רופאים בתחום
פרופ' רחל שטראוסברג פרופ' רחל שטראוסברג
מומחית לנוירולוגיית והתפתחות ילדים קרא עוד
ד"ר גבי וינשטיין ד"ר גבי וינשטיין
מומחה בנוירולוגיה קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר בועז רפפורט

ד"ר בועז רפפורט מרפאת קשר- טיפול בהפרעת קשב וריכוז
מרפאת קשר בראשותו של ד"ר בועז רפפורט הינה מרפאה רב תחומית הנותנת מענה למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, הן ילדים והן מבוגרים. המרפאה פיתחנו תהליך ייחודי של אבחון בהפרעות קשב וריכוז הנעשה בשיטת CASE עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • השפעה אמיתית או פסיכולוגית?
  • אני
  • 23/07/2017 23:50
  • היי, אני בת 25, שוקלת 70 ק"ג. התחלתי ליטול ריטלין 20LA במרשם נוירולוג. אני מרגישה שהכדור עוזר לי בריכוז בלימודים. לא דרסטית אמנם, אבל ההספק טוב יותר מבדר"כ. בנוסף, יש פגיעה בתיאבון, ולאחר כ-3-4 שעות מזמן הנטילה מתחילה תחושה של "נפילת סוכר" שחולפת לאחר כשעה לכל היותר. אני מבינה שהמינון נמוך מאוד ולכן תוהה אולי בכלל השיפור בריכוז הוא פסיכולוגי בלבד... מה שבטוח - אני לא מרגישה רעבה. האם סביר שתהיה השפעה במינון כזה בכלל? תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ישנו אפקט ידוע ברפואה הנקרא "פלסבו" , לפיו עצם הידיעה שלוקחים משהו שאמור לעזור יוצר תחושה של עזרה. אפקט הפלסבו לא יכול להחזיק לעד. כך שאם ישנה השפעה מוגדרת בכל פעם שאת לוקחת את התרופה היא כראה אמיתית. עצם המינון הנמוך אינו בעיה , ישנם כאלה שמוחם רגיש לתרופות וזקוקים למינונים נמוכים. יחד עם זאת הטיפול צריך להיות מנוהל אישית ולראות שמגיעים להשפעה אופטימאלית. לגבי "נפילת הסוכר" מדובר בנפילה של התרופה לא של הסוכר, לריטלין LA ישנה השפעה של שתי פאזות, כל אחת של כ- 4 שעות, לעיתים מרגישים את המעבר ביניהן כנפילת מתח בדרך כלל גם ניתן לאכול הזמן הזה. ההשפעה מתחדשת לאחר כחצי שעה כשהפאזה השנייה של התרופה נכנסת לפעולה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התגובה המפורטת! עזרת לי מאוד
  • אני
  • 24/07/2017 14:54
  • רגישות לרעשים
  • שרה
  • 24/07/2017 14:43
  • בהמשך לשאלותי, לבני מאוד מפריעים קולות מסוימים: למשל, חיתוך בסכין, טאטוא הרצפה במטאטא שחלקו עשוי מעץ, קול בעת הורדת כורסת טלביזיה - האם גם אלו קשורים להפרעת קשב וריכוז?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התנהגות בעת לחץ
  • שרה
  • 24/07/2017 12:20
  • התנהגות בעת לחץ
  • שרה
  • 23/07/2017 12:55
  • בני בן ה-28 גר איתי. לאחרונה התחיל לעבוד במקום חדש, אך איננו מרוצה. הוא טוען שלא "מכניסים" אותו לעבודה כמו שצריך, ולא מסבירים לו דברים הקשורים לעבודה. התנהגותו כלפי הפכה לבלתי נסבלת: הוא צועק, מעליב וחסר סבלנות אלמנטרית. לא ניתן לדבר איתו. כשהוא חוזר מהעבודה יש לי הרגשה שכל רצונו רק לריב. הוא מחפש דברים שיוכל לבקר אותם אם בצעקות/העלבות ואם במריבה. עם חבריו הוא מתנהג כנדרש. מה עלי לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מעניין שבחרת לפנות לפורום שעוסק בהפרעת קשב וריכוז. על פי הדיווח שלך האתגר הגדול ביותר נראה כרגע להביאו למודעות שהוא צריך עזרה. לא תוכלי לפנות "מעל הראש שלו" . במידה ויסכים, תשלחי למייל של המרפאה חומר רקע עליו ( info@kesherclinic.com) . יש הבדל אם הדברים נולדו פתאום או שהיה רקע מקדים מהילדות. ואז אוכל לכוון אותו יותר. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התנהגות בעת לחץ
  • שרה
  • 24/07/2017 12:08
  • לבני יש הפרעת קשב וריכוז מגיל הגן. הוא עבר מס' אבחונים, כשהאחרון נעשה לפני שנה. הם צלצלו אלי ואמרו לי שכל בעיותיו נובעות מהפרעת קשב וריכוז. נשאלתי מדוע אינו לוקח ריטלין? בזמנו, פחדתי לתת לו ריטלין, בעקבות הפרסום השלילי עליו. היום הוא כבר בוגר, ומסרב לקחת ריטלין (לדעתו אין לו בעיה). הוא סיפר לי שכשלמד במכללה הוא לקח פעמיים מסטודנטית ריטלין, ולדבריו פעם הכדור השפיע מעט על הריכוז שלו, ובפעם השנייה עשה לו לא טוב, ולכן מסרב לקחת ריטלין. מה עושים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון ויוואנס
  • אילנית
  • 24/07/2017 11:54
  • שלום רב, בני בן 8 מאובחן כ adhd+odd. שוקל 32 קג. בחצי שנה האחרונה טופל בקונצרטה 54 מ"ג ובריספונד 1 מ"ג. מכיוון שלעיתים הקונצרטה לא השפיעה או שהשפעתה היתה חלקית הרופאה המטפלת העבירה אותו לויוואנס 50 מג אך גם עם כדןר זה הילד לא ממש רגוע ונראה שהכדור משפיע ל 6 שעות בלבד. מה היית ממליץ? אנחנו מאוד מתוסכלים..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לשאלה הקודמת
  • ת
  • 23/07/2017 23:17
  • לגבי ריטלין
  • ת
  • 23/07/2017 22:50
  • היי, יש מצב שיש הפרעת קשב קלה שלא אובחנה עי אבחון? עברתי בעבר אבחון בביהס, אבחון שאני ביקשתי בתור תלמידה, מטרתי הייתה להשיג תוספת זמן, וזו הושגה. אך חוץ מזה שהייתי רגועה יותר שיש לי יותר זמן לא בטוחה עד כמה זה עזר לי. כיום אני לומדת באוני' ומרגישה שאני לא בהקשבה מלאה, ולא לאורך זמן. מעבר לכן אני מרגישה הרבה פעמים חולמנית..מאז ומתמיד.(אולי זה מה גם שמטעה שחיצונית אני רגועה ונינוחה כביכול ולא היפר..). מה דעתך על פרויג'יל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, למעשה השאלה שלך לא מתייחסת לריטלין אלא לאבחון. האם יכול להיות שפוספס - כן ! האבחונים שעושים לצורכי למידה הינם חלקיים בלבד וגם לא אמורים לקבוע אם יש או אין הפרעת קשב וריכוז , מדובר באבחנה רפואית בלבד ! בנוסף , כידוע עם הזמן החיים יותר מאתגרים והפרעה קלה יכולה להחמיר. לכן העצה הנכונה עבורך היא ללכת לאבחון במרפאה המתמחה בתחום. לגבי הפרוביגיל , זאת תרופה ! תרופה נותנים רק אחרי אבחון ולא לפני. ובכל מקרה היא לא רשומה כתרופה להפרעת קשב וריכוז (למרות שבמקרים מסויימים היא קצת עוזרת). בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעת לוואי אטנט
  • מתייעצת
  • 22/07/2017 22:56
  • אני לוקחת אטנט 25 מג ושמתי לב שבזמן ההשפעה של הכדור אני מדברת פחות מתמיד. בדרך כלל אני מדברת המון המון וכשאני בהשפעת הכדור אני נהיית יחסית שקטה וזה ממש מוזר. למה זה קורה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שטף דיבור הינו אחד הסימפטומים של היפראקטיביות. האטנט מטפלת בהיפראקטיביות ולכן את מדברת פחות. מעבר לעובדה שהתרופה משנה אותך (הרי בשביל זה לוקחים אותה..) תצטרכי להחליט איך החיים שלך יותר הגיוניים , איתה או בלעדיה. חשוב שתהליך הטיפול בהפרעת הקשב ילווה באימון אישי המתמחה בתחום, בעיקר בגיל המבוגר בו כבר יותר קשה להתבלבל מי את באמת (זאת עם התרופה או זאת בלי). בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבדבל בין ריטלין לאמפטמינים
  • ירון
  • 19/07/2017 20:09
  • שלום ד"ר רפפורט, האם באופן כללי תרופות המכילות מתילפנידאט יש להן פחות תופעות לוואי מאשר תרופות מקבוצת האמפטמינים? שאלה שנייה היא- האם בארה"ב רושמים יותר תרופות מקבוצת המתילפנידאט או יותר מקבוצת האמפטמינים? בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההשפעה היא אינבידואלית. ישנם כאלה שמגיבים טוב יותר למשפחה האחת והאחרים מגיבים טוב יותר לאחרת. אי אפשר לדעת מראש. איני יודע מה רושמים יותר בארה"ב. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך
  • ירון
  • 20/07/2017 16:17
  • יש אנשים שלא מגיבים קלינית (בלי קשר לתופעות לוואי) לאמפטמינים וכן יגיבו לריטלין? כי ההפך אני יודע שקיים מפני שלאמפטמינים מנגנון פעולה כפול לעומת הריטלין בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעת לווי אטנט
  • אמיר
  • 19/07/2017 22:29
  • שלום דוקטור, הילד שלי עבר מרטלין לאטנט. הוא בן חמש וחצי והתחלנו עם חצי כדור של 10מג. היום העליתי את המינון ל 3/4 כדור. היום בגן במהלך המפגש הילד התחיל לבכות ללא שום סיבה ולגננת לקח כמה דקות כדי להרגיע אותו. לטענת הגננת הילד לא הבין למה הוא בוכה. השאלה היא האם זו יכולה להיות תופעת לוואי? האם לייחס לזה חשיבות אם זה קרה פעם אחת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן זאת יכולה להיות תופעת לואי. אולי אפילו של תת מינון (למרות שלא תמיד ניתן לקבוע בוודאות), בכל מקרה העובדה שבכה היום ללא סיבה אינה מסכנת אותו ולכן מומלץ במקרה כזה לתת לתרופה סיכוי של עוד כמה ימים ולראות למה מתרגל ולמה לא. יש לדווח על התגובות לרופא המנהל את הטיפול. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין ותחליפים
  • ענת
  • 17/07/2017 14:41
  • שלום רב, בני בן ה 11 לקח היום בפעם הראשונה רטאלין וכתוצאה מכך היה מאוד מנומנם ועם התלונן על כטבי בטן.האם רטלקס התחליף הטבעי מומלץ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, האיזון התרופתי דורש הרבה אורך רוח עם ניהול מוקפד של הרופא שמנהל את הטיפול . לא ידועים תחליפים טבעיים לתרופות, זאת למרות שבחנויות טבע ובבתי המרקחת בהחלט נמכרים תכשירים שונים , ללא שום הוכחה ליעילותם. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בליעת כדור אטנט ילד
  • אמיר
  • 17/07/2017 15:14
  • שלום, בני בן 5 וחצי (18 קילו) מטופל ברטלין la 20 מג , אך כבר תקופה הרגשנו כי הילד עצבני יתר על המידה וגם מפתח פחדיםֿחרדות בשעות הראשונות לאחר הבליעה. בהמלצת הנירולוג עברנו לאטנט 10 מג כאשר אנחנו נותנים חצי כדור. שאלות: 1. האם אפשר להגיע למינון של כדור שלם ביום כלומר 10 מג? 2. הילד עושה בעיות בלקיחת הכדור, עם איזה חומר נוזלי אפשר לתת אותו(מיץ תפוזים,תפוחים)? 3. האם אפשר להמיס את הכדור? 4. הבנתי שהכדור משפיע ל6 שעות בערך בעוד הרטלין la משפיע ל 8 שעות, אנו זקוקים לכדור עם השפעה ארוכה מכיוון שהילד נמצא במסגרת בערך 9 שעות ביום. האם יש כדור שמתאים לפרק זמן כזה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אוכל רק לתת תשובות כלליות . מינון- יש להתקדם באיטיות רבה ולהחליט אחת לשבוע אם המינון מספיק או לא. כעישרון אפשר להגיע ל 10 מג' ליום אבל צריך ללוות את התהליך ההדרגתי מקרוב. לקיחה- אפשר לרסק ולתת עם כל אוכל/שתיה. אפשר גם להמיס אותו (לא בטוח שהוא נמס ללא משקע. בכל מקרה את כל המינון עליו הוחלט עליו לקחת (בלי שאריות בכלי). טווח השפעה- אכן טווח ההשפעה 5-6 שעות. את האטנט מותר לתת פעמיים ביום אבל הרבה פעמים הטבה במחצית הראשונה של היום מאפשרת התמודדות יותר מאוזנת גם בחלק השני של היום (ללא מתן שך מנה נוספת). לכן צריך להתחיל ולראות מה קורה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם ישנו קשר בין הפרעות שינה שאני יתאר לקשה וריכוז?
  • יעקב אברמוביץ'
  • 16/07/2017 13:38
  • שלום ד"ר בועז , בגיל 20 דווקא לאחר בילוי עם חברים במקום רועש של מוזיקה, ושכחזרתי לביתי ושכבתי במיטה עצמתי עיניים והמוזיקה "נתנגנה לי בראש" אין ספור מחשבות קפצו לי בלי שליטה עד הבוקר ומאז חלו לי המון יקיצות בלילה ... וכל לילה אני עצם עיניים ומחשבות קופצות בלי לשם לב ואני לא רגוע , מאין אי שקט בראש , וכדורי שינה לא עוזרים .לכן אני שואל אולי כל הבעיה שלי היא קשב וריכוז. למרות לאחר סקירה נודע לי שלבעלי קשב וריכוז הם נרדמים אחריי כמה שעות הבעיה היא שאין לי יכולת להשלים שעות שינה , אני ישן בממוצע שע הוחצי ביממה עם יקיצות כל פעם .וכל יציקה שוב פעם המחשבות שלא אני לא רוצה באות לי לראש . חוסר שקט, מרגיש היפרקטביות,עוררות יתר . שוב מעולם לא סבלתי או שהייתי מודע שיש לי הפרעות קשב וריכוז , למרות שהייתי דיי מרחף, הבעיה שכרגע יש לי בעית שינה ושום טיפול לא צלח , ולאחר שיחה עם רופא מחול , נודע לי שיכול להיות שהכל קשור לקשב וריכוז . אשמח לשמוע את דברייך בנושא , יעקב אברמוביץ'

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הקשר העקרוני בין שינה והפרעת קשב ידוע היטב. רוב המקרים של הפרעות שינה על רקע של הפרעת קשב מגיבים טוב למתן מלטונין, הורמון השינה, ולא לתרופות שינה . בכל מקרה, זה עדיין לא אומר שיש לך הפרעת קשב וריכוז. לכן הדבר הנכון לעשותו הוא להגיע למרפאה המתמחה בתחום ה ADHD כדי לעבור אבחון מקיף. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויואנס
  • אמא
  • 14/07/2017 11:11
  • שלום ד״ר רפפורט בתי בת 6 התחילה טיפול בויואנס 30 מ״ג והנ״ל משפיע עליה טוב אבל עושה לה בחילה. האם ככל שיעבור הזמן היא תתרגל ולא יהיו לה יותר בחילות. תודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אפשר לחכות משהו כמו שבוע להתרגלות. להקפיד על ארוחת בוקר טובה. אם לא עוזר, לשקול הורדת מינון. אם לא יעיל , להחליף טיפול. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויואנס
  • אמא
  • 15/07/2017 17:12
  • שלום רב האם יכול להיות שההשפעה רק לכמה שעות. בשעות אחר הצהריים שוב כועסת עם התקפי זעם ואלימה. האם יכול להיות שהויואנס בכלל לא משפיע. מקבלת אותו במשך יומיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הויואנס אמורה להשפיע כ- 12 שעות, כך שהרמזים הראשונים מכוונים לתת השפעה. אחרי 4-5 ימים מומלץ לדווח כבר לרופא שישקול העלאת מינון (במידה ואין תופעות לואי המונעות זאת). בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויואנס
  • אמא
  • 16/07/2017 01:19
  • ויואנס
  • אמא
  • 16/07/2017 02:55
  • האם לילדה כל כך קטנה אפשר לתת מינון גבוה יותר. כמו כן האם אסור לה לאכול מאפים עם אבקת אפייה בשל הסודה לשתייה ששם והשפעה לרעה על ויואנס

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרה לריטלין
  • יוני
  • 15/07/2017 12:06
  • שלום בועז. לאחר יותר מעשור ללא ריטלין, החלטתי בעקבות לחץ לימודי ומקצועי לחזור ליטול ריטלין באחריות לפי הצורך. אובחנתי לפני כ-15 שנה ונטלתי ריטלין וקונסרטה במשל כ-5-6 שנים בגיל העשרה. האם אני יכול פשוט לגשת לרופא משפחה שלי ולבקש ממנה מרשם, או שיש פרוצדורה אחרת שאני צריך לעשות? תודה ושבת שלום, יוני.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אתה יכול לנסות עם רופא המשפחה. קח בחשבון שיתכן שהזמן שעבר יצריך איזון מחדש וגם הבנת מלוא המשמעות של התמודדות הפרעת קשב וריכוז (בדרך כלל זאת לא רק בעיה של לחץ בלימודים...). במקרה כזה חשוב להגיע למי שמתמחה בתחום. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • יוני
  • 15/07/2017 12:38
  • מבקש לקנות ריטלין 10 שוב
  • ניב
  • 14/07/2017 23:45
  • סטרטרה
  • מיכל
  • 14/07/2017 15:10
  • שלום רב, בני בן 8 מתקשה בשתיית סירופ הסטרטרה וגם לא מצליח לבלוע כדור... האם ניתן לפרק את קפסולת הסטרטרה ולתת לו לבלוע את התוכן יחד עם סירופ ממותק או חלב?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בהפרעות קשב במדינות אחרות
  • יורם
  • 13/07/2017 01:56
  • שלום רב רציתי לדעת איך הטיפול בהפרעות קשב במדינות מערביות אחרות כמו ארה"ב מתנהל- באופן ספציפי יותר- האם גם שם נותנים קודם כל תרופה ממשפחת הריטלין ורק אם אין תגובה או יש תופעות לוואי עוברים למשפחת האמפטמינים או שבארה"ב נהוג להתחיל גם באמפטימינים? הבנתי שנכון ללפני מס' שנים היו מתחילים גם בארהב בתרופה ממשפחת הריטלינים ורק אחר כך אם אין תגובה או תופעות לוואי היו עוברים למשפחת האמפטמינים אבל אין לי מושג מה הפרקטיקה שם היום. הבנתי שבאירופה מתחילים עם ריטלין קודם וכמעט לא משתמשים שם באמפטמינים. האם זה נכון? בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הפרקטיקה בין המדינות משתנה לאוו דווקא מסיבות רפואיות. לא בכל מדינה מערבית ניתן להשיג כל תרופה. בארץ המצב בהחלט טוב יחסית לאירופה. רפואית אין בעיה להתחיל עם אמפטמינים כקו ראשון. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אמפטמינים
  • ירון
  • 13/07/2017 05:22
  • שלום ד"ר רפפורט האם תרופות מקבוצת האמפטמינים נחשבים בטוחים כמו קבוצת הריטלין? הבנתי שיש מידע מסויים שאמפטמינים במינונים גבוהים נמצאו במחקרים על בעלי חיים כגורמים נזק ארוך טווח או קבוע למערכת הדופאמין במוח (הידלדלות הדופאמין בטווח הארוך) אבל מצד שני נאמר שאלו מינונים גבוהים מאלו שמשמשים לטיפול בהפרעת קשב אצל בני אדם ושאם העלו את המינון בהדרגה אצל בעלי החיים- אז הנזק נמנע. רציתי לשאול מהי דעתך בנושא? ורציתי לשאול מהי המניעה לרשום כקו ראשון תרופה מקבוצת אמפטמינים (ולא ריטלין) להפרעת קשב מלבד עניין העלות הכספית או סל תרופות/ביטוחים למיניהם. בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מדובר במשפחה של תרופות הנמצאת בשימוש למעלה מ 20 שנה, כך שהניסון לא מועט. פרקטית ההתייחסות לאמפטמינים ולמתיל פנידט (ריטלין /קונצרטה) אמורה להיות אותו דבר. הסיבה שבארץ הן בקו השני היא מהסיבות שאמרת ולא מסיבות רפואיות (במדיהות אחרות זה לאוו דווקא כך) בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדוכדך
  • בדוי
  • 12/07/2017 13:19
  • שלום אני בן 26 סטודנט. אני מצייר את עצמי כאחד שבעל הפרעת קשב וריכוז בגלל המון סיבות למרות שאף פעם לא באמת עשיתי אבחון אמיתי (חוץ מאבחון דרך המכללה שכן קיבלתי בסוף הקלות להארכת זמן אבל שדיברתי פתוח עם המאבחנת לאחר מכן היא אמרה שהייתי על הגבול ולא ראתה בי כמקרה רציני) אך אני אתן דוגמאות מהחיים: 1. אולי 5 פעמים בחודש אני שוכח לנעול את האוטו. 2. איבדתי 10 כרטיסי אשראי וארנקים בשנים האחרונות. 3. קשה לי לנהל שיחה רצופה מול אנשים ואני נתקע. 4. אנשים מדברים עליי וקשה לי לשמור על קשר עין בנוסף לזה שקשה לי לפעמים להבין מה אומרים לי ואני צריך שיחזרו פעם נוספת. 5. אין מצב כזה שאני לא מאחר לאנשהו. תמיד תמיד יוצא בדקה ה 90. 6. הולך תמיד לישון מאוחר ומושך את הלילה. ויש עוד אינספור דברים זה היה על קצה המזלג.. אנשים קוראים לי פשוט עפיפון. כעת בתקופת מבחנים אני שוב מוצא את עצמי לומד 4 שעות ביום אולי נטו מתוך יום שלם שאני בבית ומתעסק בדברים אחרים ולא שומר על רצף זמן למידה. אני אומר את כל זה כי זה באמת נראה שאני סובל מהתופעה אבל רציתי לשאול מדוע ריטאלין לא עוזר לי ואפילו עושה יותר גרוע? ניסיתי ריטאלין 10 מ"ג , ריטאלין SR 20 מג וקונצרטה 18 מג וקונצרטה 54 מג. כולם עשו אותה השפעה וגרמו לי להתעסק בדברים אחרים אך יותר בלהט, זאת אומרת מוצא את עצמי פתאום מחפש דברים באינטרנט ומתעמק על זה ממש במקום דווקא להתעמק בלימודים. מה גם שזה עושה אותי חרמן ואני מוצא את עצמי מאונן בזמן הזה. אני אציין שממוצע הציונים שלי טוב יחסית אבל מאמין שהיכולות שלי יכולות לבוא יותר לידי ביטוח בעיקר בחיים האמיתיים רק לא יודע אך להביא אותם לידי ביטוי. מה הפיתרון ??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)