רופאים בתחום
ד"ר אמיר ויזר ד"ר אמיר ויזר
רופא בכיר ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית החולים... קרא עוד
פרופ' בוריס יופה פרופ' בוריס יופה
מנהל מחלקה לכירורגיה כללית ברזילי קרא עוד

פורום סרטן השד

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
פורום זה יצא לחופשה, עמכם/ן הסליחה, צוות אינפומד
  • סובלת משרפות מעל הברך ברגל הרדומה
  • קנו
  • 17/02/2018 18:59
  • עברתי ניתוח להוצאת גידול סרטני בראש לפני חודשיים וחצי . חצי פלג שמאלי רדום לפגיעה בראייה בעין ימין לאחר הניתוח . כיום אני מקבלת כדורים ליריקה 300 מיליגרם . אלטרולט 10 מליגרם קפרה 2 כפול 500 וגסטרו . אני סובלת משרפות מעל הברך ברגל הרדומה. האם זה מיתר vכדורים או מסוג אחד של כדור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גנטיקה
  • טלי
  • 02/02/2018 18:44
  • שלום. לאחות של הגרוש התגלה סרטן השד,טרם קיבלנו תשובות מהבדיקה הגנטית.אני חוששת מאוד כיוון ל2אחיות של אביו של הגרוש גם חלו.אחות אחת נפטרה והשניה החלימה.באיזו דרגת סיכון הבת שלי(18) ואילו בדיקות עלייה לבצע? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרגיר שחור מהשד
  • אושר
  • 25/01/2018 20:38
  • שלום, אני בת 20 לאחרונה, נראה לי על השד כמו גרגיר אורז שחור מתחת לעור, במהלך השבוע נראה שהוא זז כלפי חוץ העור ואתמול פשוט, העור כמו נפתח ויצא כמו גרגיר של אורז שחור,קשה למגע החוצה, לא היה דם או כאבים, מהמקום שיצא הגרגיר, העור מתחת רך כמו עור צלקתי ואם נוגעים באותו מקום מרגישים שקע קטן מתחת לעור. לא היו כאבים או סימנים נוספים. חיפשתי שם לתופעה הזו אך לא מצאתי, מה זה יכול להיות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מצטרפת לשאלה
  • רינת
  • 28/01/2018 02:36
  • בעבר בילדותי, הייתה לי כמו פלולה קטנה על הרגל בצבע כחול. והייתי יושבת כל הזמן ומנסה לראות מה יש בפנים עם פינצטה יום יום. עד שיום אחד הצלחתי, והוצאתי גרגיר שחור אבל אני זוכרת שהוא היה עגול. ולא נשאר סימן. עד היום אין לי מושג מה זה. מוזר לחלוטין!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול הורמונלי
  • מיקי
  • 15/01/2018 09:08
  • שלום, אני בת 42 אובחנתי בסרטן השד במהלך הריון ועברתי ניתוח וטיפולים תוך כדי. רגישות לאסטרוגן ופרוגסטרון בלבד. לאחר לידה אני עדיין לא קיבלתי מחזור ואמורה כבר להתחיל טיפול הורמונלי של מעכבי ארומטאז עם זריקות לדיכוי שחלתי. רופא לשימור פריון המליץ לקחת קודם הורמונים כדי לקבל מחזור ראשון באופן מלאכותי ורק אז להתחיל עם מעכבי ארומטאז. הוא אומר שנראה לו שאפשר לקחת את הזריקה לדיכוי שחלתי במקביל ליצירת המחזור. רשם לי שילוב של אסטרופם ואוטרוגסטן במשך 21 יום. האם זה נחשב לטיפול אפשרי מבחינה אונקולוגית? האם לקחת את הזריקה במקביל? אגב אני עוברת הקרנות נכון לעכשיו האם אפשר להתחיל עם ההורמונים עכשיו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנסטרזול
  • פרי
  • 07/01/2018 17:20
  • בת 69 לאחר למפקטמיה בתאריך 4.2011 מזה 6 שנים נוטלת אנסטרזול ללא תופעות לוואי למעט נשירת שיער מועט בביקורת אנקולוג נאמר לי שעלי להפסיק ליטול התרופה מאחר שהיא כבר לא עוזרת יותר .אני בדילמה לגבי העתיד אשמח לתגובה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנסטרזול
  • פרי
  • 07/01/2018 17:07
  • בת 69 לאחר למפקטמיה בתאריך 4.2011 מזה 6 שנים נוטלת אנסטרזול ללא תופעות לוואי למעט נשירת שיער מועט בביקורת אנקולוג נאמר לי שעלי להפסיק ליטול התרופה מאחר שהיא כבר לא עוזרת יותר .אני בדילמה לגבי העתיד אשמח לתגובה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיום כימותרפיה
  • סימה
  • 27/12/2017 18:57
  • עליית סמנים
  • חגית
  • 20/12/2017 15:14
  • לטרוזול
  • נס
  • 19/12/2017 12:26
  • גלולות פרוגסטרון וסיכון לסרטן
  • הודיה
  • 12/12/2017 00:44
  • אני בת 47, משתמשת בגלולות מאז גיל 23, בשנים האחרונות משתמשת בגלולות פרוגסטרון בלבד (מיניפיל). בבדיקת פוריות התברר שעדיין פוריה ולכן ממשיכה להשתמש. קראתי שיש מחקרים שאומרים ששימוש ממושך בגלולות מגביר את הסיכון לסרטנים שונים (בעיקר סרטו השד). האם גם גלולות פרוגסטרון כך, או שרק גלולות משולבות אסטרוגן מגבירות? אם אחליט להפסיק לקחת ובהמשך אחזור לקחת, האם זה יוצר סיכון כלשהו? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עליית מרקרים בעת חום
  • אתי
  • 22/11/2017 01:21
  • טמקסיפן
  • סמדר
  • 06/09/2017 00:04
  • האם ניתן למצוא תחליפים לטמקסיפן, פחות מזיקים מבחינת תופעות הלוואי ? גיסתי אמורה לקבל אותו 10 (!) שנים, ומכיוון שחלק מהסיכונים שלו זה סרטן בכבד או בצואר הרחם, היא במרדף נואש אחרי פתרונות אחרים. אשמח לשמוע כל רעיון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפילות
  • לכלוכית צפונית
  • 20/11/2017 20:46
  • לא ציינת מה אומרים הרופאים. חשוב לי להדגיש שאני חולה בעצמי ולא חלק מצוות רפואי. גם אני נפלתי כתוצאה מחולשה.הייתי בודקת בהקשר למחלה את מצב הגב. כמובן שיכולות להיות אפשרויות נוספות שכלל לא קשורות למחלה. או אולי כאלו שקשורות בעקיפין לטיפולים שקיבלת.לא ציינת לאן התבצעו ההקרנות. חולשה היא כמובן תופעת לוואי הן של הכימו והן של ההקרנות.יכולות להיות בעיות בגב שישפיעו באופן דומה בלי שום קשר למחלה. הייתי דורשת בשלומו של אורוטופד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון לאחר סרטן השד
  • ממ
  • 19/11/2017 12:19
  • (שם בדוי תמר בת 31) בדצמבר אני משלימה שנה וחצי של טיפול הורמנלי לאחר סרטן השד מקומי ללא גרורות וללא התערבות הבלוטות לאחר כריתה ולאחר הקרנות (ביולי יעברו 3 שנים מהמחלה) נאמר לי שאחרי שנה אפשר לעשות הפסקה של הכדורים ( אקסמסין )על מנת להכנס להריון כמו כן פעם ב28 מקבלת זולדקס א. האם שעושים את ההפסקה מפסיקים גם את הזריקות ב.כמה זמן צריך לעשות הפסקה בין לקיחת הכדורים לבין נסיון כניסה להריון תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפילות עם ברכיים נעולות
  • צופית
  • 16/11/2017 13:38
  • לאחר סרטן השד כימותרפיה והקרנות. תופעה שהתחילה לפני 5 חודשים מסיום הטיפולים של נפילות עם ברכיים נעולות. כל הבדיקות תקינות. נפלתי 21 פעם בחמישה חודשים. נפילות קרו עד לא מזמן מהמורה קטנטנה ומינורית, הברכיים ומטה קפאו במקום וחלה נפילה בצורה ישרה על הרצפה. מאז נוספו גם חרדות ופחדים, והרגליים מהברך ומטה קופאות לשנייה גם בהליכה או בעמידה. חייבת עזרה. חיי התהפכו להם. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בגב
  • מרי
  • 07/11/2017 20:36
  • תוצאות MRI ממצאים: מוקד קטן של אות חריג בגוף 12T, בקוטר 0.9 ס"מ, בעל אות גבוה ב-2T, מעורב ב-1T עם אות נמוך וטבעת של אות גבוה ואינו עובר דיכוי שומן ומתאדר לאחר הזרקת גדוליניום. נודול שמורל בלוחית העליונה של 1L, הנלווה בירידה קטנה של גובה של אספקט הקדמי של החוליה. הקונוס בגובה 1L. ציסטות פרינוירליות סקרליות מימין. התרשמות: מוקד אות חריג בגוף החוליה 12T, ייתכן והמאנגיומה אטיפית, אך לאור מחלת הרקע דורש קורלציה עם תוצאות מיפוי. דחיסה קטנה של גוף החוליה 1L, קרוב לוודאי על רקע נודול שמורל גדול בלוחית העליונה. אין לראות נגעים פוקאליים בתוך החוליה 1L. 3L-2L- בלט דיסק דיפוזי קל, מעט משיק לשק התקאלי. ללא בלטי דיסקים בשאר הגבהים. מה הסיכוי שהכאבים קשורים לסרטן השד שהיה לפני חמש שנים? אם לא היתה לי הסטוריה של סרטן שד- התוצאות לא היו מצריכות טיפול ו/או מעקב? האם אלה הסיבות לכאבי הגב מהם אני סובלת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות אולטרסאונד
  • מיכל
  • 31/10/2017 15:56
  • שלום, ממצא היפואקוגני סולידי , ללא עדות לווסקוריות משמעותית בתוכו , מתאים לפיברואדנומה קטנה . בצד שני מאחורי צחלת ניתוחית מודגם ממצא היפואקוגני , גודלו בעל גבולות לא סדירים , SOL? עוות לאחר ניתוח ? יש ממצא אקוגני , יתכן סימן . BI-RADS 4B בשד לא מנותח , BI-RADS 3 האם יש צורך בבדיקה דחופה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השד
  • שלי
  • 31/08/2017 13:01
  • הי, אמי בת 65, בשבוע האחרון עשתה בדיקת ממוגרפיה ואולטראסאונד שד לאור הופעת גוש בחזה. פיענוח us נמצא: Us שד שמאל: birads3 Us שד ימין: birads4c האם זה אומר שהממצא בשד ימין הינו גידול ממאיר או שישנה אפשרות גם לגידול שפיר? כמו כן, בימים הקרובים יש לה תור לכירוג שכמובן יישלח לביופסיה אודה על תשובתכם בהקדם, שכן מאז הופעת הגוש אימי בלחץ רב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פצעים חוזרים בשד
  • Hofit
  • 22/08/2017 23:00
  • שלום רב אני בת 32 ללא ילדים בזמן האחרון יוצאים לי פצעים שבהתחלה שלהם הם פנימיים ואז אחר כך יוצא מלא מוגלה וכל זה בחזה ... הפצעים מאוד כואבים וגם עד שמחלימים לוקח זמן ותמיד יש חור כזה הפצע שמאוד כואב . רציתי להתייעץ האם זה יכול להיות סימפטום של סרטן השד ? או דלקת כלשהי ולאן אני צריכה לפנות ???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרת המחזור אחרי 5 שנים
  • נסטיה
  • 11/08/2017 04:35
  • שלום רב, אני בת 44, אחרי 5 שנים אחרי סרטן השד הורמונלי עם תגובה 100% לאסטרוגן. ללא מחזור מאז כימותרפיה. קיבלתי טמוקסיפן במשך שנתיים וחצי ואחרי שפרופיל הורמונלי הראה גיל המעבר, מקבלת ליטריזול במשל שנתיים עם המלצה לעוד 4 שנים.מאז כימו כל התסמינים של גיל מעבר- גלי חום, יובש בנרטיק וכו. מאתמול כל התסמינים של תחילת המחזור: רגישות וכאב בפטמות, כאבי בטן תחתונה, דמם קל בניגוב. כמובן שנרשמתי לרופא נשים ואונקולוגית. אבל התורים רחוקים. בנתיים מה עלי לעשות: האם לעשות פרופיל הורמונלי בנתיים? האם רמות האסטרוגן יכולות לעלות, אחרי שאני כבר כמה שנים בגיל המעבר ורמותיו נמוכות? האם ממליצים עם חזרת המחזור על זריקות למניעת פעילות השחלתית או כריתת שחלות מניעתית? תודה רבה, נסטיה בפרופיל הורמונלי 2015 : DHEA SO4 1.26 UMOL/L ( 0.70- 12.50) (*........) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה ESTRADIOL(E2) <70 (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <103 PMOL/L) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה FSH 51.15 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 8.0) (MID-CYCLE : 2.5 - 17) (LUTEAL PHASE : 1.3 - 5.5) (POST MENOPAUSAL :26.0 - 133) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה LH 27.90 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 1.8 - 12 MIU/ML) (MID-CYCLE : 7.6 - 89 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.6 - 14 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 5 - 62 MIU/ML) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה PROGESTERONE <2 (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) PREGNANT FEMALE: (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) החל מ 06.12.2015 חל שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה PROLACTIN 95.74 MU/L ( 70.00- 630.00) (*........) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה TESTOSTERONE <0.9 ( 0.50- 2.60) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה TSH 2.80 µIU/mL ( 0.35- 5.50) (...*.....) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)