני גם אקבל אותה בסבסוד . מה דעתך? האם בכדי לקבל סבסוד לליריקה, כדאי לבוא לנוירולוג עם מכתב מהפסיכיאטר - וככה הוא ישתכנע שיש גם מצב נפשי שליריקה תועיל בשבילו, מלבד הפרכוסים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דניאל, אין לי ניסיון עם תרופה זו בניגוד לניסיון שלי עם גבהפנטין (נוירונטין) שתרופה זו החליפה אותה. בעיקרון תרופה זו טובה אצלך לשתי מטרות 1.אפילפסיה בתנאי שיש לך פרכוסים חלקיים עם או בלי התפשטות (הכללה) משנית 2.חרדה כללית (מפושטת, צפה) - אושר באיחוד האירופי. אולי שווה לנסות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניקיון יתר
  • נתי
  • 02/02/2017 16:33
  • פלוטין
  • דיקלה
  • 04/01/2017 10:32
  • סובלת מכאבי ראש כרונים כתוצאה מלחץ תוך גולגולתי עצמוני שמטופל בפוסיד. עד לאחרונה נטלתי היפריקום ( 300 מג שלוש פעמים ביום) ואלטרול בלילה 10 מ״ג . לא היה לי כאב כלל אך המצב רוח היה על הפנים אז החלפתי את ההיפריקום בפרוזק 40 מג כי אמרתי שיעזור גם למצב רוח וגם לכאב מחשבה נכונה לא ? הרי פרוזק חזק מהיפריקום . מה שקרה זה שלוקחת כמעט 3 שבועות ונהייה לי כאבי ראש נוראיים שלא חולפים אפילו עם אופטלגין . האם זה יעבור ? האם לחזור להיפריקום?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדיקלה שלום, כל הSSRI'S גורמים תחילה להתגברות של כאבי הראש במידה והמטופל סובל מכאבי ראש מלכתחילה. כאבי ראש אלה יכולים להיות איומים והם נעלמים תוך כ6 שבועות. יחד עם האמור את מדברת על לחץ תוך גולגלתי עצמוני וייתכן שיש מקום להגביר את כמות הפוסיד בתקופה זו. בינתיים עבר חודש אשר בו לא עניתי לך בגלל מותו של בעלי, ואני לא יודעת מה עשית במהלך החודש. במידה והמשכת את הפרוזק והכאבי ראש עדיין ממשיכים הייתי מתייעצת עם מי שמטפל בך בכאבי הראש. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלא תדעי עוד צער עצוב לשמוע .
  • דיקלה
  • 03/02/2017 09:48
  • ובהמשך לשאלתך , הכאבי ראש לא עברו והיה גם בעיה בתיפקוד המיני אז החליפו לי לוולבוטרין שגם עושה כאב ראש. החלו לי אורמוקס במינון יותר גבוה .אבל יודעת לזהות מתי זה כאב מהמחלה ומתי מכדורים. לוקחת בנוסף אלטרולט 10 מג והיפריקום פעמיים ביום . רק כשנוסף הפרוזק ולאחריו הוולבןטרין נהייה כאבי ראש. זה יעבור ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דקלה, אני לא מבינה. את מקבלת גם היפריקום פעמיים ביום (סה"כ 500 מ"ג), גם אלטרולט וגם פרוזק שהוחלף אחר כך לוולבוטרין? אני מקווה שלא. כאבי ראש מפרוזק חולפים לאחר כ-שישה שבועות ארוכים. לגבי קוקטייל שכזה אני לא יודעת לענות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ד"ר יקרה
  • זהבית
  • 03/01/2017 19:04
  • יש לי קרטוקונוס, ואני צריכה לעשות קרוס לינקינג, טיפול בקשרי צילוב. הטיפול מתבצע בהרדמה מקומית, בהקרנת קרני UV ובשטיפה באנטיביוטיקה. האם אני יכולה לעשות את ההליך הזה עם התרופות פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס? או שיש אינטראקציה? (החומר שמחדירים לקרנית הוא ריבופלבין). תודה רבה. זהבית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזהבית שלום, הבעיה הגדולה היא האינטראקציה בין הפבוקסיל והמירו. לגבי הריבופלבין אין לו שום אינטראקציה עם אף אחת מהתרופות. בהצלחה בטיפול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ד"ר
  • זהבית
  • 02/02/2017 22:48
  • אני כבר אחרי הניתוח. רשמו לי Oflox אנטיביוטיקה מקבוצת הפלואורוקווינולונים, FML מקבוצת קורטיקוסטרואידים לאחר האנטיביוטיקה, ו-Hylo-Parin להרטבה, הוספת לחות וטיפול בקרנית. האם ניתן לקחת את התכשירים עם הכדורים שלי כולל הסינתרואיד ששכחתי לציין? תודה וכל טוב. זהבית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזהבית שלום, איתך הסליחה על העיכוב במתן תשובתי, שנבע ממחלתו ומותו של בעלי. אני לא חושבת שיש רלוונטיות לתשובה כיום, אך עד כמה שאני יכולה לבדוק אין אינטראקציות עם תרופות אלה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלא תדעי עוד צער
  • זהבית
  • 22/02/2017 21:33
  • פריזמה
  • ציפור
  • 22/02/2017 21:32
  • היי אני נוטלת פריזמה 20 מל ויש לי כאבי גרון כשבועיים ושיעול ( נוטלת 3 שבועות את התרופה) לא קישרתי לתרופה אבל שהצצתי בעלון לצרכן רשום שיש לפנות לרופא אם ישנו כאב גרון . האם יש קשר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זמן השפעת כדור
  • סיגל
  • 22/02/2017 20:00
  • שלום. אימי נטלה שנים רבות נובריל שמשפיע על נוראדרנלין. מאחר והפסיקו את ייצור הכדור הוא הוחלף. נוטלת כרגע סימבלטה. לקחה שבוע 30 מג וכרגע שבוע כבר על 60 מג וחצי מירו לפני השינה. הדיכאון לא השתפר ואפילו החריף. קראתי על הסימבלטה שאם הבעיה היא בנוראדרנלין אז הוא אמור להשפיע תוך מספר ימים ורק על הסרטונין לוקח יותר זמן. האם זה נכון? כי אם הנובריל עזר אז הבעיה היא בנוראדרנלין קרוב לודאי. אם הסימבלטה עדיין לא עוזר אחרי כמה ימים אז הוא לא מתאים או שמה שקראתי לא נכון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חברה להתקשר לחברת פיייזר ישראל
  • חביב
  • 22/02/2017 16:21
  • OCD/התמכרות -מצב קריטי
  • רינה
  • 22/02/2017 13:39
  • שלום ד"ר, אודה לעזרתך. אני פונה בכדי לנסות לסייע לידיד שלי. הוא סובל מ OCD ומטופל תרופתית ופסיכולוגית (בשיטה דינמית). ה OCD היה מאוזן. בחצי שנה האחרונה המצב בהידרדרות ובחודש האחרון נעשה קריטי עד כדי סיכון חייו. הוא סובל משאלות שונות הקשורות למין ויש לו מחשבות אובסיסיביות הגורמות לו לקיים יחסי מין עם אנשים קיצוניים ביותר. הוא מחפש אותם וכשהוא מוצא הוא משתמש בגראס על מנת להיות מסוגל להיות איתם. תמיד היה מעשן אך אחת לחודשיים. שותה אלכוהול כשיוצא וזה תמיד בכמויות גדולות. הסמים והאלכוהול הם דרך לשכך את הכאב בחייו. זה תמיד היה קיים אבל בתדירות נמוכה. כעת המצב בהחמרה. המעשים בתחום המין נעשים מידי כמה ימים. העישון תוך כדי כדורים פסכיאטריים מכניס אותו לסרטים רעים והוא ממש מסכן את חייו. יש לציין שהוא סובל! הוא לא נהנה מהמעשים שעושה. הוא נגעל מעצמו. הוא מרגיש רע. אבל הוא לא בשליטה. הוא מרגיש דחף נוראי לבצע את זה. התחיל בשינוי תרופתי לפני יומיים. על איזה טיפול פסיכולוגי היית ממליצה? הוא רוצה לפנות לטיפול אך נכווה בגלל שהגיע לטיפול לא מתאים. והאם לדעתך זו התמכרות או אוסידי? איך אפשר למצוא מטפל אם לא יודעים במדוייק מה הבעיה? יש לציין שבשום אופן לא רוצה להיות מטופל בבי"ח פסכיאטרי. בהנחה שכסף אינו בעיה, לאן היית מפנה אותו? תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה
  • גאיה
  • 29/01/2017 13:25
  • לפני ארבעה ימים התחלתי ליטול סימבלטה כרגע 30 מ"ג למשך שבוע שאחריו עליי להעלות ל60. חלה החמרה בסימפטומים של החרדות והדיכאון. האם הגיוני?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה מינון
  • איגואנה
  • 22/02/2017 13:00
  • היי גאיה כמטופל בסימבלטה זה מס' שנים. 1. אחלה כדור. הרים אותי מדיכאון וחרדה ומאז מתפקד כרגיל. 2. ואכן נכון מה שענתה לך הד: המכובדת . לוקח לגוף זמן הסתגלות לכדור חדש או למינונים השונים. תופעות הלוואי שאת מתארת יחלפו תוך זמן קצר. העיקר לא להתייאש. החלמה מהירה איגואנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטומין מינון
  • איגואנה
  • 22/02/2017 12:53
  • מכובדי שלום. ג. ניכבדה. סובל מדיכאון מג'ורי ומחרדה. מטופל ומתפקד אך יש לי בעיה חמורה שהינה חוסר היכולת לישון יותר מארבע שעות בלילה. כבר טופלתי בכל סוג כדורי השינה המקובלים ובקלונקס במינונים הכי גבוהים אך נדה, לא עזר. לאחרונה הפסיכיאטר המטפל הציע שנעבור לאטומין שבמהותו הוא כדור אנטיפסיכוטי אך עם השפעה מרדימה. שאלתי: מה המינון הגבוה ביותר שניתן ליטול מהאטומין להפרעת שינה בהתחשב בעובדה שהנני בחור גדל מימדים ושוקל 115 ק"ג על גובה של 2 מטר.מקבל גם סימבלטה ככדור אנטי דיכאוני. אשמח לתגובה. בכבוד רב איגואנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוד כתופעת לוואי ללקיחת פריזמה וסרוקואל XR
  • ש
  • 22/02/2017 11:42
  • שלום, בני לוקח כחודשיים פריזמה 20 מ"ג וסרוקואל XR 50 מ"ג, כל תרופה כדור אחד ביום. הוא מתגרד בכל הגוף ללא ביטוי חיצוני על העור. זה התחיל ברגליים, עבר גם לידיים ואח"כ לכל הגוף. הגירודים התחילו לפני כחודש. האם זה יכול להיות בגלל התרופות ? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)