x סגור

שאלה - תופעות לוואי של התרופה גלוקומין לסוכרת

השאלה:
אשתי סובלת מסוכרת ומקבלת גלוקומין. לפני שנתיים התחילה בטיפול לתקופה ארוכה של שנה וחצי. בשל לחץ נפשי, היא לא לקחהה גלוקומין במשך כ-3 חודשים. עכשיו היא חזרה לקחת את הגלוקומין באישור רופאת המשפחה, אבל במשך 3 ימים היא סובלת משלשולים, הקאות וחולשה, והיא גם מאוד קרה למרות שהיא אומרת שחם לה. האם תופעות אלו סבירות? אני מאד חושש שזה לא בסדר. רמת הסוכר שלה היא 197 שעתיים אחרי האוכל, והיא בת 25.




תשובה:


בחילה והקאות הן תופעות לוואי שכיחות בקרב מטופלים במטפורמין (השם הגנרי של גלוקומין), והן מופיעות ב-6%-25% מן המקרים. שלשולים מופיעים ב-10%-53% וחולשה ב-9% מן המטופלים. הבעיות האלו אופייניות לתחילת הטיפול, ובמקרים רבים חולפות.

לא ציינת אם הבעיות מהן סובלת אשתך הופיעו מייד לאחר תחילת הטיפול בגלוקומין. ייתכן שהתלונות אינן נובעות מן התרופה, אלא דווקא מווירוס בטן שאשתך לקתה בו.

אם אתה חושש, תוכל להמליץ לאשתך לפנות אל רופאת המשפחה שלה, שתוכל לבדוק אותה ולהתרשם ממצבה הקליני. כדאי לבדוק את רמת הסוכר בדם כאשר היא חשה לא טוב, ולא רק שעתיים לאחר הארוחה, משום שערכים גבוהים מאוד או נמוכים מאוד של סוכר עשויים גם הם לגרום לסימפטומים דומים.

רמת סוכר בדם של 197 שעתיים לאחר ארוחה הוא ערך גבוה מן הרצוי, אך כדי ללהשיג איזון, חשוב לדעת גם מה הערכים בצום.

ד"ר ליה עשת - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס





חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
פרופ' בזיל לואיס פרופ' בזיל לואיס
מנהל מערך המחקר הקרד...קרא עוד
ד"ר אהוד גנסין ד"ר אהוד גנסין
מומחה בכירורגיה אורו...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל