רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
מנסיבות אישיות יחולו עיכובים במענה לשאלות בפורום, עמכם/ן הסליחה
  • מיואשת
  • דנה
  • 20/04/2017 22:22
  • אני מטופלת כבר 5 שנים בכדורים שונים מsri .התחלתי עם ציפרלקס וממנו אני לא מצליחה להיפטר בכלל רק משלבת איתו כדורים .לאחרונה קיבלתי אנפרניל מינון 25 ללא השפעה כבר שבועיים ומפחדת לעלות את המינון ל50 שהתופעות לוואי לא יהיו יותר קשות .מה עליי לעשות?.לציין שאני סובלת מחרדות קשות כל היום וכל הזמן .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדנה שלום, אין לי מושג איזה מינון של ציפרלקס לקחת. אשר לאנפרניל, 25 מ"ג טובים רק ליצירת תופעות לוואי ולא יכולים להביא להטבה. יש צורך במינון של כ 150 מ"ג בכדי לקבל תוצאות. במידה וקיבלת ציפרלקס במינון הראוי הייתי עוברת לסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • דנה
  • 25/04/2017 10:14
  • אני עדיין נוטלת ציפרלקס 20 .בהתחלה הוא ממש עזר לי וכבר מזמן לא משפיע אבל לא מצליחה להיפטר ממנו . לגבי אנפרניל 25 מג לא מצליחה לעלות אפילו ל50עם התופעות לוואי והעייפות . אבל 25 מג יכול לעזור לפחות בשיפור הסימפטומים? כי כרגע כבר שבועיים לא עוזר והחיים מצטמצמים יותר ממה שהם.תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא יודעת מה לעשות !!!
  • דנה
  • 26/04/2017 22:06
  • אני עדיין נוטלת ציפרלקס 20 .בהתחלה הוא ממש עזר לי וכבר מזמן לא משפיע אבל לא מצליחה להיפטר ממנו . לגבי אנפרניל 25 מג לא מצליחה לעלות אפילו ל50עם התופעות לוואי והעייפות . אבל 25 מג יכול לעזור לפחות בשיפור הסימפטומים? כי כרגע כבר שבועיים לא עוזר והחיים מצטמצמים יותר ממה שהם.תודה הפסיכיאטרית נתנה לי או להמשיך אנפרניל אבל לעלות מינון ואני מפחדת מהתופעות .או להתחיל שוב פריזמה למרות שפעם לקחתי לא היתה השפעה כלכך .לציין שאני סובלת מחרדות קשות והתקפי פאניקה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולי תנסי את הפלוטין במקום הפריזמה
  • צחי
  • 26/04/2017 22:21
  • לפעמים יש הבדלים בין הגנריקות. הוא מצוין לשליטה על האכילה!וברוב המקרים אינו משמין, ניסית טופמקס? ציפרלקס ברובו כדור שמשמין (פותח תיאבון בעיקר),גם מאוד אינדיוודואלי תשאלי לגביי וויפאקס את הפסי' שלך. וחכי לעצת הד'ר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • דנה
  • 27/04/2017 10:37
  • לא אכפת לי שישמין אותי .אני עדיין נוטלת ציפרלקס לא מצליחה להיפטר ממנו .אני רק מנסה לשלב אליו משהו שיעזור לי .האם כדאי להמשיך באנפרניל ולעלות מינון או להתחיל שוב פריזמה שפעם לא עזרה ולחכות לסבול סתם עוד כמה שבועות ? כי הפריזמה שלקחתי אז היתי בהריון יכול להיות שבגלל זה לא השפיע .תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התבלבלתי עם דנה אחרת :-) אבל
  • צחי
  • 28/04/2017 01:01
  • אבל הכל בהשגחה פרטית, אולי תתיעצי עם המטפל\ת שלך לגביי החלפת טיפול אחר. יש נטייה או בעצם סינדרום קבוע לפסיכיאטרים לרשום למטופל ככל דבר - באם זה חרדה דיכאון אוסידי או וווטאבר את הציפרלקס! כאילו הייתה תרופת המאה! יש טובות ממנה ויש אופציות אחרת. למשל לוסטרל מתאימה יותר לנשים בהריון, ומרגיעה יותר מהציפרלקס. למצוא טיפול טוב זה נסיון והטעייה, יש תרופות שיכולות להרים את אדם מתהומות, ויש כאלו שישתקו אותו או לא יעילו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניסיתי המון תרופות
  • דנה
  • 28/04/2017 13:20
  • סיוע באיתור פסיכיאטר
  • יוסי
  • 28/04/2017 12:03
  • אני מנהל בית סיעודי באיזור גדרה בו כ200 דיירים מבוגרים וצעירים עצמאיים מחפש פסיכיאטר לביצוע הערכות למטופלים ומעקב אחריהם. ליום בשבוע כ5 שעות יומיות.האם תוכלי להמליץ לי או להפנות אלי מועמד מתאים או ליעעץ לי היכן להשיג אולאתר פסיכיאטר כזה?אודה לתשובה טלפונית:0508949455 או במייל.תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאניה דיפרסיה
  • ש
  • 28/04/2017 11:25
  • מאניה דיפרסיה
  • ש
  • 28/04/2017 11:22
  • שלום. בתי בת16, מאובחנת עם מאניה דיפרסיה ודיסטימיה. מקבלת דפלפט כרונו 1250מג. ביום, דרלין 10 מג. ביום, אלטרול למיגרנות 50 מג. ליום, סרוקוול 200 מג. ביום, לוסטרל 50 מג. ביום. סובלת מחולשה וסחרחורות. האם יכול להיות שזה בגלל כמות התרופות? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלתה ועייפות
  • רמי
  • 28/04/2017 11:01
  • ד"ר שלום רב.בן 30. נוטל סימבלתה 90 מ"ג ווויאונס 30 מ"ג לטיפול בחרדה/דיכאון והפרעת קשב. הבעיה היא שהסימבלתה גורמת לי לעייפות רבה. בעבר לקחתי את התרופה אדרונקס יחד עם סרוקסט והאדרונקס גרמה לי לשפיכה מעט כואבת. האם יש סיכוי שנטילת אדרונקס עם הסימבלתה לא תגרום לתופעת לוואי זו? האם יש עוד תרופה שיכולה להפיג מעט את העייפות שנגרמת מהסימבלתה? מודה לך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרמיל ומיגרנות
  • בתיה טלמור
  • 28/04/2017 07:43
  • אני נוטלת ציפרמיל מזה כשבועיים עדיין במינון נמוך מאוד, חצי כדור ויש לי מיגרנות ברמה יומיומית, בדכ אני סובלת מכאבי ראש אך זה התגבר מאוד, האם צריך להפסיק את התרופה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כנראה בגלל המינון הנמוך
  • הפרשן
  • 28/04/2017 09:57
  • אם את לוקחת רק חצי כדור , תעלי לכדור שלם והמצב ישתפר. אם את לוקחת כדור אחד של 20, תעלי לכדור וחצי. יותר מידי זמן על מינון נמוך יוצר בעיות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 29/09/2016 18:18
  • שלום רב, נטלתי סימבלטה 90 מ"ג ועברו לי יחסית רב התופעות כמו: בחילות, אי שקט, רעד, סחרחורות אך הלחץ בראש (במיוחד בבוקר) לא עבר לי. הלכתי לפסיכיאטר והוא הוריד לי את המינון ל-60 מ"ג והוסיף לי טרנקסל 5 מ"ג בבוקר ו-5 בערב. בהתחלה באמת התחלתי להרגיש שיפור עם הלחץ בראש. לאחר כחודש, התחלתי להרגיש שוב סימפטומים של חולשה, אי שקט, הלחץ בראש גבר, תחושה של עצבות וחוסר מצב רוח. חזרתי אליו שוב והוא העלה לי שוב את המינון ל-90 מ"ג והחליף לי את הטרנקסל בקלונקס. סימבלטה 90 מ"ג בבוקר+0.25 קלונקס ו- 0.25 קלונקס אחה"צ. 1. האם זה יכול לשפר את המצב? האם קלונקס עדיף מטרנקסל? 2. במידה וקלונקס לא יעזור לי ללחץ לראש, אוכל לחזור לקחת טרנקסל 5 מ"ג בבוקר עם הסימבלטה? כי נראה לי שזה די עבד לי בהתחלה. 3. האם ייתכן שהירידה במינון של הסימבלטה היא זו שהחמירה את המצב או הטרנקסל? 4. האם כל השינויים האלו בכדורים (העלה/הורדה במינון) והחלפת כדורים יכולה לגרום נזק כלשהו או אפילו נזק בלתי הפיך? אודה לעזרתך בהקדם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, לדעתי הירידה בסיבמלטה במקום העלאה היא זו שגרמה להחמרה. אני סבורה שהלחץ בראש נובע ממינון נמוך מדי ולא גבוה מדי. לדעתי התגובה לקלונקס או טרנסקל היא אינדיבידואלית. ניתן כמובן להחליפם אחד בשני. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 13/10/2016 13:41
  • תודה על ההתייחסות. לפני כשלושה שבועות החזרתי את המינון ל 90מ"ג והרופא החליף את הטרנקסל לקלונקס פעמיים ביום 0.5 מג. לא הרגשתי שיפור בלחץ בראש ולכן הפסקתי אחרי מספר ימים. לפני מספר ימים התחלתי לקחת שוב טרנקסל 5 מג בבוקר ובערב אך פתאום הוא לא השפיע עליי בכלל בנוגע לראש. יש בזה היגיון? האמת שמרגיש לי שהמצב רק מחמיר מיום ליום שוב, יותר לחץ בראש, בחילות, חוסר תיאבון וכאבים בבטן ובקיבה. במשך כל התקופה עם הסימבלטה בעליית מינון וירידת מינון על ידי הפסיכיאטר כל פעם יש לי תקופות שיש שיפור ולאחר כחודש יש שוב החמרה. כעת אני שוב שוקלת להפסיק את הטרנקסח מאחר ולא מרגישה שעוזר לי. האם כל השינויים התכופים האלו גורמים לשינויים בהרעה/הטבה במצב? האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך בגלל כל השינויים האלו? האם לאחר הפסקת טרנקסל אפשר לנסות שוב לקחת קסנקס? אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת באיזה צעדים לנקוט? האם כדאי גם לנסות להחליף את הסימבלטה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, ראשית הייתי מעלה את הטיפול בסימבלטה ל-120 מ"ג. לתרופה זו יש להתייחס כמו לאנטיביוטיקה בדלקת ריאות ולא כדאי להתחיל ולהפסיק וכו'. אשר לטרנקסל/קלונקס/קסנגיס אלו בעצם כדורי הרגעה שיש לראותם כאקמול או אספירין באותה דלקת ריאות. אין בעיה בלהחליפן זו בזו והחשוב הוא שהן יעזרו בתקופת הביניים עד שהסימבלטה תעבוד. במידה וסימבלטה 120 אינה עוזרת, הייתי מוסיפה אביליפיי 2.5 מ"ג לפני השינה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 18/10/2016 12:51
  • שאלה נוספת
  • איילה
  • 18/10/2016 21:27
  • אני בערך שבוע נוטלת יחד עם הסימבלטה 90 טרנקסל 10 מ"ג בבוקר ובערב והאמת שמרגישה קצת שיפור בלחץ הראש. האם זה לא מינון גבוה מדי? יש סכנת התמכרות? האם יש אפשרות למשל לקחת 10 מג בבוקר ו-5 בערב או להיפך? מה עדיף? ולמשך כמה זמן אפשר לקחת טרנקסל? תודה וחג שמח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, אין סכנת התמכרות, זה לא מינון גבוה מידי, אפשר לקחת 5 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב ולהפך ואין לכך שום משמעות. ניתן לקחת טרנקסל לאורך זמן כשדרוש. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרנקסל
  • איילה
  • 29/10/2016 18:08
  • היי. לאחר כשלושה שבועות של נטילת טרנקסל 10 בבוקר ו-10 בערב, זה אמנם עזר לי ללחץ הראש, הפסקת החלומות המוזרים וקצת לשאר התופעות הפיזיות, אך בימים האחרונים שמתי לב שהתחילה להופיע אצלי תחושת דיכאון במהלך כל היום. אין לי חשק לכלום, אפאטית, מאוד מרוחקת מבעלי, בוכה המון וכו'. האם ייתכן כי הטרנקסל גרם לתופעה זו? האם ייתכן שמחרדה מתפתח דיכאון? אלו תחושות דלא הרגשתי בכל תקופת הטיפול שלי. האם כדאי לעבור חקסנקס וכיצד ניתן לעשות זאת? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, זה לא קשור לטרנקסל, אלא לסימבלטה. חרדה יכולה להפוך לדיכאון. התקצרות שעות האור זה מאוד אופייני. כפי שכתבתי לך הייתי ממליצה להעלות את הסימבלטה ל-120 מ"ג ובמידה וזה לא יעזור, להוסיף אביליפיי 2.5 - 5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל - עזרה בבקשה
  • איילה
  • 23/11/2016 12:26
  • היי, הייתי אצל 2 פסיכיאטרים ואף אחד מהם לא רוצה להעלות לי את המינון ל-120 מ"ג. הדבר שהכי מטריד אותי הוא שבערך חודש וחצי על על טרנקסל של 10 מ"ג בערב ובבוקר וזה די עזר לי ללחצים בראש. בימים האחרונים שוב חזרו לי הלחצים בראש.כל התקופה הזו (של בערך 8 חודשים עם הסימבלטה עם שינוי במינונים אבל בחודשיים האחרונים אני על מינון קבוע של 90 מ"ג יש לי תקופה טובה של בערך חודש טוב ואז נפילה של כמה ימים כמו סוג של דאון ללא סיבה פתאום, קצת אי שקט בראש, בלבול, חוסר יציבות וכו') ואז שוב מצב של שיפור קצת. מדוע דבר זה קורה? מדוע אני לא מצליחה להתאזן עם הכדורים ולהיות במצב סטטי עם שיפור? זה ממש מייאש אותי כבר ואני לא יודעת מה לעשות. אני חוששת שעכשיו יגידו לי שוב להעלות את המינון של הטרנקסל או יוסיפו לי כדור נוסף ואני לא רוצה להגיע למצב שאצטרך לקחת מספר כדורים במקביל לכך. הסימפטום היחיד שאני מתלוננת עליו כבר תקופה זה לחץ בראש, ובחילות שהופיעו שוב לאחרונה וחוסר תיאבון ומצב שבו לפעמים אני מקבלת דאון ללא כל סיבה נראית לעין. בבקשה תעזרי לי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • ד"ר קרני רובין
  • 23/11/2016 17:54
  • לאיילה שלום, אני פשוט לא מבינה את שני הרופאים האלו. באפשרותך אולי לפנות לחברת איליי לילי ולבקש מהם עזרה. אפשרות אחרת היא לפנות לפסיכיאטר נוסף במרפאה של בית חולים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 30/11/2016 11:26
  • היי, הלכתי להתייעצות נוספת לפרופסור קליין (מנהל מחלקה פסיכיאטרית ברמב"ם) והוא המליץ להחליף לי את התרופה ל- מג' ליום עם 150 במינון של Venlafaxin אפשרות לעלייה במינון בהתאם לתגובה. כרגע אני עם 90 מ"ג סימבלטה ו-25 מ"ג טרנקסל בחלוקה במשך היום וחזרו לי גם הסימפטומים של בחילות וחוסר תיאבון בנוסף ללחץ בראש. 10 בבוקר, 5 בצהריים ו-10 בערב. מה דעתך על החלפת הכדור? שאלה נוספת: עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא כי גדל לי הכבד ל-18 ס"מ והוא שומני. קראתי שיש קשר בין הסימבלטה לפגיעה בכבד. האם זה נכון? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איילה שלום, מאחר ופנית לחוות דעת נוספת הייתי נצמדת אליה. סימבלטה עלולה להחמיר מחלת כבד. כמו כן סימבלטה עם צריכה מוגזמת של אלכוהול עלולה להחמיר את הנזק לכבד מהאלכוהול. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 03/12/2016 11:34
  • תודה על התייחסותך. אני מקווה שלרופא המטפל שלי לא תהיה בעיה עם חוו"ד נוספת שקיבלתי מחוץ לטיפול איתו והוא לא יהפוך שלילי כלפיי. גם ככה הוא לא כל כך נחמד. (הלכתי להתייעצות נוספת באופן פרטי ולהמשיך טיפול דרכו יעלה לי הרבה כסף שאין לי). איך בעצם עושים את ההחלפה בין הסימבלטה לכדור החדש שהומלץ לי והאם זה יגרום לי להיפטר מהטרנקסל? שאלה נוספת, בחודשים האחרונים, אני חווה חלומות מוזרים כל לילה בשעות הבוקר המוקדמות שגורמים לי לקום קצת לא מאופסת וחסרת מצב רוח. האם זה גם קשור לסימבלטה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, אני אתחיל מהסוף, החלומות המוזרים אופייניים לתרופות נוגדות דיכאון כאשר הן מתחילות לעבוד. אלה חלומות מסוג מיוחד שנראים מאוד מציאותיים, שעוסקים במה שמעסיק אותך ביום יום. אני קוראת לזה פסיכוטרפיה בחינם. בתחילה הם יכולים להיות קשים ובהמשך הם הופכים לטובים ונעימים ככל שהמצב משתפר. לגבי החלפת הכדורים, ניתן לעשות בהצלבה מסויימת ולרדת בסימבלטה ב30 מ"ג ולעלות ל75 מ"ג אפקסור XR, ואחרי מספר ימים לרדת ל30 מ"ג סימבלטה ולעלות ל150 מ"ג אפקסור XR, ולאחר עוד מספר ימים להפסיק עם הסימבלטה. לדעתי זה צריך להעשות בפיקוח של רופא ולעלייך לדווח שאת רוצה לעשות זאת. אינני בטוחה שזה ייתר את הטרנקסל ואינני רואה את הבהילות להפסיקו. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וטרנקסל
  • איילה
  • 28/12/2016 17:07
  • היי. בהמלצת ד"ר קליין אני מתחילה היום לרדת ממינון של 90 סימבלטה ל-60 ובמקביל לקחת Venlafaxin 37.5 מ"ג ולרדת מהסימבלטה בהדרגה. בבית מרקחת נתנו לי את הכדור וונולה. האם זה בסדר? או שזהו תחליף כלשהו ועליי להתעקש על כדור מסויים של Venlafaxin ? אני בינתיים ממשיכה לקחת גם 10 מ"ג טרנקסל בבוקר ובערב. האם צפויות לי תופעות לוואי כלשהן בעקבות ההחלפה? שאלה נוספת - האם לבעיית הלחץ בראש התמידי והדכדוך יכול להיות שהכדור סרנדה יעזור לי? כי שמעתי מהרבה אנשים שזה עוזר. אשמח להתייחסותך. תודה מראש דיאנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת
  • איילה
  • 30/12/2016 21:50
  • דיברתי עם הרופא המטפל שלי והוא אמר שאני אתחיל בהורדה בלקחת בבוקר סימבלטה 60 מ"ג ו-10 מ"ג טרנקסל ובערב את האפקסור XR 75 עם 10 מ"ג טרנקסל. האם זה בסדר? מבחינת החלוקה? האם בגלל שאני לוקחת בערב זה עלול לגרום לבעיות שינה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, הייתי מתעקשת על הוונלפקסין או האפקסור. כל החלפה גורמת לתנודתיות במצב. התגובות לתרופות הן אינדיבידואליות. לוסטרל הינו כדור טוב אך שונה לחלוטין מהאפקסור והסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה וויאפקס
  • איילה
  • 16/03/2017 17:36
  • היי. לאחר הורדה במינון מ 90 ל-60 מג של סימבלטה (למשך שבוע) היום אני מורידה ל-30 מג ובמקביל לוקחת גם ויאפאקס xr 75. יש לציין שאני לוקחת את שניהם יחד בבוקר. האם זה תקין? בעוד כשבוע אני אמורה להפסיק לגמרי עם הסימבלטה ולהתחיל עם 150 מג ויאפקס xr. האם זה מספיק זמן להפסקה או שיש לקחת אולי שבועיים סימבלטה יחד הויאפקס ואז להפסיק סימבלטה ולהעלות מינון ל-150 מג? במהלך הירידה מ-90 סימבלטה ל-60 התחלתי להרגיש קצת כאבים בקיבה, בחילות, הלחץ בראש קצת גבר ויש יותר קושי לקום בבוקר. האם זה תופעות של הירידה במינון? מתי אני אמורה להרגיש שיפור במצב עם הויאפקס והאם יש לו תופעות קשות? האם הוא נחשב לכדור טוב? יש לציין שבמקביל שאני לוקחת טרנקסל 10 מ״ג בבוקר ו-10 בלילה. האם אפשר לעבור לקסנקס במקום ישר או לעשות מעבר הדרגתי? אודה להתייחסותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, בדרך כלל אין בעיה עם מעבר מסימבלטה לויאפקס ולכן גם שבוע מספיק וגם שבועיים זה טוב. התופעות שהרגשת הן תופעות לוואי של התחלת טיפול בויאפקס ולדעתי הן היו אמורות כבר לחלוף. עיקר תופעות הלוואי של הויאפקס הן בזמן נסיון להפסיקו. ככלל התחלת טיפול בויאפקס יכולה לגרום לתופעות שהיו לך. לגבי השאלה אם זה כדור טוב או לא, זה מאוד אינדיבידואלי. הוא יכול להיות טוב לאחד ופחות טוב לשני ואין לכך חוקים. ניתן להחליף את הטרנקסל לקסנקס בבת אחת. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 28/03/2017 10:46
  • היי. אני כבר 6 ימים עם ויאפקס 150 ללא סימבלטה אך ביומיים האחרונים חסרו לי החלומות המוזרים שבהם קורים לי דברים עצובים וכואבים שגורמים לי לקום מאוד כבדה בבוקר וחזרה לי קצת תחושת הגוש התקוע בגרון ולחץ בראש. האם זה אומר שהכדור לא טוב לי? או שלתת לו עוד זמן? אני עדיין גם עם טרנקסל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 29/03/2017 14:18
  • תודה על התשובה. לא כדאי לחכות קצת עם עליית המינון? הבנתי שהכדור מתחיל לעבוד רק אחרי 4-6 שבועות ועם כל עלייה במינון יש קצת תופעות לוואי. אז אולי מה שאני חווה זה התופעות בגלל שהעליתי מ-75 ל-150 אחרי שבוע ואני ללא הסימבלטה? יכול להיות שהתופעות האלו הם בגלל הפסקת הסימבלטה? אם אני מבינה נכון, המלצתך היא לא לחכות עוד 4-6 שבועות שהכדור יתחיל לעבוד אלא כבר להעלות את המינון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 29/03/2017 15:33
  • ויאפקס
  • איילה
  • 20/04/2017 11:30
  • היי אני חודש עם 150 ויאפקס xr והלחץ והכאב ראש לא עבר(בעיקר בצד שמאל). האם כדאי עכשיו להעלות מינון? מתי צפויה תגובה והאם הכדור יכול לעזור לבעיית הראש? שאלה נוספת, אני חודש ושבוע בלי הסימבלטה האם היא כבר יצאה לי מהגוף?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, הסימבלתה כבר מזמן "יצאה לך מהגוף". לדעתי כדאי להעלות את מינון הויאפקס ל 225 מ"ג. האם יש לך אי סבילות לאור? האם את לוקחת כדורים למניעת הריון? זה נשמע לי כמו מיגרנה. ייתכן שכשלקחת סימבלתה התרופה מנעה את כאבי הראש (זאת תרופה יעילה נגד כאבים), ואילו הויאפקס אינו מונע זאת, ובוודאי לא במינון הזה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 21/04/2017 19:22
  • היי אין לי אי סבילות לאור ואני לא לוקחת כדורים למניעת הריון. גם עם הסימבלטה היה לי אותו דבר. העלתי ל 225 היום. האם זה יכול לעזור לכאבי ראש? תוך כמה זמן אני יכולה להתחיל להרגיש שינוי עם העלאת המינון? בנוסף, לאחר סיום תקופת החפיפה חזרה לי תחושת הגוש בגרון וקושי לנשום שלא סבלתי ממנה בתקופת הסימבלטה כי היא עזרה לי בנושא הזה. האם זה יחלוף לי עם הויאפקס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאיילה שלום, ראשית, כנראה שיש לך מיגרנה וכדאי שתתייעצי עם נירולוג לגבי הטיפול בכך. לגבי הגוש בגרון שחזר, זה אומר שהסימבלתה היתה יעילה יותר ועם ההחלפה לויאפקס הדיכאון הרים את ראשו. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 24/04/2017 22:41
  • האמת שאני יחסית מרגישה יותר טוב עם הויאפקס ולא היו תופעות לוואי ופחות חלומות והקימה בבוקר יותר קלה. האם הויאפקס לא יעיל לגוש בגרון? אני בסה״כ כ-4 ימים במינון של 225 מג וגם לוקחת טרנקסל 10 מג פעמיים ביום. מה היית ממליצה אם הגוש בגרון, הלחץ בקיבה והקושי לנשום לפעמים לא יעבור עם הויאפקס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאפקס
  • איילה
  • 28/04/2017 09:45
  • תודה על התשובה. אני אדבר עם הפסיכיאטרית שלי. שאלה נוספת - במהלך כל ה-9 חודשים כמעט שהייי עם הסימבלטה סבלתי מחלומות מוזרים שהייתי מתעוררת בבוקר עם מועקה. כשעברתי לויאפקב הם חלפו לתקופה ואז כשהעליתי ל-225 הם חזרו שוב. האם יש קשר? תודה ושבת שלום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התאמת תרופה לחרדה קשה
  • דניאל
  • 28/04/2017 06:17
  • שלום ד"ר קרני, אני בן 39 וסובל מחרדות ודיסתימיה הרבה שנים.החרדות שלי הם ממה אנשים יחשבו עלי, אולי יצחקו עלי ואולי אני נראה "עוף מוזר".(למשל אני קונה בגדים לעיתים רחוקות כי אני מפחד שהמוכר יחשוב שאני נראה מוזר). במשך השנים ניסיתי טיפול בתרופות שונות עם שיפור קל בלבד(פאקסט,ציפרמיל,וולבוטרין, פרוזק ועכשיו ויאפקס)בנוסף אני לוקח לפעמים קלונקס שמוריד קצת את החרדה באופן זמני.האם יש הגיון לנסות תרופות אנטי פסיכוטיות לטפל בחרדה? תודה, דניאל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יתר חוסר אדרנלין
  • מיכה
  • 19/04/2017 14:23
  • שלום דר קרני מה זה אומר שאדם כול הזמן במחשבות ולא יכול לשבת במנוחה בנוסף יש תופעה שהתכווצות נעילת לסתות ותופעה עורית האם זה קיים בפסיכאטריה ולאיזה מוליך זה שייך!? פשוש זה יסורי נפש קשים יש לציין שניסתי כול ssri עשו גרוע יותר בנוסף התופעה עורית שציינתי זה יובש בעור בהרבה איזורים..וגם מרגיש יובש פנימי חזק נורא האם יכול להיות חסר בויטמין מסויים !? נוטל קלונקס קבוע 1 מג סובל מחרדות קשות ואובססיות כול הזמן חושב על מחלות ..האם קיים קשר בכול מה שציינתי למצב עצמו תפקוד בלוטת התריס בנורמה אבל בקצה העליון שזה תקין תודה אשמח למענה מיקצועי מדר קרני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דילגת על שאלתי
  • לדר קרני
  • 20/04/2017 14:40
  • למיכה שלום, נעילת לסתות מופיעה במצבי לחץ ויכולה לגרום לנזק קשה לפרקי הלסת, ולכן כדאי לעשות סד לילה לשיניים כדי למנוע נזקים. אובססיות יכולות לגרום לחרדות קשות. אובססיות נובעות מפגיעה במסילות הסרטונרגיות. יובש בפה יכול גם הוא לנבוע מחרדות, אך יובש בעור בדרך כלל מקורו בתת פעילות בלוטת התריס. אם הTSH הוא גבולי-גבוה אז מאוד יתכן שיש לך תת פעילות סמויה של בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • המשך
  • 24/04/2017 01:48
  • בהמשך לתשובתך...איך יודעים אםיש תת םעילות סמויה מה עלי לעשות? לגבי פגיעה במסילות כמו שתארת את מדברת על תרופות מסוג ssri!? שהתופעות שלהם איומות ולא העילו כלל תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיכה שלום, לגבי בלוטת התריס, עושים בדיקה של תפקוד בלוטת התריס. תרופות נגד OCD הן אכן תרופות מקבוצת ה-SSRI'S. בתחילה יש להן תופעות לוואי לא נעימות כמו בחילות, שנעלמות בהמשך. הבעיה עם טיפול ב-OCD שהוא מצריך מינונים מקסימליים במשך כשלושה חודשים עד שמתחילים לראות תוצאות. מהדרך בה כתבת ברור לי שלא לקחת אותן במינון הראוי ובמשך הזמן הראוי ולכן לא ראית שום תוצאות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגבי tsh
  • המשך
  • 25/04/2017 02:19
  • לגבי אוסידי זה לא בטוח ..כי בעיקר סובל מחרדות קשות ..בגלל היובש שמאוד מציק לי זה כמו מעגל קסמים לגבי תפקוד בלוטת התריס האם בתוצאות אלה יש סימפטומים? הרופא טוען שזה תקין ממש אבוד עצות להלן תוצאות אחרונות 2015 היה -4.12 נורמה זה 4.20 2016-יצא-3.87 זאת אומרת שברפואה קבנציונאלית זה תקין? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיכה שלום, זה כבר על גבול הלא סמוי, לבחור צעיר הצפי הוא שה TSH יהיה פחות מ-2. אם לא היו לך סימפטומים אז ניחא, אך מאחר ויש לך סימפטומים של תת פעילות יש מקום לשקול להוסיף סינטרואיד. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך tsh
  • המשך
  • 28/04/2017 02:09
  • דר נכבדה מאיפה לך שאני צעיר? לא כול כך! לגבי התשובה זה נקרא תת פעילות סמויה או תת פעילות!? למה הרופא אומר שזה תקין! ? האם זה יכול לעשות כול מיני סימפטומים חרדה דכאון ירידה בתאבון תוכלי לפרט לי?ומה זה הנורמה של הגבול הסמוי יש אנשים שיש להם 8-9 ואין להם סימפטומים תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיכה
  • צחי
  • 28/04/2017 02:43
  • אני סובל מאותה בעיה שאתה מתאר! אין דבר יותר מייסר מלחשוב מחלות ל"ע!.גם לי לא הועילו ו ה-SSRI. ניסת אלי SNRI?? החל מ- 4 TSH זה כבר ממש גבולי. אבל לדעת הרופאים בארץ זה תקין לעומת חו"ל שנחשב תקין רק מתחת ל-2 ! אולי אתה צריך לעלות מינון יוטירוקס/ סינארואיד, האם אתה לו להתתיל, למרות שברמה הזאת לא יתנו לך טיפול, תתייעץ עם אנדרוקריני בכל זאת. גם אני מרגיש יובש באותה צורה..!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • משה
  • 24/03/2017 13:17
  • שלום ד"ר! יש לי 2 שאלות. 1.אני בן 25 סובל מזה כחצי שנה ככל הנראה מהפרעות חרדה מטופל כמה חודשים אצל מטפלת קונגטיבית ובמקביל התחלתי בטיפול תרופתי ציפרלקס התחלתי ב10 מ"ג ולאחרונה העליתי ל20. אני חושב שהכדור כלל לא עוזר לי ואולי אפילו משפיע עליי לרעה אשמח לקבל פיתרון או להפנות אותי למקום הנכון.אני אדם נורמטיבי ואיש ביטחון שמלפני חצי שנה חיי נהרסו ואני כבר לא מצליח להיות אופטימי. 2.אני לוקח את הציפרלקס בשעות הערב סביבות 10 ואתמול שכחתי לקחת האם יש בעיה עם זה? פעם ראשונה שזה קורה לי! אשמח לקבל תשובות תודה ד"ר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למשה שלום, לא ברור לי האם הפרעת החרדה השתפרה בעקבות הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי? בעיקרון, הייתי פונה לפסיכיאטר ומבקשת שיחליף את הטיפול מאחר ואינך מגיב אליו. אשר לשכחה של הכדור אתמול בערב, זה יכול לעשות תופעות לוואי אך כנראה שלא עשה. לעומת זאת, הפסקת הטיפול בכדור זה, רצוי שתעשה בהדרגה בכדי למנוע תופעות גמילה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • משה
  • 23/04/2017 18:55
  • בהמשך לתגובתך רציתי לומר כי מתחילת ההפרעה עד כה בהחלט יש שיפור לא יודע אם זה בזכות הכדור אבל יש! אך עדיין לא 100% ומקבל מידי פעם התקפים לא פשוטים וברוב הזמן ביום יום אני עייף ויש לי מיגרנות. שאלה נוספת שרציתי לשאול אם אפשר לשתות אלכוהול בזמן נטילת הציפרלקס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למשה שלום, 1. ניתן להוסיף כמתגבר אביליפיי (אריפליי) 2.5 מ"ג בערב לפני השינה בתחילה יחד עם לוריבן 1 מ"ג. 2. במידה וזה לא עוזר לאחר כשבוע-שבועיים ניתן להחליף את הכדור. במקרה כזה הייתי עוברת לסימבלתה ומעלה את המינון בהדרגה ל 90-120 מ"ג. 3. לגבי האלכוהול, ניתן לשתות כוסית ולא כמויות מופרזות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • משה
  • 25/04/2017 15:39
  • תודה ד"ר בהמשך לתגובתך האם הכדורים האלה יכולים להזיק?או שוב לעבור תופעות לוואי קשות?(אני כעיקרון נגד כדורים אבל נכנעתי לציפרלקס אחרי שהייתי אובד עצות ובסבל נוראי). ולגבי השאלה השנייה אני לא שותה אלכוהול מלבד בירה. האם בקבוק בירה ביום זה כמות סבירה? והאם צריך לשתות במרחק סביר מנטילת הכדור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למשה שלום, 1. הכדורים אינם מסוכנים 2. מאחר ואינך בתול לכדורים, סביר להניח שתופעות הלוואי יהיו זניחות. 3. פחית בירה זה סביר, אך אסור לקחת עם זה בנזודיאזפינים (לוריבן, קסנגיס, קלונקס וכו'), יש לעשות רווח של 8-12 שעות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • משה
  • 28/04/2017 01:43
  • ד"ר מלבד העייפות והישנוניות התמידית יש ימים ושעות שאני מרגיש תקוע זאת אומרת שהראש שלי תפוס שאני בהשפעה וזה גורם לי למחשבות לא טובות שאני לא יצא מהמצב שאליו נקלעתי ומצד שני אני מפחד להתעסק עם כל מיני כדורים פסיכאטרים. כל המצב הזה גורם לי לפחד עצום ומעלה לי את רמת החרדה ופוגע לי בתיפקוד ובאופטמיות. האם יש דרך לצאת מהמצב הזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויפאקס /פבוקסיל- נסיונות חוזרים.
  • צחי
  • 09/04/2017 04:51
  • ד"ר, ראשית- שואל לגביי הפריטיסיק. מכוון שהכדור היחיד שעזר זה הויפאקס אבל במחיר של עלייה במשקל החל מהחודש הרביעי,וגמילה קשה מנשוא שכפסקתי, אולי פריסטיק(שדי דומה בלתי תופעות הלוואי וסינדרום ההפסקה המזעזע של הויפאקס) היה עוזר? מתי יגיע לארץ?? ראיתי שרשום בפנקס, הייתה לי תקופה יפה עם הויפאקס, בנסיון השני עם הגנרי של טבע פחות,כרגע שוקל לנסות הומאופתיה קלאסית שמעט עזרה בעבר- אך קשה איתה שמעט מנטה וקפאין מנטרלים את הטיפול. המצב ידוע - דיכאון - חרדה- אוסידי במצב גלי, יותר דיכאון, חרדה שמגיעה לכמה ימים ופוחתת , כרגע אני נמצא במסגרת דתית, ותמיד חושב איך אני נשמע או נראה בעיני הרבנים הראשיים. מרגיש מדוכא וחרד, יש לציין שב"ה לימוד התורה מהווה CBT מסיום, אך מין הסתם אני לא לומד 24/7 כך ששיש הפסקות המצב לא יציב. יש לי ימים שהחרדה כאילו מציפה אותי, לפעמים בלי סיבה או מפחד ממחלות ל"ע. באמת שלא מוצא מזור ד"ר..:-( חושש לנסות שוב ויפאקס -חשש מהשמנה , פבוקסיל שנטלתי במשך חודש הפך אותי לזומבי הייתי ישן המון!! כבר צינייתי כאן על שאר התרופות שנטלתי. השאלה- כדאי לחזור לויפאקס או ונלאפקסין של טבע? נראה שזה המוצא האחרון., עלייה מתונה במשקל לא תרתיע אותי. אך בעלייה משמעותית איני מוכן לקחת סיכון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצחי שלום, כפי שכתבתי לך מזמן, לדעתי הטיפול הטוב ביותר לך הוא בפרוזק (פלוטין, פריזמה), ואילו ונלאפקסין אינה תרופה לOCD. הלו כל מה שאכתוב לא ישנה בין כה תעשה את מה שבראש שלך. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה לד"ר
  • צחי
  • 13/04/2017 22:35
  • ד"ר. ניסתי פעמיים פרוזק (פריזמה/פלוטין) בשתי הפעמיים אחת למשך חמישה חודשים בהם נטלתי לרוב את הגרניקה פריזמה, ובשנייה במשך חודשיים וחצי את הגנריקה - פלוטין, בשתי הפעמיים הרגשתי רע מאוד. ככל שעבר הזמן והייתה עלייה במינון(!) בתחילת הרגשת "מסך" שמאפיל וממסך את החיים עצבות וריקנות גדולה, ובפעם השניה עם הפלוטין הרגשת מרה שחורה כולל ההרגשות שלעיל (!) בהוראת פסיכיאטרים הפסקתי את הטיפול וחשתי הקלה גדולה. ניסתי גם לוסטרל (3 פעמים!) שהפך יום ללילה,פעמים- ולא ממש עזר. רמוטיב- עלייה חדה בתיאבון וסיוטי לילה. -למרות שמאידך שיפר פלאים את מצב הרוח, סימבלטה - תופעות לוואי שלא פסקה, עזרו לי איקסל ו-ויפאקס XR. הבעיה עם האיקסל הייתה שאני גם כל סובל מפרוסטטיס כרוני - הכאבים היו אוימים בלתי נסבלים !. דווקא עם הויפאקס XR היה שיפור אחרי חודשיים וחצי. אבל גם עלייה במשקל 4 קילו בחודש ( כתבתי על כך פה- וגם הפרעות מיניות מסיומות.., אבל זה פחות הטריד אותי. ) הבעיה וההימור- העלייה במשקל וסינדרום גמילה כבר בפיספוס של יום. להזכירך מצבי הוא לא אוסידי בלבד, אלא תמונה כללית של דיכאון מלווה בחרדות לעיתים ,וכעסנות . דווקא עם אוסידי הצלחתי לשרוד עם שהגיע באופי של פחד ממחלות ל"ע. אם היו אופציות חדשות בארץ כמו פריסטיק(שהעלון שלו כבר מופיע באינטרנט בעברית משום מה) או כל תרופה חדשה אחרת, המצב היה הרבה יותר פרקטי וטוב, אם הייתי סובל מאוסידי בלבד המצב היה פשוט יותר. אך יש תמונה של דיכאון, וחוסר ריכוז והרגשת חרדה שצפה בגוף ללא סיבה מסיומת . איני מסוגל ללמוד או להתרכז בלימוד התורה גםי שצריך למרות הבנה העמוקה או בכל לימוד אחר, לא מוצא מזור בפסיכיאטריה שלא באשמתכם - פשוט סל התרופות כל כך מצומצם לעומת חו"ל שאתם רושמים כבר את מה שיש - באין ברירה. כרגע שם מבטחי בקב"ה ויודע שישועה תגיע ממנו ! :-) חג שמח ומואר ד"ר צחי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה שאני מנסה לומר ד"ר
  • צחי
  • 17/04/2017 22:37
  • זה שאת הכפפה ליבוא תרופות חדשות לארץ צריכים להרים הפסיכיטרים ולא המטופלים, אלינו לא בדיוק נותנים תשומת לב , . יפה שיבואו את ה-ברינטליקס, אבל חבל שנעצר יבוא הפריסטיק ומה עם פטזימה המטובליט של האיקסל? תרופה טובה בפני עצמה לא פחות ואפילו יותר מהסימבלטה. מגיע לנו יותר מהמגוון הדל שיש פה בארץ ורובו משמין וגורם לתשישות גדולה. מה עם? . Agomelatine - Valdoxan Vilazodone - Viibryd Selegiline patch - Emsam ומי יכול באמת לחולל את השינוי הזה באמת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצחי שלום, ראשית, מעולם לא הבנתי ממך כמה זמן לקחת פריזמה או פלוטין, ובאיזה מינון. האם לקחת מעל לשלושה חודשים 80 מ"ג פריזמה (פלוטין)? ב OCD לא ניתן לצפות לשיפור על המינון הגבוה בפחות משלושה חודשים. הבעיה עם לוסטרל היא שלא ניתן להעלות את המינון מעבר ל 200 מ"ג, ומעולם לא הבנתי ממך כמה זמן קיבלת 200 מ"ג. אשר ל OCD, במרבית המקרים הוא מופיע עם דיכאון ועם חרדות, כך שאינך ייחודי בכך. רמוטיב, סימבלת ואיקסל אינן תרופות ל OCD. אשר להכללה בסל של תרופות נוספות לדיכאון, כמי שעבדה כנציגת הכבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אני יכולה לומר לך שאתה טועה לגמרי. בעת ההכללה, לוקחים בחשבון גם את מספר התלונות של המבוטחים לגבי אי הכללתן של תרופות בסל. יחד עם האמור, במידה וחברת התרופות לא רשמה את התרופה בפנקס התכשירים במדינת ישראל התרופה לא תכלל בסל התרופות שבחוק. ואז בעצם הבעיה היא בחברת התרופות. זה שיש לפריסטק עלון בעברית מעיד על כך שהיא כן רשומה בפנקס התכשירים במדינת ישראל. יחד עם כל ההסבר, אף אחת מהתרופות שהזכרת לא תועיל לך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה לד"ר.
  • צחי
  • 25/04/2017 12:49
  • ד"ר, אסביר את עצמי ביותר בהירות - חמישה חודשיים שהייתי במינון 40 מ"ג פריזמה, הרגשתי רע -לעיל (בחודש הראשון דווקא טוב). ניגשתי לפסיכאטרית וביקשתי לעלות מינון ל -60 מילגרם, היא אינה הסכימה , ואמרה שיתכן שהחומר הפעיל אינו מתאים לי. ושאקח 30 מילגרם (כדור וחצי פריזמה) הרגשתי פה מעט פחות לא טוב, אך עדיין. יתכן שהתרופה עצמה טובה מאוד! אך מייעוץ נוסף אינה מתאימה לי(!) לקחתי אותה שוב חודשיים וחצי והרגשתי תחושה גרועה יותר! הופסק והייתה הקלה, כל הסימינים מורים שהפרוזק אינו טוב לי. הפבוקסיל 200 מ"ג הפך אותי לזומבי ולא הועיל. לוסטרל - לא השפיע טוב גם במינון גבוה , שוב -הכל הכל היה תחת השגחה של פסיכיאטרית. ה-SNRI היו בעלי השפעה טובה יותר אך בעל תופעות לוואי בלתי נסבלות - סימבלטה תוםעת לוואי כרונית שה ד"ר בוודאי מכירה) איקסל מצוינת! !עשתה אותי אדם אחר במצב רוח ואנרגיה..! ואדם אחר מבחינת כאבים.. אשכים וחלציים בלתי נסבלים! הויפאקס עזר אך הגמילה הייתה קשה מנשוא.. ושגילתי עליית משקל כמעט 4 קילו בחודש (החל מהחודש הרביעי) הפסקתי. תופעות לוואי מיניות אינן עינינו אותי כי בעל תשובה (שומר על הברית) לכן שאלתי על הפריסטיק- שרשום בסל התרופות ואינו נמכר רק מעיד הכל הכל עיניין מסחרי ותו לא..! ואנחנו סובלים. אני סובל מחרדת בריאות, סמוטיזציה, דיכאון קשה חוזר ריכוז שלא להזכיר להזכיר את עניין השינה. ה-OCD הוא רק ברקע (בעבר היה כמרכזי) כתוצאה מהחרדה אני לא יודע אם יש אפשרות להסביר את עצמי כאן יותר בבהירות. ה-CBT הטוב ביותר הוא לימוג התורה, אך מאידך קשה להתרכז בלימוד מצב שכזה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצחי שלום, הוא אינו בסל התרופות שבחוק, ולמיטב ידיעתי הוא אינו רשום בבפינקס התכשירים של מדינית ישראל וזה אומר שיש צורך בטופס 29. ניתן להשיגו דרך בית המרקחת שור טבצ'ניק. רצ"ב האתר: http://shor.co.il/index.php/import/ בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המון תודה ד"ר
  • צחי
  • 28/04/2017 00:33
  • אכן מכיר את הבית המרקחת בזה. בזמנו עם פרשת-מחדל האלטרוקסין ששיבש את חיינו. היוטירוקס עלה הון תועפות אצל שור דיבונצ׳יק . אגב החרדות והדיכאון התחזקו או בעצם חזרו בגדול , ברגע ,שפורמולצית האלטרוקסין שונתה. לא יוטירוקס (שנוטל כעת) ולא הסינטרואיד שנוסה כמה פעמים, גרם לי להרגיש מאוזן באמת כמו האלטררוקסין הישן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תיקון טעות -לא היוטירוקס אלא הסינתרואיד
  • צחי
  • 28/04/2017 00:37
  • הכוונה לשור טבנצ׳יק. ההרגשה שלי שבעיית החרדה דיכאון וכו' קשורה איכשהוא לבלוטת התריס. למרות שכעת על הנייר אני נראה מאוזן להפליא 2.40 -TSH

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש הטוענים ש-ויפאקס כן יכולה להתאים לOCD
  • צחי
  • 28/04/2017 01:21
  • השמנה נוראית מדפלפט
  • ליאת
  • 23/04/2017 20:48
  • לליאת שלום, דפלפט יכול לגרום להשמנה. אביליפיי פחות גורם להשמנה. האבילפיי מצויין כטיפול בהפרעה דו קוטבית. קשה לומר מה יותר טוב כי זה מאוד אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החלפת טיפול תרופתי
  • ליאת
  • 28/04/2017 00:44
  • תודה רבה רבה על המענה, האם לדעתך החלפת הטיפול מדפלפט לאביליפיי כרוך בתהליך ובזמן ארוך? במידה והדפלפט נלקח כשלושה שבועות (1000 מ"ג) עם 10 מג זיפרקסה. כמה זמן לוקח המעבר בין תרופות לאביליפיי? השילוב לצערי הנוכחי יוצר השמנה בשבועיים -7 -8 ק"ג :(

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וולבוטרין ועוד
  • דניאל
  • 23/04/2017 19:32
  • שלום ד"ר קרני רובין האם וולבוטרין במינון 450 מג יכול לעזור יותר מאשר 300 מג? האם יש לך ניסיון עם מינון של 450 מג והאם צריך טופס 29ג' בשבילו? האם אפשר לקחת וולבוטרין ביחד עם ריטלין? בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדניאל שלום, לקיחת וולבוטרין במינון של 450 מ"ג ומעלה מעלה את הסיכון להתקף של אפילפסיה. אפשר לקחת רטלין עם וולבוטרין 300 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבל בארהב המקסימום הוא 450 מג
  • דניאל
  • 27/04/2017 23:57
  • תוסף מה דעתך בנושא של טירוזין ד"ר
  • תןסף
  • 25/04/2017 13:08
  • לתוסף שלום, לצורך מה? לצורך מי? עם מה? מעבר לזה שהוא כשר ופרווה אין לי מושג במה עדיפותו של תכשיר זה. לגבי עצם הטירוזין, היא חיונית לתהליכים שונים בגוף. היא ידועה כבסיס להורמון תירוקסין המופרש מבלוטת התריס ואחראי על חילוף החומרים בגוף. כמו כן, היא משמשת כמולקולת הקדם ממנה מסונתזים המוליכים העצבים המונואמינים מסוג קטכולאמין, דופמין ונוראדרנלין. למרות חשיבותה, אין זו חומצה חיונית לאדם, משום שגוף האדם מסוגל לייצרה מחומצת אמינו פנילאלנין בעזרת האנזים פנילאלנין הידרוקסילאז. ומסיבה זו אינני חושבת שיש חשיבות לתוסף זה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה וסיוטים בלילה
  • אהרן
  • 24/04/2017 22:13
  • שלום וברכה. לפני 3 חודשים התחלתי טיפול תרופתי בגלל סיוטי לילה וחרדות. בזמן האחרון התרופה כבר לא עוזרת. מישהו יודע אולי מה ניתן לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב נוגדי חרדה, אלכוהול וריטלין
  • נועם
  • 24/04/2017 20:51
  • שלום ד״ר, אני מאובחן מזה שנים עם הפרעות קשב וריכוז ומטופל בריטלין. אני עובד כמדריך ברמנים וגם אדם חברתי סה״כ ככה שאני גם שותה לא מעט . בשנה האחרונה בעקבות שינויים פניתי לפסיכיאטר שרשם לי נוגדי חרדה SSRI, הסברתי לו את המצב מבחינת ריטלין (במרשם 80 מג ליום) וגם מבחינת אלכוהול והסברתי שזה לא ישתנה. הפסיכיאטר אמר שאין בעיה, רק שאפספס כדור אם אני הולך לשתות הרבה. אני שם לב שאני יכול לשתות יותר ויותר (לפני שאני משתכר). הפסיכיאטר לא אמר שזה יקרה, וזה קצת מדאיג אותי כי אני אכן שותה כמויות גדולות בהרבה כי הרגשת ה״גבול״ התרחקה מאוד, כנל לגבי ריטלין ושימוש בו לרעה. מצד שני, אני בהחלט מרגיש הרבה הרבה יותר טוב ממה שהרגשתי לפני כן. האם התופעה הזו עם האלכוהול תקינה? זה עובד בסדר עם ריטלין? מה לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לנועם שלום, כנראה שהכבד שלך מפרק את האלכוהול מהר יותר. לא, זה לא תקין שאתה שותה יותר. בסופו של דבר אתה תפגע בכבד וגם יש אפשרות שתפגע במוח. עוד פחות בסדר זה שאתה לוקח יותר ויותר ריטלין כי אתה עשוי להיכנס לפסיכוזה. עליך להחליט האם אתה רוצה לשתות לשוכרה ואז להפסיק את הכדורים, או שאתה רוצה לקבל את הטיפול בכדורים. לגבי הריטלין, ניתן להחליפו לתכשיר ארוך פעולה וכנראה שזה עדיף אצלך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כדור
  • א
  • 24/04/2017 13:14
  • כדור
  • א
  • 25/04/2017 21:45
  • בעתה
  • אריאל
  • 18/04/2017 22:51
  • שלום דוקטור קרני, הבנתי ממך שתופעות הלוואי של הפסקת ציפרלקס יכולות להימשך עד שבועיים, במיוחד שלא הפסקתי בהדרגה. הבעיה שעברו כבר יותר משבועיים ועדיין יש לי תחושה מוזרה בראש - לא בדיוק הזרמים שהיו לי אלא יותר תחושת סחרור מוזרה ומלחיצה. אני ממש מבוהלת כי מפחדת נורא ממולטיפל סקלרוזיס שבעבר היה חשד לזה בMRI.(מרוב פחד וייאוש לא המשכתי בירור וגם לא הופיעו סימנים חדשים) יכול להיות עדיין שהתחושה הזאת בראש קשורה להפסקה חדה מדי בציפרלקס ? מקווה מאוד שכן מפחדת שזה לא יחלוף לעולם. ומחכה לתשובה מהירה בבקשה!!!?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה
  • אריאל
  • 22/04/2017 22:42
  • תודה דוקטור קרני! מעדיפה שזו תהיה הסיבה ולא מחלה ניוונית כלשהי. מה את חושבת שכדאי לעשות? אם בכלל? חרדה יכולה לעבור מעצמה? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאריאל שלום, האם התחושה הזו בראש חולפת עם לקחת כדור הרגעה כמו לוריבן או אלפרוליד? אם היא חולפת איתם, סביר להניח שמדובר בחרדה. אם היא אינה חולפת, יש מקום להתייעץ עם נירולוג. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התחושה
  • אריאל
  • 24/04/2017 23:40
  • התחושה בראש לא ממושכת אלא יכולה לבוא למספר שניות ולהפסיק. כך אולי 5 פעמים ואז אחרי כמה שעות לחזור שוב או רק למחרת. יכול להיות, לא ממש בטוחה, שביום שאני עסוקה זה לא קורה או שאני פשוט לא שמה לב לזה כשזה קורה.- 1. זה אומר שזו חרדה? 2. אם אקח לוריבן, לכמה שעות זה אמור להשפיע? התחושה הזאת אמורה להפסיק לחלוטין למשך כל היום? תודה רבה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת זיפרקסה בסמוך להתחלתה
  • מנחם
  • 23/04/2017 10:51
  • הייתי מטופל בריספונד (4MG) כאוגמנטציה לפלוטין לאחר ההפסקה המיידית (לא בהדרגה) היו לי הפרעות שינה ימים ארוכים. הרופאה רשמה לי זיפרקסה 2.5MG(חצי כדור של 5) וזה פתר את הפרעות השינה אבל זה מפריע לי בחשיבה איטית ואני מעוניין להפסיק. הרופאה אמרה שעדיף לקחת את הזיפרקסה עוד חודשיים ואז להפסיק בהדרגה ע"י לקיחה של יום כן יום לא ואז להפסיק לגמריי. 1. האם להמתנה חודשיים נוספים עם הזיפרקסיה לפני ההפסקה יש סיבה רפואית? אני מאוזן כרגע... 2. מה לדעתך ניתן יהיה לעשות אם לאחר הפסקת הזיפרקסיה יופיעו שוב הפרעות שינה? אני מתכוון להמשיך את הטיפול בכל מקרה בציפרלקס ואני לא מדוכא כלל. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם את מכירה מקרים בהם לאחר הפסקה צצו בעיות שינה שלא הסתדרו?
  • מנחם
  • 23/04/2017 18:39
  • למנחם שלום, 1. אני לא בטוחה, בוא נתפשר על חודש. הרעיון של לקחת יום כן יום לא, אינו נראה לי. זמן מחצית החיים שלו הוא כ- 32-37 שעות. מסיבה זו, המינון יעלה וירד בדם. יותר סביר לקחת רבע כדור יום יום. 2. הטוב ביותר היה לקחת צירקדין 2 מ"ג, אך לדאבוני התרופה אינה רשומה לגילאים צעירים (מתחת לגיל 55) ולכן ניתן לקנות את התרופה רק בבתי מרקחת פרטיים. מאוד סביר שאם תרד לרבע כדור ואחר כך תפסיק, לא יהיו הפרעות שינה מעבר ליום יומיים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא יכול להמשיך הלאה אחרי אובדן בלתי רגיל...
  • אנונימי
  • 27/04/2017 00:13
  • מישהי שאני מכיר נטלה את חייה, היא היתה היפה והנפלאה באדם מבחינתי, אחרת מכולם, לא הספקתי להגיד לה כמה אני אוהב אותה וקשור לנפש שלה וכמה היא כישפה אותי, לעולם לא אוכל להתאושש מזה, אני מלא בכל כך הרבה עצב, חרטה, אכזבה וצער, אני מרגיש שאין טעם לחיות בעולם שהיא לא נמצאת בו, הכל ניהיה לי חסר עניין ומשמעות, תחושות כאב ופספוס נורא גדולים איך הכל הלך לאיבוד בגלל דבר כזה, יש לי המון חוסר וודאות שאוכלת אותי בגלל שאני לא יודע מה שעבר עליה וגרם לה לבצע כזה דבר ולא יכול בכלל להתחיל להשלים עם זה או לקבל, מרגיש בפנים זעזוע, זוועה, דחק ואפלה על איך שהחיים השתנו ברגע אחד כזה מקצה אל קצה, מרגיש שכל עוד אני חי עננה של סבל נוראי תלווה אותי... השאלה אם המקרה כמו שלי מתאים בכלל לעזרה כלשהי או שפשוט אכלתי אותה במקרה אכזרי וגורלי שהסוף כמו שאני מרגיש הוא בלתי נמנע ללכת אחריה???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פסיכולוגית טובה לא תזיקק
  • רון
  • 27/04/2017 23:10
  • לגבי תרופות יש כלאה שאוהבים ויש כאלה שלא יש כאלה שזה מוריד להם את החשק המיני ומשמין אותם ויש כאלה שלא,. משתתף בצערך מאחל ימים שקטים תכלס אבל עדיף תמיד לטפל בהקדם לפני שהמצב מחמיר , אם תישאר ככה תתנוון /תשקע בדיכאון ספורט/גראס רפואי/תרופות מה שטוב לך. סתם שאלה היתי רוצה לדעת בת כמה היא היתה ואיך היא שמה קץ חייה? זה מעניין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)