רופאים בתחום
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד
פרופ' אתי גרנות פרופ' אתי גרנות
יועצת – על ברפואת ילדים בשרותי בריאות כללית מחוז... קרא עוד
הכי נצפים


להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

להמשך קריאה >>

פורום סרטן העין

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
פורום זה לא פעיל. עמכם/ן הסליחה צוות אינפומד
  • תוצאות בדיקת נקודת חן בעין
  • נילי
  • 27/11/2016 18:05
  • ממצא בסונר
  • דר' אהוד רייך
  • 27/11/2016 18:31
  • נילי שלום. ראשית יש להבין שהסונר הוא כלי עזר בלבד. ככל הנראה רופא העיניים שלך ראה נגע בתוך גלגל העין ןעל כן שלח אותך לבדיקה. ידנו נגע שטוח יחסית לפי תיאורך. בכדי להבין מהו הנגע אני מציע שתיבדקי אצל רופא מומחה התחום. יד מעט כאלה בארץ. את מוזמנת לפנות למרפאתי לתאום תור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזרקת מלפאלן אחרי טיפול כימותרפי
  • בראל
  • 04/02/2016 02:21
  • שלום ד"ר אוהד! יש לי ילד בן 5 שחלה ברטינובלסטומה בגיל 3.5. טופל בכימותרפיה חצי שנה ואז בעיין אחת זה לא נעלם לגמרי וממשיך לקבל זריקות מלפאלן לעיין הזואצל פרופ' פאר וד"ר פרנקל המדהימים מהדסה עין כרם. שאלתי אלייך האם יש סיכוי שזה ייעלם אחת ולתמיד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטינובלסטומה עקשנית
  • דר' אהוד רייך
  • 05/02/2016 08:27
  • הטיפול ברטינובלסטומה מורכב מאוד. אין ספק שהילד מטופל ביחידה עם מסיון רב. הזרקות שאתה מתאר מנסות לטפל בחלק הכי עיקש במחלה וחשוב מאוד רצף הטיפול. לצערנו המחלה לא תיעלם אך ברוב המוחץ של המקרים הגידול עוצר עם הטיפול והופך למעין צלקת של עצמו. החזיקו מעמד והמשיכו בטיפולים. ד"ר אודי רייך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • משפחת סרטנים
  • רונית
  • 20/05/2015 12:02
  • משפחת סרטנים
  • דר' אהוד רייך
  • 20/05/2015 15:00
  • רונית שלום. צר לי לשמוע על חמך. אני מניח שמדובר במלנומה של פנים העין? זהו הגידול הנפוץ אך לא היחיד. במידה ומדובר במלנומה לא ידוע קשר לגידולים אחרים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול על העין
  • ריקי
  • 03/05/2015 17:56
  • בליטה על העין
  • דר' אהוד רייך
  • 03/05/2015 23:01
  • ריקי שלום חסרים לי המון פרטחם קלחנים כדי לתת לך תשובה מקיפה. ברוב המקרים בהם מופיע נגע על העפעף בעיקר אם הוא כואב אין מדובר בגידול. יחד עם זאת קיימים נגעים נדירים הגדלים במהירות על פני העפעף ודורשים איבחון מהיר. אני מציע כי תיבדקי בהקדם אצל רופא העיניים שלך. רפואה שלמה ד"ר אודי רייך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגע על העפעף
  • עידן
  • 10/02/2015 17:26
  • נגע על העפעף
  • דר' אהוד רייך
  • 12/02/2015 17:23
  • שלום עידן, לא כל הנגעים ההולכים וגדלים מסוכנים. ללא תמונה או בדיקה קשה לענות. ככלל נגעים ההולכים וגדלים דורשים התייחסות – בדיקה ולעיתים ביופסיה בכדי להבין את מהות הנגע. אני ממליץ לפנות למרכז לגידולי עיניים כדוגמת המרכז במרכז רפואי בילינסון בכדי להבדק במהרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כמה זמן לאחר ניתוח להסרת גידול בלחמית ניתן לטוס?
  • איתי
  • 09/02/2015 17:46
  • תשובה לטיסה לאחר ניתוח בלחמית
  • דר' אהוד רייך
  • 09/02/2015 17:46
  • שלום איתי, כשבוע לאחר הניתוח מתבצעת בדיקה ראשונית. במידה והאזור מחלים ללא בעיות מיוחדות ניתן לטוס כשבועיים לאחר הניתוח אך יש להמנע מרחצה בבריכה, ים סאונה ג'קוזי וכיוב. שאל מפורשות את הרופא שלך האם יש עדשת מגע טיפולית על העין - ייתכן והושמה בניתוח ויש לכך חשיבות מבחינת הסיכון לזיהומים והטיפול אותו עליך לקחת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטינובלסטומה
  • לירון
  • 27/01/2015 18:29
  • טיפול ברטינובלסטומה
  • דר' אהוד רייך
  • 29/01/2015 11:56
  • שלום לירון, הטיפול ברטינובלסטומה מורכב מאוד ודורש מיומנות רבה. ככלל ישנה העדפה לטיפולים מקומיים במידה ואפשר. לא ניתן לחוות דעה מבלי להבין את כל היסטוריית הטיפול ובדיקה של הילד. ככלל זהו טיפול מצויין במקרים להם הוא מתאים. כמובן שיש צורך במצנתר מאוד מנוסה לשם כך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולטראסאונד של הכבד למלנומה של העין
  • תומר
  • 29/01/2015 11:54
  • תשובה
  • דר' אהוד רייך
  • 29/01/2015 11:56
  • שלום תומר, הגידול בעין מגיב מצויין לטיפול המקומי בקרינה. מטרת הטיפול לחסל את הגידול לפני ששלח פיזור מחוץ לעין. פיזור זה לרוב מתרחש לכבד. במידה והוא קורה ומזהים אותו מוקדם ניתן להציע טיפול מרפא. חשוב מאוד להקפיד על המעקב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דיסק מקרין
  • דרור
  • 26/01/2015 11:57
  • דיסק מקרין
  • דר' אהוד רייך
  • 26/01/2015 11:59
  • שלום דרור, קשה לענות מבלי לראות את העין בבדיקה. ייתכן ונגרם נזק למרכז הראיה ברשתית מהקרינה. במידה ואספקת הדם לאזור טובה וקיימים נוזלים מתחת לרשתית ניתן לטפל בהזרקות חומרים לספיגת הנוזל בנסיון לשפר את הראיה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה למלנומה?
  • לירן89
  • 21/01/2015 16:01
  • ביופסיה למלנומה
  • דר' אהוד רייך
  • 26/01/2015 11:58
  • שלום לירן, בעור אכן נהוג לאבחן גידול רק לאחר הסרתו ובדיקתו במיקרוסקופ. בעין לקיחת הביופסיה ברוב המקרים אינה אפשרית. במקרים בהם היא אפשרית הביופסיה מסכנת את העין כולה, ולעיתים יכולה לגרום לפיזור הנגע מן העין. מלנומה בעין ניתן לאבחן על סמך הממצאים בבדיקה אצל הרופא, ועזרי אבחון נוספים כגון אולטראסאונד ובדיקות הדמיה של העין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול לאחר כריתת גידול מקרום העין
  • איתי
  • 20/01/2015 14:17
  • עברתי ניתוח לכריתת גידול מקרום העין והוצע לי טיפול בכימותרפיה בטיפות. למה לא לטפל בטיפול בכל הגוף, אני מפחד שהגידול בשאר הגוף לא יקבל טיפול כך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול
  • דר' אהוד רייך
  • 20/01/2015 14:19
  • שלום איתי, ישנם מספר סוגים של גידולים סרטניים בקרום העין – הלחמית. חלקם יודעים באמת להתפזר מעבר לעין ויש לוודא זאת כחלק מהתכנון בטיפול בנגע. במידה והנגע ממוקם לעין בלבד (רוב המקרים) הטיפול בטיפות כימותרפיות מצויין ואין סיבה לסכן את שאר הגוף בתופעות הלוואי הלא נעימות ובסיכונים של טיפול כימותרפי סיסטמי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מלנולמה של העין
  • שלום
  • 15/01/2015 17:38
  • מלנומה של העין
  • דר' אהוד רייך
  • 20/01/2015 14:18
  • שלום, ראשית אני מבין שנבדקת על ידי אונקולוג עיניים ואם לא כך הדבר עלייך להבדק בהקדם על ידי רופא עיניים המומחה באונקולוגיה. הטיפול בדיסק או פלאק (מטבע מתכתי קטן המכיל חומר רדיואקטיבי) הוא טיפול בקרינה ומאוד יעיל ובטוח לגידולים קטנים ובינוניים. יש חילוקי דעות לגבי טיפול בגידולים גדולים. הטיפול מאוד בטוח. ייגרם נזק לרשתית באזור ההקרנה עצמה ותלוי בסוג הפלאק (יוד או רוטיניום) הנזק מעבר לאזור ההקרנה משתנה. חשוב להבין, במצב הקיים הדאגה הראשונה היא לטפל בגידול, הרופא המטפל ינסה לשמור על ראייתך ככל שניתן אך לא על חשבון טיפול יעיל בנגע.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נבוס או מלנומה
  • נלי
  • 16/01/2015 18:26
  • בשנות ה -70 אובחנו אצלי שינויים ניוונים בזגוגית של שני העיניים (גשם הזהב). בחודש נובמבר 2014, בעין ימין התגלה ממצא לא ברור שנראה או כ- נבוס או כ- מלנומה. בבדיקת אולטרה סאונד הממצא נוכח. בגלל השינויים הניוונים הקיימים, אי אפשר לעשות אנגיוגרפיה או טומוגרפיה קוהרנטית אופטית, כי לא ניתן לראות שום דבר. האם קיימת שיטת בדיקה נוספת כלשהי בכדי לקבוע באם מדובר במלנומה או לא? תודה מראה, נלי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נבוס או מלנומה
  • דר' אהוד רייך
  • 17/01/2015 20:09
  • נלי שלום, ניכר כי את מאוד מיודעת ומלומדת על מצבך הרפואי ובבדיקות שנעשו ותוצאותיהן. איבחון נגע כנבוס או כמלנומה לרוב אינו נשען על הבדיקות שציינת. מראה הנגע בבדיקה הקלינית ואופיו בבדיקות האולטראסאונד הן המכריעות העיקריות. קיימות שיטות נוספות אך אני ממליץ לגשת להבדק בהקדם אצל אונקולוג עיניים עם כל תוצאות הבדיקות שבידך (תמונות ופענוחים) בכדי להתקדם באבחנה. בריאות שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן בתוך העין
  • אילה
  • 14/01/2015 17:03
  • נקודת חן בתוך העין
  • דר' אהוד רייך
  • 14/01/2015 17:03
  • שלום רב, נקודות חן "נבוס" בתוך העין נפוצים מאוד. לא ניתן להוציאם אך יש לבצע מעקב מסודר אחר גודלם והמראה שלהם. מומלץ להישלח לצילום ולבדיקתUS עיניים במידה והנגע אינו שטוח, זאת כדי שניתן יהיה להשוות אם תהיה גדילה. אני ממליץ לפנות בהקדם לרופא המתעסק בתחום, בכדי לוודא שאמנם מדובר רק בנקודת חן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרום הגדל עם פני העין
  • ישי
  • 12/01/2015 18:38
  • לא ניתן לתת ייעוץ מדוייק מבלי לראות את הנגע.
  • דר' אהוד רייך
  • 12/01/2015 18:40
  • שלום ישי, לא ניתן לתת ייעוץ מדוייק מבלי לראות את הנגע. בארצנו שטופת השמש רוב הנגעים הגדלים לאט על פני העין הם כתוצאה מקרינת UV ונקראים פטריגיום, ואינם ממאירים. חשוב לזכור כי ישנם נגעים בעלי פוטנציאל ממאירות או שהינם ממאירים. אני ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא עיניים בהקדם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)