רופאים בתחום
ד"ר גבי וינשטיין ד"ר גבי וינשטיין
מומחה בנוירולוגיה קרא עוד
פרופ' רחל שטראוסברג פרופ' רחל שטראוסברג
מומחית לנוירולוגיית והתפתחות ילדים קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר בועז רפפורט

ד"ר בועז רפפורט מרפאת קשר- טיפול בהפרעת קשב וריכוז
מרפאת קשר בראשותו של ד"ר בועז רפפורט הינה מרפאה רב תחומית הנותנת מענה למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, הן ילדים והן מבוגרים. המרפאה פיתחנו תהליך ייחודי של אבחון בהפרעות קשב וריכוז הנעשה בשיטת CASE עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ריטלין בח"ול
  • דודי
  • 18/09/2017 11:49
  • ריטלין ואלכוהול
  • דויד
  • 18/09/2017 10:44
  • שלום רציתי לדעת הייתי בים המלח ושתיתי במהלך 3 ימים 2 בירות ביום ואני מטופל בריטלין אבל לא לקחתי יומיים ברציפות כדי לשתןת קצת בירה בחופשה ככה שלא יהיה לי בדם הריטלין עכדיו חזרתי מהחופשה אתמול והבירה האחרונה ששתיתי היה ב3 בצהריים אתמול האם אני יכול לשתות ריטלין היום לקחתי אחד של la 40 לפני שעה האם האלכוהול עדיין בדם או זה בסדר כבר שלקחתי היום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Adhd+טיקים
  • גל
  • 17/09/2017 22:02
  • שלום רב, בני בן 9 שוקל 45 קג ועקב שימוש ברטלין לסוגיו,הופיעו טיקים בעיניים.יש לציין שהרטלין עזר לילד. עברנו לויואנס שהעצים חרדות. עברנו לסטרטרה שלא השפיעה ומשם לאטנט שהגביר הטיקים לצוואר ולגב.הפוקלין xr15 מג גרם לטיקים אף הוא ולרעידות בגוף. עקב הטיקים הומלץ אורפ או ריספונד. מה לדעתך עדיף מבחינת מיעוט תופעות לוואי? האם לדעתך לנסות קונצרטה ובאיזה מינון? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין וחוסר תאבון
  • גורית
  • 13/09/2017 10:29
  • ריטלין LA 20 תופעות לוואי אחרי הפסקה בחופש הגדול
  • ליז
  • 13/09/2017 09:07
  • בן שלי עוד חודש בן 11 הובחן עם הפרעת קשב וריכוז באבחון MOXO. היה מטופל בריטלין LA במשך 6 חודשים לפני החופש הגדול. ללא תופעות לוואי מיוחדות. היום לקח כדור אחרי הפסקה של חודשיים וחצי. ויש לו כאבי ראש חזקים. האם יתכן שכרגע המינון שנרשם לפני 9 חודשים כבר אינו מתאים? היום הוא שוקל 61-62 קילו. האם המינון מתאים למשקלו? מדובר בילד שלומד בחינוך מיוחד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דם שנקרש אצל תינוק
  • ח. בר
  • 12/09/2017 21:31
  • לבן שלי תינוק בן שמונה חודשים יש חום כ 39 במשך יומיים. שלחו אותו לבדיקת דם לקחו לו הבוקר שלוש מבחנות. אחה"צ הודיעו לי שלא ניתן לבדוק את הדם כי הדם נקרש. מה לעשות עכשיו? האם ניתן לחכות לבדיקת רופא שתהיה לו מחר בבוקר? 12.9.17 שעה 21:00

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין ואטנט בת 8
  • מיה
  • 10/09/2017 21:53
  • שלום, ילדה בת 8 התחילה ריטלין לקראת סוף החופש הגדול על מנת לבחון את ההשפעות בבית. מאד עזר לריכוז אך לווה בהתקפי זעם במהלך ההשפעה, ובמעין דעיכה רגשית אחרי שעוברת ההשפעה ובקשיים בהירדמות. אציין שגם לא לקחה באופן יומיומי. כשהתחילה שנת הלימודים עברנו ל 5 מג אטנט במשך יומיים כאשר במהלכם חזרה מבית הספר עם התקפי זעם ובכי חזקים שהמשיכו גם בלילה לפני השינה (לא אופייני כלל). מאז, בימים האחרונים לא לוקחת שום כדור כי קצת נלחצנו למען האמת אבל חשוב לנו למצוא עבורה פתרון שיעזור לה בריכוז בלימודים. אציין שאין שום קושי רגשי בשוטף והקושי הוא אך ורק לימודי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שני דברים: 1. כדי להגיע לתרופה הנכונה חשוב לשמור על רציפות בלקיחה. הגוף מתרגל לחלק מהדברים בתוך מספר ימים. 2. נשמע שבתך זקוקה למינונים עוד יותר נמוכים בתור התחלה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבקש צומת לב לשאלה שלי בפורום שלך
  • חסוי
  • 10/09/2017 13:03
  • שלום, ADHD הינה הפרעה מולדת , לא כל פגיעה בריכוז היא הפרעת קשב וריכוז ADHD. הפרעת הקשב והריכוז (זאת המולדת) עלולה להתגבר או לסגת כתוצאה מסביבה כזאת או אחרת. כך שבודאי אין כאן סיבה ותוצאה. אין לי מידע אודות הקשר בין השתייה עליה אתה מדווח לבין פגיעה בריכוז בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זרקתי בטעות את הריטלין
  • אופסי דייזי
  • 09/09/2017 23:52
  • אני מרגיש ממש מטומטמם לשאול את זה, אבל מצב דבילי דורש שאלות דביליות: לפני כמה ימים סידרתי את החדר, וזרקתי בטעות את חבילות הריטלין המלאות במקום את הריקות. הפעם הבאה שאוכל להוציא מרשם זה רק עוד 10 ימים ויש לי באמצע מבחן. אני מניח שאין מה שאוכל לעשות, אבל אולי יש איזו פרצה שתאפשר לי להוציא אישור חריג לקנייה מוקדמת של ריטלין? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סטרטרה
  • דניאל
  • 09/09/2017 10:16
  • שלום רב בן 37. נוטל סטרטרה 80 מ"ג מזה יומיים , לאחר שנטלתי כשבוע 40 מ"ג. על מינון 40 מ"ג לא הרגשתי תופעות לוואי. במינון 80 מ"ג , בעת קיום יחסי מין - הייתה לי שפיכה ללא אורגזמה... האם זו תופעת לוואי מוכרת? האם זה צפוי להסתדר? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התופעה שאתה מתאר עלולה להיות קשורה לסטרטרה. מכיון שזה לא מאוד שכיח איני יודע לומר אם זה מסתדר, מציע לך להניח שלא. לא הזכרת במעבר ממינון של 40 ל 80 את המינון 60 מג'. ממליץ לחזור לרופא שמנהל את הטיפול , לדווח לו על זה , או שיורדים למינון בו ישנה השפעה מיטיבה של התרופה ללא תופעת הלואי , או שמחליפים תכשיר. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מריטלין לויואנס
  • הדר
  • 09/09/2017 17:18
  • היי, אני בת 26, נטילת ריטלין 60 la כבר כמעט שנתיים. אני רוצה לשאול לגבי המעבר מריטלין לויואנס - האם זה משהו שרופא משפחה עושה (כלומר, האם רופא משפחה יכול לשנות את המירשם מריטלין לויואנס) או שצריך לחזור לנוירולוג?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין la20
  • דורית
  • 07/09/2017 22:57
  • שלום בני בן 8 עבר איבחון והומלץ לו la20 הוא נוטל את הכדור כמה ימים ואיני רואה שינוי משמעותי, היתכן ובכדור חא משפיע עליו או שצריך לחכות זמן מה לפעולה של הכדור. תופעות לוואי חוסר תאבון וקושי להרדם. הכדור ניתן לו כי הובחן שיש לו תגובה. איטית לא רואה שינוי עדיין לא מספיק הרבה בבית הספר. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, על פי הדיווח , הכדור בהחלט משפיע אם כי לא לכיוון הרצוי. במקרה כזה אם אין התרגלות לתופעות (דבר שיאפשר העלאת מינון) לא הייתי מחכה, הריכוז לא פתאום יקרה, אלא מחליף תכשיר. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין ערנות יתר
  • זוהר
  • 07/09/2017 15:37
  • שלום, אני בן 48 נוטל ריטלין 20 התרופה משפיעה עלי פלאים מכל הבחינות אולם עליה וקוץ בה אני לא מצליח להרדם לילות שלמים עירני לחלוטין מה עושים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט כאבי ראש
  • אמיר
  • 07/09/2017 11:14
  • שלום דוקטור, בני בן ה 5 וחצי נוטל אטנט 10 מג (לוקח 4\3 כדור). לאחרונה מתלונן על כאבי ראש בתדירות של פעמיים בשבוע וגם עיניים אדומות מידי פעם. לטענת הגננת התחילו גם הסתגרויות בפינה מידי פעם(זו התופעה שבגללה הפסקנו עם רטלין LA) הנירולוג שלנו בחופשה כרגע. האם כדאי להעלות\להוריד מינון? האם כאבי הראש הם סכנה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התופעות בהחלט עלולות להיות קשורות לתרופה, בעיקר אם הפסקתן מפסיקה אותן. התיאור לא נשמע כמשהו מסוכן. אני מאוד ממליץ להורים לראות את ההשפעה במו עיניהם (לתת בשבתות ) . יש לוודא מובהקות של ההשפעה לטובה והיעדר תופעות לואי שפוגעות באיכות החיים. כך שצריך לשקול האם התרופה עוזרת לו בכלל והאם ישנה הפחתה של תופעות הלואי שתיארת. מספיק שבוע כדי להגדיר מגמה. לגבי ההמשך, את מטופליי אני מנחה להפסיק טיפול במידה ודואגים מתופעות של התרופה ולא מצליחים להשיג אותי ובהמשך לתקשר איתי על הדברים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כדור קשב וריכוז וויאנס
  • יפית
  • 07/09/2017 09:51
  • שלום, ביתי לוקחת את כדור וויאנס במשך כמה חודשים. הכדור מדכא לה את התיאבון והיא לא אוכלת כמעט כלום כל היום והיא מאוד רזתה. האם אפשר לפתוח את הכדור ולתת לה רק חצי מהכמות כדי שהכדור לא ישפיע עליה במשך כל היום (12-14 שעות)?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אחד הדברים החשובים בבואנו לטפל במישהו הוא לוודא שלא מזיקים לו. הכדורים לריכוז , כולל הויואנס, מדכאים תיאבון . אם הפגיעה גדולה מידי צריך לשנות את הטיפול. מצב בו ילדה לא אוכלת כל היום, אינו תקין ולא צריך לחכות כמה חודשים, אלא לדווח לרופא האחראי על הטיפול. הפיתרון של נתינת מינון נמוך יותר אפשרי אבל יש לוודא שעדיין עוזר במשהו. בכל מקרה הקטנת המינון לא מקצרת בדרך כלל את טווח ההשפעה אלא פשוט מחלישה אותה. כל שינוי תרופתי, ייעשה בליווי רפואי. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם יתכן והפרעת ADD מופיעה בגיל מבוגר?
  • קרן
  • 03/09/2017 21:20
  • שלום, אני מרגישה שאני צריכה עזרה כי משהו קורה לי. אז שאלה ראשונה איפה ניתן לעבור אבחון והאם יש לפנות לרופא משפחה?= השתתפות קופ"ח? שאלה שניה האם זה יכול להופיע ככה באמצע החיים או אולי מתסמונת פיברו מיאלגיה? היה לי חשד עקב כאבים עזים בברכיים. אני זוכרת שבאותה תקופה הרגשתי שיש ירידה בריכוז וזיכרון לט"ק. כאבים עברו אחרי 8-9 שנים. לא לקחתי כדורים. אבל אני מרגישה שקרה לי משהו בריכוז. מעירים לי בעבודה על טעויות טיפשיות. ואני מתקשה לשים לב לפרטים למשימות משעממות. אני גם מאלו שמאחרים כרונית בייחוד בבוקר. נוטה לענות לפני סיום השאלה מעירים לי על זה. אני מתפרצת לשיחה בכדי לא לשכוח את מה שאני רוצה לומר. אני משלימה את המשפט של בן-שיחתי מכיוון והוא מדבר לאט וברור לי מה הוא הולך לומר. זה נראה שאני חסרת סבלנות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה היא כן, הפרעת הקשב יכולה "להרים ראש גם בגיל המבוגר". חשוב להגיע למרפאה המתמחה בהפרעת קשב וריכוז וגם עם ניסיון באבחון של מבוגרים. השילוב עם פיברומיאלגיה אכן מאתגר יותר , גם מבחינת האבחנה וגם מבחינת הטיפול אבל משתלם לברר ולטפל במה שאפשר. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לתשובתך.
  • קרן
  • 05/09/2017 22:05
  • שלום, תודה על המענה. היכן ניתן לעבור אבחנה למבוגרים? האם יש כל מיני מכונים וכל מיני סוגי מבחנים? האם עליי לקבל הפניה מרופא המשפחה? מה עושים באיבחון מבחנים קוגנטיביים? והאם בסופו של דבר כל מי שאובחן מקבל את אותו סוג טיפול רטלין או שיש תרופות אחרות? האם תזונה יכולה לגרום להפרעות קשב? מעולם לא אכלתי נכון תמיד סבלתי מתת משקל אבל גם הריכוז היה נהדר יש לי 2 תארים בהצטיינות. כיום אני במצב תקין מבחינת BMI אך לא אומר שהתזונה מאוזנת ובעיקרון מידי פעם יש לי מחסור בברזל. כבר הוזרק לי גם לווריד. יש לציין שאני מרגישה מתי יש לי מחסור כי זה מתבטא בעייפות כרונית וחולשה ולאו דווקא בבעיית ריכוז שמתקיימת לדעתי גם שהרמה תקינה. אני פשוט פזיזה ועושה טעויות. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כעיקרון האבחון הוא רפואי (לא דידקטי, לא פסיכולוגי, לא ממוחשב) . יחד עם זאת באבחון מקיף מבררים גם את הנקודות האלה. למעשה הרופא המאבחן מחליט באילו כלים להשתמש. הטיפול, אם אכן ישנה הפרעת קשב, יכול להיות תרופתי או אימוני (לכל זרוע יש מטרה אחרת). נושא התזונה צריך להילקח בחשבון (דרך אגב הרגלי האכילה מאוד מושפעים מהפרעת הקשב , או שאוכלים יותר מידי או פחות מידי) . אפשר לעשות בקופת חולים אפשר לעשות פרטי. בקופות החולים , עד כמה שאני יודע האבחון של קשב בכלל ושל מבוגרים בפרט , אינו מפותח , תבררי בקופת החולים אם יש להם רופא שמאבחן מבוגרים. ואז אני מניח שתצטרכי הפנייה מרופא המשפחה. אם באופן פרטי , יש מספר מקומות , לא אוכל להמליץ באופן ספציפי. נסתפק בזה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה לך.
  • קרן
  • 07/09/2017 06:40
  • La 20
  • דורית
  • 06/09/2017 14:20
  • היי בני בן 8 עבר איבחון והומלץ לו לקחת la20 אני לא רואה שינוי ביכלל עדיין לא מספיק כלום בבית ספר הנהגותית אותו דבר רק חוסר תאבון, מה מומלץ לעשות ? יש מצב שהכדור לא משפיע עליו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין
  • דורית
  • 06/09/2017 14:30
  • ריטלין 10 מג
  • לנה
  • 04/09/2017 18:58
  • שלום בני בן 7.5 לאחר בגידנ אם ניורולוגית קיבל טיפול תרופתי של ריטלין 10 מג. עבר האם אני חייבת להודיע למורה מחנכת שהילד לקח ריטלין? ואם אני יכולה לחתוך לחצי את הכדור ולראות אך הילד יגיב? הבנתי שיש לכדור תוקף אבל אך אני יודעת עם התוקף פג כי אין לי את התאריך של התפוגה הרי הרוקח חותך את הכדורים לכמות מדויקת ולא נותן את הקופסה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הצורך לשתף את המורה הוא האינטרס שלך, זאת אם צריך את שיתוף הפעולה שלה. אם בבית הספר הקשיים מורגשים, חשוב לשתף אחרת לא תדעי לאן הם לוקחים את זה ... עדיף לארגן להם את הכותרות כדי שיבינו את הקושי. אם בבית הספר הוא עובר מתחת לרדאר, אפשר לשקול אם כדאי לספר או לא. לגבי הכדורים, כעיקרון כן מותר לחתוך את הריטלין הקצר (יש לו גם פס חלוקה) אבל תתני בדיוק כמו שהרופא הנחה אותך. לגבי התוקף , אין לי תשובה טובה. אמורה להיות פתקית על האריזה גם אם היא לא המקורית. כעיקרון התוקף של הריטלין הוא ארוך מאוד, כך שלא הייתי דואג בטווח של חודשים ספורים מהקניה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין
  • לנה
  • 05/09/2017 16:23
  • התחלת את השאלות לגבי בנך והמשכת לגבי עצמך. הפרעת הקשב הינה מאוד גנטית. ממליץ לך למצוא מרפאה שיודעת לאבחן מבוגרים ולעבור אבחון. יתכן שבעקבות הטיפול לא תצטרכי כדורים להרזיה. נסתפק בזה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול באטנט
  • ליאת
  • 03/09/2017 18:30
  • שלום רב, בני בן 8.5.מאובחן קשב וריכוז ולקויות למידה.טופל שנה שעברה בריטלין, בהתחלה LA,ובהמשך ריטלין של 10 מ"ג..הכדור לא נתן תוצאות טובות..ולכן השנה נתן הניירולוג אטנט 10 מ"ג(משקל כ-40 קילו..) העיניין הוא שאני רואה הבדל בתופעות הלואי,לקראת סיום השפעת הכדור אני שמה לב כי בני מאוד עייף ואין לו "כוח לעשות כלום" כדבריו..תחושה שעוברת כמה שעות מאוחר יותר...מה דעתך? יש לציין כי טופל סכה 3-4 ימים...האם להמשיך? האם לחפש טיפול אחר? אני קצת מודאגת...תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התופעה שאת מתארת נקראת ריבאונד. אם אין התרגלות לתופעה בתוך מספר ימים, בדרך כלל מגיבה טוב להעלאת המינון. בכל מקרה חשוב להפנות את הדיווח לנוירולוג שאחראי על הטיפול. ככלל הטיפול בהפרעת הקשב דורש בקרה די צמודה . בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיקים ואטנט
  • שלי
  • 03/09/2017 18:57
  • שלום רב, בני בן 10 ותמיד סבל הטיקים קלים. שימוש בריטלין 10 מ"ג הגביר את הטיקים וגרם לעייפות מוגזמת. בחצי השנה האחרונה עברנו לאטנט 10 מ"ג. לא היו טיקים. דווקא בחופש הגדול ללא הטיפול הטיקים חזרו וביומיים האחרונים עם האנטנט נראה לי שהטיקים התחזקו. אומנם עברו רק יומיים.. אני לא רואה את הילד מצליח ללמוד ללא עזרת הכדור. שאלתי האם זה קשור למינון.. אולי לסוג הכדור.. האם יש פיתרון לנושא הטיקים? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, השילוב של הפרעת קשב וטיקים הינו די שכיח. לעיתים התרופות מגבירות אותם לעיתים מחלישות אותם. אולי העלאת מינון הדרגתית של האטנט תגרום לתגובה יותר ידידותית, אולי צריך לשנות שוב תרופה ואולי צריך תרופה נוספת , אנטי טיקית. כמובן שכמה שפחות תרופות יותר טוב אבל לפעמים אין ברירה. לפעמים גם לא משתלם להפסיק תרופה טובה , גם אם יש חופש. ממליץ לחזור לרופא שמטפל בהפרעת הקשב של בנך כדי לראות בעדינות איך חוזרים לטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)