רופאים בתחום
ד"ר טוביה בן גל ד"ר טוביה בן גל
מנהל היחידה לאי ספיקת לב, מרכז רפואי רבין קרא עוד
פרופ' אלי צוקרמן פרופ' אלי צוקרמן
מנהל יחידת הכבד של מחוז חיפה וג"מ ושל מרכז רפואי... קרא עוד

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
גולשים יקרים, לא יינתן מענה בפורום בין התאריכים 03.09-15.09 בשל העדרותה של פרופ' זיו בן ארי, עמכם הסליחה
  • כבד וטחול מוגדלים
  • אסף
  • 18/09/2017 13:27
  • שלום רב, ביצעתי בדיקות דם שגרתיות, הכל תקין למעט תפקודי כבד ALT 98 GGT 85 לאור הממצאים רופא גסטרו הפנה אותי לבדיקות דם מעמיקות יותר ולבדיקת אולטרסאונד בטן. להלן: HEMOLYTIC IND. 0.00 INDEX ( 0.00- 30.00) ALK.PHOSPHAT. 57.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.*.......) החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה ALT(GPT) 98.00 U/L ( 5.00- 50.00) (.........)* החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה AST(GOT) 35.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.......*.) CHOLESTEROL 204.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)* GGT(GAMMA GT) 85.00 IU/L ( 9.00- 55.00) (.........)* HDL-CHOLEST. 58.00 MG/DL ( 40.00- 85.00) (...*.....) LDL-CHOLEST. 134.40 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)* IRON 90.00 UG/DL ( 65.00- 175.00) (.*.......) החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה TOTAL PROTEIN 7.20 G/DL ( 6.30- 8.50) (...*.....) החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה ALBUMIN SERUM 4.40 G/DL ( 3.50- 5.50) (...*.....) TRANSFERRIN 232.00 MG/DL ( 200.00- 380.00) (.*.......) TRIGLYCERIDES 58.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.*.......) CERULOPLASMIN 22.00 MG/DL ( 16.00- 60.00) (*........) CRP 0.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (*........) FERRITIN 146.15 NG/ML ( 21.80- 275.00) (...*.....) החל מ 20.06.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה HBS ANTIGEN NEGATIVE HBS ANTIBODY 0.33 MIU/ML Nonimmune HCV ABS NEGATIVE ANTI HB CORE NEGATIVE ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 0.35 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........) Negative בדיקת סקר לנוגדני צליאק ASMA 12.10 U/ML ( 0.00- 20.00) (....*....) Negative ANTI LKM 1.00 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........) Negative ANA MULTIPLEX Indeterminat ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*) Indeterminat ANTIRIBOSOMAL P < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP-A < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM/RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SCL-70 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP 68 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RO (SS-A) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI LA (SS-B) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 52 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 60 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CHROMATIN < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI JO-1 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90) בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA < 0.2 בבדיקת אולטרסאונד- התברר כבד במרקם תקין בגודל 17.9 ס"מ טחול 13.4 ס"מ לבלב, כיס מרה, דרכי מרה -תקינים ללא ממצאים נוספים לפני 3 שנים עשיתי בדיקת אולטרסאונד, במכון אחר, והגדלים היו תקינים. בן 38, גובה 1.85, משקל 91 ק"ג.בריא. ללא עבר של מחלות. תפקודי הכבד שציינתי לעיל- שומרים על אותם ערכים פחות או יותר, בכל בדיקות הדם שעשיתי. אודה לתשובתך, האם יש מקום לדאגה? מה ההשלכות לכבד וטחול שחורגים מוגדלים, והאם גודלם חריג ביחס לנורמה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תפקודי כבד גבוהים
  • רועי
  • 18/09/2017 19:22
  • שלום רב כבר שנה וחצי שיש לי תפקודי כבד גבוהים 65 got ast 73 gpt alt 96 ggt BILIRUBIN-DIRECT 0.07 0.30 BILIRUBIN TOTAL השאלה עד כמה זה נראה חמור והאם יכול להיות קשר לעליה מצרבות כרוניות מרגיש שלא לוקחים אותי ברצינות בקופת החולים אחרי הרבה זמן שזה המצב אשמח לדעת מה זה אומר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות גבוהות GOT ו GPT לאחר לידה בעלייה
  • אודליה
  • 13/09/2017 13:55
  • שלום, לפני כ 9 שבועות ילדתי, בדיקה ראשונית לתפקודי כבד ביצעתי ביום ראשון השבוע והערכים עמדו על GOT - 63 ו GPT עמד על 106 היום עשיתי את הבדיקה שנית והערכים עלו ל GOT - 64 ו GPT עלה ל 114 הבנתי שיש חריגות אחרי לידה אך עם הזמן הערכים אמורים לרדת ולא לעלות האם העלייה של ערכים מעידה על נזק לכבד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכים אלה יכולים להיות מוגברים מספר שבועות לאחר הלידה, בעצם התוצאה לא השתנתה, חזרי שוב על הבדיקה עוד שבועיים ואם עדיין מוגברת בקשי הפנייה למרפאת כבד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי בדיקות הדמיה שונות
  • דן
  • 13/09/2017 09:38
  • שלום עברתי אולטראסונד מעקב כבד שומני .ונשלחתי לסיטי לאחר מכן לברר מידת השומן בכבד ביותר ברור.הסיטי יצא תקין ברוך השם למעט בלוטות לימפה בליגמנט גסטרו דואדנלי עד 9 ממ במזטריום וברטרופריטונאום עד 9 ממ אין מיימת איך אני צריך להמשיך לבדוק ואיזה בדיקות אני בלחץ לפני כמה חודשים בדיקת גסטרוקופיה דלקת בכיבה יכול להיות מזה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צהבת B
  • יונתן
  • 13/09/2017 08:51
  • שלום יש לי צהבת b הושפזתי בבית חולים 5 ימים בגלל אנזימי כבד ובילירובין גבוהים שם לא נתנו לי שום טיפול בעיקר מנוחה ומעקב והבילירובין הפסיק לעלות ושחררו אותי כעבור כמה ימים עשיתי דוב בדירות וכל הבדיקות התוצאות שלהן ירדו שזה סימן טוב אבל הבילירובין עלה ל 11 הרופאה שלי אומרת שסה יכול לקרות ולחכות לבדיקת דם הבאה מחר במידה והבילירובין עולה או תוצאות האחרות להגיע למיון אני בינתיים סובל מכאבי מפרקים קשים בגוף אני סוכרתי טייפ 2 אשמח לעזרה ייעוץ תמיכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מציין גם
  • יונתן
  • 13/09/2017 08:54
  • שאלה לגבי ממצאים בבדיקת סיטי
  • מודאגת
  • 11/09/2017 15:48
  • דלקת כבד אוטואימונית
  • שמעון
  • 05/09/2017 17:30
  • כבר 7 שנים סובל מהמחלה ועדין לא רואה תוצאות , לקחתי בהתחלה כמה שנים פרנדיזון ואח"כ עברתי לבודסון + אורסוליט ולא רואה שיפור , אפרט הכל בטלפון או במייל אם אפשר לעזור לי בנושא אני סך הכל בחור בן 24 החיים עדין לפניי תודה שמעון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגע היפודנסי בכבד בקוטר 4 ס"מ
  • שרון
  • 05/09/2017 10:13
  • אני בחורה בת 39 בריאה בדר"כ, לאחר ניתוח בריאטרי - טבעת בקיבה... לפני מספר ימים עשיתי בדיקת CT בגלל כאבי גב מותני. בממצא: קיים נגע היפודנסי עגול בקוטר 4 ס"מ בסגמנט 7 של הכבד מה זה הנגע הזה? ממה זה נובע? האם מסוכן.? אשמח לכל הפרטים. קצת בלחץ מהממצא...)-:

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין צורך בדאגה . CT גב איננה בדיקה מדויקת לכבד. אי אפשר לדעת את אופי הנגע רק מהתאור. בסוף הדוח אמור להיות פענוח והמלצה כן/לא לברור נוסף

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שינו במדדי תפקודי כבד
  • שחר
  • 04/09/2017 16:48
  • שלום רב לפני מס' שנים עשיתי בדיקות כלליות שכללו תפקודי כבד. המדד של ALT היה תחילה סביב 40 לאחר מס' חודשים עלה ל 96 ולאחר חצי שנה ירד לל 25 לערך לפני מס' חודשים שוב עשיתי בדיקה והערך הינו 67. מדד ה AST היה גם סביב 40 . הרופא לא ידע לומר לי מדוע השינויים הללו ,האם ישהסבר? חשוב לציין ששאר הבדיקות תקינות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כבד מוגדל
  • טל
  • 02/09/2017 10:53
  • שלום, לפני שבוע עשיתי בדיקת אולטרה סאונד בטן עליונה. התוצאה היתה כבד מוגדל ואבנים בכיס המרה דרכי המרה לא מורחבים. והשאר תקין מרקם טחול לבלבל. האמת הייתי מודאגדת רצתי למיון ובקשתי שיעשו לי ct סרבו כי לדעתם אין צורך עשו בדיקות דם כליות ותפקודי כבד הכל ברוך השם תקין.חשוב לציין בשבוע הזה סבלתי מחידקים בשתן ובצואה ומהליקובטר. האם זה מדאיג כבד מוגדל? לפעמים סובלת מכאב מופשט בצד ימין. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפטטיס c ו b
  • שיר
  • 01/09/2017 13:23
  • שלום. רציתי לדעת כמה זמן לאחר ההידבקות בהפטטיס b ו-c התשובה של הנוגדנים בקופת חולים בהכרח תהיה חיובית? מתי התשובה תהיה חד משמעית? אם בהפטטיס b וc יש תקופת המתנה שונה מזמן ההדבקה להופעת נוגדנים אשמח שתגידי בנפרד. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עליה פתאומית בערכי בדיקה ALT
  • ריק
  • 01/09/2017 12:21
  • שלום, אני בן 56 לפני כששלושה שבועות עשיתי בדיקות כלליות. כל התוצאות היו בגדר הנורמה למעט ערך נמוך של חומצה פולית - 2.3 ng/ml. באותה בדיקה ערך ALT היה 26 וערך AST היה 20 לאחר מכן נשלחתי למיון שם התגלה קריש דם בוריד - DVT. לאחר שחזרתי מטיסה ארוכה והתחלתי טיפול בקלקסן וגם כדורי בחומצה פולית שבועיים לאחר מכן עשיתי בדיקות לבירור לקרישת יתר וקיבלתי תוצאה חריגה ב-ALT עם ערך 92 כאשר ה-AST עלה ל-36 בנוסף לתרופות שציינתי אני לוקח באופן קבוע גבאפנטין וקלונקס להקלה בטינטון אשמח לדעת מה יכול להיות הגורם לעליה הפתאומית בערכים אלו תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שרידות של נגיף היפטיטיס C מחוץ לגוף
  • יואל
  • 30/08/2017 15:20
  • שלום רב, אתמול הילד שלי אחז עם כף היד בידית של מעלית ואחר כך הבחנתי שעל הידית יש דם מרוח. כמה זמן שורד הנגיף בדם מרוח (לא טיפת דם) בטמפרטורת החדר? תודה מראש על התייחסותך, מאוד מודאג.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפטטיס אוטואימונית תסמינים
  • גל
  • 28/08/2017 20:25
  • שאלה נא עזרתך
  • מריה
  • 28/08/2017 13:39
  • שלום רב, אני בת 35 בריאה למעט חיידק הליקובטר שיצא ערך 94 , לקחתי טיפול משולש ומחכה לבדיקה חוזרת. אני שבועיים כבר אחרי הטיפול.לא היו לי תופעות. אך אחרי הטיפול יש לי תחושת שריפה בבטן , אין כאבים אין הקאות ואין חום, ובדיקת רופא לבטן הייתה בסדר ואמר אין צורך בUS בטן. האם זה בגלל החומציות או חלילה זה דלקת או סרטן? אני ממש מפחדת ואודה להסבר . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ggt בערכים גבוהים
  • etty
  • 28/08/2017 11:04
  • בת 30 בריאה. רופאת נשים שלחה אותי לבדיקות דם בעקבות רצון להיכנס להריון (קיבלתי מחזור פעמיים באותו חודש, בדרך כלל מחזור סדיר). יש לי ילד אחד בריא והריון שני שהופסק בחודש חמישי בגלל תסמונת קשה שהתגלתה בעובר. בבדיקת דם התקבלו ערכים גבוהים לבדיקת ggt - 398, alk- 121 אני בחורה בריאה ואין לי רקע תורשתי של בעיות כבד ואינני לוקחת כדורים בכלל. האם תוכלו לשפוך לי אור עם מה אני מתמודדת כאן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ggt בערכים גבוהים - הבהרה
  • etty
  • 28/08/2017 11:54
  • כבד שומני באולטראסאונד
  • יצחקוש
  • 26/07/2017 17:13
  • שלום וברכה. בצילום אולטרא סאונד שנעשה לצורך אחר (כאבי בטן), הוברר במקרה כי הכבד שלי עם הסננה שומנית. אני עם BMI 34 ולאחרונה אני מוריד במשקל ואני כבר על BMI 32.5. אני רוצה לשאול, האם הכבד השומני הוא מצב הפיך שיהפוך עם התקדמות הירידה במשקל או שזהו זה לעולמים? האם שווה מעקב על זה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת צדדית
  • יצחקוש
  • 26/07/2017 17:14
  • בבקשה.
  • יצחקוש
  • 27/08/2017 14:44
  • כבד בעל מירקם שומני -אקוגני
  • אסתי
  • 27/08/2017 14:34
  • מה קורה אם אני לוקחת תרופה בישיבה במקום עמידה?
  • איה
  • 27/08/2017 01:54
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)