רופאים בתחום
ד"ר ענת בלנק ד"ר ענת בלנק
מומחית בדימות גוף נמנית עם קבוצת א.ר.ם קרא עוד
ד"ר סטפן בן שושן ד"ר סטפן בן שושן
רדיולוג בכיר באסיא מדיקל. מנהל היח' לרדיולוגיה... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום רדיולוגיה פולשנית, אנגיוגרפיה

ד"ר איתן יוסים

ד"ר איתן יוסים
ד"ר איתן יוסים הינו רופא בכיר ביחידות הרדיולוגיה הפולשנית (אנגיוגרפיה) וה-CT, מכון הדימות (רנטגן), המרכז הרפואי תל אביב- איכילוב.כמו כן, משמש כרופא בכיר במכון ה-CT במרכז הרפואי רמת אביב- שם הוא מפענח עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ftch rta ci 19
  • אור
  • 05/12/2016 19:11
  • שלום רב בני בן ה- 19 סובל מכאבי ראש תמידיים כבר למעלה מ- 3 שבועות, נבדק ע"י רופאת עיניים,ונוירולוגית בדיקות הדם תקינות בעיקרון, משככי כאבים לא עוזרים. רופא המשפחה המליץ על M.R.I מח, ובקופ"ח רוצים שנעשה C.T אני יודעת ש- C.T הרבה יותר זול, ברצוני לדעת מה עדיף באמת מבחינה רפואית (ולא רק מבחינת חיסכון בקרינה) ללא אינטרסים של הקופה, ואם לא יאושר - האם בכל זאת כדאי לעשות C.T או להימנע מכך? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אמבוליזציה לוריקוצלה
  • יגאל
  • 04/12/2016 00:00
  • שלום, האם במהלך אמבוליזציה לוריקוצלה יכולים להפגע עצבים באזור המפשעה/אשכים? אם כן עד כמה זה תלוי ברדיולוג המבצע כלומר אם לרדיולוג יש שליטה על זה? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי בדירת CT שביצעתי
  • רועי
  • 19/11/2016 12:32
  • שלום שמי רועי בן 34 ושוקל כ 85 קילו. לאחרונה ביצעתי בדיקת CT של בטן ואגן בבי"ח רוטשילד בחיפה לצורך בירור כאבי בטן, הבדיקה בוצעה עם חומר דימות ultravist 100 סמק. רשום בתוצאה גם שבוצעה סריקה נוספת של הבטן והאגן בשלב הפורטלי. אשמח אם תוכל להבהיר לי כמה סריקות באמת בוצעו ומה כמות הקרינה המוערכת ב MSV תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CT
  • שאלה
  • 14/11/2016 13:35
  • שלום, אבי בן81 עתיד לעשות CTבטן/אגן, בטן עליונה וחזה. האם חומר הניגוד המוזרק עלול לגרום לו תופעות לוואי בהנחה שאין לו אלרגיה לחומר עצמו, במידה ותהיה לו אלרגיה מה המשמעות לנבדק?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CT או MRI
  • יאיר
  • 01/11/2016 20:37
  • שלום, לפני כשבוע התעלפתי ונפלתי על הראש, ללא דימום. נשלחתי עקב כך לCT ראש. רציתי לשאול האם לצורך בדיקת הראש במקרה שלי עדיף MRI או CT ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבהרה:
  • יאיר
  • 02/11/2016 14:16
  • מפרצת - צנתור אבחנתי
  • בלה
  • 09/10/2016 16:47
  • שלום, בבדיקת אנגאו סי.טי של הראש אובחנה לי מפרצת במוח בגודל 3.2 מילימטר. בהקשר זה בבי"ח שיבא נתנו לי הפניה לביצוע אנגיו צנתור מוח אבחנתי. למה יש סיבה אחרי שבוצע סי טי אנגאו גם בצנתור אבחנתי - הפרוצדורה שהיא לא קלה בפני עצמה? מה הסיכונים? מה אומרת הסטטיסטיקה? תודה רבה מראש, בלה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיניגיומה במוח
  • MEME
  • 05/09/2016 22:21
  • שלום במהלך ההריון אובחן אצלי מיניגיומה במוח את הMRI בזמן ההריון עשיתי ללא חומר ניגוד. לאחר חצי שנה חזרתי לבצע MRI עם חומר ניגוד הפעם קיבלתי איבחון באנגלית ואשמח לדעת מה האיבחון ומה גודל המיניגיומה. להלן מה שכתבו באנגלית MRI OF THE HEADS WAS PERFORMED WITH AND WITHOUT IV CONTRAST. IN COMPARISON WITH A PREVIOUS NON CONTRAST MRI EXAM DATE THE 16.2.16 PREFOEMED OUTSIDE HADASSAH, AN EXTRA AXIAL MASS IS AGAIN SEEN INVOLVING THE LEFT CP ANGLE, PERIPETROUS APEX, LEFT PREPONTINE SPACE AND LEFT SUPRASELLAR CISTERN RIGIONS. THE MASS IS NOTED TO BE HOMOGENEOUSLY ENHANCING, MEASURING APPROXIMATELY 29.5*27.5*26.5 mm, AND ASSOCIATED WITH MASS EFFECT ON THE ANTERIOR LEFT ASPECT OF THE PONS, THE INFERIOR HYPOTHALAMIC REGION, THE LEFT ASPECT OF THE OPTIC CHIASM AS WEL AS THE MEDIAL ASPECT OF THE LEFT TEMPORAL LOBE. A SUGGESTION OF INFILTRATION INTO THE LEFT CAVERNOUS SINUS REIGION IS NOTED. THE MASS IS INTIMATE WITH THE POSTERIOR ASPECT OF THE LEFT CAVERNOUS CAROTID AS WELL AS DISPLACING THE A1 AND M1 SEGMENTS OF THE ANTERIOR AND MIDDLE CEREBRAL ARTERIES ANTERIORLY.A MENINGIOMA IS LIKELY. THE EXAM IS OTHERWISE GROSSLY UNREMARKABLE

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היצרות עורק הצליאק - נמצא כממצא אקראי בבדיקת CTA
  • ליאורה
  • 02/06/2016 17:10
  • בפורום גסטרו אמרו לי להפנות שאלתי לפורום זה אני בת 29 בריאה בד"כ אחרי 2 לידות, מזה כ-10 חודשים סובלת מכאבים בבטן העליונה באיזור מפתח הלב, תחושה של מעין צרבות וגרפסים, לא יכולה ללבוש חזיה בגלל הכאב מתחת לחזה, תחושה של כאבים ונפיחות באיזור מפתח הלב לאחר האוכל כמו חגורה לוחצת ותחושה של מועקה וגוש תקוע בוושט, לאחר אינספור בירורים לרבות גסטרוסקויה אנדוסקופיה מהאף, בדיקות דם בדיקות לאלרגיה בדיקה להליקובקטור פילורי וטיפול בשלל תרופות לצרבת שלא סייעו ולא השפיעו במאומה לא נמצאה סיבה ונשלחתי הביתה עם אבחנה של "כתוצאה מסטרס" אתמול קיבלתי פענוח של תוצאות בדיקת סיטי אנגיו שביצעתי לצורך אישוש אבחנה של אנגיומיוליפומה אקראית שנמצאה בכליה, במסגרת הסיטי נסרקו כל איברי הבטן וכך נכתב אודות עורק הצליאק: "היצרות בעורק הצליאק - לחץ משני מקרורות הסרעפת" האם ייתכן שתוצאת הסיטי בליווי הסימפטומים מתאים לתסמונת דחיסת עורק הצליאק? Median arcuate ligament syndrome אם כן אשמח לדעת ממה נגרמת התסמונת? איך מטפלים בה (הבנתי שכירוגית - האם ניתן לפרוסקופית?) והאם טיפול בדחיסת העורק עוזר להחלמה מהכאבים? לאיזה רופא יש לפנות בעניין זה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות סיטי רבות
  • אתי
  • 27/03/2016 16:48
  • שלום רב, בת 41 ולצערי בארבע השנים האחרונות עשיתי כמה בדיקות סיטי וממש ממש מוטרדת מכמות הקרינה אליה נחשפתי (בדיקת סיטי של הבטן,סיטי ראש ופעמיים סיטי של הלב) האם יש סיבה לדאגה? האם הקרינה מצטברת לאורך השנים או שמתישהו מתנקה מהגוף? והאם הנזק והסכנה מפני מחלת הסרטן היה ברמה המיידית או בטווח של שנים רבות אחרי? ואשמח לדעת לגבי רדיולוגים ורנטגנאים לכמה מיליסיוורט מותר להם להיחשף בשנה תודה רבה מראש, אתי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרוטקול אמ אר איי
