רופאים בתחום
פרופ' איתמר גרוטו פרופ' איתמר גרוטו
מנהל שירותי בריאות הציבור קרא עוד
ד"ר אודי קלינר ד"ר אודי קלינר
סגן ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום חיסונים

פרופ' איתמר גרוטו

פרופ' איתמר גרוטו פרופ' איתמר גרוטו, מנהל פורום חיסונים. מנהל את שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. אחראי על תחום הרפואה המונעת בישראל ובכלל זה תחום החיסונים
עוד...

ד"ר אודי קלינר

ד"ר אודי קלינר ד"ר אודי קלינר, מנהל פורום חיסונים. רופא מומחה בבריאות הציבור. מכהן כסגן ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.תחום עיסוקו של ד"ר אודי קלינר הוא רפואה מונעת (אפידמיולוגיה), חינוך וקידום לבריאות, וחיסונים
עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • נוגדנים לחצבת
  • מאיה
  • 25/05/2017 11:01
  • חיסון שעלת בהריון- כן או לא
  • ליה
  • 25/05/2017 10:13
  • שלום ד"ר, בביקור האחרון אצל האחיות המליצו לי על ביצוע חיסון לשעלת בהריון בין 27-36. אני בהריון בשבוע 31. עד כה דחיתי את החיסון כי אני פשוט לא יודעת מה לעשות. אני מבינה ומכבדת את זה שמשרד הבריאות ממליץ על החיסון אבל אני מחפשת תשובות רפואיות מעבר לכך. ממה שידוע לי: 1. מדו"חות של משרד הבריאות עולה כי בשנת 2015 היו מקרים רבים של שעלת (אלפים) כאשר כיום, בשנת 2017, אנחנו מדברים עד כה על ירידה של כ-90% מהמקרים. 2. אף אחד לא נותן מענה לשאלה האם החיסון בטוח בהריון. בארה"ב יש קטגוריות לתרופות והחיסון מוגדר קטגוריה C שזו קטגוריה של תרופות שלא נותנים לנשים בהריון (נותנים רק A ו B). מנסה להבין איך אני יכולה לדעת שאני עושה חיסון וזה שו"ע לכל תרופה אחרת שמותר לקחת בהריון?! 3. אני לא אוהבת את הפורומים אבל אי אפשר להתעלם ממספר לא מועט אך גם לא רב של נשים (בעיקר באזור בריטניה שם החיסון "רץ" יותר זמן מאשר בארץ) שרשמו על מקרים אישיים כואבים, שבסופם התינוק לא שרד לאחר מתן החיסון. 4. לסיכומו של דבר, אף אחד לא אומר שזה בטוח, המגפה ירדה משמעותית בארץ, ויש תלונות על תוצאות קטלניות של החיסון. לאור כך, ובאמת לצערי כי אני מאוד רוצה לעשות את החיסון ולהגן על התינוק שלי, אני פשוט לא מסוגלת לעשות אותו ברמת הידע הקיים אצלי כיום, ואני משוועת למישהו שיוכל להסביר לי למה אני טועה. סליחה על ריבוי המידע והשאלות. לתשובה אודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, קודם כל השעה טובה. טוב שאת שואלת ושאת רוצה לקבל החלטה מושכלת על סמך נתונים ולא על סמך שמועות או סיפורים. לגופו של עניין, גם בשנת 2016 היו כ-1600 מקרים וגם השנה היו כבר מעל 150 מקרים. גם אם יש מגמת ירידה מהשיא של לפני שנתיים הרי המחלה קיימת ומסתובבת וגורמת לתחלואה רבה. יש מידע רב בעולם על בטיחות החיסון בהריון. החיסון נחשב בטוח מאוד. ראי בלינק הבא את ההמלצות של המרכז לבקרת מחלות בארה"ב כולל התייחסות לנושא הבטיחות אחרי שהם סקרו את כלל הספרות הרפואית בשאלה זו https://www.cdc.gov/pertussis/pregnant/mom/safety-side-effects.html לסיכומו של דבר החיסון יעיל ונותן הגנה משמעותית לתינוק לחודשי חייו הראשונים בתקופה בה הוא הכי רגיש ובסיכון לסיבוכים מהמחלה והינו בטוח מאוד. המחלה מסתובבת עדיין וכמו ששיעור התחלואה ירד הוא גם יכול לעלות שוב. מקווה שעזרתי. בברכה, ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון חצבת
  • בר
  • 23/05/2017 11:20
  • שלום רב אני אמורה לטוס בעוד כחודש לספרד אני ילידת 1966 , באחת הכתבות לא זכור לי איפה היה רשום שמי שלוקח כדורי אספרין אסור לו להתחסן אני חולת סכרת ולחץ דם ואני מקבלת תרופות קבועות לסכרת, לחץ דם, שומנים בדם וגם כדור בשם קרטיה. האם אני צריכה להתחסן ומותר להתחסן עם בשילוב לכדורים הנ''ל. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לקיחת אספירין אינה מהווה התווית נגד קבלת החיסון. באופן כללי המחלות שציינת גם הן אינן מהוות התווית נגד. נדרש מצב של דיכוי חיסוני חמור על מנת שלא לקבל את החיסון (ומצבים נוספים כגון הריון או רגישות אלרגית חמורה לאחד ממרכיבי החיסון וכו'. אם את לא בטוחה לגבי מצבך את יכולה להתייעץ עם הרופא המפטל שלך על מנת שיחליט האם את נחשבת למדוכאת חיסון באופן חמור. לאור זאת, במידה ולא קיבלת שתי מנות של חיסון במהלך חייך כדאי להשלים את החיסון אלא אם חלית בו בילדותך. בברכה, ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הנושא הפופולרי: חיסוני צהבת
  • תמי4
  • 23/05/2017 08:10
  • שלום, אנחנו נוסעים לאוסטריה באמצע אוגוסט. א. הילדים שלי בני 5 ו-8 חודשים ושנתיים ו-8 חודשים. הם קיבלו מנה אחת בגיל שנה. שוחחתי עם טיפת חלב ואמרו שגם אם יתחסנו עכשיו, בכיתה א' הם יצטרכו להתחסן שנית, כי זה לא אפקטיבי. לגבי הבן הגדול זה נשמע לי הזוי ואני לא אתן שיחסנו אותו שנית (בהנחה שבכלל אחסן אותם עכשיו). לגבי הבן הצעיר - לפי מה שכתבתם ברגע שמקבלים 2 מנות של חיסון ולא משנה מה ההפרש הגוף מחוסן. לכן האם זה נובע מכך שהחיסון הוא מרובע ויכול להיות שפחות אפקטיבי ביחס ליתר המרכיבים של החיסון? ב. אני ילידת 1974 ולא זכור להוריי אם חליתי בחצבת. האם כדאי לערוך בדיקה לנוגדנים ולא להתחסן סתם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, 1. ילד מעל גיל שנה שיקבל שתי מנות בהפרש של חודש נחשב מחוסן באופן מלא ולכן אין צורך לחזור על החיסון בכיתה א'. 2. לגבי בדיקת הנוגדנים - התהליך של בדיקה וקבלת תוצאותיה הרבה יותר ארוך ומורכב מאשר מתן מנת חיסון. אין שום בעיה במתן החיסון לאדם שיש לו חסינות. אם בוצעה בדיקת נוגדנים אפשר לסמוך עליה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה. שאלת המשך -
  • תמי4
  • 23/05/2017 08:55
  • א. לגבי הילדים - החיסון המשולב MMRV שניתן בכיתה א' הוא כנגד: חצבת, אדמת, חזרת ואבעבועות רוח. לגבי חצבת אמרת שאין בעיה מבחינת אפקטיביות לתת אותו לפני כן. בטיפת חלב לא יתנו להם חיסון נפרד לחצבת אלא MMR או MMRV, האם ביחס ליתר המרכיבים (אדמת/ חזרת/ אבעבועות) יש בעיה באפקטיביות שאין פער של 5 שנים בין שני החיסונים? ב. בדיקת נוגדנים - תוך כמה ימים בערך מקבלים תוצאות? ג. קראתי שחיסון נ' חצבת הוא מוחלש ולא מומת. נכון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 1. אין בעיה. צריך לתת להם MMRV 2. תלוי בקופה ובמעבדה של הקופה. קשה לי להעריך. 3. נכון. עם זאת, החיסון מאוד בטוח ואין בעיה לאדם בריא לקבלו. (יש כמה מצבים בהם לא מומלץ לקבל את החיסון כגון הריון וכו').

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון חצבת לחול
  • יעקב
  • 21/05/2017 22:51
  • ערב טוב אני מתכונן לנסוע בעוד מספר שבועותל לרומניה ואוקרינה האם אני צריך לקבל חיסון חצבת יליד 1950 ברומניה עליתי ב 1958 לארץ,ואם התשובה חיובית היכן מתחסנים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון לאחר השתלת מוח עצם עצמית
  • איטה
  • 21/05/2017 18:30
  • שלום אני חולת מיאלומה.בת 60 עברתי לפני 4 שנים השתלת מוח עצם עצמית. כעת אני שומעת שצריך לעשות את כל חיסוני הילדות מחדש.האם זה נכון? מה גם שאני נוסעת בעוד כחודש לטיול בצפון אירופה ואני חוששת ממגפת החצבת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, אחרי השתלת מח עצם אכן צריך להשלים את כלל החיסונים. נא לפנות ללשכת הבריאות המחוזית באזור מגורייך לקבלת יעוץ בנושא כולל בנוגע לחצבת. בברכה, ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • איטה
  • 21/05/2017 18:41
  • אדם שאינו מחוסן זקוק לשתי מנות בהפרש של חודש לפחות לשם קבלת חסינות מלאה. החסינות מושגת שבועיים לאחר החיסון. תופעות הלוואי הינן בעיקר מקומיות באזור ההזרקה אך יכול להיות גם חום, פריחה ותופעות סיסטמיות אחרות כולן חולפות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חצבת בגרמניה
  • נוסעת לברלין
  • 20/05/2017 14:55
  • חיסון לחצבת לפני נסיעה להונגריה
  • A
  • 20/05/2017 10:42
  • ילידת 72 ומטופלת ב-enbrel לדלקת מפרקים. נוסעת בעוד שבועיים וחצי לבודפשט למספר ימים. האם צריכה להתחסן ויכולה להתחסן? שאלתי מתייחסת לזמן הקצר שנותר עד לנסיעה ולעובדה שנוטלת תרופה ביולוגית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלך האם התרופה גורמת לך לדיכוי חיסוני ככל שלא, ושלא קיבלת 2 מנות חיסון בעבר נגד חצבת, מומלץ לך לקבל את החיסון טרם הנסיעה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון שעלת בהריון
  • דנה
  • 19/05/2017 07:47
  • שלום רב, אני בשבוע 31 להריון והומלץ לי להתחסן לשעלת. הבנתי שזה חיסון שנכנס רק בשנים האחרונות ואני קצת חוששת לעשות אותו מעבר לכך שהחיסון לשעלת מגיע עם חיסון טטנוס כאשר התחסנתי לטטנוס לפני כשנה כשטסתי למרכז אמריקה. האם יש בעייתיות עם קבלת מנה נוספת של טטנוס ובפרט בהריון ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב החיסון נגד שעלת חשוב מאוד במהלך ההריון, כדי למנוע תחלואה בתינוק שיוולד. אין בעיה לקבל חיסון נוסף של טטנוס, גם בהריון. מדובר בחיסון מומת. בברכה פרופ׳ איתמר גרוטו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון חצבת
  • מורן
  • 19/05/2017 13:49
  • אני ילידת 1979 התחסנתי לחצבת ב1984 והתחסנתי לחצבת-אדמת-חזרת ב1993 כלומר בהפרש של 9 שנים ולא של 5 כפי שהבנתי שהפרוטוקול מנחה. בעוד חודש וחצי אטוס לשבוע לליסבון. האם ההגנה שיש לי מחצבת מספקת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קבלת חיסון והסיכון בהדבקה
  • רק בריאות
  • 18/05/2017 00:56
  • שלום רב אני מניח שאתה מתכוון לחיסון החי מוחלש נגד פוליו (אם לא אנא תקן אותי)ושהחיסון ניתן לתינוק. התרכיב החיסוני יכול להיות מופרש למשך עד 6 שבועות לאחר החיסון. בהנחה שהאדם מדוכא החיסון לא גר איתך באותו משק בית (אחרת לא היה צריך לתת לך את החיסון), לא צריך לשמור מרחק מיוחד, אלא להקפיד על כללי היגיינה, במיוחד אחרי החלפת חיתולים ולהקפיד לא לאכול מאותו סכו"ם. בברכה, ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חצבת בגרמניה
  • דנה
  • 17/05/2017 13:45
  • שלום רב, חוסנתי במנה אחת בילדות.השגתי תור לקבלת מנת הדחף ליום לפני הטיסה. האם בכל זאת מומלץ להתחסן, מהן תופעות הלוואי והסיכוי להן? תודה, דנה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לחיסון לוקח כשבועיים להיות אפקטיבי. לכן האם לקחת את החיסון לטיסה זה תלוי במשך השהות שלך במדינה. עם זאת, ישנה המלצה לשתי מנות חיסון לא רק לנוסעים לחו"ל אלא גם באופן כללי (כי גם בארץ יש לצערי מידי פעם תחלואה). מכוון שתופעות הלוואי של החיסון הינן בעיקר מקומיות וחולפות והחיסון נחשב לבטוח מאוד, אני ממליץ לקבל אותו בכל מקרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה היה החיסון הזה?
  • נעמה
  • 17/05/2017 11:10
  • סוף שנות השבעים - תחילת שמונים, עשו לתלמידים בבי"ס טסט בזרוע, אחרי כמה ימים מדדו כמה התנפח ומי שלא התנפח אצלו קיבל חיסון. למה זה היה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • על פי התיאור את מתכוונת לבדיקת סקר למחלת השחפת שכבר לא נהוג לבצע באופן רוטיני מזה שנים רבות בשל העובדה שהמצאות המחלה באוכלוסייה הכללית הינו נמוך ביותר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיכויי הדבקה באיידס
  • גניה
  • 16/05/2017 20:58
  • שלום רב, מקווה שהגעתי למקום הנכון... אני עושה ציפורניים במקום קבוע, כבר יותר מ-10 שנים. בזמן אחרון, הבחורה שעושה את העבודה, מדי פעם, פוצעצ אותי עם מספריים ומכשירי שיוף למיניהם. כמובן, שפעם בכמה זמם, המכשירים והמספריים עוברים תהליך של סטרליזציה, אך זה קורה לא אחרי כל לקוח, כמובן. השאלה שלי, האם יש סיכוי שהיא פצעה מישהי לפני ובצורה זו לקבל איידס, חס וחלילה- מה הסיכוי לכך ומה עלי לעשות עכשיו. אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חצבת באירופה
  • דן
  • 16/05/2017 09:32
  • יליד 74, האם נדרש לחיסון חצבת בנסיעה לגרמניה בעוד שבועיים או שכבר מאוחר מידי לנסיעה זו. מיותר לציין שלא מעוניין לחטוף את תופעות הלוואי בדיוק כשאני בחופשה. אשמח להמלצה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני יליד 74
  • דן
  • 16/05/2017 09:57
  • טעות שלי (קראתי את זה כבן 74). ילידי 74 חוסנו בעיקרון על פי שגרת החיסונים דאז רק במנה אחת של החיסון. אלא אם חלית או קיבלת מנה נוספת של החיסון במסגרת כל שהיא (כגון עובדי מערכת הבריאות וכו'), מומלץ לקבל מנה נוספת של חיסון לפני הנסיעה לחו"ל, כולל גרמניה. זה לא מאוחר מידי מבחינת היעילות של החיסון. אנא פנה לאחת ממרפאות החיסונים (מקווה שיהיו להם תורים בהתראה קצרה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • דן
  • 16/05/2017 10:10
  • תודה על התגובה המהירה. האם לקיחת החיסון 7-10 ימים לפני נסיעה לא תגרום לתופעות הלואי בדיוק בנסיעה עצמה? האם הסיכון הקטן היום שווה את זה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אמנם ההסתברות לתופעות לוואי גדולה יותר מההסתברות לחלות, אך תופעות הלוואי הינן קלות (גם אם לא נעימות) והנזק של המחלה גדול לאין שיעור. לכן מומךץ לדעתי לקבל את החיסון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • HB Surface Ab
  • אברהם
  • 16/05/2017 08:46
  • שלום רב, קיום נוגדנים נגד הנגיף מעיד על קבלת חיסון או חשיפה לנגיף (על מנת לדעת בדיוק נדרשים נתונים נוספים). על פי הנתון נראה כי מערכת החיסון שלך הגיבה (לחיסון או הנגיף) וכי יש לך כייל נוגדנים המגן עליך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון כלבת
  • עמית
  • 09/05/2017 13:11
  • אהלן, אני טס לטייל עוד חודש והתחלתי לבצע את סדרת חיסוני הכלבת. את החיסון הראשון קיבלתי ולשאלתי היא האם אני יכול לצמצמם את המרווח בין החיסון הראשון לשני ביום אחד עקב זה שאהיה באותם נוכח בימים אלה במקום ללא מרפאה מתאימה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון צהבת a וטיפוס בטן
  • שירה
  • 08/05/2017 20:19
  • שלום שמי שירה אני טסה לסין לשבועיים לשנחאי ובייגין . עשו לי חיסון צהבת a וטיפוס בטן מרגישה גרד טיפה ועקצוצים ? האים זה תקין ? מתי יחלוף התופעות האלו ?? יש משהו שניתן לקחת להרגעה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרד יכול להיות תופעת לוואי של החיסון נגד טיפוס הבטן ולהמשך זמן קצר. אם זה מתמשך מעבר למספר ימים ספורים או מחמיר או מלווה בתופעות נוספות כגון פריחה או קושי בנשימה יש לפנות מייד לעזרה רפואית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון גיל שנה
  • דורית
  • 08/05/2017 21:48
  • בסד ערב טוב!הבת שלי בת שנה וחודשיים.היתה מאושפזת בבית חולים בגין דלקת ריאות. היום תודה לאל בסדר אך מקבלת טיפול המשאף עם סטרואידים . טיפול מניעתי. השאלה האם מותר לחסן חיסון גיל שנה עם הסטרואידים? תודנ רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בשאיפה נחשב לטיפול מקומי ולכן ניתן לקבל את החיסון כרגיל אלא אם הוא ניתן למשך תקופה ארוכה ויש עדות לדיכוי חיסוני ואז יש לדחות את החיסון חודש לאחר הפסקת הטיפול. ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון טטנוס כפול
  • ליאת
  • 07/05/2017 11:01
  • שלום, בני בכיתה ב'. לפני חודש הוא נשרט וקיבל במוקד חיסון טטנוס. עכשיו יש חיסונים בבית ספר של החיסון המשולש של טטנוס, פוליו ושעלת. האחות בית ספר שאלה אותי אם אני רוצה לעשות את החיסון שוב במתכונת המשולשת או שאני רוצה שהיא תזמין רק פוליו ואז הוא לא יקבל את ההשלמה של השעלת וכך לא יקבל פעמים טטנוס. אודה לעזרה בעניין מה עדיף לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב חיסון השעלת בכיתה ב הינו חיוני בשל העובדה שיש החלשות של החיסון אשר ניתן בשנה הראשונה לחיים. היתרון בקבלת החיסון עולה על החיסרון בקבלת חיסון טטנוס פעמיים ולכן המלצתי לקבל את החיסון המלא. בברכה, ד"ר אודי קלינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום חיסונים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)