שאלה - טיפול בו-זמני בכמה תכשירים פסיכיאטריים

השאלה:
אני בת 67 ונוטלת זה שנים רבות כדורי רסיטל 40 מ"ג. לאחרונה נוסף 325 מ"ג ליתיום לפי מרשם של פסיכיאטר. אני לוקחת גם לוריבן לשינה במקום בונדורמין או נוקטורנו שכבר לא השפיעו. לאחרונה אובחנה אצלי פיברומיאלגיה והומלץ לי ליטול אלטרולט. עוד




תשובה:


חשוב לי להבין: האם הרופא שרשם לך אלטרולט מודע לכך שאת נוטלת את שאר הכדורים שציינת? השילוב של התרופות שציינת עלול לגרום לעייפות וישנוניות, הפרעה בתפקודי הכבד, עלייה במשקל ועוד. יתכן כי יש מקום לשינוי של הטיפול. במקום להוסיף עוד ועוד תרופות, אפשר לעבור לתכשיר שיעיל גם נגד דיכאון וגם נגד פיברומיאלגיה, למשל אחד מנוגדי הדיכאון החדשים המשפיעים על מערכות הובלת הכאב בגוף, כגון התרופה סימבלטה.

אני ממליצה לשוב לרופא שלך ולהציג את כל התמונה כפי שהצגת אותה לי.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית









רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' פבל קרוגליאק פרופ' פבל קרוגליאק
מנהל היח' לאנדוסקופיה בסורוקה באר שבע קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
הכי נצפים


להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל