שאלה - אני בהריון בשבוע ה-21. במהלך החודש האחרון טופלתי במוקסיויט 500 (3 פעמים ביום) למשך שבוע עקב סינוסיטיס. לאחר ארבעה ימים אובחנה אצלי דלקת בדרכי השתן וניתן לי צפוויט 500 (2 פעמים ביום) למשך 5 ימים. לאח

השאלה:
אני בהריון בשבוע ה-21. במהלך החודש האחרון טופלתי במוקסיויט 500 (3 פעמים ביום) למשך שבוע עקב סינוסיטיס. לאחר ארבעה ימים אובחנה אצלי דלקת בדרכי השתן וניתן לי צפוויט 500 (2 פעמים ביום) למשך 5 ימים. לאחר שבוע ויומיים נראה בבדיקות חוזרות כי הדלקת לא הסת




תשובה:


נטילת כל תרופה בזמן ההריון אינה מומלצת, אך באותה מידה, זיהום חריף לא מטופל יכול להסתבך ולפגוע הן בעובר והן באם, ולכן, לפי הצורך, יש ליטול אנטיביוטיקה בזמן הריון.

האנטיביוטיקות אותן נטלת יחסית בטוחות בזמן ההריון (אוגמנטין פחות, ראי את התשובה http://www.infomed.co.il/questions/q_062408_13.asp) אך חשוב ביותר לטפל בדלקת בדרכי השתן מכיוון שהיא יכולה להסתבך ולהפוך לדלקת בכליות (פיאלונפריטיס).

בקשר לנזק לעובר בשל שימוש באנטיביוטיקה, כמו שציינתי, הטיפול שקיבלת יחסית בטוח מבחינת הפגיעה בעובר, ולכן הסיכוי לנזק קטן.

איני יכולה לומר בוודאות אם נגרם לעובר נזק או לא עקב האבחון והטיפול המאוחר של הדלקת. לא ציינת מה היו התסמינים, אך אני מניחה שלא. כל עוד הדלקת היא מקומית, הסכנה שהגורם המזהם יפגע בעובר קטנה.

אמליץ לך להיות במעקב גינקולוג.

בברכה והמשך הריון קל,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אתי גרנות פרופ' אתי גרנות
יועצת – על ברפואת ילדים בשרותי בריאות כללית מחוז... קרא עוד
פרופ' בן-ציון גרטי פרופ' בן-ציון גרטי
מומחה באימונולוגיה פדיאטרית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל