x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומד...קרא עוד
ד"ר דוד בק ד"ר דוד בק
מומחה בפסיכיאטריה של...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני ז'. רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ד"ר רובין מטפלת בפסיכותרפיה, בעיקר התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם טיפולים תרופתיים. בעלת ניסיון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • סימבלטה ותופעות לוואי
  • לילך
  • 21/08/2014 21:42
  • שלום,


    איך ניתן לדעת מתי יש באמת בעיה רפואית ומתי זו תופעת לוואי של התרופה?

    הברה פעמים קרה לי שהיו לי כל מיני תופעות והתרוצצתי אצל רופאים ולא נמצא כלום.

    לאחרונה יש לי כל מיני כאבים ריאומטולוגים.
    בעלון התרופה רשום שיתכנו כאבי שרירים.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ללילך שלום,

    בדרך-כלל סימבלטה מפסיקה או לפחות מקלה על כאבים ממקור עיצבי.

    למה את מתכוונת שאת מדברת על כאבים ריאומטלוגים?

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים ברגל לאחר ישיבה כולל צליעה
  • לילך
  • 02/09/2014 23:11
  • קולות
  • מורי
  • 02/09/2014 11:20
  • שלום רב ד"ר המה שלומך?
    אני ממש ממש זקוקה לעזרתך עוד חודשיים וחצי בעזרת השם אמורה להתקיים החתונה.
    הקולות לא מפסיקים לי לרגע משגעים אותי, אני ממש ממש מפחדת שיאשפזו אותי לפני החתונה ואז היא תתבטל.
    תעשרי לי אני מתחתנת אני כלה זאת מצווה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מורי
  • ר.צ.
  • 02/09/2014 20:39
  • מה שלומך?
    כדי שהרופאה תוכל לייעץ לך את חייבת לרשום איזה טיפול תרופתי את מקבלת כיום, ולמשך כמה זמן.
    בלי זה הרופאה לא יכולה לעזור.
    תרגישי טוב

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 40 פאקסט
  • מורי
  • 02/09/2014 22:54
  • הרופאה מכירה אותי ויודעת מה אני נוטלת הפחד שלי שלא מדובר בסכיזופרניה כי כל היום יש לי קולות ומשפטים לא קשורים בראש למשל הייתי עכשיו במקווה עזרתי לפנות שולחנות פתאום עלה לי לראש ״משחקת אותה ילדה טובה״ הבעיה היא שעוד חודשים וקצת אני מתחתנת ואני לא יכולה עכשיו להרשות לעצמי להחליף טיפול כי ההסתגלות ארוכה ואני אחוש עוד יותר לא טוב הפחד שלי שלא יאשפזו אותי ושיש לי סכיזופרניה כי הקולות מעידים על כך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעת לוואי מתמשכת לאחר הפסקת תרופה
  • agua brillante
  • 02/09/2014 21:48
  • שלום,

    נטלתי למוטריג'ין (למיקטל) במשך קרוב לשנתיים, כאשר כתוצאה מנטילת התרופה סבלתי מנדודי שינה. בתחילת חודש אוגוסט הפסקתי את השימוש בתרופה לאחר הפחתה הדרגתית לאורך תקופה, אולם אני ממשיך ומתעורר מדי לילה גם עתה. אבקש לדעת מה פרק הזמן המקובל אשר במהלכו תופעה מסוג זה והשפעות ביוכימיות אחרות חולפות לאחר הפסקת השימוש בתרופה.

    תודה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיואש ועצוב - חייב עזרה...
  • מבקש עזרה
  • 30/08/2014 10:50
  • ד"ר רובין היקרה!
    אני מיואש ועצוב... אינני יודע מה לעשות...
    אולי את כבר זוכרת את הסיפור שלי -
    כל התרופות שניסיתי הקשורות לסרוטונין היו בלתי נסבלות ולא יעילות - ציפרלקס, סימבלטה, ויאפקס. אותן תופעות לוואי קשות שלא חלפו וחוסר יעילות למרות זמן טיפול ממושך. לוולבוטרין ולאדרונקס לא היו תופעות לוואי אבל לא היה שיפור.
    אביליפאיי גרם לחוסר שקט בלתי נסבל והפסקתי אחרי חודשיים.גם טופמקס הפסיק להשפיע אחרי 3 חודשים...

    ביקשתי לחזור לאדרונקס כדי שאוכל להשתלט על הפרעת האכילה וההתחלה עם אדרונקס כבר ב 4 מ"ג הועילו מאוד לזה...
    הרופאה בקופ"ח התלבטה אם לשלב אדרונקס עם לוסטראל (יעיל אבל חשש לתופעות הלוואי של ssri) או עם טרזידול (פחות תופעות לוואי אבל פחות יעילה).
    כמו כן חשבה שאיקסל עוד לא נוסתה (על אף שסימבלטה וויאפקס היו קשות ואי אפשר לשלב איקסל עם אדרונקס).

    נמאס לי כבר מכל הנסיונות הללו ומצבי הולך ומחמיר...

    שאלותיי:
    1. לאור מה שכתבתי - עם מה עדיף לשלב את האדרונקס? עם לוסטראל או עם טרזידול 50 מ"ג?
    2. האם יש טעם לנסות איקסל למרות הכשלון עם ויאפקס וסימבלטה? תופעות לוואי היו קשות ביותר.

    אנא ממך, נסי לעזור לי... אני מיואש לחלוטין...

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סבלנות
  • דפי
  • 30/08/2014 16:57
  • שלום לך,


    אל תתייאש!
    מהרושם שקיבלתי מרופאת הפורום, היא בעלת ניסיון מקצועי ותבונה ( מה שמבדיל אותה משאר הפסכי' שהכרתי עד כה), אני מאמינה שהרופאה תיתן לך מענה.

    תהיה חזק.

    שבת שלום ומבורך.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 30/08/2014 21:05
  • אדרונקס עם לוסטראל זו התשובה. האדרונקס מבטל את העייפות הקשה ושאר תופעות לואי של SSRI .
    לא ברור למה אתה מתלבט: תנסה מספר ימים לוסטראל במינון נמוך ותראה בעצמך, ואם לא מתאים - תפסיק.
    טרזודיל לא יעיל נגד דיכאון.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למבקש עזרה,

    אני מצטרפת לתשובתו של ר.צ.

    בנוסף, הייתי ממליצה שתבדק אצלך אפשרות של מחלה אוטואימונית, כולל תפקודי בלוטת התריס ונוגדנים נגד טירונין ונגד הבלוטה, ANA, Anti-DNA, ספירה ושקיעת דם ו-SMAC מלא.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבקש הסבר
  • מבקש עזרה
  • 02/09/2014 21:13
  • מהן האופציות שלי?
  • זהבית
  • 28/08/2014 22:13
  • שלום ד"ר. כאן זהבית. בת 28. סובלת מ- MDD ומ-OCD. מ-2.5 נוטלת פבוקסיל.
    מ-19.5 על 200 מ"ג, מ-28.5 על 250 מ"ג ומ-2.8 על 300 מ"ג.
    בשבוע הבא יש לי פגישה עם הרופא שלי. רציתי לדעת מהן האופציות שלי להמשך טיפול מכיוון שהדגשים שלו הם לרוב על אם אני לוקחת את הלוריבן (שהחלפתי בקלונקס השבוע),
    לכדור השינה סטילנוקס הוא בכלל לא מתייחס,
    אומר שמירו ופבוקסיל הם התרופה שלי,
    שצריך לתת עוד זמן לפבוקסיל ושולח אותי הביתה בלי שום שינוי כל פעם. רציתי לדעת אם מבחינת הזמן שנתתי לפבוקסיל יש עוד סיכוי לשיפור מבחינת הדיכאון? והחרדה? האם יש עוד סיכוי שהתרופה תחזיר לי את החיוך לפנים? ומהן האופציות האחרות שלי חוץ מפרוזק שמעורר וסרוקסט שגורמת להשמנה. כמו כן אני מפחדת מנוגדי הדיכאון הטריציקליים ומתופעות הלוואי שלהן. האם יש דרך אחרת? האם אפשר לשלב את הפבוקסיל עם עוד תרופה מהדור הראשון?
    הגוף שלי עדיין חסר שקט, הרגל קופצת, אני לא רוצה להשמין אך המירו מאריך לי את שנת הלילה ומשפר את מצב רוחי. מהו הצעד הבא לדעתך?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזהבית שלום,

    בהחלט יש עדיין מקום לחכות לפחות חודש אם לא חודשיים כדי לראות אם 300 מ"ג לא ישפרו את מצבך.

    אם לא יחול שינוי אז ניתן יהיה לעשות אוגמנטציה (חיזוק) כנגד ה-OCD עם אנטי פסיכוטיים מהדור החדש כמו זיפרקסה, ריספרידל או אביליפיי במינון נמוך.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד"ר קרני שלום ותודה
  • זהבית
  • 01/09/2014 16:21
  • אני מעדיפה להימנע מכדורים אנטי פסיכוטיים. יש לציין שבמשך שנים הייתי רק עם ציפרלקס 20 מ"ג, ללא אוגמנטציה לטיפול, ללא כדורי שינה וללא כדורי הרגעה. מעולם לא הגעתי למצב פסיכוטי.
    מהן האופציות האחרות שמשתלבות עם פבוקסיל ויכולות להועיל לי מבחינת דיכאון, חרדה ושינה? אני מקווה שאולי עם עוד כדור כאוגמנטציה לפבוקסיל אוכל בהדרגה להפסיק את הקלונקס והסטילנוקס וגם את המירו שגורם לי לאכילה מופרזת אך בשבילי הוא תוספת לכדור השינה שלא מאפשר לי מספיק שעות שינה לבדו.
    בינתיים אין לי כוח נפשי להחליף את הפבוקסיל ואם את אומרת שיש מקום לתת לו עוד זמן אחרי 4 חודשים אני מתנחמת בכך. תודה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לר.צ. המלומד
  • זהבית
  • 02/09/2014 21:06
  • שלום ר.צ.
    האם יש לך הצעה להוספה/שינוי תרופתי שיעזור לי במצבי: אני סובלת מ-MDD ומ-OCD
    נוטלת פבוקסיל 300 מ"ג אך הוא לא מכסה אותי מבחינת דיכאון ורגישות יתר ואני סובלת מחוסר שקט שמתבטא בהקפצה של הרגל במשך כל היום.
    כמו כן נוטלת קלונקס 0.5 מ"ג שלא עוזר עם חוסר השקט, רבע כדור מירו שעוזר ונותן את תחושת ההקלה והחיוך האבוד, אך אני נוטלת אותו רק שעה לפני השינה כי הוא גורם לי לאכילה מופרזת וסטילנוקס 10 מ"ג לשינה. תודה רבה מראש.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא לעייפות ולהשמנה
  • רוצה אביליפיי
  • 30/08/2014 16:21
  • אביליפיי מול סרוקוול:
    האם אביליפיי גורם להשמנה?
    האם סרוקוול בהכרח גורם להשמנה?

    בעלת לחץ דם נמוך, לא רוצה להיות עייפה כל היום, האם גם אביליפיי גורם לעייפות?

    באלו נסיבות מאשרים אביליפיי במכבי, האם הקופה משתתפת בעלות? (ומהי)
    בתודה, זוהר

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לזוהר שלום,

    אף אחת משתי התרופות לא גורמת להשמנה, אך הסרקוול גורם לפרץ של תיאבון.

    את האביליפיי כדאי לקחת בלילה ואם הוא גורם לאי שקט להוסיף לוריבן. כשלוקחים אותו בדרך זו, בדרך-כלל אין עייפות.

    התרופה היא בסל, להפרעה מאנית-דפרסיבית ולמצבים פסיכוטיים בסכיזופרניה. כיום, יותר גמישים עם האישור מאחר ויש את התחליף אריפליי.

    אינני יודעת ספציפית לגבי קופת חולים מכבי. את זה צריך לברר בקופה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד"ר קרני - שאלת המשך-דחוף
  • זוהר
  • 02/09/2014 17:14
  • ראשית תודה על התשובה.

    1.האם יש סיבה להעדיף אבילפיי על סרוקוול? איך הפסיכיאטר מחליט מה עדיף?

    2.האם אביליפיי גם מעורר תיאבון?

    3.הבנתי שאבילפיי מחזק תרופות נוגדות דיכאון. האם הגיוני לקחת למיקטל (200) + אביליפיי/סרוקוול? (זה מה שהפסיכיאטר הציע חרדות של מאניה דפרסיה)

    4. האם נטילת התרופה היא לזמן מוגבל או קבוע? ומה לגבי טרדיב דיסקינזיה

    **ס' 1, 2 חשובים במיוחד

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לד"ר
  • Daniel
  • 29/08/2014 19:40
  • במידה ומטופל יציב עם ציפרלקס 10 כמה חודשים, והוא מוסיף וולבוטרין 150 לצרכי שיפור חשק מיני, או שיפור אחר שאינו שיפור אנטי דיכאוני. האם זה ייתכן שפתאום הוולבוטרין יעשה הרעה במצב הרוח או הנפשי? כלומר בימים הראשונים לפני ההשפעה המלאה של הכדור.

    ידוע לי שבתחילת טיפול בנוגדי דיכאון לפעמים יש החמרה במצב, או הרעה - אך פה מדובר על יציבות נפשית עם כדור אנטי דיכאוני(להלן ציפרלקס) ובהוספת אנטי דיכאוני חדש (להלן וולבוטרין 150) פתאום המצב מתדרדר ונהיית הרעה במצב (למרות שלפני הוספת הוולבוטרין המצב היה אחלה)

    איך ניתן להסביר את זה? זה נפוץ למרות שהמצב היה יציב? ניתן להסיק שזה אכן מהוולבוטרין? מה דעתך על התופעה?

    תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני גם חוויתי את זה
  • יאיר
  • 29/08/2014 23:14
  • אני מטופל באפקסור xr 225 מ"ג
    ובהמלצת הפסיכיאטר הוספתי וולבוטרין xr 150 מ"ג לשיפור התיפקוד המיני
    ולאחר מכן נעשיתי חרדתי יותר, ונאלצתי להפסיק את הוולבוטריו. (למרות שלתיפקוד המיני זה עזר)
    אצלי ההחמרה התבטאה בחרדות ולא בדיכאון.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ליאיר שלום,

    הוולבוטרין היא תרופה ממשפחת ה-NDRI אשר מבוססת על עיכוב של ספיגה חוזרת (reuptake) של דופמין ונוראדרנלין, כמו כן כאנטיכולינרגית הפועלת על קולטנים ניקוטיניים.

    ייתכן שפעילויות אלה במיוחד על הנוראדרנלין גרמו לעלייה בחרדתיות.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • במיוחד על הדופאמין
  • אדם
  • 02/09/2014 17:06
  • לדניאל שלום,

    התגובה לתרופות היא מאוד אינדיבידואלית. לחלק הוספה כזו עוזרת ולחלק אין לה שום השפעה ואילו לחלק היא גורמת להיתדרדרות. יתרה מכך, בד"כ יכולה להופיע ירידה לפני שיפור במידה והכדור אכן עושה משהו.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גוף מגיב בצורה שונה לתרופה
  • אני
  • 02/09/2014 16:50
  • יכול להיות שאם בן אדם הפסיק תרופה לתקופה מסויימת נגיד שנה וחזר לקחת אותה הגוף יגיב שונה מבחינת התופעות לוואי זאת אומרת לא יהיו תופעות לוואי בכלל או פחות תופעות לוואי או תופעות לוואי שונות ?
    והשגוף יגיב שונה לתרופה?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השפעת לוסטרל
  • אנונימי
  • 31/08/2014 14:21
  • שלום רב
    התחלתי להשתמש באופן הדרגתי בלוסטרל לפני כחודשיים - בהתחלה חצי כדור ובהמשך כדור שלם של 50 מ"ג וכעת אני לוקחת שני כדורים ביחד כלומר 100 מ"ג

    לפני כן לקחתי אנאפרניל 25 מ"ג כדור ליום במשך מספר שנים שעזר לי ל"צוף" מעל המים (וזו גם גם אחת הסיבות שהחלפתי רופא)..

    את הלוסטרל רשם לי פסיכיאטר חדש שהייתי אצלו בפגישה

    אני סובלת מחרדות שמלוות ב ocd הקשור בעיקר לצורך להתקלח ולניקיון הגוף

    העניין הוא שלא הרגשתי שום שיפור במצב שלי עם תחילת השימוש בלוסטרל ורמת החרדות וה ocd אף עלתה

    לאחר שיחה טלפונית עם הפסיכיאטר לפני כשלושה שבועות שבו תיארתי לו את המצב, הוא אמר לי לקחת במשך שבוע וחצי כדור וחצי של לוסטרל ואח"כ להעלות לשני כדורים (לקחת אותם ביחד באותו זמן)
    וליצור איתו קשר בעוד חודש (כלומר נשארו עוד כשבועיים)

    עדיין כשלושה שבועות אחרי השיחה הטלפונית בזמן שאני לוקחת שני לוסטרל ביחד אני עדיין לא מרגישה בשיפור המיוחל ....
    יש אומנם ימים טובים יותר בהם אני יכולה להתעלם קצת מה ocd אבל עדיין יש מספיק "ימים רעים" שבהם למרות שאני מתפקדת אני כל הזמן חושבת אם אני צריכה לחזור על פעולה כלשהי (שוב בעיקר לגבי הצורך להתקלח)

    במידה ואני לא חוזרת על הפעולה אני נכנסת למצב של חרדה שמתגלגל כמובן כמו כדור שלג בעיקר בשעות הערב
    בסופו של דבר הפחד שלי הוא שיקרה לי משהו בגלל שאני די הרבה במצב של חרדות ושהגוף יקרוס

    מתי אתחיל להרגיש בהשפעה של הלוטסרל?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לשאלה
  • אנונימי
  • 02/09/2014 15:42
  • לוקח לתרופה זמן לעבוד
  • אני
  • 02/09/2014 16:36
  • אם מדובר ב אוסידי מובההק לוקח לתרופה עד 3 חודשים במינון מקסימלי זאת אומרת תורידי את הזמן שלקח לך להגיע למינון המקסימלי ומאז תספרי 3 חודשים במינון מקסימלי ואז את אמורה להרגיש שיפור משמעותי במצבך יש תרופות יותר מקובלות לאוסידי כמו פבוקסיל פרוזק או סרוקסט למרות שגם לוסטרל נחשבת טובה לאוסידי עם מעט תופעות לוואי יחסית

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ל רץ היקר
  • בן
  • 17/08/2014 10:04
  • תשובה
  • ר.צ.
  • 17/08/2014 23:52
  • כל השלוש נחשבות לתרופות מתקדמות ואין משמעות לדרוג.
    איקסל ואפקסור נחשבות לחזקות/פוטנטיות יותר מהציפרלקס כי הן עובדות על קשת רחבה יותר של חומרים במוח. איקסל פחות מתאימה לגברים כי עלולה לעתים לגרום לכאבי אשכים (אם כי באחוז נמוך של חולים).
    הרופאים בד"כ מתחילים עם הציפרלקס או תרופה אחרת ממשפחת SSRI, ואם אין הצלחה עוברים לאפקסור או איקסל או סימבלטה (גם היא ממשפחת האפקסור והאיקסל).

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לבן שלום,

    אני מצטרפת לתשובתו של ר.צ. הן לגבי חוסר החשיבות מי יותר חדשה והן לגבי כך שהאיקסל והאפקסור נחשבים ליותר חזקים לעומת הציפרלקס.

    לגבי האיקסל, צריך לדעת שב-7% מהגברים היא גורמת לכאבי אשכים ובאחרים יכולה לגרום לעצירת שתן.

    היותר מאוזנת מהקבוצה האחרונה היא הסימבלטה.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה זה משנה איזה תרופה חדשה יותר
  • אני
  • 20/08/2014 16:21
  • זה כן משנה
  • ר.צ.
  • 20/08/2014 21:07
  • לתרופות החדשות תופעות לוואי קלות יחסית לתרופות הוותיקות. זה אומר, למשל, שהטיפול נסבל יותר ופחות חולים פורשים באמצע הטיפול עקב תופעות הלואי.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרוזק ישן
  • אני
  • 21/08/2014 22:15
  • ציפרלקס חדשה
  • אני
  • 21/08/2014 22:16
  • אבל עלולה לגרום לבעיות בלב ולכן אסור להעלות את המינון מעבר ל 20 מג ככה גם ציפרמיל אז מה זה עוזר שהיא חדשה
    בעיות בלב גם הטריציקילים הישנים גרמו

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גם ציפרלקס וגם פרוזק נחשבות חדשות...
  • ר.צ.
  • 22/08/2014 06:26
  • ... (מקב' ה SSRI) ושתיהן בטוחות.
    כל תרופה שתיטול מעבר למינון המומלץ עלולה לגרום נזקים. אפילו אקמול.
    כוונתי הייתה לתופעות לוואי המשפיעות על איכות החיים כגון עייפות, פגיעה בתפקוד מיני, בחילות, עצירות וכו'.. - יש אותם הרבה פחות בתרופות החדשות ולכן יותר אנשים מתמידים בטיפול ומבריאים.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטח שזה משנה
  • נקודה למחשבה
  • 30/08/2014 23:51
  • נטלת פעם או קראת פעם על תופעות הלוואי של תרופות טריציקליות? זה בלתי נסבל לאיכות החיים ואף עלול להיות מסוכן! אני רואה שאתה מגיב כמעט על כל פוסט. לפעמים אתה מטעה את האנשים, נוטל לעצמך חירויות של רופא ומעצבן את הרופאה (בצדק) באמירות שגויות. ברצוני לציין שזה גם מעכב את הרופאה מלענות לאנשים שנמצאים במצב גרוע וזקוקים לעזרה בימים שהיא נמצאת כאן יותר מריבוי השאלות והתהיות הכלליות של בן אדם אחד, שאלות שגם אפשר לטרוח ולחפש את התשובה עליהן באינטרנט. תנסה להתחשב קצת יותר באחרים.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לנקודה למחשבה שלום,

    אינני מסכימה אתך שהערותיהם של אני ובמיוחד לא אלו של ר.צ. מאיטות את תשובותי . כשיש צורך אני מגיבה עליהן וכשאין לפעמים כותבת שהתשובה נכונה או בנוסף לתשובתו של ..... ברצוני להעיר ש....

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ל"אני"
  • ל"אני"
  • 30/08/2014 23:53
  • בטח שזה משנה. נטלת פעם או קראת פעם על תופעות הלוואי של תרופות טריציקליות? זה בלתי נסבל לאיכות החיים ואף עלול להיות מסוכן! אני רואה שאתה מגיב כמעט על כל פוסט. לפעמים אתה מטעה את האנשים, נוטל לעצמך חירויות של רופא ומעצבן את הרופאה (בצדק) באמירות שגויות. ברצוני לציין שזה גם מעכב את הרופאה מלענות לאנשים שנמצאים במצב גרוע וזקוקים לעזרה בימים שהיא נמצאת כאן יותר מריבוי השאלות והתהיות הכלליות של בן אדם אחד, שאלות שגם אפשר לטרוח ולחפש את התשובה עליהן באינטרנט. תנסה להתחשב קצת יותר באחרים.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה עושה את פרוזק (פריזמה) כלכך פוטנטית?
  • חיים
  • 30/08/2014 21:08
  • אני מאוד רוצה להחליף את הציפרלקס 30 מ"ג הדפוק הזה שלא עושה שום דבר

    ואני כל הזמן רואה פה שכותבים שהיא תרופה חזקה מאוד?
    למה היא נחשבת כלכך חזקה? במה בדיוק היא חזקה?

    אם היא כזאת חזקה למה אין לה תופעות גמילה קשות למשל כמו סימבלטה?

    והאם יהיה מותר לי לקחת עם הפרוזק את האלטרול 10 מ"ג לשינה?
    נמאס לי כבר מהמצב שלי פשוט נמאס.

    והאם פריזמה הגנרי של פרוזק חלש יותר מפרוזק מקורי?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תנסה סרוקסט
  • אני
  • 30/08/2014 22:31
  • ציפרלקס נותנים עד 40 מג
  • דוד
  • 31/08/2014 16:02
  • אני לא יודע לאיזו סיבה אתה נוטל את הציפרלקס, אבל ציפרלקס באוסידי למשל נותנים עד 40 מג. אם יש לך אוסידי שווה להתייעץ עם רופא בקשר לעליה במינון. לא כל הרופאים היום רושמים ציפרלקס מעל 20 מג, בגלל שבעבר הייתה אזהרה על חשש לבעיות בלב עם ציפרמיל שזו תרופה דומה אבל לא זהה), למרות שאחר כך יצא מאמר בו רשום שהתברר שהסיכון הוא קטן בהרבה ממה שחשבו בתחילה. זה בגדול הרבה כסת"ח משפטי של הרופאים אם יקרה משהו.
    באזהרה של הFDA נרשם כי אין עדות שמינון של ציפרמיל מעל 40 מגביר יעילות בדיכאון, ולכן זו הייתה ההמלצה שלהם (באוסידי מינון של ציפרמיל מעל 40 מג כמו 60 מג ו80 מג הוא יותר אפקטיבי מ40 מג.לOCD הציפרמיל לא רשום בארהב, למרות שהוא יעיל, זה יותר עניין מסחרי של החברה שלא ביקשה אישור מהFDA כי זה עולה המון כסף).

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה לרופא להסתכן
  • אני
  • 01/09/2014 14:24
  • לדוד שלום,

    בהמשך לתשובתו של "אני" ומנסיוני, פבוקסיל ופרוזאק יעילים בהרבה מהציפרמיל ומהציפרלקס ב-OCD, אף אם עולים במינון. בנוסף, מבחינה קרדיאלית אין בעיה במינונים גבוהים של פבוקסיל ושל פרוזאק. גם הסרוקסט מאוד יעיל ב-OCD במינונים גבוהים, אך קיימת בעית השמנה קשה עם הסרוקסט.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא שמעתי על עוד רופאים שחושבים כך
  • דניאל
  • 02/09/2014 14:21
  • שלום ד"ר קרני

    תודה על תשובתך.
    ובכל זאת, לא שמעתי על עוד רופאים שחושבים שציפרמיל וציפרלקס הם עם יעילות פחותה ושפרוזק ופבוקסיל יעילים מהם בהרבה .יש מחקרים טובים לציפרמיל וציפרלקס באוסידי.

    בכלל האזהרה היא על ציפרמיל ולא על ציפרלקס. והיא נבעה מכך שמעל מינון 40 מג של ציפרמיל אין עדות ליעילות מוגברת בדיכאון, לכן אין טעם לעלות יותר, אבל זה משום שציפרמיל (וגם ציפרלקס) אינה רשומה לאוסידי בארהב.(הסיבה היא מסחרית- כי היצרן לא ביקש התוויה מהFDA. זה עולה המון כסף והחליט שזה לא כלכלי עבורו).
    באוסידי הסיפור אחר וכן הוכח שמינון של מעל 40 ציפרמיל כמו 60 ו80 ציפרמיל יעילים יותר מה40 מג.

    בהרבה מאמרים שקראתי ציינו כי אין עדות מחקרית לכך שיש הבדל בין הSSRI השונים בטיפול באוסידי. יש עדות לכך שאנפרניל יעיל יותר לפי מטאנליזה מסויימת אבל יש לכך גם עדויות מחקריות אחרות סותרות.

    אני יודע שבחו"ל ואולי גם בארץ משתמשים במינונים אפילו יותר גבוהים באוסידי- כמו למשל ציפרמיל עד 120 מג וציפרלקס עד 60 מג. יש רופאים שמניסיונם זה עוזר (יש מחקר טוב שהראה שבלוסטראל מינון של עד 400 מג עדיף על 200 מג). המינון הממוצע היה 357 והיה יעיל יותר מההקבוצה השניה שהמשיכה לקבל 200)


    את האמת שהמון אנשים בארץ לקחו מינונים גבוהים של ציפרלקס כמו 30 ו40 מג וציפרמיל 60 מג ו80 מג ועוד לא שמעתי על מישהו שמת מזה...

    ובכלל נראה לי שאם עושים בדיקת אקג תקופתית זה מעלים את הסיכון, לא?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין תרופה חזקה או תרופה חלשה
  • רביב
  • 01/09/2014 14:23
  • יש תרופה שמתאימה למטופל ותרופה שלא מתאימה למטופל ציפרלקס תרופה חדישה יחסית ונחשבת לתרופה עם פחות תופעות לוואי מהקבוצה אבל הכל אינדיבידואלי כל אחד מגיב שונה לתרופות לאחד ציפרלקס תהיה עולם ומלואו ולאחר דווקא סרוקסט יעשה את העבודה שציפרלקס לא עזר זה עניין של התאמה אישית למטופל כמובן שיש עניין של תופעות לוואי יכול להיות שתרופה תהיה מאוד יעילה אבל התופעות לוואי יהיו בלתי נסבלות אז לא תהיה ברירה להחליף אותה אבל אם ניתן לסבול את התופעות לוואי אז נהוג לא להחליף סוס מנצח

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחיים שלום,

    ראשית, ציפרלקס נחשבת לתרופה טובה לדיכאון קל עד בינוני. אינני יודעת ממה קיבלת את הרושם שזו תרופה חזקה.

    שנית, לא ידוע לי על כך שיש תופעות גמילה קשות מסימבלטה, נהפוך הוא.

    אשר ללקיחת אלטרול 10 מ"ג עם פרוזאק, במינון זה אין כל מניעה.

    כל הגנריקות של הפרוזאק מצוינות.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אם עושים בדיקת אקג למינון 40 ציפרלקס זה לא מספיק?
  • דניאל
  • 02/09/2014 14:22
  • גנריקות
  • אני
  • 30/08/2014 22:34
  • לאני שלום

    בהחלט יתכן.

    ראשית הגנריקות נדרשות לדיוק של פלוס מינוס 20%. כלומר יתכן שגנריקה אחת תהיה בעלת פעיולות של 80% מפעילותה של תרופת האם ואילו השניה של 120% מפעילותה של תרופת האם.

    שנית הגנריקות נבדלות זו מזו בחומר המרכיב את הכדור. כלומר באבקה שמרכיבה את הכדור ולעיתי במולקולה עליה מורכב החומר הפעיל. הבעיה עם האל -תרוקסין למשל היתה דבר אחרון זה שגרם לכך שהחומר הפעיל פחות נגיש לקולטן של ה-T4.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול באי שקט
  • שלוה
  • 30/08/2014 09:41
  • בת 40. מטופלת שנים רבות בציפרלקס 20 מג בעקבות דיכאון. כרגע מאוזנת מבחינת הדיכאון אבל מרגישה אי שקט, קושי לנוח, צורל להיות כל הזמן בפעילות, סממנים של כפייתיות בכל מיני נושאים.
    הפרעות שינה )נרדמת עם בונדורמין וגם כך איכות השינה גרועה). בעבר סבלתי מעודף משקל ומאכילת יתר כפייתית שהיה לה אפקט מרגיע. לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה ונפטרתי מהאוכל העודף. אבל מאז אי השקט התגבר.
    זקוקה להמלצה על שינוי/ תוספת תרופתית..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשלוה שלום,

    כפי שאת תארת, האכילה שלך בעבר הייתה אכילה כפייתית. השאלה הגדולה היא האם היום את אוכלת "שטויות" או דיאטה עתירת חלבון שהיא הרבה יותר משביעה מפחמימות. נראה לי כי כיום יש צורך בטיפול התנהגותי כדי להתגבר על הדחף שלך לאכול באופן כפייתי. אינני סבורה שתרופות יפתרו את הבעיה.

    לגבי השינה, הייתי ממליצה שתנסי להוסיף צירקדין אשר ישפר את איכות השינה שלך. קיימת בעיה שהקופות אינן משווקות אותו למי שמתחת לגיל 55. אך, עם מרשם ניתן להשיגו בבית מרקחת פרטי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול באי שקט
  • שלוה
  • 30/08/2014 09:41
  • בת 40. מטופלת שנים רבות בציפרלקס 20 מג בעקבות דיכאון. כרגע מאוזנת מבחינת הדיכאון אבל מרגישה אי שקט, קושי לנוח, צורל להיות כל הזמן בפעילות, סממנים של כפייתיות בכל מיני נושאים.
    הפרעות שינה )נרדמת עם בונדורמין וגם כך איכות השינה גרועה). בעבר סבלתי מעודף משקל ומאכילת יתר כפייתית שהיה לה אפקט מרגיע. לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה ונפטרתי מהאוכל העודף. אבל מאז אי השקט התגבר.
    זקוקה להמלצה על שינוי/ תוספת תרופתית..

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשלוה שלום,

    כפי שאת תארת, האכילה שלך בעבר הייתה אכילה כפייתית. השאלה הגדולה היא האם היום את אוכלת "שטויות" או דיאטה עתירת חלבון שהיא הרבה יותר משביעה מפחמימות. נראה לי כי כיום יש צורך בטיפול התנהגותי כדי להתגבר על הדחף שלך לאכול באופן כפייתי. אינני סבורה שתרופות יפתרו את הבעיה.

    לגבי השינה, הייתי ממליצה שתנסי להוסיף צירקדין אשר ישפר את איכות השינה שלך. קיימת בעיה שהקופות אינן משווקות אותו למי שמתחת לגיל 55. אך, עם מרשם ניתן להשיגו בבית מרקחת פרטי.

    בברכה,

    דר' קרני רובין

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמוטיב
  • דנה
  • 02/09/2014 08:22
  • האם התרופה "רמוטיב" יכולה להוציא אותי מהדיכאון?



    אני בת 23 . בתקופה האחרונה אני פשוט איבדתי את כל שמחת החיים שלי,
    בני משפחתי מתרחקים ממני ולא מדברים איתי
    אני כל הזמן לבד אני מרגישה בודדה כל הזמן ולא מרגישה בנוח בחברת אנשים,
    כל הסובבים אותי טוענים שאיבדתי את שמחת החיים שלי
    עוברת עלי תקופה לא טובה, אני עצובה כל הזמן, מדחיקה את הכל, לא שלמה עם עצמי, עם הסטטוס שלי שנאר קבוע תקופה ארוכה ולא נראה שהולך להשתנות בקרוב
    עצוב לי כי לא האמנתי שבגילי לא אהיה אפילו קרובה למטרה שלי בחיים, אני מרחיקה ממני את כולם אני נתקפת בחוסר ביטחון על יד אנשים, מאבדת את הצפון, מרגישה רע,
    לא מצליחה לעצור את הדמעות ופשוט רע לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על התחושות שלי, על החיים שלי.
    בבקשה תנחו אותי מה לעשות, קשה לי לחיות אין לי חברים. בחיים לא הייתה לי אפילו חברה אחת. למה אין לי חברים??? למה לכולם יש חברים ולי אין? איך משיגים חברים?
    לא יודעת איך להתמודד עם החיים שלא מאירים לי פנים...
    האם המצב שלי בלתי הפיך? האם עדיף למות במצב שלי? כי אני עצובה מאוד כל הזמן מרגישה רע ובדיכאון קשה.
    אין לי עבודה
    אין לי חברים
    אין לי עבודה
    אין לי חיים!!!

    אם אין חיים אז איך אפשר לחיות?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מרמוטיב לציפרלקס
  • י
  • 29/08/2014 23:45
  • נטלתי רמוטיב 500 במשך 3 חודשים, ועכשיו רוצה להחליף לציפרלקס 10 מ״ג. צריך לעשות הפסקה בין לבין, להפסיק בהדרגה או שאפשר ישר להתחיל לקחת למחרת?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעות שינה בעיקבות נטילת ציפרלקס
  • י
  • 02/09/2014 07:50
  • שלום,

    תודה על התשובה הקודמת.
    אני אכן התחלתי לקחת מיום ראשון ציפרלקס, וכבר יומיים שהשינה שלי פחות טובה. בלילה האחרון הרגשתי החמרה בחרדות ורעידות בגוף ובקושי ישנתי.
    האם זאת תופעה שתחלוף לאחר שהגוף יתרגל?

    אני אציין שלקחתי ציפרקלס במשך 3 שנים, והפסקתי לפני שנה.
    ולא זכור לי תופעות כאלה במהלך הנטילה של התקופה, אלא להפך, החרדות פחתו משמעותית והשינה הייתה טובה יותר.

    תודה רבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היתכן שאני באמת נמוג לקראת העולם הבא?
  • יצחק
  • 02/09/2014 05:03
  • שלום,שמי יצחק בן 36 נשוי ואב לשני ילדים מהממים השם ישמור לי אותם אמן.אנסה לקצר בתיאור בעייתי.בגדול,אני מרגיש מיותר בעולם,אפס,סוג של כישלון גם בתור אבא,גם בתור בעל,וגם באופן כללי,מרגיש אויר.זה מלווה אותי כל היום בזה שראשי נפשי וליבי מיוסרות כל היום.פני עם השנים הפכו לשפופות לקרקע,אני מרגיש לא שייך לסביבה שלי,מרגיש נורא נחות מאחרים,ובכלל,מרגיש שאני אויר וזה מתבטא באופן חזק.אני תמיד לבד,אני סובל שנים כבר מבעיות שינה קשות,מסיוטי בלילות,מחוסר שינה קבוע.שאני מתעורר אם הצלחתח לישון(עד לאחרונה עם נקטורנו,שהיום כבר לא משפיע ואף תרם להחמרת מצבי)אני ישר חושב לעצמי למה,למה החזרת אותי לחיים.אני מרגיש שאני במרכז הטבעת ומסביבי כולם עוינים,כאילו כל סביבתי עושה הכל בכדי להביא אותי להתמוטטות נפשית,וזה היה כבר לא רחוק משם,מצאתי ולא פעם אחת עצמי עוזב את בייתי בהיסטריה ומשוטט ברחוב בלי כלום עלי(פלאפון,ארנק וכו)וכל הזמן בראי אני ממלמל בבקשה תיקח אותי,תיגאל אותי מיסורי.אני לא יתאבד,אבל איבתי רצון ועניין בלחיות.אני מרגיש שתם זמני וכל יום שעובר הוא סבל נוסף עבורי.לאחרונה גם אימי נפטרה ומאז מצבי הידרדר פי כמה וכמהוכיום אני לא מתפקד כמעט בכלל.זה מתבטא וחוסר אמון וביטחון עצמי,הרגשה קבועה של אני אפס ונחותשכולם רואים בי כמובן מאליו ואף אחד בכלל לא יהיה אכפת לו מה יהיה איתי.למעשה אני משתמש בזה הרבה לצערי לאחרונה במשפט"שתהיו מעליי אז תזכרו אותי".קיבלתי בעבר בגלל בעיות השינה כדור בשם "זורדום"שהחריף את המצב הנפשי שלי בצורה קיצונית,כיום אני עם "נקטורנו"שגם כבר לא פעיל עלי וגם הוא תרם ותורם למצב שלי שרק מידרדר.כל מי שניסה לפנות אלי לא הצליח לגעת ולבהין מה קרה לי,אני למעשה לא יודע מה קורה לי אבל אני נושא זאת כבר שש שנים בקירוב ולאחרונה אני מרגיש שלפעמים,באמצע משבר כזה שהוא צף,אני מרגיש שראשי עומד להתפוצץ ממליון מחשבות שלא ניתן להבינם בכלל,כאילו שאני משתגע אט אט.הייתי אצל פסיכיאטר שלדעתע הוא רק הוכיח לי כמה פחדתי ללכת לפסיכיאטר,הוא ישב שם ואמר אחרי שסיפרתי לו הכל אמר לי:הכל בסדר אצלך,חווית נפילה כלכלית יעבור לך.אז לצערי מה פסיכיאטר נחמד(לא אנקוב בשמו)כנראה שאתה לא צריך להיות פסכיאטר כי עד שהגעתי אליו באמת ובתמים עוד האמנתי בחיים,שיש סיכוי שאוכל לאהוב את החיים האלו אך הוא הוכיח לי שגם בעל מקצוע לא יצליח לעולם לפתור את מצוקתי ולכן השלמתי עם זאת שכן,אני נחות,בלי ערך לאף אחד,אין לאף אחד שום רגש אלי או סימפטיה,מרגיש שילדי מאוכזבים ממני ושאיני ראוי להיות אבא בכלל.אני לא יתאבד,שוב חוזר על זה אבל אין בי כבר ערך לחיים,מבחינתי שיגמרו כמה שיותר מהר כי אני הולך ונעלם טרתי משמע.אז הנה אני פה שוב,מנסה להבין אולי בפעם האחרונה האם יש בכלל מישהו בעולם הזה שיתכן ויוכל להסביר לי למה אני ככה?למה נשמתי עצובה כל הזמן?למה איבדתי ערך לחיי ומבחינתי להיות בבית חולים פצוע אנוש זה מתנה.
    לצורך גילוי הנאות המלא לעכדון מצבי הנתון כרגע,אומרים שאדם עומד למות הוא מתחיל לחוש בזה,לדעתי אני שם ומקווה שמי שיענה פה אם בכלל יספיק לכתוב בטרם אולי כבר לא אהיה בין החיים.
    כמובן שדברי כאן הם מתומצטים אבל אני מאוד סגור רגשית ונפשית לכן קשה לי להוציא וגם מה שעד עכשיו יצא זה מתוך תחינה לעזרה כל שהי,אציין גם שגם אישתי האדם הקרוב אלי ביותר כיום הפכה אצלי ונכנסה להמעגל שמסביבי שלמעשה גם היא וכולם פועלים על מנת לגרום למותי,מצער,מיאוש,ומהרגשת השפלה.בורכתי וקוללתי בדבר אחד טהור:וזה טוב לבי שנרמס שוב ושב בחיים. :-(

    מודה על ההקשבה וסליחה.
    בכבוד רב
    יצחק.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויפאקס כחלופה לסימבלטה
  • צחי
  • 02/09/2014 03:10
  • Nלד"ר רובין .בהמשך לשיחתנו, נסיתי סימבלטה כחודש במינון 60 מג וחוויתי תופעות לוואי כגון עצירות והחמרת המצב. הרגשתי שהתרופה לא מועילה והפסיכאטירית החליפה לי לויפאקס 75 מ"ל. איך אני אמור ליטול את התרופה לחצות אותה או ישר להתחיל עם 75 מ"ג?. מצוין בעלון שהתרופה מיועדת גם לחרדה לחברתית. האוסידי שלי מתבטא בחרדה חברתית מסיומת למשל פגישות מחזור, ראיונות עבודה ופגישה עם אדם שמצא חן בעיני וכו'.לא עם חברים קרובים. האם ויפאקס משמין? והוא חלופה ראויה לאפקסור המקורי?. אני ממש דואג בקשר להשמנה. דווקא עם הסימבלטה לא השמנתי ,אלא להפך. אך לא הועילה ומחירה ל90 מ"ג או 120 מ"ג די יקר. מתנצל מראש על השאלות המרביות. תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לכבוד הדוקטור
  • מעיין
  • 01/09/2014 22:08
  • כמה שאלות נוספות ברשותך
  • חייים
  • 01/09/2014 21:53
  • שוב שלום ד"ר יקרה !

    הורדתי את הציפרלקס ל 20.
    ובלילה כמה שעות לפני השינה אלטרולט 10 מ"ג.

    הוא לא מרדים כלכך . הוא מעט מרגיע אבל עדיין אין שינה טובה ויש סיוטים נוראיים ואני קם חלש מאוד ומסוחרר.

    1. אני בטוח במליון אחוז שאם השינה היתה טובה הייתי בריא ושמח . כל בוקר אני קם עם נשימות כבדות והרגשה של עילפון במיטה עד כדי הרגשה שאני נופל מהמיטה ואני צריך להחזיק במשהו.
    מזה ד"ר? אני ממש מרגיש שיש לי חוסר בחמצן/דם במוח . נכנס לי מעט אוויר ואני מנסה לנשום בכוח . איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לדעת מה בדיוק קורה לי ?

    2. גם במשך היום אני מרגיש הרגשת עילפון ותשישות חוסר עירנות מוחלט . הראש כולו תפוס . מנסה לנשום בכוח מהאף ובקושי מצליח.
    אין לי למי לפנות במצב כזה . כי שאני נראה כלכך מותש הרופא לא רואה חרדה כי אני נראה לכאורה רגוע אבל בעצם אין לי כוח לדבר .

    3. הנוירולגית אמרה לי שאם אין שיפור בשינה אחרי 10 מ"ג אלטרול. יש אפשרות להעלות ל 25 מ"ג. השאלה אם כדאי או מותר עם ציפרלקס ??

    4. רצון חזק להעיף את הציפרלקס ולעלות עם פרוזק עד 80 אבל איך אני עושה את זה. בוודאות יש לי סימני OCD . אבל אם נניח אין OCD . יש סיכון במינון מקסימלי?

    5. יש איזה תוסף מזון או ויטמין שאת מכירה שעוזר לזרימת דם טובה בגוף ובמוח ? אולי B12 ?

    6.לפני שנתיים לאחר הפסקת קלונס וסימבלטה . לקחתי טריבמין 2 כדורים ביום למשך חודש. יכול להיות שהרסתי לעצמי משהו במוח?

    סליחה על ריבוי השאלות ותודה רבה מראש !

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)