רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

מתאפקים לשירותים? 8 טעויות שעושים בעבודה - ועולות בבריאות

להמשך קריאה >>
"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

"רוצה בן? תאכלי אבוקדו": כל האמת על קביעת מין הילוד

להמשך קריאה >>
לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

להמשך קריאה >>

פורום חרדה

ד"ר ניר עישר

ד"ר ניר עישר
ד"ר ניר עישר הינו מנהל רפואי מומחה ומדריך בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. כמו כן, מנהל פיתוח וחדשנות במכון פסגות,יוזם את היום עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • תופעה מוזרה לאחר תרופות
  • אביאל
  • 24/03/2017 20:47
  • שלום, הייתי נוטל ליתיום 4 כדורים של 300 מ"ג ליום ועוד כדור אחד ציפרמיל 20 מ"ג ליום. הפסקתי אותם בהדרגה בהתייעצות עם הרופא שלי וכעת שבועיים אני כבר לא לוקח כלום. השאלה שלי היא אם יכול להיות שמאז הליתיום (אולי גם בגלל הציפרמיל) אני לא מרגיש שום השפעה מהקלונקס פתאום? (אני לוקח קלונקס רק פעם בשבוע) ואפילו שהעלתי את המינון משמעותית, אני עדיין לא מרגיש בכלל השפעה מהקלונקס שכן השפיע עליי לפני שנטלתי ליתיום. האם הליתיום גרם לנזק בלתי הפיך/הפיך שכעת לא ארגיש שום השפעה משום דבר שאכניס לגוף? עשיתי גם ניסיון לשתות אלכוהול ולא הרגשתי כלום למרות ששתיתי הרבה. אז מה הסיבה לתופעה המוזרה הזאת שכעת כל תרופה/סם שאכניס לגוף אז המוח לא מגיב ולא מקבל השפעה בכלל? (דבר שמעולם לא קרה לי). תודה ומחכה לתשובה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקפי לחץ וחרדה
  • יהלי
  • 21/03/2017 17:26
  • אנחנו מתגוררים בחו׳ל מיזה כמה שנים, לפני שנה וחצי החלה ביתי ללמוד בתיכון ומאז החלה להתלונן שאינה חשה בטוב על בסיס יומי, במיון אובחנה כסובלת מהתקפי לחץ וחרדה. רופא משפחה רשם תרופות שונות לטיפול, היא מגיעה ליעוץ פעם בשבוע, ניסינו גם טיפול פסיכיאטרי וכלום לא עוזר הילדה לא מסוגלת לתפקד בבית ספר ובכלל ביומיום. התייאשתי מהרופאים פה, אולי זה האזור בו אנו גרים או פשוט שאין פה מענה לבעיה שלה. היו בעבר גם הבעת אי רצון לחיות מצידה וגם חיתוך ופציעת הזרועות באמצעות כלי חד. אבודה ואובדת וזועקת לעזרה. אמא שלה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני סובל מחרדת נטישה
  • ל
  • 26/02/2017 18:30
  • 3 אהבות או קשרים משמעותיים היו לי בחיים ושזה נגמר אני נכנס לדיכאון עמוק חרדה יאוש אין חשק להתעורר נעזר בלוריואן הנוגדי דיכאון לא עושים לי טוב בבטן ומגבירים לי תחרדה כי אני גם לא אוכל אני מכור לאהבה כנראה ואם אין לי את זה אני חצי בן אדם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדר ניר עשור
  • לל
  • 11/03/2017 20:42
  • תחושות משונות בגוף
  • גילעד
  • 08/03/2017 22:42
  • שלום וברכה. אני בן 33 נשוי ואב ל2 מזה שנה יש לי תחושות מוזרות בגוף הכוללות רגישות בעיין לאור וחוסר יכולת להתמקד בנקודה כאילו העיין חולמנית, רגישות לרעשים,חוסר קורדינציה, כאבי ראש הרגשה של כבדת ברגל שמאל כאילו אני טיפה סוחב אותה, חולשה ועייפות, והשתוללות של האצבעות לאחר מאמץ. אציין שרב הדברים באים והולכים. כמו כן בעבר(לפני חודשיים שלוש) היו לי הרגשה כאילו היד או הרגל משותקת והרדמות של הידיים בלילה עשיתי mri צוואר וראש, emg ובדיקות דם שונות שיצאו תקינות.רופא אוזניים ,אף אוזן גרון ואורטופד גם אמרו שהכל בסדר. הרפאת משפחה אומרת שזה נובע מלחץ והביאה לי כדורי קלונקס. מה שעזר בעיקר לתחושת ההרדמות של הידיים והרגשת השיתוק (גם לא ב100 אחוז) עכשיו הרופאה המליצה לעבור לפלוטין. שאלתי היא 1- האם באמת אלה תסמינים שמתאימים ללחץ או חרדה? 2-קראתי את התווית של הפלוטין וקצת נלחצתי. האם באמת זה מומלץ או שכדאי שאלך לפסיכיאטר? אציין שבאמת יש לי פחד ממחחלות בעיקבות מחלת סרטן שאשתי החלימה ממנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקפי חרדה
  • רונה
  • 08/03/2017 22:16
  • שלום דר, רציתי לשאול, הפסכיאטר שלי החליף לי את כדורי הלוסטרל שאני לוקחת כ150 מג- לפרוזק. כמובן בהדרגתיות. רציתי לשאול האם ישנן תופעות גמילה? כי בעבר שעברתי מויפאקס ללוסטרל היו לי תסמיני גמילה קשים. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה בנוגע לביטוח לאומי
  • א
  • 02/03/2017 23:41
  • שלום וברכה אני בן 28 אני מקבל קצבת נכות נפשית מביטוח לאומי כבר 3 שנים (כל פעם מאריכים לי בשנה) 40% רפואי ו100% דרגת אי כושר בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי זה היה על "הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים" בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית" ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית" בעוד חודשיים-שלושה תהיה לי שוב וועדה (רביעית במספר) ואני רוצה לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם כשזה קרה כמעט פגעתי בעצמי.. יש לציין שלפני מס' חודשים עשיתי אבחון פסיכולוגי מקיף והאבחנה שלי השתנתה מהפרעת אישיות להפרעה סכיזואפקטיבית השאלה שלי האם כדאי לשלוח לביטוח לאומי לפני הוועדה גם את הדו"ח הפסיכולוגי המקיף שעברתי ששם כתובה האבחנה ואז יסתכלו יותר ברצינות על ההפרעה שלי (מכיוון שזה אבחון יותר מקיף), או שמא מספיק מכתב קצר מהפסיכיאטר המטפל? אני במעקב במרפאת בריאות הנפש גם בשיחות וגם אצל רופא. יש לציין שבפרוטוקול האחרון של הוועדה שהייתה לי ביקשו "דוח פסיכיאטרי עדכני מפורט" לוועדה הבאה מה לעשות? תודה מראש וסופ"ש נעים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קצבת ביטוח לאומי
  • ד"ר ניר עישר
  • 04/03/2017 11:03
  • אני לא מומחה בנושא ולכן אמנע מלענות. לאור מה שכתבת, אני ממליץ לך לקבוע פגישה בנושא עם מנהל המרפאה בה אתה מטופל ולקבל את המלצתו. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מניסיון אישי
  • איתי
  • 05/03/2017 14:35
  • לאח של אבא שלי הייתה את אותה הבעיה (אבחון נפשי קצת אחר אבל דומה מאוד) והוא פנה לעורך דין עם הזמן התברר שזו הייתה באמת ההחלטה הכי טובה כי גילינו שאם שולחים או לא שולחים יש כל מיני דברים שצריך לקחת בחשבון שרק עורך דין יודע אותם וגם את כל התמונה המלאה..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה או פניקה או דכאון
  • מוריס
  • 02/03/2017 20:27
  • שלום : אני מחפש מענה למה שאני מרגיש מכזה כמה חודשים יש לי כאבים בראש מלמעלה ובעיין וטנטונים באוזן צד ימין בדיקת אף אוזן גרון תקינה בדיקת עיניים תקינה Ct ראש עד הכתפיים תקין בדיקת אולטרה סאוונד בצוור נמצא סתימה מזערית מאותו צד כיום אני מרגיש רע נימול בידיים כאבי כיבה ויש לי התקפי פחד עשרות פעמים ביום אכן לשניה וחולף אבל זה מעיק עליי מאוד יש לי חום בידיים עם נימול באצבעות ומרגיש נפילת רגליים לרוב הזמן דופק עולה ואין לי חשק לעשות כלום אני עצמאי התחלתי לברוח מהעבודה כל דבר עושה לי עצבים בקיצור לא מצליח לחזור מי שאני רופא משפחה נתן לי ציפרלקס יום ראשון לא ישנתי יום שני הייתי באסטאזקה עד הצהוריים ואז נהיה לי דאוון חזק ביום השלישי היה לי הידוק שיניים חזק שלא הצלחתי להתמודד איתו לכן זרקתי את התרופה ויש לי קוצר נשימה לרוב הזמן . מבקש עזרה דחופה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • במרה שלך זה פחות משנה
  • ד"ר ניר עישר
  • 04/03/2017 22:54
  • שלום מוריס, אתה סובל מתחושות גופניות ומתח שמפריעות לך לתפקוד. הבעייה שלך היא שעוד לא החלטת שיש לך גם בעייה נפשית, אתה מנסה להוכיח שהבעייה שלך גופנית ואינך מוכן לפעול לפי הוראות הרופא שלך. יש להניח שאתה קופץ בין רופאים, רמזים באינטרנט ודחפים אישיים, כך שאינך מסיים כלום וחי עם תקוות שווא שהדברים ייסתדרוץ האמת היא שהמשפט האחרון שלי לא מדוייק: לעיתים נדירות, בעיות (גופניות ונפשיות) משתפרות מעצמן. עדיף לעבוד ולהשתלט על החיים שלך. כלל אצבע הוא שכאב פיזי, אם הוא נמשך מספר שבועות, ואינו מלווה בחלקים נפשיים ניכרים, מפסיק להפריע לתיפקוד ואנשים עובדים ומתפקדים למרות הכאב - לא קיף אך טוב יותר מלשבת בבית ולעסוק בכאבים ובתחושות או לרוץ מרופא לרופא מבלי להאמין באיש. אני ממליץ לך לשוב לרופא ולעשות את מה שהוא ממליץ, לפנות למטפל התנהגותי קוגניטיבי טוב וללמוד איך להשתלט על חייך בחזרה. אם יש לך מספיק ריכוז, אני ממליץ לך לקרוא את הספר "להפחיד את הפחד" ולבצע בדיוק את מה שכתוב. זה יכול להיות פתרון זול יותר. הרבה הצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פסיכולוג של בית חולים
  • שואלת
  • 26/02/2017 19:25
  • שלום, בעקבות פריצת דיסק והתרסקות החיים שלי עקב כך, קיבלתי הפנייה מהאורתופד לפסיכולוג באיכילוב אחרי שהוא ראה כמה אני מוגבלת ומבואסת מהעניין. כשהגעתי למשרד לקבל טופס 17, הפקידה שאלה אותי אם אני מבקשת קוד שירות 9611L או קוד שירות 74033. מזה הבנתי שיש סוגים שונים של שירות שנותנים פסיכולוגים רפואיים בבתי חולים. איזה סוגים של שירות נותנים פסיכולוגים בבתי חולים ואיך אני אדע איזה הכי מתאים לי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות MAOI ל-OCD
  • ירון
  • 25/02/2017 20:28
  • שלום ד"ר עישר האם יש לך (ובכלל בפסיכיאטריה) ניסיון חיובי עם תרופות מקבוצת MAOI (כמו נרדיל ופרנט) לטיפול ב-OCD? הבנתי שתרופות אלה הן מאוד יעילות בדיכאון עמיד ועקשן. בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נרדיל לא יעיל ב- OCD
  • ד"ר ניר עישר
  • 26/02/2017 00:20
  • נרדיל היא תרופה מצויינת לדיכאון ולמצבי חרדה. המינוס שלה היה בתופעות הלוואי שנבעו מאי עמידה בדיאטה שהוכתבה. בגלל שאנחנו לא כל כך ממושמעים, הרופאים רשמו נרדיל רק כשהיו חייבים, ז"א מעט ולכן בית החרושת החליט שלא ליבא עוד את התרופה. מעולם לא היה MAOI אחר בארץ. שמעתי שגם שני האחרים יעילים אך אין לי ניסיון. מקווה שעניתי תשובה מספקת, ד"ר עישר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • OCג מגיב היטב ל- SSRI ולטיפול CBT אינטנסיבי
  • ד"ר ניר עישר
  • 26/02/2017 00:27
  • SSRI יעילים חלקית בטיפול ב- OCD. לפעמים הם פותרים את כל הבעייה בעיקר אם המינון התרופתי גבוהה מספיק. לרוב הסובלים זקוקים גם לCBT. בד"כ קשה לטפל במרפאה, בטיפול המקובל, אך טיפול אינטנסיבי, טיפולים מרטוניים בעיקר בבית המטופל יעילים מאוד. שני הטיפולים משולבים ברוב המקרים, כדי לקבל את התוצאה המיטבית. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אטומין מינון
  • איגואנה
  • 22/02/2017 13:01
  • מכובדי שלום. ג. ניכבדה. סובל מדיכאון מג'ורי ומחרדה. מטופל ומתפקד אך יש לי בעיה חמורה שהינה חוסר היכולת לישון יותר מארבע שעות בלילה. כבר טופלתי בכל סוג כדורי השינה המקובלים ובקלונקס במינונים הכי גבוהים אך נדה, לא עזר. לאחרונה הפסיכיאטר המטפל הציע שנעבור לאטומין שבמהותו הוא כדור אנטיפסיכוטי אך עם השפעה מרדימה. שאלתי: מה המינון הגבוה ביותר שניתן ליטול מהאטומין להפרעת שינה בהתחשב בעובדה שהנני בחור גדל מימדים ושוקל 115 ק"ג על גובה של 2 מטר.מקבל גם סימבלטה ככדור אנטי דיכאוני. אשמח לתגובה. בכבוד רב איגואנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האינטרנט משגע את העולם - אנטומין לבעיית שינה
  • ד"ר ניר עישר
  • 23/02/2017 23:12
  • שלום רב. האינטרנט משגע את העולם: אתה רוצה לדעת מה המינון הגבוהה או משהו אחר מרופא באינטרנט בזמן שיש לך רופא אישי שיכול ללוות אותך ולהמליץ לך ע"פ התגובה המיוחדת לך. לי לפחות זה נשמע אבסורד. באשר לאנטומין עצמו, זו אינה תרופה אנטי פסיכוטית ואני מעדיף אותה על פני הבנזודיאזפינים, שאליהם התכוונת כשכתבת תרופות שינה, כי קבוצה זו עלולה לגרום להתמכרות. אנא סמוך על הרופא שלך בהצלחה בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה
  • קרי
  • 19/02/2017 01:53
  • האם לחץ בראש הוא סימן של חרדה?מופעל עליי המון לחץ לאחרונה זה בעיקר כלכללי ובנוסף לכך אני סובלת מהתקפי פאניקה איך לשפר את מצבי כשאפילו כדורים לא עובדים(אלפלריד)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לחץ בראש ופאניקות שלא מגיבים לתרופות בנזודיאזפיניות
  • ד"ר ניר עישר
  • 19/02/2017 13:55
  • שלום. תרופות בנזודיאזפיניות ואלפרליד בכללן, אינן מומלצות בטווח הארוך, כי הן ממכרות. לוקחים אותן לזמן קצר, עד שתרופה נוגדת חרדה/דיכאון או פסיכותירפיה התנהגותית קוגניטיבית יעבדו. אני ממליץ לך על שתי הדרכים הללו במקביל, אם אפשר. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעות חדריות רבות
  • מתי
  • 12/01/2017 21:17
  • שלום רב לפני כארבעה חודשים הרגשתי באופן פתאומי את קצב הלב שלי . הדבר הוביל לנשימות עמוקות , לחץ , רעידות בכל הגוף ונטייה להתעלפות, פינו אותי לבית החולים שם שללו התקף לב ושיחררו אותי לביתי . קרדיולוג נתן לי אולטר שהיה תקין. בנתיים התופעות שתיארתי המשיכו עוד מספר פעמים, פינוי לבית חולים או הזמנת אמבולנס ושוב הכל היה תקין. ביקשתי אולטר נוסף לפני כחודש והתוצאות שלו יצאו: קצב סינוס ממוצע 68 לדקה פעימות חדריות מוקדמות 643 ממוצע לשעה עם 446 זוגות ממוקד אחד סך כל ההפרעות החדריות 14.8 אחוז. הרופא נתן לי כדור קרדילוק 1.25 מג והפניה לסי טי איי. התוצאות של הסיטי איי היו שיש לי חסימה אחת של 68 אחוז, הופנתי לצינטור אותו ביצעתי השבוע באסותא. הצינטור היה תקין לחלוטין נאמר לי להישאר בנתיים עם הכדור קרדילוק.1.25 עד לביקורת הבאה אצל הרופא. אני לוקח קלונקס 5 מג חצי כדור או שלם כמעט מידי לילה. עכשיו אני רגוע שהלב שלי תקין אבל עדיין מרגיש את הדופק שמלווה לעיתים גם במין לחץ בראש. בעיות רקע: לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת גסטרו (שם גילו דלקת GR B , מעבר וושט קיבה 40 ס"מ ההשניים - טופלתי באומפרדקס 20 מג במשך חודשיים )וקולונוסקופיה שהייתה תקינה. אני לא מעשן,כולסטרול תקין, אין בעיות רפואיות במשפחה ,משקל 77 גובה 1.68 השאלה, האם יש טיפול בדופק המורגש-מקדים ואיך משפרים את איכות החיים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דפיקות לב גם כשנרגע
  • ד"ר ניר עישר
  • 22/01/2017 14:45
  • אתה סובל מהפרעת פאניקה. גם אם החרדה יורדת כי המהלך תמיד גלי, התופעות הגופניות יכולות להיוותר במקומן. הטיפול המומלץ הוא התנהגותי קוגניטיבי. אתה יכול גם לנסות לעבוד עם הספר "להפחיד את הפחד" ביצוע מדויק של ההוראות יכול לפתור לך את הבעייה. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ובעיות לב
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 04:05
  • חרדה אינה יוצרת בעיות לב. מתח מתמיד הוא בהחלט מהווה סיכון. גם לא כל בעיות הקיבה והוושת יוצרים חרדה אבל זה תדיר למצוא אדם שסובל מבעיית לב ומפתח גם חרדה. את התוספת הנפשית שמתלווה לבעיית הלב שלך, ניתן לפתור וזה ישפר ביותר את כל חייך, למרות שזה לא יפתור לך את הבעייות הגופניות. אני מצפה שתוצאת טיפול התנהגותי קוגניטיבי טוב יגרום לירידה קיצונית בסבל שלך ותאפשר לך לחיים מלאים ומאושרים, למרות בעיית הלב. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המלצה לרופא
  • מתי
  • 13/02/2017 09:17
  • עישון
  • דורית
  • 01/01/2017 11:23
  • היי אני יודעת שזה לא קשור כל כך לנושא אבל אני באמת חייבת הסבר לגבי מה שקרה . יצאנו לטיול בשבת אני הבן זוג לי ועוד 3 חברות הבן זוג שלי עישן מריחואנה והכל היה בסדר לאחר כמה שעות עישן שוב הייני בדרכינו למסעדה לאכול כולנו , הגענו למסעדה הוא חש ברע ולא יכל לזוז הרגיש כבוד ועייפות אמרתי לו שאני אביא לא קרקר להעלות את הסוכר בדם חשוב לציין שאין לו סוכרת . ירדתי מהאוטו כדי להביא לו את הקרקר הוא היה חיוור כמו קיר אמרתי לו לתת ביס הוא לא יכל לזוז , לפתע הוא התחיל לגלגל עיניים להשמיע קולות חירחור והתעלף לי בידיים , קראתי לעזרה חברות שלי ישר כמו לעזור לו אני נכנסתי לפאניקה לאחר כמה שניות הוא התעורר כולו לבן ומזיעה וחש בבחילה והרגשה לא טובה בגוף וטען שזה בגלל העייפות מה הסיבה האמיתית שזה קרה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גראס ותופעות קיצוניות
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 03:50
  • אני יודע שכיום זה לא פופולארי להגיד משהו נגד הגראס, כי קיים קמפיין שלם שרוצה להפוך אותו לחוקי ו(אולי בהמשך, אף לחלק לילדים החל מהגן ובית הספר הייסודי, כדי שיתרגלו אליו - אסור להיות סרקסטי אז תמחקי את מה שבסוגריים מהפרוטוקול). גראס וחשיש והדומים לחומר הפעיל (טטרה הידרו קנביול) הם סמים שהאדם לוקח כדי לשנות את תודעתו. ברוב המקרים התוצאה היא זו שהמשתמש התכוון אליה - ראי את מה שקרה אחרי הג'וינט הראשון באותו היום. לפעמים דברים משתבשים. אני לא יודע מה קרה לחבר שלך, אך בטוח זהתוצאה באותה הזדמנות היתה דראמטית, והיה עדיף לו לא היה מעשן. בניגוד לדעת המנסים להגיד שאין רע בגראס, הגראס יוצר ירידה בריכוז ובערנות, ממכר להרבה אנשים ויוצר התקפי חרדה והתקפי פסיכוזה. כאמור, איני יודע מה קרה לחבר שלך, כי לא הייתי שם כדי לאבחן. אני במקומו הייתי מבין את הרמז ולא בודק אם זה יעשה את התופעות הנוראיות הללו שוב. בגלל שלא ברור מה קרה, לא מומלץ לבדוק אם זה יגרום לתופעות בלתי הפיכות או שזה רק יפחיד אותך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תחושות קור קיצוני
  • דוד
  • 29/12/2016 18:31
  • שלום רב, בתקופה האחרונה מערכת היחסים שלי ושל זוגתי עלתה על שרטון, בשבוע האחרון החלטנו על הפסקה. מאז ההחלטה (אולי קצת לפני) אני חווה גלי קור קיצוניים שמלווים ברעד כמעט ובלתי נשלט. אמנם זה חורף קר יחסית, אבל אני בדרך כלל מאד לא סובל מקור ומעביר את החורפים עם חלון פתוח. האם יש קשר לכל הסיפור שאני נמצא במרכזו לקור מבחינה פסיכולוגית? ואם כן, איזה טיפולים יכולים לעזור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קור קיצוני ורעד אחרי פרדה
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 03:31
  • סביר להניח שאתה מגיב לפרדה בצורה גופנית. כל מי שנפרד ממישהו שאהוב עליו ולא הכין עצמו כראוי לקראת הפרדה, חש תופעות רגשיות, מחשבתיות וכן, גם גופניות שונות בזמן האיום לפרדה ולאחריה. זה חלק מתהליך טבעי של אובדן. קיים ויכוח אם התגובה הזו פאטולוגית או שהיא תהליך של תיקון עצמי. כיום יש נטיה לחשוב שהתופעה עצמה היא החשובה ולא הסיבה. בכל מקרה, אם התופעות אינן חולפות והן מגבילות את חייך בלימודים, עבודה, מציאת בת זוג חדשה או הנאה בחיים, מומלץ שתפנה לעזרה מקצועית. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי נטילת קלונקס
  • א
  • 11/12/2016 00:50
  • אני נמצא בתקופה של חרדה בלתי נסבלת, קיצונית ממש. בעבר כבר לקחתי קלונקס מעט פעמים...לא יותר מכדור אחד בחודש (ואז, הפסקה של חודשים בין לבין) כעת אני שוקל להתחיל לקחת 0.5 מ"ג פעמיים בשבוע- כל 3-4 ימים, למשך חודש. האם שימוש שכזה, יוביל להתמכרות גופנית או אחרת? האם יש בו סיכון? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול עצמי בקלונקס לחרדה
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 03:21
  • כפי שידוע לך, קלונקס ממכר אחרי נטילה מסויימת. הזמן והכמות כדי להתמכר תלויים בגורמים אישיים ולכן חשוב לעשות את זה בהנחיית הרופא ועל אחריותו. כדי שלא להתמכר, קיימות תרופות אחרות, שאינן ממכרות וגם לימוד שיטות שליטה בחרדה, שנקראות טיפול התנהגותי קוגניטיבי. כל הטיפולים הללו אמורים לתת תוצאות חיוביות תוך תקופה, שהטפל ישמח להגיד לך מראש. בקש זאת מנו ועשה למרות הקושי את מה שממליצים לך. אל תיקח קלונקס או כל תרופת מרשם אחר ללא אחריות של רופא, שיעקוב אחריך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה
  • אלכס
  • 10/12/2016 09:40
  • שלום רב , בן 36 סובל מחרדות כבר 14 שנה מטופל ב 4 שנים האחרונות בויפאקס 225 מ"ג וקלונקס 0.5 פעמיים ביום ,כל חצי שנה או פחות חווה גלי חרדה והתקפים למרות הטיפול ישנם סיבות אובייקטיביות (עבודה חדשה ,אירוע משפחתי וכו') לפני כשבוע בהיותי בבית לא חשתי התקף חרדה קלסי אבל היה לי דופק מאוד גבוה 140 ,בהתייעצות עם הרופא הוזמן לי אמבולנס נט"ל מה שהעלה את סף החרדה לאחר בדיקות מקיפות תוצאות דם אקג תקינות לחלוטין ,אומנם רופאת המשפחה טוענת כי ככל הנראה מדובר בבעיית קצב כי חרדה לא יכולה להימשך 3 שעות והפנתה אותי להמשך בירור ,1.מה דעתך יש לי באופן טבעי דופק שקרוב ל 90 ולחץ דם 130/90 מאז שאני נוטל ויפאקס 2.האם אדרנלין והורמונים אחרים המופרשים בעת חרדה יכולים להישאר בגוף למעלה מ 3 שעות עתה נמצא בחשש כבד כי ייצכן שיש לי בעיות לב דבר המגביר אוטו'את הלחץ , תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ממושכת, האם התקף לב
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 03:13
  • נכון שהתקפי פאניקה הן בד"כ התקפי חרדה קצרים, אבל, הם יכולים להמשך גם שעות וימים רבים. חשוב לבדוק אם אין בעייה גופנית, כדי לא להסתבך עם מחלה שניתן לעזור לה קודם. מהתיאור שלך עולה שהאיזון התרופתי שלך עוזר רק באופן חלקי, שאתה זקוק לתרופת הרגעה הרבה מעבר לזמן המומלץ וששינויים שהם רגילים בחיינו גורמים לך חרדה. חשוב שתפסיק כל ניסיון לטיפול עצמי לא רפואי, כגון אלכוהול, גראס וכדומה, שמקלים תחילה ומגבירים את החרדה בחלוף ההשפעה שלהם. הייתי בודק עם הרופא שמכיר אותך אם ניתן לנסות מינון אחר או תרופה אחרת, שיכולים להשיג תוצאה טובה יותר. הייתי גם מנסה לעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם מטפל שמוסמך לכך או בעזרת הספר "להפחיד את הפחד". 1. העיסוק שלך בדופק ולחץ דם הוא חלק מהבעייה וחשוב שלא תהיה "רופא מטעם החרדה". ז"א שכשתוכל להפסיק לבדוק את הגוף שלך, גם החרדה תחלש או תחלוף. אתה יכול להזכר בתקופה בה לא סבלת מחרדה: כמה בדקת אז? 2. התשובה לשאלה שלך היא שאתה מפריש עוד אדרנלין, אם אתה בחרדה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לכל הסובלים בפורום
  • דודו
  • 26/12/2016 22:14
  • אני רוצה המלצה על פסיכיאטר טוב מומלץ ובנאדם אמיתי ומקצוען ובכיר ומומחה בעל ניסיון רב , ולא סתם פסיכיאטר שרודף אחרי כסף ועורך הרבה ניסויים תרופתיים על הסובל והופך אותו לשפן ניסיונות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • להיות שפן ניסיונות
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 02:55
  • אני מבין שאתה סובל הרבה ושנסיונות שונים לא עלו יפה. לצערי, אין כיום שיטה בדוקה לדעת מראש איזו תרופה יעילה דווקא לך. הדרך היחידה היא לנסות, עד שתמצא את מה שמתאים לך. זה לא שפן ניסיונות, כי אתה תהנה בסוף התהליך מהתוצאה, לאומת שפן הנסיונות שאינו סובל לפני שמנסים עליו תרופה, שאינה נחוצה לו ולכן יכול לצאת ללא נזק במקרה הטוב. אני ממליץ לך לחזור לרופא, שימליץ לך על התרופה שנכונה לך. רוב הרופאים אינם רודפי בצע, בניגוד למה שנדמה לך. הם מנסים לעזור ומגיע להם כסף בעבור העבודה וההשקעה שלהם. אני לא יכול להמליץ לך על מישהו ספציפי, אבל עליך לדעת, שכל הרפואה בנויה מידע כללי לגבי מה יכול לעזור ומציאת התרופה הספציפית שמתאימה במיוחד לך. למשל אם יש לך חום, הרופא ימליץ על התרופה השניה, אם הראשונה לא עזרה. חשוב שלא תתיאש. חשוב שתמשיך לנסות את התרופות והשיטות הפסיכולוגיות עד שתמצא את חייך בחזרה. בכל ניסיון, עליך לשאול את המטפל, מהו משך הטיפול שלאחריו ברור, אם ביצעת את המלצותיו, שהשיטה אינה מתאימה לך. אנא נסה והמשך עד שתצליח. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה
  • אריאל
  • 07/12/2016 00:47
  • אני סובל מחרדות כבר תקופה שלוש שנים בערך ופיתחתי פחד מהחרדה עצמה ומהסימפטומים שלה ועכשיו אני מוצא את עצמי מפחד לעשות דברים ונמנע מדברים בסיסיים. אני חייה שינוי ומרגיש אבוד בבקשה עיזרו לי קשה לי להתחיל טיפול לבד משום מה. הייתי שמח לשמוע אם יש דרכים יותר יעילות ולא דרך פסיכיאטרים וכו. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול לא פסיכיאטרי בחרדה
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 02:39
  • בחלק ממקרי החרדה ניתן לטפל בעזרת טיפול התנהגותי קוגניטיבי, ללא תרופות. את הטיפול ניתן לקבל ממטפל שלמד את השיטה או בעזרת הספר "להפחיד את הפחד" אם אתה מספיק מרוכז כדי לקרוא ויש לך מוטיבציה לבצע את ההוראות שניתנות בו. אני ממליץ לך להבדק, כדי לדעת מה האבחנה שלך. תרופות אפשר לקבל גם מרופא המשפחה שלך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קושי בנשימה וצמרמורות
  • יניב
  • 30/01/2017 13:47
  • שלום רב אני בן 35 סבלתי מלחץ וחרדה בעבר שהתבטאו בקוצר נשימה ולאחר טיפול תרופתי של ציטלופארם במשך כמה שנים התופעות נעלמו והצלחתי להגמל מהתרופה ללא יותר מדי בעיות. כעת לאחר 3 שנים החלו לי שוב בעיות הנשימה בנוסף התחלתי לרדת במשקל באופן בלתי מוסבר . ההיתי אצל רופא משפחה ועשיתי בדיקות דם+ בדיקת בלוטת התריס והכל תקין. הרופא המליץ לחזור לטיפול בציטלופארם. לאחר 3 ימים שלקחתי את הכדור החלו לי בנוסף לתופעות הנשימה צמרמורות ותחושת קור ,בעירה פנימית וזיעה קרה בכל הגוף בעיקר בחזה ובבטן. בביקור אצל הרופא הוא טוען שזה עוד תסמינים של החרדה. כעת זה נמשך כבר כמה ימים ללא הפסקה וקשה לי לתפקד ולצאת מהמיטה. רציתי לדעת האם זה אחד התסמינים של חרדה והאם זה אולי קשור לתרופה שחזרתי לקחת. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי כשחוזרים לציפרלקס אחרי 3 שנים
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 02:26
  • באופן כללי, ציפרלקס, יכולה להגביר סימני חרדה בתחילת הטיפול. אם זה ברמה שמשכיבה אותך במיטה, לא הייתי ממשיך עם אותה תרופה אלא עובר לתרופה שעושה רק טוב בלי גרוע. במקרה שלך, אתה מכיר את התרופה ובטח זוכר אם היא גורמת לך תופעות כאלה. לא היית יכול לשכות. מסיבה זו, יש להניח שמדובר בהופעה מחודשת של החרדה שלך, שהודיעה לך שלא מהתרופה נגמלת אלא מהבריאות ומהשליטה שלך בחיים שלך. לקח 3 שנים אבל אם לא תרגלת לשלוט בחיים שלך, התרופה לא מגינה עליך כשלא לוקחים אותה. הייתי ממליץ בנוסף לתרופה גם לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, כדי שתמיד תהיה אתה בשליטה. אם זה לא יוצא, אתה יכול לקנות בסטימצקי את הספר "להפחיד את הפחד ולבצע בדיוק את מה שכתוב שם. זה עזר להרבה אנשים. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול ססיכולוגי
  • מרי
  • 07/02/2017 08:12
  • פסיכולוג טוב במכבי
  • ד
  • 13/02/2017 02:11
  • לצערי, אינני מכיר את הפסיכולוגים במכבי. אני מאמין שאם תפני לקופה, למשל לרופא המשפחה הוא יכול להכיר תוצאות טובות של פסיכולוגים באזור מגורייך. אפשר גם להתקשר לפסיכיאטר מומחה לנוער בקופה ולשאול אותו. אם הבעייה באמת חרדה ודיכאון יעיל לבקש שיהיה מומחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. חשוב שיוכל להראות תעודה שסיים לימודים בשטח זה. לצערי רבים מידי טוענים שהם "עושים גם CBT" אך אינם יודעים לעשות זאת. בהצלחה, ד"ר עישר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פסיכולוג טוב במכבי
  • ד"ר ניר עישר
  • 13/02/2017 02:12
  • צערי, אינני מכיר את הפסיכולוגים במכבי. אני מאמין שאם תפני לקופה, למשל לרופא המשפחה הוא יכול להכיר תוצאות טובות של פסיכולוגים באזור מגורייך. אפשר גם להתקשר לפסיכיאטר מומחה לנוער בקופה ולשאול אותו. אם הבעייה באמת חרדה ודיכאון יעיל לבקש שיהיה מומחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. חשוב שיוכל להראות תעודה שסיים לימודים בשטח זה. לצערי רבים מידי טוענים שהם "עושים גם CBT" אך אינם יודעים לעשות זאת. בהצלחה, ד"ר עישר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום חרדה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)