רופאים בתחום
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד
ד"ר יצחק פיינשטיין ד"ר יצחק פיינשטיין
מנהל המחלקה הגניקולוגית של קופ"ח מאוחדת במרכז... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום הריון ולידה

פורום הריון ולידה באינפומד. כל השאלות והתשובות על הריון ולידה מחשבון ביוץ, הריון, שבועות הריון, דולה, בדיקת הריון, קורס הכנה ללידה, בדיקות הריון, רעלת הריון, לידה טבעית, בחילות בהריון

ד"ר אריאל אהרוני

ד"ר אריאל אהרוני מומחה לאוריגניקולוגיה ואולטראסאונד
ד"ר אריאל אהרוני, רופא נשים מומחה ומנתח. ד"ר אהרוני מבצע ניתוחים גינקולוגיים לשיקום האגן ולמניעת דליפת שתן, כולל ניתוחים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
  • דחוף
  • חסויה
  • 29/03/2017 10:43
  • היי, חודש שעבר אני ובעלי ניסינו לראשונה להיכנס להריון ניסינו במהלך רוב החודש גם לפני הביוץ בביוץ (משערת) ולאחריו. הניסיון לא צלח. אני בת 28 לא נוטלת גלולות כבר 3-4 שנים!! החודש גם ניסינו לפי המלצת רופא הנשים שלי יום כן יום לא , בדרך כלל בשנים האחרונות שבוע לפני מחזור יש לי כאבים חזקים ברחם שמקרינים לאיזור התוסיק ועכשיו אני שבוע לפני מחזור ויש לי את הכאבים האלה. אני חוששת שאני שוב לא אצליח להיכנס להריון האם הכאבים האלו מעידים שאכן אקבל מחזור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דפיקות לב בהריון
  • שיר
  • 29/03/2017 10:21
  • שלום, בת 28, הריון שני תקין שבוע 21. ביומיים האחרונים אני מרגישה דפיקת לב נוספת חזקה, הדופק רגיל ולא מהיר, אך מרגישה דפיקת לב נוספת (תחושה של פעימה נוספת חזקה או קופצת) מדידת לחץ דם תקינה ודופק במנוחה 80-84. ביצעתי אתמול אקג שיצא תקין. מאוד לחוצה האם זו תופעה שכיחה בהריון? האם עלולה לפגוע בעובר? תודה על ההתייחסות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היפוך
  • ב
  • 29/03/2017 10:19
  • בדיקות דם
  • אנונימית
  • 29/03/2017 10:06
  • לום, אודה לעזרתך ביצעתי בדיקות דם לתחילת ההריון והתוצאות לא ברורות לי אך קצת מדאיגות אותי אודה לעזרה Hb surface ag - nonractive Hepatitis c ab- nonractive Cmv ab lgg- 0.3 nonractive Cmv ab igm -0.08 nonractive Rubella ab igg- 6.7 grayzone תוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטא נמוכה
  • שרון
  • 28/03/2017 20:08
  • הפרשות חומות
  • עדי
  • 28/03/2017 18:30
  • שלום רב, בדיקת הריון ביתית יצאה חיובית אני אמורה להיות בערך בשבוע 6 טרם נבדקתי, נקבע לי תור ליום שישי הקרוב בארבעה ימים האחרונים יש לי הפרשות חומות מעטות אך קיימות זה לא מתגבר אלא נשאר אותו הדבר האם מצריך בדיקה מידית? כלומר לפני התור של יום שישי הקרוב? אציין שחוץ ממעט עייפות מרגישה טוב תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תפקודי כבד לאיתור כולסטזיס- עזרה בפענוח בדיקה
  • אריאל
  • 28/03/2017 15:16
  • שלום רב. אני בהריון שלישי, בשבוע 36. בהריון הקודם אובחנתי עם כולסטזיס בגינו נעשה זירוז בשבוע 38. עד כה בוצעו שתי בדיקות דם ע"י אחות מעקב הריון כדי לעקוב אחר תפקודי הכבד. התוצאות נמסרו לי כתקינות אולם שמתי לב לעלייה בערך מסוים (אינני מתגוררת בארץ ואין באפשרותי להתייעץ עם רופא נשים אלא רק עם מיילדת, לכן הפנייה כאן). בדיקות דם בשבוע 28: bile acids (<2) (range 0-14) bilirubin - 7 umol/L (range 0-20) ALP 79 iu/l (range 35-104) ALT (18 IU/L) (range 10-35) בדיקות דם בשבוע 33: bile acids - 5 umol/l (range 0-14) bilirubin 5 umol/l (range 0-20) ALP - 103 IU/L (range 35-104) ALT - 20 IU/L (range 10-35) אמנם אין חריגה לפי הבדיקות המצ"ב אולם רציתי לשאול האם בעצם העלייה בערכים (בכולם למעט בילורבין) יש סיבה לדאגה? האם עליי לפנות לבדיקות נוספות? אציין כי מבחינת סימפטומים נוספים יש לי גרד בגפיים אך ברמה נסבלת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון או לא הריון, ואם לא, אז מה?
  • סיי
  • 28/03/2017 11:08
  • שלום לך! לפני כשבוע עשיתי בדיקת אגן אצל רופא נשים (אני שנה לאחר לידה) באולטרסאונד פנימי הוא אמר שרואה שק הריון תואם שבוע 4-5. לא היה נראה לי הגיוני כי הייתי רק 3 שבועות לאחר מחזור. ידוע כי יש לי ביוץ מוקדם, אבל לא כזה מוקדם... בדיקת דם הייתה שלילית קטן משתיים. הלכתי לבדיקה במכון אולטסאונד, שם הטכנאית ראתה את אותו הדבר, אבל מאחר והבדיקה הייתה שלילית רשמה את זה כ״מוקד אקוגני 5 מ״מ ברחם״ נכון לעכשיו המחזור מאחר ביומיים. ואלך מחר כנראה לחזור על בדיקת הדם. אבל, השאלה שלי, האם זה הגיוני ששק הריון יופיע בשבוע 2-3 להריון כבר באולטרסאונד, ושיהיה שלילי בבטא? ואם זה לא הריון, האם יש לך רעיון למה זה יכול להראות? הוא עגול ומושלם, עם הילה לבנה סביבו ממש כמו שק הריון (יש לי כבר שני ילדים אז אני מנוסה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צוואר רחם מקוצר
  • איסרא
  • 26/03/2017 23:00
  • היי ,אני כרגע בשבוע 26 עם צוואר רחם מקוצר ל 27 ממ סגור לכל אורכו , מטופלת בפרוגסטרון 250 פעם בשבוע , יש לציין שאני אחרי לידה מוקדמת בעבר בגלל ירידת מים , אין לי קרישיות יתר או בעיית הורמונים , האם טיפול זה מספיק כדי להגיע לשבוע טוב ללידה? האם אוכל למשוך שבועות ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא יעצו לך על תפירת צוור רחם???
  • חסויה
  • 28/03/2017 08:47
  • הערכת משקל
  • מור
  • 28/03/2017 02:54
  • ריבוי גבולי מי שפיר
  • מורני 286
  • 27/03/2017 17:11
  • שלום ד״ר.. שבוע 32+6 אתמול עשיתי הערכת משקל ,נמצא ריבוי גבולי למי שפיר afi22.אתמול נשלחי להעמסת סוכר 100 אחרי ש50 היתה תקינה .תוצאות ה 100שהגיעו היום תקינות לחלוטין.אם כך מה יכולה להיות הסיבה לריבוי הגבולי ? כיצד משפיע על המשך ההריון ?האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטא נמוכה
  • אנונימית
  • 27/03/2017 16:39
  • שלום, עשיתי היום בדיקת בטא יצא 198 לפי בדיקת ביוץ ביתית היה ביוץ לפני 3 שבועות ויום. כלומר איחור של כשבוע (שבוע ויום..). אני מבינה שזה נמוך..? מה המשמעות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תנועות מוגברות של עובר
  • אירית
  • 27/03/2017 15:10
  • שלום, אני בשבוע 34 להריון. מרגישה (במיוחד לארחונה- כמה שבועות) תנועות מוגברות של העובר גם ביום וגם בלילה, גם בשיבבה, גם בהליכה וגם בשכיבה. התנועות יכולות להיות של תזוזות ידיים ורגליים, אבל גם בעיטות חזקות או סוג של רעידות כאלו של העובר. העובר כבר הרבה זמן במצג ראש, הבדיקות שלי בסדר, ה-US האחרון (לפני כ-10 ימים) לא ראה משהו חריג. אמרתי את זה לרופא נשים שלי, הוא לא נתן לי הסבר כלשהו, גם לא אמר שמשהו לא בסדר. למה זה קורה? על מה זה יכול להצביע? האם זה בסדר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון אחרי הזרעה
  • מריה
  • 27/03/2017 00:02
  • הריון אחרי הזרעה,הכפלות של הבטא תקינות.טרם נעשה בדיקת דופק,אני עכשיו בשבוע 6 +2,אחרי יום עבודה ארוך מרגישה כאבי מחזור חזקים.האם זה תקין?או שמצריך דחוף להבדק?התור לרופא בעוד 4 ימים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קיסרי?
  • לי
  • 26/03/2017 22:13
  • שלום רב משבוע 30,מאז שעשיתי גדילת עובר,ראו שהעוברים קטנה וגם בזרימת דם בחבל הטבור היתה מוגברת. מאז כל שבוע אני בברזילי במעקב ,וגם בקופה.בברזילי בפניה הראשונה נתנו צלסטון ,ומאז שאני שם במעקב כל שבוע(מוניטור,זרימות וגדילה),קבעו לי גם ניתוח קיסרי אלקטיבי בגלל שהבריון הראשון נגמר בקיסרי וחשבו שיצטרכו כנראה ליילד אותי סביב שבוע 37. היום בגדילה הזרימות עדיין נשארו בטווח של 3.6-4 והעוברית נכון לעכשיו,שבוע 35 גדלה במעט. זאת אומרת בגדילה האחרונה אתמול המשקל היה 2300,זרימה עדיין 4 בחבל הטבור. הניתוח נקבע ב4-4השאלה שלי האים נכון לעשות ניתוח עם נתונים כאלה אן להמשיך במעקב ואולי תתפתח גם לידה טבעית ?או שעדיף כבר לסיים את ההריון הזה כי קרוב לוודאי שגם ככה יסתיים בקיסרי?האים זה משמעות לדחות עוד שבוע לעוברית?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון או לא
  • ליאן
  • 26/03/2017 21:08
  • טיול לארה"ב בהריון מתקדם
  • מיכל
  • 26/03/2017 14:39
  • שלום רב, אנחנו שוקלים לטוס לשבוע לארצות הברית כאשר אהיה בשבוע 31-21 להריון. מאחר והיו לי בעבר שתי הפלות טבעיות נאמר לי ע"י הביטוח שאני צריכה דו"ח מצב קיים של רופא הנשים, אך הם לא הסכימו לפרט לי מה צריך להיות בדו"ח. אין לי תור לרופא בזמן הקרוב ורציתי לדעת מה הרופא צריך כדי לכתוב דו"ח כזה (האם זה מחייב בדיקות מסויימות וכו') על מנת לדעת האם המשך המחשבה על הטיסה בכלל רלוונטית. תודה מראש על התשובה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם
  • עידית
  • 26/03/2017 14:26
  • ברזל
  • רינת
  • 16/03/2017 23:44
  • שלום ד"ר כרגע אני נמצאת בשבוע 13 ולוקחת חומצה פולית מהיום של החזרת עוברים ורציתי לדעת אם אני צריכה לקחת בנוסף גם ברזל? מודה לך מראש על התשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בנוסף על השאלה
  • גילי
  • 26/03/2017 11:09
  • הפלה וחשש לעשות מי שפיר
  • חסויה
  • 22/03/2017 19:59
  • בהריון הקודם עברתי עפלה טבעית מאוחרת בשבוע 19 לעובר נגמר המים ולאחר מכן לא היה לו דופק .... עכשיו אני בהריון חדש שבוע 16 פלוס והמליצו לי לעשות מי שפיר כי אני חיובית לטקסופלזמה האם יש לי סיכון להפלה בעקבות המי שפיר ???? כי זה הפחד היחיד שתיהיה לי ירידת מים לאחר המי שפיר אמרו לי בהריון הקודם שכנראה השק שלי דק מדי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה דומה
  • עוד שאלה
  • 23/03/2017 09:18
  • גם אני עברתי בהריון הקודם הפלה - עובר ללא דופק ובשל גילי איני רוצה לסכן את ההריון הנוכחי..הבנתי שיש בדיקה שאפשר לעשות (במידה ובוחרים לא לעשות מי שפיר) שנקראת גנומיט או גנומיטי והיא לא פולשנית. באיזה שבועות מומלץ לעשות את הבדיקה?? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני לוקחת אנטיביטיקה
  • חסויה
  • 25/03/2017 23:10
לרופאים בתחום הריון ולידה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)