רופאים בתחום
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד
ד"ר יצחק פיינשטיין ד"ר יצחק פיינשטיין
מנהל המחלקה הגניקולוגית של קופ"ח מאוחדת במרכז... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום ביוץ והזרעה

ד"ר גיל ירושלמי

ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר גיל ירושלמי רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר.אחראי תחום פריון במרכז בריאות האישה של שרותי בריאות כללית ברחובות. ד"ר גיל ירושלמי, משתתף ומרצה בכנסים בארץ ובעולם עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ריבוי זקיקים לפני הזרעה
  • אביבית
  • 23/04/2017 15:24
  • שלום דוקטור. עכב שחלות פוליציסטיות אני בטיפולים להזרעה. לפני הביוץ הגיעו כ 6 זקיקים בגדלים 14-20 מ"מ. לצערי ההזרעה כשלה למרות ריבוי הזקיקים. האם בגלל שיש הרבה זקיקים גדולים זה מפחית את הסיכוי להיקלט ועדיף שיגיעו רק 2 זקיקים מקסימום לביוץ? בידיעה שהזרע תקין וצילום רחם תקין. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים אחרי הזרעה
  • לנה
  • 19/04/2017 17:05
  • שלום ד"ר, אני אחרי הזרעה ראשונה, כאשר לפני חודשיים וחצי נכנסתי להריון ספונטני שנפל בשבוע 6. ביום שישי האחרון בוצע מעקב זקיקים כאשר בבדיקת דם E2 2344 PROGESTERONE <2 ובאולטרסאונד נצפו בצד ימין 2 זקיקים של 16, וזקיק של 15. בצד שמאל נצפו 2 זקיקים של 15, 1 של 17 ו-1 של 18. קיבלתי הנחיה להזריק אוביטרל ביום שבת, ובראשון הייתה הזרעה. כמה שאלות: 1. האם זה בסדר לעשות הזרעה כשיש כל כך הרבה זקיקים גדולים? 2. ביום שני הרגשתי כאבים מאוד חזקים שזיהיתי אותם מניסיון עבר ככאבי ביוץ. הם עברו, אך מאתמול אני מרגישה כאבי בטן חזקים, כמו כאבי מחזור אבל לפעמים גם כאבים באזור השחלות, לפעמים בימין לפעמים בשמאל, ונפיחות מאוד חזקה בבטן. האם זה יכול להיות כתוצאה מהאוביטרל? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ושאלה נוספת
  • לנה
  • 19/04/2017 17:20
  • 3. כשניתנה הנחיה לאוביטרל נאמר לי שלא משנה באיזו שעה להזריק אוביטרל בשבת, אז הזרקתי בסביבות 17:30-18:00 וההזרעה הייתה בשעה 10:00 ביום למחרת. זה בסדר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הכאבים בגלל ריבוי הזקיקים - גרוי שחלתי. מקובל לעשות הזרעה עד ארבעה זקיקים מעל 15ממ - הסיכון ביותר מזקיק אחד - ריבוי עוברים. מצד שני ריבוי זקיקים משפר את סיכויי ההצלחה. כנראה שהביוץ יהיה מעט אחרי ההזרעה בשעות אחהצ/ערב אבל אם הזרע תקין זה לא אמור להפריע כי הזרע שורד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דחוף תיזמון לפני ביוץ והזרעה
  • אביטל
  • 18/04/2017 13:28
  • שלום דוקטור. אני במעכב זקיקים אחרי מונופור. לפי הבדיקות של היום 18/4: פרוגסטון-3.2 LH- 3.8 E2-2436 זקיקים בגודל: 17,15,14 והשאר קטנים. הרופא ביקש להזריק היום ב 24:00 בלילה אוביטרול וביום חמישי 20/4 בבוקר הזרעה. האם התיזמון בסדר? זקיק 17 לא נמוך להזרעה? מה אתה חושב לפי הדם וגודל הזקיקים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזרעה בשבת
  • לילי
  • 21/04/2017 19:56
  • פרוגסטרון כמה ימים לאחר ביוץ
  • יעל
  • 18/04/2017 21:32
  • שלום ד"ר גיל ירושלמי. היה לי ביוץ ב14.4 מחר בתאריך 19.4 אני צריכה לעשות בדיקה פרוגסטרון לראות האם צריך תמיכה למקרה של היריון שאלתי היא כמה פרוגסטרון תקין צריך להיות בשלב הזה? שאלה שנייה החודש היו לי 2 זקיקים מובילים משחלה ימין 19מ"מ ו-18 מ"מ וההורמונים כמובן עלו בהתאם..ברצוני לציין שאנו מנסים להיכנס להיריון כבר שנה וחצי ..עדיין לא התחלתי טיפול כלשהו חוץ ממעקב זקיקים כבר 8 חודשים אף פעם לא קרה שהיו לי 2 זקיקים האם זה דבר נורמלי או חריג כשזה ללא טיפול תרופתי? ושאלה אחרונה fsh- 8 יום שני למחזור ואסטרוגן-324 האם זה לא תקין? פשוט כל הבדיקות תקינות למעט זה שלפי הבנתי האסטרדיול מעט גבוה..האם זה יכול להיות מה שמעכב את ההיריון המיוחל? מתלבטת על המשך הדרך ממש נרתעת מלקיחת הורמונים.(בת 31)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרוגסטרוןן
  • יעל
  • 19/04/2017 23:36
  • בהמשך לשאלתי..עשיתי את הבדיקה היום ב 19.4 פרוגסטרון 57.6 האם זה תקין או צריך תמיכה? אסטרוגן 1170 ..מה הנתונים הללו אומרים ואיך אפשר לדעת לפי ההורמונים אם זה הולך לכיוון היריון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפ
  • שרית
  • 13/04/2017 23:39
  • שלום ד"ר גיל...אתחיל ואומר תודה רבה על העזרה שלך ועל כל הטוב שאתה עושה! מנסה להיכנס להיריון מזה שנה וחצי בת 31 עשיתי את כל הבדיקות (זרע תקין, צילום רחם תקין.ביוץ תקין הורמונים עולים בהתאם. פרופיל הורמנלי fsh יום 1 למחזור 7 יום שני 8 אסטרדיול 324) הרופאה אומרת שהאסטרדיול מעט גבוה אבל זה נחשב תקין..דבר אחד מטריד אותי פוליפ שטוח שהובחן בהיסטרוסקופיה אבחנתית שנמצא בחלל הרחם בגודל 12 מ"מ בצילום הרחם ראו שאכן הנוזל מדלג על הפוליפ ועובר אותו אבל הבנתי שפוליפ יכול להפריע להשרשה ...הרופאה שלי אומרת שיש לה מטופלת עם שרירן 10 ס"מ שנכנסה להיריון ואין סיבה שהפוליפ הקטן יפריע אבל קצת מבולבלת..הבנתי ששרירן זה לא בחלל הרחם..רציתי להוציא אותו אבל היא אומרת שהיא לא ממהרת לשלוח רחם לניתוח יש לי כמה שאלות 1. האם לדעתך יש סבירות גהוהה לפגיעה ברחם בעת הוצאת פוליפ? 2.האם לא מסוכן לקבל טיפול הורמנלי כאשר ישנו פוליפ? מבחינת אופי הפוליפ הורמונים יכולים לגרום לפוליפ חלילה לשנות אופי? היא רוצה להתחיל טיפולים הורמנליים אומרת שאנחנו מקרה של אי פיריון בלתי מוסבר..אבל הפוליפ הזה..ממש מטריד..אולי הוא הגורם לעיכוב..מחכה בקוצר רוח לתגובתך.. אציין שמעולם לא הייתי בהיריון...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אם הפוליפ קטן ולא בחלק העליון של הרחם ניתן להמתין לפני הוצאתו כי לא אמור להפריע לכן ניתן לנסות מספר פעמים. הסיכון בהוצאתו הוא קטן. הפוליפ לא אמור להיות מושפע מהטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפפ
  • שרית
  • 16/04/2017 12:04
  • אשמח אם תוכל להסביר לי ..באולטראסונד: פוליפ גבוה בחלל הרחם מימין. בצילום רחם מבנה חלל תקין סמוך לפינה ימנית פוליפ ובהיסרוסקופיה : פוליפ שטוח דופן תחתון. אז לא הבנתי זה בחלק העליון או התחתון ..? ושאלה נוספת מהן הסכנות בהוצאת פוליפ מה הסיכונים? תודה רבה וחג שמח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אם בהסטרוסקופיה ראו רק פוליפ שטוח אז כנראה אין פוליפ בחלק העליון. בהסטרוסקופיה כמו כל ניתוח יש סיכונים קטנים. ראשית בעצם ביצוע הרדמה. שנית הפעולה יכולה לפגוע ברחם אבל הסיכון קטן. המלצתי על סמך מה ששלחת בשלב זה לא לנתח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביוץ ותיזמון הזרעה
  • איילת
  • 16/04/2017 16:09
  • שלום רב קיבלתי טיפול בגונל 100 למשך 6 ימים. היום במעקב זקיקים 2 זקיקים 19. בבדיקות דם: E2 - 3786 PROGESTRONE - 4 LH - 6.7 התבקשתי להזריק הלילה אוביטרל וביום שלישי (18/4) בבוקר הזרעה. נשמע בסדר? או שכנראה יהיה פספוס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מועד ההזרעה
  • הדסהה
  • 13/04/2017 12:59
  • שלום, נקבעה לי הזרעה למחר בשעות הבוקר. המדדים שלי אתמול היו E2 580 פרוסטרון 1.2 LH 5.8 זקיק 17 התבקשתי להזריק אוביטרל היום בבוקר. אני מרגישה שהתזמון הפעם לא נכון. מדוע התבקשתי להזריק 24 שעות לפני? לרוב הביוץ שלי קורה 14 יום לאחר המחזור (יום ראשון הקרוב יהיה היום ה 14) ולאור המדדים מאתמול, האם חישוב מועד הזרעה אינו מוקדם מידי ? אודה לעזרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השפעת מחלה ותרופות על הגבר לפני כניסה להריון
  • קלרה
  • 12/04/2017 21:50
  • אנו מנסים להכנס להריון בשבוע הקרוב בעלי חלה (שפעת או צינון) ולקח משככי כאבים (דקסמול קולד) היה קצת חום למשך זמן קצר. האם התרופות והמחלה עלולים להשפיע על איכות הזרע - לא על הסיכוי לכניסה להריון אלא על העובר? האם כדאי להמתין מספר חודשים? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חום תרופות ומחלות עשויים להשפיע על איכות הזרע במידה מסויימת אבל לרוב לא מקובל לא לטפל אלא במקרים שנוטלים תרופות מאוד מסויימות (לא דקסמול -שם מותר).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטא ביום העשירי מאוביטרל
  • אופק
  • 13/04/2017 16:39
  • שלום רב, ביצעתי בדיקת דם עשרה ימים מאוביטרל ותשעה ימים מההזרעה. תוצאה שלילית 1.2. האם התוצאה חד משמעית או שיתכן וכי ביצעתי את הבדיקה מוקדם הבטא תעלה? אציין שהריון הקודם ביום העשירי מהאוביטרל בטא יצאה עשר. המון תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם לגילוי הריון
  • אנונימית
  • 12/04/2017 14:58
  • היי שבוע שעבר עברתי הזרעה והיום זה היום העשירי מאז שעברתי הזרעה ויש לי תסמינים של הריון עשיתי בדיקת דם יצא לי 1.20 שזה אומר שלילי השאלה שלי היא כזאת האם ביצעתי את הבדיקה מוקדם מידי ?????

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון גונל
  • אני
  • 15/04/2017 08:07
  • הזרעה ואוביטרול
  • עדיה
  • 25/03/2017 11:56
  • היי , אני אמורה לעשות הזרעה אחרי שהזרקתי גונל ועשיתי מעקבזקיקים כל יומיים כולל בדיקות דם. ביום שישי (אתמול) נמצאו בצד ימין זקיקים בגודל 16 ממ ועוד מס זקיקים בגודל 10 ממ בצד שצאל נמצא זקיק בגודל 18 ממ ועוד מס זקיקים בגודל 10 ממ. הרופא ביקש להזריק אוביטרול בשישי בלילה וכמה שיותר מאוחר וביום ראשון לגשת להזרעה , האם הלוח זמנים תקין ? לא מאוחר מידי להזרעה אחרי ההזרקה ? אגב,גם אצלי וגם בעלי הכל "תקין" אשמח לתשובה דחופה. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת הריון
  • עדיה
  • 06/04/2017 21:03
  • שלום ד"ר , ב-26 למרץ עשיתי הזרעה עם גונאל ואוביטרל , האם הגיוני שיהיה לי גודש בחזה ומשהו כמו התכווצויות בבטן הץחתונה מידי פעם ? האם יש סיכוי להריון לפי התסמינים ??? אני גם מאוד עייפה .... והאם ניתן לעשות בשישי או שבת הקרובים בדיקת הריון ביתית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון ?
  • עדיה
  • 07/04/2017 13:18
  • תודה על תשובתך המהירה ! אני שבועיים אחרי אוביטרל עשיתי בדיקת הריון ביתיתאוהיא יצאה חיובית (3 בדיקות חברות שונות , במקרה הימחודשיםית מחודשים קודמים) האם תוצאות הבדיקה אמינות ? כמובן שביום ראשון אלך לעשות בדיקת בטא (יום ראשון יהיה שבועיים מההזרעה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטא חיובית
  • עדיה
  • 14/04/2017 11:10
  • שרירן
  • אני
  • 11/04/2017 22:54
  • שלום דר׳ באולטראסאונד לפני תחילת טיפול הרופא שלי הבחין בשרירן ממש קטן ברחם. לטענתו זה לא ישפיע על הטיפול. מנסיונך האם באמת שרירן (מיומה) קטן מפריע לטיפולי הפוריות האם אפשר להיכנס להריון ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזרעה ראשונה
  • שני
  • 07/04/2017 09:34
  • שלום, אני עברתי הזרעה ביום שלישי בערב. היה כואב מאוד בגלל שצוואר הרחם צר (לא יילדתי אף פעם), מאז יש לי דימום עם הפרשות. לא מאסיבי רציתי לדעת האם זה נורמלי או שכבר לא לפתח ציפיות תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ועדיין יש דימום
  • שני
  • 11/04/2017 22:55
  • הדימום
  • שני
  • 11/04/2017 23:00
  • בדיקת הריון ואיחור במחזור
  • ממתינה
  • 09/04/2017 16:28
  • שלום רב, אני מניקה כיום 3-4 הנקות ביממה, קיבלתי מחזור פעם ראשונה לאחר הלידה (7 חודשים), כעת ביום ה-34 למחזור, לא הופיעה וסת. ביצעתי בדיקת דם להריון, תוצאותיה: hcg<5, פרוגסטרון= 10.86, תוצאה שלילית. האם תקין שלא מופיעה וסת? האם כדאי ללכת לרופא? האם יש טעם בבדיקת הריון נוספת בעוד שבוע/ שבועיים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יתכן והביוץ מאוחר פרוגסרטרון 10 מעיד או על ביוץ שהיה עכשיו ואז מחזור יהיה עוד כשבועיים או שהפרוגסטרון בירידה ואז המחזור יהיה בימים הקרובים. אם ההמחזור לא מגיע עוד שבוע - הייתי מבצע שוב בדיקות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות לפני הזרעה
  • אביבית
  • 07/04/2017 11:12
  • שלום אני במעכב זקיקים אחרי מונופור. לפי הבדיקות 6/4: פרוגסטון-3.2 LH- 3.8 E2-2436 זקיקים בגודל: 17,15,14 והשאר קטנים. הרופא הוראה לי להזריק באותו יום בלילה אוביטרל ובשבת 8/4 הזרעה בבוקר. אני חשבתי לחכות ליום ראשון. זקיק 17 לא נמוך להזרעה? מה אתה חושב לפי הדם וגודל הזקיקים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזרעה וביוץ
  • אנונימית
  • 04/04/2017 20:57
  • היי ערב טוב רציתי לשאול כמה שאלות ביום ראשון נתנו לי זריקת אוביטרל להורמון הריון ובלילה נסעתי לאיכילוב מאיזור הדרום יום למחרת היה לי הזרעה באיכילוב השאלה שלי האם מותר לי לשתות קפאין ולאכול הכל כולל דגים??? יש לי תחושת חום בבטן והבטן נפוחה קצת מההזרעה האם יכול להיות הפרשות של ביוץ יום אחרי ההזרעה ????

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהריון מותרים רוב סוכי המזון עדיף לא לאכול דברים נאים ולא מפוסטרים ולא להגזים בצריכת קפאין. יכולה להיות תפיחות בטן והפרשות ביוץ יום אחרי ההזרעה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת פאפ
  • אני
  • 05/04/2017 22:48
  • דר׳ שלום אני רוצה החודש לבצע תהליך של ivf העניין הוא שרק עכשיו הוסבר לי שעליי להציג בדיקת פאפ. את הבדיקה האחרונה עברתי לפני 4 שנים. אני כרגע לוקחת גלולות. נשארו לי 4 כדורים החפיסה והתחילו לי הפרשות דמיות שבאות ונעלמות כמו לפניי מחזור. במצב זה ניתן לבצע את בדיקת הפאפ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוטרוגסטן 200
  • הדס
  • 04/04/2017 23:06
  • שלום ד״ר, אני בתהליך ניסיון לכניסה להריון, לאחרונה התגלו אצלי שחלות פוליזטיות שכתוצאה מכך איני מבייצת כלל או לעיתים רחוקות ( וסת אחרונה ב17.01.17) הרופא המטפל נתן לי מרשם לנרות אוטרוגסטן 200 ל-7 ימים על מנת ליצור וסת ולאחר מכן להתחיל בטיפול איקקלומין. אני כבר לאחר חמישה ימי טיפול ועדיין אין וסת האם זה תקין ועליי לחכות לסוף השבעה ימים? או שכדאי לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל אמצעי אחר? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • הדס
  • 05/04/2017 20:46
לרופאים בתחום ביוץ והזרעה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)