שאלה - פיזיותרפיה לטיפול בוורטיגו ממקור וסטיבולרי

השאלה:
שמונה חודשים סבלתי מוורטיגו תנוחתי. טופלתי בפיזיותרפיה וסטיבולרית, ולאחר טיפולים רבים השתחררתי, לפני כחודש, מתסמיני הצרה הזו. כל בוקר אני מקפידה לתרגל סט אחד של הטיפול הווסטיבולרי. האם עלי להמשיך בשגרת טיפול יומי זה כל חיי?




תשובה:


ורטיגו ממקור וסטיבולרי היא תופעה של סחרחורת תנוחתית, סחרחורת שיכולה להיות מאוד קשה, עד כדי בחילות והקאות, עם תחושה שכל החדר מסתובב סביבך. התופעה יכולה לעבור או להחלש ברגע שעוזבים את התנוחה בה היא מתחוללת.

תופעה זו נגרמת בגלל הפרעות באוזן הפנימית. ההפרעה מתבטאת בעיקר בווסטיבול (הפרוזדור), שאחראי בדרך כלל על מתן ועיבוד של מידע על איזון ושיווי משקל של הגוף, יחד עם עוד כמה מנגנונים אחרים. הפרעה זו יכולה לנבוע מסוגים רבים של פגיעות, החל במכות חזקות, במשך בדלקות באזור האוזן או הגרון, וכלה בתנועה עדינה שמפרה פתאום את הסדר.

לטיפול בוורטיגו דרוש פיזיותרפיסט מוסמך אשר עבר את הכשרה מיוחדת לטיפול וסטיבולרי. בדרך כלל, טיפול אחד ויחיד פותר את הבעיה לחלוטין, אך קורה, וזה כנראה מצבך, שיש מקרים קשים יותר, בהם נחוצים יותר טיפולים, וכמו שתיארת, גם תרגילים מאוד מדויקים לביצוע בבית.

לדעתי, לא תצטרכי להמשיך איתם תמיד. חשוב שתתייעצי עם הפיזיותרפיסט המטפל שלך, שנתן לך את התרגילים, ותשאלי אותו מתי להערכתו תוכלי להפסיק. גם במקרים קלים, תופעת הוורטיגו יכולה לחזור על עצמה. זה אינו סימן לכך שהטיפול הקודם לא הצליח, זו פשוט תופעה שיכולה לחזור על עצמה. במקרה כזה צריך טיפול חוזר, שוב עם פיזיותרפיסט מומחה לנושא. ייתכן שהבעיה תיפתר בטיפול אחד, ללא קשר לבעייתך הקודמת, וייתכן שזה שוב ייקח יותר זמן.

תופעת הוורטיגו מאוד לא נעימה, אך בדרך כלל ניתנת לפתרון, עם טיפול מדויק והרבה סבלנות.

בהצלחה!

קתרין אטל - פיזיותרפיסטית




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר עמר בר יוסף ד"ר עמר בר יוסף
רופא בכיר בנוירולוגית ילדים והתפתחות הילד קרא עוד
פרופ' דן ערבות פרופ' דן ערבות
מנהל מערך ניתוחי לב וחזה במרכז רפואי רבין, שניידר... קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל