רופאים בתחום
פרופ' אברהם אביטל פרופ' אברהם אביטל
מומחה במחלות ריאה בילדים קרא עוד
פרופ' אתי גרנות פרופ' אתי גרנות
יועצת – על ברפואת ילדים בשרותי בריאות כללית מחוז... קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת

ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מטפל בהפרעות קשב
ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. מטפל בהפרעות קשב וריכוז. מבצע בדיקות מוקסו לאבחון קשב וריכוז דרך כללית מושלם ופרטי. מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באינפומד. בין תפקידיו עוד...

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח ועוד.בעלת נסיון בטיפול קוגניטיבי - עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פעם ממקד פעם מסמם
  • Slioknot
  • 25/04/2018 22:51
  • נוטל ריטלין L.A. בשביל להיות מרוכז בשעות העבוגה. יש ימים שהריטלין מפקס אותי מאוד טוב. ויש ימים שהריטלין בדיוק באותו המינון לא מביא אותי למצב הפוקוס הרצוי ולעיתים אף למצב תודעתי שמלווה בתחושה של סימום. מדוע זה קורה? האם יש לל המלצה איך ניתן להביא לכך שבכל ימי השבוע תתקבל השפעה מיטיבה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריספונד
  • יעל
  • 25/04/2018 14:06
  • יש לי ילדה בת 7 עם הפרעת קשב וריכוז קשה, חרדות קשות , בשלות,תקשורת בתפקוד גבוה הפרעות ויסות חושי ורגשי ניסינו את כל הסוגים של משפחת הריטלין כולל ויואנס, חלק לא השפיעו וחלק גרמו לה להיות מדוכאת והחמירו ההתפרצויות והבכיות, הפסיכיאטרית שלה המליצה על ריספונד 1 מ"ג שעזר לשבועיים להרגיע אותה ואח"כ חזרו הבעיות, אנחנו מחפשים עזרה לחרדות האיומות שלה, ולחוסר שקט ולקשב וריכוז

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קור בכפות הרגליים
  • דפנה
  • 24/04/2018 19:42
  • בני בן ה11 מקבל אטנט פעמיים ביום , 20 מ״ג מספר חודשים. לאחרונה יש תופעה של קור בכפות הרגליים והידיים. האם זה יכול להיות קשור למינון של האטנט?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט 20
  • מיטל
  • 23/04/2018 08:28
  • איך יכול להיות שאטנט 10 מ"ג משפיע עלי הרבה יותר טוב מאטנט 20 מ"ג? אני בקושי מרגישה שינוי כלשהו עם האטנט 20. עם ה10 אני הרבה יותר מרוכזת ופעילה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיטל שלום, לא נתת מספיק פרטים כדי להבין את התמונה. האם אובחנת עם ADHD על ידי רופא? על איזה מינון הומלץ? כן, יכול להיות שתרגישי הטבה ביכולת להתרכז עם מינון 10 מ״ג אטנט ולא תצליחי להתרכז באותה מידה עם מינון 20 מ״ג.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי חמורות פוקלין
  • אמא מודאגת מאד
  • 23/04/2018 09:01
  • בנינו, בן 6, ASD בתפקוד גבוה, משולב בגן רגיל. הבעיה העיקרית אצלו היא קשב נמוך מאד ומוסחות גבוהה. התחלנו טיפול תרופתי. את הריטלין הפסקנו לאחר יומיים כשראינו שהוא לא מגיב טוב. ניסינו אטנט במשך חודש שגרם לחרדות ומחשבות שוא ולכן הפסקנו. נסינו פוקלין במשך שבוע. כתוצאה מהתרופה החלו התקפים קשים מאד בהם הילד נושך ומכה את עצמו הסובבים אותו וכן חרדות קשות מאד. תופעות שלא היו כלל בעבר . הקשב עצמו נמוך ביותר. כבר כמעט חודשיים אנחנו לא נותנים את התרופה ועדיין הוא לא חזר לעצמו. הפסיכיאטרית טוענת שזה הפיך אך אינה יודעת כמה זמו יקח לו לחזור לעצמו. האם ישנן סטטיסטיקת מדויקות לגבי מקרים כאלו? האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאמא המודאגת, שלום רב! את מתארת שבעיה העיקרית אצל הבן שלך היתה קשב נמוך מאוד ומוסדות גבוהה ולפי הטיפול שנבחר אני מבינה שהוא אובחן עם הפרעת קשב וריכוז ADHD. אך חשוב לציין שקשב נמוך ומוסחות עשויים להיות תסמינים של הפרעה פסיכיאטרית אחרת שלא ADHD, כמו הפרעות חרדה. יתרה על כך, הפרעת ADHD קיימת לעתים מלווה בהפרעות מצב הרוח ואחרות, בינהן הפרעות חרדה. במקרים מסויימים טיפול בסטימולנטים כגון ריטלין, אטנט, פוקלין עלול להחמיר תסמיני חרדה שהיו קלים יותר ולא זוהו קודם או שתסמינים שפורשו כתסמיני ADHD (מוסחות גבוהה, קשב נמוך). במקרים נדירים ביותר טיפול בסטימולנטים עלול לעורר תסמיני חרדה שלא היו קודם. לא מכירה סטטיסטיקות מדויקות, אך מדובר בשכיחות שנמוכה מ-0.1 אחוז. בכל מקרה, מדובר בתופעה שחולפת עם הפסקת הטיפול. מחקרים קליניים רבים שכללו במצטבר עשרות אלפים של מטופלים לא הראה נזק בלתי הפיך של שימוש במינונים טיפוליים של התכשירים האלה. מאחלת לכם שיפור מהיר במצבו הנפשי. אני ממליצה לפנות לרופא הפסיכיאטר בדחיפות כדי שישקול טיפול בתסמינים שתיארת. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי חמורות - פוקלין - המשך
  • אמא מודאגת מאד
  • 23/04/2018 11:06
  • תודה על התשובה! האבחנה של בני לא היתה ADHD אלא ASD בתפקוד גבוהה כפי שצייניתי עברו כבר כמעט חודשיים, כנה זמן לוקח לתסמינים לעבור? בני הפך מילד טוב מזג שיכל לתפקד עצמאית בגן לילד מנותק, אומלל ואלים המסוכן לעצמו ולסביבה. לפי המחקרים שבוצעו על התרופה, מהו הזמן המירבי בו לוקח לתסמינם לעבור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאמא מודאגת מאוד, לשאלתך, ולפי תיאור התנהגותו של הבן, אני ממליצה שתקחי אותו לבדיקה מעמיקה אצל רופא פסיכיאטר. לדעתי נדרשת במקרה שלכם התערבות דחופה של רופא פסיכיאטר. לא ניתן לחזות כמה זמן יקח לתסמינים האלה לחלוף ועצם קיומם המתמשך עלול להסב נזק לבנך הקטן ולסובבים אותו. ככל שמטפלים מוקדם יותר, כך הטיפול מהיר יותר ואפקטיבי יותר. לא כדאי לחכות, נראה שהוא סובל וגם אתם. בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי חמורות - פוקלין - המשך
  • אמא מודאגת מאד
  • 23/04/2018 12:08
  • תודה על התשובה המהירה! הפסיכיאטרית המטפלת המליצה על ריספונד,אנחנו לא רוצים לקחת כרגע שום תרופה פסיכיאטרית אחרי שהבנו כמה התרופות האלו מסוכנות. בנתיים אנחנו נעזרים במנתחת ההתנהגות שלנו להקלת התסמינים. הרופאה המטפלת גם אינה יודעת לומר מתי יחזור לעצמו. המחקרים שהוכחו שלא קיים נזק בלתי הפיך לא בדקו כמה זמו עלולות להמשך תופעות הלוואי? שבועות? חודשים? שנים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין אפשרות לאבחן דרך אינטרנט על פי תיאור, כאמור. וכמובן שאין גם דרך לדעת באיזו תופעה בדיוק מדובר ללא בדיקת הילד. יתרה על כך, לא ניתן להסיק בוודאות שמדובר בתופעת לוואי של התרופה. ההמלצה שלי זה לקחת בדחיפות את הילד לבדיקה מעמיקה של רופא פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה, כדי שיאבחן ויתן המלצות לטיפול. במידה ואת לא סומכת על המלצות של רופאה פסיכיאטרית המטפלת, תפני לקבלת חוות דעת נוספת של רופא פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה נוסף.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריחה כתוצאה מאטנט?
  • ספיר
  • 22/04/2018 04:00
  • שלום ד"ר, שמי ספיר, בת 23, נוטלת אטנט כחודשיים (מאז תחילת הסמסטר) ולסירוגין, כלומר לפעמים יום כן, יום לא, ולפעמים אפילו יומיים לא ויום כן. לפני כחצי שנה נטלתי גם כן את התרופה, אבל לתקופה קצרה של פחות מחודש. לפני שלושה שבועות (ויותר) התחילה אצלי פריחה המתרכזת בעיקר באזור הראש: בקרקפת, באזור שמאחורי האזניים ועל התנוכים, בצוואר, בגב העליון בקרבת הצוואר, ובזרועות. הפריחה לא שטוחה אלא בולטת, נראית כמו פצעונים קטנים לא מוגלתיים ולא צפופים בפיזור, לעיתים קיימת נקודה אדומה ממש קרובה לאחת אחרת. ללא תחושת חולי, רק גירודים. אין לי אלרגיה לשום דבר שאני מכירה ומלבד הפעם הזו לא הייתה לי פריחה בעבר. האם זה יכול לקרות מאטנט? קראתי בעלון התרופה שכן, אבל בגלל הפיזור של הפריחה באזור הראש אני לא יודעת. אשמח בבקשה לקרוא את חוות דעתך, בתודה מראש, ספיר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שכחתי להוסיף -
  • ספיר
  • 22/04/2018 04:13
  • עשיתי בדיקות דם ויצא ליוקוציטים גבוהים (52.40) וניוטרופילים נמוכים (35.50). הפסקתי את התרופה לכמה ימים והמשיכו להופיע עוד פצעים מגרדים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספיר שלום רב! מוכרים כמה סוגים של תגובות בעור כתוצאה משימוש באטנט, אם כי מדובר בתופעת לוואי נדירה ביותר במינונים המקובלים. כמובן שלא ניתן לאבחן לפי תיאור וצריך בדיקת רופא. מה שתיארת דורש הפסקת שימוש בתרופה ובדיקת רופא מידית. ממליצה לך לפנות לבדיקה ללא דיחוי. בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול טבעי בקשב וריכוז
  • אלכס
  • 20/04/2018 15:03
  • היי, חברה המליצה לי על מוצר טבעי בשם "peace" לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, אמרה לי שהוא עשה פלאים לילד שלה בחודש הראשון שהוא השתמש בו, ולאחר מספר חודשים נגמל מהריטלין. אשמח לשמוע את דעתכן, זה הקישור לעמוד שלו: bit.ly/2HyroTJ תודה ושבת שלום :) אלכס

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הנה הקישור
  • אלכס
  • 20/04/2018 15:08
  • אלכס שלום! נכנסתי לקישור שנתת. כאיש מקצוע אינני מכיר תכשיר שעוזר או יכול להחליף את התרופות להפרעת קשב וריכוז. התרשמות של פרט אחד או שניים אינה מהווה אינדיקציה והוכחה ליעילות תכשיר. דרוש מחקר מסודר על מאות ואלפי פרטים. התרופות המוכרות של ריטלין ונגזרותיו עברו תקןף מחקרי כזה והתקבלו לטיפול במשרדי הבריאות בכל העולם. ממליץ לך להישאר בתרופות המקובלות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט וירידה במשקל
  • יויו
  • 21/04/2018 17:43
  • שלום.בתי בת ה22 סטודנטית.היא מקבלת אטנט.היא ירדה במשקל.ונעה בין 46-47.גובה 165. בביקור אצל הרופאה נעשו בדיקות גם והכל תקין היא מרגישה הבדר גמור ללא עייפות ללא כאבי בטן ויציאות תקינות.נשלחנו לתזונאית. לטענת הבת שלי היא אוכלת ...לפחות 2 ארוחות ביום למרות שאין לה תאבון. אני ממש דואגת. האם התופעה ידועה?היא לא יכולה ללמוד בלי הכדור לטענתה. מה אפשר לעשות? אודה לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב! ידוע שתרופות לקשב וריכוז מורידות את התיאבון. בדרך כלל אנחנו כאנשי מקצוע ממליצים לאכול לפני השפעת התרופה ולאחר תום ההשפעה שלה. הרופאה פעלה נכון כששלחה את ביתך לדיאטנית, וזאת כדי שתעבור אתה בצורה מסודרת על התפריט שלה. אטנט עובד כ6 שעות ולכן אני ממליץ שתאכל ארוחת בוקר טובה לפני מתן התרופה בבוקר ואחרי כשבע שעות ממתן התרופה. אם ביתך הסטודנטית בתקופת בחינות כעת הלחץ והמתח גם יכולים להשפיע על התיאבון. בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויאונס 70, מספיק רק ל 6-7 שעות
  • מאיר
  • 21/04/2018 18:13
  • יש לי הפרעות קשב וריכוז חזקות, ככה שאני חייב להיות מטופל בתרופה כדי לתפקד, הפסקתי רטלין אחרי שלא יכולתי להתמודד עם התופעות לוואי, ואטנט, עשה לי כאבי ראש. ויאונס עובד טוב, אך מספיק רק ל 7 שעות ביום 50 מספיק ל 6, עם 30 אני לא מרגיש טוב כי המינון נמוך מידי אוכל להוסיף אטנט בסוף היום? קופת חולים יסכימו לממן אם נוירולוג יאשר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאיר שלום רב! כידוע לך תגובה לתרופות היא מאד אישית אך גם תלויה במשקל. לשם דיוק בתשובה אשמח לדעת את משקלך וגילך. ויואנס אמור להספיק ל12 שעות במבוגרים ול13 בילדים. כתבת שאטנט עושה לך כאב ראש , אז מדוע אתה רוצה להוסיף אותו? כתוב לי את הנתונים ואנסה לעזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוקלין 20 xr
  • מייק
  • 05/04/2017 19:18
  • שלום רציתי לשאול אם אפשר לפתח תלות כלפיי הפוקלין כי אני מרגיש שאני לא יכול בלי זה וקשה לי לתפקד בלי הכדור האם זה הרגשה שהיא לגיטימית למי שצריך את הכדור במהלך היום כל יום קבוע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוקלין
  • ד"ר בועז רפפורט
  • 05/04/2017 19:24
  • שלום, התרופות לריכוז, כולל הפוקלין , אינן ממכרות (כאשר השימוש בהם רפואי) , כך שאפשר לקחת כל יום ללא חשש. לעיתים ישנה תחושה של "תלות" שהיא בעצם התחושה של הפער בין עם וללא התרופה. ברגע שחווית את הפער אתה לא רוצה ללכת אחורה (בצדק). בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תלות באטנט
  • שירלי
  • 15/04/2017 01:36
  • בת 38 התחלתי עם אטנט 20 xr וזה גרם לי לתחושת היי טובה וממוקדת ונמרצת אך נלווה עם זאת תופעות של פעילות יתר בפה רצון ללקק את השפתיים ולעיסת מסטיק בכדי לא לנעול את הלסת ולא לפצוע את הלשון. . ניסיתי להוריד לחצי כדור וחשתי עצבנות ונורא רציתי את התחושה הטובה הזו שהייתה ואז ניסיתי לפני כמה ימים לקחת 30 שזה כדור וחצי וזה פשוט נפלא אני אמא במשרה מלאה והצלחתי לעשות מליון דברים אבל כל הזמן הייתה לי דאגה בראש שתכף זה הולך ונעלם והרגשתי שאני לא יכולה בלי כל הכיף הזה שממקש אותי וגורם לי להתחיל משימה ולהינעל עליה ועוד דבר.. לפני שהתחלתי טיפול הייתי מעשנת אולי 7 סיגריות ביום ופתאום יש לי יותר צורך לעשן בכל אופן אתמול מהחשש לקחתי עוד כדור של 20 אחרי 4 שעות בלבד וזה גנב לי את השינה לא נרדמתי עד 2 בלילה וגם היקיצה הייתה מוקדמת ולא הצלחתי לחזור לישון מה שגם קראתי שהמיתון המרבי ליום זה 40 מג וסכה לקחתי 50 אולי הגזמתי .. אין ספק בכלל שאטנט זה דבר טוב שקרה לי רק שצריך להזהר עם ההתמכרות לתחושה שהיא מביאה איתה השאלה שלי היא האם כן להמשיך עם ה 30 ואז להוסיף 10 לאחר 6 שעות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תלות באטנט
  • ד"ר בועז רפפורט
  • 20/04/2017 18:19
  • שלום, אין אטנט XR, לכן או שאת מתכוונת לאדרל XR (תרופה בצורת קפסולה, יקרה, ביבוא האישי שניתן להשיגה עם אישור מיוחד ממשרד הבריאות) , או שאת מתכוונת לאטנט (כדור כתום בצורה מעט אליפטית ללא תוספת של XR). אם מדובר באטנט , מותר פעמיים ביום. אם מדובר ב XR, לא לוקחים פעמיים ביום (וגם לא חוצים אותה) . לגופו של עניין, בהנחה שאת מתכוונת לאטנט , בכל המינונים שהזכרת יש חסרונות מבחינת התגובה שלך. לכן, צריך להחליט על תקופת הסתגלות (שבוע - שבועיים) ולראות מה נעלם ומה לא. בשלב ראשון לא הייתי לוקח את הפעם השנייה , לפחות עד שתגבשי דיעה ביחד עם הרופא שלך, על המנה הראשונה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשירלי
  • אמיר
  • 21/04/2018 18:08
  • לרופאים אסור להגיד את זה, אבל מה שהרגשת זה אופוריה, מרגישים את זה בכל העלאת מינון או שהמינון גבוה מידי. בד"כ יש הרגשה של אופוריה רק לכמה ימים ראשונים ואח"כ הריכוז נשאר והאופוריה עוברת. אל תתמכרי לתחושה של ההיי, אם היא ממשיכה לך תורידי מינון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עם או בלי?
  • רקפת
  • 11/04/2018 19:18
  • שלום, אני סטודנטית להנדסה, לא מזמן גיליתי את הפוקלין, מה שמאפשרים עכשיו לקבל ממכבי והכדור הזה ממש עזר לי להתרכז (להבדיל מרטלין וקונצרטה שעשו רק נזק). פתאום התחלתי להקשיב למה שנאמר בהרצאות וגם להתרכז ולהיות יותר פרודוקטיבית בלמידה, הייתי כל כך בפוקוס,לא ידעתי שזה אפשרי להרגיש ככה. התופעות לוואי היו בתחילת ההשפעה של התרופה מעט בחילות וסחרחורות שהיו נעלמות מהר, מעט חרדות (רק אם הייתי צריכה להתרוצץ הרבה באותו יום). אבל, מה שהכי הפריע זה אובדן תאבון פשוט לא פיניתי זמן לאכול וגם זה שהפסקתי לישון,גם כשכבר ישנתי השינה לא הייתה טובה, אז החלטתי להפסיק עם הכדור, לעשות ספורט בבוקר ולקוות שזה יספיק. האם זה יספיק? עלה בי חשש שלא כי אין לי מושג מה נאמר היום באף הרצאה שהייתי בה... עבדתי מאוד קשה להעלות את הממוצע שלי כשהתחלתי להאמין בעצמי עוד לפני הכדור הזה וגם איתו... כלום לא בא בקלות, כרגיל... אני מאוד קרובה להיות מצטיינת ואני כותבת את זה כדי להבהיר שלא מדובר במשהי שמדשדשת או מנסה לתלות את ההצלחה בכדורים, אני יודעת שאפשר בלי אבל בלי יש את התחושה הזאת שאני זה רק חלקי ממני כי אין מספיק זמן ביממה לפצות על הריכוז הלקויי... האם כדאי לי אולי בכל זאת להמשיך עם הכדור, להוריד מינון במקביל לפעילות הגופנית? ולקחת אותו מוקדם יותר בבוקר? האם לתת לספורט לבדו יותר זמן להראות תוצאות? זה ממש קשה לי לחזור למשמעת העצמית שהייתה לי בלי הכדורים בגלל שגיליתי שאפשר אחרת... אני מבולבלת ולא יודעת איך לפעול? אשמח לעזרה בנושא וגם אשמח לדעת אם אפשר, האם יש תרופה אחרת שאפשר לנסות דרך מכבי ואין ברשימת תופעות הלוואי שלה הגברת חרדתיות תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רקפת שלום רב! המכתב שלך מצוין . ראשית הייתי רוצה לדעת אם עברת אבחון מסודר , אצל מומחה להפרעת קשב או שאת מאלו שמנסים לבד...? בכל אופן לשאלתך הספורט באמת עוזר עקב הפרשת טרנסמיטרים כמו נוירואדרנלין. אך אין הוא תחליף לריטלין ונגזרותיו. מציע שתפני לנוירולוג שלך שירשום לך ויואנס. זו תרופה ממשפחה אחרת . לגבי התאבון . אין ברירה . תאכלי לפ ואחרי ההשפעה . בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התגובה, אני עברתי אבחון מסודר
  • רקפת
  • 16/04/2018 16:51
  • איזה רופא יכול לספק ויואנס לבת 25?
  • morgan
  • 13/04/2018 13:55
  • VIVANCE הינה תרופת קו שני בארץ. כדי לקבל אותה דרושה המלצה של רופא קשב נוירולוג או פסיכיאטר . התנאי הוא שניסית כבר 2 תרופות מקו ראשון כמו למשל קונצרטה וריטלין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט
  • מירי ישראלי
  • 07/04/2018 22:46
  • מינונים שונים והשפעות- ריטלין ואטנט
  • עדי
  • 04/04/2018 12:38
  • שלום, אני בת 25 וכבר 3 שנים לוקחת ריטלין. למען האמת כל פעם נתנו לי מידע שונה על המינונים שאני צריכה וההרגשה שאף פעם לא ידעתי כמה לקחת. השתדלתי לא להעלות את המינון של 20 LA כדי לא להגזים ולקחתי בערך 2 כדורים ביום, אחד כל כמה שעות. לאחרונה הריטלין משפיע הרבה פחות ויש גם תופעות לוואי אז החליפו לי לאטנט. השאלה היא- מה המינון המומלץ? לקחתי 20 LA בדר"כ כל 4 שעות (2 כדורים ביום) ואולי עוד אחד של 10 SR. האם יש להיזהר ממשהו? תופעות לוואי שונות? משום מה השינוי מאוד מרתיע אותי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוקלין
  • רויטל
  • 02/04/2018 19:10
  • שלום ד"ר. אני צריכה את התייעצותך המקצועית בדחיפות. לאחר אבחון שעשיתי לפני שנה התחלתי טיפול בריטלין אל איי 40 לצורך למידה לפסיכומטרי. סבלתי מתופעות לוואי של דכדוך ועצבות באופן קשה ולאחר התייעצות עם הרופא שלי הוחלט על מעבר לקונצרטה 54. הקונצרטה הייתה טובה לי ולא חוויתי שום תופעת לוואי אך מאז שהתחלתי לקחת אותה על בסיס יומי כול בוקר בעקבות התקרבות מועד המבחן ולמידה אינטנסיבית הקונצרטה הפסיקה להשפיע וכשכבר כן השפיעה לקח לה המון זמן. הייתי לוקחת אותה בשבע וחצי בבוקר ואת ההשפעה הייתי מרגישה בסביבות שתיים בצהריים. פניתי שוב לרופא שלי והוא המליץ על מעבר לפוקלין. אני לוקחת פוקלין XR כבר שלושה ימים רצופים וחזרה לי אותן תחושות של דכדוך ועצבות כאשר נטלתי את הריטלין. האם יכול להיות שפוקלין דומה בתופעות לוואי שלו ובמרכיבים שלו יותר לריטלין מאשר לקונצרטה. ואם כן, מה אתה ממליץ לעשות? האם לחזור לקונצרטה או לתת לגוף להתרגל לפוקלין? ובמידה ואני חוזרת לקונצרטה האם זה לא ישגע לי את המוח עוד יותר המעברים האלו בין התרופות? אודה לך על תשובתך. רויטל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בסטרטרה
  • נעמי
  • 02/04/2018 00:01
  • מעבר לויואנס
  • סימונה
  • 29/03/2018 11:24
  • שלום הבן שלי בן 8.3 חודשים שוקל 20 ק"ג היה מטופל בריטלין וקונצרטה, מאחר ולא אכל ולא עלה במשקל החליטה הרופא לשנות לויואנס 30 מ"ג, אני מאוד חוששת אם זה הצעד הנכון לעשות מהאחר ואני רואה שישנן המון תופעות לוואי. ובסה"כ הריטלין והקונצרטה כן נתנו מענה, כמה זמן הויואנס משפיע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט
  • נינה
  • 28/03/2018 10:35
  • היי, אני בת 27.. ניסיתי ריטלין,קונצרטה,ריטלין la, וזה עשה לי תופעות לוואי ולא השפיע עליי בכלל. הנוירולוג הביא לי מרשם לאטנט של 10 מ"ג. ניסיתי אותו היום פעם ראשונה.. בבוקר הייתי ממש עירנית עם מצב רוח בשמיים והיפרקטיביות. וריכוז ששואף לאפס. עכשיו אחרי כמעט שלוש שעות הראש שלי קצת כבד , הפה יבש,אני לא מפסיקה לדבר,בא לי באמצע העבודה ללכת לרוץ במסדרונות. והריכוז שואף לאפס פשוט. אני עובדת וכל שניה לוקחת תנייד. האם מדובר בהסתגלות לתרופה? האם המינון נמוך? האם לחזור לרופא? האם הכדור לא מתאים או לא משפיע? האם להמשיך ולראות? אמאלה מה לעשות? אפילו בכתיבה בא לי לחפור. זה פשוט הוציא ממני תהיפרקטיביות שהייתה לי כשהיתי קטנה. ואין לי בכלל ריכוז. האם שום דבר לא יעזור לי לריכוז? אני עצובה :(

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטנט ופסיכומטרי
  • עמרי
  • 27/03/2018 08:37
  • שלום רב, כבר כמה חודשים שאני לומד לפסיכומטרי ולוקח אטנט כדי להתרכז. שמעתי שיכולה להיות בעיה לקחת אטנט למבחן עצמו בגלל שזה עלול לתקוע אותי ולהפחית מהזריזות שלי שמאוד חשובה למבחן הזה. האם כדאי לעשות אותו בלי כדור? למרות שכל התקופה למדתי עם כדור..? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין ותוספי תזונה
  • שרה
  • 23/03/2018 00:54
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)