רופאים בתחום
ד"ר אמיר ויזר ד"ר אמיר ויזר
רופא בכיר ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית החולים... קרא עוד
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד

פורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה

פרופ' ירון צלאל

פרופ' ירון צלאל
פרופ ירון צלאל, מומחה למיילדות וגינקולוגיה, המבצע את סקירות המערכות במרכז הרפואי החדש ברמת החייל ואת דקורי מי השפיר בבית חולים אסותא.פרופ' צלאל שירת בצה"ל כרופא מוטס ביחידת החילוץ והפינוי של חיל האויר עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • גלולות מליאן דחוףףףףףף
  • שירן
  • 02/01/2018 12:26
  • ב10/12 התחלתי גלולות בשם מליאן לקחתי את הגלולה הראשונה ביום שחשבתי שהוא היום הראשון לוסת בדיעבד הסתבר לי שזה דימום טרום ויסתי..קיבלתי שבוע וחצי לאחר מכן מחזור ומאז ועד היום אני כבר 15 יום במחזור.היום אני בהפסקה מהגלולות ביום השלישי ללא גלוחות לאחר 21 יום שאני לוקחת גלולות.לא פסחתי על גלולה אחת ולקחתי בכל יום באותה שעה זה לא נראה שזה עומד להפסק הזרימה היא אותה זרימה.האם המצב תקין ?מה עלי לעשות ממש חוששת ומודאגת תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דמום גלולות
  • פרופ צלאל
  • 03/01/2018 21:21
  • קודם כל זה לא הפורום הנכון. זה פורום אולטרהסאונד. שנית אם זה דמום שלא נפ]סק עלייך לפנות לרופא המטפל / מוקד לקבלת עזרה וטיפול בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החלפת גלולות ממליאן למינס
  • אפי15
  • 17/12/2017 21:27
  • אני חיילת. לאחר ששיתפתי את רופא הנשים בצבא כי מאז שהתחלתי ליטול גלולות יש לי שינויים לרעה במצב הרוח, הוא שינה לי את הגלולה למינס. בעוד יומיים מסיימת את המליאן.אמורה לעשות הפסקה של 7 ימים ולקבל מחזור. על פי הבנתי, אמר לי ליטול מייד את המינס, ללא הפסקה של 7 ימים . האם הבנתי נכון? אם אכן כן- לא אקבל מחזור?? אודה להסבר ברור כיצד לבצע את ההחלפה בין סוגי הגלולות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלולות
  • פרופ צלאל
  • 18/12/2017 00:23
  • דרושות נשים למחקר בנושא פחד מלידה (איכילוב)
  • אולגה ליטבק-לזר
  • 09/12/2017 18:29
  • נשים יקרות, למחקר רפואי הנערך במרפאה לבריאות הנפש של האשה דרושות מתנדבות הרות הלוקות בפחד מלידה. המחקר בודק את יעילותה של התערבות פסיכולוגית קצרה בשיטה קוגנטיבית התנהגותית על הפחתת החרדה מלידה וחווית הלידה. המחקר כולל שתי פגישות טיפול ומעקב עד 6 שבועות לאחר הלידה. אוכלוסיית המחקר: נשים הרות בשבוע 32+0 עד שבוע 37+0, הלוקות בפחד מלידה. המעוניינים/ות להשתתף מתבקשים/ות לפנות בטלפון: 03-6973685 או במייל: olga.a.lazar@gmail.com תודה ובהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פורפיל הורמונלי
  • אפרת
  • 07/12/2017 22:39
  • שלום רב, אני מתחילה בקרוב הזרעות וביצעתי פרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור. אציין כי יש לי שחלות פוליציסטיות. prolactin - 152 LH - 4.2 FSH - 7.6 Estradiol(e2) - 133 progesterone - 1.5 testosterone total - קטן מ-1.5 רציתי לדעת אם יש משהו חריג בתוצאות. אודה להתייחסותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CMV FALSE POSITIVE
  • עדי
  • 28/11/2017 11:21
  • שלום רב, אני בשבוע ה22 להריון. במהלך השבוע ה-8 להריון ביצעתי בדיקות דם ל-CMV וגיליתי כי IGg חיובי ו-IGm שלילי. על פניו נראה כי התוצאה האולטימטיבית. אולם כאשר הלכתי אחורה בבדיקות ראיתי כי כחצי שנה טרם לכן, ואף טרם ההריון, היו שניהם שליליים. ולא זכורה לי מחלת חום יוצאת דופן בתקופה שבין לבין. במהלך בירור נבדקתי בבי"ח בלינסון והופנתי לביצוע בדיקות VIDAS לא ניתן לחישוב ו-AVIDITY bord. הרופא שבדק אותי טוען כי מדובר על תשובה כוזבת, ומעולם לא נדבקתי במחלה, אולם אשמח לחוו"ד נוסף, האם יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר? מאז התוצאות אותו הדבר- IGg חיובי ו-IGm שלילי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך אני לא בטוח שהתוצאה כוזבת חיובית אבל בכל מקרה לא הייתי מודאג כי ה- IGM שלילי לכל אורך ההריון. הייתי מבצע סקירה טובה מכוונת גם למח ולסימני זיהום עוברי ואם זה תקין הייתי נרגע.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימום שבועיים בחודש - התקן מירנה
  • רוני
  • 26/11/2017 10:59
  • שלום רב, לפני בדיוק שנה התקנתי התקן תוך רחמי מסוג מירנה. נאמר לי שבחודשים הראשונים ייתכנו דימומים מרובים ולאחר מכן כנראה שיפסיק המחזור. בחודשים הראשונים באמת היו דימומים והכתמות כמעט כל החודש. עכשיו כבר 9 חודשים בערך שיש לי מחזור שנמשך שבועיים. בשבוע הראשון הכתמות ודימומים קלים בלבד ואח"כ עוד שבוע של מחזור ממש. חברות שלי שיש להן מירנה מדווחות שאחרי חודשיים שלושה נפסק להן המחזור לגמרי.... מה עושים?? זה נראה שאצלי לא רק שלא נפסק אלא גם מתארך . בחיים לא היו לי מחזורים של שבועיים... פשוט סיוט! אם אני אחליף להתקן רגיל ( כגון מונה ליזה או בלרין) האם הסבירות היא שהמחזור יהיה גם שבועיים בחודש? האם כך הגוף שלי מגיב לגוף זר ברחם? או שהמחזור הארוך הוא כתוצאה מההורמון שמפרישה המירנה? בברכה, רוני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך. זה לא הפורום הנכון כי פורום זה עוסק רק באולטרהסאונד ולא באמצעי מניעה. מנסיוני אני יכול לאמר לך שאם לאחר שנה את מדממת שבועיים תחת מירנה אזי המירנה לא יעילה אצלך וכדאי לגשת לרופאך המטפל להחליף את ההתקן / להתייעץ לגבי אמצעי מניעה אחרים. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריבוי מי שפיר
  • דריה
  • 21/11/2017 10:07
  • לריבוי מי שפיר יכולות להיות סיבות רבות. הכי שכיח שום דבר. תיתכן סכרת הריונית (ואז יש מקום לבצוע העמסת סוכר מלאה של 100 גר), ייתכנו מומים במערכת העיכול (כמו סנטר נסוג, בקע בסרעפת, איטמות הוושט) או העצבים (כמו מיוטוניה) או אף בעיות כרומוזומליות ולכן יש מקום לייעוץ גנטי ובצוע סקירת מערכות מורחבת / מכוונת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחיצה ברחם
  • ספיר
  • 20/11/2017 10:19
  • היסטרוסקופיה מסתכלת על חלל הרחם מבפנים. היתרון הגדול של האולטרה-סאונד התלת מימד שהוא רואה הרחם ב-3 מישורים ויכול להדגים היטב את מבנה הרחם מבחוץ. כך מה שנראה בהיסטרוסקופיה כמחיצה עלול להתגלות באולטרה-סאונד תלת מימד כרחם דו קרני שאם היו חותכים אותו בניתוח היו גורמים לנקב (פרפורציה) ברחם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סקירה שלישית
  • מירב
  • 20/11/2017 09:55
  • קודם כל אין מונח כמו "סקירה שלישית" ואין הנחייה לביצועה ע"י משרד הבריאות. אבל, גם אחרי 2 סקירות תקינות עדיין עלולים להיווצר "מומים התפתחותיים" שניתן לזהותם רק בשלב מאוחר בהריון. כך, ניתן לזהות מומים חמורים במח רק בשלבים מאוחרים בהריון, גמדות עלולה להתפתח מאוחר וכך גם גידולים בעובר, בעיות בדרכי העיכול, שתן ועוד. כמובן שבעיות שלייתיות (כמו שליית פתח או שלייה נעוצה) וחבל טבור (כמו VASA PREVIA, כלומר כלי דם עוברי מקדים) עשויות להתגלות רק מאוחר בהריון. לבדיקה יש מגבלות עקב מנח העובר (לרוב עם גב עליון) כמו הצללה אקוסטית מעצמות הגב, מיעוט יחסי של מי שפיר וחוסר יכולת להזיז העובר, ולכן זו אינה סקירה מלאה אלא בדיקה יותר מורחבת של העובר (לעומת הערכת המשקל המבוצעת בשלב זה כרוטינה) ולכן יש מקום לפחות להציע בדיקה כזאת!. בעקבות הבדיקה ניתן אפילו להפסיק ההיריון במקרים חמורים (נזק מוחי, גמדות ועוד) או במקרים קלים יותר שניתנים לטיפול, ניתן להפגיש את בני הזוג עם המומחה בתחום שיסביר אודות הממצא ומה ניתן לעשות לאחר הלידה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דיקור מי שפיר
  • סבינה
  • 19/11/2017 14:17
  • אני חושב שלבצע היום דקור מי שפיר בלי לבצע צ'יפ גנטי זה עוול. מי שרוצה לשלול תסמונת דאון יכולה לבצע את בדיקת הדם – ה- NIPT ללא כל סיכון להפלה ולקבל וודאות של 99.5% שאין תסמונת דאון. הצ'יפ הגנטי, לעומת בדיקת הקריוטיפ הרגילה שבודקת את הכרומוזומים בצורה מאקרוסקופית (מספר, צורה) בודק את הכרומוזומים בצורה תת-מיקרוסקופית ויכולה לזהות חסרים או תוספות כרומוזומליות מזעריות שהימצאותן עלולות לזהות עוד כ-200 תסמונות גנטיות שחלקן מאד קשות. נכון שאת יכולה לקבל תשובות פחות ברורות – VOUS (וריאנטים עם משמעות פחות ברורה) אבל ככל שמבצעים יותר בדיקות באוכלוסייה נתונה כך יש פחות אי- וודאות ושנית אותי מעניינות התשובות הפתולוגיות הוודאיות שאותן ניתן לגלות רק באמצעות הצ'יפ הגנטי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם NIPT
  • אנהי
  • 19/11/2017 13:58
  • אכן החברות המסחריות ממליצות לבצע הבדיקה החל משבוע 10 להריון. אני מתנגד לכך נמרצות וגם כתבתי על כך מאמר. קודם כל ישנן הפלות ספונטניות עד שבוע 12 (ואף מעבר לכך) כך שישנן נשים המפילות עוד לפני קבלת התשובה. שנית, ראינו נשים רבות שקבלו תשובה "תקינה", כלומר נשללה תסמונת דאון, אך הגיעו לסקירה (כמה ימים לאחר בצוע / קבלת תשובת בדיקת הדם) ובה נמצאו מומים קשים. כך, הנשים שילמו סכום נכבד עבור בדיקת הדם, קבלו "בטחון שגוי" שהכל תקין ועדיין המומים שנמצאו חייבו או הפסקת ההיריון או בצוע בדיקה פולשנית בכל זאת. אני ממליץ לבצע הבדיקה רק לאחר שקיפות עורפית ואף סקירת מערכות תקינה סביב שבוע 14.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון שני - האם לעשות דקור מי שפיר?
  • מיכאלה
  • 19/11/2017 09:00
  • טוב ששמת מרחאות מכיוון שבדיקת הדם אינה מחליפה את הדיקור - היא אמנם בדיקת הסקר הטובה ביותר לזיהוי תסמונת דאון אך אינה תחליף לדקור. ה- NIPT היא תבחין לא פולשני המסתמך על קיום 5-10% תאים עובריים הנמצאים בדם האם ושאותם ניתן למצות בשיטות מעבדה מאד מתוחכמות (ויקרות) . הבדיקה טובה בזיהוי עד 99.5% ממקרי תסמונת דאון ובאחוזים פחותים לגבי תסמונות כרומוזומליות אחרות. לכן אינה תחליף לדקור. יתרונותיה ע"פ הדיקור שהיא איננה פעולה פולשנית ללא סיכון להפלה. חסרונותיה שאינה מהווה תחליף מלא לכל מה שניתן לבדוק בדקור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות חלבון עוברי
  • מיכל
  • 15/11/2017 10:34
  • HCG הינו הורמון שמקורו שלייתי. כאשר הוא מוגבר הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון עלול לעלות אך לרוב במידה והסקירה המוקדמת תקינה לא תהיה בעיה כרומוזומלית. יחד עם זאת, מכיוון שמקורו שלייתי, יש עליית סיכון לעיכוב בגדילה תוך רחמית של העובר וליתר לחץ דם אצל האם. לכן יש צורך ביותר מעקב בהריון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודה לבנה בלב בסקירת מערכות מוקדמת
  • דפנה
  • 15/11/2017 10:06
  • נקודה לבנה בחדר שמאל בלב או מוקד אקוגני או "כדור גולף" הינו אחד ה"סמנים הרכים" לתסמונת דאון. בין שאר הסמנים נמצא שקיפות עורפית מעובה, CPC (ציסטות בכורואיד פלקסוס במח), הרחבת אגני כליות, עצם ירך קצרה ועוד. ההבדל בין סמן רך למום הוא שאם את מבצעת דקור מי שפיר והבדיקה תקינה לסמן הרך אין כבר משמעות בעוד שהמום נשאר. עדיין אין הכרח לבצע דקור כשיש סמן רך אחד ויש צורך בייעוץ גנטי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שקיפות עורפית - התייעצות
  • שלומית
  • 13/11/2017 08:40
  • אכן השקיפות מעובה עם עליית סיכון לבעיות כרומוזומליות, מומים וכו. עדיין מרבית הרופאים ישלחו קודם לייעוץ גנטי. אני ממליץ לבצע קודם כל סקירה "מוקדמת מוקדמת" - אם יימצאו מומים גדולים אזי ניתן להפסיק ההיריון בשלב מוקדם זה עם פחות סיבוכים. אם לא יימצאו מומים, אז יש מקום לבצוע בדיקה פולשנית כמו סיסי שלייה ואם היא תקינה יש סיכוי גדול ליילוד תקין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שקיפות עורפית
  • נויה
  • 12/11/2017 16:21
  • שקיפות עורפית היא הנוזל שנמצא בעורפו של העובר כאשר אנחנו יודעים שלכל עובר יש נוזל בעורפו. בעוברים הפגועים כרומוזומלית (כמו תסמונת דאון, אך לא רק - גם במומי לב, בעיות כרומוזומליות אחרות, תסמונות גנטיות, זיהומים וכו) יש שקיפות מוגברת שזה ניתן למדוד באולטרה-סאונד אך הנתונים מוכנסים גם לתכנת מחשב הנותנת סיכון משוקלל לשאת עובר עם בעיה כרומוזומלית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשד למולה
  • נריון
  • 10/11/2017 17:12
  • חשד למולה נריון10/11/17 17:08 שלום וברכה, הריון שלישי, בת 35,חודשיים לאחר גרידה. הריון ספונטני, שבוע 5+6,רמות בטא עלו בהדרגה (720,לאחר שבוע 13,000,לאחר יומיים 20,000), נצפה עובר ודופק. באולטרסאונד - שליה בצקתית עם ציסטות, לא ניתן לשלול מולה חלקית. שאלתי, האם יש סיכוי כלשהו שההריון תקין?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך. קודם כל יש סיכוי להריון תקין כי לא כל מראה ציסטי של השלייה הוא מולה. שנית בצעי סקירה מוקדמת יחד עם השקיפות כבר בשבוע 13 וחצי ע"מ לשלול מומים נלווים שעלולים להופיע יחד עם מולה חלקית. עם התשובות הייתי מתייעץ עם גינקו-אונקולוג. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)