x סגור

שאלה - חייל שסובל מכאבי גב בגלל ספונדילוליסטזיס

השאלה:
אני חייל, ושלחו אותי לבדיקות עקב כאבי גב. לפני הגיוס אבחנו אצלי ספונדילוליסטזיס ברמה 2. עקב כאבים חוזרים ונשנים שלחו אותי למספר בדיקות, ורציתי לדעת מה אומרת כל אחת מהתשובות.

צילום רנטגן ראשון:
צ.ע"ש מותני ספיננילוליזיס עם ספונדילוליסטזיס דרגה 1
S1-L5
S1 spina bifida

בדיקת CT:
ספונדילוליסטזיס L5-S1 עם בלט דיסק מרכזי עם לחץ על שק, יתר המרווחים תקינים.

מיפוי עצמות ספקט:
טנו סינוביטיס בשתי הברכיים. בולטת בעיקר טנדוניטיס פטרלית דו-צדדית (בעיקר ברך שמאל).
עקמת קלה קמורה שמאל בעמוד השדרה.
ריכוז מוגבר במקצת בחוליה L5, קרוב למפרק הלומבו סקרלי.
הממצא מודגם במיפוי ספקט ויכול להתאים לספונדילוליסטזיס פעיל בצורה קלה ברמה של L5-S1.

בדיקת EMG:
עדות לרדיקולופטיה דו"צ בגובה S1-L4, 5.

אחרי כל הבדיקות האלה עשיתי עוד צילום לפני שייתנו לי לעשות בדיקת MRI, ובצילום יש משהו הנראה כמו פס שחור, וזה אובחן כשבר זיז של החוליה. הרופא האורתופד הפנה אותי לאורתופד מומחה גב.

יש לי כאבי גב שבגללם קשה לי לישון בלילות. אני משרת ביחידה קרבית, אומנם לא כלוחם, אבל העבודה מאוד קשה, וכרוכה בסחיבת משקל רב.

האם תוכלו לענות לי מה אני צריך לעשות ואיך לטפל בבעיה לפי כל ממצאים אלה? האם יש לכם דיעה אם אני צריך לצאת מהיחידה או להישאר בה?




תשובה:


כפי שאתה בוודאי מבין, הבעיה שלך מעט מורכבת. בגדול, כפי שציינת, הבעיה המרכזית היא אכן ספונדילוליסטזיס. זהו מצב בו חוליה מחליקה על פני חוליה שכנה. כל תוצאות הבדיקות שערכת מעידות על התופעה הזו, ובנוסף, נראה שיש בלט של חוליה באותו אזור, דבר שיוצר לחץ על העצבים במקום, וגורם לכאב. מלבד זאת ישנה דלקת בגידי הברכיים.

עליך לפנות לאורתופד מומחה לגב שימליץ על הטיפול המתאים לך ביותר. ניתן לטפל בבעיה כמו שלך על ידי זריקות אפידורליות לשיכוך הכאבים, פיזיותרפיה ועוד.

לגבי היחידה, אין לי מושג מה אופי הפעילות במסגרת תפקידך, ולכן לא אוכל להמליץ, אבל אין לי ספק שנשיאת משאות כבדים לא מומלצת במצבך.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס





רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר אילן קורן ד"ר אילן קורן
רופא בכיר במרכז הרפו...קרא עוד
ד"ר נדב בלפר ד"ר נדב בלפר
מנהל שירות ניתוחי קט...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל