טיפול כמותרפי
משולב של התרופות Xeloda ו- Taxotere
הינו השילוב
הכמותרפי הראשון והיחיד שהביא להארכת תוחלת חייהן של נשים חולות בסרטן שד גרורתי. כך עולה ממחקר רב - מרכזי גדול, שנערך באירופה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, אסיה וישראל. במחקר השתתפו 511 חולות עם סרטן שד גרורתי, שקודם לכן קיבלו טיפול כמותרפי סטנדרטי, אך מחלתן הוסיפה להחמיר.
המחקר השווה בין חולות שקיבלו Xeloda בשילוב Taxotere לעומת חולות שקיבלו Taxotere בלבד. תוחלת חייהן של חולות שקיבלו Xeloda
+ Taxotere עלתה ב - 25% לעומת הקבוצה שקיבלה Taxotere בלבד. שיעור התגובה לטיפול בקרב חולות שקיבלו שילוב של Xeloda ו- Taxotere היה טוב יותר. הגידול קטן בכ - 50% ונצפתה דחייה בהדרדרות המחלה. בנוסף, החולות העדיפו את הטיפול המשולב עקב שיפור באיכות חייהן.
בספטמבר 2001 אישר ה - FDA את הטיפול המשולב לחולות עם סרטן שד גרורתי. Xeloda, שפותחה ע"י חברת הופמן לה-רוש השוויצרית, היא התרופה הראשונה הניתנת בכדורים, לחולות עם סרטן שד גרורתי. התרופה אושרה לשימוש בישראל וכלולה בסל התרופות.
ניתן לשוחח בנושא עם דר' נועה בן ברוך מהמחלקה האונקולוגית בבית החולים קפלן. בטלפון סלולרי - 054-641070 . במחלקה - 08-9441373-8
[23/10/2001]
|