רופאים בתחום
ד"ר ברוך פונרובסקי ד"ר ברוך פונרובסקי
מומחה לפסיכיאטריה. מנהל מכון להערכה תפקודית. מרכז... קרא עוד
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים


להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
מה אוכלת חלי ממן בבוקר? תפריטי התזונאיות המובילות בישראל

מה אוכלת חלי ממן בבוקר? תפריטי התזונאיות המובילות בישראל

להמשך קריאה >>

פורום פסיכיאטריה

ד"ר קרני רובין

ד"ר קרני רובין רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה.
ד"ר קרני רובין .M.D. M.Sc. B.Sc., מומחית לפסיכיאטריה משנת 1984, ובעלת תואר שני בביוכימיה. ‎‎‎‎ ד"ר קרני רובין עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
עקב תקלה טכנית יתכנו עיכובים במענה לשאלות עמכם/ן הסליחה
  • קסנקס - עזרה
  • יוני
  • 26/05/2016 00:41
  • אני בן 35 וסובל מהפרעות חרדה קשות אך מתפקד באופן מלא. מלפני כעשר שנים סיימתי טיפולים פסיכיאטרים שכללו כמקובל נוגדי דיכאון ופסיכוזה (כאוגמנטציה). לאחר ניסיונות עם 12 תרופות שונות הפסקתי את הטיפולים, כי לצערי הם במקרה הטוב לא הועילו. לאחרונה ביקשתי מרופא המשפחה קסנקס שמקל עלי כשנורא קשה. אני מקפיד לא לעלות מהמינון שמצאתי שעוזר לי (0.75 מ"ג). השאלה שלי האם שימוש בקסנקס הוא בהכרח מידרון תלול או שזה אפשרי לא לפתח סבילות ולהיעזר בזה לתקופות ארוכות? בתודה מראש,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למוג'ין והריון
  • ליל
  • 25/05/2016 17:41
  • שלום, אני מאובחנת כביפולארית ומטופלת בתרופות: אינווגה 9 מ"ג ולמוג'ין 150 מ"ג. מתכננת להיכנס להריון. הרופאה המטפלת המליצה לפני הכניסה להריון להפסיק עם האינווגה ולהעלות את הלמוג'ין ל-200 מ"ג. ברצוני לשאול האם למוג'ין תרופה בטוחה בזמן ההריון? והאם אין סכנה שברגע שאפסיק עם האינווגה אגיע למצב פסיכוטי? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לליל שלום, בהריון מותר לקחת עד 200 מ"ג למוג'ין ליום. אינני יכולה לענות לך אם תיכנסי למצב פסיכוטי או לא במידה והאינווגה תופסק. הייתי ממליצה שתפני למרכז לייעוץ טרטולוגי במספר- 025082825 כדי שיבדקו עבורך האם יש הכרח להפסיק את האינווגה ומה עדיף. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התייעצות
  • לי
  • 25/05/2016 15:43
  • ד"ר רובין שלום כבר יותר משנה שאני לוקחת ויפאקס XR 75 מ"ג לטיפול בדכאון וחרדות (זו אינה הפעם הראשונה שאני בטיפול תרופתי ואני סובלת מהדברים האלה בתקופות מגיל צעיר) בחודשיים האחרונים הרגשתי ירידה בתפקוד ותסמינים חוזרים של דיכאון ולאחר שגם הפסיכיאטר וגם הפסיכולוגית שלי סברו שהמינון לא מספיק, העלתי בשבוע שעבר את המינון ל150 מ"ג ליום שאותם אני נוטלת בערב. בתחילת הטיפול בויפאקס סבלתי נורא מהתופעות לוואי ועכשיו כשהעלתי את המינון התופעות לא נוראיות כמו שהיו בהתחלה אבל אני מרגישה עייפה ועצבנית כל הזמן, ובהתאם לדברים שקורים בחיי גם נורא מתוסכלת וחסרת מוטיבציה. אני מרגישה שהתגובות הרגשיות שלי מוגזמות ושזה בהשפעת התרופה.. רציתי לדעת אם זה הגיוני שזה באמת כחלק מהתופעות לוואי? ותוך כמה זמן אמורים להגיע לאיזון שבו גם אוכל לראות את המינון החדש באמת עוזר? כי כרגע חוץ מרגעים קטנים שבהם אני מרגישה יותר טוב אני לא ממש מרגישה שיפור בהרגשתי הכללית.. מעבר לזה, רציתי לשאול על שימוש בקנאביס ביחד עם ויפאקס והאם זה חמור. אני מעשנת פחות או יותר על בסיס קבוע (בכמות קטנה) ומרגישה שזה אחר הדברים שעוזרים לי להרגיש טוב יותר ומספקים לי הנאה.. יש הרבה דעות סותרות בנוגע לשימוש בקנאביס באופן כללי אבל כן חשוב לי לדעת אם השימוש בכמות קטנה ביחד עם נטילת ויפאקס מסוכן. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ללי שלום, בדרך כלל כאשר מעלים את התרופה ויש התגברות של הסימפטומים זה מעיד על כך שהיה צורך בהעלאת מינון התרופה. האיזון בדרך כלל מגיע אחרי שבועיים שלושה. האם הכל התחיל אצלך בעקבות טראומה כי בדרך כלל במטופלים הפוסט טראומתיים הקנאביס הרפואי משפיע לטובה. מי אני שאתווכח עם הצלחה. במידה וזה כן התחיל אחרי טראומה ניתן לבקש עבורך קנאביס רפואי בשל פוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרת האיזון בחרדה
  • סובל
  • 25/05/2016 15:39
  • ד"ר קרני רובין שלום. אני בן 34 מזה כשנתיים בשל התקפי פאניקה וחפרעת חרדה כרונית GAD מקבל טיפול קבוע ב: VIEPAX XR 150 MG בבוקר CLONEX 2 MG בלילה נצפה שיפור סביר מאוד אך רחוק מלהיות מושלם. בשלושת החודשים האחרוניםהתרחשו שני שינוים: א.הפסקת שתיית קולה בהדרגה - הייתי שותה כל יום קולה לפחות 1/2 ליטר ביום והפסקתי בהדרגה, לאחר כשבועיים שלושה נשבר,שותה וחוטף התקף חרדה לאחר מכן. ב.מזה חודשיים שהרוקח נותן לי במקום ויפאקס XR את הונלאפקסין XR. שורה תחתונה- סובל מחרדה ON AND OFF ברוב שעות היום. האם יש להמתין עם הונלאפקסין XR לפחות 3 חודשי טיפול מלא בתרופה כדי שהמוח יתאזן מחדש בשל השינויים הקלים בין התרופה לויפאקס XR אליו המוח רגיל או שכבר עכשיו לעשות עוד שינוי,קרי: לחזור עכשיו ומיד לויאפקס XR. אני חושש שצעד זה יביא להתדרדרות בשלב זה. מה דעתך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לסובל שלום, 1. מאחר ומשום מה הונלפקסין XR אינו משפיע עלייך או משפיע עלייך פחות מאשר הויאפקס XR (ייתכן והוא אינו נספג אצלך) לדעתי כדאי לך לחזור מיד לויאפקס XR. 2. תפסיק עם הקולה. 3. אני ממליצה שתעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החובה להציג אסמכתא לאשפוז/ בדיקה כפויה
  • אלמוני
  • 25/05/2016 14:37
  • האם חולה נפש אשר באים לקחת אותו לאשפוז/בדיקה פסיכיאטרית כפויה, יש לו הזכות החוקית לדרוש במקום בסיטואציה בה הוא נלקח לראות אסמכתא בכתב לחוקיות לקיחתו לאשפוז/בדיקה וכיוצא בזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אינטראקציה בין תרופתית
  • מלאכית שחורה
  • 25/05/2016 14:22
  • 1. האם שילוב של פנרגן, אסיבל, אטומין,פרפנאן ואריפליי עלול להיות בעייתי ? אני מקבלת את כל השלושה הראשונים וטופלתי בעבר בפרפנאן וארפליי (וגם בסרוקואל ותרופות קלות יותר - קלונקס, הלידול, ציפרלקס, פרוזאק וכו׳). 2. בנוסף, מה בדבר שימוש באלכוהול בתקופת הטיפול? התור לפסיכיאטר בקרוב אבל אני במעבר בין פסיכיאטרים כך שאין לי את מי לשאול. מאובחנת cptsd עקב גילוי עריות ובורדרליין טייפ 2, והפרעה פסיכואפקטיבית דיכאונית למרות שהפסיכיאטרית שינתה את האבחנה לpsychosis nos. בעבר אבחנות של adhd, ocd, דיכאון מז׳ורי וכו׳. אודה על תשובתך. יום נעים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למלאכית שחורה שלום, כל אחד מהמרכיבים של הקוקטייל האמור, יש לו אפקט מדכא של מערכת העצבים המרכזית ועשוי לגרום לאטקסיה, בלבול וישנוניות, דיכוי נשימתי וחולשה. השילוב מגביר את הדיכוי המרכזי ולכן דרוש מעקב צמוד אחר המטופל. אלכוהול במיוחד עם אסיבל אסור בתחלית האיסור. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעה דו-קוטבית
  • אנונימי
  • 24/05/2016 22:04
  • שלום וברכה רציתי לדעת מה זה בדיוק "מחזור מהיר של דו-קוטביות"? באיזה תדירות זה מתאפיין? האם זה יכול להגיע למס' שינויים ביום במצב הרוח או שזה מדבר על פחות מזה? והאם זה שה"אפקט" בתוך הבן אדם סוער אך מבחוץ הוא לא מראה את זה.. האם זה עדיין יכול להעיד על הפרעה? מה הטיפול המומלץ לשינויים מהירים במצב הרוח? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאנונימי שלום, הפרעה דו-קוטבית עם מחזור מהיר: חולים שחוו ארבע או יותר אפיזודות של מאניה או של דיכאון לשנה מכונים בעלי מחזוריות מהירה, וקשה לטפל בהם. אף שכמה קלינאים מציעים טיפול פרמקולוגי ספציפי, הראה מחקר רחב ומבוקר שנערך לאחרונה כי התרופה ואלפורל (סודיום ואלפרואט) אינה עדיפה על ליתיום בטיפול בחולים אלה. כמו כן, קיימים מחקרים ספורים בלבד העוסקים במהלך החיים כולו, וקלינאים רבים הבחינו כי חולים אחדים סובלים תחילה ממחזור מהיר, אך בהמשך הופך המחזור לאיטי יותר, וגם להפך. זה שה"אפקט" בתוך הבן אדם סוער אך מבחוץ הוא לא מראה את זה איננה הפרעה מאנית דיפרסיבית. הפרעה מאנית מאופיינת על ידי: תחושת התעלות, תחושת כל-יכולות ופעלתנות יתר. במובנים רבים, מאניה היא היפוכו של הדיכאון. הלוקה בהתקף מאני מאופיין במצב רוח מרומם או באופוריה, והוא נוטה לרקום תוכניות חדשות. מחשבותיו של הלוקה מהירות, ודיבורו, אף שהוא מהיר מאוד, אינו מצליח להדביק את קצב המחשבה, כך שלעתים משמיט הלוקה מדיבורו משפטים או חלקי משפטים, דבר המקשה את הבנתו. הוא עשוי להיראות רציונלי ברגע אחד וחסר כל שליטה ברגע שלאחר מכן. התנהגותו של החולה בזמן ההתקף מתאפיינת במעשים נמהרים, שהוא עלול להתחרט עליהם לאחר מכן (בזבוז ראוותני של כספים, רכישת חפצים יקרים ומיותרים, עזיבת מקום עבודה ואף בן זוג, או קשירת מערכת יחסים עם זר ועוד דברים). שלב המאניה מאופיין על פי רוב בחוסר סבלנות עד כדי רוגזנות, ובמקרים קיצוניים עלולה התנהגות זו להוביל אף לביטויי אלימות. היעדר צורך בשינה ותשוקה מינית מוגברת עלולים להוביל לקיום יחסי מין עם בני זוג מזדמנים. כל אלה משקפים שיפוט לקוי של המציאות. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • מתלבטת..
  • 21/05/2016 01:03
  • היי, רציתי להתייעץ בקשר להפרעת חרדה שחזרה לבקר. לפניי 3 חודשים בערך (בתקופת מבחנים) סבלתי מהתקפי פאניקה וחרדה מוכללת התמודדתי עם זה בעזרת קלונקס שלדעתי גרם לי לדיכאון וליותר חרדה. בתקופה שלאחר מכן פניתי לפסיכיאטרית וקיבלתי ציפרלקס אך לא לקחתי אותו כי הרגשתי שיפור במצב. היום, אני לאחר התקף פאניקה לא נעים שתקף אותי בשיעור..ותקופת המבחנים הולכת וקרבה והלחץ גובר.. אני מצד אחד מרגישה בסדר רוב הזמן חוץ מהתקף חרדה פה ושם שאני מתמודדת איתו עם כדורים טבעיים, ומצד שני אני מאוד מפחדת לחזור לתקופה החשוכה שהייתי בה . אני יודעת שזמן ההשפעה של התרופה הוא בערך חודש וכרגע זה הזמן שנשאר לי עד הבחינות אז אני בדילמה ואשמח לשמוע את דעתך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס
  • מת לחיות 3
  • 21/05/2016 12:45
  • למתלבטת שלום, לדעתי כדאי וחשוב שתתחילי טיפול תרופתי. את חייבת להתחיל לפחות שלושה שבועות לפני המבחנים. אחרי תום המבחנים, לדעתי עליך לקבל טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT). בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לשאלה
  • מתלבטת
  • 25/05/2016 18:02
  • וואי איזו קדיחה
  • Guderian
  • 25/05/2016 22:09
  • על מה כל הפילוסופיה המיותרת? פעם בפאניקה, אחר כך יותר טוב, שוב חרדה, לא יודעת, מתלבטת. כן לקחת, לא לקחת? לא, באמת, למה בדיוק את מצפה מד"ר רובין? היית אצל רופא? הציעו לך טיפול? כן. ניסית? לא. אז אולי תנסי כבר? אין לך מה לדאוג בקשר ללחץ דם. תהי בריאה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תראי את האתר של ווג איזה גזרות יפות-
  • שירה (בעלת הידיים השמאליות)
  • 24/05/2016 19:55
  • נו...ד"ר קרני התחלת ללמוד תפירה? תאמיני לי זה
  • שירה (בעלת הידיים השמאליות)
  • 24/05/2016 19:53
  • יותר קשה מלימודי פסיכיאטריה ופסיכולוגיה ביחד...הגזרות ניראות כמו קונסטרוקציות של בניין כאילו התופרת היא מהנדסת בניין וההוראות עוד יותר גרועות מיכך כאילו מתחילים לבנות אותו..אוי אוי אוי איזה מיקצוע קשה אבל ככול שאת רואה בגדים יותר יפים כך החשק שלך לילמוד פה גדל, איזה מקצוע יפה. לא ניראה לי יש יופי יותר גדול בעולם מלתפור לך את שמלתך בעצמך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם זה העונש גם לפסיכיאטרים
  • אוסנת
  • 19/05/2016 20:59
  • לאוסנת שלום, אני לא פחות מזועזעת ממך אולי מסיבות אחרות. אינני מבינה מדוע לא נותנים לה תרופות שימנעו את אלימותה ואת הצורך בקשירתה לצורך הגנה על מוטפלות אחרות או על הצוות, ושאם אינה מגיבה לתרופות אלה, מדוע לא נותנים לה נזעי חשמל. אני מסכימה עם המשפחה שצריכה להיות שם טלוויזיה ושעצם הגריעה של הגירויים לכשעצמה יכולה לגרום להזיות. דווקא זה מדגים את הצורך בתרופות ובטיפולים שאינם מקובלים עליך. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ב"בתי חולים" נותנים כדורים מהיום הראשון
  • אוסנת
  • 24/05/2016 21:25
  • לא סביר שהיתה ב"בית חולים" ולא נתנו לה כדורים כבר ביום הראשון. אני הייתי מאושפזת במחלקה הזאת בתל השומר. לא מפתיעה ההתנהלות שם. לחצו עלי לחתום על אישפוז מרצון אמרו ל4 ימים ולאחר החתימה הכניסו אותי למחלקה סגורה, כבר על היום הראשון הפסיכיאטר הורה לתת לי רספירדל. בערב באה אחת האחיות וקראה למאושפזת אחרת לקחת כדור, יש לציין שהיא לא היתה אלימה, היא סרבה לבוא והאחות אמרה לה שאם לא תבוא היא תקרא לגברים שיתנו לה בכח. היא המשיכה לסרב ואז באו כמה בריונים ומשכו אותה בכח לקבל זריקה. מטופלת אחרת דפקה את הראש בקיר בחצר עד זוב דם, אחת המאושפזות באה לקרוא לעזרה והאחיות פשוט התעלמו ממנה עד שלבסוף באו שהיא כבר היתה במצב קשה. אחרי 4 ימים ביקשתי מהאחות למסור לי טופס שאני אבקש להשתחרר היא לא הסכימה, גם ה"רופאה" לא הסכימה לתת לי טופס לשחרור מרצון. בן הזוג הביא לי דף חלק עם עט שם רשמתי שאני רוצה להשתחרר, משמע אם אין לך ביקורים אין יצוג משפטי ואין טופס. איך בחורה בת 28 שנכנסת למקום כזה אמורה להבין שהיא בתוך בית חולים שאמור לרפא אותה? הם גם נותנים בכוונה את הכדורים המשמינים, במיוחד הפסיכיאטרים/יות בעלי עודף המשקל זו פשוט התעללות במסווה של רפואה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאוסנת שלום, אני לא כל כך מבינה מדוע הוכנסת למחלקה סגורה אם חתמת על הסכמה לאישפוז. אני מסכימה איתך שאם ביקשת להשתחרר מאישפוז ברצון או שהיו צריכים להוציא הוראת אישפוז או לשחרר אותך. זו בהחלט עילה לתלונה לממונה על תלונות הציבור (שקורא לעצמו נציב התלונות) במשרד הבריאות. כך גם שאר תלונותיך, למעט האחרונה. לגבי התלונה האחרונה על כדורים משמינים, אני מייחלת ליום שבו יהיו כדורים אנטי פסיכוטיים אשר לא יגרמו לכך. לדאבוני טרם הגענו ליום הזה. אני לפחות משתדלת לתת את הכדור הפחות משמין לאותו חולה וזה מאוד אינדבידואלי. אני גם נלחמת עם החולים בנושא ההשמנה והסכנות ממנה. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זה היה לפני כמה שנים
  • אוסנת
  • 25/05/2016 22:05
  • אישפוז אחרון. לא מכניסה יותר ראש חולה למיטה חולה עוד יותר. מה גם שהאישפוזים בוצעו על ידי המשפחה שאני לא בקשר איתה. לחצו עלי לחתום מרצון ולא הוציאו צו אישפוז בכפייה. יש כדורים אנטי-פסיכוטים שאם נותנים אותם במינון נמוך הם לא משמינים לדוגמא אריפלי/אביליפליי עד 10 מ"ג, סוליאן עד 200 מ"ג, לפי מה שאומרים גם גאודון לא משמינה. פסיכיאטרים עם עודף משקל כואב להם שמישהו רזה ולכן גם אז טוענים שהכדור הלא משמין לא עוזר (לך תוכיח שאין לך אחות) ומחליפים לכדור אחר או מעלים את המינון לרמה של חוסר תפקוד והשמנה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פנרגן
  • סתוונית
  • 24/05/2016 19:14
  • כתבת שסימבלטה ופנרגן עלולים ליצור טוקסיות ויש לנטר מינונים איזה מינון של פנרגן עשוי ליצור טוקסיות ומהם תסמינים להרעלה מסוג זה ? תודה מראש סתוונית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילובי תרופות לפוסט טראומה-דיכאון
  • עומר
  • 21/05/2016 16:49
  • שבת שלום ד"ר, מה הניסיון שלך ועם איזה שילובים את מנסה להשתמש אחרי שהמון טיפולים לא הועילו בכלל, למעט אריפליי ואביליפיי, איך לדעתך שילוב של ויאפקס עם מרוניל או אלטרול או שלושתם יחד? ואיך שילוב של פבוקסיל עם עם ויאפקס ומרוניל עם אלטרול? מה השילובים הכי מוצלחים מכאן ומה השילוב הכי מוצלח שלך רק לא אריפליי, מתכוון לטיפול לדיכאון קשה שלא מגיב לתרופות ועבר כמה וכמה טיפולים, דיכאון שהרופא מתאר כדיכאון קשה ועמיד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ר.צ לאן נעלמת גבר? אתה גם מוזמן לענות בבקשה
  • עומר
  • 22/05/2016 00:44
  • לעומר שלום, ניתן להישתמש באפקסור עם אנפרניל בזהירות בגלל האינטראקציה שלהם. בשום פנים לא נראה לי לשלב גם אלטרול זה או או. תלוי בסוג הדיכאון שילוב מוצלח למרות שכאילו יש הוריית נגד זה פבוקסיל עם אלטרול או פבוקסיל עם אנפריל, כאשר האלטרול או המרוניל ניתנים במינון נמוך והפבוקסיל גם הוא לא במינון מקסימאלי. כן ניתן להוסיף לכל קוקטייל כזה גם אביליפיי וגם T3. הם שניהם מתגברים טובים. אי אפשר גם וגם וגם וגם. מדוע אתה כותב רק לא אביליפיי? מדובר במינון מזערי שהוא כמו פלפל על מאכל. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התחלתי במינון 5 מ"ג אריפליי ועשה לי תופעות לוואי שגרמו לי לעלות למיון, למה זה ככה, הייתי צריך להתחיל ב2.5? יש הבדל או שגם בחצי מינון ארגיש אותו דבר?
  • עומר
  • 25/05/2016 22:02
  • התחלתי במינון 5 מ"ג אריפליי ועשה לי תופעות לוואי שגרמו לי לעלות למיון, למה זה ככה, הייתי צריך להתחיל ב2.5? יש הבדל או שגם בחצי מינון ארגיש אותו דבר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עזרה
  • דני
  • 25/05/2016 15:17
  • שלום שמי דני ושאלתי היא כזאת: לפני 15 שנה הייתי מאובחן בדיכאון פוסט פסיכוטי שהיה גם קליני ממנו סבלתי כ 5-10 שנים. באותה תקופה טופלתי במיספר תרופות אנטי דיכאוניות מסוג ssri ומיספר תרופות snri אך ללא הואיל כלל. רק המירו שניתן לי ביום בהיר אחד שינה את התמונה ב 180 מעלות.ומאז אני לא בדיכאון , אבל ...הסימפטומים השלילים של הסכיזופרניה שלי שמבוטאים בחוסר מוטיבציה מוחלט ותיפקוד ברמה נמוכה , מפריעים לי מאוד. שאלתי היא לאור הטיפול התרופתי שלי (סוליאן 600מג ומירו 45מג) ומה שסיפרתי למעלה , האם יש תרופה אנטי דיכאונית/חרדתית שיכולה להישתלב ולעזור לי בתסמינים שהזכרתי או כל תרופה ? תודה דני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדני שלום, ייתכן מאוד וחוסר המוטיבציה שלך נובע ממינון יתר של הסוליאן. במצב פסיכוטי עם תופעות חיוביות המינון בהחלט סביר אם לא נמוך אך כאשר אתה ברמיסיה עודף סוליאן יכול להאט אותך ולגרום לתמונה של חוסר מוטיבציה. לפני הוספה של תרופות נוספות הייתי מנסה להוריד את מינון הסוליאן ללא יותר מ300 מ"ג. להלן ההמלצות לגבי תרופה זו: טווח המינון: 50-300 מ``ג ביום בחולים עם תסמינים שליליים, לרוב פעם ביום. 400-1200 מ``ג ביום בחולים עם תסמינין חיוביים, בחלוקה ל-2 מנות ביום. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות לא משפיעות אחרי טראומה
  • henpnina
  • 17/05/2016 18:59
  • שלום, נמצא במצב רוח ירוד כבר תקופה ארוכה עם תסמיני דיכאון שלאחר טראומה, כבר עברתי שלושה פסיכיאטרים שלא הצליחו לטפל בי, הפסיכיאטר הנוכחי טען בפניי שמאוד יכול להיות שתרופות כלל לא יעזרו לי ולא ישפיעו עליי, ואני אומר שנשארו מלא אופציות פתוחות ואפשרויות לשילובי תרופות שלא נוסו עליי ואני לא מבין למה לא מנסים אותם, טענתי בפני הרופא שאם תרופה אחת לא עוזרת לי אז למה לא לקחת שתיים והוא נתן לי שילוב של תרופות ואמר שזה מאוד בעייתי, אפשרי לשלב תרופות אבל בעייתי, עדיין לא מבין מה בעייתי פה ד"ר קרני, אני שנים על גבי שנים סובל ממצב נפשי גרוע, משיתוק ונכות, לאן עליי לפנות, כמה פסיכיאטרים עוד אעבור בדרך, איך זה יכול להיות שפסיכיאטרים לא יודעים לשלב תרופות ומינונים ועוד מנהלי מחלקות, יודעים לטפל בזה אין ספק, אבל לא באחד בעייתי כמוני, כזה שלא מגיב לתרופות ועם תופעות לוואי קשות לאנטי פסיכוטיות(אבילפיי ואריפליי בעיקר), מה לעשות ד"ר? באמת יכול להיות מצב שאף תרופה לא תעבוד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נסה גרייה מגנטית!
  • דני
  • 18/05/2016 00:35
  • לhenpnina שלום, אינני מסכימה עם הרופא המטפל ולדעתי עליך לקבל ייעוץ נוסף. במקרים של דיכאון עם טראומה, אני מעדיפה לטפל בסימבלטה. בנוסף, לדעתי יש הכרח שתעבור טיפול או בEMDR או בCBT. השילוב מצויין. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אז מה לעשות ד"ר?
  • henpnina
  • 24/05/2016 15:22
  • כבר עברתי שלושה פסיכיאטרים(שתיים מתוכם אמרו לי שמבחינתם ויאפקס בדיוק כמו סימבלטה ואף יותר חזקה ממנו)ועכשיו ישלי תור לעוד רופא נראה מה הוא יגיד, ישלי תחושה שבדיוק כמו שתי הרופאים האחרים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני צריך נזעי חשמל לדיכאון שכזה=שלאחר טראומה, אולי זה באמת יעזור לתרופות להתחיל לעבוד?
  • henpnina
  • 24/05/2016 21:58
  • האמת היא שכמעט ולא נוסו אצלי שילובי תרופות למעט ציפרלקס ואדרונקס
  • henpnina
  • 24/05/2016 22:05
  • לhenpnina שלום, כבר אמרתי לך את דעתי ואת הנסיון שיש לי. הדבר שחסר לך הוא טיפול בCBT המכוון לטראומה או בEMDR. סימבלטה היא בעצם כמו שילוב של תרופות מאחר והיא 30% אדרנרגית ו70% סרטונרגית והיא מאוד מאוזנת. האפקסור הוא 10% אדרנרגי ו90% סרטונרגי. בפוסט טראומה רואים שדווקא הסימבלטה יעיל במיוחד כאשר משלבים אותו עם CBT ספציפי לטראומה או עם EMDR. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איך להגיב לשלושת הפסיכיאטרים שטוענים בפניי שאין כל צורך לעבור מויאפקס לסימבלתה?מה לעשות איתם?
  • henpnina
  • 25/05/2016 21:59
  • כמה פסיכיאטרים עליי לעבור כבר, למה לא כולם באותה רמה, אוי כמה שזה מייאש ולחשוב שהלכתי ושילמתי להם באופן פרטי תשלום מלא, לא מוכנים לעבור מויאפקס לסימבלתה, אם אתעקש זה יקרה, אבל לא הכי נעים לשבור מילה של רופא, זאת אותה תרופה מבחינתם, אולי באמת ארגיש שינוי לטובה ושיפור סוף כל סוף עם סימבלתה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה חוזרת -שכחתי לציין -פרולקטין
  • כינוי כינוי כינוי
  • 25/05/2016 14:59
  • שלום רב לקחתי כשלוש שנים ריספרדל 2 מ״ג ומאז יש לי בעיה רצינית בעוררות המינית ואני לא מסוגלת להימשך מינית ודברים מיניים שאני מדמיינת כמעט ולא מזיזים לי וגם לא מגרים אותי ,מה שיותר מוזר זה שהפרולקטין תקין,הפסיכאטר שלי אמר לי שלמרות שהפרולקטין תקין זה עדיין לא אומר שזה לא מהתרופות ושיכול להיות שהתרופות הן הגורם לבעיה למרות שהפרולקטין תקין, בנוסף לפני כן התלוננתי על התופעות לוואי וכבר הרבה זמן הוא נטלתי למרות שאני סבלתי מתופעת לוואי זו מיכוון שהפסיכיאטר לא הסכים להחליף כדורים . השאלה הראשונה היא האם זה נכון שלמרות שהפרולקטין תקין הכדורים עדיין יכולים להיות הגורם לבעיה? השאלה השנייה היא האם כאשר נותנים תרופה ויש תופעות לוואי ולא מחליפים תרופה במשך זמן התופעות לוואי עלולות להיפך לקובעות ? 3.השאלה השלישית האם גם תופעת לוואי בתחום המיני יכולה להיות בלתי הפיכה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לכינוי כינוי כינוי שלום, 1. הבעיה היא מהכדורים, זו אחת מתופעות הלוואי הקשות של הרספרידל. 2. יש תופעות לוואי שחולפות כשמחליפים את הטיפול ויש תופעות לוואי כמו טארדיב דיסקינזיה שיכולות להפוך לקבועות. 3. לגבי העוררות המינית, זה איננו הופך לקבוע. 4. הייתי מבקשת שיבדקו לך שוב את הפרולקטין, תפקוד בלוטת התריס ורמות של LH וFSH. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר קרני
  • מאור
  • 25/05/2016 14:19
  • שלום לדר קרני אולי תוכלי בערך להבחין את בעייתי ולהתאים טיפול ממש זקוק לזה קודם יש לי בעיה להיות בחברת אנשים זאת אומרת פחד ממחלות לחיצות ידיים לא אוכל הוא שותה ליד אנשים שוטף ידיים הרבה ועם מישהו מתעטש ליידי ממש נכנס לפאניקה משהו נוסף זה שאני לא יכול לשבת במקום אחד הרבה זמן זאת אומרת לא רגוע ואי שקט ורוגע מאוד מתקשה לישון וכול הזמן חושב שאולי משהו לא תקין בגוף לא עובד כהלכה לוקח קלונקס שטיפה מעט עוזר אבל עדיין מוצף במחשבות חולי ושמשהו לא תקין בעבר קיבלתי ציפרלקס שהתחלתי תמינון ב 10 מג 4 ימים לקחתי ועשה לי יותר גרוע אי שקט נוראי...אולי זה הפרעת קשב וריכז? ocd ? כול הזמן מרגיש כאילו עומד לעבור אירוע מוחי פשוט מחשבה אחת שלא זזה מימני לא מסוגל להתרכז במשהו אחר מאוד קשה וזה מה שיוצר מעגל של דכאון בנוסף כי אתה לא יכול לעשות דברים שאתה אוהב איזה מוליך עיצבי במוח נדפק או שעדיין לא...הבנתי מהרבה קריאות בפורמים מחקרים שמראים שאי אפשר לבדוק מוח חיי ובגלל זה לפעמעם הטיפול גרוע יותר גם קראתי מחקר שאכן מראה שברוב המקרים זה פתולגיה שעושה את זה משהו פיזי ממש!! האם לאורך זמן הקלונקס מקלקל!? ואיזה נזקים הוא עושה?יש כדור שיכול לתקן תנזקים שלו!? תודה ד"ר קרני אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למאור שלום, אתה סובל מOCD והטיפול הוא בתרופות ממשפחת הSSRI'S: פרוזק (פלוטין, פריזמה), פבוקסיל, סרוקסט, לוסטרל (סרטרליין), ציפרמיל, ציפרלקס. הפרעה זו דורשת מינון גבוה של הSSRI ולכן עדיפים הפרוזק, הפבוקסיל והסרוקסט. תחילת הטיפול תמיד קשה. אם אתה רוצה לראות סרט על הבעיה שלך אז הייתה סדרה נהדרת בטלווזיה שנקראת "MONK". בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון לוסטרל
  • אמאיה
  • 19/05/2016 10:28
  • שלום רב, אני לוקחת פעמיים ביום לוסטרל 50 לטיפול בדכאון קליל ובולימיה. קודם לקחתי את הסרנדה וזה היה נוראי. כרגע אין בבתי המרקחת לוסטרל 50 - האם אני יכול לקחת פעם ביום את הלוסטרל 100 במקום פעמיים ביום את הלוסטרל 50 ? הרופא שלי בחו"ל ורופאת המשפחה יכולה לסייע לי עם מרשם, אבל אני רוצה קודם לדעת שזה בסדר. תודה והמשך יום נעים !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאמאיה שלום, כמובן שאת יכולה לקחת פעם ביום 100 מ"ג במקום 50 מ"ג פעמיים ביום. לפעמים אין את הלוסטרל בכלל אז במקרה כזה תקחי את הסרטרליין. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי ראש/מיגרנות
  • אמאיה
  • 24/05/2016 19:19
  • תודה רבה לך על המענה. בינתיים הגיעה התרופה לשוק וקניתי היום הלוסטרל 50 :-) שאלה נוספת - מאז שאני לוקחת את התרופה - חודשיים, אני סובלת ממיגרנות ותשישות נוראית. אני מודה שעדיף את זה מאשר להיות עצובה, אבל זה מאוד קשה. יש לך רעיונות ? תרופה מתאימה למיגרנות ? תרופה שיכולה לעזור עם התשישות ? יכול להיות שאני מחפשת תרופות פלא, אבל אני מנסה :-) תודה רבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאמאיה שלום, אפשרות אחת היא לעלות במינון כי תרופות אלא אחרי תקופה של כ6 שבועות על מינון מתאים מפסיקות את המיגרנות, כולל הפרוזק. מאידך במרפאות לכאבי ראש ממליצים על הסימבלטה מאחר והוא כדור עם השפעה חזקה נגד כאבים נוירלגיים. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוסטרל, סימבלטה ובעיות אכילה
  • אמאיה
  • 25/05/2016 21:27
  • אני שוב מודה לך על המענה, זה מאוד עוזר. הסיבה שהתחלתי לקחת את הלוסטרל היא הפרעת אכילה, שגורמת כמובן לדיכאון. אני בת 40, בולימית מגיל 15, למרות שבשנים האחרונות אני כבר כמעט ולא מקיאה, רק התעסקות אובססיבית במשקל. הפסיכיאטר שנתן לי את הלוסטרל לא מתמחה בהפרעות אכילה, אבל אמר שינסה לעזור, הוא איבחן אותי ואמר שהלוסטרל מתאים - 50 פעמיים ביום. את הסרנדה לקחתי 3 שבועות וזה היה נוראי, הייתי מחושמלת כל היום, ההחלפה ללוסטרל הייתה מבורכת והחודש האחרון היה נפלא מבחינת מצב הרוח. כרגע אני מרגישה קצת בנסיגה, לא בדכאון, אבל כן קשה לי עם האוכל והמשקל - אני שוקלת 54, גובה 1.71 בערך. בנוסף כפי שציינתי, עייפות כרונית מטורפת, נדודי שינה, כאבים נוראיים בשכמות, כאבי ראש, כתפיים תפוסות, וכאבי שרירים. אני לא מסוגלת לעשות פעילות גופנית, ופעם הייתי עושה. אני רוצה לפנות לפסיכיאטר, אך רוצה להגיע מוכנה לפגישה - מה את ממליצה ? מהו ההרכב הנכון של התרופות ? תודה תודה תודה וסורי על אורך ההודעה, חשוב היה לי להעביר תמונה מלאה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פגישה עם הד״ר
  • ענת
  • 25/05/2016 12:29
  • תקשיבו סיפור מעניין
  • יריב
  • 18/05/2016 00:31
  • לוקח ציפרלקס 20 מ״ג קצת למעלה מחודשיים (מחזור שלישי בחיי) ולוריבאן 2 חצאים ביום.אין הטבה בכלל! שלשום ביקרתי אצל פסיכיאטר בכיר בת״א שאמר לי שהציפרלקס אינה הבעיה אלא הלוריבאן שהוא כדור שמתאים אולי לפני הופעה/מבחן/מצגת אבל לא לשימוש יומיומי! הוא החליף לקלונקס וביקש חצי כדור לפני השני ו 2 רבעים במהלך היום. לכל לוקחי הלוריבאנים קחו זאת בחשבון!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ההפך הוא
  • מת לחיות 3
  • 18/05/2016 11:17
  • נהיית פסיכיאטר? כולם ממכרים
  • יריב
  • 18/05/2016 14:32
  • צודק יריב
  • ארז
  • 18/05/2016 14:36
  • אבל התמכרות זה עניין אינדיבידואלי. לא כל אחד מתמכר ובטח לא בכזאת קלות. פשוט תדאג לא לקחת יותר מ 2 מ"ג ביום ונסה אפילו פחות - 1 מ"ג ביום ולא לאורך זמן (אני מדבר על חודשים)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלונקס כלל לא עוזר לי
  • יריב
  • 18/05/2016 14:46
  • אגב מרוב עייפות
  • יריב
  • 18/05/2016 14:47
  • קלונקס
  • מגיב
  • 18/05/2016 15:23
  • קלונקס לא הרבה יותר ממכר מלוריוון, כל הבנזודיאזפינים ממכרים. זה גם תלוי בבנאדם מה עובד עליו יותר טוב. דרך אגב יש כאלה לוקחים לוריוון יומית ההבדל הוא שזמן מחצית החיים שלו קצר וצריך לקחת יותר ממנו במהלך היום. יש כאלה מגיבים יותר טוב ללוריוון ויש כאלה לקלונקס. אני מתפלא שקלונקס לא עוזר לך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למגיב שלום, אינני מתפלאת שקלונקס לא עוזר ליריב. כפי שכתבת, התגובה היא אינדיבידואלית. אני מסכימה איתך שהתגובה תלוייה באדם הספציפי. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מוכר לי מאוד
  • ארז
  • 18/05/2016 15:18
  • אתה הולך לנוח או לישון ואתה קם מוצף בחרדות...זה פשוט סיוט שאין כדוגמתו, אבל זה לא קשור לכדור. לך לישון בלי קשר לתרופת הרגעה וכשתקום ההרגשה תהיה דומה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קלונקס פשוט לא עובד
  • יריב
  • 18/05/2016 15:54
  • הוא סתם מפיל, גורם לי להיות זומבי, לא משקיט, לא גורם לרוגע נקי! הוא מסמם, כל היום מרגיש כבד כשזה מהול בחרדות, לוריבאן עבד טוב יותר אבל זנקס לדעתי הבנזו הכי טוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה קשור להיות פסיכיאטר?
  • מת לחיות 3
  • 25/05/2016 17:36
  • ליריב שלום, איננני מסכימה עם הפסיכיאטר הבכיר שהתייעצת איתו. מנסיוני, לוריבן פחות כבד ועוזר יותר לאנשים הסובלים מדיכאון ומחרדה. יתרה מכך, יש אנשים שמגיבים טוב יותר לקסנגיס (אלפרוליד) ויש המגיבים טוב יותר ללוריבן. אינני יודעת להבדיל מראש מי שייך לקבוצה זו ומי לקבוצה השנייה. אני בדרך כלל מאפשרת לבדוק מה טוב יותר. אשר לקלונקס, הוא הרבה יותר כבד ולמרות שהוא ארוך פעולה, יותר קשה לגמול ממנו. אני סבורה שעדיף לך להשתמש בלוריבן או בקסנגיס. לא לקחת כמויות מוגזמות ואין סיבה שלא תמשיך עם זה. לדעתי מאחר ואין הטבה במצבך, יש מקום או לנסות להוסיף אביליפיי (אריפליי) 2.5 מ"ג יחד עם לוריבן 1 מ"ג לפני השינה. או להחליף את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צר לי גברת קרני
  • יריב
  • 24/05/2016 19:15
  • יש לי ספקות לגבי תשובתך במיוחד שהלכתי לפסיכיאטר בכיר שכתב אינספור ספרים, מהקלונקס קל יותר להיגמל והגמילה היא איטית ופחות נסבלת מהלוריבאן שנלקח יותר פעמים במהלך היום. יתרה מכך! לוריבאן זה כדור שמשמש ללקיחה בד״כ בצורה חד פעמית כמו לפני הרצאה/הופעה/מצגת וכו'. ציפרלקס זה הכדור הנמכר בישראל וגם ברחבי העולם, הוא ה ssri הטוב ביותר כיום והוא עזר לי פעמיים בחיי. החלפת כדור לטענתך כמו סימבלתה או וויפקס שהם בכלל snri תגרור אותי לתקופת סבל של הסתגלות ללא ידיעה כלל אם הוא יעזור לי. אני במצב יחסי לא רע אבל גם לא טוב ולדבריו לעיתים לוקח לציפרלקס 3 חודשים לאפקט מלא.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש לי מתחזה באתר
  • מת לחיות 3
  • 25/05/2016 18:19
  • חחח איך אפשר להתחזות לכינוי של סרט ?
  • הכל בסדר שם ?
  • 25/05/2016 18:33
  • אידיוט
  • מת לחיות 3
  • 25/05/2016 20:54
  • למת לחיות 3 שלום, למרות שהכעס שלך מוצדק אני מבקשת ממך להימנע מהתבטאויות מסוג זה. כפי שנאמר על ידי הנהלת האתר תכנים מסוג זה ימחקו. בברכה, דר' קרני רובין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)