שאלה - האם ניתן להגביר סיכוי ללידת תאומים?

השאלה:
אני ובעלי רוצים להיכנס להריון. אנחנו מאוד רוצים תאומים. זה החלום של בעלי. יש לי סיכוי לתאומים במשפחה כי אצלנו במשפחה זה דור כן, דור לא, וסבא שלי תאום. האם את ממליצה לי לקחת תרופות להגברת ביוץ? והאם יש סיכון בלקיחת הכדורים האלה, לי ולעובר?




תשובה:


כדורים ל"הגברת הביוץ" אינם מבטיחים הריון של תאומים, וכלל אינם מבטיחים הריון. אלה כדורים הנלקחים כשיש בעיה להיכנס להריון עקב חוסר ביוץ, לאחר בדיקות מקיפות.

מאוד לא מומלץ לקחת תרופות כאלו רק בגלל שאתם חולמים על תאומים. הדבר עשוי לשבש את כל המערכת ההורמונלית שלך, ואף למנוע הריון כאשר הכדורים נלקחים ללא התוויה מתאימה. אני מקווה שלא יימצא רופא שיסכים לרשום תרופה כזו לצורך כך.

אני ממליצה לכם לתת לטבע לעשות את שלו, ולקוות ולשמוח שאינך צריכה להשתמש בכדורים משרים ביוץ.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר אושרי וסרצוג ד"ר אושרי וסרצוג
רופא בכיר ביחידה לאף אוזן גרון ילדים, ביה"ח... קרא עוד
ד"ר שלומי כהן ד"ר שלומי כהן
גסטרואנטרולוג ילדים קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל