רופאים בתחום
פרופ' רחל שטראוסברג פרופ' רחל שטראוסברג
מומחית לנוירולוגיית והתפתחות ילדים קרא עוד
ד"ר גבי וינשטיין ד"ר גבי וינשטיין
מומחה בנוירולוגיה קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר בועז רפפורט

ד"ר בועז רפפורט מרפאת קשר- טיפול בהפרעת קשב וריכוז
מרפאת קשר בראשותו של ד"ר בועז רפפורט הינה מרפאה רב תחומית הנותנת מענה למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, הן ילדים והן מבוגרים. המרפאה פיתחנו תהליך ייחודי של אבחון בהפרעות קשב וריכוז הנעשה בשיטת CASE עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • הפרעת קשב וויסות רגשי
  • צופקה
  • 25/05/2017 15:13
  • שלום רב, בני אובחן על ידי פסיכאטר כסובל מהפרעת קשב בשילוב עם בעיית ויסות רגשי (רגישות קלה לרעשים, סף תסכול מאד נמוך, תגובות מוגזמות לאירועים קטנים, בוכה בקלות) אבחנת הטיפול שלו הייתה להתחיל במינון של 0.5 רספדירל, ולאחר שלילת תופעות לוואי להתחיל במינון נמוך ולהגיע ל30 מ"ג ריטלין. לשאלתי מדוע לא לנסות רק ריטלין בתור התחלה- ענה כי הוא חושש שעקב המצב של הרגישות יתר הוא עלול להגיב לא טוב לריטלין ולפתח הפרעה רגשית קשה, חרדות, פסיכוזות וכו... האם אתה מכיר מקרים כאלו שטיפול בהפרעת קשב כלל בגלל וויסות רגשי רספדירל? והאם אתה מכיר מקרים הפוכים שלא היה שימוש ברספדירל ובאמת בגלל רגישות יתרה הריטלין גרם לתופעות לוואי קשות? תודה רבה על המענה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הפרעה בוויסות הרגשי הינה חלק מהפרעת הקשב , אפשר לומר אפילו, חלק מאוד שכיח ! אם הדברים היו תלויים בי הייתי מתחיל בטיפול להפרעת הקשב תחילה (תרופה כמו ריטלין או תרופה אחרת מאותה המשפחה) ועוקב מקרוב מה מחמיר ומה מסתדר. התוספת של ריספרדל הינה הגיונית, אבל ברוב המקרים היא לא תעזור לקשב עצמו, כך שכדי להימנע מריבוי תרופות שאולי לא מחוייב המציאות, הייתי מוסיף ריספרדל רק לאחר שמוצו האפשרויות של טיפול דרך הקשב. כך שהייתי עושה הפוך ממה שהומלץ.יחד עם זאת חשוב מאוד להדגיש שלא ראיתי את הילד ואני רק ניזון מהדיווח שלך. יתכן שהפסיכיאטר התרשם מאוד לחומרה ממצבו הרגשי של הילד ולכן זאת היתה המלצתו. דבר נוסף שחשוב לי להדגיש, נושא של ההדרכה ההורית. כשיש הפרעה בוויסות ישנה תלות גדולה מאוד בסביבה, ההורים מהווים חלק חשוב מאוד מאותה סביבה ולכן חשוב שידעו את החלק שלהם בהתנהגות של הילד. מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מידי, בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ואבן
  • מור
  • 23/05/2017 16:00
  • שלום דוקטור רציתי לשאול עד כמה פעמים אפשר לשתות ואבן נגד חרדות ביום בלי שבעתיד אני לא התמכר לזה יש לי בינתיים 20 כדורים אני יכול לקחת פעמיים ביום או 3 זה בסדר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין
  • אלעד
  • 22/05/2017 13:09
  • רטלין
  • אלעד
  • 22/05/2017 13:13
  • שלום, ישנן הנחיות לגבי מינונים מקסימאליים לכל חומר פעיל, אם מטופל מסויים זקוק ליותר מיכך , הרופא שמנהל את הטיפול יכול לבקש אישור מיוחד (טופס 29 ג'), בדרך כלל כשהבקשה הגיונית , מאשרים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט / אדרל
  • רן
  • 18/05/2017 16:54
  • שלום ד״ר רפפורט האם ניתן לערבב אדרל או אטנט עם מיץ כלשהו ? האם ניתן לשמור חצי כדור ליום יומיים עד לנטילה הבאה? אם כן מה יהיו תנאי אחסון מתאימים? תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אפשר לקחת עם כל אוכל או שתייה. אפשר לאכן חצי כדור בקופסא יחד עם שאר הכדורים. יש מגבלה כללית של חודשיים מאז פתיחת הקופסא (הפתיחה נעשית כבר בבית הרקחת , כך שלמעשה חודשיים מהקנייה).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • מתייעצת
  • 22/05/2017 01:08
  • מיגבלה רוקחית. כמו שיש תוקף לתרופה (מה קורה יום אחרי או חודש אחרי , מי יודע?) כך יש מיגבלה לשימוש מהפתיחה (היא קצרה יותר מהתוקף אם הקופסא היתה נשמרת סגורה מהמפעל)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מתייעצת
  • 22/05/2017 14:04
  • תודה רבה על תשובתך המהירה!! אז איך יודעים מתי פתחו את הקופסה בבית המרקחת? אין לי את הקופסה של האטנט שמו לי בסתם קופסה וכתבו שזה בתוקף עד 2018, שילמתי על זה הרבה כסף ומן הסתם זה לא יגמר תוך חודשיים אז מה אפשר לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מתייעצת
  • 22/05/2017 19:35
  • ברגע שאת קונה את האטנט זה אומר שפתחו את הקופסא . זה מגיע לארץ באריזות של 100 ונמכר באריזות של 30. העובדה שקופסא מספיקה לך ליותר מחודשיים מראה שאת רוב הזמן לא מטופלת להפרעת הקשב שלך , התיאור שלך לגבי החולמנות מכוון לכך שגם בזמן הטיפול את לא מספיק מאוזנת. ממליץ לך לחזור לרופא שרשם לך את התרופה כדי להגיע לאיזון טוב יותר (יתכן וצריך להעלות את המינון) ולהחליט יחד על תדירות השימוש . הרעיון הוא לא לקחת כמה שפחות אלא כמה שצריך ואת צריכה ללמוד לזהות את הפרעת הקשב שלך במגוון התפקודים שלך כדי להבין את המשמעות הרחבה של תרופה להפרעת קשב. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון רטלין
  • אלעד
  • 22/05/2017 15:08
  • ילד בן 9 מקבל אטנט 20 מג תופעת לוואי טיקים
  • גל
  • 20/05/2017 22:38
  • שלום דר, בני בן 9 עם הפרעת odd+adhd במהלך השנה האחרונה ניסינו רטלין לסוגיו השונים שעזר מאד אך גרם לריבאונד וטיקים רבים בעיניים. עברנו לויואנס שהעצים פרפקציוניזם. משם לריספונד 1 מג שהרגיע הילד אולם עדיין היתה בעיית קשב וגרם להשמנה. עברנו לנוירולוג שרשם סטרטרה שלא ממש השפיעה. בחודש האחרון הילד עם אטנט 20 מג. התרופה מאד עוזרת אולם שוב טיקים בעיניים ולפעמים משיכות צוואר לאחור ומשיכות של הגב. מה עושים?ממש מבולבלים תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן מצב מורכב. לעיתים במצבים מורכבים יש צורך בשתי תרופות (לעיתים אף יותר) . למשל שילוב של תרופה אנטי טיקית (כמו הריספרדל) עם תרופה לריכוז (כמו הריטלין ) .בצורה זאת ניתן להתגבר על המכלול כולו. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בן 9 עם הפרעת קשב וטיקים
  • גל
  • 21/05/2017 00:05
  • כן, הקלונידין יודע להפחית טיקים והיפראקטיביות אבל פחות טוב בשיפור הריכוז ולכן השילוב הזה יכול לעבוד במקרים בהם לא ניתן להתקדם עם תרופה אחת. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שינוי המינון
  • just me
  • 19/05/2017 05:22
  • היי, אני בת 20 וסטודנטית לסיעוד. אני נוטלת ריטלין כבר כמעט 5 שנים(מתקופת התיכון ועד הלימודים האקדמיים) אין ספק שאני תלויה בנטילת הכדור גם פיזית וגם נפשית, בעיקר נפשית. הייתי תלמידה נכשלת ורק אחרי שהתחלתי לקחת ריטלין התחלתי ללמוד ולהתקדם, התלות הפסיכולוגית שלי מלווה בתחושה של חוסר הצלחה או כישלון כשאני לא נוטלת את התרופה, אבל כמו כל כדור שנלקח לעיתים קרובות ההשפעה שלו מאבדת את העוצמה, אם הזמן התחלתי להעלות את המינון מהסיבה הפשוטה שהוא לא השפיע עלי, עליתי במשקל וירדתי ועליתי, לקחתי יותר ולקחתי פחות, עכשיו אני נוטלת ריטלין כמו סוכריות, באמת כמו סוכריות. התחלתי להרגיש כאבי גרון בזמן האחרון, מעין גוש שמפריע לי אפילו לשתות, זה לא קבוע , פשוט זה מופיע מידי פעם, אני מרגישה נפיחות באזור בלוטת התרואיד וכאבי שרירים אני לא באמת יודעת אם יש קשר בין בדברים, אני פוחדת שהריטלין פוגע בי מבפנים ואין לי דרך להתמודד עם המצב, בלי ריטלין תפיסתית אני לא מאמינה שאוכל לסיים את הלימודים, אני בפלונטר, האם במינונים גבוהים לטווח הארוך הוא עלול לפגוע בלב או בבלותת התריס, מה עוד יכול להשתבש עקב מינון לא נכון והאם זה הפיך?תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הרבה דברים יכולים להשתבש ! מינון יתר של ריטלין הינו גם מסכן חיים !! את צריכה לחזור למינון שהומלץ לך ולהגיע בהקדם לרופא שמנהל את הטיפול . ואם אין כזה, לחפש נוירולוג או פסיכיאטר דרך הקופה , או למצוא מרפאה פרטית שמתחמה בתחום. לא לחכות,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • באילו צעדים הרופא המטפל יכול לנקוט?
  • just me
  • 20/05/2017 12:17
  • קודם כל לפני סערת הרגשות שלי, תודה על התשובה המהירה, באמת תודה. אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת מה ההתנהלות של משרד הבריאות סביב ריטלין כל הימים שצריך לחכות, החתימות והנוירולוגים אני פוחדת להגיע למצב שלא אוכל לתפקד בלימודים במקרה ויחליטו להוריד לי את המינון או אפילו רק הטיפול במצב שיקח בטח לא מעט זמן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין LA 30 מ"ג
  • יעל
  • 19/05/2017 18:49
  • שלום ד"ק בועז, שמי יעל אני בת 20, ולאחרונה הומלץ לי להשתמש ברטלין LA 30 מ"ג. הובחנתי עם בעיות קשב וריכוז בתקופת התיכון, אך לא נעזרתי ברטלין עבור זה. כיום הובחנתי ע"י מבחן "טובה" וזה הראה שעם רטלין 10 מ"ג ישנו שיפור. נטלתי כדור אחד של רטלין 30 מ"ג ואומנם והוא עזר לי אך אני חוששת שהמינון הוא גבוה מדי. בנוסף, בזמן השימוש אני חובה רעד בידים, ולעתים דפיקות לב מואצות( שקראתי שהן תופעות לוואי שעלולות לקרות) קצת עלי: גובה:150 משקל: 45. אשמח לחוות הדעת שלך על המצב, ומה עלי לעשות. תודה מראש, יעל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיית קשב קשה.
  • נתנאל
  • 18/05/2017 20:35
  • שלום אני בן 26 סטודנט לכלכלה שנה ג'. יש לי בעיית זיכרון קשה של קשב וריכוז. אני יתמצת: איבדתי 14 פעם בסה"כ את כרטיס האשראי שלי . לפחות 3 פעמים בחודש שוכח לנעול את האוטו (קרו גם מקרים יותר חריגים שאפילו לא טרקתי את הדלת של האוטו). מה עושים במצב הזה? בנוסף אני בחור שמגמגם מגיל קטן שיכול להיות גם זה נובע מזה כי קשה לי באמת לנהל שיחה ולספר משהו ארוך כי אני נתקע באמצע בחשיבה ושוכח את הסיפור . מה עושים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדבקות ריטלין
  • מיכל
  • 17/05/2017 11:10
  • ילדתי בת 6 צרכה ריטלין לא מוכנה בשום אופן לבלוע וגם לא לקחת בתוך מזון כי היא מרגישה שזה משנה את הטעם שמעתי על מדבקות ריטלין האם היעילות כמו של כדור והאם יש עוד חסרונות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, יעילות המדבקות יכולה להיות טובה. יש גם חסרונות. החיסרון הכי גדול הוא המחיר- כ 2500 ש"ח לחודש (במידה ואין ביטוח פרטי שמכסה תרופות שאינן בסל). עוד חסרונות (במידה ועברנו את המכשול הכלכלי) : הילדה יכולה להוריד את המדבקה ובכך לסיים את הטיפול (יש ילדים שזה מציק להם ומורידים) . תגובה מקומית מוגזמת בין הדבק לבין העור, גורמת לכווייה בכל פעם ולא מאפשרת המשך טיפול. זאת פרט ליתר תופעות הלואי שיש לריטלין (החומר הפעיל זהה לריטלין). בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אופן נטילת אטנט
  • דנה
  • 16/05/2017 12:40
  • תודה על תשובתך.שאלה נוספת
  • דנה
  • 17/05/2017 11:28
  • כעיקרון כן, מותר לחלק את האטנט לרבעים (עדיף עם מחלק כדורים ולא עם סכין, יותר מדוייק). חשוב להדגיש שאני לא ממליץ על מינונים בפורום אלא על דרכי חשיבה ופעולה אפשריות. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה אחרונה ברשותך
  • דנה
  • 17/05/2017 19:08
  • ילד בן 9 עם הפרעות קשב וריכוז
  • לינה
  • 25/04/2017 20:45
  • הבן שלי ביכתה ג חווה קשיים בלימודים .. זה בלט בעיקר בכיתה ב ... קשיים בהתארגנות, שוכח דברים בבית ובבית ספר, מוסח דעת בקלות, קשה לו להתרכז בכיתה, מתקשה בהבנת הוראות המורות, חסר סבלנות, זז הרבה בכסא, הקריאה שלו איטית, בתמליל הוא מחסיר ומחליף אותיות... מה שמדאיג זה שהוא מאוד עצוב לאחרונה, הוא אמר לי שהוא לא מבין דברים בהנדסה ובחשבון שחבריו אומרים שהם די פשוטים וזה מתסכל אותו מאוד הוא בילד מאוד חברותי ואהוב, נעים ועם הרבה מוטיבציה ורצון להצליח וכואב הלב לראות אותו נשבר כך לצערי האבחון הפסיכודידקטי עשינו רק בחודש האחרון כי לא ידענו קודם שצריך. אנחנו מחכים לתור לנוירותוג כאשר המטרה כמובן לתת מרשם לריטלין אני יודעת שה לא פותר את הבעיה.. אני מאוד מבקשת לתת המלצות על שיטות טיפול שעובדות .. מכונים .. מטפלים באיזור פרדס חנה - קציר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, במידה וקשייו של ילדך נובעים מהפרעת קשב וריכוז , הרי מדובר כבר בהפרעה מתקדמת הגורמת לו לתגובות נפשיות. חשוב להמתין לחוות הדעת הרפואית ובאם יומלץ על טיפול תרופתי לא למהר לדלג עליו. הקביעה שלך שזה לא פותר את הבעיה אינה מובססת. בכוחו של הטיפול התרופתי בהחלט לפתור את הבעיה לאותן שעות בהן הוא פעיל. בצד זה חשוב לקבל הדרכה הורית (במקום לשלוח את הילד למכונים שונים) כדי ללמוד להבין אותו, לגדל אותו ולמנוע ממנו טיפולים מיותרים שאינם רלבנטיים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הדרכת הורים והמלצה על לוחמי האור.
  • Galit
  • 16/05/2017 22:25
  • שלום. כמי שמגדירה אותנו משפחה מגוונת. לכל אחד מאיתנו הגדולים והקטנים. ישנן הפרעות בקשב וריכוז ועוד רגישויות נוספות. לגבי הדרכת הורים.עד היום,וניסינו כמה. לא מצאתי מדריך הורים שיעזור וידריך בהתאם לצרכים שלנו. מה גם שהעלויות מאוד גבוהות.אשמח לדעת אם יש לך מידע נוסף. המלצה בפארק חפציבה בחדרה. ישנו מרכז של לוחמי האור שתי חרבות. שם הילדים מתאמנים באומנות לחימה והשרדות. ע"י מטפלים מוסמכים. וקבוצות חברתיות לילדים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההדרכה צריכה להיעשות בשפה "אימונית" עם ידע מעמיק בהפרעת הקשב והריכוז , היא צריכה להיות בהקשר של האבחנות שנמצאו אצל הילד הספציפי (פרט להפרעת הקשב ישנם בדרך כלל גם קשיים נלווים שונים מאדם לאדם, גם הפרעת הקשב עצמה לא זהה לכולם). ההדרכה צריכה להיעשות כחלק מההתערבות הכללית בהנהלת "מנהל תיק" שעדיף שיהיה רופא הבקיא בתחום. כאשר מקפידים על זה, ההדרכה יעילה יותר. לכן במרפאתנו, למרות שאנחנו שמים דגש גדול על ההדרכה, היא אף פעם לא באה לבד (איננו מקבלים הורים רק להדרכה , זה לא מוכיח את עצמו), אלא רק כחלק מהתערבות רב תחומית בניהול רפואי. אני מניח שישנן עוד מרפאות שמקפידות על כך. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השגת מרשם
  • שלומי
  • 16/05/2017 16:35
  • שלום, צריך את עזרתכם כדי לדעת איך לפעול. לאחר שרופא משפחה סירב לתת לי ריטלין ללא אבחון, נאלצתי להתחיל תהליך מסודר כלומר תור אצל נירולוג, לאחר מכן אבחון במכון ושוב תור אצל נירולוג שהמליץ על טיפול באטנט או ריטלין, הגעתי לרופא משפחה לקבלת מרשם ונמסר לי שצריך להמתין כמה ימים לאישור, כל פגישה כזו עם נירולוג, אבחון, רופא וכו, לוקחת זמן ולבן אדם עובד ולומד קשה מאוד מבזבז כ"כ הרבה זמן לשווא. איך אפשר להתחיל לייעל את ההליכים האלה? למה זה כל כך מסורבל? עכשיו זה אומר שאצטרך כל פעם לחכות לאישור לאטנט?! אם לא יאשרו מה עלי לעשות? הרי הנירולוג המליץ אך במחשב של הרופא נדרש אישור מחוז.(הנירולוג רשם אטנט אן ריטלין לחלופין) כנ"ל לגבי פוקלין שזה משהו שהבנתי שיכול להיות מועדף בגלל שיש פחות תופעות לווי ואת זה הנירולוג לא רשם כהמלצה אולי גם כי לא ביקשתי (קופח כללית). באופן כללי אשמח לדעת מה צריך לעשות כדי לא למצוא את עצמי במרדף של שבועות ושעות של המתנות כדי לקבל את התרופה. אודה לעזרתכם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן מתסכל. האבחון לא נועד רק כדי להמליץ על אטנט או ריטלין אלא להבין לעומק עם מה אתה מתמודד. התרופות במקרה של הפרעת קשב הינן חשובות אבל הן לא פותרות הכל. בקופות החולים הדברים אכן לוקחים זמן . יש את האופציה הפרטית במרפאות המתמחות בתחום הזה, שם זה יותר מהיר ואישי (עם עלות פרטית כמובן) אבל הסיכוי שלך לתהליך יעיל יותר ומעמיק יותר, גדול יותר. לגופו של עניין, אם תתחיל עם ריטלין לא תזדקק לאישורים מיוחדים, רופאת המשפחה תוכל לרשום לך. הבעיה היא לא רק להשיג את המרשם אלא את האיזון (!) נדרש הרבה ניסיון עם התרופות האלה. לצורך כך אתה תזדקק לליווי די צמוד של הנוירולוג (עוד דבר שקשה לספק בקופות).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון ריטלין לאחר לידה
  • Shush
  • 13/05/2017 22:39
  • שלום, חזרתי לקחת ריטלין לפני כ-9 חודשים (לאחר לידה). למרות הפסקה של שנה ישנה ירידה משמעותית בהשפעה. האם כדאי להחליף לכדור אחר? לשנות מינון (על המינון היחסית גבוה)? אני מטופלת בריטלין "רגיל" 30 מ"ג ×2 לשעות הפעילות + 20 מ"ג לשעות אחה"צ (סה"כ 80 מ"ג ליום). אשמח להתייחסותך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שכחתי לציין משקל
  • Shush
  • 13/05/2017 22:43
  • שלום, הרבה דברים השתנו בזמן שחלף (איזון הורמונאלי, משקל וכו') , ממליץ לך לחזור לבדיקת מעקב אצל הרופא שאיבחן והמליץ על הטיפול כדי להגיע לאיזון מחדש. יש לזכור שהטיפול לא הולך ביחד עם הנקה. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המרת מינון
  • Shush
  • 16/05/2017 23:31
  • שלום, תודה על המענה המהיר. הרופאה המליצה לעבור לריטלין בעל השפעה ארוכת טווח (sr) ולבדוק איך משפיע. ניסיתי וניכר שיפור - השפיע לכמעט 7 שעות. רק איך ממירים את המינונים (2 פעימות של ריטלין "רגיל" 30 מ"ג + פעימה של 20 מ"ג = 80 מ"ג ל-12 שעות פעילות) מבלי לעבור על המינון המקסימלי המותר? להבנתי יידרשו 3×20 מ"ג + 2×20 מ"ג = 100 מ"ג? אשמח להתייחסותך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוירופידבק
  • יעל
  • 11/05/2017 12:31
  • שלום, מדובר בשיטה וותיקה מאוד , הרעיון שמאחוריה נשמע נכון ומבטיח בפועל התוצאות נראות אחרת . כך שלא אוכל להגיד לך שנוירופידבק יכול להחליף טיפול תרופתי. גם בכנסים הרפואיים הקרדיט לשיטה הזאת לא גבוה. יש גם לזכור שזה בנוי על שיתוף פעולה מלא של הילד , לא דבר מובן מאליו (גם לקיחת תרופה דורשת שיתוף פעולה אבל עם תרופה ההתגייסות יותר נקודתית) . כדי לא לפסול, אני ממליץ, שתקחי את הילדה לשיעור ניסיון ותראי אם יש על מה לדבר... (מבחינתה). בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוירופידבק
  • יעל
  • 15/05/2017 10:11
  • תודה על תשובתך ושאלה נוספת- הם טוענים שהבדיקה שהם עושים QEEG נותנת תמונה מדוייקת על הנעשה במח אז מדוע נוירולוגים ורופאים לא שולחים לבדיקה הזאת והיא לא מוכרת בקופות חולים כבדיקה לאבחון הפרעות קשב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וויאנס מינון
  • דנה
  • 13/05/2017 13:33
  • שלום רב, הבן שלי מאבחן adhd ו-odd בכיתה ג' בן 9 בוגר לגילו. התחיל לקבל בתחילת שנה ריספונד חצי כדור בערב, ההתפרצויות התמתנו. מתחילת השנה קיבל אטנט 10 הניכר שיפור. לאחר שבית הספר טען שחלה נסיגה והילד יוצא יותר משיעור אחד מהכיתה ורמת המוטיבציה ירדה לאפס. ניסינו להעלות ל 15 והילד היה עצבני יותר. בהמלצת הפסיכיאטר התחלנו מינון של 50 מזה כעשרה ימים, אין שיפור להפך יש עצבנות וחוסר מנוחה לקראת הערב, ובמשך היום בית הספר מדווח שוב על היעדרות גבוהה מהשיעורים וחוסר מוטיבציה. אולי המינון של ה-ויואנס גדול? אולי כדאי לרדת ל-30? במינון של ה-50 לא אוכל כל היום רק בערב. שוקל 34 ק"ג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לא אוכל לכוון טיפול דרך הפורום, אלא רק לתת עקרונות פעולה. גם אם הילד היה מתנהג נהדר אבל לא אוכל כל היום הייתי אומר לך שצריך לשנות את הטיפול. לא בטוח שהקטנת המינון במקרה זה היא הפיתרון מכיון שגם במינון הזה את מדווחת על תפקוד לא תקין. הסיכוי שהתפקוד ישתפר בהקטנת המינון לא גדול. ADHD ו ODD מחייבים ניהול טיפול מאוד אינטנסיבי: עם דיווחים חוזרים רבים לרופא, עם הדרכה הורית ועם הדרכה של הצוות החינוכי, זאת מכיוון שהנסיגות (בהיעדר איזון) הינן דרמתיות יותר . עוד דבר , האמירה שאין לו מוטיבציה היא לא נכונה. יש לו מוטיבציה אבל לא רואים אותה בגלל האבחנות שלו. כאשר הוא מטופל הוא משתפר לא בגלל שהטיפול נתן לו מוטיבציה אלא איפשר לו להראות אותה. לא מדובר כאן במשחק מילים , אלא בהבנה נכונה של הילד. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חצי כדור קונצרטה 54 מג
  • גל
  • 11/05/2017 16:29
  • שלום, אסור לחצות בשום אופן את הקונצרטה וכעיקרון מותר לקחת אותה עם אקמול. כאבי ראש מוכרים כתופעת לואי לתרופות לריכוז, זה אמור לדעוך בימיםהראשונים לטיפול , אם הכאבים ממשיכים , יש לחזור לרופא ולכוון את המינון . אם רוצים מינון יותר נמוך לוקחים קונצרטה במינון יותר נמוך (חצייה פוגעת במנגנון הפעולה שלה) . בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אקמול תחת השפעת קונצרטה 54
  • גל
  • 11/05/2017 16:27
  • היי, רציתי לדעת האם אפשרי לקחת אקמול תחת השפעת קונצרטה של 54 מג ולמה כל פעם כשאני לוקחת קונצרטה יש לי כאבי ראש נוראים. ראיתי בפורום אחר שרוקחת אמרה שאסור לשלב ובאחרים רופאים ענו שמותר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעות קשב וריכוז
  • אתי
  • 10/05/2017 10:15
  • האם ניירולוג נותן מרשם לכדורים כמו ריטלין, ויואנס וכו' על סמך סיפורו ותלונות של המטופל? או שנהוג לשלוח אותו קודם לאבחון הפרעות קשב וריכוז?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, על פי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, האבחון הינו רפואי , קליני, על פי הדיווח של המטופל. ניתן לשלב טסטים שונים (ממוחשבים ולא ממוחשבים) אבל לא חייבים , זה לשיקולו של הרופא. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה:)
  • אתי
  • 11/05/2017 09:32
  • אדרל עייפות
  • חן
  • 09/05/2017 13:23
  • שלום אני נוטלת אדרל מידי יום לאורך כמה חודשים. לאחרונה אני מרגישה עייפות קיצונית לאורך כל היום. כמו כן, בעבר הייתי צריכה לחכות זמן מה לאחר שפגה השפעת האדרל על מנת לשתות קפה, עכשיו לא מפריע לי (מבחינת תופעות לוואי) גם שתיית קפה עם האדרל העלו לי מעט את המינון וזה עזר למשך זמן מה, אך לאחר כמה ימים המצב חזר לקדמותו. מה יכולה להיות הסיבה? האם ישנה הסתגלות לתרופה? האם העייפות הקיצוניץ היא תוצאה של האדרל? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, האטנט (אין אדרל בארץ, הוא נקרא אטנט , למרות שזה אותו כדור בדיוק), כמו שאר התרופות המעוררות, יכול לגרום לעייפות זאת כשהמינון לא מתאים(בעיקר כשהוא נמוך מידי) , כך שבהחלט יתכן שהיתה לך הסתגלות ראשונית ואת מגיבה כך מכיון שהמינון נמוך. יש עוד שאלות שצריכים לשאול כדי לקבוע זאת בוודאות ואם משתכנעים שזאת הסיבה, מעלים מינון. לחזור לרופא. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)