רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום חרדה

ד"ר ניר עישר

ד"ר ניר עישר
ד"ר ניר עישר הינו מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. כמו כן, מנהל פיתוח וחדשנות במכון פסגות,יוזם את היום עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • קלונקס
  • יוסף
  • 26/04/2017 15:23
  • Help
  • טלי קיי
  • 26/04/2017 04:46
  • זה התחיל לפני חמש שנים. בצבא. בלי שום התראה מוקדמת. התקף חרדה עם כל הסימפטומים שרק תרצו.. זה הכניס אותי לשיתוק של כמה חודשים בהם הפכתי מהאדם האופטימי, מלא שמחת החיים, האסרטיבי, הפעיל והמצליחן שאני, לגופה. לכלום. לא תפקדתי. ישנתי עם אמא שלי במיטה. לא הסכמתי לרגע להישאר לבד. לא אכלתי, לא ישנתי, להגיע לבד לשירותים או למקלחת היה בלתי אפשרי, שלא נדבר על לצאת מהבית. לא היו התקפים. הייתה חרדה תמידית שלא הרפתה לרגע. לרגעים דריאליזציה. ובעיקר מחשבות לא פוסקות ולא נשלטות שיצאו מכל פרופורציה. לקח המון זמן לשכנע אותי לקבל טיפול תרופתי. והאמת? זה הציל אותי. התחלתי בפריזמה 20 מ"ג ועליתי בהדרגה ל40 מ"ג. הרגשתי שקיבלתי את חיי בחזרה. זה היה קצת כמו ללמוד ללכת מחדש. 5 שנים עברו מאז אותו התקף. 5 שנים טובות ורגועות בהן חייתי חיים מלאים ושלווים כמעט לחלוטין. נמנעתי ממספר דברים שפחדתי שעלולים להוות טריגר עבורי, כמו טיסות לחו"ל (הפחידה אותי עצם השהייה במקום רחוק ולא מוכר) כמו שינויים שרציתי אך פחדתי לעשות כמו להעתיק את מגוריי לתל אביב או לאילת, נמנעתי גם מסמים קלים למרות הסקרנות והרצון להתנסות. אבל מעבר לכך, חיי היו טובים ומלאים. זוגיות, משפחה אוהבת, מעגל חברים רחב, עבודה מעולה. לפני שבוע ימים בדיוק, זה תקף אותי. אחרי חמש שנים בהן לא היה לחוויה הנוראה בחיי שום זכר. כל השנים כאלה שהייתי בטוחה שעם הפריזמה שלי אני חסינה. לא היו אירועים מקדימים שיכלו להוות טריגר, סתם עוד יום רגיל. נזכרתי מיד שלפני כשלושה שבועות הייתי 4 ימים בלי הכדור. לא היה אותו באף בית מרקחת ונאלצתי לחפש מחוץ לעיר. האם 4 ימים הם מספיק זמן(אחרי 5 שנים עקביות) בשביל לעשות כזה נזק? בשבוע האחרון מאז שזה קרה הספקתי לחוות את כל ההשלכות, הלחץ והסטרס שלא מרפה מהגוף, חוסר מנוחה, דריאליזציה לעתים, ובעיקר מחשבות.. מחשבות מחשבות .. לא ברור על מה. רק ברור לי שכל ההתמקדות, כל הריכוז, כל האנרגיה שלי בימים האחרונים מופנית לזה. לחרדה הזאת. וזה מפחיד אותי. אני פוחדת מהפחד. ופוחדת מזה שהחסינות שלי איננה. ולא יודעת איך ממשיכים מכאן ומאיפה מוצאים את הכוחות. ואיך מקבלים את החיים בחזרה. אני מתגעגעת לשיגרה שלי. השוחקת והמעייפת, לימים בהם לא התעסקתי אף לא לרגע במחשבות על חרדה. לקחתי את הכדור שלי כל בוקר אחרי האוכל כמעט על אוטומט, כמו ויטמינים. מבלי להשקיע בזה שום מחשבה חרדתית מיותרת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דכאון עמיד
  • שירי
  • 21/04/2017 17:25
  • שלום לדר הנכבד לפני כשנה וחצי איבדתי את שני ההורים שלי בעקבות מחלת הסרטן שבה הם חלו .הפרש של שלושה חודשים בן אבא לאמא . הייתי מאד קשורה אליהם בעקבות המוות התפרץ לי אוסידי מחשבתי שלא היה לי בעבר ודכאון קשה ועמיד . ניסו מספר פעמים להחליף לי תרופות אבל כלום לא עוזר מאז אני בדכאון בהלם מוחלט לא מסוגלת לנהל שיחה יותר משתי מילים עם הילדים והבעל וגם בעבודה ...כל הזמן מפחדת שעומדת להשתגע ושיאשפזו אותי .... הצער כל כך גדול ויש לי גם מחשבות אובססיביות מטופלת כרגע בויאפקס xr 300מג ריספרדל 2 מג ופעמיים ביום קלונקס 0.5 מג . איך אפשר לצאת מהדכאון הזה אני ממש חולמת לחזור לדבר ולצחוק ....האם יש לי תקווה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דכאון עמיד
  • שירי
  • 21/04/2017 18:06
  • יש לציין שעשיתי את הבדיקה הגנטית של הרוק ויצא שריספרידל מתאימה לי מאד .אבל למרות זאת הרופא רוצה להחליף לי את תרופת הריספירדל באריפליי שלפי הבדיקה הגנטית פחות מתאימה ...האם להחליף את הריספירדל ? אני כבר שנה וחצי בדכאון וממש מיואשת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דה פרסונליזציה
  • חיה
  • 19/04/2017 21:11
  • סבלתי לפני כקרוב לשנה משתי התקפי חרדה קשים, שהיו מלווים בתופעות פיזיות קשות בחילה סחלרחורות דפיקות לב, וכן תחושה של בלבול פחד למות להשתגע, וכן הרגשת ניתוק מהמציאות. מאז סבלתי מחרדות קשות ודיכאון. ותחושת ניתוק מהמציאות ובעיקר בחרדה מהניתוק. אובחנתי כסובלת מהפרעת פאניקה ודיכאון. מטופלת במירו 45 מ"ג. ב"ה מצבי השתפר חזרתי לתפקוד מלא. הדיכאון כמעט ולא קיים. יש עדיין קצת חרדות. מטופלת כרגע בשיחות. אבל מה שקשה עלי ביותר זו תחושת הניתוק, שהכול מסביבי לא אמיתי. הפסיכולוגית טוענת זה יעבור בסופו של דבר. אך לי עדיין קשה להשתכנע שזה יעבור. האם באמת גם אתה משוכנע שבד"כ כלל תחושת הניתוק נעלמת בסוף? ובאיזה דרכים אני יכולה להרגיע את עצמי בינתיים? יש לי חרדה נוספת שאני מפחדת משינויים משמעותיים שצפויים לי בחיים כמו נישואין לידה וכדומה, פחד שכתוצאה מהשינויים אני אשתגע. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפ' פניקה עם ניתוק ופחד להשתגע
  • ד"ר ניר עישר
  • 20/04/2017 15:04
  • שלום חיה, אין לך מספר בעיות אלא בעייה אחת והיא הפרעת פאניקה. הרצון שלך בהרגעות נובע מאחת משתי סיבות: או שלא הבנת כלום מהטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי או שאת אצל המטפלת הלא נכונה, שאין לה את הכלים לטפל בך. אנא פני למטפלת CBT. אם את זקוקה להמלצה, אשמח להמליץ לפי אזור המגורים שלך. אין כל סיבה להשאר עם שאריות חרדה או פאניקה אם את מקבלת את ההנחיות הנכונות ועושה את ההשתדלות שלך בצורה מיטבית. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה!
  • חיה
  • 20/04/2017 15:33
  • אני דווקא מטופלת אצל פסיכולוגית מקצועית מאוד ואני רואה שיפור ניכר במצבי. אבל על תחושת הניתוק, היא אמרה לי שזה מנגנון הגנה שמגן עלי מפני החרדה, והוא כרגע בריא בשבילי ואני צריכה לקבל אותו ובסופו של דבר שעניינים הסתדרו הוא יעבור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שקום,שחרור ממחלקה פסיכיאטרית
  • יוסף
  • 20/04/2017 06:33
  • רוצה להשתחרר למקום דתי
  • ד"ר ניר עישר
  • 20/04/2017 14:56
  • שלום יוסף. האמת שאינני בקיא בנושא. אני ממליץ לך לפנות לבית חולים מעייני הישועה או לעזר מציון. אני מקווה שהם יוכלו לחמם לך את הידע בעצה טובה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מצב נפשי
  • דניאלה
  • 19/04/2017 11:51
  • שלום , רציתי לשאול , אני עוברת כרגע גירושים קשים בעקהות בגידה וזה כמובן משפיע על מצבי הנפשי כגון כעס עצבים מרירות ולפעמים גם חוסר שינה , אני לא מעוניינת ללכת לרופאת משפחה כדי שלא ירשן לי בתיק הרפואי שצרכתי אי פעם כדורים .. האם יש רופא פרטי שבתשלום יכול לתת לי מרשם זה קיים ? גרה באיזור הדרום ? ובמצב כזה מה מומלץ לעשות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשיי גרושין
  • ד
  • 20/04/2017 14:52
  • את נמצאת בלחצים חיצוניים ופנימיים ניכרים. אני ממליץ לפנות לפסיכותירפיסט טוב, שאת מבינה שהוא מבין את מה שעובר עלייך היטב. הוא גם ידע להמליץ לך, אם את זקוקה במקביל לסיוע תרופתי. התקופה הקרובה קריטית עבורך. ככל שתילחמי פחות בגרוש שלך, תשתחררי מהר יותר ותוכלי לבנות את המשך חייך. כל כעס או רצון לנקמה משאיר אותך תקועה בעבר. מאחל לך השתחררות מהירה מעברך ובניית עתיד מאושר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשיי גרושין
  • ד"ר ניר עישר
  • 20/04/2017 14:53
  • חרדת החנקות מאוכל
  • בר
  • 19/04/2017 22:34
  • שלום ד"ר. אני בת 16, וכבר יותר משנה שיש לי חרדות והתקפי חרדה. כשאני אוכלת במיוחד כשאני לא ממש רעבה, יש לי חרדות. אני מתקשה לבלוע את האוכל, לועסת אותו טוב מידי ומיותר, אני נלחצת מאוד ופניקה, דפיקות לב מואצות. החלק הכי קשה זה הבליעה... וכמובן אחכ הנשימה שלבדוק אם אני נושמת ושלא נתקע לי אוכל בקנה הנשימה...מה שמעניין זה שכשאני רעבה אני הרבה פחות חווה את ההתקפים כשאני אוכלת. אני לא חוויתי איזה חווית היחנקות משמעותית אבל זה פשוט באמת פוגע לי באיכות חיים, עד כדי כך שאני לא מביאה אוכל לבית הספר ונמנעת לאכול בסביבת אנשים... (שלא יראו אותי מתקשה לבלוע). איזה טיפול יעזור לי להיפטר מהחרדה הזאת אחת ולתמיד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדת בליעה
  • ד"ר ניר עישר
  • 20/04/2017 11:46
  • שלום בר. את מתארת חרדת בליעה קלאסית. קרוב לודאי שזו האבחנה הנכונה. הטיפול היעיל הוא הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. אם תתרגלי ברצינות וברציפות, צפוי שתוך 4-3 חודשים הבעייה תהיה מאחורייך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • טל
  • 18/04/2017 01:32
  • מזה 5 שנים מטופלת בפריזמה 40 מג עקב חרדה. מאז תחילת הטיפול לא חוויתי חרדות והתקפי חרדה. השבוע לאחר 5 שנים רגועות חוויתי 2 התקפי חרדה. נזכרתי שלפני כשלושה שבועות היו 4 ימים בהם לא נטלתי את הכדור. האם זו יכולה להיות הסיבה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 4 ימים ללא פריזמה, כסיבה לחזרת חרדות
  • ד"ר ניר עישר
  • 19/04/2017 01:12
  • בד"כ מי שנוטל שנים פריזמה, נמצא במצב שאנו קוראים לו מצב יציב של התרופה. ז"א שאין עליו וירידות בכל פעם שהוא נוטל את התרופה אלא שהרמה קבועה כמעט. מסיבה זו, חוסר נטילה של ימים אחדים (4 כלול), לא אמורה לשנות את המצב היציב הזה. מה יכולות להיות הסיבות לחרדות, אם כן? שלוש סיבות אפשריות שעולות בדעתי הן: 1. ייתכן ש- 4 הימים הללו, לא היו הימים היחידות שלא יצא לך ליטול פריזמה. 2. ייתכן שקרה משהו בו זמני שגרם לתרופה להשפיע פחות - שינוי הורמונאלי או אפילו שפעת. 3. היית על הגבול התחתון של המינון התרופתי וההפסקה הקלה גרמה לך ליפול אל מתחת לרמה הנחוצה לך. - הסבירות לזה נמוכה יותר. יש גם דברים שקורים שאיננו מבינים. הייתי בודק שינויים תזונתיים, בפעילות גופנית, בהתנהלות בחיים וכד'. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היריון
  • סיון
  • 18/04/2017 09:56
  • שלום... אני בהיריון בשבוע 17+3 וסובלת מחרדת נהיגה, חרדה חברתית, חרדה ממקומות סגורים, וחרדות נוספות, מחשבות שליליות רופאת המשפחה הפנתה אותי לפסיכאטרית שנתנה לי כדורים בשם סרנדה.. אך עדיין לא התחלתי לקחת אותם.. השאלה שלי היא כזאת האם כדורים אלו בעלות תופעות לוואי רבות או שזה באמת יכול לעזור לי.. אני מאוד מפחדת להתחיל לקחת כדורים.. אבל לא רואה פתרון אחר אודה לתשובה תודה...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם SSRI מסוכנים באמצע ההריון?
  • ד"ר ניר עישר
  • 19/04/2017 00:58
  • ככל הידוע כעת, אין כל סכנה אחרי החודש השלישי. למעשה אין סכנה גם בזמן ההתפתחות המהירה של העובר, בתחילת ההריון, אך אנו אוהבים להפיל את האחריות על המכון הטרטולוגי, שמעודכן כל יום. אחרי שלןשה חודשים האיברים צומחים אך הם כבר מושלמים ולכן אפשר להשתמש בתרופות. עכשיו אני רוצה לשאול אותך לגבי סיבת הצורך בתרופות: חרדת נהיגה, חרדה חברתית, חרדה ממקומות סגורים, לא חדשות, הן איתך חודשים ואולי שנים. למה את רוצה לטפל בהן דווקא עכשיו? לגבי חרדות נוספות ומחשבות שליליות אינני יודע במה מדובר. אם את יכולה לחיות איתן ללא הפרעה נכרת לחיים, ז"א שזה משהו נודניק אבל לא נורא, הייתי מבקש מהרופאה שלך לשקול שוב את העיתוי הנכון ביותר להתחיל את התרופה. אם זה מפריע מאוד, איני מבין מה מעכב אותך. יש אולי גם אופציה שניה, אם את מוכנה להתחייב לתרגול רב ניתן ברוב המקרים להתגבר על חרדות בעזרת טיפול התנהגותי קוגניטיביאו אפילו בעזרת הספר: להפחיד את הפחד". כאמור זו עבודה שלך ולכן גם המיומנויות נותרות שלך ככל שתהיי מומחית יותר. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה
  • ענת
  • 15/04/2017 18:38
  • שלום.אני סובלת בחודשים האחרונים מהתקפי חרדה קשים.הפסיכיאטר אמר לי שאני סובלת מהפרעת חרדה.אני נוטלת ציפרלקס ובמידה ואני עדיין חווה התקפים אני נוטלת קלונקס.אני נוטלת את הציפרלקס כחודש וחצי ומרגישה הרבה יותר טוב.בחודש האחרון כשאני יושבת אני לא מפסיקה לנדנד את הרגל..במידה ואני לא במצב שאני יכולה לנדנד את הרגל אני לא מפסיקה להקפיץ את היד או האצבע.אשמח לקבל מידע על התופעה.תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה עם קפיצות ברגליים
  • ד"ר ניר עישר
  • 16/04/2017 23:33
  • קפיצות ברגליים נצפות לפעמים לא נדירות, ברוב ההפרעות שיש בהן חרדות. ניתן לשלוט ברעד הגס לרגעים ארוכים אל עושים שריר. אנחנו משייכים רעד זה למתחים, כי הפסקת המתח מפסיקה גם את הרעדות. אפשרות שניה ופחות סבירה היא, שהרעד הוא תופעת לוואי של התרופות שאת לוקחת. התמכרות לקלונקס יכולה לגרום לרעידות. גם עודף ציפרלקס יכול לגרום למספר סוגים של רעידות. המלצתי היא שרופא יראה את הרעד ויקבע ממה הוא נובע ומהו הטיפול המיטבי. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מריחואנה לטיפול בחרדה כללית ודיכאון?
  • תומר
  • 15/04/2017 22:32
  • מריחואנה\ קנאביס לטיפול בהפרעת חרדה כללית (gad) ודיכאון. מה דעתכם על כך. האם יכול לעזור? האם יכול להיות מסוכן? כיצד ובאיזה דרך מומלץ לצרוך זאת? האם להשיג מרשם מרופא זהו תהליך בירוקרטי ומתיש? חסרונות ויתרונות שלו על פני ssri, snri ? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מריחואנה רפואית
  • ד"ר ניר עישר
  • 16/04/2017 23:22
  • אתה מבקש ממני לכתוב פרק לספר, על מריחואנה וחרדה. למזלי אפשר לקצר ואומר לך תחילה את הממצאים המדעיים המעודכנים לשנת 2017. הממצאים העיקביים היחידים ליעילות גראס הם בקשר לבחילות והקאות. לכל שאר ההתוייות אין ממצא חזק או אין ממצא בכלל. לגבי טיפול בחרדה, הקשר בין מריחואנה לחרדה הוא שמריחואנה יוצרת חרדה והתקפי פאניקה. חלק ניכר מהאנשים שמגיעים לטיפול בחרדות בעיקר בהפרעת פאניקה טוענים שהפעם הראשונה בחייהם, שבה חשו התקף פאניקה היה תוך שימוש בטטרה הידרו קנביול, החומר הפעיל בקנביס ובחשיש. ז"א ייתכן שהגראס מטשטש קצת ולכן יש הקלה רגעית, אך זה לא יעיל לטיפול בשום מקרה וכנראה שהגראס אף יגביר את רמות החרדה במשך הזמן.לכן, רופא שירשום לך גראס לטיפול בחרדה הוא פושע ונוהג בניגוד לחוק. החובה הראשונה של הרופא היא לא להזיק ואם יש רופא שהמליץ לך על גראס במקום טיפול, הרי שהוא פושע. כיום יש טיפולים יעילים בחרדה ואני ממליץ לך לבצע אותם. CBT ו/או תרופות על פי שיקולים מקצועיים. הטיפול בחרדות אינו אינטואיטיבי, ברוב המקרים לא ניתן לעשות אותו לבד. לכן פנה לאיש מקצוע ותן לעצמך מועד יעד להשגת הקלה על גבי שאלון שיתאים לבעייה שלך. אם ההטבה הושגה במועדה (בד"כ כ14 שבועות) המשך עד הסוף. אם לא הושגה הטבה, פנה למישהו אחר. בכל מקרה אל תיכנע ליאוש. חרדה אפשר לגמור עד הסוף אם אתה מתרגל מספיק.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה חברתית
  • גלית
  • 15/04/2017 05:19
  • חג שמח ניר יש לי בעיה שאני סובלת מחרדה חברתית עם נקרא לזה ככה.אני פוחדת להגיד את מה שיש לי עם אני רוצה לחברים ואני שומרת הכל בבטן וזה עושה לי דפיקות לב מואצות עוד יותר אני מרגישה שאני רוצה להיפתח ולהגיד את מה שאני רוצה וקשה לי עם זה ואז אני מרגישה בתוך הגוף שלי עצבים.אולי כי עברתי חיים לא קלים מבחינה חברתית.הייתי שמחה עם היית מציע לי בנוסף לטיפול כזה או אחר כי תרופות נגד חרדות אני מקבלת הם לא ממש עוזרות אבל אולי עם אפשר ואתה במקרה יודע על אתר באינטרנט או ספר שאני יכולה לקרוא על חרדה חברתית אשמח עם תעזור לי.אני מטופלת אצל רופאת משפחה בתרופות נגד חרדה ודיכאון אבל אשמח לקרוא על זה באתר או בספר עם אתה מכיר.אני מודה לך מקרב לב וחג שמח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פחד להביע את דעתך אפילו עם חברים
  • ד"ר ניר עישר
  • 15/04/2017 05:38
  • שלום גלית. אם היית מאפשרת יותר, הייתי ממליץ לך לפנות לאבחון, כי לא ברור אם את סובלת מביישנות, חרדה חברתית, הערכה עצמית נמוכה, דיכאון או אולי משהו אחר, שבבדיקה היה ניתן לאבחן, ואז להמליץ על הטיפול/ים הנכונים ביותר בצורה מדוייקת תפורים לצרכייך. מכיוון שאת מבקשת ספרים, אמליץ לך על בוחרים להרגיש טוב של דויד ד. ברנס ועל להפחיד את הפחד שלי עם עופרה מירון ליכטר. אם תבצעי את ההנחיות שבשני הספרים הללו, אני מאמין שיש לך סיכוי להשתפר מאוד. אם תרצי לשפר עוד, תיאלצי לפנות למטפל CBT טוב. לא במקרה איני ממליץ על ספר על חרדה חברתית, כי נראה שזה יועיל לך פחות. אני גם חושש שקריאה באינטרנט על דברים שאין לך ועל פתרונות שלא שייכים לך, רק ירחיקו אותך מהתוצאה הרצויה לך, קרי, להרגיש חופשיה בחברה. אגב, כמעט בטוח שניתן להשיג את התוצאה הזו, אם רק תחליטי שתבצעי מספיק פעמים את האימונים העונים על הבעיות שלך. בהצלחה. ד"ר עישר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על עצתך ועזרתך
  • גלית
  • 15/04/2017 09:03
  • מתעוררת מדפיקות לב חזקות
  • רונה
  • 13/04/2017 23:53
  • שלום אני בת 55. מתעוררת מכל שינה, אך במיוחד בבוקר, מדפיקות לב חזקות מאוד ולעיתים קרובות תחושה של לחץ חזק בראש. לוקח כשעה עד שהכל נרגע ואם אני נרדמת שוב אני מתעוררת מכך שוב. כאילו שזה השעון המעורר שלי. השינה שלי טובה ואני נרדמת בקלות.זה נמשך כבר כמה שנים אך לאחרונה החמיר. אני חווה פגיעה קשה באיכות החיים מכך. נא עזרתך והכוונתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התעוררות עם דפיקות לב מפחידות
  • ד"ר ניר עישר
  • 14/04/2017 02:20
  • שלום. חשוב לבצע אבחנה מבדלת בין מרדות הרגילות להופיע אצל הסובלים מדיכאון עם חרדות לבין בעייה שנוהעת ממשהו גופני. רוב הסיכויים שברור רפואי נעשה כבר ואם לא, שיניב תוצאה שלילית. ז"א שלא תמצאי בעייה גופנית שמסבירה את התופעות. בין כה וכה, חלק או כל הפתרון בהפסקת המתחים והדיכאון. משיגים זאת עם טיפול תרופתי או עם לימוד הבעייה ותרגול הפתרונות היעילים בעזרת CBT. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מצב רוח ולחץ דם
  • יוסי
  • 06/04/2017 13:52
  • מזה 9 שנים אני מטופל בקלונקס 1/2 מג' וציפרלקס 10 מג' ביום כתוצאה מהתקפי חרדות ופאניקה . הטיפול החזיר לי את החיים ועזר לי מאוד !  אבל , על אף שאני על תרופות ושזה עזר מאוד והרגיע אותי מאוד אך ישנם ימים מסוימים וזה יכול להיות יומיים שלושה ברצף לעיתים תכופות אני מרגיש לא נוח ולא רגוע ובסטרס וזה מתבטא בהגבהת לחץ הדם וכשאני רגוע לחץ הדם תקין ! שאלתי : האם בכל זאת צריך לטפל תרופתית בלחץ הדם בידיעה שהוא מושפע ממצב הרוח ולא מסיבות גופניות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עלייה למספר ימים בלחץ הדם
  • ד"ר ניר עישר
  • 12/04/2017 22:55
  • עלייה בלחץ הדם יכולה להוות גורם סיכון בעיקר למחלות בכלי הדם. הכוונה ליתר לחץ דם שנמשך שנים או שהוא גבוהה באופן קיצוני. אני מניח ששני הקריטריונים הללו, לא מתאימים למצבי מתחאו אף למצבי אימה. עליך לטפל במתח, בגורמים למתח ואז הבעייה תיפתר. לגבי תרופות הייתי מתייעץ עם הרופא שלך. אני מבין מלקיחת הקלונקס, שאינך מטופל ב- CBT. אני ממליץ, כי זה יאפשר לך שליטה על חייך, במקום שהחרדות ישתלטו בכל פעם ללא שליטתך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמילה מזיפרקסה
  • צחי
  • 04/04/2017 22:32
  • בעבר כשהפסקתי ריספונד קיבלתי אקטיזיה ולא יכלתי לישון תקופה ארוכה. קראתי בעיית שינה מאפיינת גם הפסקה של זיפרקסה. איך ניתן להפחית את הסיכון להפרעת שינה מגמילה מ 2.5מג זיפרקסה שנלקחה חודשיים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התרופה נלקחה כאוגמנטציה ל ssri
  • צחי
  • 04/04/2017 22:35
  • אוגמנטציה זה להגביר את השפעת התרופה שעובדת חלקית
  • ד"ר ניר עישר
  • 12/04/2017 22:46
  • אין תופעות גמילה מזיפרקסה, אבל המחלה תחזור
  • ד"ר ניר עישר
  • 09/04/2017 20:17
  • אתה פונה לאינטרנט במקום לרופא שלך. הסיבה כנראה היא שהוא היה אומר לך שזו שטות להפסיק את התרופות ושאתה עלול לשלם על כך בנזק בלתי הפיך. אנא התייעץ איתו לפני שתגרום נזק. הרופא שלך יוכל להגיד לך המלצה שמתאימה לך אישית ולא משהו כללי, כמו שאני כותב, כי איני מכיר אותך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה מרופא שיניים
  • אפרת
  • 03/04/2017 16:09
  • שלום רב, אני מרגישה חסרת אונים ודואגת מאוד לאבי. יש לו מחלת פה כלשהי רצינית מאוד והוא כרגע במצב שנשארו לו בפה 3 שיניים. הוא מסרב בכל תוקף ללכת לרופא ולברר על טיפולים, לפי דעתי , מפחד וחרדה מהרופא או מהטיפול שיצטרך. הוא נותן שנים כבר את התירוץ שהוא בירר על טיפול ועלות הטיפול גבוהה מאוד ואין לו יכולת לשלם כי הוא צריך לדאוג שלמשפחה שלו יהיה כסף, זאת למרות שהוא ואמי עובדים ומרוויחים יפה , ואני ואחיי כולנו כבר אנשים בוגרים, עם משפחות משלנו ואף אחד מאיתנו לא מסתמך על הוריי כלכלית בכלום. כשהצעתי לבוא איתו ולשלם על הטיפול הוא מאוד התעצבן וסרב לדבר איתי. אני לא מאמינה שהטיפול כל כך יקר, ולא מאמינה לו בכלל שזו הסיבה שהוא לא מטפל בעצמו. המצב כל כך רע שכבר מבחינה תזונתית הוא אוכל רק יוגורטים ומאכלים נוזליים ולא סלטים או שום דבר מזין כי הוא לא מסוגל ללעוס. אני ממש אובדת עצות איך לעזור לו. הוא מכחיש ולא מאמין בעצמו שיש לו בעיה ואני אפילו את זה לא יודעת איך לגרום לו לראות. אני פוחדת מאוד שהוא גומר לעצמו את החיים בגלל משהו שאפשר לפתור. בנוסף , לפני כ-20 שנה הוא נסע לחו"ל. היתה לו טיסה לא נעימה ומאז ועד היום הוא מסרב בתוקף לנסוע לחו"ל , ולא עלה מאז על מטוס, בטענה כי הארץ שלנו הכי יפה ואין לו מה לראות בחו"ל. לכולם הוא מספר את התירוץ הזה וטוען שאינו פוחד כלל מטיסות ואין לו שום בעיה לעלות מחר על טיסה רק שאינו מעונין לעזוב את הארץ. מבחינתי זו רק הוכחה שהוא סובל בחרדות אך משום מה מכחיש את זה בכל תוקף. אשמח לכל עצה מה אוכל לעשות כדי לעזור לו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איך לעזור לאבא בחרדות, אך מכחיש
  • ד"ר ניר עישר
  • 09/04/2017 20:10
  • את אומרת שלדעתך, אביך סובל מחרדת טיסה ומחרדת רופא שיניים, טוען שאין בעייה, אך בכל זאת כועס אם את מעלה את הנושא. יש אנשים שחושבים שחרדה היא סטיגמטית, סימן לחולשה או לא גברית. מרגע שאדם חושב שהודאה היא אסון גדול יותר מאשר הסבל עצמו, עדיף לו לסבול ולא להודות. זכותו הדמוקראטית, של אדם בוגר, להחליט מה יעשה ומה לא יעשה בגופו, אלא אם יש סכנה לחייו. את הנקודה הזו, אני ממליץ לך לברר עם רופא המשפחה שלו. ללחוץ ולדרוש כשהבעייה אסטטית או בריאותית, שאינה מסכנת מיידית את חייו, מותר רק לכם, בני משפחתו. בד"כ מומלץ לאחד את כל המשפחה ואז, לאחר שכולם תמימי דעים, לשבת איתו ולשכנע אותו להפסיק להזניח את עצמו. לפעמים, כדאי לפנות למספר מפגשים עם איש מקצוע כדי שהתוצאה תהיה טובה. ברור שאם תצליחו, הוא יהיה מאושר ויודה לכם. הדרך צפויה להיות עם מהמורות. בהצלחה, ד"ר עישר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה וראייה מטושטשת
  • ליבי
  • 09/04/2017 09:46
  • הי ד"ר אני סובל מחרדה מוכללת כבר תקופה ארוכה. ההתקף האחרון מזה למעלה משבוע מלווה גם בטשטוש ראייה וחוסר מיקוד בראיה וזה מלחית ביותר. לפני מספר ימים פסיכיאטר המליץ להתחיל טיפול בלוסטרל לצד אלפרליד עד שהלוסטרל יתחיל לעבוד וכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי. ואמר כי התופעות יעלמו בתוך כמה שבועות והטיפול יתחיל לעבוד. הראייה המטושטשת מגבירה עוד יותר את החרדה והפחד כי הסימפטום ישאר והראיה התקלקלה... האם הסימפוטם הזה יעבור- זה מלחיץ ביותר ולא נותן מנוח. אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש מעיוורון תמידי מטשטוש ראייה בחרדה
  • ד"ר ניר עישר
  • 09/04/2017 19:55
  • טישטוש ראייה הוא אחד מהתסמינים הרגילים בחרדה, כמו גם בעייפות. ככל שהחרדה או העייפות גבוהים יותר, כך גובר טישטוש הראייה. אני יכול להבטיח שמזה לא תתעוור. אני לא יכול להבטיח שלא תתעוור לעולם. רוב הסיכויים כאמור, שכשהחרדה תחלש גם טישטוש הראייה ילך בעיקבותיו. אני ממליץ לך לעשות את המלצות הרופא שלך ומקווה שתדווח על שליטה מחודשת בחייך. בהצלחה ד"ר ניר עישר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעות חדריות רבות
  • מתי
  • 12/01/2017 21:17
  • שלום רב לפני כארבעה חודשים הרגשתי באופן פתאומי את קצב הלב שלי . הדבר הוביל לנשימות עמוקות , לחץ , רעידות בכל הגוף ונטייה להתעלפות, פינו אותי לבית החולים שם שללו התקף לב ושיחררו אותי לביתי . קרדיולוג נתן לי אולטר שהיה תקין. בנתיים התופעות שתיארתי המשיכו עוד מספר פעמים, פינוי לבית חולים או הזמנת אמבולנס ושוב הכל היה תקין. ביקשתי אולטר נוסף לפני כחודש והתוצאות שלו יצאו: קצב סינוס ממוצע 68 לדקה פעימות חדריות מוקדמות 643 ממוצע לשעה עם 446 זוגות ממוקד אחד סך כל ההפרעות החדריות 14.8 אחוז. הרופא נתן לי כדור קרדילוק 1.25 מג והפניה לסי טי איי. התוצאות של הסיטי איי היו שיש לי חסימה אחת של 68 אחוז, הופנתי לצינטור אותו ביצעתי השבוע באסותא. הצינטור היה תקין לחלוטין נאמר לי להישאר בנתיים עם הכדור קרדילוק.1.25 עד לביקורת הבאה אצל הרופא. אני לוקח קלונקס 5 מג חצי כדור או שלם כמעט מידי לילה. עכשיו אני רגוע שהלב שלי תקין אבל עדיין מרגיש את הדופק שמלווה לעיתים גם במין לחץ בראש. בעיות רקע: לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת גסטרו (שם גילו דלקת GR B , מעבר וושט קיבה 40 ס"מ ההשניים - טופלתי באומפרדקס 20 מג במשך חודשיים )וקולונוסקופיה שהייתה תקינה. אני לא מעשן,כולסטרול תקין, אין בעיות רפואיות במשפחה ,משקל 77 גובה 1.68 השאלה, האם יש טיפול בדופק המורגש-מקדים ואיך משפרים את איכות החיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דפיקות לב גם כשנרגע
  • ד"ר ניר עישר
  • 22/01/2017 14:45
  • אתה סובל מהפרעת פאניקה. גם אם החרדה יורדת כי המהלך תמיד גלי, התופעות הגופניות יכולות להיוותר במקומן. הטיפול המומלץ הוא התנהגותי קוגניטיבי. אתה יכול גם לנסות לעבוד עם הספר "להפחיד את הפחד" ביצוע מדויק של ההוראות יכול לפתור לך את הבעייה. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ובעיות לב
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 04:05
  • חרדה אינה יוצרת בעיות לב. מתח מתמיד הוא בהחלט מהווה סיכון. גם לא כל בעיות הקיבה והוושת יוצרים חרדה אבל זה תדיר למצוא אדם שסובל מבעיית לב ומפתח גם חרדה. את התוספת הנפשית שמתלווה לבעיית הלב שלך, ניתן לפתור וזה ישפר ביותר את כל חייך, למרות שזה לא יפתור לך את הבעייות הגופניות. אני מצפה שתוצאת טיפול התנהגותי קוגניטיבי טוב יגרום לירידה קיצונית בסבל שלך ותאפשר לך לחיים מלאים ומאושרים, למרות בעיית הלב. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המלצה לרופא
  • מתי
  • 13/02/2017 09:17
  • תוכל לרשום את הבעייה
  • ד"ר ניר עישר
  • 02/04/2017 03:36
  • לא המלצתי על רופא אלא על פסיכותירפיסט
  • ד"ר ניר עישר
  • 02/04/2017 03:41
  • פסיכולוג של בית חולים
  • שואלת
  • 26/02/2017 19:25
  • שלום, בעקבות פריצת דיסק והתרסקות החיים שלי עקב כך, קיבלתי הפנייה מהאורתופד לפסיכולוג באיכילוב אחרי שהוא ראה כמה אני מוגבלת ומבואסת מהעניין. כשהגעתי למשרד לקבל טופס 17, הפקידה שאלה אותי אם אני מבקשת קוד שירות 9611L או קוד שירות 74033. מזה הבנתי שיש סוגים שונים של שירות שנותנים פסיכולוגים רפואיים בבתי חולים. איזה סוגים של שירות נותנים פסיכולוגים בבתי חולים ואיך אני אדע איזה הכי מתאים לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול פסיכולוגי בעקבות בעייה גופנית
  • ד"ר ניר עישר
  • 02/04/2017 03:33
  • בהחלט את צודקת שיש שיטות טיפול שונות. כנראה שהופנית לטיפול פסיכולוגי בגלל שאת סובלת מעבר למה שהנסיון של הרופה שלך מורה. ייתכן שזה גם פוגע לך בתפקוד. אנשים רבים, שסובלים מבעייה גופנית נכנסים לדיכאון או למעגל של חרדות שאינם מאפשרים להם לחזור ולהנות מחייהם. המטרה היא שיהיה לך רק את הבעייה הגופנית שלא ניתן לפתור ושזה ישפיע כמה שפחות על המשך חייך. אני לא יודע מה הבעייות הנפשיות שלך וגם קשה לנבא איזו שיטה מתאימה לך אישית. חשוב שתלכי לטיפול עם מטרה ברורה ותחליטי עם המטפל, מתי בודקים תוצאות ומה בודקים. אם עד אז אין תזוזה, חפשי מישהו יעיל יותר. בקיצור, לא חשוב עם מי את מתחילה - חשוב לסיים ולחזור לחיים מלאים ככל האפשר. בהצלחה, ד"ר עישר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני סובל מחרדת נטישה
  • ל
  • 26/02/2017 18:30
  • 3 אהבות או קשרים משמעותיים היו לי בחיים ושזה נגמר אני נכנס לדיכאון עמוק חרדה יאוש אין חשק להתעורר נעזר בלוריואן הנוגדי דיכאון לא עושים לי טוב בבטן ומגבירים לי תחרדה כי אני גם לא אוכל אני מכור לאהבה כנראה ואם אין לי את זה אני חצי בן אדם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר ניר עשור
  • לל
  • 11/03/2017 20:42
  • מצטער שלא עניתי קודם, לא ראיתי את פניותיך
  • ד"ר ניר עישר
  • 02/04/2017 03:19
  • חרדת נטישה
  • ד"ר ניר עישר
  • 02/04/2017 02:49
  • יש אנשים שהאופי שלהם גורם להם לסלוד מנטישה. אנחנו מכנים אותם בעלי אישיות תלותית או סוג אחר הוא האישיות הגבולית. כיום קיימים טיפולים פסיכולוגיים יעילים שונית לשתי הקבוצות הללו במסגרת הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית. רוב הסובלים מחרדת נטישה הם דווקא הסובלים מהערכה עצמית נמוכה (שזה נמצא במדה זו או אחרת אצל רוב האוכלוסייה). גם לכך יש שיטה במסגרת הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי: מטפלים בנושא ההערכה העצמית ובמקרה שלך גם מלמדים אותך להנות בעצמך. כשתהיה אדם מאושר, יהיה לך גם קל יותר בזוגיות. קודם כל, רוב הנשים מעדיפות להצטרף למישהו שטוב לו, בוטח בעצמו ומביא שמחה לקשר. אתה בטח יודע שחשש מפרדה עלול להקשות על זוגיות, עד כדי גרימת סוף הקשר. מצד שני אין שום סיבה שאדם יחיה עם חשש מתמיד מנטישה. זה מעיק ויכול לאמלל את כל מהלך החיים. הייתי ממליץ לך גם לקרוא שני ספרים של ד"ר דוד ד. ברנס: האחד בעברית: בוחרים להרגיש טוב והשני באנגלית: intimate connections שניתן להזמין באמזון. בהצלחה, ד"ר עישר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום חרדה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)