x סגור
חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר יעקב חרמון ד"ר יעקב חרמון
רופא בכיר, פסיכיאטר ...קרא עוד
ד"ר ניר עישר ד"ר ניר עישר
מנהל רפואי מומחה ומד...קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום טיפול באפילפסיה, טיקים, שבץ ופגיעות ראש בנוירופידבק

ד"ר דורון תודר

ד"ר דורון תודר טיפול בהפרעות בטכנולוגיית נוירופידבק
ד"ר דורון תודר, פסיכיאטר, מנהל המרכז הרפואי נוירוקליניק בר"ג ובב"ש לטיפול בנוירופידבק; מנהל מרפאת החרדה והיחידה לנוירופיזיולוגיה קלינית במרכז לבריאות הנפש בב"ש; יו"ר תחום עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פיענוח MRI
  • מייקי
  • 28/08/2013 12:26
  • שלום,
    אני בת 36 וסובלת מגיל צעיר (סביב 4) מאפילפסיה. מאפייניה העיקריים אצלי הם ניתוקים ואחת למספר שנים במצבי סטרס קיצוניים התעלפויות.
    בעבר טופלתי בדפלפט ולפני מספר שנים עברתי ללמיקטל (מסיבות שקשורות באפשרות להרות בזמן הקרוב).
    לאחרונה עשיתי MRI בה נכתב בין היתר כי אין עדות למוקד ודאי.לא ניצפו דיספלזיות או הטרוטופיות ודאיות.
    חסר סידרות קורטיקלית מעטה במיקום פרונטלי מצד ימין בגירוס פרונטלי עליון.אין דיספלסיה ודאית במקום.
    האם תוכל להסביר לי מה משמעות הדברים?מה משמעות חסר סידרות קורטיקלית?
    בנוסף, אני נוטה לשכוח דברים.עד היום חשבתי שאולי מדובר בעובדה שאני לא מקדישה מחשבה לפעולה לפני העשייה (שמתי משהו ואינני זוכרת איפה גם אם מדובר באותו היום)ת לעיתים שוכחת מילים (שמות עצם וכו). האם יש קשר בין זה לאפילפסיה?האם זה משהו שניתן לטיפול?

    תודה מראש

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לגבי פיענוח ה MRI יש צורך לראות בדיוק מה כתוב. חלק ממה שכתב לא ברור. בכל אופן ייעוץ עם הנוירולוג המטפל נראה סביר. לגבי בעיות הזיכרון- גם הטיפול וגם המחלה עצמה גורמים לירידה קוגנטיבית. ניתן לטפל בבעיה באמצעות טכנולוגיית הנוירופידבק. את יכולה לקרוא על כך כאן - www.neuroclinic.co.il/Epilepsy-Treatment.php בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תורשתיות באפלפסיה
  • yoramelbaz
  • 22/07/2013 23:35
  • אני חולה באפילפסיה ואני בן 44 ומטןפל מיזה כ 24 שנים ב דפלפט כרונו 500 מ"ג ואני נוטל 3 כדורים ליום. ו ה EEG ב3 שנים האחרונות היה תקין לחלוטין ואני עומד להיתחתן ואני שואל כרגע האים למרות הכדורים שאני לוקח מפאת מחלתי יכול לפגוע בעובר ולעבור אליו חס וחלילה? ןרצוני לציין שאף אחד מבני משפחתי לא חולה במחלה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב איני יכול לענות על שאלתך ללא בירור של מצבך. אם המחלה התפתחה אצלך לאחר חבלת ראש אז החלק התורשתי אינו גדול. אם היא התפתחה ללא סיבה אזי כמו כל בעיה ברפואה יש מידה מסויימת של תורשה. ומזל טוב על חתונתך הקרבה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוירולוגיה /TIA
  • אביבית
  • 15/07/2013 18:08
  • עברתי ארוע של TIA זה היה סמוך להתעמלות מסיבית בחדר כושר -עם בטוי לכאבים חזקים באגן ובחליות מה שהתברר בנוסף ,,שיש בלט דיסק בחליות צואריות ,וL/5.6,שאלתי האם יש קשר בין ארוע TIA לבלט דיסק ?וזאת לאור כל הבדיקות שיצאו תקינות ,תודה אביבית א

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפסיה
  • תמיר
  • 15/07/2013 01:40
  • שלום אני לוקח כדורי דפלפט{500מ"ג] כ1 וחצי מאז אין לי התקפי פירקוס אבל התרופה גורמת לי לעייפות תמידית האם אני צריך להוריד מהמינון?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב תרופות סכרת
  • חוי
  • 11/07/2013 18:05
  • אפלפסיה והריון
  • תמי
  • 30/06/2013 16:54
  • בתי בת 33 נשואה ובהריון, יש לה אפלפסיה מגיל צעיר, יש התקפים אחת לחודשיים שלוש עם ניתוקים.
    1. האם השיטה נוירופידבק יעילה לה בזמן הריון?
    2.הטיפול ישפר את הניתוקים?.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב השיטה יכולה לעזור לה עם הניתוקים. אני מעדיף שלא לטפל בזמן ההריון. מבחינה עקרונית הטיפול בטוח גם בהריון אבל אין מחקרים שבדקו זאת. אם תרצו לאחר תום ההריון ניתן אז לפנות. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפסיה ו- ULD
  • יעלי
  • 18/05/2012 18:20
  • אני בת 35, עם אפילפסיה גראנד-מאל מגיל 10. עד גיל 13 המצב היה יציב, ומאז התחלפו תרופות ומינונים פעמים רבות. כיום אני לוקחת קפרה, דפלפט, קלונקס ואורמוקס, במינון מטורף (לא זכור לי, על אוטומט...). הבעיה הקשה היא הטיקים שמופיעים בעיקר בשעות הערב, עייפות קשה - איי מנקרת חופשי, וקשיים בזיכרון ובקשב - נהגתי להיות תלמידה וסטודנטית טובה, ונאלצתי לפרוש מהלימודים לתואר.
    אני מטופלת אצל נויר' מעולה אך נראה שיש רק החמרה.
    מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב שלא באופן פולשני? ומה תפקיד ה-ULD במשוואה?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב
    מאמרים רבים פורסמו על היעילות של נוירופידבק בחולי אפילפסיה.
    מאמרים אלה מוכיחים כי ניתן באמצעי לא פולשני זה להביא לירידה חד משמעית בכמות ההתקפים.
    ישנו אף מחקר שמוכיח כי בד בבד יש שיפור מקביל גם ביכולות הקוגנטיביות אצל החולים.
    אני לא מכיר אף מחקר שבדק את השפעת הטיפול ב ULD.
    ולכן איני יכול לדעת אם במקרה ספציפי זה הטיפול יעיל.
    בד"כ השפעת הטיפול בנוירופידבק על טיקים ואפילפסיה היא מאוד מהירה. ולכן הייתי פשוט מנסה.
    התשובה אמורה להתקבל בתוך כחודש של טיפול. קרי, ניתן יהיה לדעת אם יש תגובה לטיפול.
    אין שום מידע על כמה טיפולים צריך במקרה והטיפול אכן יעזור, ולכן סביר להניח שיהיה צורך בטיפול ממושך לאור האופי של המחלה.
    אבל- זה טיפול ממושך לאחר שיוכח שהוא אכן עוזר !!!
    נותר לנסות.
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפסיה ונוירופידבק
  • יעלי
  • 19/05/2012 23:04
  • שלום רב
    הטיפול הוא בעצם אימון של איזורי מוח.
    בד"כ המטופל רואה סרט. איכות הסרט משתנה - כאשר במוח מופיעה פעילות המוגדרת כתקינה - מיד איכות הסרט משתפרת, ולהיפך.
    כיוון שהמוח "רוצה" לראות טוב את הסרט הוא חוזר על הפעילות התקינה שוב ושוב. בחולי אפילפסיה יש חשיבות רבה לכמה פקטורים טכניים אך אין זה המקום להרחיב בהם.
    לגבי הטיפול בעצמו- זה כבר תלוי בכמה פקטורים: מקום מגורים, נגישות.
    חשוב שבמקרה מורכב כמו שלך הטיפול יתבצע תחת פיקוח רפואי- ולכן לא הייתי הולך למטפל שאינו רופא.
    בנוסף חשוב שהמטפל יהיה בעל ניסיון רב בפענוח בדיקת ה QEEG- זו הבדיקה שאמורה להנחות אותנו בבניית פרוטוקול הטיפול.
    את מוזמנת ליצור עימנו קשר בפרטים שמופיעים כאן ולברר את האפשרויות השונות: http://www.neuroclinic.co.il/Contact.php
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה נובעת מחלת האפילפסיה
  • אביבה
  • 02/06/2012 21:45
  • ממה נובעת מחלת האפילפסיה וכיצד אפשר
    למנוע התקףתודה תודה ושוב תודה
    והייתי רוצה לדעת איך לתדרך את בעלי בזמן שאני בהתקף הוא פשוט מאוד לחןץ ומאבד את העשתונותתודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב
    אפילפסיה נובעת מהפרעה בפעילות החשמלית המוחית. יש לכך סיבות רבות : חבלת ראש, הפרעות מטאבוליות ועוד.
    מרבית הסובלים מאפילפסיה פשוט מפתחים מחלה זו במהלך החיים- בדיוק כמו שמפתחים כל מחלה אחרת.
    לגבי הטיפול הייתי מציע להפגיש את בעלך עם רופא המשפחה על מנת שהוא יקבל הדרכה על הטיפול במצב בעת התקף.
    ניתן להתעמק ולקרוא על הערך "אפילפסיה" בוויקיפדיה, יש שם הסבר סביר מאוד.
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מידע על אפילפסיה
  • עדנה
  • 06/11/2012 07:47
  • שלום רב
    ממליצה ללמוד על אפילפסיה באתר האגודה הישראלית לאפילפסיה
    epilepsy.org.il

    הנה לדוגמא הנחיות כיצד לפעול בעת התקף:
    http://epilepsy.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=bfd6d0f0-17fb-4cdd-b576-739a05b065a1&page=6a8db319-2052-47ca-9ab8-20ccd8189758&fol=03413c5b-7fbb-4a40-b99a-913573bddb8e

    עדנה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיות זכרון-סובלת מאפילפסיה-השתמשתי פעם בטופמקס
  • עליזה
  • 19/03/2012 20:16
  • שלום רב.
    אני בת 25 וסובלת מאפילפסיה כ-10 שנים
    עד שנת 2005-2006 נטלתי דפלפט שעזר אך גרם לתופעות הלוואי הידועות של ההשמנה,מחזור וכו', לאחר התקף "גראנד מל" שחטפתי בצבא,התרופה הוחלפה לטופמקס,הטיפול עבד אך גם במקרה זה הופיעו תופעות הלוואי הידועות,הירידה במשקל וכו' (מה שבזמנו לא נתפס כדבר רע..) אך לאחר מכן עם הזמן התחור לי שישנה עוד תופעת לוואי וזו הבעייה בזיכרון,האיפזיה,והבעייה של מציאת מילים,לא זכור לי כמה זמן סבלתי את המצב ללא התייעצות עם הניורולוג.. אך כאשר הדבר הגיע לשאים,קראתי בעלון הצרכן לגביי תופעות הלוואי הללו והשלכותיהן לטווח הרחוק ודרשתי שיחליפו לי תרופה,התרופה הוחלפה ללמיקטל והיום הוספה לה גם ה- Levetrim )

    עד כאן ההיסטורייה הרפואית בקצרה..

    שאלתי העיקרית היא אומנם התופעות הישרות של הטופמקס חלפו
    עדיין ישנה בעיית זיכרון מסויימת שאינני יודעת אם קשורה יישירות או לא
    אך מדיי יום כאשר אני נשאלת בדבר מסויים מתחוור לי שאינני זוכרת דברים רבים מלבד אחרים אשר אני מדברת עליהם יותר מפעם בודדה והם כבר משוננים במוחי,בעבר עלתה השערה פסיכולוגית של הדחקה לאירועים גורמי סטרס מסויימים בעברי ברוב המקרים תשובתי "לא זוכרת" בעבר עלתה השערה פסיכולוגית של הדחקה לאירועים גורמי סטרס מסויימים בעברי דברים מסויימים שאני חוזרת עליהם רבות אני זוכרת ובניהם אותם דברים רעים שלרוב אני חולקת עם הסובבים אותי.
    אך בכול זאת דברים רבים עליהם אני נשאלת דברים שקרו לפני שבוע או שבועיים או אפילו מספר ימים בודדים,דברים שנאמרו לי,דברים שעשיתי,דברים שאמרתי לאחרים,"אני לא זוכרת" זו התשובה שאני מגיעה אליה ברוב הפעמים,דוגמא מסויימת שהפתיע אותי מאוד היא כזו:לפני כשנה אמרתי לחברותיי שהייתי מאוד רוצה פעם לרכב על סוס" אך לפי מה שהושב לי שנה לפני אכן יצאנו לטיול בו רכבנו על סוס,הופתעתי לגלות שאירוע מסוג זה שאמור להיות חקוק בזיכרון אצל אדם,נעלם כלא היה מזכרוני,תמונות או יומנים לעיתים מעלים לי תמונות מטושטשות של התקופות המדוברות אך רובן ככולן אינן בהירות.

    אינני זוכרת אם לפני השימוש בטופמקס היה המצב זהה ורק היום נעשיתי מודעת אליו,או לאו
    אך מה שברור לי הוא שתקופות רבות רחוקות וקרובות בחיי נמחקו כלא היו,ובכול פעם שהסובבים אותי מעלים זכרונות מסויימים אני בתמיהה משיבה "באמת?"

    מבחינה אישית בעייה זו גורמת לי להרגשת תיסכול תמידית

    אשמח לדעתך בנושא זה..

    תודה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב
    הן המחלה והן התרופות יכולות לפגוע בקוגניציה בצורה כזו או אחרת.
    הייתי מציע לך כרגע לחשוב כיצד לטפל בבעיה ולא להתעסק יתר על המידה בתרומה היחסית של כל גורם.
    הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק יכול לשפר הן את האיזון של ההתקפים והן לשפר את הקוגניציה שנפגעה בשל המצב.
    בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המום!!!
  • בן כהן
  • 29/06/2013 11:24
  • אין לך מושג כמה הפתיע אותי לקרוא מה שכתבת.
    את מתארת מילה במילה את המצב שבו אני נמצא בו.
    חשבתי שהמקרה שלי הוא יוצא דופן ואולי באמת פסיכולוגי, אבל כנראה שאם יש עוד אנשים כמוני- אז יש דברים בגו.
    אני יכול להגיד לך שהמצב שלי חמור עד כדי כך שאני מרגיש כאילו אני קם כל בוקר ליום חדש. אין לי עבר, אין לי ילדות, חוויות שאני עובר נעלמות אחרי זמן מאוד קצר, ויש עוד המון דברים שהייתי צריך לפתור בכדי להתמודד עם הבעייה הזאת. אני אשמח אם נמצא איזושהי דרך להתקשר בינינו.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • PTC ושבץ מוחי
  • לימור
  • 12/06/2013 15:53
  • אני סובלת מ- PTC כבר 4 שנים ומטופלת בטופמקס 25 מ"ג ומעקב בנויאורפטומולוגיה באיכילוב. בזמן האחרון יש לי כאבים בין העיניים ולחץ בראש, הייתי אצל רופאת עיניים שאמרה שזה קשור ל-TPC אבל אני חוששת שהסימפטומים דומים לאירוע מוחי. האם זה אפשרי למרות הכדרורים שאני לוקחת?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפסיה
  • מירב
  • 10/06/2013 23:04
  • אני סובלת מאפילפסיה מגיל קטן, אך מגיל 16 הצליחו לאזן אותי בבי"ח ע"י טיפול תרופתי במינון גבוה. כיום אני כבר 10 שנים ללא התקפים כלל, אבל עדיין הגלים מתפרעים וחוסר שיווי המשקל מאוד בולט אצלי. כששמעתי על נוירופידבק רציתי גם לעבור טיפולים ולנסות להחלים. אבל כשהתקשרתי לברר אמרו לי שאין מצב שיגעו בי כי אני מאוזנת. למה ? הרי האפילפסיה עדיין קיימת אצלי רק התרופות קצת מרגיעות אותה. בנוסף קמו אצלי תופעות לוואי מהתרופות כמו שיעור יתר במקומות לא תואמים וכבר עברתי יותר מ-40 טיפולים להסרת שיער ועדיין זה לא מפסיק בגלל שאני חייבת להמשיך לקחת את התרופות.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב כל טיפול רפואי הוא איזון בין יתרונות וחסרונות. אם את חולה מורכבת וקשה לאיזון, ומצבך מאוזן כבר באופן טוב כ 10 שנים, ללא התקפים, איני רואה טעם בטיפול כלשהו (כולל נוירופידבק). כל שינוי שייעשה יכול לגרום גם לבעיה. גם במרפאתי אני מעדיף לטפל בחולים שסובלים מאפילפסיה עמידה, עם התקפים, כדי שניתן יהיה לבחון את השפעת הטיפול באופן ברור. כמות ההתקפים היורדת הוא המדד הטוב ביותר להשפעת הטיפול. מצד שני את יכולה לבוא לרופאיך ולהגיד: אני מוכנה לסבול יותר התקפים בחיי היום יום שלי אבל לסבול פחות מתופעות לוואי. במקרה כזה ניתן לטפל באמצעות נוירופידבק כדי לאזן את המצב. זה כמובן תלוי בחומרת ההתקפים שיש לך. התרופות והמחלה יכולות יחד וכל אחד מהם בנפרד, לפגוע בקוגניציה. במקרים כאלה יש מקום לשלב נוירופידבק בטיפול לא מתוך מטרה להוריד תרופות אלא כדי להתמודד טוב יותר עם תופעות הלוואי. ניתן לקרוא על כך כאן : http://www.neuroclinic.co.il/Epilepsy-Full.php בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד מבובלבל ולא מבין את תוצאות הבדיקה
  • יוסי
  • 10/06/2013 01:17
  • אני יתחיל מהתחלה, בוצע לי בדיקת CT בעקבות חשד לפרכוס 'טוני קלוני' לראשונה בחיי,בבדיקת CT התגלה ממצא ולכן המליצו לי לברר את זה ולעשות בדיקת MRI ראש,
    בוצע לי EEG כדאי לברר כנראה את סיבת הפרכוס,
    ה EEG יצא תקין,אך הומלץ לי לחזור על הבדיקה בחסך שינה,

    1- מבנה תקין של הסינוסים,ארובבות העיינים,בסיס הגולגולת והפרימידות

    2. איזור המעבר הקרניו צרביקלי נראה תקין

    3.מבנה תקין של הגומה האחורית עם חדר רביעי בגודל,מיקום וצורה תקינים

    5.מעל הטנטוריום מודגים מבנה תקין של הפרנכימה המוחית והחדרים.
    באזור פרונטלי תתא קרוטקצלי משמאל הודגם ממצא מעוגל בקוטר 5.0 מ"מ
    סינגלו גבוהה בFLAIR T2
    ללא סימני בצקת סביבו וללא רסטריקציה או שרידי המוסידרין

    6.מבנה תקין של הקופוס קלוזום הטקטום והאוכף הטורקי

    7.בסריקה IR אין לראות ממצא פתולוגי מבני

    סיכום: הממצא מתאר בעל אבחנה מבדלת ציצסטה ניורוגליהלית קטנה? הרחבה
    של חח פריסקולרית VRS .




    ועכשיו לשאלות הנדרשות :
    האם יש קשר בין הציסטה לפרכוס? הפרכוס שקיבלתי הוא אפילפסיה? מדוע עם ה EEG יצא תקין הם רוצים שוב לבדוק את הבדיקה בחסך שינה? הגיוני שמדובר בפרכוס אפילפטי ? בסך הכל כל התוצאות האלו יכולים לפגוע בפרופיל הרפואי הצבאי? תודה רבה ד"ר

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב 1. כן, זה יכול לפגוע בפרופיל. חשוב שתסיים בירור כדי שיותאם פרופיל המשקף מצבך. 2. חסך שינה יכול לעורר פעילות לא תקינה במוח ואז הבעיה תהיה יותר בולטת. העובדה שבבדיקת EEG אחת הכל היה בסדר לא מוכיחה שאין אפילפסיה. 3. לא ניתן לשלול קשר בין הממצא לפרכוס. אם זאת, לא בהכרח זה המצב. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקף ניתוק בגיל 77
  • התקף ניתוק בגיל 77
  • 30/05/2013 06:48
  • שלום רב.
    אני בן 77. היה לי התקף ניתוק פעם ראשונה. מתחיל טיפול בדפילפט 500 מ.ג. אני מטופל באפיאנט 10 מ.ג. ואספירין, ובציפרלקס. האם יש חשש לניגוד בין התרופות?
    תודה על תשובה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לרופא יש שיקולים רבים בבחירת טיפול. כאשר חולה מקבל שילוב תרופות, רופא המשפחה מקבל התראה אם יש אינטרקציות משמעותיות לתרופות אלה. ואז הוא יכול משיקוליו להתעלם מאינטרקציה כזו או אחרת בשל מצב המטופל. אתה מוזמן לברר עימו סוגיה זו בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • TIA
  • א
  • 28/05/2013 11:38
  • יש לי ארוע TIA בממוצע כפעמיים בשנה, התופעה: מסך שמכסה את מחציתה התחתונה של עין שמאל, נמשך בין 40 ל-60 שניות, השבוע זה קרה לי פעמיים, תמיד באותה עין, אותו משך זמן, התופעה תמיד מתרחשת באותה צורה. גילי 67, הסטוריה משפחתית: ההורים נפטרו בגיל 58, 60 ממחלות כלי דם, כולל לחץ דם גבוה וסכרת. לי אין סכרת, אין עודף משקל, לא מעשן, מקפיד על תזונה נכונה, עוסק בפעילות גופנית: הליכה יום יומית, כולסטרול מאוזן באמצעות סטטינים, לחץ דם מעט גבוה לעיתים רחוקות. אין בעיות רפואיות, בעבר עשיתי דופלר לעורקי הצואר ולראש-לא נתגלו שום סתימות.
    האם אני צריך לקחת אספירין ? האם מינון של 75 מ"ג מספיק?
    בתודה מראש על התשובה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב אני ממליץ לפנות לנוירולוג שיבדוק אותך, ישמע ממך את כל הפרטים הקטנים שצריך לקחת כדי לעשות רפואה נכונה, וימליץ לך על טיפול. לא ניתן לענות על שאלה מעין זו בפורום בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איך לדעת אם ההתקף הוא כבר אירוע מוחי? (אפילפסיית שינה)
  • נתנאל
  • 18/05/2013 21:56
  • שלום,

    יש לקרוב משפחה שלי את אפילפסיית השינה. הוא מטופל בכדור כבר כמה שנים, יש תקופות שאין לו בכלל התקפים, יש תקופות שההתקפים הם מאוד קטנים (הוא מתלונן על כאבים ברקות, הוא עושה קולות קצת של התנשפות וזה עובר - ולפעמים חוזר עוד כמה פעמים במהלך היום).
    בשנה האחרונה יש לו מדי פעם התקפים קצת יותר קשים. היה לו לפני חצי שנה התקף של עילפון ופרכוסים, והיו לו פעמיים בחצי שנה הזאת התקפים שלא ידענו אם קורה לו אירוע מוחי או שזה התקף חמור.
    הוא מתחיל עם התסמינים של ההתקף הרגיל (התנשפויות וקצת קולות) ואז הוא מתחיל לדבר שטויות, לדבר אלינו בשפת האם שלו (יידיש), והוא מנסה להתעקש שהכל בסדר איתו והוא מנסה לעשות מטלות רגילות עד שהוא כבר עומד ליפול, אנחנו לוקחים אותו למיטה, ואז אחרי כמה דקות הוא פשוט קם ושואל מה השעה וטוען שהוא ישן הרבה זמן (הוא מכחיש את ההתקף שהיה לו לפני רגע וטוען שאנחנו חלמנו את זה ושאנחנו סתם מספרים סיפורים) והוא מתנהג כמו ילד קטן במשך כמה שעות עד שזה עובר לו.
    האם התסמינים האלה קרובים לאירוע מוחי? מתי אפשר לדעת שעבר קו אדום וחייבים להזמין אמבולנס?

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב התופעות שתוארו יכולות להתאים למצב של פרכוסים ולמצב שלאחר מכן. לגבי שאלה של אזעקת אמבולנס: יש כללים בסיסיים לנושא זה אך נראה לי נכון יותר להתייעץ עם הנוירולוג שמטפל בו על מנת לקבל הדרכה המותאמת אליו. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שימוש ממושך בטריל/טגרטול
  • חוה
  • 07/05/2013 22:21
  • שלום רב. אני בת 54 נוטלת כדור זה כמעטי כל חיי.200 מ"ג בבוקר 300 מ"ג בערב. רציתי לשאול אם נפיחויות שיש לי בקרסולי הרגליים ודלקות וכאבים שחוזר כל הזמן קשור לשימוש הממושך.קראתי פעם שזה גורם לבצקות.במעקב אצל ניאורולוג וב.דם מעת לעת.ללא התקפים.מרגישה טוב.האם יש אפשרות שאפסיק את השימוש יום אחד?תודה מראש.חוה.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב "נפיחות" בקרסוליים יכולות לנבוע מסיבות רבות. יש צורך בבדיקת רופא כדי לזהות את הנפיחות, לאפיין אותה ולבצע את הבדיקות הנחוצות. השפעת תרופות היא הסבר אפשרי מתוך רשימה גדולה של אפשרויות. לגבי הפסקת הטיפול- יש צורך בייעוץ עם נוירולוג שמטפל בך. השיקולים של הפסקת טיפול הם רבים מאוד והחלטה זו שונה מאדם לאדם. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפציה
  • אופירה
  • 07/05/2013 17:40
  • האם ידוע שתרופות לאפילפציה גורמים לבעיות 2בחניכיים? נסיגה ואף נשירת שיניים ממש. אני בת 55 וחולה 44 שנים מגיל 11 .שמתם לב למספרים. ומטופלת בתרופות ולא קבלתי התקף כבר מעל ל26 שנים אך אני סובלת מנסיגת חניכיים ואפילו נשרו לי שני שיניים. והרופא אומר שזה בגלל התרופות האמנם ?ומה אפשר לעשות? אשמח להשתתף במחקר העוסק בעניין זה .

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב תרופות נוגדות אפילפסיה מסויימות אכן גורמות לבעיה בחניכיים. ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג המטפל בכדי לשקול יתרונות וחסרונות של החלפת התרופות. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • eses
  • מירי
  • 07/05/2013 14:49
  • שלום ,
    רציתי לשאול לגבי eses האם זה עובר ובאיזה גיל
    האם יש טיפול שיכול לרפא או לעזור
    האם הנזק הקוגנטיבי שנוצר עשוי להיעלם ביום מן הימים או שהנזק בלתי הפיך

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבעיה שעליה את שואלת אינה מחלה אחת עם תהליך בודד אלא אוסף מחלות עם תהליכים שונים. תשובה ברורה תוכלי לקבל מהנוירולוג על פי הסוג הספציפי שלך. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסבר על תוצאות MRI
  • עפר
  • 05/05/2013 13:18
  • בן 59
    לפני יותר מ-6 שנים אוטם טמורלי שמאלי
    בעקבות תחושות של רעדות בראש עברתי
    בדיקת MRI
    מוקדי אות גבוה מרובים בערכי FLAIR וב- T2 בחומר הלבן הסביב חדרי ותת קליפתי בשתי ההמיספרות של המוח הגדול.
    לאחר הזרקת גליניום לא הודגמו האדרות פתולוגיות בפרנכימת המוח.
    מוקדי אות גבוה כמתואר בחומר הלבן ,האבחנה המבדלת יש להביא בחשבון שינויים דמיאלינטיביים או שינויים איסכמיים.
    הדגמה תקינה של האוזניים.
    הדגמה תקינה של גזע המוח והמוחון.

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב מדובר בבדיקה שמעלה אפשרות שהבעיה היא בשל מחלות ניווניות או אירועים איסמיים מוחיים. יש צורך בבדיקת האדם על מנת להכריע בין האפשרויות. בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפילפציה
  • אופירה
  • 07/05/2013 08:56
  • ניתוח מוח קורפוס קולוסטומי
  • אילי
  • 11/04/2013 07:31
  • האם אפשר לקבל מידע על ניתוח ראש הנ"ל . בתי בת 14 חולת אפילפסיה לא מאוזנת וקשה ומועמדת לניתוח הנ"ל. אפשר לדעת ולקבל מידע אם מישהו עבר ניתוח כזה איך זה משפיע על חייו והסיכונים בכך ועל איכות החיים בכלל ותופעות לוואי. תודה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לגבי הניתוח והשלכותיו הייתי מציע לשאול זאת בפורומים מתאימים יותר. לגבי העובדה שמדובר בנערה עם אפילפסיה עמידה- הטיפול בנוירופידבק באפילפסיה עמידה נחקר כבר מזה 40 שנה. ברוב המוחלט של המחקרים שנעשו בתחום זה המשתתפים היו חולים עם אפילפסיה עמידה. מרבית המחקרים הצביעו על שיפור הן בכמות והן בעוצמת ההתקפים לאחר טיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק. מחקרים אלה פורסמו לאורך השנים בעיתונות הרפואית המובילה. חלק מהמחקרים נמצאים בקישור המצ"ב: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=epilepsy+(neurofeedback+OR+%22eeg+operant%22) חלק קטן מתוך 105 המאמרים המופיעים אינם רלוונטים אבל הרוב כן. יש עוד מחקרים אבל אני מאמין שהנקודה ברורה. בכל אופן ניתן לקרוא על כך כאן עוד: http://neuroclinic.co.il/Epilepsy.php בהצלחה

  • הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום טיפול באפילפסיה, טיקים, שבץ ופגיעות ראש בנוירופידבק

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)