שאלה - אני בת 40, ובמשך 5 השנים האחרונות השתמשתי בהתקן תוך-רחמי מסוג מירנה. הרופאה המליצה לא לחדשו ולעבור לגלולות למניעת הריון, מכיוון שאני סובלת מתסמונת קדם-וסתית חמורה, שכוללת דיכאון ועצבנות. מאז שהוצא ההת

השאלה:
אני בת 40, ובמשך 5 השנים האחרונות השתמשתי בהתקן תוך-רחמי מסוג מירנה. הרופאה המליצה לא לחדשו ולעבור לגלולות למניעת הריון, מכיוון שאני סובלת מתסמונת קדם-וסתית חמורה, שכוללת דיכאון ועצבנות. מאז שהוצא ההתקן אני סובלת עוד יותר מדיכאון, מחוסר מנוחה, מבעיות




תשובה:


על פי מה שכתבת, נראה כי הדכאונות אינם קשורים לתסמונת קדם-וסתית, להתקן או להוצאתו. כדאי להמשיך בירור של הדיכאון אצל מומחה בתחום, פסיכיאטר או פסיכולוג.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל