רופאים בתחום
פרופ' דן ערבות פרופ' דן ערבות
מנהל מערך ניתוחי לב וחזה במרכז רפואי רבין, שניידר... קרא עוד
ד"ר נחשון רנד ד"ר נחשון רנד
מומחה לאורתופדיה ועמוד שדרה קרא עוד

פורום סרטן השד

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
פורום זה יצא לחופשה, עמכם/ן הסליחה, צוות אינפומד
  • טמקסיפן
  • סמדר
  • 06/09/2017 00:04
  • האם ניתן למצוא תחליפים לטמקסיפן, פחות מזיקים מבחינת תופעות הלוואי ? גיסתי אמורה לקבל אותו 10 (!) שנים, ומכיוון שחלק מהסיכונים שלו זה סרטן בכבד או בצואר הרחם, היא במרדף נואש אחרי פתרונות אחרים. אשמח לשמוע כל רעיון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השד
  • שלי
  • 31/08/2017 13:01
  • הי, אמי בת 65, בשבוע האחרון עשתה בדיקת ממוגרפיה ואולטראסאונד שד לאור הופעת גוש בחזה. פיענוח us נמצא: Us שד שמאל: birads3 Us שד ימין: birads4c האם זה אומר שהממצא בשד ימין הינו גידול ממאיר או שישנה אפשרות גם לגידול שפיר? כמו כן, בימים הקרובים יש לה תור לכירוג שכמובן יישלח לביופסיה אודה על תשובתכם בהקדם, שכן מאז הופעת הגוש אימי בלחץ רב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פצעים חוזרים בשד
  • Hofit
  • 22/08/2017 23:00
  • שלום רב אני בת 32 ללא ילדים בזמן האחרון יוצאים לי פצעים שבהתחלה שלהם הם פנימיים ואז אחר כך יוצא מלא מוגלה וכל זה בחזה ... הפצעים מאוד כואבים וגם עד שמחלימים לוקח זמן ותמיד יש חור כזה הפצע שמאוד כואב . רציתי להתייעץ האם זה יכול להיות סימפטום של סרטן השד ? או דלקת כלשהי ולאן אני צריכה לפנות ???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרת המחזור אחרי 5 שנים
  • נסטיה
  • 11/08/2017 04:35
  • שלום רב, אני בת 44, אחרי 5 שנים אחרי סרטן השד הורמונלי עם תגובה 100% לאסטרוגן. ללא מחזור מאז כימותרפיה. קיבלתי טמוקסיפן במשך שנתיים וחצי ואחרי שפרופיל הורמונלי הראה גיל המעבר, מקבלת ליטריזול במשל שנתיים עם המלצה לעוד 4 שנים.מאז כימו כל התסמינים של גיל מעבר- גלי חום, יובש בנרטיק וכו. מאתמול כל התסמינים של תחילת המחזור: רגישות וכאב בפטמות, כאבי בטן תחתונה, דמם קל בניגוב. כמובן שנרשמתי לרופא נשים ואונקולוגית. אבל התורים רחוקים. בנתיים מה עלי לעשות: האם לעשות פרופיל הורמונלי בנתיים? האם רמות האסטרוגן יכולות לעלות, אחרי שאני כבר כמה שנים בגיל המעבר ורמותיו נמוכות? האם ממליצים עם חזרת המחזור על זריקות למניעת פעילות השחלתית או כריתת שחלות מניעתית? תודה רבה, נסטיה בפרופיל הורמונלי 2015 : DHEA SO4 1.26 UMOL/L ( 0.70- 12.50) (*........) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה ESTRADIOL(E2) <70 (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <103 PMOL/L) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה FSH 51.15 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 8.0) (MID-CYCLE : 2.5 - 17) (LUTEAL PHASE : 1.3 - 5.5) (POST MENOPAUSAL :26.0 - 133) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה LH 27.90 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 1.8 - 12 MIU/ML) (MID-CYCLE : 7.6 - 89 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.6 - 14 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 5 - 62 MIU/ML) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה PROGESTERONE <2 (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) PREGNANT FEMALE: (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) החל מ 06.12.2015 חל שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה PROLACTIN 95.74 MU/L ( 70.00- 630.00) (*........) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה TESTOSTERONE <0.9 ( 0.50- 2.60) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה TSH 2.80 µIU/mL ( 0.35- 5.50) (...*.....) החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים ברגליים וטמוקסיפן
  • לירון
  • 06/08/2017 17:59
  • שלום רב, בת 31, שנתיים לאחר למפקטומי. טופלתי בהקרנות וכמעט שנתיים מטופלת בטמוקסיפן ודקפפטיל. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים וחולשה בשוקיים ובברכיים. לא לאחר מאמץ, הכאבים מתחילים איך שאני קמה בבוקר. האם יש קשר לטמוקסיפן או לדקפפטיל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שינוי באחד השדיים
  • פלונית
  • 01/08/2017 12:07
  • בערך בחצי השנה הקרובה, אולי זה היה לפני גם ולא שמתי לב...הבחנתי בשינוי בשדיים, זה ידוע תמיד שיש שד אחד גדול מהשני רק שאצלי הבחנתי שבצד אחד יש שינוי שלא היה לי עד עכשיו בגודל וגם יש שינוי בגודל העטרה סביב הפיטמה בצד השמאלי היא התרחבה משמעותית לעומת הימני ומופיעות לי בלוטות קטנות מסביב לפיטמה דבר שלא היה הן באות ונעלמות..אני יודעת שיש הרבה שיש להן את זה, אבל זה קצת תמוה שזה קיים לפעמים ולפעמים מתחיל להעלם כמו כן הפיטמה בצד הזה נוטה לפעמים להתקמט ואח"כ חוזרת..האם יש מקום לדאגה? זה מצביע על משהו? בעיקר מדאיג אותי שהעטרה בשד השמאלי התרחבה ורואים ממש הבדלים בין 2 השדיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השד
  • עמנואל
  • 31/07/2017 22:34
  • שלום רב, אמא שלי חלתה בסרטן השד לפני ארבע שנים. עברה הוצאת של 12 בלוטות לימפה הינו והקרנות ובעזרת השם בריאה. כבר תקופה ארוכה שהיא סובלת משיעול כבד עד כדי חנק מתוך שינה/ אחרי צחוק. אני ממש מוטרדת ודואגת. אמא שלי אמנם נמצאת במעקב כל חצי שנה אצל אונקולוגית שד אך אני חוששת שאולי זה חזר במקום אחר, אם כי לאמא שלי יש בקע סרעפתי ושמעתי שהשיעור יכול להיות תוצאה לכך. אשמח לענות ולשמוע האם באמת השיעול הוא תוצאה של בקע סרעפתי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טריפל נגטיב
  • הבן האבל
  • 21/07/2017 23:29
  • איך אימא שלי ז"ל נפלה על הרופאה הזבלה הזאת (גם היחס והחוסר אנושיות שלה מתאימים להגדרה) ששמה שולמית ריזל ושילמה על כך בחייה מוקדם מידי..אבחנה של טריפל נגטיב, נשאית עם מעורבות בלוטות והיא מתחילה איתה טיפול עם אדריאמצין במינון נמוך שבועי ללא ציטוקסן כמו שכולן מקבלות!כל המטרה במחלה כה אגרסיבית להתחיל טיפול אגרסיבי, מה שנקרא dose dense יחד עם cyclophosphamide. לאחר מכן טקסול שבועי ללא קרבופלטין! למרות שעדיין אינו סטדרנט, השילוב מדובר בכל חור אפשרי כבר מספיק שנים על כך שמוסיף רווח טיפולי בנשאיות! יש היגידו שמחקרים עדיין לא הוכיחו חד משמעית אבל עדויות כבר יש, והמטרה היא לתקוף את המחלה כמה שניתן ולא להצטער אח"כ. שארית מחלה לאחר ניתוח (כמובן, עם טיפול טרום ניתוחי עלוב שכזה) אימא מקבלת תרכובת ישנה בשם CMF שכבר לרוב אונקולוגים לא משתמשים בה..במקום ולנסות לתת לה את כל מה ש brca related - קשור לנשאות שלה, מה שכנראה יהפוך לbiomarker בעתיד ונקרא homologous) HRD recombination deficiency), היא עושה הפוך. בנוסף עוד לכל זה, אם רק היתה מגדילה ראש ומעורה יותר לעומק במחקרים הקליניים היא הייתה דואגת להכניס אותה למחקר אדגובנטי של נשאיות בשם OlympiaD ומי יודע, אולי המזל היה משחק לטובתה והיא היתה מקבלת את הכדור המחקרי olaparib וזוכה לאריכות ימים..אבל המחקר דחה את השתתפותה של אימא, ולמה? כי הרופאה שלה (שהזוי לי עד היום איך ניהלה מחלקה) לא חשבה קדימה, ונתנה לה טיפול ניאואדגובנטי ואדגובנטי במקום לדחוס את התרופות הנכונות יחד לפני הניתוח! 6 חודשים לאחר מכן הגיעו הגרורות (כצפוי) ובהמשך לצערינו הרב היא הלכה לעולמה.. אני אבל ואני כועס, אבל זה לא יעזור כי אימא כבר לא תחזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת דם נמוכה בעקבות טיפול באייברנס
  • Fifi
  • 21/07/2017 15:03
  • שלום, אימי בת 60 עם סרטן שד גרורתי בעצמות מטופלת בחצי שנה האחרונה ב-Letrozole בשילוב עם טיפול ביולוגי ibrance אחת מתופעות הלוואי הידועות של האייברנס הוא פגיעה בספירת הדם שאצלה מתבטא הן בכדוריות האדומות (ספירה נמוכה והמוגלובין 8) והן בכדוריות הלבנות (מתחת ל3). אין כל הבעיה במאגרי הברזל והb12. אשמח לדעת האם ישנם איזה שהם תוספי מזון או תזונה מיוחדת שיכולה לתמוך בה ולעזור לספירת הדם להשתפר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כנס אינטרנטי חינמי סרטן טיפול אלטרנטיבי
  • תומר
  • 21/07/2017 02:24
  • טריפל נגטיב האם אפשר לצאת מזה
  • יוליה
  • 20/07/2017 13:42
  • בת 40 , נשאית של ברכה 1 חליתי בסרטן שד כאשר גליתי גוש בשד דרגה 1a. בתשובת הפתלוגיה הרצפטורים הראו על טריפל נגטיב, עברתי ניתוח למפקטומי והתחלתי כימותרפיה - 4 טיפולים של ac ועוד 12 טיפולים של טקסול, הפתולגיה שלאחר הניתוח החזירו לי תשובה שהגידול הינו בגודל 1.8 , השוליים נקיים והבלוטות נקיות. מהם סיכויי ההחלמה מגידול זה ומה הסיכוי של חזרת המחלה ? האם ממולץ גם להסיר שחלות ושדיים או לעשות הקרנות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כריתת בלוטות לימפה וכתף קפואה
  • רס
  • 11/07/2017 09:10
  • שלום, עברתי כריתת שדיים מלאה (מסטקטומי) לפני 4 שנים, כולל הסרת 2 בלוטות בכל צד, הסרטן היה דו-צדדי. לפני כחצי שנה הופיעו כאבים והגבלת תנועה בזרוע שמאל (הלא דומיננטית), וזה אובחן לאחרונה, גם על-ידי רופא, ככתף קפואה. עליי לציין שעד לפני כחצי שנה נהגתי להרים משאות כבדים יחסית. לפני כשנתיים הופיעו תופעות דומות בזרוע ימין, שם לא בוצע אבחון רפואי. התופעות היו קלות יותר וחלפו ללא טיפול לאחר כחצי שנה. האם הסרת בלוטות לימפה יכולה לגרום למצב של כתף קפואה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טמוקסיפן - תופעות לוואי
  • איריס
  • 29/06/2017 08:46
  • שלום , לפני כחודשיים התחלתי טיפול בטמוקסיפן 20מג , לאחר כחודש התחלתי לסבול מהאצת דופק אי שקט וחרדות (לא סבלתי מעולם מחרדות ..), שיעול מלווה בליחה ... ביצעתי אקג, צילום ריאות ,אולטראסאונד של בלוטת המגן והצואר וכל הבדיקות תקינות. האם אלה תופעות לוואי ידועות לתרופה ? מה מומלץ לי לעשות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיברואדנומה וטכנולוגיית BLES
  • יפעת
  • 27/06/2017 11:38
  • שלום. נמצאו לי בשני השדיים גושים שלאחר ביופסיה נמצאו כפיברואדנומות. ראיתי שיש שיטה חדשה בשם BLES שמוציאה את הגושים ללא צורך בניתוח אבל לא מצאתי על זה הרבה מידע. האם זאת שיטה בטוחה שכבר נבדקה? ולמה לא מציעים אותה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גוש בשד 0.9X0.7 מ"מ - לפני ביופסיה
  • שרה וולק
  • 25/06/2017 19:46
  • מה יכולה להיות התכולה של גוש כזה, לפני שעושים ביופסיה ? האם כשנכנסים לגוש עם מחט עבה, פורצים את המעטפת שלו, פוגעים בכלי דם שמקשרים אותו לריקמה בריאה, מערערים בגוש את המערכת ומאפשרים אולי לתאי סרטן לפלוש למרחב בריא שמסביב ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסתיידויות עדינות בשד
  • יעל
  • 20/06/2017 19:28
  • שלום רב אמא שלי בת 70. בריאה בד"כ. לפני 27 שנה היה לה קרצנואיד. אין במשפחה סרטן השד. בממוגרפיה שעשתה מצאו: "הופעת הסתיידות בקבוצה עדינות בשד שמאל BIRA2 כל השאר תקין. יש לה אולטראסאונד בעוד 3 שבועות. האם היא צריכה לשות ביופסיה? אם לא כמה זמן להמתין לביקורת? מה המשמעות של התוצאות? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אייברנס
  • מיכל
  • 19/06/2017 09:34
  • דודתי היקרה חולה בסרטן שד גרורתי וזקוקה לאייברנס. אין לה ביטוח פרטי אם מישהו מכיר או יודע כיצד ניתן להשיג ואם קיים מאגר כלשהו אנא צרו עמי קשר. מיכל 0549985648

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)