x סגור

שאלה - בדיקות של רמת הסוכר בדם והפרשת חלבון בשתן

השאלה:
אני בת 70. לפני כשנתיים, לאחר בדיקת דם שגרתית, נמצאה אצלי רמת גלוקוז של 112, ולאחר העמסת סוכר של 12 שעות היתה רמת הגלוקוז 191. לא לקחתי תרופות אלא עשיתי דיאטה בהתאם להנחיות חוברת דיאטה של קופת חולים, וכעבור כמה חודשים ועד היום הבדיקות תקינות לחלוטין




תשובה:


נשמע שלפני שנתיים היית במצב של טרום-סוכרת. כך מוגדר המצב שבו ערך הסוכר בצום הוא בין 100 ל-125 מ"ג/ד"ל. אנשים עם סוכרת סמויה נמצאים בסיכון גבוה ללקות בסוכרת מסוג 2 במהלך 5 השנים הבאות לחייהם. עם זאת, המצב מוגדר כהפיך. אם אדם משנה את אורח חייו, הוא יכול בהחלט לשפר את מאזן הסוכר ולהקטין את הסיכוי לחלות בסוכרת. אני מתרשמת שכך היה במקרה שלך. כל הכבוד על כך.

בדיקת השתן האחרונה שלך אינה תקינה ומגלה הפרשה של כמות רבה של חלבון בשתן. הדבר עשוי להעיד על פגיעה כלייתית. בשל התנודתיות בהפרשת החלבון בשתן לאורך היממה חוזרים בדרך כלל על בדיקת היחס בין מיקרואלבומין לבין קראטינין כמה פעמים. אם שתיים מתוך שלוש בדיקות חיוביות, ניתן לקבוע כי יש לנבדק יש מיקרואלבומינוריה או מאקרואלבומינוריה (הפרשת חלבון בשתן).

אצלך עשו גם איסוף שתן, ובבדיקה זו יש פחות התייחסות לתנודתיות בהפרשת החלבון, כי האיסוף נעשה במשך 24 שעות. הדבר מכוון לבעיה בכליה. וסיבות אפשריות להפרשת החלבון בשתן, מלבד מחלת הסוכרת, הן יתר לחץ דם ומחלות כליה שונות.

אני ממליצה שתפני לרופא המטפל. ייתכן שיש מקום לבצע בדיקת שתן נוספת, בהפרש של כמה חודשים מעכשיו. רצוי לברר מהו הגורם להפרשת החלבון ולטפל בו. ייתכן שיש צורך בטיפול תרופתי.

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס





חפשו בפורטל infomed
אנא בחרו סוג מומחה








רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר גדעון בורשטין ד"ר גדעון בורשטין
מומחה לכירורגיה אורט...קרא עוד
פרופ' חיים ראובני פרופ' חיים ראובני
רופא עור המתמחה באסת...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל