רופאים בתחום
ד"ר רות גייסט ד"ר רות גייסט
מומחית באורוגינקולוגיה בילדות ומתבגרות קרא עוד
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד

פורום אנדומטריוזיס וכירורגיה גינקולוגית

ד"ר רון שינמן

ד"ר רון שינמן מומחה בכירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית
ד"ר רון שינמן, הינו מומחה במיילדות גניקולוגיה ופריון ומנהל תחום אנדומטריוזיס ב- Infomed. כעת משמש במנהל המרפאה הרב תחומית לטיפול באנדומטריוזיס ורופא בכיר במחלקת נשים בבי"ח מאיר בכפ"ס. לאחר חזרתו עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אנדומטריוזיס קשה
  • ליאת ליזט בן אבו
  • 09/08/2017 11:04
  • אובחן אנדומטריוזיס קשה לאחר ניתוח לפרוסקופי בו לא נעשה דבר מאחר והמנתחים ראו הידבקויות קשות למעיים וציסטה בגודל 10 ס"מ ממוקמת מתחת לרחם אם קושי להגיע אליה. כרגע מאושפזת בסורוקה וממתינה ל MRI תוך נטילת אנטיביוטיקה כי נצפתה דלקת בבדיקת דם ביום האשפוז לפני 4 ימים ומקבלת משככי כאבים בוריד. נאמר שיש צורך בניתוח אך מדובר בניתוח מאד מורכב עם סיכונים רבים כולל סיכון לסטומה. האם תוכל להמליץ באיזה מרכז רפואי יש את הכי הרבה ידע בניתוח קשה ומסובך כזה? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גוש בטפולה השמאלית
  • מיבי
  • 02/08/2017 23:34
  • בעקבות תחושת נפיחות בבטן ללא כאבים עשיתי בדיקת US ולאחריה בדיקת CT. בשני הבדיקות נמצא גוש במימדים של 6X7 באגן שמאל מעל כיס השתן ללא חיבור ישיר לרחם או לשחלה אך לא ניתן לשלול שרירן על גבעול שמחובר לרחם. בגלל גודל הממצא הבנתי שככל הנראה תהיה המלצה להסיר אותו בניתוח. בגלל האבחון המבלבל אני אובדת עצות ולא יודעת אם מדובר בשרירן כדי להמשיך טיפול פרטי מול רופא מנתח כירורג גיניקולוגי או שמא מדובר בממצא שרק נמצא בסמוך לטפולה אבל לא קשור אליה ולכן מצריך ניתוח של כירורג כללי או אונקולוגי? יתרה מכך אני חוששת מגידול ממאיר (בבדיקת הסיטי לא היה ניתן לשלול זאת על אף שנשלל פיזור משני בבטן) הרופא מומחה שפיענח את הCT כתב שמומלץ לשקול בדיקת MRI, וגם אמר שיתכן ובמידה ויעשה ניתוח יהיה כדאי להיות עם שני צוותים כדי שבהתאם לממצא יבוצע הניתוח על ידי הצוות המתאים. לאיזה רופא כדאי לי לפנות קודם ? כירורג כללי או לתחום הגניקולוגי ? האם יתכן ובאמת לא ניתן לאבחן את הממצא ללא כניסה לחדר ניתוח ובדיקת פיזית או בדיקת MRI? האם אני לא מבזבזת זמן בהמתנה לבדיקת הMRI שעלולה לקחת הרבה זמן? האם ניתן לבצע תהליך שכזה של כניסה לחדר ניתוח עם שני צוותים ברפואה פרטית או שנכפה עלי להיות תלויה בשרותי הבריאות הציבוריים ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ויזאבל
  • אסנת
  • 22/07/2017 01:41
  • שלום דוקטור (: התחלתי חפיסה ראשונה של ויזאבל לפני פחות מחודש, יש לי מצבי רוח קיצוניים והזויים (בכי לא מוסבר וכדומה..) האם יש סיכוי שזה בגלל הגלולה? ואם כן האם זה אמור להשתפר? אני קצת מאבדת את עצמי...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גיל מעבר
  • מרליס
  • 13/07/2017 12:19
  • צילום
  • מורן
  • 12/07/2017 13:46
  • קיבלתי תוצאה של צילום רחם ורציתי לדעת מה עושים חצוצרה משמל חסימה דיסטלית סקטוסלפינקס וחצוצרה ימין הידבקויות פריטובליות ללא מעבר או פיזור טאשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלולות לעצירת המחזור לאחר ניתוח לפרוסקופיה
  • מישל
  • 11/07/2017 23:50
  • שלום וברכה, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לפרוסקופיה בעקבות אנדמטריוזיס חריף מאוד. מאותו זמן אני חיה בשלום וללא כאבים. בעוד כחודש אני יוצאת לטיול ואני רוצה לקחת גלולות כדי לא לקבל מחזור. שאלתי היא האם ההורמונים שבגלולות יכולות להזיק לי? להחזיר את הכאבים בעקבות כך? אני רוצה לקחת לחודשיים בלבד. אנא עצתך החשובה! בתודה, מישל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים באגן לאחר נטילת ויזאבל
  • רונית
  • 08/06/2017 11:03
  • שלום רב בת 36, בעקבות pms קשה ביותר שמלווה אותי עד לתחילת הוסת כולל בעיות במערכת העיכול ועמידות לגלולות (ניסיתי מספר רב של גלולות שעזרו לתקופה קצרה) , התחלתי טיפול בויזאבל , חשד לאנדומטריוזיס . ללא גלולות דרך אגב המחזור אינו סדיר , כבד או קצר מדי ועם כאבים ואז יוצא בעצם שסובלת כל החודש . שאלתי. היא : מאז הטיפול בויזאבל התחלתי לסבול מכאבים באגן . האם יש לכך סיבה ? בברכה רונית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנדומטריוזיס-הפסקת הגלולות
  • תמרה
  • 05/06/2017 11:27
  • אני סובלת מאנדומטריוזיס, ונותחתי בעבר 3 פעמים. נוטלת באופן רציף גלולות ויזאבל. לפני כשבוע הפסקתי את הגלולות (בהנחיית הרופא המטפל) לאחר שנתיים של נטילה רצופה, כדי לקבל וסת. עברו 6 ימים מאז הפסקת הגלולות, ועדיין לא קיבלתי וסת. בעוד 3 ימים אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה. האם זה מצב נורמלי? האם להתחיל את החפיסה החדשה? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרימולוט נור
  • אנני
  • 03/06/2017 09:45
  • שלום, הווסת האחרונה ב 8.5, כעבור 3 שבועות התחלתי ליטול פרימולוט נור כדי לעכב את קבלת המחזור הבא. נטלתי את התרופה במשך 4 ימים והפסקתי עקב תחושת אי נוחות בבטן. מתי אני צפויה לקבל את המחזור ? תודה, אמי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סויה
  • רוית
  • 28/05/2017 12:50
  • שלום, התפרסמה היום כתבה ב ynet שמחקרים עדכניים הראו שלסויה על שימושיה השונים אין השפעה אסטרוגנית. האם לאור זאת בטוח לחולות אנדומטריוזיס לצרוך סויה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטה אדנומיוטית
  • sara
  • 27/05/2017 10:40
  • כאבים לאחר הפסקת גלולות
  • רוני
  • 27/05/2017 01:00
  • היי דוקטור, אני בת 35פלוס ילד, סובלת מאנדו כבר כמה שנים. אני לוקחת גלולות המון שנים ואני לפני שבועיים הפסקתי, כי אני מאוד רוצה עוד ילד, אך לפני יומיים חזרו הכאבים הנוראיים, שום כדור לא עוזר, עוד שנייה חוזרת לגלולה מפאת הכאב. חוץ מזה המצב הנפשי שלי השתפר מאז שהפסקתי גלולות.. מה עושים? לא רוצה לחזור לגלולה כי רוצה הריון ומצב רוח אך לא מתמודדת עם הכאב.. אשמח לתגובה ועצה בנושא.. תודה רבה לך מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הנרומטריוזיס
  • שלי.מ
  • 26/05/2017 21:54
  • היי ד״ר תודה מראש על ההתייחסות בחודשים האחרונים אני סובלת מידי פעם מכאבים לא חזקים שעוברים בצד ימין של הבטן בקו הטבור שאלתי היא האם ניתן לזהות אמטריוזיס בבדיקת סיטי , עשיתי את הבדיקה והכל יצא תקין האם יכול להיות שלא רואים זאת בסיטי , תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיומות (שרירנים)
  • ד"ר חנה גבאי
  • 25/05/2017 10:56
  • במסגרת פרויקט להכנת שאלון רפואי, דרושות לי נשים עם מיומה (שרירן פיברואידי), דוברות עברית כשפת אם, למילוי השאלון ולמפגש חד פעמי, תמורת פיצוי. המטרה היא לבחון את השאלון ולא את הנתונים האישיים של המטופלת סודיות מלאה מובטחת. אודה לך אם תוכל לעזור לי לאתר מטופלות העונות על הנתונים. המעוניינות מוזמנות ליצור איתי קשר בדוא"ל: chanaga@gmail.com תודה רבה ד"ר חנה גבאי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנדומטריוזיס
  • ג׳.ח.
  • 19/04/2017 17:47
  • שלום רב! יש לי אנדומטריוזיס בשלב מתקדם מאוד, שהתפשט לחלקי הגן וגם דבוק למעי,נקבע לי ניתוח לחודש נובמבר. על מנת לא לסבול מכאבים בווסת ,כוון שכל חודש הכאב מחמיר רציתי להתיעץ האם מותר לי לקחת גלולות ברצף כדי לא לקבל ווסת עד חודשיים לפני ניתוח. חודשיים לפני ניתוח אני אמורה לקבל זריקה״ לוקרין״. האם הגלולות אמורות להתנגד לזריקה? רופאת נשים המליצה לי על הגלולות ״יאז פלוס״. לא רוצה להתחיל אם הגלולות לפני התיעצות . מודה מראש על התייחסות! ג׳.ח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבחנה לאחר לפרסקופיה
  • דנה
  • 05/04/2017 19:20
  • אנדומטריוזיס קל
  • טוליק
  • 04/04/2017 11:22
  • שלום, לפני כמה חודשים אובחנתי באנדו קל בבדיקה שגרתית כהכנות ללנסות להכנס להריון. אחרי בדיקות מעמיקות במחלקת אנדו באיכילוב הוחלט שבגלל שהמצב יחסית קל (שני נגעים שביחד הם פחות מ3 מס"מ בשחלה השמאלית) לא מומלץ לנתח וכשאני אמשיך לנסות עוד כמה חודשים (בינתיים אני מנסה 3 חודשים). רציתי לשאול- האם יש לי סיכוי בכלל להיקלט טבעי כרגע? יש שיעור גדול של נשים שמצליחות להיקלט טבעי עם אנדו? הגניקולוג שלי שלח אותי לבדיקות הורמונליות ואת בעלי לבדיקות זרע כדי שאם ובחודשים הקרובים זה לא קורה לבד אני מניחה שנתחיל בטיפולים כדי לא לדחות את ההריון. האם זה פתרון ריאלי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רחם במרקם אדנומיוטי
  • שני
  • 21/03/2017 21:59
  • שלום רב, בת 42 (ילדתי לפני כ 10 שנים) בבדיקה נצפה רחם במרקם אדנומיוטי. שרירן אינטראמוראלי 20 ממ בקיר קידמי. בתלת מימד מבנה רחם תקין. מנסה להרות ולאחר מס טיפולי הפרייה . האם ייתכן שהממצא גורם לבעיה של השתרשות העוברים? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים עזים
  • הדר
  • 20/03/2017 22:00
  • שלום. אני בת 28. סבלתי מגיל 16 מדימומים כבדים וממושכים וכאבים עזים, אחרי המון אישפוזים במיוני נשים לאורך השנים בחשד לא מבוסס לPID, בזמן שהייתי חיילת חשדו שזה אנדומטריוזיס. עברתי לפרוסקופיה שגילתה המון הידבקויות באיזור המעיים והחצוצרות - לא היו עדויות לנגעים אך גם לא נשלחה ביופסיה. היו לי כמה שנים די שקטות, חוץ מביקור אחד במיון נשים לפני שנתיים בגלל כאבים שעברו אחרי אנטיביוטיקה (הומלץ לי גם לעבור בדיקה גנטית לשלוח FMF אך קופח כללית לא אישרה לי כיסוי כספי לבדיקה בגלח כשל בירוקרטי). עד כאן ההקדמה. כבר חודשיים סובלת מעייפות קיצונית, לפני שבוע באמצע חפיסת הגלולות (מיקרוגינון) הופיע לי דימום קל בליווי כאבים, עם תסמינים של מחזור (חזה נפוח ומצבי רוח קיצוניים) ואז הכאבים הפכו קיצוניים יותר, מאוד ממוקדים באיזור השחלה השמאלית ובאותו מקום בגב, מקרינים לרגל. יומיים שבקושי תפקדתי. הגעתי לרופא נשים שלא ראה עדות למשהו מיוחד אבל הבין שמשהו קורה בגלל הרגישות העזה ושלח אותי לאולטראסאונד וגינלי - הרופא באולטראסאונד לא מצא ממצא חריג, אמר שאלה הדבקויות וחוץ מטיפול סימפטומטי בכאבים אין מה לעשות, רשם לי ארקוקסיה שסרבתי לקחת. יצאתי ממנו נואשת וחסרת אונים, קבעתי למומחה לאנגונטריוזיס שפנוי רק באמצע אפריל. כרגע אני בכאבים. נוטלת אופטלגין נוסלי שקצת עוזר, אבל עדיין בכאבים. הכאב ממוקד אבל מתפשט, ממש במפשעה השאלית, לעיתים כאילו מעציק את עצמו בסימטריה מושלמת לצד ימין. כאבי גב עזים. הכאבים מתחזקים כאשר אני צריכה להתפנות או אחרי ארוחה גדולה. קצת מביך לספר אבל לפני כמה ימים הבטן שלי הייתה מאוד נפוחה ותיארתי לבעלי את הכאב כמו בלון שנודד בבטן - באותו הערב יצא לי המון אוויר מהנרתיק, בצורה יוצאת דופן. והייתה גם הקלה. אמש הייתי הפוגה מהכאב ואני ובעלי קיימנו יחסי מין, לא כאב, אבל באמצע פרץ דימום חזק שנפסק תוך דקות, כאילו משהו התפוצץ. ביצעתי בדיקות דם - אין שום בעיה נראית לעין, אפילו לא אנמיה כמו בדר״כ. ביצעתי בדיקת סמנים שיצאה תקינה. כרגע אני בכאבים שמאוד מפריעים לי להתנהלות היומיומית שלי, משתקים אותי לרגעים. אני לא יודעת אם ראוי לפנוצ שוב לרופא נשים או למיון נשים, מצד אחד נאמר לי שאין שום דבר ומצד שני אני ממש סובלת. האם זה נשמע כמו אנדומטריוזיס? יכול להיות שזה בכלל מהמעיים? האם נהוג לתת להדבקויות פשוט לקרות? תודה רבה מראש. יודעת שזה ארוך ומבולגן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלולות בשילוב ציפרקלס
  • אמא מודאגת
  • 04/03/2017 11:37
  • שלום , בתי בת 22 עלתה במשקל בחצי שנה כ15+ קילו והדבר מאד מפריע לה בריאותי וחיצוני, נוטלת גלולות מרסילן כ10 חודשים , ציפרקלס ניתן לה לפני 6 חודשים , לפני המרסילן לקחה דיאנה טיפולית שהפסיקה היות ועלתה במשקל והחליפה למינון נמוך יותר . עלי לציין שיש לה שחלות פוליסיסטיות . השאלה האם שילוב בגלולות עם הציפרקלס הוא שהביא לעלייה מאד גבוהה במשקל ?ואם כן האם היא יכולה ומומלץ להפסיק את הגלולות מידי , מה שלא מפריע לה . בשלב זה הציפרקלס מאד חשוב .בדיקות דם עשתה ונראה כי בלוטת התריס תקינה . מה המלצתך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום אנדומטריוזיס וכירורגיה גינקולוגית

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)