רופאים בתחום
ד"ר עבד אגבאריה ד"ר עבד אגבאריה
רופא בכיר במחלקה האונקולוגית בבית חולים בני ציון קרא עוד
ד"ר רונן ברנר ד"ר רונן ברנר
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון קרא עוד

פורום סרטן המעי הגס

ד"ר רונן ברנר

ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • מצב נפשי לאחר נתוח סרטן המעי
  • תרצה
  • 09/08/2017 09:12
  • שלום רב. חמי עבר בהצלחה נתוח להסרת גידולים .ומאז הוא מתהלך עם שקית .הוא נראה חלש מאד מדוכא.לא פעיל כמעט בכלל. הקול שלו חלש מאד והוא סובל באופן מוזר מכאבים בעת בליעה .ולכן נמנע לעיתים מלאכול . הוא רזה מאד . מה ניתן לעשות כדי לסייע . האם מי מכם המומחים עושים ביקורי בית פרטיים להערכת מצב החולה ולמתווה פעולה .תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קולונסקופיה?
  • איילת
  • 05/08/2017 20:22
  • שלום רב אני בת 42. בריאה בד"כ. לפני שנתיים וחצי עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה. נמצאו טחורים דאז. לפני כחודשיים ראיתי אדום בשירותים. לא הייתי בטוחה שזה ממני. לא ראיתי אדום על הנייר טואלט. זה קרה פעמיים. לאחר מכן עשיתי 3 בדיקות דם סמוי בצואה וכולן יצאו שליליות. שלושה שבועות לאחר מכן הייתי אצל פרקטולג. הוא אמר שיש לי טחורים לא מדממים אך זה לא אומר כלום מכיוון שעברו 3 שבועות מהמקרה. עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות לחלוטין. האם במצב כזה מומלצת קולונסקופיה? מה הסיכון לנקב במעי ואף למוות בבדיקה הזאת? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן רקטום
  • משה
  • 03/08/2017 23:36
  • לפני 5 חודשים עברתי ניתוח להוצאת גידול מהרקטום.בבדיקת 19 בלוטות לימפה מצאו 2 מעורבות.בעקבות זה אני מקבל טיפול משלים של אוקסליפטין אחת ל3 שבועות בתוספת של קסלודה למשך שבועיים למשך 5קורסים אני נמצא בסוף הטיפול .דרך אגב יש לי סטומה זמנית.היום עשיתי בדיקות דם לפני טיפול כימו וגם מרקרים לפי בקשתי זה מה שיצא CA-19-9-12.45 CEA-2.01 הבנתי שמה שחשוב במצבי זה תוצאת הCEA.מה אומרים הערכים כרגע? יש לציין שאני מרגיש טוב מאוד ואין כמעט תופעות לוואי מהטיפול. קיבלתי כבר הפניות לביצוע סי טי עם יוד ומרקרים ובדיקות דם.לאחר הטיפול.שאלתי השניה היא כמה זמן לאחר סוף הטיפול אפשר לבצע את הסי טי ?הגידול שהיה לי הוגדר שלב 3 ללא פיזור ללא גרורות יותר משהו מקומי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה על המחלה
  • עידן
  • 31/07/2017 18:46
  • חולת FAP
  • חיה מושקא
  • 24/07/2017 21:19
  • תוצאות הבדיקה Ct Ped
  • דימה
  • 15/07/2017 10:45
  • אשמח אם תוכלו להסביר את הכתוב וחומרת המצב: "הבדיקה בוצעה להערכת פעילות מחלה בחולה הנמצא במעקב בשל שאת של הקיבה. מצב לאחר גסטרוקטומיה מ-2013. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. הודגמה לימפאדנופתיה היפרמטבולית מתחת ומעל לסרעפת בעוצמת קליטה 2.5 MAX SUV וקשריות בעובי עד 1 ס"מ בצוואר משמאל, רטרו-סטרנלית משמאל, פרה-קרינאלית משמאל, פורטו-קבלית, בשער הכבד, במזנטריום, ברטרו-פריטונאום ולאורך השרשרת האיליאקלית הפנימית משמאל. כמו כן הודגמו קליטות יתר לאורך לולאות מעי באגן מימין ולאורך כלים הפטיים באונה השמאלית של הכבד, החשודים לפיזור פריטונאלי. אין עדות למיימת או לחסימת מעי. בנוסף הודגם ממצא היפרמטבולי בעל מרכז נקרוטי והיקף העובר האדרה, בשרירים מאחורי השכמה השמאלית ( חתך 221 – 3 ,(החשוד למעורבות מרוחקת נוספת במחלה. הודגמה פקקת בוריד בראכיוצפלי שמאלי, המתמשכת לכיוון וריד הסב-קלביאן והוריד הג'וגולרי, עם קליטת יתר. הודגמה הסננת שומן דיפוזית בבית השחי משמאל עם בלוטות לימפה קטנות ברוחב עד 8.0 ס"מ בתוכה, ככל הנראה משנית לפקקת. כמו כן הודגם ממצא דומה החשוד לפקקת – ככל הנראה בוריד ההמיאזיגוס (מימין לאאורטה הטורקלית היורדת). אין ממצאים חשודים לפיזור משני בריאות בכבד או בשלד. אין ממצא היפרמטבולי החשוד להישנות מחלה פעילה באזור האנסטומוזה הניתוחית. הודגמו הצללות ריאתיות עדינות סובפלאורליות בלתי ספציפיות, בעיקר בריאה השמאלית התחתונה. הודגמה הרחבה של דרכי מרה תוך כבדיות, מסיבה שאיננה ברורה מבדיקה זו. לציין תמטים במספר חוליות של ע"ש גבי תחתון ומותני, ללא קליטה, ככל הנראה על רקע אוסטאופניה גרמית דיפוזית. לסיכום: פקקת בוריד ברכיוצפלי שמאלי ויתכן גם בהמי-אזיגוס. לימפאדנופתיה היפרמטבולית בתחנות נודליות מעל ומתחת לסרעפת. פיזור משני בשריר של גב עליון שמאל. ממצאים החשודים לפיזור תוך צפקי. תודה רבה מראש, לא יודע איך לספר את זה לאבא...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דם בצואה ללא כאבים
  • תומר
  • 09/07/2017 00:56
  • שלום דוקטור שמתי לב בזמן אחרון משהו כמו חודשיים יוצא לי כמות מינימלית של דם בצואה ושאני מנגב אז טיפות קטנות כמו גרגיר חול חייב לומר שאין לי שום כאב בשום מקום בגוף דוקטור אני בן 30.. אני יודע שקשה להגיד בידיוק ממה זה נובע בלי להבדק אבל בכל זאת כמו מה זה נשמע לך לפי הניסיון שלך האם יש סיכוי שזה גם מחלה קשה יותר ? .. תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפ ססילי
  • דינה
  • 07/07/2017 06:59
  • שלום רב! בעלי בן 56.במעקב של פוליפים מספר שנים.עד כה הפוליפים נכרתו והתוצאות היו שפירות. לפני שנתיים בחצי נכרת הפוליפ והומלץ לעשות קולונוסקופיה בעוד 3 שנים. אתמול נעשתה קולונוסקופיה וזה שנתיים ועשרה חודשים אחרי הקולונוסקופיה הקודמת. הפוליפ נכרת במרחק של 25 ס"מ מפי הטבעת.אך בפעם הראשונה מכל הבדיקות שבעלי עבר,מקום הכריתה סומן על ידי פחם שחור. ברצוני לדעת: 1.האם הסימון שנעשה מעיד על החשש לממאירות? 2.מהו הטעם להמלצה לעשות קולונו כל 3 שנים,אם יש סיכוי שהפולים הממאיר יצמח לפני כך? אודה מאוד על תשובתך. דינה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוחי גידול ברקטום
  • שיר
  • 27/05/2017 16:41
  • שלום אני צריחה לעבור ניתוח להשרת גידול ברקטום (גובה 9,גודל 3 ס"ם) .לא עשיתי טיפול לפני . מה הם דברים חשובים לדעת לפני ניתוח. אני בת 35 .הבנתי שאחרי ניתוח יש צניחה של מעי ונתן לעשות רשת תומכת כדי להקל על תופעת ליווי במידה ויהיה טיפול אחרי ניתוח . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובת ct בטן
  • לאה
  • 28/05/2017 15:33
  • שלום רב, אבקש לדעת מהו סעיף פרי אמפולרי שנימצא בתרסריון היורד בקוטר סנטימטר וחצי ? אני בת 60 ש לאחר כריתת כיס מרה בגלל ריבוי אבנים לפני שנתיים. בעיקבות כאבי בטן ביצעתי גסטרוסקופיה ונימצא הליבקטור פילורי קבלתי טיפול אך הכאבים עדיין נמשכים אודה לתשובתכם באתר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התלבטות לגבי טיפול
  • אזרחית.
  • 13/06/2017 07:53
  • שלום ד"ר רונן היקר, אמי בת ה-89 שתבדל לחיים ארוכים עברה לפני כחצי שנה ניתוח להוצאת חלק מהמעי (עקב סרטן המעי הגס) {בזכות פרופסור יקר שהציל אותה} לאחרונה יש לה ערך של 5.5 CA, הפרופ' טוען שיש עלייה ועלינו להתייעץ עם אונקולוג. מקווה שיהיה בסדר, בכל מקרה מניסיונך- מה קשה יותר טיפולים כימותרפיים או ייסורים מכאבי הסרטן. (צר לי על השאלה המביכה- היא מעומק הלב) אגב, לעת עתה המשקל וההמוגלובין בסדר. מודה מראש לתשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך. מקווה שאין לאמך חזרת גידול. לשאלתךהעקרונית, במחלות גרורתיות, אחת ממטרות הטיפול הכימי הוא לשפר את איכות החיים. לכן בידיו של אונקולוג מנוסה, הטיפול האונקולוגי תמיד עדיף על סבל המחלה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפ שנכרת מהמעי הגס
  • יורם
  • 26/06/2017 18:23
  • שלום דוקטור אישתי עברה בדיקת קולונסקופיה ונמצא בסיגמה פוליפ סיסלי ללא גבעול בקוטר 0.4 ס"מ,חצוי שנכרת בשלמותו ונשלח למעבדה. תוצאות המעבדה שמדובר ב-tubular adenoma low grade dysplasia מה זה אומר האם יש חשש לגידול והאם מחייב ביקורת ובדיקות קבועות ? תודה רבה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה דוקטור
  • יורם
  • 04/07/2017 08:34
  • כאבי בטן וצד שמאל וצואה לא סדירה.
  • משה
  • 14/06/2017 12:10
  • שלום אני בן 26 ואני חש כאבים בצד שמאל של הבטן משמאל לפופיק כאבים שבאים והולכים לא חזקים במיוחד אבל מציקים לאחרונה הצואה שלי גם השתנתה קצת הצבע לפעמים ירוק או כהה ולפעמים שילשול או חתיכות קטנות בודודות . לא מזהה דם בצואה . עשיתי בדיקות דם רגילות והכל היה תקין וגם רופאת משפחה עשתה לי בדיקה פשוטה של מישוש ואמרה שנראה לי הכל תקין. האם יש סיבה לדאוג או לבדוק בצורה אחרת כי הכאב ממשיך והצואה לא מסתדרת לי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ca 19-9 וסוכרת
  • רונה
  • 15/06/2017 09:01
  • שלום, לאימי נלקחו 3 מרקרים, שניים תקינים, אך הca 19-9 גבוה מעט 65.8. לאימי יש סוכרת גבוהה עכשיו, a1c ברמה 10, האם הערך של הסמן יכול לנבוע מהסוכרת? מה הסבירות לכך? אין תוצאות קודמות להשוות. מה בדרך כלל עושים במצב זה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התנגשות של תרופות
  • Didi
  • 22/06/2017 17:49
  • פוליפ 15 מ״מ רקטלי
  • hope
  • 03/07/2017 18:19
  • שלום, בן 27 עברתי קולונסקופיה ורקטוסקופיה ונמצא פוליפ רקטלי ססילי (sessile) בקוטר 15 מ״מ. הופנתי לפרוקטולוג וקבעו לי תור לניתוח בתאריך ה10.08. השאלה שלי, האם ניתן לראות האם הגידול הוא סרטני כבר בתהליך הקולונסקופיה או הרקטוסקופיה שעברתי אצל הפרוקטולוג? גם הרופא שעשה את הקולונסקופיה וגם הרופא שעשה את הרקטוסקופיה לא נראו מודאגים במיוחד מהממצא. השאלה שלי האם פוליפים בגודל 15 מ״מ נראים לרוב על המסך בבדיקות האלה כאשר הם ממאירים? בנוסף, ברקטוסקופיה נראה שהיה לי טחורים פנימיים ואולי הם מקור הדימום. אבל יש לי דם בצואה לסירוגין שאולי מקורו הטחורים הפנימיים או הפוליפ.. האם זה אומר שהגידול בסיכוי יותר גבוהה להיות ממאיר? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפ 2 ס״מ במהלך רטקוסקופיה
  • danom
  • 27/05/2017 15:46
  • אני בן 27 ועברתי רקטוסקופיה לפני כשבוע והתגלה פוליפ אנורקטלי בגודל 2ס״מ. בנוסף, אני אמור לעבור קולונסקופיה עוד כחודש מהיום, ואמורים לחזור אלי בנוגע לניתוח להורדת הפוליפ שזה תור שייקח בין עוד חודשיים לשלושה ממה שאמרו לי. הלכתי להיבדק מאחר שהיה לי דם בצואה כל כמה חודשים ועל הנייר טיואלט אחרי ניגוב. ברקטוסקופיה הבנתי שהבעיה הייתה בעצם טחורים פנימיים שדי גדולים לגילי.. אבל שאני לא חייב לעבור ניתוח טחורים מאחר שהם מדממים לעיתים רחוקות. מה הסיכוי שהפוליפ שהתגלה סרטני, אם אין לי תסמינים נוספים ? והאם באמת אי אפשר להסיר פוליפ בגודל 2ס״מ בקולונסקופיה? בנוסף, אם אי אפשר האם יש סיכוי לבצע ביופסיה בכל זאת על הפוליפ? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש לסרטן המעי הגס
  • שירן
  • 27/05/2017 14:59
  • אני בת 67, לפני כ - 8 חודשים נערכה לי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. בקולונוסקופיה נמצאו טחורים פנימיים והרבה דבירטיקוליטים (ממצאים שנמצאו כבר 4 שנים לפני כן). 5 חודשים לאחר מכן היה לי דימום חזק חד פעמי, רופאת המשפחה שללה קולונוסקופיה חוזרת. לאחרונה אני סובלת מכאבי בטן מצד ימין בקו הטבור עם הקרנה לעתים למותן וכמו כן מגלי חום מרובים. מה היית מייעץ לי לעשות? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון בהשפעת גליבק
  • AIG
  • 23/05/2017 08:14
  • הי בעלי לוקח גליבק כבר למעלה מ 6 שנים ולפני כמה ימים גיליתי שאני בהריון זה נישואים שניים שלנו לי היו 2 לידות בעבר טבעיות ורגילות השאלה היא האם בגלל התרופה שבעל לוקח צריך להפיל את העובר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול כימותראפי
  • חברה
  • 16/05/2017 13:37
  • האם עדיף בטיפול הכימותראפי לקבל T.Capecitabine 500mg בכדורים שניים ביום למשך שבועיים או בטפטוף דרך פתחליד הכתף לארבעים ושמונה שעות? האם בטפטוף יש פחות סיכון לבחילות? תודה על תשובה מהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך. שתי התרופות נחשבות היום זהות מבחינת יעילות אך עם פרופיל תופעות לואי שונה ויש להתאים את הטיפול לחולה הספציפי. קפציטבין יכולה לגרום למעט יותר בחילות מ-5FU אך ההבדך קטן וניתן לשליטה ביעילות עם טיפול תרופתי תומך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום סרטן המעי הגס

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)