רופאים בתחום
ד"ר גבי וינשטיין ד"ר גבי וינשטיין
מומחה בנוירולוגיה קרא עוד
ד"ר בועז רפפורט ד"ר בועז רפפורט
מרפאת קשר- טיפול בהפרעת קשב וריכוז קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר בועז רפפורט

ד"ר בועז רפפורט מרפאת קשר- טיפול בהפרעת קשב וריכוז
מרפאת קשר בראשותו של ד"ר בועז רפפורט הינה מרפאה רב תחומית הנותנת מענה למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, הן ילדים והן מבוגרים. המרפאה פיתחנו תהליך ייחודי של אבחון בהפרעות קשב וריכוז הנעשה בשיטת CASE עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • זקוקה להמלצה למומחה לטיפול תרופתי באיזור המרכז
  • סיון
  • 20/11/2017 14:35
  • שלום, אני בת 27, קיבלתי לפני כעשור המלצה לריטלין רגיל 30מג. בעקרון המינון הזה מתאים לי אך הוא קצר לי מדי וגורם לתופעות לוואי. מאז אני עוברת מתרופה לתרופה ומקבלת מינונים נמוכים מדי (גם ע"פ טבלאות המרה המינונים לא תואמים) מחפשת מומחה לבוגרים שיכול לעזור לי.. תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיה בלקיחת ריטלין
  • נטלי
  • 19/11/2017 23:55
  • הקש"ר המהמם שלי בן 7.5 מקבל מתחילת שנת הלימודים LA20 . מכיוון שגם הויסות החושי לא פסח עלינו... אנו במאבקים עזים עם אופן קבלת הכדור בבוקר. הוא עדיין לא יודע לבלוע ואנו מפרקים את תוכן הקפסולה במעדן שוקולד כרגע (לאחר ניסיונות רבים ומגוונים )... יחסית עוד עובד אבל עם איומים, מאבקים וכו'. אין לי ספק שהוא ממש סובל מהמרקם ומהתחושה של הכדוריות בפה וזה לא בגלל שהוא לא רוצה . האם יש תרופה חלופית אותה ניתן לרסק ולהמיס בנוזל והשפעתה דומה להשפעת הריטלין ובמשך אותו זמן השפעה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן התמודדות די שכיחה. למי שלא מוכן לבלוע כדור שלם ולא מוכן לבלוע את הגרגרים ניתן להציע: כדור לריסוק, לוקחים כאבקה מעורבבת עם מעדם או כל דבר אחר (כדורים קצרים של ריטלין, אטנט , פוקלין), סירופ (ניתן מאותם כדורים בדיוק לעשות הכנה רוקחית של סירופ מתוק), אבקה שנמסה לחלוטין ללא חווית בליעה (ויואנס), מדבקה של ריטלין שלא עוברת את מערכת העיכול אלא חודרת דרך העור (daytrana) כמובן שלכל אופציה יש את המאפיינים שלה (כולל מגוון גדול של עלויות), לא ניכנס לזה במסגרת זאת. בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב בין קונצרטה לאטנט
  • מישל
  • 19/11/2017 22:24
  • שלום ד"ר, קצת רקע נטלתי קונרצטה במינון של 72 מ"ג עקב הורדה דרסטית במשקל הוחלט לעבור לאטנט הבעיה היא שאני מרגישה שהאטנט עובר מהר מאוד אני לוקחת מינון של 10 מ"ג אני גרה בחו"ל ונכון לכרגע אין לי דרך להתייעץ עם נוירולוג או רופא משפחה לכן רציתי לשאול האם אני יכולה לקחת קונצרטה בימים שאני צריכה ללמוד יום לימודים מלא ובימים שהם קצרים לעבור לאטנט או שיש קונטרה אינדיקציה? אציין כי אימי דיברה עם הרוקחת הקבועה שלנו והיא המליצה לה שאקח 2 כדורים 20 מ"ג אבל זה לא נותן לי את אותו אפקט כמו של הקונצרטה. אשמח לתשובה תודה רבה:)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ישנן עוד לא מעט אופציות חוץ מאלו שהצגת. לגופו של עניין אין מניעה להחלפה התרופתית בימים השונים. אפשר להוסיף גם שאת האטנט מותר גם לקחת פעמיים ביום. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בעייפות ואי ריכוז כרוניים
  • רמי
  • 19/11/2017 21:02
  • שלום וברכה.אשמח לקבל הבהרה ברורה, בכדי שלא אצפה לשווא. אני בן 37 נשוי ואב ל-3 וסובל מעייפות ואי ריכוז כרוניים. לפני כ5 שנים איבחנו אותי כסובל בבעית קשב וריכוז, בתחילה נעזרתי ברטלין ובשנה האחרונה עברתי לקונסרטה 30 מ'ג. בעבר הגלולות היו עוזרים לעירנות שלי, אך לאחרונה זה פחות משפיע עלי. כמו כן אני נוטל ויפאקס 225 מ'ג לאיזון מצבי הרוח. האם שייך שלאחר שהבעיה קיימת זמן רב, האם יש מצב אמיתי וריאלי לחזור להיות בכוחות נפש וגוף כאחד האדם שבגילאים אלו? בתודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, העובדה שהקשיים נמשכים הרבה שנים עדיין לא אומרת שלא צריך לשאוף לפיתרון בדרגה גבוהה של יעילות. לעייפות יש מגוון סיבות פיזיולוגיות ורגשיות. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת מהן (בעצמה גוררת חוסר שינה למשל). יתכן שישנה יותר מסיבה אחת לעייפות שלך ובכל מקרה אתה זקוק לליווי רפואי צמוד של מומחה בתחום הקשב והריכוז. התהליך ממש לא נגמר באבחון והמלצות ראשוניות אלא דורש מעקב לאורך השנים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אימפולסיביות
  • לולו
  • 17/11/2017 13:11
  • שלום, מוקסו הינה תוכנת מחשב. היא לא אבחון. חשוב להגיע למרפאה המתמחה בתחום ולעשות אבחון מקיף, לגופו של עניין, הבדיקה הראתה שההקשות המוצדקות היו בכמות טובה אבל היתה גם רמה גבוהה של הקשות יתר (כמו שמישהו רוצה לצוד ציפור בשמיים ויורה על כל השמיים , אחד הכדורים פוגע ....)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעת קשב וריכוז
  • אוריאל
  • 15/11/2017 15:26
  • לאחר קריאה באינטרנט על הפרעת קשב וריכוז, גיליתי כל מיני תסמינים שאני מרגיש הזדהות איתם בעת הלימודים. אני בן 22 כעת. אני קבעתי אבחון ב"דרך הקשב", יש לי 2 שאלות: 1. האם אתה ממליץ על מכון זה? לדעתך הוא בעל איכויות מתאימות? 2. האם לקחת ריטלין באופן עצמאי כדי לראות אם זה עוזר זה מעשה נכון? אני שואל כי יש באפשרותי להשיג ריטלין אך העדפתי להתייעץ קודם לכן עם בעל ניסיון, מכיוון שאני מבין שיכול להיות שזו טעות מהסיבה שהמינון והסוג לא נקבעו ע"י רופא בעל הסמכה וניסיון לכך, שיודע לכוון בדיוק את המינון והסוג בהתאמה אישית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויואנס
  • נטע
  • 13/11/2017 17:27
  • שלום, פגיעה משמעותית באכילה ו/או בשינה, לא מאפשרים המשך טיפול כרגיל שכן, הוא נכנס למעגל שלילי של עייפות והיחלשות. אם מפסיקים התופעות חולפות כבר למחרת. ממליץ לדווח לרופא שמטפל בו ולשאול מה לעשות (להפסיק/ להפחית מינון)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קונצרטה בפעם הראשונה
  • מיכל
  • 13/11/2017 06:40
  • היי ד״ר בוקר טוב, מתנצלת מראש על המגילה :) ביום שלישי שעה וחצי אחרי שהגעתי לעבודה, בסביבות 11:00 לקחתי פעם ראשונה קונצרטה 36 מג, בתקווה שהיא תעזור לי בהפרעת קשב וריכוז שהחמירה בשנה וחצי האחרונות בערך. אחרי 4 שעות שבינתיים לא היה שינוי לטובה, התחיל בכי שלא היה לי כ״כ הסבר לגביו, חלק שיערו שאולי פיתחתי ציפיות גבוהות מידי לכדור, שמתי לב שהקצב שלי איטי מהרגיל ובמקום לעזור, זה הרגיש הפוך, הבכי נפסק והיה כאב ראש וסיחרור, הזעה, דופק לב מאט מואץ יותר, יובש בפה, מן תחושה של חוסר אויר וקוצר בנשימה, כאב קטן בחדה שעבר דיי מהר, בנוסף חוסר תיאבון, תוך כדי זה מידי פעם הבכי חזר, והנחתי שאולי זה התקף חרדה. חזרתי הביתה כשאני עדיין לא מרגישה טוב ושהבכי מגיע לסירוגין, רק מאוחר בלילה בסביבות 23:00 ההרגשה השתפרה, ועדיין היה סיחרור וכאב ראש עם דופק לב מואץ קצת, אחרי כמה זמן הלכתי לישון ותכננתי ללכת לעבודה למחרת, אבל השעות עברו ולא נרדמתי אז החלטתי להישאר בבית באותו יום וחיברתי אותו עם היום למחרת כל שרביעי עד שבת הייתי בסביבה רגועה וללא הכדור. ואתמול חזרתי לעבודה ואחרי שעה בערך בסביבות 10:00 לקחתי פעם שניה את הכדור, וקצת אחרי שוב סיחרור עם כאב ראש, הזעה, דופק לב מואץ קצת, ועדיין לא עוזר לי, הפעם קצב העבודה היה יותר טוב אבל זה הרגיש כרגיל וללא שינוי לטובה.. בנוסף הסתכלתי בדף של התופעות לוואי שקיבלתי בבית מרקחת ואז ראיתי שכל מה שהרגשתי נכלל בתופעות לוואי! קרוב ל-15 תופעות לוואי! אחרי שאמא שלי לחצה עלי שלחתי הודעה לפסיכיאטרית עם מה שקרה ותופעות הלוואי ושאלתי אם להמשיך לקחת עוד כמה ימים או להפסיק, היא ענתה שלהמשיך לעוד כמה ימים, שאלתי כמה ימים עוד להמשיך וענתה חמישה, בינתיים גם הלילה לא ישנתי ואחרי ניסיון של 3 שעות התחלתי לקרוא קצת בנושא והגעתי לפורום :) האם כדאי להמשיך? אני לא לוקחת בסופ״ש, וקבעתי איתה תור לפני כמה חודשים לשבוע הבא כך שייצא לי לקחת עוד 3 פעמים בערך, היום כמובן שלא אקח כדי שלא תהיה בעיה להירדם גם בלילה, וכנראה שאוותר גם היום על העבודה.. עד איזו שעה מומלץ בבוקר לקחת את הכדור? האם זאת היתה טעות לקחת בשעות כאלה? תודה מראש, ותודה ועל הסבלנות:)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הקונצרטה משפיעה 12 שעות ולכן מומלץ לקחת אותה מוקדם בבוקר סביב הארוחה. 10 בבוקר עלול להיות מאוחר מידי. כדי לדעת את התועלת שבתרופה אי אפשר לקחת לסירוגין, צריך לקחת ברצף, 3-5 ימים . יחד עם זאת, אם התופעות בלתי נסבלות +אין שום תועלת חיובית בהשפעה+לא לא משתפר מיום ליום, אני ממליץ למטופלי להפסיק את הטיפול ולדווח לי. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ייעוץ
  • יוני
  • 11/11/2017 02:48
  • לדר שלום, אני בן 34 ונטלתי לפני שנה 30 מג אטנט בגלל בעיות הקשב שלי, אני גם סטודנט, אחרי הפסקה, חזרתי לקחת את האטנט ולפי מה שזכור לי בעבר וגם מנסיוני איתו עכשיו, הכדור גורם לי להיות מבולבל, המחשבות מתבלבלות לי פתאום בראש, ואני מתבלבל בדברים שאני עושה או חושב, מה עושים? זה המינון? או הכדור? בעבר ניסיתי גם ריטלין לנגזרותיו אך תופעות הלוואי גרמו לי להפסיק להשתמש בהם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זאת אומרת
  • יוני
  • 12/11/2017 01:21
  • וולבוטריןxr
  • מייק
  • 09/11/2017 16:13
  • שלום,אני בת 30. פניתי לפסיכיאטרית בטענה שאני לא מצליחה להתרכז בכלום דרך קבע-לא לקרוא שורה בספר,לא להבין מה אנשים מדברים אלי,אני מבולגנת ועושה חצאי דברים ומרגישה תשושה ומאוכזבת באופן תמידי.העבודה שלי דורש ריכוז וציינתי בפניה שאני לא מעוניינת בריטלין או במשהו אחר שהוא נקודתי,אלא משהו קבוע. היא רשמה לי את הוולבוטרין xr 150. הסתכלתי באינטרנט וראיתי שהתרופה היא בכלל נוגדת דיכאון-האמנם?? תודה..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן , הוולבוטרין אינה תרופה מוכרת להפרעת קשב וריכוז אלא מיועדת לייצוב מצב הרוח. נראה לי שטעית בדרישתך! הפיתרון של הריטלין ודומיו אינו נקודתי אלא נותן לך חלון של הזדמנויות לתפקד באופן נורמטיבי . ניתן למצוא כיסוי תרופתי לרוב שעות העירות (בלילה התרופה חייבת לעזוב את הגוף כדי לאפשר הירדמות). ממליץ שתגיעי למרפאה המתמחה בתחום כדי לקבל עזרה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מקונצרטה 36 ל54
  • עומר
  • 08/11/2017 11:37
  • ד"ר בועז שלום רב,אני מאובחן מגיל 17 כסובל מהפרעות קשב נטלתי בתחילה רטלין LA 20 MG אשר בעקבותיו התפתחו לי הרבה התקפי חרדה ודיכאון לכן עברתי לטיפול בקונצרטה 36 כיום אני סטודנט שנה א בן 24 שוקל 75 ק ג יש לציין שאני לוקח קונצרטה רק למטרות לימודים ולא יומיום זאת אומרת שנטלתי ב7 השנים האחרונות בערך פעמיים לפרקי זמן של חודשיים שלוש ללימודים כרגע לאחר ביקור אצל נוירולוג הוא המליץ 54 כמובן שאני מתחיל קודם עם 36 על מנת שלא יהיו הרבה תופעות לוואי מתי אתה ממליץ לעלות ל54 ? יש לציין שאת הקונצרטה אני לוקח 5 ימים בשבוע לפעמים 6

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אלימות
  • אמיר
  • 08/11/2017 00:10
  • שלום דוקטור, בני בן ה 5 וחצי לוקח אטנט כמה חודשים עם השפעה טובה. לאחרונה התחילו מקרי אלימות בגן אשר הילד לא יודע להסביר מדוע עשה זאת. לגננת הוא אומר שמשהו בראש אומר לו לעשות זאת. האם יכול להיות קשר לטיפול?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ישנן שתי אפשרויות: או שזה מהכדור או שזה מכך שהכדור כבר לא עוזר לו. הרופא שמטפל בהפרעת הקשב של הילד ידע לעשות את האבחנה ולתת המלצות להמשך. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מצוקה
  • יפה לך להיות מאושרת 🤗
  • 08/11/2017 01:02
  • שלום ד"ר אני במצוקה וחייבת עזרה בדחיפות אני סטודנטית נוטלת כמוסות ריטלין LA 20 . בשנה שעברה התחלתי את הטיפול ללא אבחנה של מבחן במחשב הרופא ביקש ממני להסתכל על האצבע שלו כאשר הוא מזיז אותה והחליט שאני מאובחנת, באמת עזר לי הטיפול וקיבלתי ציונים מצויינים הפסקתי להשתמש בריטלין לתקופה של 4 חודשים עד תחילת לימודים החדשה כרגע אני נוטלת את הכדורים , אין לכדורים השפעה איבדתי עניין בלימודים מרגישה במצוקה נפשית עם התקפי חרדה ועצבנות יתר אני מתעצבנת בקלות עם לא הולך לי תרגיל ומיד מוותרת מה עלי לעשות? האם מדובר במינון לא מספיק? לא רואה את עצמי לומדת בלי ריטלין וחשבתי אולי להתייעץ עם רופא לגבי קונצרטה האם קונצרטה יותר משפיע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מטרת הפורום אינה להחליף את תפקיד הרופא המטפל. את אכן צריכה בדיקת מעקב אצל הרופא שאבחן אותך כדי להחליט איך ממשיכים (קונצרטה היא אחת האפשרויות מתוך אפשרויות אחרות). בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קונצרטה וריטלין
  • רוני
  • 07/11/2017 17:19
  • שלום, אני סטודנטית בת 23 ואובחנתי לאחרונה עם הפרעת קשב. הרופא המטפל רשם לי גם קונצרטה 36מ"ג וגם ריטלין 10מ"ג, כשהכוונה היא שאקח קונצרטה בימי לימוד ארוכים ובימים קצרים אקח ריטלין. אני קצת חוששת מהרוטציה הזאת, האם נכון לפעול כך? כמו כן אציין שאני מתכוונת לקחת כדור רק פעמיים שלוש בשבוע. תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מבחינה רפואית אין בעיה עם הרוטציה . מבחינה מעשית אני מציע לך לקחת בחשבון שני דברים חשובים: הפרעת הקשב היא לא הפרעה של לימודים באקדמיה, במידה זאת או אחרת היא הולכת איתך לכל מקום (תקשורת בין אישית, אכילה, שינה, יציבות רגשית). לכן גם הטיפול צריך להיתפס בראייה רחבה יותר ולא להגביל מראש את הלקיחה. את גם זקוקה ללקיחה ברצף (לפחות בהתחלה ) כדי שהרופא ילמד את ההשפעה עלייך, קשה מאוד לאזן תרופה כשלוקחים כל כמה ימים. הדבר השני- צריך קודם לראות את השפעת התרופה עלייך ורק אחר כך להתחיל לעשות רוטציות כאלו ואחרות. אף אחד לא אמר שהמינונים שניתנו לך הם המינונים היעילים עבורך , האיזון הוא מאוד אישי. כך שאם הדברים היו תלויים בי הייתי ממליץ לך לקחת באופן קבוע את הקונצרטה שקיבלת , לגבש עליה דיעה ורק אז להחליט איך ממשיכים. האיזון התרופתי מחייב הרבה מאוד דיווחים לרופא (מטופליי מתבקשים לדווח לי אחת ל 3 ימים על מצבם, עד שמגיעים לאיזון סביר). בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קונצרטה וריטלין
  • רוני
  • 07/11/2017 21:12
  • יעילות התרופה ירדה.יתכן?
  • מיכל
  • 06/11/2017 17:34
  • שלום רב, לאחר ניסיונות עם מספר תרופות עבור בני אשר מאובחן עם הפרעת קשב, הגענו לפוקלין שעזר לו מאוד להיות מרוכז במהלך שנת הלימודים הקודמת, ובנוסף מקבל ריספרידל. השנה התרופה לא עוזרת כלל והילד אינו מרוכז.בעצת הרופא העלנו את המינון אך עדיין אינו מרוכז. האם תתכן תופעה כזאת לפיה תרופה תפסיק להשפיע?? כלומר,האם תרופה שהייתה יעילה עבורו יכולה פתאום לא להיות יעילה גם לאחר התאמת מינון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, כן. זה קורה לא מעט, בעיקר לאחר הפסקות (עוד סיבה למה לא כדאי להפסיק טיפול). יש לוודא שישן מספיק (חוסר שינה מפריע לתרופה להשפיע). לעיתים זה גם קורה ללא סיבה בולטת. בכל מקרה חשוב מאוד לשמור על בדיקות מעקב תקופתיות אצל הרופא הממומחה בתחום . מניסיוני, מי שפותח מרווחים של מעל חצי שנה בדרך כלל מצטער כי יש כבר נסיגה בתפקוד. אם העלאת מינונים לא נותנת מענה והשינה תקינה, צריכים להחליף שוב תכשיר. דרך אגב , על פי הסימפטומים אפשר גם אולי לדעת אם זאת הריספרדל שצריכה חיזוק (מזכיר לכם לעשות בדיקות דם תקופתיות עקב השימוש בריספרדל). בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט הגברת מינון
  • מירב
  • 05/11/2017 22:32
  • שלום. האם ייתכן שהמינון של האטנט נמוך הבן שלי בן 10 מאבד שליטה במהירות צועק ועצבני ורגיש לכל מילה שמישהו אומר לו. כאשר החל לקחת 10 מ"ג אטנט האימפולסיביות נרגעה ושוב חזרה לאחר מספר חודשים. אולי הגוף התרגל ? המינון אמור להספיק לגילו לדעתי והוא גם רזה .. קצת מוזר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לא מוזר, זאת היא ברירת המחדל, הטיפול יוצא מאיזון. לכן חשוב להגיע לבדיקות מעקב אצל הרופא שאחראי על הטיפול בו, כל 3-6 חודשים (לפי היציבות). הרופא ישקול את האפשרות להעלות את המינון, לא תמיד זה עובד אבל כן במקום הראשון. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול ברטלין/רספירדל
  • ל.א
  • 05/11/2017 16:05
  • שלום רב, בני בן ה6 ילד עם בעיות התנהגות וקשב וריכוז. הלכתי לפסיכיאטרית פרטית שקבעה כי בעיות ההתנהגות דומיננטיות יותר ולכן ממליצה על טיפול ברספירדל. התחלנו לתת לו את התרופה הזו במינון של 0.5 מג ליום וכרגע ללא שום שינוי (עברו בערך שבועיים). במקביל אני במעקב אצל נוירולוגית ילדים שהגיעה לאותה מסקנה (שבעיית ההתנהגות היא העיקרית) אך ממליצה על מתן רטלין. כרגע אני ממש מבולבלת ולא יודעת כיצד להמשיך. ללא שום קשר בית הספר בנה תוכנית לקשיים שיש לבני (ע"י מעצבת התנהגות) שעובדת בשלב זה על בסיס חיזוקים ופרסים שאני קונה ונותנת למורה. הדבר עוזר לבני לשבת בכיתה אך עדיין לא ברמה של לבצע מטלות. מדי פעם יש התקפי זעם וההתנהגות אלימה. אשמח לשמוע מה דעתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ממליץ לראות את הפרעת ההתנהגות כקושי נלווה להפרעת הקשב והריכוז . אני מעדיף קודם למצות את הטיפול ב ADHD (ריטלין ודומיו, עדיף אצלו תרופה לטווח ארוך, או מספר פעמים ביום תרופה קצרה) ואם לא מתגברים , להוסיף את הטיפול האנטי פסיכוטי (ריספרדל). אבל , בפועל את צריכה להיצמד לרופא בו את מאמינה כדי שינהל את כל הטיפול אחרת את תתבלבלי (כמו שכבר קורה). ובעיקר, למצוא כתובת מקצועית להדרכה הורית (מאמנת מומחית להפרעת רשב וריכוז), את צריכה להכשיר את עצמך להיות "המטפלת הראשית" שלו . בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החלפת טיפול
  • קרן
  • 03/11/2017 11:04
  • שלום רב בני בן ה15 נטל אטנט 30 מ"ג וריספונד 1 וקיבל הכרה של 50% נכות בביטוח לאומי עקב חומרת המצב ולמידה בכיתה קטנה. שאלתי היא האם ניתן להגיש בקשה להחמרת מצב בעקבות החלפת האטנט לויואנס 50 מ"ג לעת עתה והוספת חצי כדור לריספונד? אשמח לתגובתך , שבת שלום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, איני מומחה לנושא הביטח הלאומי כך שלא אוכל לומר לך בוודאות. אציין רק שמבחינה רפואית לא השתנה דבר. עצם שינוי המינון או החלפת תרופה בתוך אותה קטגוריה מהווה המשך ניסיון לאיזון מצבו ולא שינוי הסטטוס שלו . בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לגביי הויואנס
  • אבי
  • 04/11/2017 12:59
  • שלום אני כיום מטופל בויואס 70 מ"ג בייחד עם ציפרלקס ואני מרגיש לא הכי טוב בעולם איתו אני לוקל לראשונה את הויואנס יחד עם הציפרלקס בשבע בבוקר והוא מתחיל להשפיע עלי מיד אחרי חצי שעה הוא עובד מצויין למשך 5 שעות ופתאום אני מתחיל להרגיש כיאילו כל העולם נפל עלי בעברי ניסיתי כמה וכמה טיפולים עם ריטלין , קונצרטה , la ו sr ובאותה תקופה זה היה פשוט מחריד בתור ילד בבית ספר לקחתי ריטלין ובתוך שנה ההורים שלי לא יכלו להתמודד עם המצב ופשוט יפסיקו תטיפול בגיל 27 החלטטי שאני רוצה ללכת ללמוד מקצוע וכמובן הציעו לי לקחת ריטלין קונצרטה וכו..... וכולם כשלו עד היום אני רק מנסה ומנסה נראה לי שניסיתי כל דרך אפשרית להחזיר לי תכבוד שמעולם לא היה לי אני ממש מקנא באנשים שמצליחים וזה לא פייר גם לי יש יותר מידי פוטנצייל עצום שאני מממש רק 5% ממה שהמוח שלי מסוגל בבקשה תעזרו לי גם מילה טובה תבוא בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אבי, אתה גיבור ! הסיבה היא - שלמרות התסכולים הנמשכים כל החיים ביחד עם המודעות הגבוהה והניסיונות שלא מצליחים , אתה לא מוותר. לגופו של עניין, הויואנס לא נשמעת מתאימה עבורך, היא אמורה להשפיע 12 שעות ולא 5 שעות. לכן , אם לציפרלקלס יש השפעה מיטיבה עליך, תנסה , יחד עם הרופא שמטפל בך, לשלב תרופות נוספות איתו (אפשר לנסות גם תרופות שניסית בעבר ללא הציפרלקס וגם תרופות שלא הזכרת: אטנט, פוקלין, סטרטרה). בהצלחה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט וטיקים
  • אמיר
  • 04/11/2017 15:57
  • שלום רב, במה מתבטא תופעות הטיקים? הילד בן 6 לאחרונה מתחיל לתפוס את המכנסיים כל כמה דקות בטענה שהאיבר מין מפריע לו. בדקנו עם רופא והכל תקין כולל בדיקת שתן כך שמבחינה רפואית הכל בסדר. האם זה יכול להיקרא טיק?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, טיק הינו תנועה חדה שאינה רצונית , יכולה להיות מוטורית או קולית. הדבר שאתה מתאר יותר מתאים ל"תנועה סטראוטיפית", כמו טיק אבל משהו יותר התנהגותי אך חסר מטרה (כמו לסדר בגד למשל). לצורך העניין ממליץ להתייחס אליהם אותו הדבר מכיוון שברמה המדווחת, אין צורך לטפל. יחד עם זאת, מכיוון שהזכרת בכותרת את האטנט, יש לוודא שהדבר אינו מוגבר בגלל התרופה , במידה וכן , יש לשקול לשנותה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)