  • מאירה
  • 31/01/2016 13:37
  • ביצעתי לפני כמעט שלושה שבועות אמ אר איי מוח עם חומר ביקשתי שאני אבוא לקחת את הבדיקה מכיוון שהדואר בביתנו לא תקין . האם במידה ויש ממצא חלילה המצריך טיפול מצלצלים אליי לפניי ? איך נוהגים בדרך כלל ? שאלה נוספת נשלחתי לאמ אר אי בגלל סחרחורות ובפרןטקול הבדיקה רשום אמ אר איי מוח האם הוא מדגים את תעלות השמע? או המוחון האחראים לשיווי משקל ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מטריה ואמ אר איי
  • טל
  • 29/12/2015 13:49
  • שלום רב אני מתעתדת לעבור אמ אר איי ראש . לפני כשלוש שנים צינתרו אותי ושמו לי מטרייה ב ivc והיא נשארה שם . האם מותר לבצע אמ אר איי ? (יש לי את המספר הסידורי שלה ) שאלה שניה מה הסבירות אם ביצעתי בחיי 3 סי טי ראש היו תקינים ( האחרון לפני שנתיים) מהי הסבירות שבעקבות זה גדל לי איזה גידול חלילה, שעושה לי כאבי ראש ואי יציבות ? מה הסיכוי? ( ביצעתי לאחרונה קרקעית עיניים תקינה ) בת 32

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כל הפילטרים המודרניים ל-IVC אמורים להיות בטוחים לשימוש ב-MRI, בייחוד כעבור שנים מהנחתם, וכשהסריקה רחוקה מאזור הנחת הפילטר, כמו במקרה שלך. לגבי שאר השאלות, הן לא קשורות לנושא הפורום.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב דוקטור
  • אני
  • 11/01/2016 06:10
  • ראשית תודה על תשובתך. שנית-היום צריכה להיות לי הבדיקה של האמ אר איי ואני מניחה שיצטרכו חומר ניגוד- שאלתי היא-מאתמול חליתי בדלקת בשתן ולקחתי עד כה 2 כדורים של זינט. האם לאור עובדה זו תהיה בעיה לתת לי חומר ניגוד. לציין שיש בידיי בדיקת קרטנין/תפקודי כליות לפני כחודשיים שיצאו תקינות. האם הבדיקה אפקטיבית ללא חומר ניגוד? הסיבה לבדיקה היא תחושת אי יציבות ונדנוד. תקופה של כמה חודשים. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CT עם תוצאה
  • אורית
  • 29/11/2015 18:17
  • שלום לך רציתי שתתן לי הסבר לגבי מה זה התשובה של ה CT ריאות התשובה היא: אני בת 75 במבוא בית החזה לציין הגדלה ואי אחידות בלוטת התריס בעיקר באונה השמאלית קוטב תחתון של האונה יורד לתוך מיצר עליון וגורם לדחיקה אחורית וימנית של קנה הנשימה ללא הצרות משמעותית של הלומן פרט לכך מרכיבי המיצר שמורים לציין קבוצת הצללות מעוגלות ואובליות בסגמנט בזאלי קידמי של RLL הממצאים מתמזגים עם כלי הדם אין לשלול מלפורמציה וסקולרית פרט לכך גרנולומה מסויידת בRLL רציתי הסבר לגבי התשובה שרשמתי מה זה יכול להיות כרופא שמכיר את המחלות הקשות אבקש תשובה בהקדם תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיענוח דחוף של צילום רנטגן
  • ניסן
  • 04/12/2015 18:33
  • שלום רב עקב מחלה גנטית מאוד נדירה בוצע צילום רנטגן לילד שלי אודה על פיענוח דחוף של הצילום בברכה, ניסן מצ"ב תמונות יד שמאל http://postimg.org/image/wpl53pie3/ יד ימין http://postimg.org/image/9r8dsq8mp/

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חבישה פרפרית לצנתר פיק ליין
  • בת של חולה אונקולוגי
  • 26/11/2015 17:01
  • שלום רב אבי חולה אונקולוגי. יש לו צנתר מסוג PICC LINE-לצורך מתן טיפול כימותרפי. נאמר לו בבית החולים –שכדאי לו להשתמש בחבישה פרפרית,לצורך קיבוע צנתר הפיק ליין, בגלל שחלק מהתפתרים נפרמו. בבית החולים אין חבישה כזו, וגם לא בקופת חולים מכבי. השגנו חבישה פרפרית אחת מסוג זה: StatLock® PICC Plus Stabilization Device https://www.bardaccess.com/products/stabilization/pcl-picc-plus שאלתי היא :היכן ניתן להשיג או לקנות חבישות פרפריות נוספות? ניסיתי לרכוש דרך האנטרנט, אך המוצר נמכר רק בארה"ב. תודה מראש בת של חולה אונקולוגי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ראשית, הקיבוע שמצאת הוא מצוין. ניתן לחפש קיבועים אחרים לפי מילת החיפוש STATLOCK. אמורות להיות מדבקות כאלה במחלקות לאשפוז יום אונקולוגי או בהמטו- אונקולוגיה. אפשר לנסות לקבל במחלקה בה אביך מטופל. שנית, ניתן להימנע מהצורך בקיבוע במדבקה ייעודית (אותה צריך להחליף כל 3 ימים) ע"י חידוש התפרים- פעולה של 5 דקות בהרדמה מקומית. עדיף לנסות לעשות זאת ביחידה לרדיולוגיה פולשנית בה הוחדר ה-PICC, אך תכל'ס כל רופא אמור לדעת להניח תפר... מקווה שעזרתי, רפואה שלמה (אפשר לפנות אליי בהודעה פרטית)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סי טי ראש
  • yael
  • 10/11/2015 12:53
  • CTA של המוח
  • טלי
  • 07/11/2015 21:03
  • שלום אני צריכה לעשות CTA של המוח. אני חוששת מהבדיקה בשל הקרינה. אוכל לקבל מידע מספרי על הקרינה בסוג כזה של בידוק, באופן מוחלט (כמה mSV) וביחס ל CT מוח רגיל? תודה מראש (....) טלי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא ציינתי גיל \ משקל
  • טלי
  • 07/11/2015 21:10
  • טלי שלום, אמנם הנושא של הפורום אינו קשור כלל לבטיחות קרינה ולחשיפה לקרינה, אבל אנסה לענות. למיטב ידיעתי, ב-CTA של המוח נחשפים לקרינה במינון דומה לזה של CT רגיל של המוח, קרי 2-4mSv. אין שום סיבה לחשוש מקרינה זו, השווה לכשנה וחצי של חיים על כדור הארץ וחשיפה לקרינה קוסמית. כל העיסוק בכך מיותר וגורם לחרדה (כמובן שמדובר בבדיקה שיש לה התוויה רפואית. לא עושים בדיקות CT "בשביל הכיף").

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CTA
  • טלי
  • 09/11/2015 00:37
  • צילום חזה לאחר הקרנות
  • דורינה
  • 28/08/2015 21:48
  • שלום רציתי לדעת אם יש מניעה בביצוע צילום חזה ( שנתבקשתי לעשות כהכנה עבור הליך רפואי עתידי ) כחמישה חודשים בלבד לאחר הקרנות לאיזור השד ? האם יש סיכון ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, שאלתך אינה בתחום העיסוק של הפורום (רדיולוגיה פולשנית, צנתורים, החדרת צנתרים כגון פיקליין וכ״ו), אך מהידע שלי כרדיולוג מומחה, ניתן לומר שהקרינה מצילום חזה היא זניחה בכלל, ובפרט בהשוואה לכמות הקרינה ברדיותרפיה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום רדיולוגיה פולשנית, אנגיוגרפיה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)