שאלה - על מה מעידים עיבוי של הרחם ורירית לא סדירה

השאלה:
לאחר עיכוב של 12 יום במחזור (שבדרך כלל אינו סדיר) ושתי תוצאות שליליות בבדיקות הריון, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד. הממצאים בבדיקה: "רירית 17 מ"מ, גבולות רירית אינם סדירים, בחלל הרחם פס בעובי 5 מ"מ, מעט נוזל בדוגלס". אני מאד לחוצה מהת




תשובה:


עובי רירית הרחם משתנה בזמן המחזור. הדופן מתעבה לקראת הביוץ, העובי המקסימלי מגיע -14 מ"מ, ולכן אצלך העובי מעט מעל המצופה, אך לא ציינת מתי בדיוק ביצעת את הבדיקה מבחינת זמן המחזור. אם זה היה בקרבת ביוץ, יכול להיות שהתוצאה תקינה.

עיבוי רחם יכול להופיע עקב מספר סיבות, חלקן סיבות לא פתולוגיות, כמו התעבות לקראת ביוץ, וחלקן פתולוגיות ויכולות להיות קשורות לחוסר איזון הורמונלי, דיספלזיה של רירית הרחם ולעיתים נדירות אף ממאירות.

רירית לא סדירה יכולה להעיד על הידבקויות, פוליפים או ממצאים אחרים, אך אין ממצא כזה בבדיקה חד-פעמית אינו בהכרח מצביע על בעיה.

הפס שנראה הוא רצועה שהיא חלק מרקמת החיבור המקבעת את הרחם לאגן.

ממצא של מעט נוזל בדוגלס הוא ממצא שכיח בנשים צעירות בגיל הפוריות.

לפי ממצאים אלה איני יכולה לתת תשובה חד-משמעית לשאלה אם ישנה בעיה ומהי, ולכן אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל בך ולשקול ביצוע בדיקת היסטרוסקופיה.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד










רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר דפנה מרום ד"ר דפנה מרום
רופאת ילדים קרא עוד
פרופ' בן-ציון גרטי פרופ' בן-ציון גרטי
מומחה באימונולוגיה פדיאטרית קרא עוד
הכי נצפים
היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

להמשך קריאה >>
מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

להמשך קריאה >>
דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל