לעמוד הביתחיפוש מתקדםאינפומד אישיבעיות נפוצותשאלות ותשובותחדשות רפואיותמילון מונחיםאינדקס תרופות
הפעלת החיפוש
:מיון מהיר
 
 
 
 
 
פגים במשקל קטן במיוחד (800 גרם עד 1.5 קילוגרם) עוברים מספר רב של בדיקות דם ביום בשבוע הראשון בחייהם. בדיקות הדם אמורות לספק להם את הטיפול הקריטי להתפתחותם. החיסרון הוא שמכיוון שמשקלם כה קטן כל טיפת דם היא חיונית והם נזקקים לעירויי דם חיצוניים (בין 3 ל-5 מנות דם) כדי להשלים את כמות הדם הדרושה.
עירויים אלו מהווים סכנה לחיי הפג מאחר והם מגדילים את הסיכון לזיהומים, לפגיעה במערכת החיסונית ועוד

חברת ERYTHROSAVE מהחממה הטכנולוגית "יוזמות העמק" פיתחה התקן הלוקח מהפג רק את החומר הדרוש לבדיקה. ומחזירה מיידית את כדוריות הדם האדומות ובכך נחסכים כ - 50% מעירויי הדם הניתנים כיום.

פרופ' עמי באלין, יזם הפרויקט ומנהל מחלקת ילדים בבית החולים וולפסון יחד עם דב סלומון, פיתחו התקן מיוחד. ההתקן מאפשר לאחות לקחת את דגימת הדם מהפג, מייד לאחר מכן עובר הדם הליך בה מופרדת הפלסמה (נוזל הדם) מכדוריות הדם האדומות. הפלסמה (הכוללת בתוכה את מירב החומרים הנדרשים לשם בדיקת דם) מועברת לבדיקות המעבדה ואילו כדוריות הדם מוחזרות בתוך דקות מעטות לפג. ההתקן חוסך כ 50% מהעירויים הניתנים כיום.

תאור המוצר על ידי החברה
http://www.matimop.org.il/newrdinf/hamama/27062.htm

הידיעה באדיבות חברת ERYTHROSAVE

[05/03/2006]

Powered By Click for details
2000-2006 © כל הזכויות שמורות ל"היפוקרטס נט תיקשורת" בע"מ

לדף הבית